Nyårsafton hos oss


Champagnen står på kylning för att fira in det nya året och vår 22 åriga
förlovningsdag. Den nyårsaftonen 1987 var vi på bal på hotell Oden vid
Stureplan iklädda balklänning och  smoking. På Tolvslaget stod vi på
hotellets takterrass och såg fyrverkerierna över Stockholm.


Nyårsmiddagen består av oxfilé med murklor serverad med potatisgratäng.
Till dessert blir det glassuprice och i glasen rött. Förrätten hoppade vi över
för att orka mycket mat ha, ha!!


Nytt år - ny möblering! Här ser ni lite hur vårt vardagsrum ser ut numera
och det känns som om jag har flyttat! Julgranen står fortfarande fin.

Vilken skön dag det varit idag och den är inte slut än! Potatisgratängen står i ugnen, oxfilén med murkelsåsen är färdig och allt dukat och klart. Snart ska vi avnjuta maten med dottern som ska iväg till en vän senare. Sonen har redan åkt till sina åtta kompisar som ska laga middag och fira ihop.

Nu höjer jag glaset och säger Skål till Er alla!!

Gott Nytt År!
Kram

Gott Nytt År!

                                 
                                                              

Nyårsdikt



Så hastigt flydde åter ett år
med dagar som växlats till minnen,
några med klarhet som från i går
har mejslats med fasthet i sinnen.


Dagbok är tecknad blad efter blad
av hand som skrivit vad livet gav,
allt står tecknat på rad efter rad
för att ej dränkas i glömskans hav.

(Holger Nilsson)


  GOTT NYTT ÅR!!

Vill önska alla rara människor en underbar Nyårsafton och en bra början på det nya året! Ett nytt år innebär nya äventyr och möjligheter. Nya möten och nya utmaningar och val. Låt 2010 bli ett år att minnas.



Skål Roger på vår 22-åriga förlovningsdag!

♥ Kram från Ann-Louise ♥




Tavlan - Freedom



        Freedom heter tavlan. Gillar ju det grafiska och hade en idé
        om att blanda olika typsnitt i en tavla och så här blev den!!



God morgon! Det blev en något kortare sovmorgon idag men ändå en sovmorgon. Vaknade av en konstig dröm där jag och mamma och syster skulle åka utomlands och jag hade 10 minuter på mig att packa och hittade inga kläder alls, ni må tro att det var jobbigt. Syster som alltid är sist hade jag redan packat åt så hon gick ut till den väntade bussen och där stod jag.....

Resultatet av min kreativitet ser ni ovan. Hade en idé, jobbade, ändrade och till sist blev det tavlan Freedom! Är nog ganska nöjd med reultatet och mina barn gillade den och det får man se som ett bra betyg! Nu hänger den i hallen tillfälligt och vi får se var den hamnar sen. Har ännu en idé hur jag vill ha det i vardagsrummet när jag tar bort den gamla tavlan men tror det blir när julgranen åkt ut. Så tankeverksamheten fortgår...

I dag ska jag städa lite här hemma, byta gardiner i köket och göra hemmet lite nyårsfint. Tomtar och sånt åkte bort redan i helgen då jag inte kan tycka de passar hos mig, hos andra kan det vara fint! Hoppas också sonen är piggare idag.  I går kräktes han hela eftermiddagen, var likblek och matt, men det lugnade ner sig. Tror och hoppas att det var en matförgiftning då han var inne i city och åt en kebab i Kungshallen. Har aldrig förstått tjusningen över kebab och jag tror han är botad nu också - Aldrig mer kebab, sa han igår!

Så vad tycker ni om tavlan? Gillar ni den?

Kram

Julklappar bara för mig



2009 års julklappar var av sånt slag att endast jag ska använda dem!
Såna jag behöver för att må bra i kropp och själ. Lägg lite pengar till
detta också som genast hamnade i mitt New York konto!


God förmiddag! Jag hade svårt att sova i natt och var vaken mellan 4.00-7.30 då jag tvingade mig att somna om. Det funkade tydligen för jag vaknade först 11.30 igen trots att hela familjen gjort sig redo för att åka till jobb och på shopping i stan. Helt galet egentligen att man kan bli klarvaken mitt i natten. Kanske har jag för lite att göra helt enkelt?

Tack alla för era långa och härliga kommentarer igår!! Var så roligt att läsa bloggen och sånt ger ny inspiration. Sen var det det där med den underbara kudden med svart grafiskt tryck som jag sett på BoConcept. Åkte dit och skulle köpa den men som den yra människa jag är ibland hade jag sett på helt fel prislapp. Kudden låg på en hylla med en prislapp under sig i ett snöre och jag antog att det hörde till "min" kudde. I går när jag drog lite i den så föll den fram och tillhörde en annan ful kudde. Min kudde var liiiite dyrare än vad jag tänkt och dessutom var den inte på rean alls så den blev kvar i affären. Men jag hoppas de rear den snart!!

Har ett enormt pysselbehov och jag känner att hela jag är kreativ. Tror jag ska åka och köpa en stor tavelduk och försöka måla mig en tavla att sätta ovanför matsalsbordet. Är så less på den jag har så det är dags, och jag har en idé =0). Skulle bara behöva några STORA bokstavsstämplar vi har i bildateljen på jobbet för att det skulle vara perfekt och inte känns det så kul att åka dit när man är ledig, men man vet aldrig.

Redan tisdag och de lediga dagarna springer förbi. Bäst ta vara på dem!Hoppas ni har en skön dag mina vänner!

Kram ♥

Längtar efter sol...


...så jag får ha mitt nya fynd på mig och känna
varma vindar genom tyget en vårdag!!


Älskar när man blandar olika mönster i samma plagg.
Färgen matchar mina ögon perfekt!


Måndag och maken och dottern har åkt till jobbet. Sonen sover och mamma är på gång. Gillar såna här mornar när man får en stund själv innan dagen kommer igång på riktigt. Man tänker så bra och får vakna på sitt eget sätt och hinna läsa favoritbloggarna.

Dagen blir lugn den också. Ska göra ordning mammas hår, permanenta och klippa, innan jag skjutsar hennne till syster. Hon är kvar ett par veckor till i Stockholm men sprider ut besöken. Sen börjar hockeyn för sonen igen så snart känns allt som vanligt igen efter helgerna.

Kan inte släppa en kudde som jag klämde lite på igår på BoConcept. Den är vit med svart grafiskt textmönster med fina budskap och de hade 30% på den nu. Tror det får bli ett besök idag för ett köp. Är inne på att få in mer svartvitt i mitt hem denna vår!

Nu dags för dagens första kaffekopp!!
Må så gott alla mina bloggvänner och alla som läser! Älskar när ni orkar kommentera!

KRAMAR


Hemma hos syster



                            Släktträff hos min äldsta tvillingsyster
(Glömde ju kameran hemma och fick fota med mobilen, därav kvaliten.)


Strålande sol skiner på vår snöbetäckta värld och det ger en hopp om att ljusare tider är på gång!! Har just avslutat en sen frukost med mamma och idag ska vi bara umgås här hemma i lugn och ro.

               
                             Vårt äppelträd i decembersolen

Gårdagen tillbringades hos min syster tillsammans med släkten, vi var arton stycken som åt middag och umgicks. Åldrarna var från 78 år till 2,5 år och kul att mamma fick träffa alla sina barn, mågar och nästan alla barnbarn och barnbarnsbarn på samma gång. Vi blev bjudna på god filégryta med ris och tårta till efterrätt. Gott vin och en del sång och pianospelande hör också till! Min systerson tog foton med sin kamera och lovade maila till mig så jag hoppas det blev något bra foto på mig och mina systrar med mamma som jag kan visa sen. (Vi är fyra systrar) Han är också kotknackare så han fick dra till mig lite igår och ni må tro att det knakade!! Skönt att få alla spänningar "lösta" =0)


Nu ska jag plocka undan lite och vika lite tvätt. Kryper lite i mig faktiskt nu när man inte gjort många knop i några dagar, har lite svårt att bara sitta still. Vad gör ni denna söndag??

Stora Kramar till alla!


Julmys


Lena hade gjort så fint med ljusslinga på bordet till kalkonmiddagen!


Glada bröder och svägerskor. Tack Tony & Lena för en trevlig Juldag!


Mormor och barnbarn och kusiner myser i fina soffan. Hela deras hem
var så varmt och smakfullt julpyntat.



Hemma igen efter ännu en mysig juldag! Som vanligt bjöd svåger och svägerska på ett varmt hem med god mat och umgänge! Deras villa är i ett slag för sig och mysfaktorn är hög. Kalkonen smakade underbart och såsen ännu godare. Tror jag måste testa göra en egen kalkon nån gång, gick en "snabbkurs" idag ;-) Kul för min mamma också att få se villan och träffa dem.

Tittade på första delen av "Stenhuggaren", efter Camilla Läckbergs bok, och den var riktigt bra. Har ju läst boken men kommer ändå vilja se andra delen i morgon kväll. Just nu går filmen "Offside" med en av mina svenska favvoskådisar, Jonas Karlsson, och den är ganska kul. Familjen gillar den verkar det som i och med att den handlar om fotboll....

I morgon, Annandag Jul, väntar släktträff hos ena tvillingsyster! Mamma, alla mina systrar med respektive, syskonbarn med respektive  och syskonbarnbarn är bjudna på middag och det brukar bli glada tillställningar med skratt och sång och musik. Men innan dess ska jag ta en tur i butikerna och rean!!

Hej hopp, hoppas ni har det bra och njuter av helgen!!

Julafton har blivit Juldag







Sitter uppe och summerar min julafton alldelens ensam, resten av familjen har gått och lagt sig. Det blev en riktigt trevlig dag och jag kan nog somna nöjd =0). Som mamma, fru, syster och dotter har man en del att stå i inför och under julaftonen. Inget jag tycker är speciellt betungande men det är ändå skönt när den är över och alla är nöjda och glada.

Vi åt jullunch och fikade med svärfar med sambo på förmiddagen och vi fick en hel del fina och goda saker av dem. Sen vid Kalle kom syster yster hit och vi åt julmiddag och öppnade alla paket. Det var inte så många i år men barnen fick det de önskat mest och de kostade lite mer. Själv fick jag ett par önskade saker som ni får se sen. När paketen väl var öppnade så hade barnen händerna fulla av iPod Touch och nya mobiltelefoner så vi "vuxna" åt godis, drack vin och tittade på tv och bara myste!

Nu på Juldagen ska jag ta det lugnt hela dagen, jippie!! Vi är bjudna till svåger och svägerska på kalkonmiddag och jag längtar redan trots att jag ätit massor ha, ha. Gillar känslan av att få gå bort och sätta sig vid någon annans bord.

Hoppas ni haft en supermysig Julafton och att ni får en fin Juldag!!

Kram

♥ Merry Christmas from Me to You ♥


              
              ♥ Vitt och silver i årets julgran



ÄNTLIGEN JUL!!

Nu är granen klädd, skinkan kokad och griljerad, doppspadet står på kylning och mamma är här!! I dag har jag irrat runt och gjort det sista fixet, lyssnat på julmusik och försökt behålla fokus. Det krisade lite när vår julgransbelysning vägrade fungera (#¤=/X%&U¤#"!?!) men maken räddade julen och åkte och köpte en ny.

Lugnet la sig över rosa huset när klockan slog 19.00 och "En sång för de hemlösa" började i Tv 3. Så fint och när grundaren av Odd Molly, Per Holknekt, berättade om sin tid och kamp som hemlös kom tårarna. Det är så mycket man tar för givet och allt kan vända fortare än man tror. Så i kväll och resten av julen tänker jag på dem som inte har det lika bra som jag.

Dags för premiären av skinkan. Ett havrekex med skinka och Edvins senap!

♥  SÅ TILL ER ALLA FRÅN OSS ALLA - EN RIKTIGT GOD JUL ♥

Tusen stora kramar till alla mina bloggvänner!! / Ann-Louise



Tant Siv´s havrekex


                                         Ett MÅSTE på julbordet!

Tant Siv var vår grannfru hemma på Ringvägen i min hemby och mammas allra bästa vän. Hon och mamma var hemmafruar och som den sladdis som jag är fick tillbringa mycket tid tillsammans med dem. De spelade kort och lärde mig, fikade tillsammans två gånger per dag, bytte veckotidningar och åkte på turer i Sivs bil.
Siv gick bort i cancer för snart 25 år sedan men jag minns henne så väl. Det här är hennes recept som jag nu delar med mig av.
Prova, de är såå goda med skinka eller julost på!

(Alla mått är vikter, var så förr - jag använder mig av en omvandlingstabell och gör oftast halv sats)

SIVS HAVREKEX

1/2 kg havregryn   (1 dl = 35 g)
1/2 liter mjölk
1/2 hg smält margarin
1 kkp socker         (1 kkp = 1,5 dl)
1/2 hg hjorthornssalt
4 hg mjöl, men jag tar alltid mindre ca, 2,5 - 3hg.      ( 1 dl = 50 g)


Blanda allt, täck över och låt stå kallt över natten. Jobba igenom degen (kan vara tungt) och kavla ut delar av degen med kruskavel. Jag vill ha mina så tunna som möjligt, andra gör dem tjockare. Tag ut rundlar med mått ca. 8-10 cm i diameter. Lägg på bakpappersklädd plåt och grädda i 175-200 grader i ca. 15 minuter. De ska få lite fin färg men inte mycket.
Går bra att frysa!


Nu ska jag göra Rocky Road! Jobbar bra på kvällstimmarna ;-)
Sov Gott - Snart är det JUL!!






Dan före dan före dopparedan


Tazetterna i fina zinkskålen och snart hoppas jag att blommorna tittar
fram. Den fina keramikdomherren, design Rolf Berg, fick jag av min
tidigare frisörchef ifjol då jag hade glöggparty!

           
            Julkorten börjar ramla in och höjer julstämningen.
            De placeras i korthållaren inköpt i Örnsköldsvik i
            butiken "Himlen runt hörnet".

 
 
Havrekexen är nu bakade och barndomens julgodis ligger i fina
glasburkar som jag köpt på loppis för en billig slant!


God förmiddag!
Efter en liten sovmorgon idag tog jag tag i havrekexbaket som är lite jobbigt att göra. Att kavla en seg deg med kruskavel kräver lite styrka! Men nu är det gjort och de är sååå goda med skinka på!! Gjorde i ordning degen som ska stå över natten sent i går kväll när jag kom hem från julfesten. Hann även lägga in sill där i den sena timmen och gud så bra det gick med ett par glas vin i kroppen ;-)

Gårdagens julfest på jobbet var en trevlig tillställning. Då vår biträdande rektor fyllt jämt skulle hon firas och då hon är franskfödd var temat France. Maten var också franskinspirerad med musslor med vitlöksbröd till förrätt. Kyckling med fransk bönsallad och rostade rotfrukter till varmrätt och god fransk chokladtårta med vispgrädde till dessert! Mums!! Många roliga uppträdanden, sketcher, solosång som avslutades med dans gör att jag sitter med ett leende nu trots kexbaket! Och gissa hur skönt det känns med jullov nu också.

Ska ta tag i stöket efter baket nu, åka upp till centrum och kolla lite för att avsluta dagens tur med julmatshandel. Har köpt en massa redan men vill köpa en del över chark så det är riktigt färskt på julafton. I kväll ska här rullas köttbullar och göras revbensspjäll.

Önskar alla en härlig tisdag! Kall är den här, vi har 17 minusgrader idag! Men solen lyser också!

Kramar till alla glada bloggisar.

Skolavslutning & Julfest


                     
                           Silvriga GOD JUL bokstäver pryder tavellisten i vardagsrummet


I morgon händer det!! Jag får jullov till den 7 januari och gissa om det känns bra! Tycker att jag mest irrat omkring och varit både här och där hela helgen så jag ser fram emot två lugna och sköna dagar med det sista som ska fixas innan julaftonen är här. Havrekex ska bakas (ett måste till jul), Rocky Road göras, revbensspjällen tillagas, köttbullar rullas och skinkan kokas. Resten får bli som det blir -Julen kommer vare sig jag är klar eller inte!

Söndagen var intensiv men mysig då jag fick träffa både mamma och Lena! Lena hade fina julklappar med sig till barnen och goda, lyxiga chokladtryfflar från Neuhaus till mig! Varför baka när man kan få? Att träffa och se mamsingen kändes bra också då hon inte varit så pigg men hon såg oförskämt pigg ut trots att hon suttit på en buss. Skönt.

Nu ska jag värma lite glögg som avslutning på dagen, planera klädseln till morgondagens julfest på jobbet. Det blir ca. 70 personer som äter och dricker gott och roar oss till levande musik sen! Skoj hoppas jag att det blir!

Så om ni inte hör något i morgon så är jag nog dansens drottning på festen ;-)

Kram

fjärde advent





          Min vita amaryllis står i full blom lagom till fjärde advent


Oj vad mycket snö vi har fått här i Stockholmstrakten. Vet inte om jag skottat så mycket som jag gjort de senaste dagarna så länge som jag bott här. Plogbilarna lyser med sin frånvaro och jag gruvar mig lite för att köra några nödvändiga rundor med bilen idag. Kommer också oroa mig för mamma som ska färdas med buss längs Norrlandskusten ner till oss i eftermiddag. Hörde att snön var på väg norrut nämligen. Vi får hoppas att chauffören kan sitt jobb.

Min lördag var mycket trevlig. Vi köpte en julgran efter en del letande efter den perfekta (?) och nu står den och väntar på altanen. Sen åkte vi och tittade på två hockeymatcher med goa vänner. Först spelade deras son och sen vår Oscar. Sonens match blev riktigt spännande med både förlängning och sen straffar och de gick segrande ur duellen som tur var!

Var sedan hembjudna på middag och mys hemma hos vännerna och det var så gott att sätta sig i ett varmt hus till dukat bord. Ett extra plus var att efterrätten var Tiramisu och till kaffet fick jag prova Baileys med mintsmak. Mild och riktigt god tyckte jag. Malin och jag klippte varandra också, vi har jobbat ihop flera år som frisörer, ochbrukar hjälpas åt ibland. Tyvärr går det för länge mellan gångerna men nu kan jag säga att jag varit hos frisören jag också!

Nu ska jag ta tag i lite tvätt och fixande innan jag ska ut i snövädret. Sen hoppas jag att min vän Lena kommer hit idag på sin väg upp till Ångermanland för att fira jul. Kan alltså bli en mysig söndag också!

Kramar

Magiskt Peter Magiskt


        Ericsson Globe Arena 20091218 - Peter Jöback - Julkonsert


      Cookies ´N´ Beans var duktiga, framförallt Charlotte i rött!!



    En stor kör kom in och sjöng med i de traditionella julsångerna.



Peter signerade skivor i entrén efteråt och jag passade på att fota då!

            
                Min goa vän Jessi och jag är förväntansfulla!


Tredje gången på julkonsert med Peter Jöback, andra gången i Globen och det var lika magiskt denna gång! Sitter med rödgråtna ögon och snörvlande näsa då jag är en sån blödig person så mina tårar rullar nedför kinderna när han sjunger. Så mycket berör han mig med sin sång, sitt mellansnack och låtarnas texter. Vi hade riktigt bra platser på 2:a rad Parkett och såg perfekt! Förra året satt vi på 1:a rad  Parkett ha, ha! Vill vara nära :-)

Finns så många höjdpunkter men jag älskar ju Leonard Cohens "Halleluja" på svenska, "O Helga Natt" och "Getsemane" ur Jesus Christ Superstar. Där får han verkligen ta i och man hör hans röst ordentligt. Han säger också så många kloka saker mellan låtarna. Han åkte iväg till NY för att finna sig själv, att våga släppa allt som betydde något för honom och se om det fanns kvar när han kom hem igen. Och det gjorde det så i år har han verkligen kommit hem till jul, inte bara kroppsligen utan också i hjärtat. Ingen är gladare än jag att han är tillbaka i Sverige igen!!

Andra fina tänkvärda saker han sa är det om ordet "Intimacy",som man oftast tänker på som att vara intim med någon. Han hade hört att förklaringen är " In To Me See", att man släpper in någon att se i ens inre. Fint eller hur!!
Ja, det finns många såna här fina saker att berätta men detta får räcka. Extra roligt ikväll är att konserten spelades in för tv och sänds redan på tisdag!!  Missa inte den! Längtar redan efter reprisen ;-) Kungaparet och prinsessan Madeleine var även dem på plats i Globen ikväll så hela föreställningen hade kunglig glans.

 Nu ska jag dricka det supergoda Julteet jag fick av Jessi och fortsätta njuta.

Puss på er!!

Julkonsert i kväll!


                 Här sitter jag ikväll och får en stor dos julfeeling!


Äntligen helg och bara en dag kvar att arbeta innan jullovet börjar. Helgen börjar på allra bästa sätt med Peter Jöbacks julkonsert i kväll. Jag, syster yster och maken ska njuta av fina julsånger som Halleluja och Helga Natt och Peter Jöbacks fina stämma. Han har även med några gäster som han sjunger med på nya skivan så det ska bli kul att höra dem också. Jessi med make ska dit också så vi har planerat en liten träff. Vi sitter inte så långt ifrån varandra nämligen.

Morgondagen bjuder på hockeymatch följd av middag borta hos vänner norr om stan. Var ett tag sen vi sågs så det känns jätteskoj att få träffa dem igen!

Önskar alla en fin kväll.

Kramar

Baka baka liten kaka



              Vaniljbullar - Kolakakor - Jitterbuggar - Kanelbullar


Halloj!

Nu är både frysen och min mage fylld med goda bakverk!! Det är ju ganska kul att baka faktiskt, undrar varför jag inte gör det oftare. Jo just det, det är ju jag som sätter i mig allt själv så det är lika bra att låta bli ;-) Måste dock säga att jag är less på att stå i köket nu så jag har avslutat julbaksdagen med att göra en omgång chokladgodis som man skär i rutor och smälter i munnen...ruskigt mycket socker i dem, och sitter nu i soffan och tittar på Glamour. Ridge ska än en gång välja mellan Brooke och Taylor, för vilken i ordningen vet jag inte, men jag håller på Brooke! Klart flickan från the Valley ska få honom!

I morgon väntar Peter Jöback med sin julkonsert på mig!

God kväll sötnosar!

Hej mitt vinterland


Känner mig som en insnöad prinsessa idag precis som
vår välkommenskylt som hänger vid entrén. Insnöad
då det kommit mängder med snö och prinsessa för
att jag är ledig idag och kan göra precis som jag vill!


          På min gata ser det ut så här just nu!


    Gissa om jag har skottat idag för att komma ut!


Visst är det kul med snö! Men nu räcker det tycker jag. Kom knappt ut idag när jag skulle till brevlådan och lyckan över att vara ledig och krypa in i värmen igen var stor. Hade inte velat köra bil till jobbet i morse och jag har bestämt mig för att vara inne hela dagen och mysa.

Nu ska jag ta tag i mitt bullbak så jag har något gott att bjuda på när mamma kommer på söndag. Hon har alltid haft minst sju sorters kakor och bullar m.m. på jularna så jag ska försöka få till lite i allafall. Har inga ambitioner att få till sju sorters kakor men ett par i allafall.

Hoppas ni alla har det bra och att snön inte ställt till det för er. Tror det är ganska lokalt då norra Stockholm inte alls fått lika mycket snö har jag hört.

Kramar

Fashion by SATC-Carrie


SATC -DVD med de bästa modeavsnitten. Avsnitt där
Manolo Blahnik och Jimmy Choo är religion och D&G,
Prada och Dior husgudar!


              PLAZA Kvinna - Stora julnumret.
Dvd:n följde med detta magasin med det vackra
omslaget. Reportaget "New York a´la Sex and the City"
ska jag frossa i ikväll. Där kan man snappa upp
trenderna, stilarna och ställena som gäller inför SATC 2.


Jippie! Jag är ledig i morgon och har en hög nya fina tidningar att läsa. Känns som om jag kan få en mysig torsdag! Ska försöka få till ett bullbak också och lite julgodis, men jag kanske hinner ångra mig till i morgon och tar det en annan dag. Om en vecka sitter man säkert med ett havrekex toppat med nygriljerad skinka och sötstark senap på och har uppesittarkväll! Längtar så mycket och då är lilla mamma här också!!

Nu ska jag mysa till "Bonde söker fru" och se de nyförälskade paren!

Kramar!

Utekväll med Kollegorna


Fixad för skoj i min nya klänning som jag köpte
i Eskilstuna förra veckan. Svart och creme blev
kvällens färger!


Så var man tillbaka igen efter gårdagens bloggpaus. Måndagskvällen tillbringades i mina kollegors sällskap på Söder i Stockholm. Vi åt god middag på den grekiska restaurangen Kamarina där det serverades en sån god mat att jag hade kunnat gå dit idag igen! Vi sa på jobbet idag att vi redan nu ser fram emot reprisen ;-)

 
            Grillad halloumi                                         Pikilia

                          
                             Grekiskt vin - Naoussa Boutari

Kvällen fortsatte sen på Pelikan, en anrik bar på Blekingegatan. Vi pratade och skrattade länge innan vi skildes åt för några timmar och alla var lite trötta på jobbet idag, men det var det värt!! Efter jobbet åkte jag direkt och fick mina naglar julfina och det kändes lika bra denna gång!!

Nu ska jag bara sitta i soffan och ta det lugnt, slötitta på tv och vara glad över att maken tar bilkörningen till hockeyträningen idag. Det har kommit massor med snö här och vägarna är inte så roliga att köra på så jag tyckte det räckte med bilkörning för mig idag!

Hoppas ni alla mår bra och har en fin kväll!

Kramar

Vit karamellmousse


Den här desserten bjöd jag på igår. Vit mousse med färgglada prickar
i som för tankarna till en cassataglass. Mycket smarrig om än lite mäktig.


VIT KARAMELLMOUSSE

8 personer

200 g vit choklad
4 dl vispgrädde
4 äggulor
100 g mörk choklad
2 dl nonstop-karameller

1. Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Ta från värmen.
2. Vispa grädden. Rör ner äggulorna, en i taget, i smälta chokladen.
    Vänd sedan ner alltsammans i grädden och blanda väl.
3. Grovhacka den mörka chokladen och nonstop-karamellerna
    -spara ca 1/2 dl karameller till garnering.
4. Vänd ner hacket i moussen och häll upp i glas eller små koppar.
    Ställ kallt i 2-3 timmar.
5. Garnera med hackade non stop-karameller och servera.


Nu ska jag sätta mig i bilen och ratta mot jobbet! Det snöar massor ute just nu! Var rädda om er! Tio dagar till julafton!

KRAM KRAM

Jessi, jag och de äkta hälfterna = mys!


      Min Roger och Jessi med make med lite glögg och gott plock.
Ett av de få korten som togs ikväll då vi hade fullt upp med att umgås!



    Bjöd på Lucia -Chokladglögg som var god, mandelpepparkakor 
  med ädelostkräm och hemmagjorda saffransbiscotti som förtugg.
Dukningen gick i vitt, grått och rosa med de fina tallrikarna från Himla.



Men vad kul det var att träffa Jessi med make och umgås som par också! Jag har ju träffat Jessis man tidigare men våra makar hade aldrig setts innan. Kändes verkligen helt naturligt det också och jag hoppas att vi kan göra om det snart igen! Trodde egentligen inget annat heller då Jessi och jag trivs ihop, och vi och våra makar valt varandra , men man vet ju aldrig helt säkert.

Som ni ser så blev det inte så många foton tagna ikväll för vi hade annat att göra med att snacka och lära känna varandra bättre. En del skratt blev det också till middagen som blev lyckad. Ska visa bilder och recept på efterrätten -Vit karamellmousse- i morgon för den var verkligen smarrig!

Så Jessi och D - Tack för en trevlig kväll! Ni är alltid välkomna till oss!!

Nu dags att ladda för den sista arbetsveckan innan jullovet, som startar med middag med utgång med arbetslaget i morgonkväll. Sämre måndagar kan man ha ;-)

Love, Peace and Understanding!
Kramar

trettonde december


             Lucia och tredje advent lyser upp i decembermörkret


God morgon!
En lång härlig söndag står för dörren idag. Tyvärr så har snön nästan helt smält bort  ute så vi fick ingen vit lucia. Frukost ska strax ätas, maken står och förbereder i köket, och de visar en massa skidor i alla former på tv under hela dagen.

Som några kanske kommer ihåg så älskar jag att titta på skidskytte. Det är något speciellt med den sporten som tilltalar mig. Kanske är det för att det är två olika moment som måste fungera, skidåkningen och skyttet, och det kan ju vända så snabbt. Kanske är det för att jag i mina ungdomsår just tränade luftgevärsskytte (!) i några år och jag tycker det är kul och vet att takterna sitter i fortfarande. Hade jag varit bättre skidåkare skulle det kanske varit en sport för mig ha, ha!

Jag beundrar alla som satsar helhjärtat på sin sport. Dessa skidskyttar har tränat hårt hela sommaren då vi andra låg på rygg och solade eller låg i hängmattan. Och sen fortsatt med det tills tävlingssäsongen kommer igång. Jag blir ofta rörd till tårar när de vinner, då jag tänker på hur mycket tid och kraft de lagt ner, och gläds med dem!



Julklapparna jag fick av Jessi torsdags innehöll en ask Macarons från
fina Laudrée, Christmas Tea från London och en söt temugg med
blomreliefmönster från Miljögården. Allt superfint inslaget!


Nu dags att komma igång med dagen och det som ska förberedas inför kvällens middag med Jessi och D. Ska bjuda på lite glögg med plock när de kommer, Enchiladas som huvudrätt (Jessi önskade det nån gång) och en härlig dessert från Monika Ahlbergs "Monikas Jul".

Önskar alla en ljus och fin Lucia!

Kram

Jag ser det snöar





Lördagkväll och både lugnet och snön har lagt sig över rosa huset. Riktigt mysigt att sitta inne och titta ut på stora snöflingor som sakta dalar ner. Vi har ett lager vitt på marken här i Stockholm nu i kväll.

Jag har mest gått omkring och fixat och städat här hemma idag förutom en sväng till City Gross för att fylla på matförråden. Har druckit glögg och lyssnat på Peter Jöbacks julskiva för att komma i rätt stämning. Bara en knapp vecka kvar till vi sitter på Globen och får den årliga dosen av Jöbacks julboostning! Längtar!

Hoppas alla har en riktigt mysig kväll och i morgon är det både 3:e advent och Lucia! Då kommer Jessi och Maken hit!

Kram


Loppis och fredagsmys ♥



                          ♥  Nytt loppisfynd med vit hyacint  ♥


Japp, nu är den gjord. Näst sista veckan innan jullovet och betygen satte jag idag. Det är det värsta jag gör även om jag är säker på min bedömning. Blev inte lärare för att få göra det utan för att mötet med barn och ungdomar är så mysigt! Man får sig många goa skratt varje dag!

För att fira in helgen tog jag en sväng till en loppis nära mitt jobb. Det jag var på jakt efter i första hand var glasburkar med "plopplock" som jag kan fylla med julgotter och ha med som "gå bort present" och mysgåva så här vid jul. Hittade ett par stycken fina burkar, en såå söt tvåarmad glasljusstake och sen denna fina cremefärgade julskål! Med en enkel vit hyacint gjorde den vårt kök något juligare!

I kväll samlas hela familjen i tvsoffan för Idol-finalen med julmust och öl i glasen och god choklad på bordet. Men först den traditionella Tacomiddagen ha, ha!

Kramar till alla som behöver en kram ♥ ♥ ♥ och alla andra med!



Lyckoljusmys


   Gamla Staden i Eskilstuna för att träffa Jessi var målet med resan!

 
             

Hon har så fint och mysigt Jessi och jag hotade med att flytta in!
Tänk vad härligt med ett redan julpyntat hem, man får vackra jul-
klappar med ännu vackrare innehåll och julgodiset smakar underbart!
Inte konstigt man ville stanna i Lyckoljusruset!



Men till sist så klädde jag på mig ytterkläderna och vi gick till tåget
genom de mysiga gränderna. Det är något med gamla kvarter som
får mig att må bra!



Ja som ni förstår så är jag nu hemma igen i ett fint, men inte lika julpiffat och kreativt hem som det jag just besökt! Hon har verkligen sinne för det mysiga Jessi och man upptäcker nya saker hela tiden hemma hos henne. Jag fick stanna till på söndag för hennes make, vilket var mycket ädelt tycker jag, men så kom jag på att jag måste ju jobba i morgon. Men tack snälla D för din gästvänlighet =0)

Jag har haft ännu en supertrevlig stund tillsammans Jessi och det är så kul att prata tjejsnack och mysa. Vi åt mat på Sylvias, ett mysigt ställe med karaktär och jag skulle nog vara där ofta om jag bodde närmre. Sen gick vi hem till Jessi och jag fick så fina julklappar av henne, en genomtänkt helhetsupplevelse, både till inslagning och innehåll! Tack snälla du för att du tänkte på mig i London! Känner mig hedrad och superglad.

Så nu ser jag fram emot söndag då Jessi men make kommer hem till oss för middag och Luciamys! Ska bli så trevligt och skoj att få bjuda tillbaka och låta makarna träffas också.

Nej nu ska jag bläddra i något av alla magasin maken hade med hem idag. Han har varit på Elle´s redaktion på ett möte idag och fick med sig en massa tidningar hem! Me like!!

Sov gott mina bloggvänner. Tittar in till er i morgon!

Kramar


Mot Eskilstuna och Jessi!




Sovmorgon blev det idag och det var välbehövligt då jag inte vaknade förrän vid 9.30! Nu ska jag strax hoppa in i duschen och sen bege mig mot Centralstationen här i Stockholm för att låta SJ ta mig till Jessi! Ska köpa mig ett fint och läsvärt magasin att ha på resan som bara tar en timme.

Fick inte gjort allt jag skulle igår kväll då jag hamnade i någon slags koma och sov bort stora delar av kvällen i soffan, men man får lyssna på sin kropp ibland! Tror jag har igen det idag. Tyvärr är vädret lika grått och trist idag som de flesta dagar på sistone men jag ska ju åka och få lite Lyckoljus omkring mig så det kan inte bli annat än en bra dag!!

Hörs senare igen eller i morgon!!

Kramar

Önska får man...


Snälla tomten så här vill jag att köket ser ut när jag vaknar på julafton!                                                              
                                       Foto: Sköna hem


Blir ett kort inlägg ikväll då jag har en del att fixa här hemma. Ska strax börja med maten till mig och Bea som idag blir färsk pasta med massor med grönsaker och parmesanost! Har varit toksugen på parmesanost hela dagen. Sen ska jag sätta ihop ett Fysikprov om Kraft & Rörelse innan jag gör kväll. Ska ta mig tid att titta in hos mina bloggvänner också!

Längtar till i morgon då jag sätter mig på SJ-tåget och åker till Jessi!

Så nu önskar jag er alla en fin kväll och jag går till mitt fina kök...eller just ja.... det var ju bara en önskan ;-)

Kram Kram Kram

Som ett ljus i mörkret


Som en snökristall lyser min fina nya stjärna från
Granit. Hänger vid trappavsatsen mellan våningarna.


God kväll!

En lång dag idag men samtidigt en dag jag längtat efter. Jobb först till lunch och sen direkt till Universitetet för att presentera mitt slutarbete muntligt för studiekompisar och examinatorer. Fick riktigt bra respons och nu är det gjort och jag kan släppa den biten, ska bara finslipa lite mer på arbetet innan jag klickar iväg den slutgiltiga versionen.

Har hamnat i soffan med datorn och det känns ganska bra just nu. Blev lite sugen på sommar bara då de satt ute i trädgården och åt i "Halv åtta hos mig! Ska strax hoppa in i Volvon och ratta iväg sonen på hockeyträningen och sen hämta vid 23.00 innan jag får slappna av helt.

Har en hel del roliga saker framför mig nu. På torsdag ska jag till Jessi och hälsa på så här mitt i veckan. Det är ju min lediga dag och det är kul att hitta på något nu när jag är "klar" med studierna och kan göra annat. Ska bli mysigt att se hennes julpyntade hem och strosa i lilla staden! Sen kommer Jessi med man hit på söndag och då får jag bjuda tillbaka och umgås lite i luciatid. Längtar!

Hoppas ni har en bra kväll och är nöjda med dagen!

Kramar till alla

Ordning & Reda



Nytt kamerafodral från Ordning & Reda. Tycker det
är retrosnyggt samtidigt som det är hemskt ha, ha!
Skitsamma, jag behövde ett och det passade perfekt
och kostade bara 10 kronor!!


Go kväll på Er där ute!! Här är en hungrig men glad Ann-Louise!

Dagen har varit bra trots att jag igår kväll fick veta att en av mina närmaste kollegor låg på sjukhus efter en hjärtinfarkt. Idag har vi fått veta att allt "gått bra" och han får komma hem i morgon. De gjorde en sån här ballongsprängning via ljumsken på honom för att ge blodet fri väg och det verkade fungera.

Känner mig lite stressad över allt som ska avslutas i skolan, alla förhör som ska göras och betyg som ska sättas. Det är bara två veckor kvar nu innan vi går på jullov några veckor så det brinner i knutarna. Nästa vecka ska vi i mitt arbetslag gå ut och äta på restaurang och sen har vi fest på jobbet med levande musik kvällen innan lovet. Brukar vara skitkul om man får skriva så.

Nu ska jag stilla min hunger och lägga sista handen vid den färska stekta torsken, potatisen och spenaten!! Mmmm vad gott det ska bli!

Kram och trevlig kväll!

2:a Advent


2:a ljuset brinner i Cultljusstaken och hyacinterna blommar för fullt
i den runda skålen från IKEA och sprider en härlig doft.


Söndagmorgon och döm om min förvåning när det snöade en stund i morse. Tyvärr är det så pass varmt ute att snön smälte innan den landat på marken. Så nu känns det bara grått och trist igen.

Dagen kommer gå i sakta tempo och det enda som är inplanerat som aktivitet utanför hemmet är en tur till City Gross för att fylla på matförrådet inför en fullspikad vecka. Skönt att ha den biten fixad innan vecka 50 börjar. Det som känns skönt är att jag nog fixat de flesta inplanerade julklapparna, men känner jag mig själv rätt så kan det bli några till bara för att det är kul!

Nu ska jag fortsätta titta på stafetten i skidskytte som pågår. Kan bli spännande =0).

Kram och ha en fin 2:a Advent!

Rösta på mitt kök!

Idéstudio


Marbodals hemsida kan man som bloggare vinna ett kök värt 30 000. Vi är i stort behov av ett nytt som ni vet och jag har lekt med tanken och bilderna för att skapa en moodboard med färger och detaljer jag gillar. Jag gav den namnet Mindfullness och rösta gärna på den om ni inte tävlar själva!

Här hittar ni mitt bidrag. Klicka på Bloggtoppen och leta efter Mindfullness.

Kram och godnatt!! Hörs i morgon igen!

Två brunetter på vift


      After Work med härliga Therese på favoritstället Muggen



Pollo Paganini, tiramisu, rött vin och mysigt sällskap gjorde min kväll!



Jag visste det! Ja, att Therese skulle vara en genomgo tjej som jag skulle trivas med, har haft den känslan hela tiden och den var rätt. Vi möttes upp vid Slussen och gick till Muggen för att börja kvällen med ett glas vin. Kändes på en gång som jag hade känt henne länge och vi hade mycket att prata om på en gång!

Bord var bokat på restaurang Agaton i Gamla Stan och väl där kom vi på att vi inte visste exakta adressen. Efter lite virrande hit och dit kom vi fram tio minuter över åtta och då säger den snorkiga kyparen att vårt bord var släppt....! Visste att det stod på hemsidan att de håller bordet 15 minuter och vidhöll detta med svaret att ni får ändå vänta en 20-25 minuter innan det blir ledigt. Då vände vi på klacken och gick!!

Hungriga var vi men inte att en snorkig restaurang ska få våra pengar eller förstöra vår kväll så vi gick över gatan till Paganini och fick vänta lite innan de ordnade ett fönsterbord till oss. Kändes som en seger, trots väntetiden, för maten var riktigt, riktigt god! Så mina vänner -undvik restaurang Agaton i Gamla Stan!!

Tack Therese för en supertrevlig kväll och som sagt det gör vi snart om igen!!

Nu ska jag titta på skidskytte, sen åka på julmarknad och kvällen tillbringas på Hovet där sonen spelar hockeymatch mot Djurgården.

Önskar alla en härlig lördag, synd att vädret inte är roligare...
Kramisar!

Första julklapparna = Check!

            

     Första julklapparna är inslagna med solfjäder som extra knorr!


Äntligen fredag får man väl säga även om jag blir lite dagvill när jag varit hemma sen i onsdags. Men fredagskänslan är underbar ändå och kvällen bjuder på roligheter. Ska möta upp Therese för lite After Work och sen middag på en italiensk restaurang i Gamla Stan.

Innan jag börjar piffa till mig för kvällen ska jag fortsätta slå in lite julklappar, fixa med mina referenser i uppsatsen som ska vara klar till på tisdag och softa med tv:n som sällskap! Allra först ska jag göra en krämig latte för det är jag så sugen på nu!!

Önskar alla en super duper fredag vad ni än gör! Det är vi alla värda =0).

Kramar

Ljusbåge i vitaste vitt




        Min nya fina adventsstake "Roma" med sitt Starlight Glow!

Har länge gått och funderat på att köpa en sån här ljusbåge men snålat lite då vi redan har en hel del varianter att ställa i fönstren. Men nu gick en sån där glasboll med ljusslinga i sönder härom dagen och då var jag inte sen att se det som en anledning till ett nytt inköp! Är så nöjd med den och blir glad varje gång jag går förbi, det värsta är att jag skulle vilja ha likadana i alla fönster. Men bor man i hus med två våningar så är det en del fönster så den tanken får jag förtränga eller ha ögonen öppna för eventuell realisation in bit in på advent!

Nu ska jag gå och lägga mig och ladda för fredagen och min bloggdejt med Therese!

Kramar

Saffran och mandel..


...är det som gör dessa Saffransbiscotti så goda!!


Ja som ni ser så blev det bak igår kväll! Och jag lyckades också riktigt bra, så bra att jag fick dubbelt så många som det stod i receptet!? Inte mig emot för det slank ner några redan igår och det verkar som hela familjen gillar dem.

I dag är min lediga dag och jag känner mig lite risig fortfarande. Har varit in till city för ett ärende som inte gick att ändra och köpte då en ny adventsstake till vårt hallfönster. En vit ljusbåge som Cissi tipsade mig om! Tack för det, det blev jättefint=0). Blir nog hemma i morgon med för att kurera mig helt innan jag tar nya tag nästa vecka igen. Har så mycket att göra med eleverna innan betygen ska sättas men det får gå ändå. Hörde just att många av mina elever också är sjuka så det spelar nog ingen roll i långa loppet.

Nu ska jag packa upp resten av inköpen som gjordes idag och förbereda torsdagens middag som blir Spaghetti Bolognese. Ha en fin torsdag och Tack för era krya på dig -hälsningar!!

Kramar

Frostbiten


            Både naturen och jag är en aning frostbiten idag!


        Årets vissna blomma och nästa års knopp samsas i kylan!




Jag fryser idag! Både när jag är inne och ute och det beror inte på att värmen är paj här inne utan jag är risig helt enkelt. Lite halsont och allmänt hängig gjorde att jag valde att stanna hemma idag så nu struttar jag runt i myskläder och beundrar den klarblå himlen utanför.

Tog en tur till brevlådan, typ sju steg, och såg hur vacker frosten var så jag hämtade kameran och tog några foton. Alla årstider har sin charm sägs det och idag är naturen riktigt vacker i solens sken! Har även suttit och skrivit klart min uppsats på morgonen så nu är det bara att se till att allt är korrekt och att referenserna är rätt.

Önskar jag hade lite saffran hemma då skulle jag baka saffransbiscotti i eftermiddag men det har jag inte...kanske lika bra så jag verkligen vilar. Men jag har svårt att inte göra någonting när jag ändå är hemma och julen närmar sig. Får ringa till maken och be honom köpa hem ett par påsar kanske?

Hoppas ni mår bra och har klätt på er ordentligt i dag. Sju minusgrader var det längesen man kände!

Stora kramar!!

Svart kort jacka


  Svart lite glansig jacka som passar till det mesta!


Väntar på maken som är och byter till vinterdäck på vår bil. Han skulle köpa med sig hämtmat idag då vi är barnlösa till middagen =0) och då busar vi lite. Tyvärr dröjer det och jag är riktigt hungrig nu, men det var tydligen nått knas med våra splitternya däck så han fick byta tillbaka igen....undrar hur kul det kändes...

Annars känner jag mig lite småfebrig och risig ikväll, lite yr och konstig så det blir en lugn kväll hemma i liggläge. Hann en sväng till Centrum efter jobbet och köpte då denna lilla "jacka". Har spanat in den ett tag men ville se vad de andra butikerna hade i liknande modell men denna var bäst helt enkelt. Passar att ha till det mesta känns det som och matchar mina glansiga tights!

Hoppas ni har en fin tisdag. Börjar bli kyligare ute nu så vinterdäcken hade suttit bra =0/.

Kram

Liten blir stor


Här är min fina dotter för någon vecka sedan. Det
jag inte visste då var att hon redan piercat sin tunga.
Om det syns...nej inte det minsta förrän hon gapar stort!!


    Och så här ser det ut!! Provocerande, vackert,
     läckert eller bara helt vanligt? Vad tycker du?


Tisdag, 1 december,  innebär sovmorgon och en arbetsdag som slutar redan klockan två! Riktigt skönt att vakna idag som ni förstår efter gårdagens lååånga arbetsdag. Fick mitt antagningsbesked från Universitetet i helgen och jag är antagen till båda mina sökta kurser som startar på vårterminen! Skoj, nu ska jag bara välja vilken jag helst vill gå. Detta innebär att jag läser 25% och jobbar 75% och det passar mig perfekt! Hoppas bara att dottern också kommer in på sitt sökta program. Hon börjar vänja sig vid att jobba och tjäna egna pengar vilket är bra men det får inte bli för bra så att hon inte vill läsa vidare ;-)

I går klickade jag hem en del julklappar och har bra koll på vad som är kvar att köpa. Inte så mycket faktiskt och det känns skönt. Vet ju hur mycket folk det är ute i butikerna närmare jul så det ska jag försöka undvika i år! Hämtade också ut biljetterna till Peter Jöbacks julkonsert och min längtan om julkänsla, jullov och julhelg kändes lite mer!!

Dags att åka!!

Kramar ♥

RSS 2.0