Mot Härnösand och mamma!


Bloggstund i solen hos pappa med en öl som törstsläckare!


Efter flera härliga dagar hos pappa åker vi nu vidare till mamma några dagar. Hon är hemma igen från sjukhuset som tur är så vi kunde stanna till där också på vår resa. Det blir lite mer stadsliv hos henne då hon bor centralt i Härnösand.

Innan vi åker dit ska vi ta en sista tur i affärerna i Ö-vik i morgon och kika vidare på rean. Tror också att jag ska gå in och köpa den där diskmedelsburken efter vägen.

Jag kommer inte att kunna blogga hos mamma då jag är datorlös fram till torsdag. Då ska jag uppdatera mig på allt som hänt. Ha det så bra till dess alla ni som glädjer mig genom att läsa och kommentera hos mig!

Stora kramar till er alla!!  / Ann-Louise

Örnsköldsvik

Ursäkta min textstorlek...kom åt någon knapp..... ;-)


Gågatan mitt i stan som sträcker sig ända ner till havet.


Gästhamnen i Ö-viks inre hamn. Inga dåliga båtar!

 
MODO´s hemmaarena - Swedbank Arena. Saltmagasinen där "min" loppis finns!

 
Gott med fika efter en dags shopping i nära på 30 graders värme...puh!!!!

I dag har vi varit på stan länge. Först ville vi ner till Hamnfestivalen och titta på loppisen och marknaden men båda två var en besvikelse. Mycket reklam för ingenting kändes det som! Sen gick vi runt i staden och gjorde lite inköp eller jag lyckades inte med mer än att lämna tillbaka en klänning jag köpte i torsdag! Tror att värmen här uppe gör att mitt shoppingsinne lugnats lite vilket inte gör ett dugg egentligen. Lite synd kanske när butikerna skyltar med REA överallt. Oscar köpte i allafall en snygg skjorta på MQ.

Roligt var att stöta på mina gamla bekanta "Lili & Susie" som uppträdde på Rix FM festivalen i kväll. De är lika goa och trevliga som vanligt.

Kvällen avslutades med att pappa ville bjuda oss på restaurang och bord var bokat på Foppas restaurang "Mamma Mia". Vi åt pasta med kyckling, spenat, vitlök, parmesan m.m. och det smakade bra tillsammans med en kall öl!

Nu säger jag over and out för denna gång. På återseende!

KRAM

Fika på Bruksgodset




Vitchokladtårta och hallongrotta! Tårtan smakade himmelskt gott.
 
Man sitter i trädgården och fikar och har en ljuvlig utsikt.
 
Vitprickig cykel som rolig detalj.            Gamla plåtskyltar pryder cafét.

Oj vad varmt det är, men jag klagar inte, äntligen känns det som sommar. Men värmen gör att man inte orkar ta sig för så mycket utan bara vill mysa i solstolen och ta det lugnt.

Men en utflykt hann vi med i dag. Vi åkte ut på landet till min pappas barndomsbygd där det finns ett café och keramikverkstad i en gammal ladugård som är fixad i gammal stil. De bakar allt bröd och kakor själv och gör det bra!! I keramikverkstaden tillverkar de fina saker som koppar, skålar m.m. och jag beställde hussiffror som ska bli klara till på söndag. Så fina i vitglasyr med mönster på och ska pryda vårt hus.

Nu sitter vi och hejar fram Sveriges U-21 landslag i fotboll som spelar förlängning mot England i semifinalen. Spännande värre!

Ha det så bra i fredagslugnet!

Kramar

Köpa eller inte?


Mysiga emaljerade kärl med text. Vill ha alla men siktar in mig på
diskmedelsburken tror jag. Kan ju aldrig bli fel!


Plåtburkar från Dixie. Vill ha alla här med för jag tror att det är bra pris på
dem här faktiskt ca. 199:-? Visst är det bra?

Hamnfesten hade inte riktigt kommit igång när vi kom dit så vi tar det i morgon istället och åker lite senare. Stannade till på en affär "in the middle of nowhere" på väg hem från Ö-vik som brukar ha ganska roliga grejer. Nu hittade jag dessa söta burkar i plåt och emalj. Ska ta mig en funderare på eventuellt inköp.

Nej nu väntar middagen ute på altanen - grillat igen!

Ha en bra kväll och vi hörs snart igen!

Kramisar

På grönbete

 
 

En liten snabb hälsning till alla som kikar in på min blogg. Vi har ett strålande sommarväder här uppe och solen skiner från en klarblå himmel. På avstånd ser jag Bottenhavet glittra och måsarna skräna och jag känner mig hemma helt enkelt.

Nu på förmiddagen har mina Stockholmskillar fått leka bönder och slagit en del av tomten med lie. En konst i sig faktiskt att få av gräset. Sen har vi ätit en liten lunch på korv med bröd och ska nu duscha för att åka till Ö-vik på Hamnfesten.

På återseende senare!

Kramar från en nöjd Ann-Louise

Home sweet Home



                                        Höga Kusten är vackert!  


                               Höga Kusten bron med Ångermanälven.

   
        Bron genom bilfönstret!                                        Pappsingen!


                      Glad Oscar och morfar mitt i tuggan.....ha, ha

 
      Gott grillat igen och tunnbröd!                 Den osminkade sanningen!


Resan gick bra och vi har hunnit med en hel del idag. Besökte mamma på sjukhuset idag med lite tidningar och jordgubbar för att muntra upp henne. Hon är OK men behöver få hjälp att få bort vatten som hon samlar på sig, men sjukhus är ju ruggigt tråkiga. Hoppas hon hinner bli bättre och komma hem till nästa vecka då vi planerar stanna hos henne då vi åker hemåt igen.

Väl framme hos pappa startade vi grillen och har suttit ute i solen ( 25 grader i skuggan) och sippat rosé. Nu sitter vi inne och det är ett trött gäng som umgås. I morgon blir det troligtvis en tur till Hamnfesten i Örnsköldsvik där det bjuds på marknad och diverse underhållning. I ett gammalt saltmagasin vid hamnen är det också en loppis/antikbod jag alltid besöker.

Nej nu ska jag titta in hos er en snabbis medan fotbollen rullar på tv och de andra är upptagna ;-)

Ha det bäst!

Kramar

Ångermanland nästa!


                    Himlen en sommarkväll hos pappa i Husum

Nu är allt packat och klart för tidig avfärd mot mina hemtrakter i Ångermanland. Resan tar nog en 6-7 timmar om man skulle köra direkt men vi ska stanna till i Sundsvall då mamma är inlagd på sjukhuset igen. Hon samlar på sig en massa vatten och måste få hjälp att få bort det. Hoppas hon kommer hem till nästa vecka så vi kan stanna till hos henne på väg tillbaka.

                    
                     Min pappa med Beatrice och Oscar för några år sedan.

Vi åker sen upp till Husum som ligger någon mil norr om Örnsköldsvik, på gränsen till Västerbotten, och mitt barndomshem. Vi kommer att stanna någon dryg vecka för sen ska vi hem och packa om till nästa resa - till Rhodos!!
Det är så rofyllt där uppe och man behöver komma bort från Stockholmsstressen även om vi bor i lugnaste, lugnaste här också, men det är inte på samma vis tycker jag. Men om ni frågar min son så tycker han nog att det är i lugnaste laget....men vi får övningsköra lite där uppe så blir han nog nöjd. Syrran är hemma och tar hand om huset och kaninen samt blommorna då hon börjar sitt sommarjobb snart, så Oscar är ensam "barn" nu också. Men vi ska nog roa honom också.

Lovade ju bilder från gårdagens kalas så här kommer dem.

 
Födelsedagsbarnet med nyslingat hår!                       Söt dotter!
 
                   God tårta!                                             Färgglad potatissallad.
  
          Finfina kycklingspett .                                             MUMS!

Beatrice med kusinerna. Oscar tränar hockey som vanligt = ej med........

Ha nu en fin vecka i vackra Sommarsverige! Ta vara på det fina vädret så hörs vi senare. Kanske snabbare än ni tror ;-)
Hoppas kunna blogga från gubbens laptop (han har finare dator än mig!) om tiden räcker till.

Kramar alla goa människor!

Födelsedagskalas och kamerastrul


          GRATTIS LENA PÅ FÖDELSEDAGEN...lite i efterskott!!

Vilken skön dag vi haft idag! Solen har lyst från en klarblå himmel och vi har varit på kalas hos svägerskan som fyllt år i helgen. Hade hoppats på att kunna visa bilder därifrån men nu har jag gett upp efter en timmes försök....ahhhh....provar i morgon igen.

Började måndagen med att fortsätta läsa "Matilde" av Denise Rudberg i solen och äta Piggelin. Jag är en sån som älskar värmen och gärna tillbringar timmar i solen! OK jag vet att man ska sola med måtta och jag försöker tänka på att smörja in mig solkrämer, men jag mår helt enkelt bra av det.

Sen tog jag min frisörväska med mig i bilen och åkte till svägerskan och färgade slingor och klippte henne. Sedan dök resten av släkten upp och vi grillade och åt tårta medans solen sakta gick ner bakom trädtopparna.

I morgon är den stora packardagen då vi tidigt på onsdagsmorgonen åker på semester upp till mina föräldrar i Ångermanland! Tur nog att solen och värmen även ska finnas längs med Norrlandskusten och det ska bli så härligt med ljusa sommarnätter när solen nästan inte går ner.

Hoppas ni mår bra och njuter av sommaren!

Stor kram och på återseende i morgon, förhoppningsvis med lite kalasfoton!

Somrig söndag


Ceasarsallad till lunch på Tornhuset i Gustavsbergs hamn.

 
Köpte en äppelgrön Kivilykta till samlingen på Iittala Outlet.
 
Maken kisar mot solen och jag tar en egonärbild av misstag  ha, ha.......
 
Utställning i museét om formgivaren Wilhelm Kåge som var verksam på
Gustavsberg keramikfabrik. Gammal Polisskylt från förr.


Söndag i midsommarhelgen och solen strålar från en klarblå himmel. Har tagit en paus från solsängen för att svalka av mig inomhus en stund. Ville göra något idag på förmiddagen så vi tog en tur ut till Gusatvsberg. Skulle inhandla en smart manik de har på Iittalas Outlet som kallas "Jordgubbssnoppare". Tar bort det gröna på jordgubben på ett smidigt sätt. Har tänkt ha ett gäng att ge bort som en liten sommarpresent till nära och kära i sommar. Kostar bara 19:- och perfekt att ta med sig!

Lunch intogs på mysiga Tornhuset som serverar det mesta och har fått pris för sitt konditori också. Bord och stolar i solen vid gästhamnen ger den rätta skärgårdskänslan.

Nej nu ska jag sjunka ner i solsängen igen, min bästa morsdagspresent någonsin ;-) och påbörja en ny bok av Denise Rudberg.

Ha det så gott resten av dagen!

Stor kram / Ann-Louise


Min midsommarafton 2009


Midsommarstången klädd men hoppsan vad är det som hänger i den??

 
Tack Malin och Per för ännu en trevlig midsommar!


Maten var vacker att titta på och smakade bra också!

 
 
Vi hade sån tur med vädret. Solen kom och vi kunde sitta ute och äta sillunchen.
Stundtals var det riktigt, riktigt varmt!

 
Traditionellt kubspel och sedan går grillningen som en dans!

               
Snällaste Malin och jag! Vi träffades på jobbet då vi är frisörer båda två!
Men det märks aldrig på våra egna frisyrer....men idag klippte vi
varandra så nu är det lite bättre i allafall  :-)


Kvällen fortsatte med middag, dans och drinkar men då hade jag lagt kameran åt sidan. Är hemma nu igen och har efter en liten tupplur piggat på mig och hoppas att söndagen blir en härlig dag!

Hoppas ni alla haft en fin midsommarhelg so far.

Stor kram till er!

Skagentårta till Midsommar

                                            ♥  GLAD MIDSOMMAR  ♥



Skagentårta

ca. 10 bitar

Botten
100g digestivekex
100g kavring
75g smält smör

Finhacka i mixer och blanda med smöret.
Fördela och platta ut i form med löstagbar botten.

Fyllning

5 gelatinblad                                                          
300g rensade hackade räkor                                 
1 liten finhackad gul lök
2 dl vispgrädde
500g gourmetkesella                                   
2 msk pressad citron
1 dl finhackad dill
1/2-1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Garnering

Rom, räkor, dill, citron

Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom gelatinbladen.
Lägg dessa i blöt i kallt vatten en stund.
Häll sedan bort vattnet och smält dem på låg värme.
Rör snabbt i gelatinet i räkblandningen. Fördela blandningen
ovanpå botten och ställ kallt minst 3-4 timmar, gärna över natten.
Garnera efter tycke och smak!

Smaklig spis -jag tycker den är ljuvligt god!!     

__________________________________
                                                             

Äntligen midsommar! Den svenskaste av alla högtider precis när sommaren är som vackrast med sina ljusa nätter!
Men hörrni vad hände....vädret ställer till det för oss här uppe i norr.

Hoppas ändå att ni får en underbart härlig midsommar med mycket god mat, nubbe och ett och annat dragspel kanske?! Vi får i allafall god mat, nubbe och musik hos våra vänner det är jag säker på. Ska bara packa ner det sista nu så drar vi västerut.

Mina varmaste kramar skickar jag till Er alla!!
Må väl!                                                                                                

    Midsommarstång     Midsommarstång     Midsommarstång    Midsommarstång  

Heels for rings



 

Hur söta är inte dessa skor som är tänkta som ringförvaring!  De har små skåror att placera ringarna i när man inte använder dem. Skorna fanns i svart också men jag föll för de rosa (!) Den ena kommer jag nog att ge bort i present till en släkting som fyller år i helgen men har svår att bestämma vilken?

Annars kan jag meddela att regnet just börjat falla här i Stockholm precis som förutspått så speciellt överraskad är jag inte. Har just gjort slingor på Oscar och han sitter med blekningen och väntar - undrar var killars tålamod tog vägen. Han ska förövrigt tillbringa midsommar på Åland med sin flickväns familj och det är första gången han inte är med oss.

Beatrice stannar nog hemma med kompisar medan vi åker till kompisar i Vällingby för vårt firande. Vi blir fyra par och vi är nog de enda som inte har några barn med oss! Känns konstigt att de är så stora nu så man kan börja göra saker på eget håll. Mamma kommer sakna er, var så säkra! Tur att maken är med så jag får min kvot av familjelycka!

Nu ska jag förbereda tillagningen av två Skagentårtor jag fått order om att ta med mig ;-). Alla som ätit den blir beroende och vill bara ha mer!

Ha en skön torsdag och ladda för midsommarafton i morgon nu!

Kramar

Halloncheesecake med vit choklad


  

HALLONCHEESECAKE MED VIT CHOKLAD


Syrliga hallon möter den vita chokladens sötma.

10-12 portioner


Tid: cirka 1 timme + tid i kyl

Ugn: 175°

Ingredienser

Botten:

250 g digestivekex

125 g smör


Fyllning:

400 g färskost

1 ½ dl strösocker

2 ägg

1 citron, rivet skal

2 dl färska hallon eller jordgubbar

100 g vit choklad
3 dl crème fraiche

3 msk strösocker


Garnering:

2 dl färska hallon eller jordgubbar


Tillagning:
Mixa kexen till botten i en matberedare. Smält

smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj eller klä en

springform (25 centimeter i diameter) med bakplåtspapper. Tryck

ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på

kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.


Vispa ihop färskost, socker, ägg och rivet citronskal med elvisp

tills det blir slätt. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och

grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, cirka

30 minuter. Smält under tiden chokladen på låg eff ekt i micro,

eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa

ihop choklad, crème fraiche och socker. Ta kakan ur ugnen och

bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett

jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, cirka 6 minuter.

Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten.

Garnera med färska hallon eller jordgubbar.



______________Bild och recept: COOP Mersmak______________


Gott eller hur? Kanske något till midsommar!

Ja då har den första semesterdagen snart passerat och jag har då inte gjort många knop idag. Satt i solen och läste på förmiddagen i "Låt den rätte komma in" - en ruskig historia som utspelar sig i Blackeberg i västra Stockholm. Ska se filmen sen när boken är utläst och jag tror mig minnas att Mikael Persbrandt har en av huvudrollerna.

Nu är middagen avklarad, blev stekt färsk torsk och potatis idag. Om en liten stund ska jag till Cissi och få mina naglar fixade till midsommar!

Hoppas ni haft en lika skön dag som jag!

Kramar

Kunde inte låta bli.......


....att äta upp jordgubbarna jag köpte för att fira semestern redan i bilen på väg hem från jobbet! Så röda, stora och söta gubbar har jag inte ätit än i år. Tjejen som stod vid vägen och sålde dem sa att många bunkrar jordgubbar redan nu till midsommar för att priset kommer att gå upp =0( De jag köpte idag kostade 40 kronor för en liter och det räcker tycker jag?

 
Så här nöjd är en fröken när hon fått jordgubbar och åker hem från jobbet!

Måste ju också nämna U21 Landslaget i fotboll som bjöd på 90 minuters ren underhållning i kväll! Målkalas med vinst mot Vitryssland med 5-1. Ett roligt, tekniskt och hungrigt ungt landslag som har kul på plan. Alla gör sitt jobb och vill verkligen vinna. (Till skillnad från vårt vanliga landslag) Nu ser jag fram emot fortsättningen i EM med match mot Italien på midsommarafton (!) Undra hur poppis jag är om jag vill se på match då....;0)

Önskar er alla en god natts sömn!
Puss & Kram


Nu väntar hängmattan!

                                    Jippie!!! Semester väntar!


 Hängmattan Amazonas                                           Bild: www.hangmattor.se


Solen skiner och jag är klar för dagen och strax på väg hem. Skrivbordet är städat, alla pärmar står i ordning och jag känner mig klar helt enkelt. Nu väntar ett sommarlov som kommer bjuda på en del resande, familjemys, kompisträffar och en hel del "bara vara dagar" också!

Konstigt det där med att kroppen och knoppen ställer in sig på ledighet. Om nån skulle be mig jobba i morgon så skulle det vara med stor motsträvighet ifall jag skulle säga ja. Funderar på att stanna till och köpa fräscha jordgubbar att fira semestern med i kväll.

Vi skulle ju åka till Dalarna och fira midsommar med vänner men vädret säger att det ska bli regn där och finare här i Stockholm, så vi kanske tänker om och stannar kvar i stan? I bland har man det skönare hemma men jag gillar att byta miljö också..så vi få se. Roligast och viktigast är ju att vi umgås och det kan vi göra både här och där!

Nej nu ska jag packa ner arbetsskorna och önska de som är kvar en skön sommar!

Kramar


Jag har fått en Award!



Snälla Carina med bloggen " Att ha det gott"  har gett mig en award! Tack så hemskt mycket - det kom helt oväntat men inte desto mindre skojsigt!

Skickar den vidare till:

Susanne - vars blogg gör mig glad med fina foton och kloka ord! Du verkar vara en härlig och jordnära kvinna!
Jessi - du är min "bästis" från början och jag gillar dig skarpt!
StarwomanAnna - det var du som inspirerade mig att börja blogga. Har läst din blogg länge och älskar den fortfarande!


Nu önskar jag alla mysiga bloggare en god natt och på återseende i morgon. Tack för alla era kommentarer!

Stora kramar

Det finns hopp...


...om blå himmel igen!  Foto tagit  kl. 19.00 och jag skymtar solen ibland!

Dagens väderrapport från Stockholm: Grått och kallt men lite duggregn stundvis. Uppsprickande fram emot kvällen.
Blomkrukorna har tömts på flera liter vatten för att rädda det som räddas kan! Gräsmattan kluckar när man går på den.

Nu längtar jag efter detta.....


...en strand på Rhodos!  Fotot är från Faliraki år 2006.

Och där skulle jag kunna tänka mig gå klädd i den här....

                                                                     Bild: Josefssons

...och snart gör jag det!!                   

Hoppas ni har en härlig kväll och att solen visar sig för er! Skriver mer i morgon när jag har mer tid.

Kramar


Små söta ting från förr

 
 

Ville visa några av mina senaste loppisfynd. Har en viss förkärlek till kannor av olika slag så denna fina 1 literskanna för 10 :- var inte något att fundera över. Har några kannor sen tidigare så den är i bra sällskap ;-)

Något roligare rent historiskt sett är detta lilla 5 centiliters målkärl i tenn från år 1888! Tillverkat i Stockholm av B.O Santesson som var en känd smed på den tiden. Målkärlen användes som rymdmått för att mäta upp varor så de blev exakta. Stämplarna i sidan är gjorda av den kontrollant som gick runt och mätte så att det inte fuskades! Dessa stämplar är alltså gjorda 1889, 1898 osv. Tror det kan vara intressant för samlare, jag tyckte det var kul för 25:-!!

Glaskupan är bland de minsta jag sett och jag ska titta efter något passande fat till det. Nu står det på silverfatet i köket så länge. Kostade 10:- det också.

Har fått en del tråkiga men nödvändiga saker gjorda idag, sånt man gärna skjuter på, och det känns skönt. Två dagar har jag kvar att jobba innan mitt sommarlov börjar. Känns helt OK att åka till jobbet i morgon nu när vädret är så här regnigt. Tror det ska bli bättre till på tisdag så då passar det nog mig med semester!

Ha en bra start på midsommarveckan alla mina vänner!! Fridens liljor!

Kramar från mig!

Sommarkjolar by Second Hand



 
Sommarkjolar köpta på Second Hand - men var är sommaren?

Jag har fyndat tre kjolar på Second Hand för 20:- stycket. Kjol och klänningsmänniska som jag är föll dessa mig i smaken även om jag sällan handlar kläder på Second Hand, men för det priset kan man ju ha den till skurtrasor nästan.

Men så var inte tanken utan jag tänkte att de var praktiska att bara dra på sig en varm sommardag med en top och kanske mina nya vita sneakers. Luftigt och skönt men som vädret är nu får de nog hänga ostrukna( ja jag skulle ha strukit dem innan användning!) i garderoben.

Här vräker regnet ner ännu en dag och jag går fortfarande och småpular med diverse saker här hemma. Tyvärr så är min inspiration inte på topp men lite ska jag försöka få ordning på. Måste t.ex. sätta in viktiga papper i pärmar och sånt som jag är dålig på annars. Men jag vet var papperen är ;-)

Hoppas någon har bättre väder än vi i Stockholm.

Kramar

Sneakers by H&M


Ha, ha de ser ju jättelåååånga ut! Men är "bara" 39:or.

Hej hopp ute i stugorna, vad gör ni???
Här har vi en lugn lördagskväll där vi roar oss med diverse underhållning på tv. Just nu visar Tv 4 nyheter så jag passar på att blogga lite under tiden. Tittar på filmen "Babel" och den är lååång också så vi får väl se om jag kan hålla mig vaken idag!

Förmiddagen spenderade jag i två olika köpcentra - vad göra när vädret suger, som min grabb skulle ha sagt. Köpte mig ett par vita sneakers för en billig peng ( 129:-) på H&M. Nästan så att man kan slänga dem när de blivit fula och köpa ett par nya istället för att tvätta dem! Sedan har jag tonat håret igen med min mörka favvofärg. Hade planer på att ljusa upp det istället i sommar men nu är det för sent. Färgen är på plats och det känns bekant ;-). Kanske lägger i lite slingor i stället nån dag.

Nej nu ska jag tillbaka till filmen med Brad Pitt i huvudrollen.  Ha det!!

Kramisar


Vi hade i allafall tur med vädret - igen


             Gösta och Gun på nya sommaräventyr

Lördagförmiddag och än har det inte regnat här och det känns helt otroligt. Läste på text-tv att det här har hittills varit den kallaste junimånad på 50 år i Sverige.

Beatrice och jag hade tjejkväll här hemma i går och tittade först på Talangfinalen och sedan på filmen "Vi hade i allafall tur med vädret - igen". Tyvärr var jag lite trött och slumrade till några stunder under filmen så något trevligt sällskap var jag nog inte ;-) Tittade klart filmen själv nu på morgonen och måste nog ge den godkänt. Men att den skulle leva upp helt till första filmens nivå trodde jag nog aldrig men stundtals är den riktigt rolig!

Nu ska jag ta tag i lite plock och fix som inte blivit av under veckan här hemma. Tänk att det alltid finns något att göra.

Önskar er alla en skön lördag!

Stora kramar

Snart Höga Kusten

Längtar.....
Snart ska jag hem till Ångermanland på semester och träffa mamma och pappa. Har inte träffat dem sen i julas så det ska bli kul! Framförallt då mamma är dålig och är på sjukhus titt som tätt!

Det jag kan sakna från min hembygd är ljuset. Om somrarna går solen aldrig ner och det är så fina sommarkvällar och nätter där. Man vill aldrig gå och lägga sig.



Örnsköldsvik



Roligt i år är att Hamnfesten går av stapeln när vi är där med marknader, loppisar, artister och knallar! Alltid träffar man väl på någon gammal bekant då också.

Har ni aldrig besökt Höga Kusten och Ångermanland tycker jag ni ska göra det snarat!!

Ha en fin kväll! Solen kom fram här till sist idag! Jag = Lycklig!!

Kramisar

I syrenernas tid och gullregnets månad

 

Kyssande vind


Han kom som en vind.

Vad bryr sig vinden om förbud?

Han kysste din kind,

han kysste allt blod i din hud.

Det borde ha stannat därvid,

du var ju en annans, blott lånad

en kväll i syrenernas tid

och gullregnets månad.


Han kysste ditt öra, ditt hår.

Vad fäster en vind

sig vid om han får?

På ögonen kysstes du blind.

Du ville, förstås, ej alls

i början besvara hans trånad.

Men snart låg din arm om hans hals

i gullregnets månad.


Från din mun har han kysst

det sista av motstånd som fanns.

Din mun ligger tyst

med halvöppna läppar mot hans,

Det kommer en vind och går:

och hela din världsbild rasar

för en fläkt från syrenernas vår

och gullregnets klasar.

                         Hjalmar Gullberg


Den här dikten snurrar i mitt huvud hela dagarna denna tid på året då jag ser syren och gullregn i full blom. Har alltid älskat dikter och min syster och jag brukade ha diktkvällar tidigare då vi läste dikter för varandra. Kanske något man borde ta upp igen?

Usch vad trist och grått och kallt det är nu när nästan halva juni gått! Vill ha sol och värme och kunna sitta ute och äta om kvällarna.  Nästa vecka börjar mitt sommarlov och tyvärr ser nog väderleksrapporten inte speciellt lovande ut för midsommarveckan heller. vad är det som händer? Håller med Jessi om att man borde flytta längre söderut.

Ha en skön dag, nu ska jag ta tag i dagens sysslor!!

Kramar


Skolavslutning 2009



Med blommor och choklad plus en del annat är jag nu hemma efter ännu en skolavslutning. Kan inte hjälpa det men när de små barnen sjunger "Den blomstertid nu kommer" och "Idas sommarvisa" kommer alltid tårarna. Till och med de allra tuffaste pojkarna i nian mjuknar denna dag då de inser att de ska vidare i livet. Hur som har vi i personalen avnjutit en avslutningslunch tillsammans där en sommarpresent i form av en skönlitterär bok delades ut, åkt hem för att träffas igen i morgon för ett mindre roligt jobb som kvalitetsredovisning m.m.



Vissa dagar kan man fundera på hur man ska räcka till som lärare men när man sedan får sådana här små fina kort känns det som man måste gjort något rätt i allafall! Jag brukar spara dem och har en hel del bekräftelser att plocka fram de dagar de känns tungt. Kan vara skönt med en påminnelse ibland.

Vädret är urtrist här i Stockholm idag. Det småregnar hela tiden och inte känns det som sommarlov precis. Hoppas värmen kommer till helgen då man blir ledig igen. Arbetar t.o.m. tisdag nästa vecka så då vill jag verkligen att solen visar sig igen.

Önskar er alla en fin onsdagskväll med landskamp i fotboll! Heja Sverige!!

Kramar


Nya plåtburkar

 
                           Gamla och slitna precis som jag vill ha dem!
                  

Nu är jag hemma och vänder i stort sett bara. Tisdagens läkarbesök gav mig väl inget direkt svar men jag ska dit på torsdag för provtagning igen. Då ska man ta alla prover som finns tror jag för att kunna utesluta. De prov jag tog visar inte på något akut fel om man säger så, kan vara så att min virusinfektion som gett mig hostan varit extra kraftig. Anklarna är fortfarande svullna men det går ingen nöd på mig!!

Tisdagen bjöd på utedag med stafetter och fotbollsmatch mellan avgående nior och lärarna. Lärarna vann så klart! Nu ska vi äta och sen ska jag på en 3,5 timme lång handledarutbildning för att få övningsköra med sonen. Hur jag nu ska våga det....;-) och jag gruvar mig för att sitta still så länge med dessa ben.

  Hjäääälllllp...!!!!!!

Ha en skön kväll allesammans så ska jag titta in till er senare!

I morgon är det skolavslutning!! Semestern är nära!

Kram

Ny vecka


Söndagskvällens paj med päron och fetaost, toppad med ruccola, inspirerad av
Katta smakade himmelskt tillsammans med ett glas gott rött vin.

En ny vecka som inte alls började som den skulle. Klockradion väckte mig vid 6.40 och jag hoppade in i duschen med en gång för att vakna till liv eftersom samma klocka visade 2.12 innan jag kom i säng i natt. Vi hade en trevlig kväll tillsammans med Lena som övernattade hos oss en gång till innan hon idag återvänt till Bryssel. Dottern och hon planerade sin Londontripp i augusti som kommer innehålla musikalen "Mamma Mia", ett besök på JamieOlivers restaurang, London Eye m.m.

När jag sedan skulle hämta kläder i sovrummet säger Roger att min klocka går en timme fel och att klockan bara är 5.50!! (Alltså var klockan "bara" 1.12 när jag la mig!) Då är jag redan på gång så jag fortsatte och var nästan först in på skolan idag strax innan 7.00. Till saken hör att jag är tröttare än tröttast även utan tidiga mornar så jag kan säga att dagen blev lååååång! Jobbigt är också att mina anklar har svulnat ordentligt under dagen och nu misstänker jag att det är något jag går och dras med som gör att jag inte mår bra. Så i morgonbitti ska jag till vårdcentralen för provtagning, man ska ju inte vara så trött att man somnar sittandes mitt i en mening ibland...skönt få någon som kollar upp det.

Hoppas ni alla där ute mår bra och att er vecka börjat bättre än min ;-)

Stora kramar!

I´m in heaven



I går när vi skjutsat Lena till tåget åkte jag och maken till Stadsmissionens Second hand affär för att titta lite. Till min förtjusning låg denna hemstickade filt där på en hylla!! Har länge velat ha en färgglad hemgjord filt/pläd och tappert virkat mormorsrutor här hemma men insett min begränsning där. Så klart att den fick följa med hem när priset endast var 100 kronor!! Så nu är jag nästan i himlen känns det som och går runt och sneglar på den hela tiden.

Två sommarkjolar, en vit med brodyrspets och en svart volang till priset av 20 kronor styck, köpte jag också! Dit ska jag åka fler gånger, var så säkra.

Nu ska jag åka och handla mat till en god matpaj somvi ska festa på ikväll efter diverse aktiviteter när Lena åter kommer till oss för en till övernattning innan hon åker tillbaka till Bryssel igen. Nu är sommarlovet nära!!

Hoppas ni har en bra söndag.

Kramar

"För jag har tagit Studenten..."


                          Grattis Beatrice till Studenten 5 juni 2009

            En glad men något gråtmild dotter direkt efter utspringet!


 
Beatrice 4 år och söt redan då!                           Studentmössan.
 
          På väg till champagnefrukost kl. 7.30. Glömde ta på mössan.....
 
 Stolt student med fin fint betyg i handen! Oscar agerar skyltbärare (road...)
 
                             Beatrice på flaket innan det blev knökfullt!
 
          Hoppande studenter på väg mot nya äventyr....musiken dånar!
 
                                     "Sjung om studentens lyckliga dar..."
 
     Nyss hemkommen efter flakåkandet. Champagneskål och middag!
 
Beatrice med gudmor Lena och presentöppning som mest bestod av kuvert.
 
Med nya vågor i håret och omstylad väntar nu slutskiva på lokal i stan!
 
          Chokladmoussetårta beställd av studenten och fotopresent!
 
                        Vackra blomsterbuketter pryder nu vårt hem!

Vilken härlig dag vi fick och då framförallt Beatrice! Trots regndroppar i luften och en isande vind blev det bra och Bea var glad. En lång dag som började vid 6.00 med hårfix och sånt innan hon träffade klassen för champagnefrukost och jordgubbar på en brygga. Sen var det betygsutdelning, tal och lunch i skolan innan utspringet. Direkt efter utspringet från skolan, när hon träffade oss utanför, kom tårarna men det gick över ganska snabbt och hon sken som solen igen. Värre då med mamma som kämpade med tårarna hela dagen. Därefter väntade lastbilsflaket med rundtur genom samhället. Snacka om att hon var skitig när hon kom hem med håret fullt av klet (öl m.m.). Vilken tur hon bytte kläder innan de åkte iväg!

Vi fick rå om henne några timmar hemma också då vi skålade i champagne, åt en god middag med grillad lax och kyckling, potatisgratäng med tillbehör och en god tårta till efterrätt. Sen gjordes det nya vågor i håret och ännu en omklädning innan klassen begav sig till bokad lokal i stan för slutskiva i Stockholmsnatten. Jag har inte sett till henne än....men vet att hon sov över hos en numera f.d. klasskompis.

Här är lite dagenefterstämning idag. Min vän Lena skjutsades till tåget på Centralen då hon är bjuden på bröllop i dag. Själv tänker vi tillbringa nationaldagskvällen med fotbollslandskamp på tv.

Hoppas ni har en bra Nationaldag där ute i vårt avlånga land!!

P.s. I dag är det 22 år sedan jag och min man Roger träffades!! D.s.

Kramar


Min prinsessa







...tar studenten i morgon! Tänk att hon blivit så stor. Här hemma fejas det och fixas till den stora dagen. Synd bara att solen inte vill titta fram. I dag har det småregnat hela dagen men det hinner ju spricka upp till i morgon. Hoppas bara att det inte regnar då de ska åka runt på ett flak för att fira.

Beatrice dag börjar med champagnefrukost redan vid 9.00 och sen är det fotografering, samling i aulan m.m. fram till 15.00 då de har utspring. Sen åker de runt i flak en stund och skränar innan hon kommer hem och äter middag och firas utav oss! Beatrice gudmor och min bästa vän Lena kommer upp från Bryssel och det ska bli så kul att träffa henne!

Senare på kvällen ska Bea på studentskiva inne i stan för att fira ännu mer med sin klass. Om hon är förväntansfull...nja hon vill ju inte gå ut gymnasiet än, så det är nog med blandade känslor min lilla dam kliver upp ur sängen i morgon. Vi ska iallafall göra det bästa vi kan för att hon ska känna sig nöjd!

Om jag inte bloggar så mycket nu så vet ni varför. Ska försöka titta in hos er senare i kväll och lägga in bilder från studenten så fort som möjligt, men jag har lite att stå i som ni förstår!

Ha det bra mina vänner!!

Kramar

24 frågor



                                                                                                                                                                        1. Vilken parfym använder du?

Insolence från Guerlain.


2. Dagens låt?

Best of me
med Daniel Powter.


3. Vad läser du just nu?

Låt den rätte komma in
av
John Ajvide Lindqvist

4. Dagens höjdpunkt?

Att veta att när jag jobbat klart idag
är jag ledig 4 dagar!


5. Vad skulle du vilja lära dig?

Att tala fler språk och att spela gitarr


6. Vad var ditt senaste inköp?

Stringhylla
design av
Nisse Strinning.


7. Vad är ditt favoritdjur?

Kanin.


8. Vad är ditt viktigaste mål för tillfället?

Att bli fri hostan och att göra Beatrice student
så bra som möjligt.

9. Vad tycker du om personen som skickade frågorna till dig?

Jessi har jag träffat en gång och kände då att hon  verkligen är
så mysig och äkta som man trodde. Fick en vän på en gång!!


10. Vilken är din ögonfärg?

Grön med bruna prickar.


11. Om du kunde ändra något hos dig själv, vad skulle det vara?

Att släppa lite på mitt kontrollbehov, det skulle alla tjäna på. 

12. Om du kunde vara var som helst i världen de kommande

timmarna, var skulle du då vara?

Hos min mamma i Härnösand som inte mår så bra.


13. Vad värdesätter du hos dina vänner?
Att de alltid finns där utan motkrav.

14. Vad är dina sommarplaner?
Fira midsommar i Dalarna med vänner.
Hälsa på mor och far i Ångermanland.
Rhodos.
Mysa på hemma.
Roadtrip genom norra Europa.

15. Vilket är ditt drömyrke?
Frisör= klart
Lärare=klart
Konditor/Florist/Antikhandlare= kvar


16. Vilket av plaggen i din garderob är din favorit?

Alla kjolar och klänningar.


 17. Vad får dig att gråta?

Allt i princip.
Gråter ofta både av glädje och sorg.

18. Nämn tre saker som får dig att le.

1. Mina barn
2. Loppisar
3. Magnolia och naturen i övrigt också.


19. Om du fick tre önskningar, vad skulle det vara?

1. Att familj och vänner får vara friska och lyckliga.

2. Att vinna så mycket pengar så att jag blev ekonomiskt oberoende.
3. Att det kommer gå bra för mina barn i deras liv med utbildning, jobb och familj.

       
20. Vilka är dina favoritserier på tv?

Glamour ( hi, hi) och Antikdeckarna


21. Vad har du på dig just nu?

Nattlinne


22. Vilket är ditt favoritgodis?

Polly, röda.


23. Hur många barn vill du ha?

Två har jag och är nog väldigt nöjd tror jag.


24. Vad är din största fobi?

Spindlar och kackerlackor samt döda människor.


Utmanar alla som vill att göra detta. De som inte vill låter bli helt enkelt.

   Jippie jag har sovit hela sex timmar utan att hosta! Jobbar sent idag då vi har föräldramöte för nya elever.
Men sen är jag ledig i fyra dagar så det får nog gå!

Nu ska jag duscha för att sen åka iväg till jobbet.
Ha en bra onsdag.

Kramar / Ann-Louise


Förb...ade hosta!


 



De fina äppelblommorna har nu nästan regnat bort...



                             ____________________________________


Tänk positivt intalar jag mig själv men nu är jag trött på att hosta mig igenom nätterna. Somnar bra nerdrogad av hostmedicin för att vakna 4 timmar senare och börja hosta! Slumrar till strax innan klockan ringer och tar mig sedan till jobbet körandes bil fast jag nog inte borde...
I morse vaknade jag vid den tid jag borde varit på jobbet  då jag somnat om till sist men mina härliga kollegor styrde upp det hela. Konstigt nog hostar jag inget på dagarna som tur är!

Annars har dagen och kvällen varit lugn. Dottern har stukat foten kraftigt på en fotbollsmatch och den är helt blå men inget är brutet. Hoppas hon läker så pass så hon kan hoppa på studentflaket på fredag! Fotbollssäsongen är över före sommaren i allafall. Nu väntar "Krig och Fred" på SVT 1!

Kram och håll tummarna för att jag får sova i natt.


Hon har vågor i sitt hår



På fredag tar Beatrice studenten och hon kommer att vara så fin när hon springer ut på trappan i sin underbara klänning och med vågor i håret under studentmössan!
Klickade hem denna vågtång från Eleven och det tog bara två dagar till dess att den fanns hemma hos oss, Ursnabb leverans - sånt uppskattas! En prov omgång med vågor är gjord och jag är nog nöjd. Ville egentligen ha Toni And Guy´s Tourmaline DEEP Waver, men den finns inte att få tag i längre.

Roligt är de prover som Eleven skickar med i sina paket. Det är såna små detaljer som gör att man återkommer som kund.



Paris Hilton´s parfym "Can Can" doftar helt ok även om ingen slår min favorit "Insolence".

Nu ska jag titta på "Projekt Runway" på trean. Slutet närmar sig!! Spännande.

Kramis

Måndagsshopping



Varmt i dag också men det gick ändå ganska bra att jobba i dag även om jag hellre varit ledig. Satt ute en stund på rasten och det var nästan för varmt så jag gick in efter en kortare stund än  planerat.

Var och köpte gratulationskort till Bea´s student på fredag och tog en sväng i några affärer också. Hittade då den här klänningen som passar perfekt till vardags på jobbet. Vet egentligen inte om jag gillar mönstret men den var så skön och blir bättre och bättre ju mer jag tittar på den! Lite Pocahontas goes Dalarna!

Nu ska jag ut och vattna i trädgården. Ett måste såna här varma dagar om det ska hålla sig levande och fint.

Ha en bra kväll sötisar!

Kramar

RSS 2.0