Ett tänt ljus



                Orkidée i zinkkruka på zinkbricka med Kivilyktor


I dag lyser tända ljus hemma hos oss för att minnas de som inte längre finns bland oss. Våra tankar är hos vår lilla kanin Nicke som vi fick avliva efter 12 år och hos svärmor som gick bort i cancer för snart 5 år sedan. Det tredje ljuset är för min morbror som dog i september. I ljust minne bevarad.


Dagen bjuder på en hockeymatch som ligger så i tiden att kvällen hemma blir kort så därför har vi valt en lugn Halloweenhelg. Få se om vi ens lagar middag hemma eller om det blir take away. Brukar kännas perfekt en sådan här dag. Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig redo för en tripp till centrum med maken.


Önskar alla en fin dag och kväll!

Kramar

Fredagsgott


Sallad med Lyxigt Parmachips inspirerad av Anna.
Jag gjorde en egen variant av det som fanns hemma
med skivat päron till. Superenkelt och gott!


Sitter och väntar på Idol-fortsättningen och det börjar bli mer och mer spännande för varje gång. I kväll tyckte jag Reza var bäst - vilken show hon gav! Erik var också bra som vanligt och sen har vi ju min egna Idol, Eddie som jag tycker helt oförtjänt hängt löst flera gånger.

Saknade dock min favoritsång denna genre: Take me to the moon. Tycker den är såå fin och den gör mig glad.


Fly me to the moon Let me sing among those stars
Let me see what spring is like on Jupiter and Mars
In other words, hold my hand In other words, baby kiss me

Fill my heart with song and Let me sing for ever more
You are all I long for All I worship and adore
In other words, please be true In other words, I love you



Så ja då fick jag sjunga den för mig själv och det gick bra också även om Sinatra gör den snäppet bättre;-)
Nu ska jag se upplösningen av Idol! See you later.

Kram

Update: Stackars Eddie - vad har folk emot honom, han var ju bra ikväll eller??? Tur han fick stanna!

Kitchendetails











                                   Alla foton är från mitt kök



                                 "Fyra väggar gör inget hem"

                          "Män bygger hus, kvinnor skapar hem"

                    "Hus bygger man för att bo i inte för att titta på"

                                    --------------------------


Fredag och snart börjar Allhelgonahelgen på allvar. Lyktor tänds på gravgårdar för att hedra de som inte längre är med oss kroppsligen och barnen ringer på dörrarna med sitt "Trick or Treat". Bäst ladda upp med ett gäng godsaker så att man inte får huset nedkletat av kastade ägg ;-)


Måste erkänna att jag har ont i armen efter vaccineringen igår och det har gjort att jag sovit dåligt i natt. Kanske en Ipren hade varit bra men det tänkte jag inte på då. Hade förövrigt en trevlig kväll igår på berättarstunden med Christopher O´Regan och min syster. Han får en att nästan se hur människorna levde på slutet av sjuttonhundratalet och att de inte var så väldigt olika oss moderna människor.


Nu önskar jag er en trevlig fredag med mycket mys och kärlek! Livet är nu!!

Kram


Grattis Pappa!!


             ♥  Pappa Sixten fyller 81 år idag 


Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva ut i hundrade år!


I dag hurrar vi för min pappa som fyller år. Synd bara att vi bor så långt ifrån varandra så något firande blir det inte direkt men det dyker upp en överraskning lite senare idag! Och nu är det ju så pappa att jag verkligen vill att du ska leva till hundra år minst...det har du ju lovat mig!!


Har fått en hel del gjort nu på förmiddagen då jag inte tog sovmorgon idag utan var uppe med tuppen. Har fixat nytt pass, det andra gick ut i tisdags, och ni som varit uppmärksamma vet att nått är på gång ha, ha!
Sen har jag jagat runt på flera vårdcentraler för att hitta vaccin, nästan så jag tappade sugen, men nu är jag stucken i vänster arm och mår fortfarande bra.

Nu dröjer det tre veckor innan dos två ska injiceras. Hoppas nu att man gjort rätt men jag tror att jag skulle bli sjukare av själva influensan än av vaccinet så därför gjorde jag det. Man har ju vaccinerats så många gånger innan utan ha ett val och det har ju gått bra.



    STOR PUSS till dig pappa!!

Nu ska jag dricka en latte och sen åka till city för att möta Beatrice! Hoppas ni har en härlig dag, här skiner solen titt som tätt!

Önskar alla god fortsättning på torsdagen, den sista i oktober!

Kramar


♥ ♥ Höstlov ♥ ♥


      Lyktorna är tända på silverbrickan i hallen



En skön känsla sprider sig i kroppen denna eftermiddag. Jobbade undan det sista idag och kan nu njuta av fyra dagars höstlov. Denna vecka har varit skön hela vägen hittills då jag bara varit tvungen att stiga upp tidigt två dagar. Passar mig perfekt nu när någon slags hösttrötthet drabbat mig och det känns som om jag kan sova hur länge som helst om morgnarna.


Vad
ska jag göra nu då när jag fick två extra dagar ledigt? Jag hoppas på att solen tittar fram så jag kan ta några promenader, ska ordna lite här hemma och planera för gäster som kommer på fredag. hoppas jag. Resten av tiden ska jag läsa, titta på film och njuta ledigheten. Jo det är klart att någon hockeymatch blir det ju också ;-).


I morgon besöker Christopher o´Reagan mina trakter och har en berättarkväll om den Gustavianska tiden. Han är otroligt kunnig om svensk historia och kungahus och det är ett nöje att lyssna på honom. Han brukar dyka upp på tv emellanåt på t.ex. Go kväll. Har ni sett honom? Kanske köper jag en biljett och tillbringar torsdagskvällen med honom och min syster som redan har köpt biljetten.


En rolig anekdot kring honom är en regnig kväll i Gamla Stan då jag och maken är på väg till en chokladprovning bland källarvalven och jag hör en röst jag känner igen. Ja, där var han mitt i en guidning av två personer -Ulf Adelsson med fru. Något flyger i mig och jag stegar fram och ber om en autograf till min syster som avgudar honom....pinsamt...ja...men han är trevlig och helt plötsligt är jag mitt i ett samtal med honom och paret Adelsson! Fick springa till chokladprovningen (som förövrigt var mindre bra) och syster blev mycket glad över min ansträngning för hennes skull!


Nu ska jag prata med sonen lite och vänta in maken och Beatrice som är ute och övningskör. På återhörande mina vänner!!

Stora kramar!!


Oj vad spännande.....

 

 

....eller inte!!! Mer spännande än så här var det inte i påsen från Bolagret!

Men jag är nöjd ändå för det här har jag saknat hela livet känns det som. Något snyggt att lägga petflaskor och tidningar i på väg till returstationerna. Hade önskat att tidnings"väskan" funnits i vitt också men det gjorde den inte. Hur som så tål dom att stå framme till och med och rymmer en himla massa märkte jag nu när jag provade.

Tog lite sovmorgon idag och ska sätta mig och skriva strax, ska bara göra en latte att smutta på under tiden. Oscar har nyss vaknat och jag hoppas han drar till sin kompis och klasskamrat för att plugga lite. Han har en tung period i skolan nu med mycker kemi och fysik och behöver plugga på lovet. Jag är sån att jag jobbar bäst när jag är ensam hemma och ingen gör saker som stör mina tankar.

Hoppas ni har en bra tisdag, so far!

Kramar


20091026

                   Söndagsshopping på Bolagret


Oj vad mörkt det är om kvällarna nu. Man hinner ju knappt hem innan det känns som om dagen är över. I dag har jag suttit vid datorn större delen av dagen och skrivit omdömen och mina axlar känns ansträngda nu så det får bli ett kort inlägg. Måste spara mig tills i morgon då jag ska jobba hemifrån med min slutuppgift och det blir säkert många timmar framför datorn då igen.


I gårdagens besök i Skärholmen ingick ett varv inne på Bolagret. De har så mycket fint där och de hade också kommit igång med lite julstämning här och där. Jag köpte dock inget juligt utan två praktiska saker som jag länge behövt. Nyttiga saker som man inte kan vara utan och som dessutom är snygga säger man ju inte nej till. Måste fixa till dem innan jag fotar och visar och orkar inte det just nu. Inget märkvärdigt alls men jag är nöjd ändå ;-)


Hoppas er måndagskväll blir bra och nu är veckans första arbetsdag gjord!! Två kvar - sen lov!

Kramar


Han får mitt hjärta att klappa

          Oscar 17 år - forward och mammas favorithockeyspelare!


En myskväll väntar i rosa huset ikväll och jag har redan börjat lite. Efter en ruggig och småkall förmiddag och dag är det skönt att komma hem till värmen, tända levande ljus och njuta helgens sista dag! Mitt liv denna tid på året består till stor del av ishockey och jag tycker det är så roligt. Har sett tre matcher i helgen, hade kunnat blivit fyra, men jag stannade hemma nu i värmen. Oscar har spelat två av dessa och då är det så klart ännu roligare.

Hockeyn har jag i mig som född och uppväxt i Örnsköldsvik, där hockey och frikyrkor är det som gäller på fritiden, för att hårddra det hela något. Jag valde hockeyn och har otaliga gånger suttit på läktaren i gamla Kempehallen och sett Modo spela. De har varit bra till och från med Foppa och gänget bland annat, men nu vill man knappt titta på tabellen då jag tror de ligger sist i Elitserien.

Jag har även varit i USA och kollat på NHL, tokig som jag är ha, ha men då hann jag med både shopping och beachen också.  Antar att många slutat läsa redan då jag förstår att hockey inte intresserar alla men i min värld dominerar det just nu!!

Önskar er en bra kväll. Här blir det Ensam mamma söker, Taco och en öl!


PS: Bea tyckte Högskoleprovet var svårare igår än förra gången....så det gick väl sådär. DS

Kramar till alla ♥


Sköna Söndag

 
                                                                                                     foto: visualize.se 



GOD MORGON!!

Hoppas alla kommit ihåg att ställa tillbaka klockan inatt.


Har inte tid att skriva mycket nu då jag ska till Skärholmen och sen ännu en hockeymatch. Familjen väntar och jag har inte  sminkat mig än...!!

Hoppas ni får en fin söndag!!


Kramar


Nytt till badrummet

   Nya fluffiga mörkgrå handdukar förgyller hösten


Oj vad klockan går en lördag som denna!! Sovmorgon även idag då både maken och jag låg kvar till framåt 11.00. Beatrice åkte tidigt iväg tidigt och sitter nu i en sal och våndas över Högskoleprovet. Är inte direkt avundsjuk då jag skrivit det ett par gånger själv och vet hur jobbigt det är. Sen vet man ju inte hur det gått på en gång utan får vänta och se resultatet.

Ska försöka få maken att ta en tur någonstans så det händer något. Behöver lite frisk luft känns det som. Oscar spelar match vid 17.00 idag, nära hemmet som tur är, och sen blir det middag och ännu en myskväll hemma. Har även lite rolig reseplanering att göra...berättar mer en annan gång ;-)


Ha en nice lördag alla goa människor!! Love you all!
Kram


Fredagsshopping & Höstlov

             Jeans - Skinny & Highrise - Cubus

       Söt sminkväska med svart spets - KappAhl

            


Sista arbetsdagen i vecka 43 och vecka 44 närmar sig. Det är något magiskt med vecka 44 när man arbetar i skolan för då har vi höstlov, det välbehövliga brejket mitt i terminen. Ja lovet innebär inte att man är ledig om ni trodde det, det är eleverna det, vi lärare jobbar som vanligt mån-ons. Men ändå så vill man ha den här veckan mitt i alltihop för att ladda batterierna!!

För att fira höstlovet köpte jag hem en massa gott till mig själv då jag får spendera fredagskvällen själv idag. Maken och dottern är på avslutningsmiddag med fotbollen och Oscar tränar hockey som vanligt. Ostbågar, Marabous schweizernöt och Julmust!! Kunde inte hålla mig....

Lämnade förresten tillbaka pälskappan idag då jag inte alls var nöjd med den och dessutom var den så tung att bära. Köpte ett par jeans med hög midja och smala ben för att de var så sköna! Annars är jag ingen jeanstjej alls men ibland är det praktiskt. Tyckte det var fin tvätt på dem också nu i vinter.

Hoppas ni alla har haft en bra vecka och njuter helgen!!

Kramar


Torsdagsmys i rosa huset

 
                                     Drömhem och trädgård

 

Torsdag och jag sov till 11.00 idag så jag behövde verkligen den här lediga dagen för att stanna upp och ta det lugnt. Borde skriva på min slutuppsats men jag satt hela förra torsdagen så jag har bestämt mig för att bara vara idag och göra inget eller det jag tycker om.


Maken
kom hem med en av mina favorittidningar igår -Drömhem och trädgård -och nummer 13 är fylld av advent och julinspiration. Lite tidigt kanske men man blir ju glad och förväntansfull av att bläddra i tidningen. Tror att människan behöver olika händelser att haka upp sitt liv på i olika perioder för att orka med ekorrhjulet året om. Vad skulle man annars göra i november om inte julen stod för dörren i december?

Blommor i alla dess former pryder sidorna, amaryllis, hyacinter, tazetter och julrosor arrangerade på olika sätt ger den rätta känslan tycker jag och nu är det hög tid att börja med vissa lökar om de ska hinna upp till julafton.


Nu ska jag dricka min krämiga latte och läsa vidare.

Kramar!


Smart grej!


     Väskhängare


Hur många gånger försöker man inte hitta någonstans att hänga sin väska när man är på lokal? Ofta, eller hur?

Lika ofta hittar man ingen krok och inte vill man ställa sin snygga väska på golvet. Eller hänga den på ryggstödet och riskera att den blir stulen...

Nu har vi löst problemet - den här supersnygga väskhängaren med ett fluffigt rosa hjärta har du alltid med dig i handväskan. När du behöver en krok - vips - tar du fram hängaren och fäster den på bordet. Sedan hänger du din väska på kroken och har full kontroll!

                                        ♥--------------------------------------------------♥



När Jessi och jag träffades för någon vecka sen nämde hon att hennes kompis hade en smart grej att hänga väskan på som rymdes i väskan och man alltid hade med sig. Hon visste inte var hon köpt den. Nu hittade jag en sån idag av en slump hos Fluffbabes. En hemsida som är världens snällaste och mest fluffiga, glamourösa, rosa och blingade shop, som de beskriver sig själva. Ta er en egen titt vet ja!

Gissa om jag njuter i kväll av vetskapen om att jag är ledig i morgon ;-) Ska försöka sova ut i morgon då jag tror jag behöver lite mera sömn just nu. Tänkte sen åka och vaccinera mig tror jag om det finns nått vaccin kvar till mig. Har bestämt mig nu för att göra det efter många turer fram och tillbaka. Hur ska ni göra?

Kvällens höjdpunkt blir "Bonde söker fru"!! Ha en fin onsdagskväll!

Kramar och lev gott!


Varm i fuskpäls

 

Här är kappan jag visade i förra inlägget. Tycker ni att det är likt?
Jo färgen, materialet och kragen är lik men nu ser man verkligen att de
tillrättalägger midjor och sånt i sina reklambilder!

 

Vintage Stories har också en barnkollektion i höst och det var där jag
hittade denna söta sjal....och kunde inte låta den vara. Jag älskar ju spets
och virkade detaljer och den här är lagom lång också.



God kväll i stugorna!

Ännu en lång dag har mött kvällen och nu ska jag bara mysa och titta in hos mina favoritbloggar. Dagen på Universitetet var urtråkig....ja faktiskt var det inte direkt intressant idag och jag brukar tycka det mesta är givande och kul. Det gjorde att jag var på vippen att somna några gånger vilket i sin tur är otroligt pinsamt!

Gjorde en rusch till KappAhl mitt i Stockholm City innan och fann då fuskpälsen jag gillade så mycket på bild. Köpte den men har inte bestämt mig än om jag ska behålla den eller inte. Den var jättevarm och tung och det ena är ju bra om det blir en kall vinter men tyngden är jobbigt. Sen var den inte lika figursydd i verkligheten...dom luras en del!!

Sjalen är en barnsjal, jag vet, men den är så söt så jag kunde inte motstå den. Billig dessutom i och med att det var barnavdelningen hi,hi! Tycker ni att jag är tokig och genast ska lämna tillbaka??

Hoppas er tisdag varit bra och att kvällen blir likaså!

Kram Kram!


Så lite tid...

 

Lång dag, lång kväll och lite tid över för bloggen idag. Har mycket att göra på jobbet nu och svårt ta mig hem i tid. I morgon tisdag blir det också en sen kväll då jag ska på Universitetet och min kurs fram till 18.00. Sen i morgon kväll är jag ensam hemma och då ska jag titta in hos er mina blogvänner.

Nu är det dags för sängen för att orka en ny dag. Jag var på KappAhl idag och tittade efter kappan men den hade inte kommit än....men jag köpte en sjal i allafall!!

Återkommer med mer tid och inspiration i morgon!!

Kramar till alla!!


More Vintage Stories




 

festen igår fick jag veta av en tjej som jobbar på KappAhl att de släpper ännu en kollektion Vintage Stories i morgon 19/10. Hon sa då att den här gången är det ännu finare kläder och eftersom jag gillade den förra blev jag glad när jag besökte KappAhls hemsida.

Satte ihop några favoriter jag ska spana in i morgon! Fick ett sms nyligen som ger mig 25% rabatt på ett plagg...undrar vilket det blir? Fastnade direkt vid den lila klänningen med de svarta blommorna och den långa svarta fuskpälsjackan!


Vad tycker ni? Gillar ni Vintage Stories?


Puss och Kram från en lite piggare Ann-Louise som jobbat i trädgården idag!


Så skoj med Oktoberfest!

               

              


             
                                      Födelsedagsbarnen






När 70 Tyrolerklädda människor samlas i en lokal för att fira tre stycken nya 40-åringar känns det helt plötsligt som vanligt! Man hade känt sig väldigt annorlunda om man kommit i sin "vanliga" partystass och det var riktigt kul att få klä ut (upp) sig ordentligt!

Öl i mängder, allsång, korv, surkål, gulaschsoppa, trevliga människor och dans halva natten gjorde att jag idag känner att jag hade en väldigt rolig kväll igår!! Och som jag dansade, det var länge sen, och jag ville nästan inte åka hem när taxin kom men är glad idag att jag gjorde det.

Så i dag känns det som dagen efter kvällen före, om ni förstår. Ska försöka komma igång med en kopp kaffe och lite frukost nu så hoppas jag att man piggnar till. Hade några hockeymatcher på schemat idag men kylanläggningen i ishallen har pajjat så det kanske blir soffan och bok istället.

Hoppas alla hade en rolig lördag och får en skön söndag!!

Kram till alla goa människor!!


Ok nu åker vi!!

                               Tyrolerfest!!!!


Stor Kram!


Helg!

                                   Helgkänsla!!



Sitter och sippar på ett glas Hoegaarden, det belgiska veteölet som jag älskar och väljer före allt annat i dryckesväg en fredagskväll! Lika bra att träna på öldrickandet i kväll då den fruktade (men roliga) Tyrolerfesten är i morgon...Ni anar inte hur jag kommer att se ut.....!

Det serveras sedvanlig Taco, eller Nachos egentligen här hemma i kväll och senare Idol på tv:n. Är lite less idag då jag tycker att vissa saker bestäms för snabbt på jobbet och allt, verkligen allt, handlar om ekonomi. Att undervisningen och den mänskliga kontakten blir lidande talar man tyst om och det är likadant överallt vad jag förstår. Synd...

Återkommer i morgon, kanske med en liten förhandsvisning av Tyrolerstassen om ni har tur eller kanske otur ha, ha!!

Ha en fin kväll och mys!

Kramar till Er!


Torsdag


Maken fick mörkröda rosor av mig idag!! Står i nya cylindervasen.



Torsdag betyder ledig för studier för min skull och idag har jag verkligen gjort det jag ska ;-). Hela morgonen och halva dagen har jag suttit vid datorn med böckerna uppslagna runt om och slutfört en rapport som ska in. Nu återstår bara lite korrekturläsning innan jag klickar iväg den. Bra jobbat Ann-Louise!

Tog en paus mitt i för att åka till min nya nageltjej för nagelfix. Skönt att få dem gjorda igen även om jag fortfarande saknar min förra mycket för det tar sååå lång tid numera. Har ganska ont i mina axlar ikväll då jag fick sitta i närmare 3 timmar innan hon var klar. Tänk då också på att jag suttit vid datorn innan....
Nu borde jag vila men jag har lovat Beatrice att klippa hennes långa hår idag med så än är jag inte redo för soffan. Tur att det är fredag i morgon!!

Var ju på "Good Enough" föreläsningen i går och fick med mig några konkreta tips på hur man ska tänka. Ska försöka återge en del en annan gång för nu väntar Bea på mig!

Tittar in till er sen!

Kram


På önskelistan

      

                         

 

Ni som följt min blogg vet att vi ska göra om vårt kök. Det har inte hänt någonting ännu....och jag har ingen aning om när det ska ske. Tanken var nu i höst men tiden går och nu känns det som våren är mer realistiskt. Enklare också då det är varmare ute och man kan ha diverse saker utomhus under tiden.

Att köket ska vara vitt all over är klart och jag tror att både luckor och kakel är bestämda. Frågan är just nu den bärande väggen mellan kök och hall. Kan vi öppna upp där? Just nu orkar ingen ta tag i det så planeringen fortsätter.

Nu har vi ett stort vitlaserat bord med plats för 6 personer men vi sitter sällan där. Därför skulle jag vilja tänka om och göra nån lösning med mindre bord och önskedrömmen vore ju att ha Tolixstolar till. Vitt tänker man ju direkt men både stål och turkost vore snyggt som brytning. Kan vi öppna upp så kan man ju ha "bardisk" med barstolar från Tolix! Skåpet skulle jag få plats för överallt känns det som.

Många bloggar om Länna Möbler just nu och jag har turen att ha butiken nästan runt hörnet. Där säljer man Tolix så jag ska ta mig dit nån dag och drömma vidare. I kväll ska jag på Elizabeth Gummessons föreläsning "Good Enough" och sen skynda mig hem till fotbollsmatchen! Hoppas hon kan säga några kloka ord man kan ta med sig!

Önskar er allt gott!!

Stora kramar


Middag?


I min tallrikshylla trängs kokböcker med fina tallrikar!


Jamie Oliver, Monika Ahlberg, Libanesiskt blandat med
andra inspirerande böcker ligger i sideboarden.



Hemma hos mig står kokböckerna på rad i köket och ligger i högar i sideboarden i vardagsrummet. Dessutom har jag massor av tidningar och urklipp på läckra maträtter. Ändå har jag problem varje dag; Vad ska jag göra till middag!!!!?????

Tror ni att jag tittar på alla dessa tusentals urklipp eller bläddrar i böckerna för att inspireras? - Nej, trodde väl det. Annat är det när det vankas middagsbjudning då letar jag med ljus och lykta efter de perfekta recepten men till vardags är det stiltje för det mesta. Bjuder allt som oftast på samma maträtter som jag varvar mellan.

Nu behöver jag tips! Hur gör ni för att variera er mera? Om jag inte haft familj skulle jag många gånger struntat i att laga en riktig måltid utan mättat mig med något lättare. Nu är min familj väldigt tacksam och klagar aldrig på maten, som jag är noga med ska vara hemlagad och inget halvfabrikat, men jag blir less själv ;-)

Detta till trots har jag just gjort Lasagne till middag idag och det var länge sedan! Hoppas den blir god!!

På återseende mina blogvänner där ute!

Var rädda om er.
Kramar♥

Tea made of Love

 

Kärlekste i vackraste vita förpackningen med smak av Tropiska frukter,
Vanilj, Grädde och Blommor med fint porslinshjärta från Bruka att lägga
tesilen i! Tack snälla Jessi för den fina presenten!!


Nu är det kväll och jag är lite sliten efter gårdagens heldag men inte så farligt ändå. Måndagar är gruvsamma på något sätt men sen rullar veckan bara på i ett rasande tempo. Vi har projektdagar på skolan nu och det är kul med lite omväxling i vardagen. Snart är det höstlov också då är vi lediga några dagar och det brukar vara välbehövligt både för elever och lärare.

Gissa hur glad jag blev då jag såg att Tv3 sänder ett specialavsnitt av "Svenska Hollywoodfruar" i kväll!! Mina manliga kollegor och jag brukar härma Maria och hennes roliga -"Mums" och "Toppen" i var och varannan mening. Helt galet men vi har kul må ni tro!!

Hoppas ni har en fin måndagskväll!

Kramar!


10 roliga timmar i Stockholms City

 

 
 
 

  


Hemma igen efter en lång och härlig dag med Jessi. Tänk att jag haft sån tur och träffat henne! Synd att vi inte bor närmare varandra men det hade kunnat vara ännu längre mellan också. Det blir desto intensivare när vi ses och idag har vi umgåtts i 10 timmar utan stress och bara haft roligt hela tiden. Vad har vi gjort då?

Promenerat i City
Besökt Dali-utställningen på Moderna muséet
Åkt färja från Skeppsholmen
Shoppat lite
Ätit underbar lunch på Muggen på Götgatsbacken
Tittat på Coco-Livet före Chanel på bio  (Bra och mysig film med härliga miljöer)
Promenerat i ösregn på Söder under ett paraply
Druckit gott i baren på Koh Phangan
Ätit gott på Koh Phangan
Fikat på Coffehouse by George
                 +
Pratat en himla massa och myst i varandras sällskap!! TACK Jessi för idag!!

Nu ska jag sova och ladda för en ny arbetsvecka!! Tittar in hos er i morgon!
Önskar alla en bra start på vecka 42!!

Stor KRAM!!


Lyckodag med Jessi

                                        Jessi och jag


I morgon väntar en Lyckodag med Jessi. En dag fylld med saker som vi båda gillar + att vi får umgås också!! Vi ska på Salvador Dali utställningen på Moderna Muséet, fika tillsammans, gå på bio, shoppa och som avslutning äter vi en god (förhoppningsvis) middag tillsammans innan Jessi åker hem igen.

Känner mig så glad och förväntansfull ikväll och sällan har jag väl längtat till en söndag som idag. Men först väntar den ödesmättade fotbollsmatchen i Parken i Köpenhamn. Så alla mina vänner -Håll tummarna för Sverige ikväll!!!

Kramisar


Stilla morgon

 

I natt sov jag hela natten rakt igenom och känner mig pigg nu på morgonen. Skönt då veckan varit jobbig på många sätt. Solen är på väg upp och tinar sakta den frusna marken här utanför. Maken har just varit och handlat de obligatoriska färska lördagsfrukostbröden - me like!

I går gjorde jag en sak jag bara tittat på förrut, jag dissikerade ett lamm (hjärta,lungor, strupe, lever, njure osv.) inför klassen. Som No-lärare i Biologi är det sånt man gör när man läser om Människokroppen men jag hade "klarat" mig tidigare. Nu är det gjort och det var ingen big deal, men lite stolt är jag nog!

Dagen är ännu ett oskrivet kort men vi ska nog åka iväg en sväng. Kvällens stora höjdpunkt är ju Landskampen i fotboll mellan Danmark och Sverige!!! De MÅSTE bara vinna!

Ha en fin lördag och stor KRAM!


Redo för hösten



Tack alla för era fina och tröstande kommentarer angående Nicke!


Hade lite svårt att somna i går då tankar och bilder snurrade i huvudet men i stora hela känns det bara bra. En lättnad faktiskt att han fick sluta sitt liv lika bra som han levt.

Innan allt med Nicke hände hann jag till vår lokale skomakare som gav mina svarta skinnstövlar en makeover. Nya klackar och en putsning som heter duga gör att de ser nästan nya ut fast det ena paret har två år på nacken. Snabb och hyfsat billig är han också och grejar det mesta som har med skomakeri, skrädderi och kemtvätt att göra.

Kvällens middag blir Chévre Chaud -Getostkrutonger på salladsbädd med honung och balsamico. Har varit sugen på det länge nog nu. Gott och enkelt en fredagskväll. Men innan lugnet sänker sig helt ska vi besöka en vårdinrättning i kväll med...Närakuten. Oscar har fortfarande feber som är nära 40 grader och ont i halsen så de tyckte vi skulle åka och visa upp honom. Stackarn mår dåligt och värst är nog att bara vila för honom. Han som är i farten hela tiden är helt uttråkad.

Så mina vänner nu önskar jag er en härligt skön fredagskväll!

Kramar


Nicke är i himlen nu

Nicke är i himlen nu.


Han blev dålig igen mitt på dagen och jag tyckte då att det var dags. Fick en akuttid 16.30 och satt med honom hela tiden tills dess att han somnade in helt. Han låg på sin favoritfilt som bara var hans och allt gick lugnt och fint till och personalen var verkligen bra. Lämnade honom där inbäddad i filten och pussade honom en sista gång. Lite tomt att åka därifrån och komma hem till en tom bur, men vi får vara glada att vi fick ha honom så många roliga år.


Kvällen blir lugn och stillsam och jag ska tända ett ljus för Nicke.

Kram

 


Får jag presentera - Nicke!

                          Nicke 12 år

Nicke mår bättre. Vår akutvård verkar ha fungerat den här gången också och hans puls är nästan normal nu på morgonen. Nu ska vi bara få honom att äta och dricka själv, han har fått vätska med hjälp av sprutor nu som han glatt slickar i sig. Kanske  tycker flera att vi borde avliva honom men när man haft honom så länge har man lärt sig tyda hans status bra och det här har vi varit med om förr. Men vi skulle aldrig låta honom lida i onödan utan då åker vi direkt till veterinären. Hoppas vi slipper denna gång.

När han kom till oss var han ett år och väldigt, väldigt skygg och rädd. Hans första år var jobbigt då familjen han bodde hos då hade för små barn och de var inte snälla. Sakta men säkert tinade han upp och nu är han så tillgiven och riktigt njuter av kontakten med oss. Man kan i stort sätt göra allt med honom och han är trygg. Nej, att gå i koppel har aldrig varit hans grej, men det skulle inte jag gilla heller!

Nu håller en handyman på med vår luftvärmepump på utsidan och jag hoppas verkligen att han får till monteringen denna gång så vi bara kan njuta av den sköna värme den ger. På övervåningen ligger Oscar nerbäddad och är sjuk...är det inte den ena så är det den andra sa flickan som blödde näsblod. I går kväll hade han 39,6 grader i feber och det kändes inte så bra det heller.

Solen är på väg upp och jag ska gå och göra en god latte till morgontv:n. Hoppas ni får en fin torsdag!!

Kramar till alla!


MUMS!!

Designkontoret Silver ligger bakom både designen och namnet Sensation,
                       Marabous nya lyxigare chokladkaka.
                
Marabou Sensation ska vara en lite lyxigare choklad i Marabous sortiment. 
                  – Sensation ska stå för lite mer vardagslyx



Säger som Hollywoodfrun Maria - MUMS! Lite mindre, lite dyrare men mycket mycket god! Jag som är chokladälskare, tyvärr, går igång på nya smaker med fina förpackningar och efter en smakbit av varje så kan jag bara intyga att de är goda. Känns som om man hittat den ultimata kombinationen mellan olika smaker toffeé & valnötter och yoghurt & hallon.
Oj, nu har jag redan ätit upp en rad av varje kaka!!!

Idag är jag väldigt glad att jag är ledig i morgon även om torsdagen innebär en massa läsande av facklitteratur men jag känner mig supertrött. Skolans värld innefattar en massa mer än bara undervisning som åtgärdsprogram, tjänstefördelning, fortbildningsdagar, möten, samtal.....och ibland tar det upp all tid så det inte blir något över känns det som.

Så i morgon ska jag inte lämna sängen tror jag utan flytta böckerna dit istället. Nej det blir inte så men jag ska mysa omkring i myskläder och varva läsandet med lite omvårdnad av vår sjuka kanin Nicke. Han blev dålig igår och har en puls på säkert 180....söt som få men han lever på övertid, är nu 12 år gammal!! Mycket för en dvärgkanin tydligen så vi är förberedda på att det snart är över men man blir ledsen ändå. Vem vet han kanske piggar på sig ännu en gång.

Hoppas er dag varit bra, här har varit soligt men blåsigt idag.

Trevlig kväll och stor KRAM!


Hemma i dagsljus

 

 

 

 

I dag var det fortfarande ljust ute när jag kom hem så jag fotade lite för att man ska se de nya purpurfärgade inredningsdetaljer jag förändrat vårt vardagsrum med. Hittade äntligen kuddfodral idag också på Jysk, 2 för 75:-, och ångrar nästan nu att jag köpte de hela kuddarna då dessa fodral är finare...men de får stanna kvar.

Kvällen blir en lugn hemmakväll. Ska strax laga middag, spaghetti med köttfärssås, och senare fika med en god vaniljbulle ;-). Ska också göra lite nagelvård då jag inte riktigt hunnit med sånt, men de är i stort behov av lite omvård.

Längtar också till söndag då jag ska träffa Jessi igen. Vi ska göra en heldag tillsammans med bio, Daliutställningen på Moderna museét, lunch och kanske till och med middag. Allt beror på hur mycket vi hinner, Jessi har ju en liten resa hem också. Ska bli såå kul att ses och prata och det har vi inga problem som helst med att göra!!

Ska ringa till Susanne - Gröna nyanser - också. Blev så glad när hon frågade om jag ville träffa henne i november när hon kommer upp till Stockholm för att fotas på The Studio! Nu ska jag följa med henne dit och även bli fotad själv. Spännande att se vad de kan göra med en sån som mig....och jag är helt övertygad om att vi kommer att få en trevlig dag tillsammans!!

Känner redan nu att jag kommer sakna Hollywoodfruarna. Tycker efter att ha sett gårdagens program att det är helt galet men Maria verkar vettigast och jag gillar hennes språk, dialekt och ordval!!

Ha det bäst!!

KRAMAR


Busy monday

    Fotot tagit på Rosendals Trädgårdar i somras!



Redan sängdags och jag har varit hemma i en halvtimme. Hade möte på jobbet fram till 18.00, sen direkt till Oscars hockeymatch som var roligare idag då de vann och Oscar fick göra mål!

Nu ska jag äta något då middagen blev en kexchoklad, men det gör inget för jag verkligen älskar att titta på ishockey! Missade nästan hela "Svenska Hollywoodfruar" men ska försöka se programmet på Tv3 Play innan jag somnar. Maria är min nya favorit då hennes släpiga tal roar mig. Vad sägs om detta uttalande från henne:
-"Vi har en bra ekonomisk överenskommelse här hemma, min man betalar allt - Toppen!  Ha, ha ;-)

 Har inte hunnit titta in till er idag men kommer tillbaka i morgon då jag slutar redan vid 14.00.


Önskar er en härlig tisdag!

KRAM!


Purpurkväll


Nya purpurfärgade gardinlängder pryder mitt vardagsrum numera.


Purpurfärgat ljus lyser upp min egenhändigt gjorda tavla.


Rosalila orkidée framför den fina lyktan jag fick av min förra klass. Den
har elevernas namn inristade i glaset!


Kivisar och förra helgens rosor i en låg glasskål pryder Plainebordet.



Tack för era peppande kommentarer i förra inlägget. Vad gjorde jag då av min söndag?

Jag åkte till IKEA då jag aldrig hann dit igår och spanade efter purpurlila inredningsgrejer och jag hittade en del. Nya skira gardinlängder, blockljus och blommor inhandlades och pryder nu vårt vardagsrum. Strosade länge och väl i stora varuhuset och tittade på utställningarna och fick en idé om hur jag vill göra i vårt kök. Funderar ju på om vi ska ta bort en vägg eller inte och den är tydligen bärande så vi får tänka om helt enkelt.

Tog mig sedan till Skärholmens centrum och gick länge och väl i alla inredningsbutiker på jakt efter kuddar och kuddfodral i samma nyans. Köpte två kuddar men lösa kuddfodral går inte att finna längre, synd då man redan har en massa kuddar men ska kolla på nätet. Besökte Bolagret och kunde ha köpt på mig en massa mer men man får ta lite i taget. Samlade dock en massa inspiration att plocka från senare!

Nu sitter jag och njuter av värmen purpurfärgen och ljusen strålar ut. Det blir en "Bara Vara" kväll tillsammans med dottern och Top Model och Ensam mamma söker. Ska strax göra mig en krämig latte och äta en kanelbulle dagen till ära!

Pimpade också vår trappa med ljuskällor idag. Riktigt mysigt att passera den numera!

                         

Önskar er alla en skön avslutning på helgen och en bra start på vecka 41 i morgon!

Stora kramar!


Vilosöndag?

 

Ännu en lugn morgon i rosa huset. Vaknade hyfsat tidigt men låg kvar och läste i min bok tills kroppen ville byta ställning och kändes utvilad. Har precis ätit en god macka gjord på mitt favoritbröd med pumpafrön och aprikoser och druckit en kopp kaffe. Tvättmaskinen snurrar som vanligt och jag funderar över hur min söndag ska se ut. Sonen har sovit hon flickvännen och ska in till city för att shoppa höstkläder och för dottern och maken väntar en fotbollsmatch. Jag är alltså solo under många timmar på dagen.

Vad ska jag då göra? Fortsätta fixa och städa hemma, finns alltid något att göra, eller helt enkelt bara vara? Vet med mig att jag kommer tycka att jag slösat bort en dag om jag inget gör när kvällen kommer. Men vad är bäst? Att vila mår jag nog bra av fysiskt men då får det psykiska lida. Om jag startar nått projekt får psyket sitt men kroppen får inte vila? Är ni med i mitt dilemma? Att göra både och borde ju vara det ultimata men gud så svårt det är.

Hur gör och tänker ni?

Alla andra bakar -alltså borde jag baka!
Alla andra piffar sina hem -alltså borde jag piffa också!
Alla andra har städat överallt -alltså borde jag också ha det så!
Alla andra vårdar sina relationer -alltså borde jag också hinna det!
Alla andra........

Ja ni förstår hoppas jag. Hur gör ni för att känna er "nöjda" med det som är just nu och inte tänka att jag borde?

Har ni orkat läsa ända hit och känner igen er hoppas jag att ni lämnar en kommentar och tipsar mig om era strategier. Hoppas ni får en fin söndag vad ni än gör!

Stor kram♥


Smakfullt


           Alla foton lånade från
Kajsas Kondis


Måste bara tipsa er om en underbar blogg. Det är en släkting till en lärarstudentkompis till mig som gör de mest underbara tårtor och bakverk man kan tänka sig.  Ingen som jag känner, men jag blev glad av hennes blogg och alla bakverk är som konstverk också! Hon heter Kajsa och arbetar som arkitekt vanligtvis men har en stor passion - bakning! Bloggen hittar du HÄR.

Lördagen gick fort. Barkarby Outlet var välbesökt må jag säga och regnandet gjorde det hela mindre mysigt då det är ett "utecentrum". Köpte en tokigt billig svart sommarklänning från InWear och en bastopp från Part Two. IKEA hann vi inte med för vi ville se Oscars match, men den blev tråkig då dem förlorade.

Har inte ägnat bloggen så mycket tid i kväll men ska titta in hos er alla i morgon. Ibland behöver man ta en kväll off!!

Önskar er en skön söndag!!

KRAM!


Design, glas och virkat


 Changeljusstaken från Cult och cylindervaser i glas


                     Gammal och ny design.
                      Cult och Gustavsberg


                            Vit virkad pläd

      Torsdagens loppisfynd  - allt för 50 kronor!


God morgon!

Lördagen bjuder mig på en frostbiten natur utanför fönstret och lite ångest över de blommor jag borde ha planterat/satt och de pelargoner jag borde tagit in innan frosten tog dom. Men, men allt har sin tid och det finns nya att köpa nästa år. Undrar om jag borde plockat in alla äpplen också?

Barnen sover så man får hålla sig tyst en stund till innan jag ska fixa lite här hemma. Sen ska vi åka mot IKEA Barkarby och outleten där. Sonen ska spela match i dom trakterna så jag kom då på att vi kunde passa på att åka dit också innan matchen.

Ha en bra lördag och njut av helgen!

Kramar till alla!


Fredagspresent!

 

 

                        Presenter som gjorde mig glad idag!


Det är nått speciellt med fredagar som gör att man mår bra!! Idag blev jag extra glad då maken är hemma igen från Helsingfors och hade med sig presenter!! Äntligen har jag en röd Kivilykta också, tror inte att de är billigare i Finland men en orsak att önska sig en då maken åker bort! Sen var godisskålen fylld med diverse godsaker också som jag redan hunnit smaka på!

Nu väntar jag spänt på maken igen som åkt för att hämta ut min Tyrolerdress som kommit till utlämningsstället och för att handla till den obligatoriska Tacomiddagen. Vet inte om jag vågar öppna paketen och se mitt öde, hoppas för guds skull att den funkar nu. Ni får allt vänta till dagen D innan jag bjuder på några bilder ha, ha!

Var på loppis i går innan jag åkte till sonens hockeymatch och fyndade lite. En jättefin vit virkad pläd, 2 cylindervaser i glas, 3 Cult ljustakar varav en vit Change med manchetter och en fin gammal tallrik från Gustafsberg . Allt för 50 kronor! Kändes bra då det är ett tag sen jag loppade nu.

Önskar Er en fin kväll!! Här blir det lugnt med Taco, öl, godis och Idol!

Kram!


Silver

 

Torsdag betyder ledigt för mig och idag var jag vaken med tuppen för ett återbesök hos min läkare Baby. Ja ni läste rätt, hon heter Baby och är världens gulligaste. Hade svullna ben och vrister i juni och det var nått proteinvärde som var lite lågt. Nu har jag lämnat kontrollprov och allt ser bra ut! Skönt!

 

Åkte till ICA Maxi efter det och shoppade lite mer än bara mat. Bland annat denna stora silverbricka att samla alla mina silvriga ljusstakar på. Trodde det skulle bli för mycket men jag är så nöjd med resultatet! Tror att det kan bli jättevackert när ljusen är tända och skenet glittrar och reflekteras. Köpte också svarta underlakan - brukar ha vita eller rosa - så jag tog ut svängarna ordentligt idag ;-)

                                   

Kunde inte hålla mig ifrån nya PLAZA Kvinna då man får både nya Chanelfilmen och nya Versaceparfymen på köpet. Så Jessi hur gör vi? Nej, skoja bara, klart jag inte tittar på filmen innan vi sett den på bio! Grå servetter till mina nya Himlatallrikar blir fint också.

Nu ska jag dricka en latte och plocka undan lite innan jag ska sätta näsan i min studielitteratur. Ska ta en paus och titta på filmen "The Proposal" senare.

Hoppas ni får en bra torsdag, ingen sol här idag =0(.

KRAM!

-----------------------------------------------------------------------

UPDATE:
Jessi har uppmärksammat mig om att det inte alls är samma film om Coco Chanel som går på bio nu! Jag tyckte det var konstigt att de "gav" bort den så tidigt...kanske fler än jag som tror så? Men nu vet vi! Tack Jessi!!


RSS 2.0