En fredag i Stockholm

 
Biblioteksgatan med fina affärer och en påse från Nk med lite shopping =0)

 
Odd Molly på NK har REA med 30%...men jag köpte inget där........

 
 

Rosendals Trädgård på Djurgården. Älskar deras morotskaka!!

 
Så fina blomsterarrangemang i Plantshoppen och utanför!

 
 
Härliga färska grönsaker ligger på rad.


En härlig dag går mot sitt slut. En något frustrerande morgon, då vi jagade ett brev från Brittiska turistbyrån som ej dykt upp (men kom sen i brevlådan en!!!! vecka för sent men i tid) övergick till en solig och mysig fredag. Vi tog Lenas bil in så hon fick träna på stadskörning och hamnade snart på NK. Mycket reor där fortfarande och jag fyndade ett plagg från Mexx.

Strosade runt mot Sturegallerian, Östermalmshallarna och Nybrogatan i solskenet och njöt av dagen och sällskapet.
Buss till härliga Rosendal och åt en god maffig macka och ställets morotskaka som jag bara älskar. Ja ni märker väl att jag är förälskad i Rosendal om ni inte visste det förut!

Hemma möttes vi av Roger som planerat middagen och vinet i flera dagar och donade och stod i. Grillad lax med halloumi, sparris och god sås serverades med ett utsökt vitt vin till! Bra jobbat Roger =0).

Nu packas det in i det sista och i morgon bitti är det jag som skjutsar damerna till flyget. Sen ska jag åka på en äkta gårdsauktion ute i skärgården och i morgon kväll ska vi se "Sommaren med Göran" på bio! En fin fredag som övergår till en fin lördag är planen med andra ord.

Ha det bra och sov gott!

Kramar




 

Vinbärskaka





Lovely lättgjord vinbärskaka som kan bakas med de flesta bären från trädgården som vinbär, hallon eller björnbär.

Använd med fördel en låg form med 24-28 cm i diameter. Kan serveras med t ex vispgrädde el. vaniljsås.

Ingredienser:

2 ägg
2 dl mjöl
2 dl socker
100 g smör
bär
pärlsocker

Beredning:

Vispa ägg och socker, rör därefter i mjölet.
Häll i en smord form och strö över bären.
Hyvla smör över och strö på pärlsocker.

Gräddas i 200 grader i ca 25 minuter.

                          Lycka till!

________________________________________

God morgon alla bloggvänner.

Ska inte nämna vädret idag utan säga att det är en fantastisk ny dag, fredag dessutom, och en dag full av möjligheter.
I dag ska Lena och jag ta oss in till City för lite affärsspaning, mys och lunch. Få se om vi äter lunchen på Rosendal men då får det inte regna då det är mysigast att sitta ute där. Oj nu kom det in en släng av vädret ändå......

Hoppas ni har en fin fredag och njut denna sista dag i juli månad!

Kramar

Turkosa toppar







Snart kommer Lena och då ska jag inte sitta vid datorn och blogga så jag skyndar mig och skriver lite kort.
Har städat lite idag, åkt till min loppis och fyndat lite och tog en sväng i några klädaffärer också.

Köpte det mintturkosa linnet för nån vecka sedan och har kommit på mig själv att gilla den färgen mer och mer. Därför blev jag glad när jag fann denna söta cardigan idag! Vet inte om det passar att bära ihop men till både svart och vitt tror jag det blir fint.

Nu ska jag duka för middag. Övriga familjen tränar och står i så vi blir bara två som äter nu! Har svängt ihop en vegetarisk lasagne, då Lena är vegetarian, med fräscha grönsaker köpta på torget. Till dessert blir det vinbärskaka med vaniljsås - syrligt mot sött! Visar den och receptet i morgon.

Ha en fin kväll.

Stora kramar

Vita smultron






                           Älskar vitt så jag har även vita smultron ;-)



Jag har blivit väderleksrapportberoende. Jag erkänner direkt att jag fallit dit denna sommar också som så många tidigare. Det är som den heligaste stund på dagen när väderflickorna eller pojkarna ska redogöra för vädret - ingen får prata eller byta kanal.

Hur ska jag ta mig ur detta beroende och bara ta vädret för det det verkligen är - en fars man borde skratta åt - men i stället tillåter jag vädret ta över mitt liv ibland och blir så besviken när det inte håller det den lovar.

snälla ni som läser; Om ni har ett bra tips hur man tar sig ur detta beroende på ett smärtfritt och inte så dyrt sätt, hör genast av er till mig!

Vänligen / Ann-Louise


(Nej jag är inte alls sur på vädret- jag är urförbannad!! Var är solen ha, ha ,ha......hört den förr?)

Bokstavskonst



                                A piece of art made by Ann-Louise



                               Stor plåtburk perfekt för tvättmedel

Nu har jag målat allt klart och tagit bort all maskeringstejp och annat tjafs man behöver. På nått vis hamnar det vit färg i prickform där det inte ska så min förmiddag har tillbringats till att få bort dessa. Ska visa bilder senare!

Åkte sedan iväg på en liten turne till mina loppisar och hittade den fina plåtburken som jag genast såg möjligheter med, andra skulle nog rata den direkt! Har nu fyllt den med tvättmedel och har min fina emaljerade 70-tals mugg som öskar. Borde bara städa tvättstugan också men det är ju så mycket annat roligare som jag vill göra hela tiden än att städa! Kanske blir det roligare att tvätta nu i allafall.

Fick en släng av kreativitet och målade en tavla, inspirerad av någons blogg så jag härmades lite, och använde mina nya bokstavsstämplar. Tycker att det blev riktigt gulligt faktiskt. Ville egentligen ha en ännu mer turkos färg men fick inte till det så det får bli på nästa tavla.

På spisen står dagens middag och puttrar. Har gjort en skinkstek på klassiskt vis som ska serveras med potatis och god hemlagad sås! I morgon kommer Lena, min vän och Beas gudmor, hit på några dagar. De åker ju till London på lördag så nu ska vi umgås lite innan dess.

Önskar er det bästa och Fridens liljor!

Kramar

Njutfull dag

               
                           Kivisarna har nästan fördubblats till antal!
               

               
              Tallriksunderlägg i turkost - 8 stycken kostade 100 kronor!
 
 
  Jeansjacka från Åhlens - äntligen!          Jeansklänning från Sisters-
                                                                          bra jobbarklädsel!

                 
                 NJUT -träbokstäver som inredning!     (A:et var slut.......)


Perfekt dag för att gå på shoppingrunda! Och jag gjorde det ordentligt också som först tillbringade 1 timme i Iittalabutiken och sen 3 timmar i Forum Nacka. Det hela avslutades med en Frappino och hallon/kardemumma muffinsEspresso House för att få nya krafter att ta mig hem ;-)

Reorna pågår fortfarande för fullt och man kan hitta guldkorn bland "ratet". Min klänning från Sisters hade kostat 599:- och kostade nu bara 149:-. Samma pris för jeansjackan från Åhlens där jag också fyndade en bra T-shirt bh för 34.50:-.

Höll på att få ett hysteriskt sammanbrott på Indiska när jag skulle köpa tallriksunderläggen. De kostade 25:- styck och de har "Tag 2 betala för 1". Alltså skulle då 8 stycken kosta 100:- men tjejen i kassan ville ha 175:- av mig. Mattelärare som jag är så kände jag mig ganska säker på min sak och protesterade, men hon sa att hon gjort som hon skulle i datorn och så skulle det vara!! Bad henne skita i datorn och tänka själv men det blev inte bättre....så hon gjorde om allt i datorn igen och då blev det 100:-. Hon vågade knappt titta på mig när jag betalade stackarn....

Nu ska jag gå och fixa till dagens middag till mina duktiga arbetare. Alla jobbar utom jag ( som shoppar istället ) och jag gör tre matlådor varje dag...blir billigast så i längden. Ska prova den andra av Mildas matgrädde idag när jag gör köttfärssås!

Mitt tips till er alla idag är ; NJUT av livet det går inte i repris!

Kram


Regnig tisdag



Se så fina mina blommor under fönstret blivit!



Sol igår - regn idag...Hade en skön lunchstund i solen med
panini, tårta och glassiga magasin igår.....inte idag!




Ny produkt? Har i allafall aldrig provat dem förr men kan
rekommendera dem!

Jaha då regnar det igen här hos mig. Ingen överraskning precis då jag var förberedd på det och gjorde upp planer pga det igår. Ska strax måla ett sista (?) varv vitt på mina dörrar, ta en dusch och sen åka till Iittala outlet och Forum Nacka för en sista titt på rean.

Bordet jag visade igår blev inte riktigt som jag tänkt....misstänkte ju det så det lutar åt de sälla jaktmarkerna för det. Ska gå lös med lite mer färg i kväll innan jag är helt nöjd med listerna. DET blir snyggt åtminstone!

Provade en ny produkt igår när jag lagade middag. Milda har smaksatta matgräddprodukter och jag köpte två olika sorter. Strimlade kycklingfilé och stekte med röd paprika och röd lök. Blandade i en burk creme fraiche, Mildas Rostad vitlök & citrontimjan samt en halv buljongtärning. Detta serverade jag med tagliatelle och sallad. Jättegott - så det får bli ett - Dagens middagstips!

UPDATE:
Kryddor och salt efter smak såklart!

Nej nu ska jag ta tag i penseln (känns i kroppen att jag målade högt och lågt igår) så jag kommer iväg till shoppingen.

Ha det bra mina bloggvänner!

Stor kram

Vitt mera vitt

               
                                            Mina bästa vänner idag!

 
                Dörr och dörrkarm i furu - nu är de vitare än någonsin!

                  
                 Hm....gammalt bord som nu målats med ett lager vitfärg,
          får se hur det blir när det är klart annars hivar jag det, är lite osäker


I dag vaknade jag klockan 06.00! Väldigt onödigt då jag är ledig några veckor till men jag tror sonens oro smittade av sig på mig. Han har nämligen börjat sitt första sommarjobb ever idag! Han kunde inte somna igår kväll så jag fick stoppa om honom några gånger och peppa. Tror nog han kommer att vara dötrött i kväll =0).

Väl vaken hängde jag på låset till stora varuhuset för att inhandla färg och penslar för mina vita projekt. Gammalt bord som kanske ska få stanna i allrummet på övervåningen, furukarmar och lister och två garderobsdörrar är nu målade första varvet! Vi behöll dem i furu när vi renoverade inför inflyttningen då vår Beatrice på nått vis tyckte det var fint. Har dock ångrat det många gånger och nu är hon så stor så hon får stå ut med mina beslut angående inredning. Annars vill man ju göra alla glada!

När jag har bestämt mig för något så ska det ske på en gång och nu kom jag på att jag inte ätit något på hela dagen....mindre bra. Ska nog gå och äta lite lunch nu i solen!

Önskar er en fin måndag och lovar återkomma med slutresultatet vid ett senare tillfälle.

Stor kram
                

Kalasdag


                                                  
                                                     Beatrice 19 år

Ja ni vet ju redan att vi har ett födelsedagsbarn idag och vi har firat henne med tårta och paket idag. Är så glad att vädret kunde vara fint och vi har kunnat både fika ute och grillat idag.

Ville visa ett dagsfärskt foto på min sötnos då hon tyckte det tidigare var OK om än några år gammalt. På lördag åker hon till London med sin gudmor. Några roligheter är redan planerade som en middag på Jamie Olivers restaurang. Om jag känner Bea rätt kommer en del av de pengar du fick idag gå till en del shopping i Londons butiker. Måste säga att jag är nog lite avundsjuk då jag aldrig varit i London själv utan har det kvar. Men om två veckor är jag på väg genom Europa själv...längtar men ändå inte då jag vet att då är min semester snart slut! Annars är Bryssel som är slutstation en kul stad att vistas i!

Hoppas ni haft en bra söndag. Känner faktiskt på näsan att solen tagit idag =0)

Kramar

♥ Beatrice 19 år ♥



           

Grattis Beatrice som fyller 19 år idag! Kommer ihåg dagen du kom till världen som om det vore igår. Söt som socker redan från början. Nu är du stor och kämpar på med sommarjobb och förväntan över önskade universitetsstudier.

Hipp Hipp Hurra för Beatrice idag!

Tusen kramar och pussar från mamma


Lördagens fynd


Blåvitt krus från Gustafsberg


Söt rosa manchett från Cult



I dag har det varit en slödag som startade med en skön sovmorgon. Välbehövlig efter gårdagens 40-årsfest som för den delen var jättetrevlig. God mat, drinkar och kul sällskap plus att vädret visade en hyfsad sida och vi kunde sitta ute fram till klockan var 01.00!

Mina tankar idag har varit lite avundsjuka då födelsedagsbarnet fick en Medelhavskryssning i present av sin familj. En vecka på ett stort kryssningsfartyg som angör olika stora städer runt länderna Kring Medelhavet. Vilken spännande och skön upplevelse och jag har redan surfat runt på rederiets hemsida och startat en viss planering.....

Vi kom i allafall iväg på en liten tur till Skärholmen och Kungens kurva då jag ville till IKEA för att köpa en till rullgardin till hemmet. En titt på Myrorna resulterade i det fina syltkruset från Gustafsberg för ynka 45:- och sedan hade de utförsäljning på Basehome där jag köpte den fina manchetten till min Cult Change ljusstake. Har faktiskt aldrig sett dem förr.

Nu ska jag försöka få iväg detta inlägg om jag lyckas då internet varit osannolikt lååånnngsamt idag.
Hoppas ni har en fin lördagskväll där ute i stugorna. Vi laddar för kalas i morgon då dottern fyller 19 år! Helt sjukt vad tiden går fort.

Kram

♥ Best friends already ♥



Äntligen är jag också ägare av en liten söt bärbar dator!

Efter månader av uppladdning (ja sån är jag) för att bestämma mig över vad, vilken och hur jag ville ha det köpte jag i går en ljuvt rosa gnistrande dator! Men sååå rosa är jag ju inte, ganska vit egentligen, så jag velade länge innan jag bestämde mig. Tror jag fann den ultimata datorn för mig som är som en påse "Gott och blandat" som Jessi beskriver mig. Se här:



Den är helvit inuti! Snyggt eller hur! Köpte en rosa mus också då jag jobbar snabbare med en sån.

Nu ska jag åka och fixa det sista till presenten vi ska ge vår vän Johan som fyller 40-år idag. Är bjudna på fest där i kväll och det ska bli jättekul att träffa alla vänner igen. Särskilt när det är sånt skitväder så piggar en fest upp. Synd bara för dem som säkert hoppas på att kunna sitta ute.

Hoppas ni får en fin fredag och njuter av helgen ni som arbetar!

Kramr från en glad Ann-Louise


Vit färg och bokstäver



              

              



I dag har jag varit ensam hela dagen och då har jag målat och pysslat! Älskar att måla saker vita och se hur de förvandlas till det bättre. Hästen var ceriserosa och köptes på loppis i Ö-vik för 5:-. Men vit färg blev den riktigt trevlig tycker jag.

Älskar också mina nya bokstavsstämplar och planerar nu alla möjliga ställen jag skulle kunna använda dem på ;-)
I dag blev det två budskapsskyltar som för närvarande står på hyllan i hallen med hästen som sällskap.

De två pinnhängarna har jag letat länge efter. Vanliga knoppbrädor är för vanliga så jag blev så glad när jag upptäckte dessa häromdan i min lokala loppislokal. De var då röda och kostade 10:-. Köpte 3 men har bara målat två. Hm, undrar var jag ska ha dem nu då?!

Vad tycker ni?

Ha det bäst.

Kram

Grekisk mat och annat som gör gott!


Cafe Frappé - iskaffe som svalkar och piggar upp

Svårt att välja! Fanta citron eller Mythos till lunchen?

Pita Gyros - allas vår favorit med tsatsiki, lök och tomat

Oscar njuter av årets första Gyros! Som han längtat!

Men en Grekisk sallad kan aldrig bli fel heller! Oliverna
smakar bäst i Grekland.


                Souvlaki till middag - en självklarhet!
               
             Oj -jag tror även damen har en STOR öl!
 
           Grekiskt vin - helt OK och nästan billigare än öl och läsk!
          (Svårt se sval och nypudrad ut när det är 30 grader varmt!)


Sandra fyller 17 år!! Firades med glass och frukt och tomtebloss.
Oscar hade köpt ett Thomas Sabo armband till henne som man
samlar berlocker på. Så gulligt!!


Utan att låta tjatig: - Var är solen?
Är utan min bil idag då dottern fick övningsköra till sitt jobb på andra sidan stan med maken idag. Har då makens lilla gröna Polo att åka i men jag gillar inte den (inte dottern heller)...så jag blir nog mest hemma idag. Köpte bokstavsstämplar på Clas Ohlson i går så jag har planer på ett litet projekt...kanske visar senare.

Ha en fin dag i "sommarsverige" alla vackra människor!

Kramar till Er!


Ann-Louise goes Leila

När jag vaknade idag hade jag tänkt hoppa i bikinin och lapa sol hela dagen...men vad nu tänkte jag när jag kollade ut - var är solen? Regnfuktig luft och moln täckte himmelen så planerna ändrades motvilligt. Får väl leka Leila på landet istället! Sagt och gjort så plockade jag in en del av mina röda vinbär som dignar på busken och kokade saft!


Stora röda mogna vinbär i stora klasar

Plockade 4 liter och det finns massor kvar! Nån som vill ha?



Kokas i 10 minuter till saften kokat ur bären

Fina glasflaskor från IKEA med supergod saft!

Enkla hemmagjorda etiketter ser hemtrevligt ut!

Jag följer alltid saftreceptet i den urgamla "Vår kokbok" och är hur enkelt som helst. Nu står en kall kanna saft i kylen. perfekt att svalka sig med. För helt plötsligt vid 13.00 tiden sprack det upp och fram kom solen så jag fick några timmar i solsängen idag ändå!

Nu ska jag gå och laga middag till oss och Sandra som är här hos Oscar. Det blir en klassisk spagetthi och köttfärssås idag. Gott och enkelt att göra det med.

Må gott och sköt om er!

Stor kram / Ann-Louise

Vissna blommor också vackra



                                        Prästkragar på zinkfat

Plockade gamla blommor nyss och blev tagen av hur vackra vissna prästkragar är så jag arrangerade en liten bild som jag vill dela med mig av. En vissen blomma bär ju på en massa nytt liv i sina frön!

I morgon kommer solen på riktigt säger dom som vet! Jippie!!

Kram

Köksfix

I går klockan 19.30 kom den äntligen!!

Lusten att ta tag i små inredningsprojekt här hemma. Började i köket där jag har samlat mina auktions och loppisfynd. Man skulle kunna tro att man kommit in en loppisbod när man stiger in där men jag har begränsat mitt samlande till köket + lite i hallen. Annars vill jag ha det ganska enkelt och stilrent och inte för mycket prylar. Men som sagt i köket får de härja fritt!

Gjorde i ordning fönstret med lite nya fynd, vände köksbordet igen och idag åkte jag till IKEA och köpte nya gardiner. Sonen och jag hjälptes åt att montera dem och det blev så fint som jag hade hoppats på! Ljust men ändå lite avskärmat, stilrent och vitt!

                
                              Gammal våg köpt på loppis i Örnsköldsvik
 
                 
                                  Nya rullgardiner i vitt - enkelt och stilrent
 
                                            Detaljer från mitt lantliga kök
 
 
 
 
                  

Sonen hade ingen svininfluensa som ni säkert redan förstått och hans feber är på nedgång efter en genomblöt natt. Nu är det bara halsontet som ska ge sig. Alldeles nyss ösregnade det och nu skiner solen från en blå himmel igen...konstigt väder med andra ord. Jag hade hoppats kunna sitta ute en stund i dag men det sket sig liksom som man säger ;-)

I kväll blir det lugnt. Köpte IKEA´s pizza med hem så det får bli middag idag och sen väntar Allsången och Morden i Midsommer. I morgon planerar jag och Oscar att ha filmkväll då vi ska se Twilight och Änglar och demoner.

Hoppas ni mår bra och är rädda om er  ♥

Kramar från Ann-Louise


Rhodos gamla stad

Rhodos gamla stad är från tidiga Medeltiden och det finns så mycket att se när man strosar omkring om eftermiddagen innan solen sänker sig i Medelhavet. Man fängslas lätt och hör historiens vingslag när man försöker fantisera om hur det kunde varit då.

Här kommer ett bildkollage av en liten del av Gamla staden.



 
 
 


 
 
 

Många mysiga restauranger finns här men de är lite dyrare än lite utanför.

 
Kommersen är i full gång på Sokratesgatan om kvällarna.


Saxat från DN:

"När huden fått mer än den tål och solen förflyttat sig en bit från zenit ökar aktiviteten i Rhodos medeltida muromgärdade stadskärna. Så talrik blir turismen och kommersen att den nästan skymmer detta historiska världsarv. I området kring Sokratesgatan och Suleyman II:s rosa moské går det knappt att se husfasaderna för alla varor som ställts fram eller hängts upp. Men det fåtal som drar sig en bit bort från centrum hittar lugnet i smala krokiga gränder där det går att njuta svalka under skuggande träd i de turkiska eller judiska kvarteren.

I den gamla staden hade Johanniterriddarna sitt högkvarter. De kom till Rhodos på 1200-talet. Kvar finns nu Stormästarnas imponerande palats, okänsligt renoverat enligt Mussolinis bombastiska önskemål under de år då ön tillhörde Italien. Vidare Riddargatan kantad av vackra sandstensbyggnader som en gång var härbärgen för de olika språkgrupper, tungor, som riddarna tillhörde. Mäktigast var den franska tungan. Mest stämningsfull är gatan på kvällen när den bara är upplyst av ett fåtal lyktor. Då känner man sig nästan förpassad 700 år bakåt och en riddare till häst i scharlakansröd mantel skulle bara kännas naturlig.

Men riddarna var inte bara stridsmän. Ursprunget handlade om sjukvård. Man byggde hospital för pilgrimer. I gamla stan inryms numera Arkeologiska museet i den 1400-talsbyggnad med djupa valv som en gång var riddarnas sjukhus."


Nu ska jag åka till vårdcentralen med sonen som har ont i halsen. Vi fick tusen frågor om symptomen då de hörde att vi varit utomlands nyligen och misstänkte SVININFLUENSA!!! Men sen tolkade de det som en vanlig halsfluss så vi var välkomna dit. Oscar såg blekare och blekare ut när han förstod vad samtalet handlade om.... så önska oss lycka till nu.

Kram och på återseende!


10 tusen skäl........

...att älska fotboll!! Och att älska Mr R som är så duktig och prickar in rätt resultat när det blir hyfsad utdelning!



Bomben 1Fotboll
MatchResultatOdds
Sverige - Kina2-0
Djurgården - Elfsborg1-2
Gefle - Helsingborg0-2
IFK Göteborg - Trelleborg3-1
 10 015.29

En annan sak jag gillar med resultaten ovan förutom de 10 000 kronorna som ramlar in ( på satsade 24:-!!) är att Elfsborg slog Djurgården. Varför? Jo Sveriges sötaste och mest missförstådda fotbollsspelare spelar där och i landslaget och heter Anders Svensson.
 Min dotters favorit alla tider och hon har fått oss att åka genom Borås med bilrutorna nedvevade bara för att hon ville andas samma luft som Anders gjort...!!! =0) Så beter sig ett riktigt fans!

Tror att R går till jobbet med lite lättare steg i morgon, efter fyra veckors semester, på grund av detta!

Önskar er alla en riktigt bra start på vecka 30 var ni än gör och befinner er!

Kramar

Roadtrip till Mariefred


Gripsholms slott

I dag har maken och jag varit på en heldagstrip runtom i Södermanland. Har fått ett tips av Sofie om en väg från Nykvarn till Mariefred som har en massa loppisar, antikaffärer och andra roliga butiker att fynda i. Så i morse gjorde vi oss klara för att åka och det tog bara en 45 minuter innan vi stötte på den första butiken - Fattigstugan. Där köpte jag en gammal Gevalia plåtburk, lite kryddor m.m. Strax bredvid finns också Mångfaldens Hus där vi faktiskt bara tittade men inte köpte nått ;-)

  


När vi åkte vidare mot Mariefred så kom vi till ett ställe där det var STOR loppis i många små röda stugor och även utomhus. Ett riktigt paradis för mig! Nu hade solen kommit fram också så det var riktigt varmt att gå där och titta. Fyndade ett par kaffekvarnar för 5:- styck och en turkos skål.

 

Vi hittade också en stor lada i Qvartinge som hade en massa antika möbler och annat smått och gott och det var en gammal köpmandisk som fångade mitt intresse där...men priset och storleken var fel!
Vidare till lågprisvaruhuset Hedlandet där jag köpte två klänningar till hösten och en Marimekkoinspirerad svart skål.
Väl framme i Mariefred, där de hade Riddarspel i dag så hela stan kryllade av Medeltidsklädda människor, promenerade vi genom stan och sen längs stranden fram till Gripsholms slott där vi åt lunch i Slottspaviljongen. Det blev god grillad foccacia med feta, kyckling och spenat. Fyndade även där ett par vita skålar på en loppis längs stranden.



 
Nu är vi hemma nöjda och trötta. Sippas på ett glas rosé och ser framemot en skön hemmakväll i soffan i lugn och ro....eller kanske inte då våra nya grannar har fest och säkert kommer vilja ha över oss lite senare!

Ha en fin lördagskväll mina vänner.

Kram

Solig fredag

 
 
Mina fina presenter som jag fick igår. Leilas bok som jag nog är sist i Sverige om att äga, rosbukett, presentkort på H & M, en rosa vacker buske -flox- att plantera i trädgården samt en del pengar men de fotade jag inte ;-)

God förmiddag!
En fredag med strålande sol och jag ska strax sätta mig tillrätta i solsängen med en bok för att underhålla solbrännan. Jag hade en jättetrevlig födelsedag i går men god mat och fina presenter. Har funderingar på att köpa Mateusporslin för pengarna jag fått men samtidigt sparar jag ju till min New York resa och gillar se den pengahögen växa! Desto högre - ju närmare N.Y är jag!

I kväll får vi besök av goa vänner som vi ska bjuda på middag. Tror att jag ska göra matpajer med god sallad, enkelt och gott i sommarvärmen. Hade en fruktansvärd huvudvärk i går när jag la mig och har en liten känning idag med vilket är trist. Tror helt enkelt att jag druckit för lite vatten och är lite trött efter resan än. Ska hälla i mig vatten idag!

Ha nu en skön fredag i soliga Sommarsverige!

Kramar

Min födelsedag i dag!



Grattis på dig Ann-Louise!
Ha, ha vid min ålder börjar man sluta längta till sina födelsedagar säjs det men jag tycker nog att det är ganska trevligt ändå! Jag firar att jag fått uppleva ett år till av mitt liv, det är inte alla förunnat.

Tyvärr är det så att när man är sommarbarn så är de flesta bortresta så nått stort firande blir det inte. Min svärfar med sambo och min syster kommer hit i eftermiddag och grillar med oss samt äter upp den fina tårta maken jobbat ihop =0).

Tårtfatet är ett fynd jag gjorde i Kahl´s kaffe & the handel häromdagen. Stod ensamt på en hylla märkt med 20:- så det var det jag betalade för det! En present till mig själv helt enkelt som kom väl till användning idag!

Ha en fin dag och hoppas solen skiner på er. Här har den lite svårt att bestämma sig idag.

Kramar

Min dag med Jessi

                 

Hoppade på SJ-tåget mot Eskilstuna i morse för att åka och träffa Jessi i hennes hemstad. Spännande att få se henne igen och att få uppleva hennes lägenhet och sånt på riktigt! Bara att åka tåg är ett litet äventyr då jag kan räkna mina tågresor på mina båda händer.

 
 
Supergoda bakelser med födelsedagsljus från Rice, bullar och kaffe firades jag med!
Presenterna var från hela världen kändes det som; Kakformar från Västerås, romantiskt fotoalbum från New York - det ni!!!, sött "Pearls for girls" armband från Strängnäs, fint kort från E-tuna och en tänkvärd bok om att leva i nuet!


Väl framme möttes jag av Jessi som hade ordnat ett så fint födelsedagsfirande för mig som fyller år i morgon! TACK snälla du för det goda fikat och alla genomtänkta och fina presenter. Måste vara sen barndomen jag fick så mycket saker på en gång som är "jag" liksom! Du vet vad jag gillar även om vi bara setts en gång innan idag.

Jessis hem är så fint som man ser på hennes blogg - allt känns genomtänkt och harmoniskt. Turkost är vad man tänker på så här i efterhand men fina inslag av rosa i fondväggar, tavlor m.m. Bjöd hem henne till mig för en makeover!

 
 

Sen gick vi ut på stan och Jessi guidade mig runt först i den Gamla Staden där hon bor och sen även ner mot den nya staden. E-tuna är en precis lagom stor stad med flera mysiga uteserveringar och fik. Vi åt jättegod lunch på Kaka i Parken bland änderna innan vi gick vidare mot hennes kvarter och antikaffärerna igen. Köpte inte något då jag har köpstopp efter Rhodosresan men en liten söt sockerskopa slank ner ändå ;-)

 
Jessis kvarter med fina Tingsgården vid ån och söt andmamma med ungar.

Glad och nöjd över att jag gjorde denna mysiga tripp tog jag sedan tåget tillbaka till Stockholm. Tänk vad snabbt det går med tåget, en timmes resa bara så kan man få ha en rolig dag med en vän! Hoppas vi ses snart igen Jessi!

Ha en fin kväll alla ni som läser och ni som orkar kommentera!

Kram


Rhodos by sea


Det här är Grekland för mig! Blå och vita små hus.

 
Hamnen i Rhodos stad

I fredags åkte vi på en heldagsutflykt med en båt som skulle ta oss till 5 olika stränder för badstopp i det blå Medelhavet. Det är så ljuvligt att sitta och titta ut mot den karga strandlinjen, lyssna på musik och dricka en kall Mythos!
Vid fyra av stoppen gick vi inte i land utan badade från båten. Det är så skönt att få svalka av sig efter några timmar i solen på däck!

 
 

Min badgroda Oscar!


Stegna Beach - Rhodos

Vid 12.00 på dagen så kom vi fram till Stegna Beach där vi skulle vara några timmar och även äta lunch. Jag lovar att det var varmt där! Säkert 50 grader i sanden och man fick säkert brännskador om man hamnade utanför handduken så här låg vi i vattnet mest hela tiden. Långgrunt och varmt och jag bjuder på ett par bikinibilder med för vad är en badbåt utan badande turister!
Vi hade i allafall en härlig dag på sjön och det gungade lite på kvällen i kroppen fast man var på land. Älskar havet då jag är så gott som uppväxt på en båt om somrarna!

 
 

Strandfynd. Gillar att gå längs stränderna och leta snäckor och fina stenar.
Det är rofyllt på något sätt - lite som meditation!



Hoppas ni har en fin tisdag. Här har det varit mulet och rätt som det är kommer det en störtskur. Jag har tagit tillvara på denna förmiddag med att rensa ur min garderob med kläder. Nu ligger en STOOOOR hög på golvet som ska lämnas till Myrorna. Undrar just hur allt fick plats tidigare?

Men nu får det ha regnat klart tycker jag för ett par dar i allafall. För i morgon åker jag till Jessi i E-tuna och hälsar på och på torsdag är min födelsedag! Ska bli så kul att träffa henne igen!

Kramar till Er!

Hotel Dionysos


           Hotel Dionysos Ixia Rhodos Greece - Fritidsresor Blue star
 
 




Här är vårt fina hotell som vi besökte för tredje gången. Gillar de fina omgivningarna med lummiga trädgårdar och stort poolområde med flertalet restauranger och barer runt om. Det är en havsvattenpool vilket gör att det känns "äkta". Rummen är fina med underbart sköna sängar men jag tog inget foto där då jag glömde det första dan och sen var det något rörigt där. Vi bodde ju fyra personer, varav två tonåringar, på 40 kvadratmeter så ni får fantisera själva. Städningen i övrigt är perfekt och servicen i toppklass.


 
 



På kvällarna är det musikunderhållning av varierat slag på hotellet t.ex. ABBA-kväll, grekisk folkdans, kareooke m.m. men det är mest barnfamiljerna som söker sig till det. Kände denna gång att min tonåring med flickvän var för gamla för att roas av det. Vi utnyttjade inte hotellets möjligheter lika mycket som vanligt denna gång utan sökte oss mot Rhodos stad istället om kvällarna. Vi var vid stranden varje dag också och solade inte alls vid poolen så jag tror vi tänker om vad gäller hotellval nästa gång. När barnen var små så var poolen deras favoritställe om dagarna!


 
 
 


Hotellets alla gemensamma utrymmen har smyckats med en hel del roliga detaljer. Älskar den stora vita lampan bakom Oscar och Sandra! Många soffor att slå sig ned i, internethörna, affärer och hotellets två egna katter rörde sig fritt runt foaljen.
På uppfarten till entrén löper en häck av Bouganvilla med sina fina lila blommor. Kommer i håg min morfars två i kruka han alltid hade i sitt fönster. De var också vackra men inte alls som dessa!

Nu ska jag gå och hänga ännu en maskin tvätt! Skönt att solen skiner så man kan hänga ut den!

Kramar och sov så gott så småningom. Det ska jag göra!

Kramar

Hemma igen efter försening - men längtar tillbaka!!


Stranden i Ixia.
Inte helt perfekt sandstrand men inte heller så fullpackad
av folk. Och det skönaste av allt - det blåser skönt på den här sidan av
Rhodos vilket är ett måste när det är 35 grader varmt!


Glad Ann-Louise i sin rätta miljö!
Förmodligen enda bikinibilden ni får se ha, ha!



Härliga vågor som bryter in mot land. Underbart att bada i det turkosblå
havet. På avstånd skymtar man Turkiet.

Hej på er -nu är vi hemma igen!
Men det var jobbigt att ta sig hem denna gången. Planet vi skulle åkt hem med hade träffats av blixten så vingen blivit skadad och måste lagas = Förseningar! Man raggade tag i ett nytt plan från Air Italy och efter nästan åtta timmars väntan kom vi i väg.

Fritidsresor ska ändå ha en eloge för sin hantering av det hela då vi fick transfer till ett femstjärningt lyxhotell där middag väntade och fick hänga där i lounger, poolbarer och terasser fram till att det var dags att åka till flygplatsen för avfärd. Sämre väntan kan man ha! Sen hade vi sån tur och fick sitta i Business Class på hemresan med sköna skinnsäten med massa finesser och flera meters benutrymme! Ett litet lyxäventyr mitt i det jobbiga!

Väl hemma vid 06.00 i morse vinkade jag av Beatrice som skulle till jobbet och stupade i säng och sov sen bort halva måndagen =0). Glad var jag må ni tro när jag vaknade av att solen sken här hemma också. Har förstått att det var rätt vecka vi kom iväg till Grekland då vädret inte varit lika fint här hemma!
Nu är middagen avklarad - det blev mjölk till maten! - och tvättmaskinen jobbar med sitt.

Har tagit en himla massa foton och måste nog visa dem i olika kategorier för att få någon ordning. Hade tänkt mig t.ex.
-Hotellet
-Gamla staden
-Båtresan
-Mat och annat trevligt


Men det fixar jag med senare eller i morgon då jag är piggare och jag tror vädret skulle bli sämre?
Ha en fin kväll och tack för alla era kommentarer. Ska snart titta in till er alla och se vad som hänt!

Många kramar till er!


Med bat pa Medelhavet

Halloj!

Har ar allt bara bra. Kroppen borjar fa en behaglig brun farg och i morgon vantar en heldag ute pa en bat. Den stannar for harliga dopp i det bla och en langre stund pa en fin strand for lunch.

Hoppas ni har det bra! Kommer titta in till er alla nar jag ar hemma igen!

Stora kramar /Ann-Louise

Sa skont



Tack for alla halsningar! Vi har det kanon har och njuter varje minut! Grekland ar sa underbart!

Planet var en dryg timme forsenat igar sa vi hann inte bada da utan gick bara ut och at middag. I dag har vi varit pa stranden och solat, badat, druckit Mythos i massor, akt in till stan, atit igen och nu ar vi pa hotellet och dricker drinkar! Vi har det bra helt enkelt! Temperaturen ar ca.32 grader och det har blast lite som tur ar.

Kan inte lagga ut nya bilder, ni far helt enkelt vanta pa dem!

Stora kramar Ann-Louise

Ρόδος Ελλάδα- nu kommer vi!

                   

                    NU ÅKER VI TILL IXIA - RHODOS - GREKLAND!!



                             Tsambikabeachen får nog ett besök.

Tjoho nu åker vi! Ska bli så skönt att bara vara och hinna rå om varandra! Kommer sakna Bea som är hemma men sen får vi resten av sommaren tillsammans gumman!

Hoppas jag kan göra ett och annat inlägg, har ingen egen dator med mig men att skriva några rader från hotellet, som annars har trådlös uppkoppling, funkar nog. Kanske med bilder - eller så visar jag dem sen när vi är hemma igen.

Kommer nog inte att kommentera inne hos er så mycket denna vecka men ska ta igen det när jag är hemma igen. Önskar er alla en kanonvecka här hemma även om vädret ser ut att bli sämre än tidigare. Vi har sån tur som prickade rätt i år!

Må så gott och stora kramar från Ann-Louise

Blommande naglar





Se så fint Cissi gjorde på mina naglar idag! Hon byggde akrylblommor med turkos mitt på ringfingernaglarna. Perfekt och sitter bra, bättre än "klistermärken" (kommer inte på vad det heter) man kan dekorera med. Jag är ju inte ute efter lååånnnga naglar utan bara välvårdade men mina växer snabbt så snart är de långa om jag inte filar ner dem.

Nu har Sandra kommit till oss och vi ska strax äta grillat med rostade rotfrukter och tsatsiki, måste ju förbereda oss för den riktiga tsatsikin! Bea är tapper och laddar för att jobba nästa vecka och hålla ställningarna här hemma.

Har haft en tuff stund med våra utedynor också...medan jag var på ICA så kom det en störtskur och madrasserna var ju ute såklart. Kom hem och sprang i regnet för att få in dem....vilket var i onödan för de var redan dyngsura. Det hela resulterade i att hallgolvet badade i regnvatten som rann från dynorna så nu har jag fått det skurat också...hur det går med dynorna återstår att se =-(.

Ha en trevlig lördagskväll. Återkommer med en slutrapport innan vi sticker i morgon bitti. Ska försöka blogga från Rhodos men vet inte hur det går. Annars får det bli en bloggsemesterpaus på en vecka.

Kramar till alla!

Fika på verandan

 
 

Ett snabbt inlägg innan gästerna kommer. Rabarberpajen står i ugnen och kaffebryggaren puttrar. Vi ska fika med Oscars flickvän Sandras föräldrar för att kolla att vi har samma spelregler för ungdomarna på Rhodos. De är två söta och ordentliga tonåringar men det är alltid skönt att stämma av med hennes föräldrar om vad de får göra och inte.

Oscar har varit på Rhodos så många gånger att han hittar överallt så den biten behöver vi inte oroa oss för. För Sandra är det första gången i Grekland. Packningen är snart klar men jag våndas över mina klädval - är det här rätt nu?Har varit hos Cissi och fått naglarna fixade nu på morgonen också och jag fick så fina blommor dekorerade idag! Visar sen.

Nej nu får jag nog sluta och ta tag i den sista förberedelsen!

Kram och på återseende senare.

Jag tävlar

Jag är med och tävlar om ett fint smycke från Dreams of Pearls här. Prova lyckan du också kanske?



På mitt skulle det stå Beatrice och Oscar...tror inte Roger får plats också men han finns ändå i mitt hjärta.

Kramisar

Greklandsklänningar


                                      Klänning från Vero Moda.
 
             Klänning från H&M                               Klänning/Linne från Lindex

Nu har den stora packningsplaneringen till Rhodos börjat. Jag är usel på att få med de "rätta" kläderna och tycker sällan att jag har något att ta på mig som stämmer liksom när jag är på resor. Därför har jag lagt allt mitt krut på att hitta klänningar att ta med denna gång. Skrynkelfria sådana också och som går att matcha med liten kofta och tights om det skulle behövas...men det tror vi väl inte!?!

Ska strax ta en tur till centrum för att komplettera bikinifronten med ett till par svarta byxor, ett vitt långt linne och köpa lite toalettsaker man behöver. Pengar är växlade och lite surt att Euron ligger så högt nu men räntan sänktes ju igår så man får väl vara glad ändå ;-).

Solen tittar fram nu igen efter en förmiddag med både åska, blixtar och regn. Tycker nog luften känns lite mindre tung nu. Nog om vädret - önskar er alla en bra start på helgen!

Stora kramar


Hemma igen!


                                                         Härnösand
 
                     Domkyrkan                                                  Gågatan
 
                Mamsingen och jag...vi är inte ett dugg lika.....eller hur?

Nu är vi hemma igen och det är skönt på ett vis men jag saknar redan Norrland och mamma och pappa!  Mamma mår ganska bra även om det är lite kvar till dess hon känner sig OK. Härnösand är en liten trevlig stad att vara i med mycket vatten runt stadskärnan och gamla fina bevarade kvarter men det blir mindre och mindre affärer där, alla åker till Sundsvall för att handla. Synd!

Resan hem gick bra och jag säger då det att det är tur man har AC i bilen......puh vilken värme...men det är bra träning för oss som åker till Grekland på söndag! Tror att vi prickat in semestern tillsammans ganska bra i år vädermässigt. Vi hade kanonfina dagar i Ångermanland med sol, varmt och blå himmel varje dag. Tror mig sett att helgens väder ska bli hyfsat här i Stockholm för att sedan bli lite sämre nästa vecka...MEN det gör inget för då är vi på Rhodos!

                                     
                                                   31, 5 grader vid  E4:an - Haga Norra idag!!

Jag brukar älska att vistas i solen men den senaste veckan har till och med jag fått nog. Man orkar helt enkelt inte och jag tror vi ska köra vår värmepump baklänges idag här hemma för att få AC i huset också så vi får sova skönare!

Hoppas ni haft det bra i värmen och tack för alla trevliga kommentarer ni skriver till mig! Nu ska jag titta in hos er och uppdatera mig!

Kramar

RSS 2.0