Sköna söndag




     LPP, IUP, Läroplaner och Lagar - till stor del mitt dagliga arbete.



Efter en lite orolig natt och en kort sovmorgon har jag nyss avslutat en del
IUP arbete för skolan. I morgon ska jag arbeta och det är dags att förbereda
sig själv och lektioner igen. Jag mår bra nu även om jag dras med en envis
hosta om nätterna.

Den oroliga natten var inte hostan orsak till utan Oscar....Han var ute med sitt
hockeylag, blev trött och gick själv mot tunnelbanan och då kom två utländska
killar och hotade och skulle råna honom. I hel...te tänkte Oscar och sprang och
sprang med dem efter sig, skakade av sig dem, gömde sig ett tag och ringde sen
hem. Det var en ganska skärrad 19-åring som kom hem lite senare men han är
hel och det gick bra....mammas lille....nu ska han dissa krogen ett tag och aldrig
gå själv
i stan om natten.

Jag verligen hatar dessa människor som gör livet svårare för andra. De som med
planerat hot och våld förstör för andra, får andra att tveka och gå rädda är inte
mycket värda i mina ögon. Jag vägrar låta dem vinna, jag vägrar bli begränsad
för att dem finns men tyvärr måste man ta med att de finns i alla sina val och
situationer.....men jag hatar det och vill inte låta det onda, felande vinna......


Nu ska jag piffa till mig och ta mig ut en sväng medans ljuset är framme!

Kram så hörs vi sen!

Update:
Jag fick frågan varför jag skrev att det var "utländska killar" och det ska jag förklara.
Jag skrev det för att det helt enkelt var utländska killar, inte ens säkert att de pratade
svenska och jag vet att det finns ligor som åker runt och rånar/ficktjuvar i Sthlm.
Tyvärr är det ofta så att det är gäng med killar av annat ursprung än svenskt som
är hotfulla och får andra att känna sig obekväma.

Våra barn har många kompisar som är utländska, de har och har haft flick och pojkvänner
som är utländska och har alltid gått skolor med många utländska kamrater och vi har
ALDRIG gjort någon skillnad i dem. Vi har uppfostrat våra barn i värderingen att alla är lika
mycket värda oavsett hudfärg, språk eller ursprung och det är vår syn även idag.
Jag tror t.o.m att vi föräldrar är väldigt sunda i vår värdering där eftersom vi är fotbollstränare
och lärare i vår proffession.

Sen kan jag tycka att Sverige har misslyckats i att integrera 2:a och 3:e generationens
invandrare i vårt samhälle och tycker därför synd om dessa generationer, men det är
en helt annan diskussion!


Kommentarer
Postat av: Anna S

NÄE!!!!!! Fy så hemskt!! Stackars Oscar!

Jag blir också så förbannad över att man ska behöva vara rädd när man rör sig i Stockholm om kvällen eller natten.

Jag är alltid rädd när jag går själv i stan, även om klockan bara är fem på eftermiddagen och det har börjat skymma.

SKÖNT att Oscar ar snabb och kunde springa ifrån IDIOTERNA och skönt att han kom hem välbehållen!!



Stor kram till mamman

2011-11-13 @ 14:13:46
URL: http://ansobloggar.se
Postat av: Susanne

Det är förjävligt rent ut sagt att man ska behöva vara rädd för att bli utsatt för detta. Riktig tur att han kunde springa ifrån dem för vad hade annars hänt...usch hemska tanke!!

Hoppas du annars har en skön söndag.



Kramen

2011-11-13 @ 15:56:44
URL: http://gronanyanser.blogg.se/
Postat av: Carolines hemligheter

Vidriga människor, svårt att känna någon som helst respekt för sådana personer som skapar sin "lycka" genom kriminella handlingar och genom att enbart förstöra för andra!



Kom ihåg nu att du skrev om hotell och aktiviteter, måste ha försvunnit bak i minnet denna vecka... Skall kolla upp Duomo-torget (hette det så), är det vid Domen (katedralen)? För i sådana fall är det perfekt, nära till allt! Två enkelsängar är väl inte så dumt, jag är inte svår på den biten så det mesta funkar för mig :-) 1000 kronor för båda känns som ett vettigt pris, då får vi nog ett centralt ställe med frukost som är trevligt! Skicka länk på det stället du hittade, hoppas att det fortfarande är bra pris.



KRAMKRAM

2011-11-13 @ 16:00:57
URL: http://jagsaracaroline.blogg.se/
Postat av: Sara

Varför poängtera att killarna var utländska?

2011-11-13 @ 16:24:25
Postat av: Ann-Louise

Sara:

Jag har svarat dig i inlägget.



Trevlig kväll!

2011-11-13 @ 17:01:21
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Carolines hemligheter

Bra svarat, tycker personligen att det blir ganska märkligt att det går bra att säga att en gärningsman är svensk men om han är utländsk får man inte nämna det... Jag tror att det många gånger är den "svenska mentaliteten" att vara undfallande och konflikträdd som spär på främlingsfientligheten i samhället, vore mycket bättre om alla pratade klarspråk om de problem som finns och därefter fokuserar på att hitta lösningar istället för att sopa dem under mattan... För det tycker jag är väldigt mycket mer respektfullt och skapar förutsättningar för att hjälpa människor in i samhället och en gemenskap som är ovärderlig!



Hotellet verkar toppen, om priserna är bra så kör vi tycker jag :-) Bokar du?



KRAMKRAM

2011-11-13 @ 20:32:30
URL: http://jagsaracaroline.blogg.se/
Postat av: cecce

Bra svar!!!



Usch...vilken hemsk upplevelse. Snart vågar man inte släppa ut sina ungar längre och inte sig själv heller. Tur att det slutade som det gjorde. Tufft av O. att våga springa iväg sådär.



Har förstått att du varit riktigt sjuk...Stackare!! Hoppas du kan komma igen och hålla dig frisk resten av terminen. Du verkar vara uppskattad bland dina kollegor i alla fall:-)



Kramar!

2011-11-13 @ 22:36:55
URL: http://ceccesblogg.blogg.se/
Postat av: Eva

Det kändes i magtrakten när jag läste om din son,skönt att det trots allt sluta bra och kan väl tacka för att han är vältränad. Men säg till Oskar och hans kompisar att dom håller ihop och aldrig låter någon gå ensam hem då är det bättre att man tar en taxi eller ringer och blir hämtad.Känner så väl ingen det från när min son kompis var trött och skulle gå och lägga sig att sov där de campade. Han gick själv lite tidigare dit kände sig förfölj och jagade av några skulle ta en omväg för att inte visa vad dom campade. Han kom vid tågspåret och hade väl snubblat och slagit i huvudet blivit liggande. Då kom tåget han förlorade en arm och båda benen. Men han är helt otrolig denne kille han var med på paraolympisk i simning.tränar för London OS 2012, har tagit körkort är ute och föreläser, studerar mm.

Men det är mycket tragiskt hur det har blivit,ungdomar bli nedslagna avplockade märkeskläder, mobiltelefoner,klockor.skor. En Kille blev nedslagen dom plocka av honom allt han utom kalsonger och strumpor. Min son och hans kompis blev nerslagna och då pratar vi litet samhälle när dom gick på en trottoar 11år var dom av en kille som gick i högstadiet för att dom lyst med en lampa mot en bil som kom körades,bilen stanna ur hoppa en kille(utlänning) och sparka och slog ner dom. Min syster pojk blev nerslagen 15år när han skulle tanka moppen av ett gäng utlänningar de hade tagit fel och skulle slå ner en annan kille. Det var de under yngsta killarna som slog som inte kunde få straff.En som vi känner blev sparkade i huvudet när han gick av spårvagnen i GBG. Alla dom här killarna är skötsamma men råkat befinna sig just där.

Jag tycker inte Svergie skall ta emot mer invandrare innan dom får ordning på integrationen ,för det här håller inte.Det sjukaste är att poliktikerna är så fega och inte vågar diskutera frågan över huvudtaget. Det kommer säkert bara bli värre eftersom klassskillnaderna ökar för varje år.

Jag kan säga för egen del att jag känner en olust att vistas ut när det är mörkt,och vår dotter har vi GBG där dödsskjutning före kommer varje vecka.Vi har har ofta telefonkontakt när hon är på väg hem under vardagkvällen. Är dom ut på krogen är dom alltid två.Vi uppmanar dom att ta taxi hem.Inlägget blev långt,jag skulle kunna skriva ännu mer hur en kvinnlig lärare för lärare blir hotad av en manlig elev(utländskt ursprung) för att hon inte godkänner hans inlämnade arbete/tenta. Min syster arbetar på en arbetsplats med 1/2 av utläningar och i stort sett bara män attityden, det har varit både ena och andra.Deras fruar är hemma får knappt gå utanför dörren.

Hoppas allt blir bra och ni kan skaka av er händelsen, men framför allt som vi säger till våra ungdomar håll ihop lämna ingen ensam.

2011-11-13 @ 23:57:25
Postat av: Sofie

Men varför måste man överhuvudtaget benämna grupper utefter sin etnicitet. Varför poängtera huruvida det är "svenska" eller "utländska". Varför dela upp och kategorisera oss i "vi och dom".



Sen tycker jag att det är fruktansvärt det din son råkade ut för och helt oförsvarbart!

2011-11-14 @ 08:14:40
Postat av: Sofia

Så hemskt!



Och jag tar inte alls illa upp över att du skrev utländska killar. Jag tror man helt enkelt gör så när man vill berätta något.. man ger lite mer info för förtydligandets skull. Hade det varit "svenskar" kanske man hade tagit fasta på att beskriva dom med ålder eller utseende. Sedan kanske man själv upplever det som ett problem om man själv blivit hotad/utsatt flera gånger av utländska killgäng. Jag är faktiskt själv andra generationens invandrare och varken jag eller min familj behöver ta åt oss när någon skriver något negativt om invandrare i allmänhet. Det finns stora problem med invandrare som inte anpassar sig till det svenska samhället, tyvärr blir följden av detta att de hamnar i fattigdom och frustration vilket sedan för i en del fall leder till kriminalitet. Jag tycker inte att dessa problem ska sopas under mattan. Och vi är nog ganska många med invandrarbakgrund som varit i Sverige länge nu (min pappa flyttade hit på 60-talet) som har svårt att förstå hur de som flyttat hit på senare år har mage att bo här utan minsta ansträngning att lära sig språket och göra allt de kan för att passa in i vårt samhälle. Att anpassa sig betyder ju inte att man ger upp sitt ursprung (även om vi just i vår familj inte längre pratar vårt andra språk utan uteslutande svenska). Själv flyttade jag utomlands för ett antal år sedan för att studera och arbeta i en storstad. Hade jag nånsin kunnat leva och bo där utan att lära mig språket?! Tanken är helt absurd. Att ställa krav på anpassning till det nya landet handlar inte om rasism eller främlingsfientlighet, det handlar om att få livet att fungera!

2011-11-14 @ 11:18:28
Postat av: Eva

Sofia jag kan berätta för dig att det gör likadant från båda sidor, Invandrarna gör det också gaddar i hop sig i grupper.

För min del har jag jobbat i hop med olika typer av invandrare umgås även. Det är en oerhörd skillnad på de som kom på sextio-Sjuttiotalet då Sverige behövde arbetskraft och de kom in på arbetsmarknaden snabbt. Jag kan tala om att många av de som invandrade då är förbannade över de som kommer in idag och förstör för dem. Hur vi skall lösa invandrarpolitiken när ingen vågar prata om det kan jag inte se.Sofia jag antar att du har använt ordet Negerboll, jag tycker det är tråkigt att ni hänger upper på ord. Jag kan berätta för dig jag tycker om fotboll och går gärna på matcher,Jag ser gärna olika div. och elitfotboll hela familjen delar detta intresse. Jag gick på en match jag ville se live, ingen annan i familjen hade möjlighet att föjla med. Min dotter som har invandrade killar som kompisar, fick utstå mycket skit för att jag som kvinna gick dit och såg matchen.Så gör/eller kan inte deras mammor göra. Ändå representerade klubben som spelade på planen,den ena kille var dessutom fotbollstränare för ett yngre(barn)lag. Då blir jag rädd. Deras mammor är(får inte)sällan med och ser sina söner spela match.

2011-11-14 @ 12:15:56
Postat av: Bella

Fy, så illa berörd jag blir när jag läser om Oscars upplevelse i helgen, tycker det är så hemskt att man inte ska kunna röra sig ute när mörkret sänkts sig utan att behöva vara rädd. Det är så galet att kriminalitet och andra människors ondska och ilska tvingar oss till att begränsa våra liv, undvika vissa platser och helt enkelt ta kloka och genomtänkta beslut på allt vi gör. Så skönt att det gick bra och att han inte fick några fysiska skador, men det är ju oundvikligt att inte påverkas mentalt när något sådant här händet och det sitter i...



Måste kommentera hur bra jag tycker du svarar och bemöter kommentaren om invandrarkillarna. Mycket klokt och det är ingen tvekan om att du och hela din familj har en sund inställning till invandrare och rasism.



Hoppas det gått bra på jobbet idag och att din hosta ger med sig och ta hand om dig och sonen!!



Kramar Bella

2011-11-14 @ 17:35:04
URL: http://bellasvagtillbaka.blogspot.com/
Postat av: Eva

Hej om du orkar och vill, jag tänkte att du kanske även har användning för det i ditt arbete som lärare.Kan du läsa om kompisen till min son,som förlorade båda benen och en arm.Han har en egen hemsida och blogg som är officiel. www.christofferlindhe.se

I dag mötes jag av rubriken i vår lokaltidning(liten ort) Kvinna nerslagen och rånad i centrum.

Kvinna blev upphunnen bakifrån och nerslagen,rykt hennes väska och sedan tagit hennes plånbok givitviss försvunnit från platsen.De var flera,Hon låg utslagen på platsen mer eller mindre medvetslös efter midnatt.För någon månad sen hände något liknade i en park okända män drog ner en kvinna bakifrån försökte slita av hennes halsband.(skymningstid).I söndags där min dotter bor, Skall en kvinna hämta sin bil i ett gemmensamt garaget för att kör iväg. Öppnar bakre bildörr lägger in sin väska hoppar in på förarsättet, bakdörren öppnas av två unga ca.12-13åriga invandrakillar som tar hennes väska och springer i väg.Inget som hänt tidigare i bostadsområdet.Det känns som det är en våg som sveper in av dessa brott nu,överfall och relativt små byten.I alla fall är det svårigheter med signalement,man blir överrupplad och de är två eller gäng.Detta känns inte bra.

2011-11-15 @ 13:12:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0