Päls runt halsen

 

 

Äntligen hemma! Fick stanna lite längre på skolan idag då brandlarmet gick igång precis innan jag var klar för att åka hem. Det var bara att ta sig ut snabbast möjligt då vi visste att det inte var en övning. Som tur var hade mina elever gått hem men det var lite kallt att stå i kortärmat ute i 40 minuter. Det var falskalarm och ingen brand på skolan denna gång, men man får vara glad att det hela fungerar. Dock fanns brister i informationen denna gång då de "ansvariga" redan lämnat skolan för dagen och de "ansvariga" som var kvar hade stora brister...anledning till kritik alltså!

Provade min pälskrage som kom med paketet från H&M häromdagen med min svarta ullkappa och det kändes riktigt bra! Jag lär inte frysa om halsen i vinter! Kom just på att jag har en äkta rävboa någonstans också som jag kanske borde leta fram. Om man nu törs använda den pga alla djuraktivister...men jag värnar också om djuren egentligen. Köpte den i unga år och gillade den skarpt men den skulle få en annan look idag tror jag som kanske gör sig mer till min nuvarande klädsel.

Nu ska jag brassa köttbullar till makaroner för att tanka sonen innan hockeyn. Är solo här ett par dagar då maken är på Helsingforskryssning med vänner. Bad honom spana efter en röd Kivilykta, det är ju snart jul!

Ha en fin kväll.

Kramisar!


A fresh scent in my closet


Söta och väldoftande doftpåsar och rosor jag fick av svärfar i helgen.

Nyvaken efter en powernap på soffan. Var supertrött när jag kom hem idag och landade i soffan med Aftonbladet i famnen men jag kom inte så långt innan sömnen välbehövligt kom och tog mig.


Åkte och lämnade tillbaka skärpet idag och det var inga problem. Skönt när man träffar så tillmötesgående personal som inte ifrågasätter ens beslut. Lapparna var ju borttagna och nerfläckade efter nån timme i soppåsen men hon reklamerade det direkt. En eloge till Ilona på Lindex i Farsta centrum!


Väl där så gick jag på jakt efter ny inredning till vardagsrummet som gardiner, kuddar, dukar och annat men hittade inget som föll mig i smaken. Trist när man känner för förändring, men jakten fortsätter. Det enda jag köpte var dessa ljuvliga doftpåsar att ha i t.ex. garderoben. Den milt turkosa påsens doft "Bergsvatten" är verkligen fräsch och luktar rent, nytvättat så den fick en plats i min garderob direkt. Den svarta är lite tyngre med sin Jasmindoft och fick flytta in i vårt stora badrum. Älskar doften av Jasmin och den påminner mig om "hemma" i Ångermanland där pappa har en stor shersminbuske!


Nu väntar jag på maken som är och hämtar mat på Pizza Hut i kväll. Vi blev bara två till maten idag då dottern är på Universitetet och pluggar Idrottspsykologi och sonen gosar med flickvännen hos henne. Förresten sa min dotter att hon funderar på att söka till Lärarlinjen - Idrottslärare, Biologi eller Samhällskunskap....gissa om jag blev förvånad! Snart kanske vi är två lärare här hemma ;-)


Ha en fin tisdagkväll!

KRAMAR till alla goa människor som gör mig glad!!


Mycket svart nu..


                Svart bälte från Lindex = Diss


Svart långkofta från Kappahl = Hiss


Svart känga från H&M Divided = Vet ej?


God kväll mina vänner! Måndagen är avklarad och jag mår bra! Så skönt att det inte blev någon influensa för mig denna gång men vi har några med svininfluensa på skolan så vem vet...

Som jag berättat har jag ju gjort några små inköp den senaste veckan och här kommer några bilder. Lika svårt fortfarande att fota svart, vet aldrig om blixt blir bättre eller sämre. Var så glad i går när jag hittade ett svart bredare skärp att ha i midjan i läderlook. Tog glad i hågen på mig det i morse men efter nån timme hade jag fått nog. I och med att det är "steglöst" så gled det upp hela tiden så jag tog lika snabbt av mig det igen, så köp INTE det skärpet på Lindex. Ringde och frågade om man fick lämna tillbaka det fast alla lappar var borta (räddade ur soporna med diverse kaffefläckar på...) och det skulle nog inte vara något problem. Ska dit i morgon och hoppas att det fixar sig med returen!

Koftan däremot känns varm och mysig. Går att använda som klänning också med tights och tröja under. Skönt nu när det blir kallare ute och jag gillar att "slippa" byxor. Har aldrig varit en jeanstjej någonsin och trivs bäst i kjol och klänning!

Kängorna kan nog bli bra som sköna promenadskor till vardags med tjocka strumpor som sticker fram upptill. Lite klumpiga kanske och inte så där superkvinnliga men jag har redan höga stövlar i flera modeller så dessa kan nog bli bra även om jag är lite osäker. Vad tycker ni? Hiss eller diss?

Nu ska jag läsa lite och invänta Anna Anka och gänget i Hollywood. Tyker nog att dessa kvinnor lyser upp mina måndagar något ha, ha!

Ha det bäst!

Kram!!


Helgens goda



                                  Baron - Chocolate


Så var då sista helgen i september snart slut och vecka 40 står för dörren. Helt otroligt vad tiden går fort och det gäller att man snurrar med i månvarven. Har legat och småsovit en stund i soffan efter middagen och det var skönt då jag varit hemifrån större delen av dagen. Smaskar nu på chokladen jag köpte på ÖB för 5 kronor och den var jättegod faktiskt även om jag var skeptisk.

Hockeymatchen var nästan tråkig idag men en tur i affärerna innan var kul. Köpte äntligen ett svart bredare skärp att ha i midjan och ska inviga det redan i morgon till min klänning från Indiska. En svart långkofta hittade jag också och kommer bli perfekt på jobbet där det är lite kallt om vintern ibland. Usch, det kändes konstigt att skriva vinter men snart är den här även om man har svårt att tro det såna här varma dagar som vi haft i helgen.

I kväll ringde också en handyman och ville boka en tid för att fixa vår luftvärmepump....!!?? Kändes knepigt att de ringde en söndag men jag har ju aldrig förstått mig på den där firman alls. Skönt att veta att nått är på gång i allafall så här 4 veckor sen första samtalet... snart ringer jag Sverker!

Hoppas er helg varit bra och att ni får en fin måndag!!

Stora kramar


Ann-Louise goes Gretchen

                                  


Söndag och en dag full av aktiviteter. Gårdagen var lugn och vi gjorde vårt bästa för att hitta den ultimata outfiten till Tyrolerfesten i oktober och maken fann både skjorta, knäbyxa och hatt i bästa tyrolerstil, men jag gick bet.

Hade i och för sig en riktigt rolig stund i provhytten men det var mer galet än "snyggt" så jag klickade hem denna stass från nätet istället. Hade svårt tänka mig en kort kort klänning med uppumpad byst så det fick bli denna lite säkrare dress med mammelucker. Tänk er flätor i håret - tror ni på det?

Dottern spelar sin sista match för säsongen idag och de är redan i väg för att äta gemensam frukost i laget. Blir nog makens sista match som tränare också då han tackar för sig efter två säsonger i laget. Få se om han klarar att hålla sig borta från fotbollen i framtiden.

Oscars säsong börjar idag med den första seriematchen, så det går omlott kan man säga. Ska på jakt efter en ny klubba till honom idag innan matchen då han sköt sönder den ena på träning...och där försvann en del av den nyss inkomna lönen!

Sen ska jag ladda för en ny arbetsvecka. Hade en sämre förkylningsdag igår då jag kände mig hängig igen och ont i kroppen men tog aldrig febern. Hoppas det inte blir sämre men det är jobbigt att jobba när man inte är riktigt hundra.

Ha en härlig söndag och njut av vädret om ni har möjlighet och fint idag!

Kramar

 


Lördagsfika med äppelkaka

 
                                    Dukat för förmiddagsfika


God morgon Sverige!


Sitter här nyduschad och tittar på morgontv och väntar på besök av svärfar med sambo. Jag ska klippa honom och sen ska vi fika ihop efter det. Slängde ihop en äppelkaka i går kväll då vårt äppelträd dignar av mogna äpplen just nu. Känns fräscht att kunna gå ut i trädgården och plocka egna obesprutade äpplen och de smakar ljuvligt också. Tyvärr fick den kanske ett par minuter för länge i ugnen men min diplomatiska familj säger att det gör den helt enkelt godare med lite knapriga kanter. Ska servera den med vaniljsås för den som vill ha det.


Senare idag fortsätter jakten på Tyrolerkläder...ja ni läste rätt. Vi är bjudna på oktoberfest och ALLA måste vara klädda i traditionell Tyrolerstass, man som kvinna. Varför har man så påhittiga vänner? Har hur som nosat rätt på en butik inne i city som säljer såna så vi ska ta en titt där idag, annars får vi skicka efter. Man vill ju inte spendera hur mycket som helst på det då jag inte kan se när jag ska ha Tyrolerklänning sen?!

Om vi hinner blir det en tur till Överjärva gård för fika och en titt på en loppmarknad de håller där idag.
Vad ska ni göra denna lördag?



Ha det så bra och var rädda om er!

Stor kram!


Fredagmorgon

                                    Min fina dotter Beatrice

Fredagmorgon och jag fick en välbehövlig sovmorgon. Febern har gått ner och jag känner mig inte alls sämre men har lite värk i kroppen. Mysigt var också att dottern fortfarande var hemma så jag hann träffa henne innan hon åkte iväg till sitt jobb. Annars om mornarna har jag redan hunnit iväg innan hon startar sin dag men nu fick vi en liten pratstund. Var tvungen att ta ett foto av henne också då hon riktigt strålade idag och hade tångat sitt långa fina hår. Den fina fuskpolon är nyköpt på KappAhl och jag tycker den är så härlig på henne!

Som av en händelse ramlade det in en inbjudan i mejlboxen i morse också som jag tänker nappa på direkt. En föreläsning av en rikskänd livscoach som kommer till lokal nära mig i oktober och som inte kunde passat bättre efter de senaste dagarnas gungning. Hon heter Elizabeth Gummesson och föreläsningen "Good enough" och så här skriver man om den:

Känner du dig jagad av alla krav? Är du ständigt rädd för att misslyckas eller att omgivningen ska upptäcka dina svagheter? Tror du att du skulle vara lyckligare om du jobbade effektivare, ägnade mer tid åt dina barn, hade ett perfekt hem och en vacker vältränad kropp?

Elizabeth har suttit fast i perfektionistfällan. Där lämnas inget utrymme åt slumpen. Överraskningar är det värsta som finns. Tron på att man alltid måste vara perfekt påverkar livets alla områden: arbetet, fritiden, hemmet, relationer till barn, släkt och vänner.

Elizabeths erfarenhet av att pressa sig till det yttersta kostade henne nästan livet. Men det går att åstadkomma en förändring, att hitta strategier för att minska prestationsångesten, sluta grubbla, älta tidigare misstag och oroa sig för framtiden. Nyckeln till ett tillfredsställande och harmoniskt liv är att lära sig att man duger som man är – good enough!
 

                                  
Trevlig fredag önskar jag er. Hoppas den rätta helgkänslan infinner sig hos er.
På fotot har jag min nya jeansklänning från Sisters och Efva Attlings fina silverhalssmycke "United".

Kramar från Ann-Louise



Kanske




Kanske har någon förstått att jag menar allvar för idag kom ett blombud med denna vackra bukett. Budskapet är levererat och nu återstår bara resten för att en förändring ska till. Jag har i allafall ändrat mig och legat på "latsidan" i dag delvis för att det är min lediga dag och delvis för att jag känner mig sjuk på riktigt.

Vaknade med feber och lite halsont, tänker ju direkt svininfluensan, men det har inte blivit sämre under dagen även om jag känner mig väldigt hängig. Blir hemma från jobbet i morgon för att vila och att inte sprida vidare nått skit.

Så min dag har varit lugn men jag gjorde en sak som jag är lite stolt över idag som säkert är löjligt enkelt för många. Jag har kört bilen genom Stockholms City på okända marker för att hämta böcker på ett bibliotek! Stort för mig då jag mest åker invanda sträckor och tror att jag ska virra bort mig om jag hamnar utanför dem, men jag har ju bestämt mig nu: Inget kan stoppa mig, inte ens Stockholmstrafiken ha, ha!

Hyrde också filmen "En shopaholics bekännelser" och hade en smårolig stund innan jag somnade...men nu har jag sett hela. Riktigt så illa har det ju inte gått här även om jag älskar att handla ;-). Hämtade förövrigt ett paket från H&M med mina nya kängor och fuskpälskragen i, men får visa er senare. Tror dock att jag är nöjd!!!

Ha en skön kväll alla snälla bloggvänner. Kom ihåg att ni är bra!!

Kramar


Livet


    Livet är inte de dagar som passerar utan de dagar man minns.


Precis så är det och gårdagen är en dag jag inte vill minnas alls så den har jag redan raderat ur mina minnen. Nu är en nu dag med nya möjligheter och jag vägrar låta mig nedslås igen. Ska verkligen försöka fokusera på det som är bra för mig och som jag mår bra av och strunta i det andra. Allt sker av en anledning och allt har sin tid så det som sker sker och jag tänker bara flyta med om det känns bra. Säkert blir det så att andra kommer att reagera och undra men jag tänker släppa sånt som andra borde ta ansvar över men som jag av någon anledning har tagit störst ansvar för.

Det kan gälla saker som gäller familjen och barnen. Varför ska jag gå och tjata om körkortslektioner och sånt när jag redan har ett körkort t.ex. Nu får dottern ta tag i det själv om hon vill ha nått. Varför ska jag se till att tvätten tvättas, hängs, viks och kommer in i skåpen? Alla är stora nog att ta reda på sin egen tvätt, även maken! Det ska fyllas i lappar, fixas inbjudningar, posta brev, sätta in viktiga papper i pärmar m.m. och mitt kontrollbehov har gjort att jag VILL ha kontroll över allt...men nu får alla lära sig, är trött på att tjata.

Fotboll och hockey i alla ära men mina intressen då? Får ofta tigga till mig tid att göra något annat men nu ska jag göra allt jag vill och hoppas att någon hänger på. Annars får jag väl roa mig själv eller hitta likasinnade. Vill ju inte vakna upp om tjugo år, vara bitter och undra vad jag gjorde med mitt liv.

Låter jag hård? Jag hoppas ni förstår att barnen är mitt allt och inget skulle få skada dem, så långt tänker jag inte gå, men att delegera lite ansvar för att få vara Ann-Louise i större utsträckning, tror jag på. Mamma kommer jag alltid att vara och det vill jag vara och jag älskar det. Men jag vill så mycket och gör så lite då jag låter andra ta vara på sin tid utan att det inkluderar mig....hajjar ni?
I´m moving on, start living my life for real!

Önskar er alla en fin torsdag och tack för alla stärkande kommentarer. De gör gott ska ni veta!!

Stora Kramar

Längtar bort....



I dag är ingen bra dag. Jag vill bara bort från allt känns det som just nu. Ta en time out och känna efter. Inte likt mig att vara sån, kanske är det hösten som får mig att känna så, kanske något annat?

Därför kommer mitt inlägg idag att bli väldigt kort och tråkigt och jag ska göra allt för att samla krafter igen och komma tillbaka som mitt gamla jag igen. Hoppas det inte tar allt för lång tid för just nu är det inte kul.

Tror många känner igen sig då jag läser hos andra att man stressar, saknar och känner en viss tomhet. Funderar över varför man gör saker, för vem och vad vill man egentligen.

Önskar er en fin kväll och hoppas ni mår bra. Nu ska jag krypa upp i soffan och låta Idol roa mig en stund iallafall.

Kramar ♥


Miss you Cissi

 

 

Nu förstår jag alla mina kunder som varit förtvivlade över att jag skulle sluta som frisör. Men vänjer sig snabbt vid något man trivs med och känner sig nöjd med. Jag har ju redan berättat om min nageltjej Cissi som slutat för att prova ett annat heltidsjobb och jag har idag provat en annan. Egentligen är det inget generalfel gjorda på mina naglar som ni kan se, de ser OK ut (gjorde bara halv idag=ej det vita) men det känns inte riktigt som det ska. Dessutom tog det jättelång tid, vilket kan kännas lyxigt, men jag fick betala för tiden också. 

Saknade också den gel som Cissi alltid avslutar det hela med som ger nageln bättre hållbarhet och glans. Då är det tur att jag har "Hard as Wraps" från Sally Hansen hemma och kan fixa det själv. Det är en akrylgel som förseglar och förstärker nageln. Bea köpte den till mig från London när hon var där och jag har inte sett den i Sverige än men den fanns även på färjan mellan Rödby - Puttgarden.

Är det någon som vet var man kan köpa den i Sverige så hojta till!!


CISSI - om du läser detta - jag saknar dig massor, snälla ta mig tillbaka!!!!

Ha en fin kväll!

Kramis!


En måndag om bemötande

  
                                       Hotel Clarion Stockholm


Idag hade vår skola studiedag och det innebär att all personal är på fortbildning. Kul idag var att kommunen förlagt dagen utanför vår skola till Hotel Clarion som ligger på Söder. Jag har varit där förr och minglat i baren men aldrig på seminarium och visst är det trevligt att få uppleva nya miljöer. Hotellet är relativt nytt och har samlat konst av flera samtida konstnärer vilket inte gör helheten sämre.

Seminariet handlade om bemötande och värdskap och föreläsaren var en positiv fläkt. Inget var väl direkt nytt men man behöver påminnas om och reflektera över det ibland. För att sammanfatta det hela så handlade det om det här:

En dag att vara värd


Idag ska jag välkomna människor och saker som jag tar för givna.

Idag ska jag välkomna en främling eller en ny sida hos någon.

Idag ska jag välkomna människan i personen jag möter.

Idag ska jag välkomna ett okänt landskap hos mig själv.

Idag ska jag välkomna ett annat sätt att se på världen och det jag gör.

Idag ska jag välkomna mina talanger, erfarenheter och kunskaper.

Idag ska jag välkomna möjligheten att göra en skillnad.

Idag ska jag välkomna dagen och leva den fullt ut.


               (V Ä R D S K A P E T  www.vardskapet.se)


Så nu ska jag försöka komma ihåg detta och göra mitt bästa för att leva upp till detta i så stor utsträckning som möjligt varje dag. 


            

Eftermiddagen tillbringades i Sjöstadsskolan i Hammarby Sjöstad. En tre år gammal skola som fortfarande håller på att byggas upp. Rektor Lena är gammal förälder till barn som vi haft på min skola så vi känner till henne väl och hon oss. Fin skola men inget mer faktiskt rent utseendemässigt, man ser att det är en stadsskola som är byggd på höjden och jag tror att alla trappor skulle göra mig tokig, men pedagogiken och arbetssätten är bra. Liknar vår skola i mycket då rektorn lovordar den och har haft den i tankarna under uppbyggandet vilket är skoj.

Hoppas ni haft en skön helg och en bra måndag. Nu ska jag titta på Glamour och bara vara en stund innan jag sätter mig och planerar skolarbete.

Kramar till ER!!!!!!!


Invigning av Himla

 

 
Rosa och grå tallrikar från Himla, vinglas från Kosta och selterglas från
Orrefors. Hela dukningen gick i milt rosa, även blommor och manchetterna
till ljussstaken Change från Cult.


God morgon och hoppas ni sovit gott!

Min lördag gick i 110 men jag älskar när det händer saker och mår som bäst då. Gillar att utnyttja tiden och det gjorde jag verkligen igår. Filmen "Flickan som lekte med elden" var så bra som jag hoppats på, kanske lite seg just i början men det tog den igen mot slutet! Längtar redan efter 3:an.

Innan bion förberedde jag middagen som blev Rostasfilé i gräddig kantarellsås med Potatisgratäng, och fixade dukningen. Är så nöjd med mina Himlatallrikar och fick mycket beröm för dem! Vi hade en trevlig kväll med våra vänner, Rikard och Veronica, som vanligt fast utan söner denna gång då det är hockeyläger. Såg även nya Wallanderfilmern "Cellisten" och den var sevärd men inte den mest spännande av de filmerna.

Söndagen blir lugn till en början. Maken åker efter frukolsten till Rimbo för att hämta hem sonen. Sen har både son och dotter matcher idag så jag får bli hockeymamma i eftermiddag och skjutsa och hejja! Men det gör jag så gärna!

Solen skiner på mig idag med och jag hoppas den gör det på Er med!!

Stora kramar!


Kultur & Nöje

Min oplanerade helg är nu in i detalj planerad vilket inte alls var meningen, men det känns helt okej när man själv får välja vad den ska innehålla. Mitt stora problem nu är att jag vill så mycket och har så lite tid - ja det är lyxproblem jag vet!

Klockan 15.30 sjunker jag ner i en biofåtölj för att se "Flickan som lekte med elden". Det var länge sen jag läste boken så jag har faktiskt glömt en hel del så jag ser fram emot den! Sen har våra vänner som jag berättat om igår bytt bort sin jobblördag så de kommer över på middag i kväll. Jättekul men det innebär att jag bör förbereda maten och dukning innan vi åker till bion för att bara kunna umgås sedan. De har även med sig nya Wallanderfilmen så det blir två filmer på en dag i dag!

 

I dagarna öppnar också Salvador Dali utställningen på Moderna muséet här i Stockholm - "Dalí Dalí med Francesco Vezzoli" jag är så sugen på att gå! Gillar det surrealistiska i hans målningar och nyfiken på den unge italienaren Vezzoli.
Vad säger du Jessi? Ska vi gå när vi ses?

Alex Shulman är en man att förundras över. Antingen är han hatad eller älskad. På söndag kl. 17.00 gästpredikar han i kyrkan och jag hade gärna varit där för att lyssna. Nu har sonen hockeymatch och mamma måste skjutsa och som ni vet går barnen alltid först!! Men ni som kan - Gå dit och lyssna!

                         

Så här skriver Alex på sin blogg:

"En vänlig präst ringde mig i våras och frågade om jag ville hålla i en predikan för deras församling någon gång under hösten. Jag tyckte det var lika besynnerligt som spännande och tackade genast ja. Jag trodde nog aldrig att jag skulle stå i en predikstol i en kyrka och tala till kyrkbesökarna, men på söndag kommer det att ske. Alla som vill komma och lyssna på mig är välkomna till Hedvid Eleonora kyrka på Östermalmstorg på söndag klockan 17.00. Ni kan läsa mer om detta på kyrkans hemsida HÄR.

Jag sitter och förbereder mig inför detta nu. Jag tar det på stort allvar, funderar i tystnad, skriver manus. Försöker att tänka mig hur det är att stå där. Hur är det att tala inför en SÅDAN publik? Vad förväntar de sig av mig? Jag är ingen präst, jag kan inte ge dem tröst eller hopp. Jag hoppas att de inte kommer dit för att bli stärkta."

 

Måste erkänna att jag har varit på Cervera i dag med och köpt fyra kivisar till. Undrar just hur mycket deras kiviförsäljning ökat i helgen?

Hoppas ni har det bra! Nu måste jag sätta fart och det bums!!

Kramar!

Äntligen fredag!

 

 
 Förra helgens liljor som slagit ut perfekt till denna helg och doftar gott!


Nu har jag arbetat klart för denna vecka och det känns underbart! Även om jag var ledig igår så har jag varit trött under veckan då jag både varit på Universitetet och haft föräldramöte. Detta utöver den vanliga ruljangsen med att skjutsa hit och dit, handla, laga mat ja ni vet. Helgen är helt oplanerad från min sida och ska så förbli. Bjöd över vänner men damen i sällskapet jobbar kväll hela helgen så det fick vi skjuta på.

Läste på Madeleines blogg igår att Cervera har bra erbjudande på Kivisar i helgen så jag åkte dit efter jobbet idag och fyndade. Köp 4 betala för 2, så det blev 178:- för fyra stycken. Man fick inte välja alla färger men min samling ökade ändå. Tror jag ska skicka in maken i morgon att köpa fyra till!!



  
   Så mitt helgtips blir att åka till Cervera och köpa Kivisar!!


Ha en härlig fredagskväll alla underbara människor!! Love you all!

Kram!


Roligt för 200:-

 

Sitter med tända ljus och Duranceljuset doftar underbart. Kände mig frusen i kväll och då jag inte vill starta värmepumpen eller elementen än så får de sprida lite värme också! Har tillbringat kvällen på det slappaste sättet djupt nedsjunken i soffan med tv:n som sällskap. Familjen är ju sportig som ni vet så dom flänger hit och dit medan jag håller ställningarna här hemma ;-)

Behövde en svart kofta som är så där mellantjock, inte för varm och inte för kall, och hittade den här fina på Lindexrea. Gillar halsringningen och att det sitter åt nere på armarna. Perfekt nu innan det blir för kallt. Vero Moda hade ett dagserbjudande och sålde dessa stickade "oversize" tröjor för endast 99.95:- så jag slog till. Kan nog vara fint och varmt en vinterdag med svart långarmad tee under, svart kjol, svarta strumpor och mina nya kängor jag klickat hem från H&M.

I morgon är det veckans bästa dag - FREDAG igen! Känslan är såå skön när man går från jobbet och har helgen framför sig!

Ha det bäst!

KRAM!!


Leker hemmafru...

 
Totalt ointressant men jag matchar min turkosa tvättkorg med turkosa
trädgårdstofflor med bling bling på. Köpte dem på lyxhotellet på
Rhodos där vi väntade på att få åka hem i somras.



...och har total bloggtorka. Efter en skön sovmorgon efter ett sent föräldramöte i går sysselsätter jag mig med att pyssla om hemma. Ska inte plugga något idag har jag bestämt utan bara göra sånt som behövs och det jag har lust med. Har plockat, tvättat, klippt ut inspirationsbilder ur inredningstidningar, ringt och mejlat och ska strax till biblioteket och hämta reserverade böcker.

Dagens bästa hittills är min mejlkontakt med Cult Design. Min rosa tvättmedelspump läcker enormt och butiken jag köpt den i är stängd. Mejlade Cult  och bad om hjälp och de kommer genast skicka en ny till mig. Det kallar jag bra service!

Dagens sämsta är vår värmepumpsleverantör VKG som har stora problem med sin serviceavdelning. Ringde för två veckor sedan för att berätta att vår vägg ute har spruckit där pumpen är monterad för att få hit en handyman.  Har inget hört så jag ringde idag igen och får inga svar om när de tänker dyka upp. Nu börjar det bli kallt ute och vi vill inte starta den utan att nån fixat monteringen.  Ni som läst bloggen vet att vi haft problem tidigare och man blir såååå less. De kostar en del att köpa och man vill bara att det ska fungera, men det blev fel ända från början...

Hoppas ni har en bra dag. Här skiner solen fast det är kyligt i luften.
Just det har glömt att berätta att jag haft min första fästing ever!! Det var väldigt traumatiskt, tycker de är såå äckliga och nu hoppas jag bara att jag inte får nån skit av den...svampplockningen var boven.


Stora kramar från en nöjd hemmafru!


Young Victoria - Love rules all

Hösten betyder filmkvällar för mig. Tycker det är mysigt att kura ihop sig hemma i soffan och titta på alla de filmer man missat. Hösten innebär också många filmpremiärer och i år är det flera jag vill se. Först ut är "Flickan som lekte med elden" ur Stieg Larsson trilogin och den har premiär nu på fredag. Ska försöka få tid att se den redan i helgen om jag kan komma mig för att boka biljetter i det snaraste!

En annan film jag verkligen längtar efter är "Young Victoria" som handlar om den unga kvinna som ska bli det brittiska imperiets drottning i mitten av 1800-talet.  Har alltid älskat dessa engelska dramafilmer som Jane Austen, Förnuft och känsla, Stolthet och fördom och inte minst The Tudors som gick som tv-serie. Min favorit där var utan tvekan Henry Cavill...undra varför!!

                                    Young Victoria har biopremiär den 16 oktober.

                                                

                          
                                                  Emily Blunt i rollen som Victoria



                        Här kan ni se trailern till filmen som har svensk premiär den 16 oktober


Vi får följa Victorias första regeringsår som tonåring, när hon inser vad mycket hon har att lära för att bli en bra regent. En turbulent resa kantad av komplotter och maktkamper med trontörstande släktingar och europeiska kungahus som är beredda att göra precis allt för att komma åt kontrollen i det mäktiga imperiet. Vi får också uppleva hennes stormande förälskelse i Prins Albert som blir hennes bästa vän och närmaste, mest pålitliga förtrogna.

Emily Blunt från ”Djävulen bär Prada” spelar huvudrollen mot bland andra Rupert Friend från ”Chéri”. I övriga roller ser vi den brittiska skådespelareliten. Det detaljrika manuset är skrivet av den flerfaldigt prisbelönade brittiske författaren Julian Fellowes. (bio.nu)


Nu ska jag vända åter till jobbet för att ha föräldramöte. Alltid trevligt att möta föräldrarna till de barn man träffar dagligen. Hoppas att vi kan ha en givande dialog. Önskar er en härlig kväll och torsdag. I morgon är jag ledig och det gör inget!!!

  Henry Cavill - Nu förstår ni varför han var min favorit!!

Kisses & Huges


Tidig kväll i kväll


                   Bild från Country Home


God kväll eller kanske rent av God natt!


Det får bli ett kort inlägg idag då jag är trött efter en lång dag. Jobbade först på min skola fram till lunch och åkte sen till Universitetet för föreläsning och diskussion fram till 18.00. Efter maten gick luften ur mig så jag har tillbringat kvällen med att titta på Idol. Har även tittat på "Svenska Hollywoodfruar" på Tv3 Play och jag håller med er som kommenterat mitt tidigare inlägg - Galet men samtidigt måste jag nog se nästa avsnitt också! Hon, Anna Anka, var ju to much liksom för att låta som henne.


Hoppas ni haft en bra dag och får en bra onsdag också. I morgon väntar ett sent föräldramöte så jag ska försöka komma i säng nu!!


Stor KRAM!!!!


Barnen kommer alltid först!

 

 
Den vackra rosa/lila buketten är en del av de blommor jag köpte på
Hötorget i helgen för 50:-. Orkidéen är gammal och blommar faktiskt om!!!
Ska snart byta ut det turkosa mot lite höstigare färg och CULT ljusstaken
ska få andra manchetter. Kanske dags ta fram den svarta istället?


Så därför valde jag en hockeymatch före Svenska Hollywoodfruar. Ni som tittade - Hur var programmet? Sevärt eller bara skit? Snälla skriv och berätta. Hockeymatchen var väldigt spännande i alla fall och Oscars lag vände från 0-2 till 6-3 och Oscar fick göra ett mål också ;-) Synd bara att det är så förb....at kallt i ishallar men jag har alltid min röda New Englandpläd med vita stjärnor med mig och den värmer lite.


Morgondagen betyder Universitet för mig. Jobbar fram till lunch och sen väntar en träff och föreläsning i Specialpedagogik. Ska bli kul träffa alla efter sommaruppehållet igen och höra om deras sommarlov och även deras slutuppgifter. Blir ganska sent hem i morgon men samtidigt är det kul att bryta mönster så det gör inget.


Ha nu en härlig tisdag mina vänner och var rädda om Er!!


Stor Kram


I kväll kanske jag tittar på....


                 Svenska Hollywoodfruar



Agnes-Nicole Winter, Anna Anka, Maria Montazami. Anders Hugo/TV3. Agnes-Nicole Winter, Anna Anka, Maria Montazami. Anders Hugo/TV3.

 

Du har säkert någon gång drömt om ett liv i lyx och flärd. Om ett  liv där du kan unna dig allt du vill, när du vill. Om att fotograferas på  röda mattor, om att bära gnistrande diamanter, köra dyra vrålåk och  skjutsas omkring i privatflygplan och på lyxyachter. Om att leva ett liv  bland världens rikaste och mest berömda människor i drömstaden  framför alla andra – Hollywood.

I Svenska Hollywoodfruar träffar vi tre svenskor  som lever just denna dröm. Tre kvinnor som  har lämnat det svenska folkhemmet och brutit  sig loss från jantelagen. För dem har drömmen  om lyxiga resor, shopping, kändisfester, skönhetsbehandlingar  och tjänstefolk blivit vardag.  Och i och med det har de även upptäckt att  drömlivet har en baksida med baktalande väninnor, otrogna män, galna fans, kidnappningshot,  tränings- och skönhetshysteri och snokande  paparazzi. En baksida som ständigt utgör ett hot  mot det liv de kommit att älska.

I Svenska Hollywoodfruar träffar vi:
Anna Anka från Bjuv som idag är gift med  musiklegenden Paul Anka.  Maria Montazamy från Västerås som är gift  med en extremt framgångsrik fastighetsmäklare.  Anna-Nicole Winter från Borås som nyligen  separerat från sin tredje amerikanske make.  Få en inblick i deras liv, som skiljer sig högst  markant från den svenska vardagen, och hör  dem berätta sina historier i premiären.

TV3 Måndag 14 september kl 21:00

                                  ___________________________________________________


Kanske inte det mest intellektuella programmet men jag gillar att få en inblick i dessa rika fruars liv. Brukar försöka se alla de olika program som tv sänder t.ex Real Housewives of Orange County med en blandning av förtjusning och förfäran!
Ska ni titta på det?


Önskar er en härlig start på vecka 38!


Kramar





Vilse i svampskogen



Se så vackert det är i skogen just nu. Solen skiner genom träden så
där trollskt som det kan se ut i en svensk barrskog. Känns som balsam
för själen att vandra i det tysta.


 

 

 

Det tar ett tag innan man ser den första men sen ser man alla!
Hittade mest trattkantareller men även några gula kantareller och
även taggsvamp.


 

 

Så här såg det ut när vi kom ut ur skogen - lång väg åt båda hållen.
Vi valde förstås att gå åt fel håll så nu har jag motionerat för hela veckan.
Fick en timmes powerwalk extra där i skogen, stövlarna skavde så sista
biten gick jag i strumporna hi, hi.




Dagens skörd! Nu ska den bara rensas och förvällas också.



Hoppas Er söndag varit bra så här långt och ha en fin kväll!!

Kramar från en lite trött Ann-Louise


Containerfynd eller.....?

 

God morgon Sverige!!
Det ser ut att bli ännu en skön sensommardag här i Stockholm idag. Solen skiner och sakta värms luften upp till närmare 20 grader på eftermiddagen. Men usch vad kallt det är på nätterna redan!

Önskar att man kunde tillbringa en dag i min hittade rottingstol/säng. Den var slängd brevid en container här i området och jag kunde ju inte låta den vara. Den är hel och helt OK så vad tycker ni - är det nått att ha?

              

Jag köpte en tomatplanta på Rosendal i juni när det var så fint väder. Den dränktes i juli när regnet kom och var i stort sett död. Jag har inte bryt mig om den men sen såg jag att den blommade ändå och nu har den små tomater. De blir aldrig större då det är en körsbärstomat. Är det inte fantastiskt vilken livskraft som finns inbyggd i allt levande ;-)

 

Ha en skön söndag mina vänner. Här blir det lugnt. Mår inte sämre vilket är skönt!

Vad händer hos er idag?

Kramar




Lördagskväll i Rosa huset

                  
                                      Liljor i Home Sweet Home



Maken är och hämtar mat från vår lokala superba pasteria och lugnet sänker sig över vårt hus. Ungdomarna är utflugna på olika aktiviteter som bio och kräftskiva och i natt behöver jag inte hämta någon. Därför ska jag unna mig ett glas rött till Cannelonin.

Tog en trip till City idag och den blev ganska kort. Passerade Hötorgets alla blomsterstånd där försäljarna reade ut blommor och fick med mig ett stort fång blommor hem som jag arrangerat i olika vaser runt om i huset. Det var massor med Gladiolus, Liljor och en stor bukett med rosa och lila blommor. Allt för bara 50:-. Paketet blev ganska stort så mina planer ändrades då det var ganska tungt att bära men hann in på Odd Molly butiken och en bokaffär vid Östermalm innan jag åkte hem.

Känner att jag kanske är på väg att bli sjuk så det var nog bra att jag inte sprang på stan så länge. Tror jag kan ha lite feber och är allmänt hängig i kroppen och huvudet just nu. Få se om det beror på sömnbrist eller om jag drabbats av influensa jag med. Kanske ska jag ta två glas rött bara därför ;-)


Ha en mysig lördagskväll och kom ihåg att ni är värdefulla!

Kraam


En dag med både glädje och sorg



Tack snälla ni som engarerar er och skriver kloka och uppmuntrande ord till mig angående sonens hockeyfest.

Ja ni må tro att det känns bra och han är nog stoltast själv som klarade av det så himla bra! När jag hämtade honom vid 01.30 var det bara kul och han berättade allt som hänt för mig. Visst hade han druckit några öl, men ingen sprit och hela tiden med koll på läget. Tror precis som ni att samtalet, det dagliga, är det som ger mest. Inga fördömande ord hjälper utan man får bara stötta och ge råd, men de måste känna att de fixar det själv.


Fick även ett sorgligt besked i går kväll. Min morbror har dött och min mamma har mist sin lillebror. Han blev 72 år och idag är mina tankar hos hans barn, mina kusiner. Mamma är ledsen också och då hon själv varit mycket sjuk är det ännu tyngre. Allt bottnar i ett ärftligt hjärtfel som vi bär på, även jag, men det berättar jag om en annan gång kanske. Det gör det hela svårt då man hela tiden relaterar till sig själv.

Här skiner solen och jag hade planer på en trip in till Stockholms city och Rosendal. Har inte bestäm mig ännu hur jag ska göra samtidigt som jag tror att jag kan behöva det för att kunna tänka och bearbeta.

Ha en underbar lördag och Tack för att ni finns i mitt liv!!

Kramar

Nytt i höstgarderoben

                     


                     Klänning från Indiska-
                 snyggare när den är på ;-)



Nu så har jag helg! Det känns skönt att veta att man har två långa dagar utan en massa måsten framför sig och även en kväll med fredagsmys. Slutar ju redan vid 13.30 på fredagar så jag tog en tur till köpcentrat för att reka lite i butikerna. Inte för att jag behöver något men man kan ju missa något snyggt som kommit in.

Hittade den här fina klänningen på Indiska och jag känner att den kommer jag att ha stor användning av i höst. På dockan i affären hade de svart bälte i midjan och overknee strumpor till och det var snyggt. Vet inte om jag har ett snyggt svart bälte som passar så det kanske får bli nästa span. Overkneestrumpor har jag däremot en hel del av frusen som jag är ;-)

Har lite lätt ångest idag också då jag tror sonen eventuellt kommer att uppleva sin första fylla ikväll och jag kan inte stoppa honom...det är hockeylaget som har inkilning och då Oscar spelar med äldre killar så dricks det en del. Han är väldigt ordentlig min son och har inte druckit förr och säger att han inte ska dricka mycket alls. Men jag tror att de äldre kan trigga lite så man glömmer av sig + att han inte har en aning om hur mycket han tål. Lagledarna har sagt att de äldre har ansvar nu och att de ska sköta allt snyggt. Vi ska både lämna och hämta sonen i kväll.

Hur skulle ni ha gjort? Oscar är 17,5 år och myndig om ett halvår. Vad gjorde man själv som 17-18 åring? Man kan bara hoppas att man gett barnen rätt värderingar och ett sunt förnuft ;-)

Ha nu en skön kväll och var rädda om er!


UPDATE 00.30: Sms:ar med Oscar, han är nästan helt nykter och har jättekul ändå!! Agerar DJ på festen, det trivs han bättre med. Han är min son och han är bäst!! Nu ska jag bara hålla mig vaken för att hämta honom nån gång i natt?? Men det gör jag så gärna =0)

Kraaam

Ledig dag och det var skönt!!


 Min spindellilja som blommar väldigt sällan men när den gör det är
 den så vacker och doftar underbart



Äntligen har jag skrivit klart min uppgift och skickat iväg den till Universitetet. Så skönt att kunna släppa den och slappna av lite innan det är dags för nästa. Men jag fick göra dubbelt jobb då jag efter ca. 1,5 timmes skrivande kom åt nån tangent och allt försvann.....och jag hade inte spara det....snacka om orutin. Skyller på att jag inte är van min nya dator men kommer genast på att den ursäkten inte håller...ha, ha. Ja, ja är huvudet dumt så får kroppen lida och det är jobbigt att sitta inne och skriva speciellt när vädret är så fint och varmt. Rena sommardagen här i Stockholm idag med 25 grader!


Inget magiskt hände mig i går heller utom att jag vann 25 kronor x 2 på Triss. Hade ju hoppats på en sån där drömvinst på 100 000 kronor i månaden i massor med år! Då hade jag sagt upp mig från jobbet och bara njutit av livet hela tiden, rest runt en massa och bott utomlands större delen av året.


Tänk vad en sån vinst skulle förändra livet totalt. Att alltid veta att det finns pengar och att man har tryggat sina barns framtid även om jag skulle kräva att de utbildar sig ordentligt och skaffar sig ett arbete. Men jag hade nog jobbat klart!!


Vad skulle ni göra om ni vann en himla massa pengar? Fortsätta jobba eller leva livet dag för dag?


Ha en skön kväll och i morgon är det fredag mina vänner!

Stor kram


090909 - Ett magiskt datum


                Kycklingpanna med pasta


I dag var då dagen som infaller varje år de första tolv åren i varje nytt millenium - 090909.

Har ni märkt något magiskt idag? Själv hade jag tänkt komma ihåg att titta på klockan 09.09.09 den 9/9 - 09 men det glömde jag ju förstås! Och inte har det hänt något magiskt än heller i mitt liv idag men det återstår ju några timmar än ;-)


Ännu en bra jobbdag och jag fick en del gjort i går när jag tog en bloggfri kväll! Kanske inte så mycket på papper men i mitt huvud fick jag ordning på en hel del saker så nu känns allt lättare igen. Jag är nog en ganska processande person som går och funderar mycket och så helt plötsligt kommer det man väntat på. Något som gör att man kommer vidare och får ord på tankarna. Skönt är att jag är ledig i morgon och då ska jag sätta mig vid datorn och skriva mer min rapport som just nu bara består av stolpar i ett kollegieblock.


Dagens middag blev en favorit i repris. Så enkelt och gott så jag påminner er om den igen:


Kycklingpanna med pasta

4 personer (i vår familj, kanske fler i andra)

1 kg kycklingfiléer
1 röd paprika
1 röd lök
2 burkar creme fraiche
3-4 msk kycklingfond
kryddor

Skär kycklingen, paprika och lök i tunna skivor. Bryn i omgångar och krydda kycklingen. Häll på creme fraichen, tillsätt fonden och låt puttra ihop ca. 10 min.

Serveras med valfri pasta, sallad och hyvlad parmesan (men den var slut hos oss idag).


Nu önskar jag er en skön kväll och sätter mig och väntar på det magiska. Kanske kommer det i fotbollsmatchen i kväll, om inte Zlatan gjorde det i förra matchen??

Kramisar


En helt vanlig dag i mitt liv

 

 

Håll tillgodo! Det är inte alltid jag visar så här många foton på mig själv, men
jag var på bra humör i morse, håret kändes bra så jag roade mig lite.
T-shirten är från H&M Logg och passar bra till mina jeans som inte syns,
koftan från Vero Moda och halsbandet är från Efva Attling.


I dag har varit en bra dag på jobbet och alla fick en hel del gjort, både lärare och elever. Slutar tidigt på tisdagar och då känns det som om dagen bara svischar förbi. När jag kommer hem är detta vad som möter mig i hallen.



 

Sonens stinkande hockeytrunk som ligger på "vädring" på hallgolvet.
Skridskor, benskydd, hjälm, handskar ja grejer för flera tusentals kronor
väller ur en megastor hockeytrunk. Ni som aldrig luktat i en hockeyhandske -
gör aldrig det heller för man blir aldrig normal igen.....urk! Då är dotterns
"lilla" ryggsäck med fotbollsskor, benskydd och tejp ingenting även om de
också luktar..


Har blivit befriad från hushållssysslor och bilskjutsande ikväll för att ägna mig åt skolarbete istället. Ska försöka samla mig och få lite mer ordning på allt, både på jobbet och mina studier. Nämde ju igår att jag är lite stressad så den känslan ska förhoppningsvis lätta något i kväll.

Något av den hög av böcker, lärarhandledningar, mattediagnoser m.m.
som jag ska ägna min kväll med. Vad säjs om min egenpimpade Lärarkalender
med "Keep Calm and Carry On" i ljuvaste blått? Den är min bibel för att
jag ska ha koll på allt.


Har planerat in en bloggfri eftermiddag och kväll idag då jag verkligen behöver tiden till planerandet m.m. så om ni inte får något livstecken från mig idag så vet ni varför. Jag har inte glömt er och snälla glöm inte mig heller =0).
Återkommer lite mindre stressad i morgon - om jag nu kan hålla mig borta ;-)


Stor kram till alla, ni är guld värda!!


Jag gillar sprayfärg



        Ganska snygg golvvas i en ganska ful färg!

   Ganska snygg golvvas i en mycket vacker färg!


God kväll!

Här har det varit fullt ös fram till nu med middag, engelskaläxor, telefonsamtal med mor och nu sitter jag i soffan och kikar på Tinas Cookalong. I går köpte jag äntligen en burk vit blank sprayfärg och gick lös på en del saker här hemma. Att spraya var svårare än jag trodde och jag ska ge dem ett lager till innan jag är nöjd men ville visa er skillnaden redan nu! Men visst blir det bra!

Känner mig lite stressad inombord för en uppgift jag ska lämna in på torsdag till mina studier som jag inte är klar med. Måste läsa en bok och reflektera/skriva ner en hel del och jag har bara kommit halvvägs....och nu är ju denna dag slut snart. Slutar tidigt i morgon så jag får väl bestämma mig för att sätta mig då.

Glad är jag däremot över att jag kommit på vad min slutuppgift i Pedagogisk utveckling ska handla om och hur jag, på ett ungefär, ska genomföra studien. Nu behöver jag bara ha eleverna och föräldrarna med mig..utan dem ingen studie =0(. Men varför säga nej till något som är utvecklande??

Skönt att måndagen är avklarad, nu går resten bara av farten!

KRAMAR


Sigtuna 090905



                                  SIGTUNA´s mysiga kvarter
  

 

 


Sonen hemma och då kunde vi få till det där med mobilfotona från lördagens trip till Sigtuna. Ni vet ju redan hur dagen var; strålande sol, mysiga gator och god Ceasarsallad! Affären "Ombonat" hade allt jag skulle vilja ha i en och samma butik! Mateusporslin, Lexingtons sortiment, Tolixstolar, zinksaker m.m. och även fina tyger och kläder.

Nu ska jag gå och lägga mig så på återhörande i morgon måndag.

Dröm sött och KRAM


Färg och form


 

Nu är det klippt! Tog fram min frisörsax och löste problemet på det sättet. Känns mycket bättre och jag tror att det ser bättre ut också! Jag klär bättre i lugg fast ibland får jag för mig att spara ut. Klippte upp håret också och skar ur det för att få det lite flikigt runt ansiktet. Innan tonade jag hela håret i en neutral mörkbrun färg utan röda inslag.


Nu är det bara pedikyren kvar sen känner jag mig nog roligare än på länge. Fick ett trist meddelande i veckan också att min nageltjej ska sluta för att prova ett annat jobb. Har gått hos henne i flera år och trivts men nu har jag spanat in andra Nagelsalonger. Det löser sig alltid men det är lite spännande att byta!


Gillar inte att blogg.se har ändrat allt......blir inte som man tror längre...


Kramar


Höstkänslor





                      Höst i min trädgård 



Söndagmorgon
och idag känns det verkligen att hösten är på antågande till skillnad från igår då vi hade en skön sensommardag. Diset skymmer solen och det är fuktigt i luften, en dag jag kommer tillbringa inomhus känns det som just nu.


Har höstpiffat några av mina krukor här hemma med ljung och höstaster. Allt går i lila, rosa och vitt. Den stora rosa ljungen köpte jag på Zetas förra lördagen då jag hade en fikadejt med Jessi. Helt perfekt att köpa en riktigt stor ljung istället för flera små, som jag tidigare gjort.


I dag ska jag ta tag i mig själv hade jag tänkt. Tona håret, kanske klippa lite och göra pedikyr då fötterna glömts bort de senaste veckorna. Jag var på vippen att droppa in på en salong i Sigtuna igår då jag inte riktigt trivs i min frisyr nu, men som frisör är man helt enkelt feg och föredrar att göra det själv.....vilket inte alls ger det bästa resultatet. Annars brukar mina tidigare kollegor och jag klippa varandra när vi ses men nu är det länge sen. Har också haft en tanke på att jag ska låta håret växa ut för att få långt hår en gång till...men jag ledsnar alltid vid en viss längd då jag inte tycker om det jag ser. Vad tycker ni?


Ska också planera nästa veckas lektioner och förhoppningsvis läsa lite till mina studier. Men tänk vad mycket annat man vill göra istället när man är ledig.

Vad gör ni idag?

KRAM



 


Men...var är kameran??

Det här är det bästa i bildväg jag kan visa från Sigtuna....


Ja jag glömde kameran hemma. Det måste vara det största misstag en bloggare kan göra. Jag hade till och med laddat batteriet för att kunna ta massor med bilder. Nu tog jag några med mobilen men klarar inte av att få över dem till nya datorn utan sonen...och han är i Älvdalen. Om bilderna blev hyfsade visar jag dem senare.

Sigtuna var hur mysigt som helst och vi strosade i Sveriges första stad bland pittoreska kvarter och bara mös i solen som har värmt riktigt bra idag! Ceasarsallad intogs på Stora Gatan och så köpte vi med oss fikabröd hem från Bagarboden.

 
Fyllda mazariner och jag har satt upp min långa lugg idag...men hur blev det?

Nu har vi fikat ute i det fina vädret, tittat på en jättestor gräshoppa och nu är det sport-TV hela kvällen. Ska titta in hos er nu och sen fixa i ordning kantarelltoast till middag. Blir lite annorlunda när man inte har några barn hemma = man får bestämma maten helt själv!!

Önskar er alla en härlig lördagskväll ute i stugorna.

KRAM ♥


du och jag

 

 

Den här budskapstavlan har jag pysslat med någon vecka nu och idag blev den klar. Helt i vitt och med små hjärtan som ger struktur och djup i vissa delar . Måste jag säga att jag gillar det grafiska i mina bokstavsstämplar.

Nu ska jag göra mig iordning för en lördagsutflykt till Sigtuna. Har aldrig varit där så det ska bli mysigt. Vi har ett härligt sensommar/höst väder idag med en strålande sol.

Hoppas ni får en skön och fin lördag.

Kramis


Lördagsgodis på en fredag

 

 

 

Underbart med helg! Denna vecka har gått i ett känns det som och i helgen ska jag bara vara och ladda batterierna. Börjar helgen med ett gäng inspirerande magasin och en skål godis, gäller att starta på rätt sätt eller hur!

I kväll väntar fotbollsmatch på tv, kvartsfinal med Sveriges damer i EM, och fredagsmiddagen-Tacos. Kanske blir det så att en öl slinker ner också då sonen är på träningsläger i Älvdalen och inte behöver skjuts nånstans. Dottern ska ut på krogen i kväll så risken är stor att man somnar i soffan, men den sömnen är ganska skön faktiskt.

Nu ska jag slänga mig i nämda soffan, njuta av fredagen och lyssna på asplövens mysiga prassel som söker sig in genom altandörren. Önskar er alla en härlig fredagskväll vad ni än hittar på!

Stora kramar


Kul dag i Stockholms vackra skärgård



I dag har jag varit på kurs hela dagen i en underbar miljö med vackra vyer var man än tittade. Kursen var i Naturskolans lokaler i Velamsund som ligger i Nacka, med havsvikar och hästar runt hörnet. Solen sken och strålarna fick vattnet att glittra. Att det blev en lång dag gjorde inget alls och delvis var det mitt eget fel...

I går hade vi strömavbrott och min klockradio stod och blinkade. Kikade på makens väckarklocka, ställde min och somnade. I morse ringde klockan, jag gick upp, duschade och gjorde mig klar. Funderade över att maken låg kvar men gick ner och satte på tv:n. Då ser jag att klockan bara är 6.45 och jag är redo att åka. Kursen började 9.30...Jag hade helt enkelt sett fel igår när jag ställde klockan så min sovmorgon gick upp i rök...Ha, ha!



(Hade ingen kamera med mig så bilderna
 är lånade från
www.langaraden.se)



Lunchen
intogs på restaurang Långa raden som ligger vid gästhamnen och var så mysig. Spett med varm potatissallad med rostade grönsaker, ostpaj med fräsch sallad med ärtskott, tsatsiki och kaffe med blåbärspaj till efterrätt. Liiiite godare än skolmaten bara!!

På hemvägen slank jag in på Iittalabutiken och köpte en kivilykta till! Nu ska jag titta vidare på ishockeymatchen mellan Sverige och Ryssland.

I morgon är det fredag!! Hoppas ni har det bra och är rädda om er!

Tusen kramar  ♥ för att ni uppmuntrar mig när otäcka saker händer på jobbet!




Kväll i rosa huset

 



Äntligen
sitter jag i soffan med en kopp te och en god Toscabulle. Ja vet, bulle igår och bulle idag, men jag blev ju så sugen och nu har jag fått vänta på den länge också.

Jobbet tänker jag inte nämna idag....ni vill inte veta...jag får inget säga...men vi var tvugna göra en polisanmälan idag så det känns så där. Direkt efter jobbet, efter middagsfix, åkte jag och fick mina naglar gjorda igen och det var en välbehövlig stunds vila och trevligt prat med Cissi. Hon är bara världens bästa nageltjej!

Nu har jag just skjutsat Oscar till träningen och ska efter fikat och Bachelorette hämta honom...ett evigt skjutsande men jag är glad att han har ett intresse och inte "hänger" på stan. Bea fick napp på ett jobb hon sökt och ska dit på besök och provjobb i morgon. Det är på TacoBar, några timmar varje dag och det kan ju passa perfekt då hon pluggar på halvtid nu! Pengar behöver hon ju alltid och behöver nått att göra om dagarna. Hoppas hon får det om hon vill ha det vilket jag tror hon vill =0)

Roligare än så här blev det inte idag. I morgon, som egentligen är min lediga dag, ska jag på kurs hela dagen. Synd då jag skulle behöva ett brejk men jag behöver nog inte anstränga mig så mycket ;-)

Hoppas ni har en underbar kväll och får en super duper torsdag!!

Kramar


Dress in Powderpink

 

 

Till sist kom solen till oss idag också och just nu har vi 23 grader varmt! Härligt för kvällarna blir längre och man känner sig piggare.

Jag ÄR mycket piggare i dag också fast jag valde att åka till ishallen i går kväll, men det är ett slags avkoppling det också + att jag älskar hockey som sport! Måste också säga att min dag på skolan varit mycket lugnare idag och vi har fått en hel del gjort jag och ungdomarna! Tack för att ni bryr er och vill att de ska vara snälla och de är snälla mot mig, det är mot varandra dom är dumma. Och det tar tid och kraft att reda ut tjafs hit och dit.

Slutade redan kl. 14.00 idag så jag gick en sväng i affärerna vid jobbet när jag ändå skulle handla mat till middagen. Fick med ett par påsar hem bl.a. en från H&M med den här fina puderrosa klänningen i. Har en kofta/bolero i exakt samma ton så den blir fin till. Tänker mig också svart till den nu i höst/vinter.

Idag ska jag slappa i soffan, äta en god vaniljbulle och bara mysa!

Kramar till alla som läser min blogg! Kul om alla lämnade en kommentar, ni är fler än som syns!


RSS 2.0