Antik & Kuriosa & Hockey & Melodifestival



Vilken toppenlördag jag har framför mig! Allt jag älskar på en och samma dag - kan livet bli bättre?
Nu åker jag hit och njuter av fina och roliga saker! Mannen och sonen spenderar då sin tid i Kista centrum så jag får gå i fred...de känner mig!
Tillsammans beger vi oss sen till Danderyd och helgens viktigaste hockeymatch. Kommer sonens hockeylag gå upp till Elit -måste då vinna idag.

                                              

Kvällen är sedan vikt åt Melodifestival - Delfinal 4. Har i sedvanlig ordning lyssnat de 60 sekunder SVT bjuder på och jag är inte speciellt imponerad..tyvärr.

Star Pilots - Bra tempo, men PÅMINNER VÄLDIGT MYCKET om låtar man redan kan...
Sarah Dawn Finer - Vacker, sjunger sjukt bra, lugn ballad på engelska...men inget överraskande.
Malena Erman - Sorry men kan inte riktigt med denna stil, operasångerskan sjunger disco?
Thorleifs - Dansband, bugglåt med lite blås - funkar i Dandbandskampen men inte i ESC.
Agnes - Bäst ikväll även om den inte sticker ut. Trallvänlig sätter sig...love, love, love.
Susanne Alfvengren - Lugn, snyggt budskap - älskad där du går..sjunger bättre än jag minns.
Next 3 - Hiphop + Latino . Går nog hem bland de yngre. Svänger skönt.
Anna Sahlene & Maria - Söta tjejer och välsjungande. Nej, jag har redan glömt vad de sjöng...

Nu önskar jag er alla en toppenlördag också!
Tusen kramar.

Fredagsdesserten

Vit choklad och hasselnötsmoussé


Se så fint min dotter gjort!


Receptet är från denna underbara  och fina bok. Underbara bilder!

Fredagens dessert som min dotter och hennes kompis gjort var en höjdare! Mäktig men god. Bjuder här på receptet om ni vill göra till lördagsmiddagen kanske?

Det här behöver du:
4-6 portioner

Moussé:
1 1/2 blad gelatin
1/2 dl vispgrädde
50 g finhackad vit choklad
20 g finhackad nougat
2 äggulor
1 msk florsocker
3 dl lättvispad grädde
1/2 dl finrivna rostade hasselnötter

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Koka upp grädden och häll den över chokladen och nougaten. Låt stå ett par minuter.
Vispa samman äggulor och florsocker till ett poröst skum. Smält gelatinet och häll det i chokladblandningen och rör om.Blanda samman choklad- och äggblandningarna och vänd ner hasselnötsrivet, därefter den lättvispade grädden.
Fyll i portionsglas och ställ i kylen någon timme innan servering. Garnera med lite hackade karamelliserade hasselnötter.

Beatrice, min dotter, rostade och karamelliserade inte sina hasselnötter och det smakade bra ändå! Tack gumman för en god dessert!

Kramar till alla goa människor!




Sol & shopping


Höstens ljung i vårsolen

Solen kom fram i dag också till min stora glädje! Jag studsade ur soffan och begav mig ut. Lite sol och frisk luft var vad jag behövde.
Hamnade så småningom i vårt centrum och gick i butikerna, provade kläder och smakade mat. Riktig mysig dag faktiskt trots att jag vaknade med olustkänslor =0).

Jag är ju svag för det lantligt romantiska modet med "spetsar och volanger" och blev glad när jag hittade denna tunika/klänning i vitaste vitt!  Köpte även nya manchetter i rosa spets till min Change ljustake från Cult.

      
Tunika från Gerna


Cultljusstaken "Change"

Nu är det dags att börja med middagen. Efterrätten har min dotter och hennes kompis fixat idag och står i kylen och väntar. De har letat i mina receptböcker och hittat ett recept på en ljuvlig "Vit chokladmousse med hasselnötter". Ja den är god - för jag har tjuvsmakat. Skönt med stora och duktiga barn ibland.

Hoppas ni får en trevlig kväll. Här blir det "Let´s dance" som vanligt. Heja Morgan!!
Kramar till er alla.

Fredagslugn



Vaknade efter en seeeg natt. Kunde inte somna igår fast jag var trött och klockan närmade sig 02.00. Läste lite och tvingade mig sedan till sömn och tydligen fungerade det för efter det sov jag. Vaknade och hade hoppats på lika fint väder som igår med sol och blå himmel, men idag SNÖAR det igen! Hjälp vad är detta?
Skönt är huset är städat och fixat. Nya tulpaner står på bordet och kvällens middag redan planerad. Det blir tacopajen som jag visade i ett tidigare inlägg.

Undrar just om det här att jag inte kunde somna berodde på ett mail jag fick i går? Har sålt en del av barnens urväxta kläder på Tradera och det har fungerat utmärkt. Kläderna har varit felfria märkeskläder - men använda vilket också framgår i annonsen. De växer ju så fort och "dåliga" kläder skulle jag aldrig sälja.
Nu var det en kvinna som var missnöjd med en Quicksilver tröja. Jag erbjöd henne att skicka tillbaka den, få pengarna tillbaka för vara + frakt men själv betala ångerfrakten som brukligt är vid "postorder". Annars kunde hon behålla den och vi delade på frakten som kompensation  (för nått jag inte förstår). Hon valde det senare alternativet så helt tokig kunde ju tröjan inte varit??

Har ni sålt via Tradera någon gång och varit med om detta? Kändes i allafall lite jobbigt, skulle aldrig försöka "lura" någon.

Nej nu ska jag ta en skön dusch och skölja bort denna känsla och sen väntar en god bok på att bli läst.
Ha en skön fredag och på återseensde.
Kramar!

LOVE WHITE

Nu börjar det bli klart mitt lilla måleriprojekt! Det tar längre tid än man tror men nu är jag klar och nöjd! Äntligen kan vårt hem bli som vanligt igen och på köpet har innehållet i byrålådorna blivit sorterat och rensat!

Här kommer de bilder jag lovat er tidigare. Kanske ska jag dekorera om/ lägga till/ ta bort men nu ser det ut så här. Tavlan har jag haft i 20år och har såååå svårt att ta ner den även om jag vet att något annat passat bättre.....

(Tyvärr blev bilderna mörka..Nu skiner solen!)

Ps. JAG VET.....det hade varit bra mycket snyggare med vita golvlister som i resten av huset. Hur tänkte vi när vi inte målade dessa?? Ja, ja det är nästa måleriprojekt!!







    
Min egen design




Skoförvaring är ett problem när man har barn. De har med massor av olika aktiviteter och behöver skor därefter. Ju äldre de blir desto större blir skorna ( jag har minst skostorlek i familjen numera = 38/39) och mer plats behövs. När barnen har vänner hemma svämmar hallen över med skor!
Jag var så less på detta så jag ritade en möbel som skulle lösa en del av problemet - en kombinerad sittbänk och skoförvaring.  Jag designade, min man byggde, jag målade och vips hade alla ett fack var för sina skor!

FÖRE
Så här såg byrån ut innan jag målade. Glömde att jag skulle ta en före bild så vi hann börja montera ner den. Ni skymtar spegeln också.

Tacopaj till middag?

 Foto: Tasteline

Letade efter tips till middag idag och hittade detta recept på Tasteline. Av någon anledning har det blivit så att vi brukar äta någon form av taco på fredagarna ,vilket är ganska vanligt i allafall i barnfamiljer. Trevligt är att alla i familjen hjälps åt med hackandet av grönsaker! Har gjort tacopaj tidigare men den här  varianten var mer spännande tycker jag med crème fraichen på toppen.

Detta behöver du för 4 personer:
 2 dl vetemjöl
100g smör
2 msk vatten

400g köttfärs
Margarin
1 påse tacokryddor
1,5 dl vatten
1,5 msk hackade Jalapenos
2dl Crème Fraiche - Paprika & Chili
150g cheddarost

Gör så här:

1. Pajdeg:
Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten (2 msk per 4 port.) och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.

2. Fyllning:
Bryn köttfärsen i lite margarin. Tillsätt kryddmix och resten av vattnet. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños.

3. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet och bred över crème fraîche. Riv osten och skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö till sist över osten.

4. Grädda pajen 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.


Jag skulle servera pajen med kall gräddfil och en blandad grön sallad med skivade avocado och röd lök till. Jag tycker nämligen att avocado hör till tacos!

Lycka till och smaklig måltid om ni provar!

Kramar och trevlig torsdag.
Håller på att städa undan efter mitt måleriprojekt! 


 


SKHLM + IKEA = TRÖTT

Så nu är jag hemma igen efter en halv dag i Kungens kurva och Skärholmen. Jag började dagen med frukost på iKEA för ringa 10:-. Gott och stärkande inför dagens äventyr bland hyllorna. Väl nere på köksutställningen blev jag lite besviken. Hade förväntat mig massor av kreativ energi  - men inte. De hade väldigt få uppmonterade kök och jag gick mest förvirrad runt. Plockade dock med mig en massa broschyrer så jag får väl i lugn och ro titta här hemma.
Tog i allafall ett par bilder så ni får se.

  
Snygga luckor om man vill ha högblankt

Snygga luckor om man vill ha lantligt
   
Gillade den här spiskåpan och induktionshällen    

Supersnygga kastruller. Önskar jag mig!

Väl nere på plan 1 börjar mina in köp som vanligt. Tittar och tar på mycket, men i slutändan köpte jag inte så mycket ändå. Här är mina inköp.



Köpte spetsgardinerna Alvine och Skimmer ljusstaken som planerat. Rullgardinen Enje finns inte i 90 cm bredd så jag vågade inte köpa den. Vet inte om den kommer passa i vårt hallfönster då?! Köpte den billiga varianten Iris tills vidare. Lampan Lampan kan säkert behövas någonstans, servetter, krokus för vårkänslan och silvriga julkulor i storpack för
5:-. Zinkkrukorna var så små så dom blev kvar tills vidare.

Sedan åkte jag vidare mot Skärholmens nya stora fina innecentrum. Mitt mål där var faktiskt inte de flashiga butikerna utan Myrorna. Second hand i ordnade former. Älskar att gå och titta på allt och inget! Där inhandlade jag detta.



Vit ljusstake -Tiara från Rörstrand, bricka i silver, Nejlikor - ordspråksburk från danska Knabstrup, vit blomkruka till mina krokusar, gammal "silvrig" ljusstake, härlig tunika i ljuvliga sommarfärger och den vackraste vita sjalen att ha över axlarna i sommar!

Nu ska jag börja fixa i ordning i hallen efter målningen. Ska ta ett varv till med vit färg på spegeln innan jag är helt nöjd. Ska försöka sätta upp min nya rullgardin också. Visar bilder när det är klart.

Vad har du gjort idag?
Kramar

Här är jag nu!

          


                           IKEA - "Ingenting är omöjligt", enligt reklamen


       

Alla bilder är lånade från IKEA


Hoppas att er onsdag börjat bra och fortsätter så resten av dagen!
Har just avslutat ännu ett varv med penseln och den vita färgen och är nu snart på väg till IKEA. Först och främst för deras köksutställning. Hoppas få inspiration och ideér i massor.

Sen har jag planer på att köpa hem nya gardiner i vitt nu till våren också. Lutar åt att det blir dessa som jag spanat in sen tidigare. Typiskt mig -det ena stilrent -det andra romantiskt...jag står med ett ben i varje inredningsstil!

Ljusstaken Skimmer får nog också följa med hem idag och även dessa trevliga zinkkrukor att ha på uteplatsen i vår! Tänk er ljuvliga Mårbackapelargoner eller penséer i dessa krukor...då är det sommar!

                                       Bild: Google

Många kramar och njut av dagen!   Ann-Louise

Måla vitt


Spegel, spegel......


Efter en promenad i det vackra vädret tog jag tag i penseln igen. Barnen har flytt hemmet så då passar jag på.
Nu är ännu ett par delar i hemmet vitmålade! Spegeln ska få sig ett par vändor till med penseln innan jag är nöjd.

Byrån skymtar ni i spegeln med lådorna nedmonterade. Det tar tid om man vill vara noggrann med det är det värt i slutändan. Just nu är det lite rörigt i vårt hem på grund av detta och jag längtar till dess jag får ordning igen. Ska bli kul när allt är klart! Då får ni se före och efter bilder.
Kram

Minnen från en svunnen tid

         


         

Längtar till våren och sommaren och auktionerna! Jag är ju som besatt av att uppsöka loppisar och auktioner och har samlat på mig allt för mycket i mina dar. Har ju planer på en köksrenovering inom kort och funderar då på att ersätta det lantliga med mer "modernt". Samtidigt är jag ju så förtjust i det charmiga och levande i gamla ting. Känner mig väldigt kluven då köket är den plats jag samlar mina fynd i.

Skyltar har alltid fashinerat mig och är de dessutom gamla är det ännu bättre. Tyvärr brukar min familj bromsa mig när de på auktioner kostar för mycket eller skulle bli svåra att frakta hem....hi, hi..

En sak är säker i allafall -mina barn är drillade - stannar timme ut och timme in på auktioner för mammas skull!
Barnmisshandel? Nej, ren och skär kärlek. Hoppas de känner den och glädjen i gamla ting så småningom =0)

Hoppas alla får en skön tisdag!
Kramar Ann-Louise

Converse


Converse är ett favoritmärke hemma hos oss när det gäller skor. Ja då främst hos mina barn. Vi har hallen full av dem i olika modeller och färger, med höga skaft och låga skaft, i tyg eller i skinn.

I bland är det ju kompisar här och hälsar på och då får barnens Converse besök av Converskompisar i hallen.
Måste bara visa er denna bild. Den visar min sons svarta Converse i skinn, storlek 45 bredvid min dotters kompis svarta 36:or. Hon är 19 år och han är 16 år!


David & Goliat             -             Mini & Maxi            -          Liten & Stor

Sov gott alla där ute! Ses i morgon. Kram
// Ann-Louise

Manikyr till hälften


Cissi filar mina naglar


Fransk manikyr

Nu är jag nöjd och glad igen på mina naglar. Det är så skönt att bli omhändertagen en stund av världens bästa nagelteknolog! Tack Cissi!
I dag gjorde han bara "halv" på mig. Det innebär att hon bara filar snyggt och sen fyller på genomskinligt material från nagelbanden och upp. Den vita franska manikyren blir då mindre men jag tycker att det är snyggt ibland också som omväxling.

Det var väldigt svårt att ta bilder när hon jobbade för den ena handen var ju upptagen...

Kan nu också berätta att det blev den lila klänningen som de flesta tyckte om men känner att jag borde betällt den i en färg till också. Måste kanske ringa och fixa till det!
Hittade en rabattkod på 100:- på order över 300:-  KOD: 1100

Ha en bra eftermiddag! Kramar

På väg till mig

  Haléns

                  

Åh vad jag gillar dessa klänningar. Perfekt att ha till sommaren - skön, sval och luftig. Skulle det nu inte bli den där varma och underbara sommaren man drömmer om får man väl matcha med en liten kofta.

Har lite svårt att välja färg bara. Färgerna var ju inte så "somriga" men det gör dem väl mer användbara. Lutar åt att det blir den lila och svarta!

Idag har vädret lugnat ner sig och snöandet slutat. Ska åka iväg till min nageltjej och fixa mina naglar snart. Behövs då jag börjat ett målningsprojekt. Får väl ha handskar när jag målar vidare senare. Visar mina naglar när jag kommer hem igen.

Happy Monday. Kram!

Mormorsrutor


Mina fina rutor!!                                                                                  Foto: Privat


                                      
          Foto: Google                                                      Foto: Google

Här ser ni vad jag ägnat större delen av denna söndag åt! Har börjat med att virka mormorsrutor på löpande band. Tanken är att det ska bli en pläd till sist... men det är långt dit. Att virka en ruta går på nolltid men det som kommer att ta tid är att fästa alla trådar....
Som ni ser har jag inte ägnat minsta stund till det än då lusten att skapa varit större. Kommer att hålla mig till dessa ljuva pastellfärger och den får hellre bli ljus än mörk.
Man ser dessa plädar av mormorsrutor i bland på auktioner och då kan de bli dyra.

Mormorsrutan is here to stay!!

Take care. Kram

Våryra

                        
                                                       CARRYBAG från Reisenthel

                                                     
        SKÅL från Marimekko                                                            KIVILYKTA från Iittala




                                                             
                                                           BOUQUETVAS från Philippi

I dag är det snöoväder så jag blir nog mest inne idag. Det som kommer ner är ganska blött också, inget skönt vinterväder alltså. Surfar runt lite mellan skidskyttetävlingarna på TV ( Grattis Helena Jonsson till VM-brons) och hittade då dessa prylar som jag funderar på att klicka hem.

Framför allt Carrybagen. Bra att ha i vår och sommar när man ska på picnic, till stranden eller på utflykt. Har även kollegor på skolan som bär dessa med sig till lektionerna med diverse litteratur och hjälpmedel. Praktiskt och snyggt. Svårt välja färg bara.

Klicka in dig på www.inneonline.se och botanisera bland snygga saker till hemmet. Just nu har de våryra och rear vissa produkter.

Kram

Delfinal 3 - Leksand



Ja då var det dags igen för delfinal i Melodifestivalen 2009. Jag har som vanligt lyssnat på de 60 sekunder Svt bjuder på för att bilda mig en uppfattning. Jag är inte lika imponerad som förra lördagen då jag på något vis tyckte om alla bidrag   (Markoolio - inte för sången men för parodin).
Så här tycker jag om bidragen:

Velvet: Nej hon är ingen drottning hon bara tror det.
BWO: Något besviken blev jag. Snygg låt men för långsam på nått sätt.
Sofia: Sjunger på grekiska och då jag läst grekiska och tycker det är vackert så får hon pluspoäng av mig. Annars bara sådär...
Maja: Typisk svensk gladpop på hennes speciella sätt - men ingen schlagerlåt?
Mikael Rickfors: Typisk Rickforslåt- men luktar gubbrock. Läste att han måste ha fusklapp för att han minns inte texten...
EMD: Bra, lite engelskt sound. Kan slå internationellt.
Molly Sandén: Ballad, vacker röst, händer inget annat än tonartshöjningen.
Rigo & The Topaz Sound: Sommar och Party. Solen strålar, en margaritha i handen och sand mellan tårna..Sommarhit!!

Vilka går då direkt till Globen?? EMD och Rigo kanske?? Svårt tycker jag. Vad tror du som också lyssnat?

Kram

Update:

EMD och Molly Sandén direkt till Globen

BWO och Rigo & The Topaz Sound till 2:a chansen


Köksspaning pågår

                                                                                                                                                               

Inspirationsmagasin  
                                                                                                                              


Som på beställning kom maken hem med dessa idag. Har inte hunnit studera dem så noga ännu men tänker ta med dem till sängen för att bläddra lite. IKEA Kök 2009, låter ju intressant. Fick även en inbjudan tll en Kökskväll från IKEA Family igår så nu ska nog inspirationen komma igång!

Fick även tips om att skicka efter kataloger från tillverkarna t.ex. Marbodal. Tack för tipset Anna!

  Lantligt i vitt från Kvänum
                                      

Nu ska jag lägga mig och läsa lite. Skönt att ingen väckarklocka ringer i morgon!
Sov gott och kram!


Fredag & Sportlov & Solen skiner



Så här glad och nöjd är jag idag!
Solen strålar och värmer mig, arbetsveckan är slut och det är helg och på måndag börjar sportlovet. Nu ska jag bara dammsuga, hänga lite tvätt och sen hämta sonen på hockeyträningen innan fredagsmyset lägger sig över vårt lilla hus.

Maken R bjuder på nachos i dag och till det en god kall Hoegaardenöl. Let´s dance snurrar vidare och jag ska väl heja på Morgan igen, vem trodde han kunde dansa så? I morgon är det skidskytte igen som jag älskar och på kvällen är jag solo då maken ska på herrmiddag. Funderar på att bjuda över syster yster, men det är ganska skönt att vara själv ibland också. Eller kanske inte, det är ju Melodifestival - delfinal3, och kul att ha någon att diskutera med. Ja vi får se hur det blir.

Nej nu ropar dammsugaren på mig!
Kram och trevlig kväll i stugorna =0).

Kökshjälp!!


Nytt kök - men vad och hur?

Jag behöver er hjälp. Vi ska göra om/renovera vårt kök inom den närmsta framtiden och jag behöver tips på var man kan hitta inspiration. Finns det speciella hemsidor, magasin eller tidningar som bara har en massa köksmodeller att titta på?

Färgen är inte så mycket att orda om - det blir vitt. Men sen...matt, halvblankt, högblankt... Oscar, min son, ville försäkra sig om att det blir ett "modernt" kök och inte "gammeldags"! Han är ju van det nuvarande köket där det är lantlig inredning. Men nu ska han få som han vill...tror jag.?

Ska åka till IKEA och botanisera också, samt besöka de utställningar som finns i närheten. Vilket märke på vitvaror föredrar ni? Många funderingar och som ni märker behöver jag hjälp! Kul ska det bli i allafall =0).

Kram  Ann-Louise

Lyxlunch för en lärare


Kyckling med ett täcke av paprika och örter, potatisgratäng, sallad och
chilimarinerade parmesanbitar.

Nej då jag ska inte klagaskolmaten det gör så många andra ändå. Men när man är ledig så är det mysigt att äta något mer festligt. Kunde inte hålla mig även om det kanske inte var den mest fettsnåla lunch jag ätit. Gott var det hur som helst!
Mitt läkarbesök gick bra så nu vet man att allt är OK för nu. Hann även in på Jysk och hittade dessa handdukar där i rätt skön kvalitét faktiskt. Nedsatt pris från 79:- till 15:- styck. Fanns bara i denna färg men det passar utmärkt med ljusare handdukar på våren. Så ta en sväng dit om du vill fynda.



Det blev silver för vårt duktiga mixlag i skidskytte-VM! Vem hade trott det innan när Björn Ferry inte startade. Kul för Ekholm att han lyckades när han fick chansen. GRATTIS!

Nu ringer sonen och vill åka och köpa en ny ishockeyklubba innan matchen i kväll, så det är väl bara att lyda. Vad säger man; små barn - små bekymmer, stora barn- stora bekymmer. Nej nått bekymmer är det inte, gäller bara att ha stora plånboken med sig...

Kram  Ann-Louise


Godmorgon torsdag!


Sovit gott i skön säng och känner mig upplyft.......

God morgon mina vänner, en ny dag har anlänt med nya möjligheter! För mig består den av ett rutinmässigt gyn-besök (känns så där...), läsa bok i studiesyfte, promenad, middag och avslutningsvis hockeymatch. Hoppas kunna heja fram ett guld i skidskytte-VM också!
Hur ser din torsdag ut?

Önskar er alla en bra start på denna nya dag!
Må så gott!

Vårfint



På väg hem från jobbet idag slank jag in på Konsum för att köpa frukt och där stod dessa tulpaner och väntade på mig. Handlaren hade just fyllt på med nya knappt knoppade buketter och hade då ratat dessa. De såldes nu för 10:- buketten!  Allvarligt - vad är det för fel på dem?

Jag brukar spana efter sådana erbjudanden nu på våren då tulpaner är poppis och ofta står de lika länge som "helt nya". Ett tips är att ställa dem kallt över natten.

Så vad tror ni, kommer dom att vara lika fina i morgon?

Kram / Ann-Louise

A piece of Art


                          My Son                                                       My Daughter      


Konstnär...nej...men bildlärare. Visar här en kul uppgift med som jag gjort med eleverna. När vi arbetar med abstrakt konst får de måla ett enlinjes porträtt. Kan då se ut som ovan och de känner sig som Picasso! Han målade ofta abstrakta bilder.Porträtten är målade i kalla och varma färger men jag tycker de blir fina i gråtoner också.

Min dotter och son fick stå modell för mina alster jag visar här. Abstrakt men kul och jag gillar stilen. Det roliga är att man faktiskt ser att det är dem om man känner dem!

Strålande sol ute, arbetsdagen snart slut , inga måsten att göra och ledig för studier i morgon! Min onsdag känns ganska bra hittills. Hoppas din onsdag varit lika bra!

Kram

Mitt smultronställe

              
   Rosendals trädgårdar

Gud vad jag längtar efter våren en sån här dag när solen visar sig och det är fortfarande ljust ute när man kommer hem från jobbet! Visst var det en härlig vinterdag i dag men jag tycker ju att det är för kallt ute. Vill kunna börja sitta ute och fylla på mitt snart uttömda förråd av D-vitamin men solens hjälp.

Ett av mina favoritställen i Stockholm är Rosendals trädgårdar på Djurgården. Där får jag luft att andas året om men mest om våren, sommaren och hösten. Älskar deras verksamhetsidé med försäljning, lunch och fika, kurser, bjudningar m.m.
Ett år var jag på vippen att söka ett säsongsjobb där över sommaren bara för att få vistas i den vackra miljön och arbeta med blommor och dekoration. Hade väl fått klippa mina naglar då men det hade absolut inte gjort något då jag älskar känslan av jord och gillar trädgårdsarbete =0).

                            
 Fika under äppelträden.                             Monika Ahlberg´s böcker.   

Monika Ahlberg har ju skrivit några böcker och dessa kan jag bläddra hur länge som helst i -både för recepten och för bildernas skull. Min favorit i Rosendalscafét är deras fårostsallad som avslutas med en bit morotskaka.

Hoppas ni haft en bra tisdag och att kvällen blir mysig.
Kram // Ann-Louise

Mitt shabby chica skåp





I mitt kök hänger detta skåp över matbordet. Det är ihopsnickrat av min far och mig själv efter en av mina ideér. TACK pappa för hjälpen!
Just nu är det vitlaserat och har varit så sen det gjordes men nu har jag funderat över att måla det helt vitt. Vad tycker ni?

I dörrarna är det hönsnät och en härlig spets. Skåpet är fyllt av gamla fina saker som jag samlat på mig och ibland står dörrarna på vid gavel så man kan se det vackra! Allt efter humör.

Högst upp står gamla dricksbuteljer och flaskor. Några har etiketten kvar vilken inte är vanligt även om just dessa är lite illa tilltygade. Kul är att några kommer från min barndoms hemstad Örnsköldsvik. Åker upp dit varje sommar och då åker vi runt på så många bondauktioner som möjligt. Mitt sommarnöje i Norrland!

Nej nu ska jag skjutsa sonen på hockeyträningen, skönt när han får eget körkort...eller inte...då kommer jag att vara orolig hela tiden istället!?

Trevlig måndagskväll och kram på Er!

NYGIFTA 8/8 1992


                                 Österhaninge kyrka 8/8 1992



Det har nu gått nästan exakt 16,5 år sedan vi blev man och hustru en strålande vacker dag i augusti 1992. Oj vad unga vi ser ut på bröllopsfotot! Vi gjorde allt i "fel" ordning. Förlovade oss visserligen redan 1987, men sedan kom barnen innan vi gifte oss. Vi hade inte planerat in något bröllop i vårt liv, det fungerade bra ändå, men kom på att det var bra och tryggt när man blivit föräldrar.
Låter det inte romantiskt? Men jag lovar att det var det! Så fort tanken kom så började vi regissera den stora dagen så att det skulle bli som vi ville. Och så blev det också - Ett perfekt bröllop!

Kramar.

Strimlad lövbiff i senapssås med parmesan



Ingredienser för 4 portioner

600g lövbiff
salt
vitpeppar
smör
i gul lök
2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 dl vitt vin
1 dl köttbuljong
2 msk dijonsenap
2 dl grädde
2 vitlöksklyftor

Till servering: Parmesanost

Gör så här:

Skala och hacka löken fint och fräs den gyllengul i smöret.
Häll på vinet  och buljongen och låt det sjuda i 5 minuter.

Skala vitlöksklyftorna. Klicka i senapen och häll på grädden. Pressa ner vitlöken. Låt puttra sakta under lock medan köttet steks.

Skär lövbiffen i strimlor och bryn den i smör och krydda med salt och peppar. Sila såsen över köttet, låt allsammans få ett uppkok och flaga parmesan över före servering.

Servera med pasta eller pressad potatis och en god sallad. Vi hade tagliatelle och det var mycket gott.

Lycka till och smaklig måltid!

Söndagen bjuder på sport i alla former! Först skidskytte  ( VM-guld!!!!) och slalom på tv. Sen fotbollsmatch division 2 damer där min dotter spelar och sen hockey J-18 där sonen spelar. Det är bara att klä sig varmt så man inte fryser. De som sportar blir ju varma av det...men....brrr...fotboll ute i februari...??

Trevlig söndag. Kram!

Saturday night


Cassandra Rhodins vackra illustrationer

Så har då ännu en lördagskväll med delfinal i Melodifestivalen gått av stapeln. Ljusen tända och ett gott rött i glasen samt maken R´s goda pasta gjorde kvällen mysig! Middagen var superb och bestod av strimlad lövbiff i senapssås med parmesan som serverades med tagliatelle. Ni får receptet i morgon.

Hur gick det då i Melodifestivalen från Skellefteå? Jo, de som gick vidare direkt är; Måns och H.E.A.T och till andra chansen; Lili & Susie och Amy Diamond. Jag höll på Lili & Susie och ringde och röstade ett par gånger på dem, gillade den glada låten och blev riktigt danssugen!! Men i denna delfinal var ingen låt direkt dålig tycker jag.

Måns var ju favorittippad och visst - han kan sitt jobb!! Sicken utstrålning karl´n har och dansa kan han också! Lite jobbigt bara att komma på att man skulle kunna vara hans mamma...fick mig att känna mig lastgammal eller i alla fall jämnåriga med Lili & Susie. Dom sa det bra: man kan vara sexig på avstånd..ha, ha, ha...

Nej nu är det sängen och skönhetssömnen som väntar. Måste orka upp till Skidskytte VM i morgon bitti!

Sov gott!

Vem vinner i Skellefteå?


Fyra av kvällens tävlande - kanske favoriterna?

Då var det dags igen för schlagerkväll och den här gången från Skellefteå. Det känns som om startfältet är mer slagkraftigt denna lördag och utgången är svår att sia om.
Jag har lyssnat 60 sekunder på varje bidrag och det är svårt att bilda sig en uppfattning på så kort tid men jag tyckte att de flesta låtarna hade något...

Markoolio är ju ingen skönsjungare men han driver ju med sig själv om att han aldrig ska sjunga en ballad, en kärlekssång..och så är det just det han gör!  Kul men inte vackert sångmässigt...

Amy Diamond´s låt är nog bra men jag kan inte med hennes "barnsliga" röst riktigt...förlåt Amy.

Spännande är också Lili &Susie´s återkomst. Har träffat tjejerna privat och umgåtts lite och en sak är säker - de är trevliga som tusan och jordnära! Håller lite på dem av den anledningen men de KAN sjunga också!!

Måns är väl en favorit annars och att han går vidare direkt är väl vad de flesta tippar på. Älskade hans "Cara cara mia", men årets låt är inte riktigt lika vass tror jag....

H.E.A.T, Jennifer m.fl kan ju också ta det , vad vet jag, allt är ovisst ännu.

OK nu laddar vi för festivalen - må bästa låtar gå vidare ??!!

Trevlig kväll och kram på Alla Hjärtans Dag!

Pärlor på rad


Gammalt möter nytt


Mina fina pärlor i mitt vackra skrin


Detta lilla glasskrin har funnits i min familj så länge jag kan minnas. När jag sen flyttade hemifrån så kom det i min ägo. Har älskat det hela tiden och mår bra bara av att titta på det. Lägger jag sedan dit mitt fina pärlhalsband njuter jag till fullo av färger och glans.
Bakom står ett liknande något större skrin som jag ropat in på en auktion. Tycker om det också men inte lika mycket som det lilla. Bredvid ett engelskt skrin med broderier på locket som jag köpt på loppis.

Tycker om att skapa såna här "stilleben" med gammalt och nytt. På halsbandet med den rosa stenen finns en bricka som det står "Hjärta och Själ" på. Dessa ord tycker jag beskriver mig - jag vill att hjärtat och själen ska vara med mig i mitt liv och i mina beslut.

Alla Hjärtans Dag 14/2

 

På lördag är det Alla Hjärtans Dag och jag skulle bli glad om jag fick en chokladask som ovan!

Älskar bilden med den hjärtformade asken, de ljuvliga blommorna och den rosa färgen. Ja just det - sen ÄLSKAR jag ju choklad också!!!!

Vad önskar Ni er på Alla Hjärtans Dag? Tips finns här.

Trevlig onsdagkväll och kram på Er!

Sovrummet


Vårt sovrum med överkast från svenska Comtesse - modell Sorbet.


Del av  vår garderobsvägg från IKEA.


Garderoberna går ända upp till taket och varje sektion är 1 meter bred.


Visst är det fint med väggord!!

Bjuder här på några bilder från vårt sovrum. Sängramen har vi haft i massor av år, har tänkt byta ut den många gånger men inte lyckats skiljas från den. Tycker ju om när det är lite vitt och romantiskt så än får den hänga med.

Garderobsväggen köpte vi när vi flyttade in och de är så gott som måttanpassade till vårt rum! Var ett helvete att montera och vi lär nog aldrig ta ner dem men oj vad mycket kläder de rymmer! Har en liten "walk in closet" också, men där måste jag samsas med mina lakan.

Sovrummet är nästan det enda rummet som inte är helt vitmålat. Vårt gästrum går i ljust "smultronochblåbärsmjölksrosa", annars är det vitt. Ger ett lite varmare intryck med denna fondvägg bakom sängen och gaveln syns bättre också. De andra tre väggarna är vita men det syns inte på bilderna såg jag nu.

Nu väntar middagen som maken R lagat till oss i dag...spännande.....nehä..bara makaroner och falukorv! Typisk vardagsmat innan träningar och matcher börjar, men funkar ibland. I kväll är jag hockeymamma på läktaren!!

Trevlig kväll!
Kram

Matens Kemi


Spännande utbildningsdag!

I dag har jag haft en spännande dag på Astra Zeneca i Södertälje. Vilken stooor arbetsplats!
Jag var där på en 1-dags utbildning om Matens kemi. Mina elever ska få arbeta med uppdrag som handlar om detta i ett NTA - tema. NTA står för: Naturvetenskap och teknik för alla, och är ett samarbete mellan skolor och Kungliga Vetenskaps Akademien. Kul är det i allafall tycker både jag och mina elever (oftast).

Lunchen intogs i Astra Zenecas jättefina restaurang där man hade flertalet rätter att välja mellan. Mitt val föll på Yakiniku och det var supergott!  Annat än skolans matsal om man säger så.

Hoppas er dag varit lika bra som min och att ni får en trevlig kväll!

Kram

Vinn smycke

Jag är med och tävlar om detta armband hos Eva. Hon har ett så fint hem och mysig butik.

Gå in och titta och tävla du också om du gillar Pearls for Girls.


VAR MED & TÄVLA..VINN ETT SMYCKE FRÅN PEARLS FOR GIRLS !

Tävla på http://evapinglans.webblogg.se

So chic


Klänning från Zara                                                                                                  

Såg denna klänning på bloggen och igår var jag och maken R i nya Nacka Forum. Sista rycket på rean hos Zara och döm till min förvåning om den inte hängde där och väntade på mig! Nu bor den hemma hos mig och väntar på rätt tillfälle att bäras.
Köpte även en topp till dottern så passa på och besök Zara - mycket bra priser just nu!

Nu ska vi åka på födelsedagsfika hos svågern och svägerskan. Det är svågern som fyllt år nyligen och han uppvaktas i dag med ett vackert paket från MQ. Mmmmm nu vankas det tårta!

Kram

Alcazar och Emilia



Schlagerlördagen
är över för denna vecka och nu vet vi hur det gick; Alcazar och Emilia direkt till Globen!
Alcazar med färgglatt disconummer som det svänger om och Emilia lite souliga gulliga låt.

Så vad tycker ni? Var det rätt låtar som gick vidare direkt?

Caroline af Uggla med sin låt "Snälla, snälla", tilltalade mig väldigt mycket! Ja inte att skicka till Moskva kanske men den kommer vi nog att få höra mycket på radion i vår tror jag.

Vad tyckte ni om Petra Mede som programledare? Saknade ni Luuk? Jag saknade ingen - jo Björn Gustavsson!!
Och visst var Petras första klänning som en dröm!

Kramar


Kyckling med parmaskinka och balsamsås

                                      
                                                                                                                    
I morgon är det Schlagerkväll här hos oss som hos så många andra. Min syster kommer över och vi ska gotta oss framför tv:n och kommentera låtar, kläder och frisyrer. Lördagens middag blir denna kycklingrätt. Har aldrig provat den men i mitt tycke kan det nog bli en favorit när jag läser receptet! Vad tror du?

Ingredienser för 4 portioner

4 kycklingfileér
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 pressade vitlökar


Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano.
Bryn fileérna i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och
lägg i en ugnsäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök.
Häll i formen. Stek i mitten av ugnen i ca. 15 minuter.
Strö eventuellt över lite färsk oregano.

Servera med frästa grönsaker. ( Här kan man ju välja ris, pasta eller annat till också!)

Smaklig måltid och skön fredagskväll!
Kramar Ann-Louise

Update: Denna rätt var supergod! Använde timjan istället för oregano och det blev bra.

Triss i tavlor


Gammalt möter nytt.


Närbild på de vackra krokarna.

Så här blir det när man har svårt att bestämma sig....gammalt eller nytt....svart, grå ellar rosa tavla....!

Är ju som ni kanske känner till road av loppisar och auktioner och köper en del saker ock målar om och så men den andra halvan av mig gillar det nya, minimalistiska och stilrena. Och detta kan vara jobbigt ska ni veta när det gäller inredning.
Tavlorna tilltalar mig och därför blev det triss i dem. Budskapet möter mig i hallen där de hänger när jag går om mornarna och kommer hem på kvällen. Ursprunget till budskapet är väl från 2:a världskriget då engelsmännen fick denna uppmaning och den affischerades upp i städerna där. Så lite gammalt finns ju med i dem också *ler*.

Nu är det dags för mig att börja med middagen. Trevlig eftermiddag och kram!

Runda former





I dag när jag vaknade singlade snön ner utanför mitt fönster. Mysigt på ett sätt men just nu vill jag att solen, värmen och VÅREN ska komma! I går var jag hemifrån 16 timmar i sträck så det är skönt att vara ledig från jobbet idag!

Gårdagen började med lektioner fram till lunch, sedan iväg till Universitetet för föreläsningar i min nya fortbildningskurs, blå tåget till Kista galleria där maken R plockade upp mig för att avsluta dagen med en hockeymatch i Spånga.
En lång dag med mycket innehåll som avslutades på bästa sätt då min sons lag vann matchen!

På väg till blå tåget passerade jag Fridhemsplan och min sensor zoomade in en ny inredningsaffär bredvid Åhlens. Hur mycket fint som helst och hur stort som helst. Affären heter "In och finn" och det gjorde man verkligen, ja fann alltså!
Förnyade våra tallriksunderlägg med dessa vita cirkelformade skapelser bland annat. Lagom stora och vita så fick de följa med hem. Konstigt att man alltid hittar något att köpa fast man inte visste att man behövde något ;-).

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka och fixa mina naglar igen. Går hos en duktig och trevlig tjej och denna gång har jag verkligen längtat efter henne! Kanske visar en bild på resultatet senare.

Ha en bra dag. Kramar!

Middagen avslutad



Tisdagskvällens lugn sprider sig i min kropp. Nu är det viktigaste avklarat -middagen enligt mina barn-och jag kan med gott samvete tillbringa kvällen i soffan. Disken är borta och matsalsbordet strålar med sin Cultljustake "Change" som för tillfället har fått silvriga manchetter.
Ser fram emot program som Bygglov och Victoria Silvstedt-my perfect life.
Vilket galet liv hon lever!! Hoppas hon också får softa i soffan ibland, blir trött bara av att se programmet ;-).

Ett tips annars är filmen Hide and seek som visas på 3:an klockan 21.00. Jag tycker den är bra men otäck på ett skumt sätt. Säger inget mer men titta på den om du inte har något annat för dig!

Vad gör du i kväll?

Kramar

Vita rosor äro vackra



Jag verkligen älskar vita blommor. Alla är lika vackra! Spelar ingen roll om det är tulpaner, anemoner, sippor, syrener, ranunklar, magnolior eller som på bilden rosor, jag älskar alla!

Bilden ovan visar en av två lika tavlor vi har i vårt tv-rum på övervåningen. De är köpta på Ikea för några år sedan men jag tycker om dem fortfarande.

                                                                      
Vilka blommor gillar du?

Har precis ätit en sen middag bestående av god gulachsoppa med hembakt bröd. Passar bra efter en stunds tillvaro i en kall ishall och snabbt går det också. Min slutuppgift är inskickad till Universitetet så jag känner mig ganska nöjd!
Ska nu blanda i ordning en sockerlösning till morgondagens kemi-lektion. Skönt att ha det klart redan idag så går det smidigare i morgon på laborationen.

Ha en skön söndagskväll

Kramar  Ann-Louise














RSS 2.0