And the winner is....


……Cissi!

Nu har jag och dottern dragit lott  och Grattis Cissi som vann utlottningen av min tavla! Cissi har den fina bloggen - Genom mitt fönster. Jag mailar dig om din adress så kommer tavlan snart med posten!



Tack alla för de fina kommentarerna och gratulationerna i samband med mitt 1-års jubileum. Önskar jag kunde ge alla en liten tavla för det är ni värda som gör mig glad! ♥
Det här var ju första gången jag lottade ut något och undrar om ni vill se mer sådant framöver?

Önskar alla en fin måndag, den första i Februari!!

Kram  Ann-Louise ♥


I Love Water Green



                          KIVI Design Heikki Orvola - Vattengrön



God morgon!

En ny söndag med strålande solsken står för dörren. En söndag jag ska ta vara på till fullo och använda till att fixa till här hemma, samla krafter inför den kommande vecka som är nummer fem detta år. Gårdagen tillbringades i shoppingens tecken då vi började med att handla diverse teknikprylar för ett antal tusenlappar. Ny laptop till dottern, trådlös Multiskrivare och äntligen en ny microvågsugn! Den gamla hade vi i 22 år! Snudd på rekord tror jag det kan vara.

Eftermiddagen tillbringades i en ishall med hela familjen, men sonen var den ende som var skridskoklädd och spelade en viktig match som slutade med storvinst! I väntan inför matchstarten hann vi till Täby Centrum och lite marathonshopping på en halvtimme. Hann köpa en väggklocka, emaljskylt, fönsterlampa, fyra nya behå:ar och den superfina Kivilyktan i färgen vattengrönt. Kände direkt att den är en favorit med sin ljuva färg nu i vår!

Senare idag ska jag dra en vinnare av min tavla - så håll utkik!!

Ha en fin söndag mina vänner så hörs vi senare!

Kramar från Ann-Louise

Välkommen kalla lördag



Gillar min vägg som är prydd med diverse bokstäver och tecken
runt Freedom tavlan jag knåpade ihop för någon vecka sedan!
Mest förtjust är jag i mitt stora blanka A. Men nu är det dags att söka
vidare efter fina bokstäver att utöka väggen med!



Vinterstudion på tv visar slalom, ute är det 21 minusgrader men här inne har vi det varmt och skönt som tur är. Bävar dock för den elräkning som följer en sån här kall vinter....inte sen krigsåren på 40-talet har det varit en sån här vinter. De kan inte haft det lätt då så jag ska inte klaga mer nu =0).

Fredagen bjöd på besök av min ena syster och det är alltid lika kul att ses. Jag klippte henne, vi läste dikter, åt taco till Let´s dance och fortsatte prata fram till midnatt. Hon hade tagit en taxi hit och hör och häpna när taxin krockar i en korsning. Som tur var gick allt bra för alla men man tycker ju hon kunde ha bjudit på resan som plåster på såren, men icke.

Nu ska vi samla ihop familjen och åka och köpa en laptop och trådlös skrivare till dottern. Hon behöver dessa för sina studier som nu kommit igång på riktigt och jag tycker också att en ny skrivare är på tiden!! Sen ska vi tillbringa lördagskvällen som så många gånger förr, i en ishall med likasinnade.

Hoppas ni mår bra i vårt kalla land denna lördag och att den blir så bra som möjligt för alla!
Glöm ej vara med i utlottningen av min tavla. dragningen sker i morgon!!

Kramar

           
http://annlouisesvarld.blogg.se/2010/january/one-year-anniversity-1.html

Här ska jag bo i New York!!

                 

                             Utsikten från rummet - Manhattan

       
                             Stora sängar och fönster!


Nu är hotellet bokat och klart!! New York närmar sig, mindre än 5 månader tills jag är där!

Sen jag såg Jessis foton och hört hur mysigt hon tyckte det var har jag drömt om att bo på Millennium UN Plaza. Nu är min dröm på väg att gå i uppfyllelse. Att vakna med denna utsikt utanför fönstren och sen somna till neonljusen måste ju göra att man verkligen känner att man är i New York! Har haft en del mailkonversation med hotellet och hoppas nu att rummet vi får har denna utsikt, men det känns som det funkat!

Har börjat skriva upp alla New York tips i en bok. Samlar restaurangtips, shoppingtips, utflyktstips, adresser och sevärdheter så om någon har något ni inte tycker man ska missa så hör gärna av er!! Alla tips mottages tacksamt.

Nu ska jag hoppa i säng för att jobba fredagen innan man får helg! Lägger mig väldigt nöjd efter en kul kväll med en hockeymatch när det är som bäst. Vinst med 7-0 och massor av poäng gjorda av Oscar!!
Tror jag kommer drömma om skyskrapor  och hockeymål i natt ;-)

Kramar

Oväder


Mina fina hjärttavlor står på en hylla över plattv:n i vårt allrum på
övervåningen där ungdomarna kan husera fritt, men oftast är de på
sina rum eller nere i soffan med oss!


Så kom det då det befarade snöovädret hit till oss i Stockholm. Usch säger jag bara, snön blåser och yr och tar sig in överallt. Att köra bil var inte kul heller, men jag tog det lugnt så både bil och jag är hela. Tur jag är ledig i morgon så jag kan stanna kvar i sängen om det känns så.

Hade en tid hos min nageltjej men jag avbokade den så jag slipper ge mig ut. Hon är så gullig för jag önskade mig vita blommor som dekorationer på naglarna och hon var osäker på om det funkade med gelé. Hade såna förr när jag gjorde akrylnaglar och gillade dem skarpt. Nu sa hon idag när jag ringde att hon provat och tränat så nu ska jag få såna igen!! Jippie.

Onsdagen har annars varit skön, har suttit på utbildning hela dagen, fått lunch på restaurang (guld värt när man annars äter i skolmatsal) och haft kul med kollegorna på ett avspänt sätt. Nu är maken och handlar till middagen som var otroligt svår att komma på idag. Har tömt alla mina förråd av maträtter känns det som och barnen visste inte heller...då blir det svårt.
Hur kommer ni på vad ni ska ha till middag på vardagen?? Helgen känns alltid lättare ;-)


Ha nu en skön kväll och håll er inne om ni har samma skitväder som jag!
Kramar från Ann-Louise


Glöm inte att delta i utlottningen av min tavla:

               
http://annlouisesvarld.blogg.se/2010/january/one-year-anniversity-1.html



Tisdagen den 26 januari



Älskar denna tidning. Den har en blandning av allt det jag gillar. Det vita
men även lite färg här och där, det enkla men även det lantliga. Här kan
jag fundera och inspireras över hur man kan mixa de olika stilarna!
Dags snart att ta tag i vår köksrenovering också, så nu slukar jag köks-
reportage och foton!
 

God morgon mina bloggvänner!

En god natts sömn har gjort susen och nu ska jag gå ut till min kollega som hämtar upp mig idag så jag slipper ta bilen själv. Jag har tur som har två kollegor i grannskapet så vi turas om att köra när det passar. Värre blir det i morgon då de varnar för snöoväder....jag som trodde det var över för i år =0(.

Önskar alla en trevlig tisdag!!

Stor Kram

Allvarligt.....

......talat vad är detta?? Hur tokigt får det bli och hur tänker folk.....att man kan köpa vad som helst på nätet vet man ju men tror nån att detta säljer??
Att stoppa in några pinnar och barr i en kotte och ta hutlösa 4995 :- för det måste ju vara ett skämt annars undrar jag. Hur många av er skulle köpa?



Kolla själv in denna sida: http://kotteshop.jetshopfree.se/Default.aspx

Om kottdjur

Kottdjur tillverkas normalt av kottar och pinnar men kan även i vissa fall innehålla barr som dekorationer. De första kottdjuren framställdes som rekvista till religösa högtider under stenåldern. Dagens kottdjur är oftast avbilder av levande djur såsom kor, grisar och hästar.

Om kotteshop

Hos hos på kotteshop kan du handla vackra, handgjorda kottdjur. Vi har ett brett sortiment av kottdjur bestående av "Svenska kottdjur", "Exotiska kottdjur" och "Kottmonster".
Hör gärna av dig till oss om du skulle sakna någon produkt. Våra duktiga konstnärer kommer att kunna uppfylla era behov!
 
_______________________________________

Halloj på er!

Måndagen gick ju smärtfritt den också och märkte ni vad länge det var ljust ute idag? Härligt att det går åt rätt håll tycker jag! I morgon startar min nya utbildning på Universitetet och på onsdag sitter jag på kurs hela dagen, torsdag är jag ledig så det dröjer till fredag innan jag har en full dag (till 13.30!) i skolan igen. Kul tycker jag att bryta det vanliga, träffa nya människor och lära sig nya saker!

Ska strax dra igång dagens middagsmat som blir Spaghetti Bolognese. Gör alltid den på Spaghettini som är tunnare spaghetti och som jag gillar skarpt. Sen väntar en soft kväll med lite skjutsande till hockeyträningen. Roligare än så ska jag inte ha det idag, men jag klagar inte, känns som en strålande måndagskväll för mig!

Hoppas ni har det bra och kan förklara Kottarna för mig....gratis är däremot att delta i min utlottning!

Kramar från Ann-Louise

           
http://annlouisesvarld.blogg.se/2010/january/one-year-anniversity-1.html



Sköna söndag



Sovmorgon, sen frukost med gott nybakt bröd och sol utanför fönstret
- ja så ser min söndag ut så här långt!


Det gick bra igår och jag såg hela hockeymatchen, tror nog att jag var tvungen till det för att komma vidare efter det som hänt. Oscars lag förlorade och jag tror att det satt i deras huvud också även om det var omedvetet. Kanske var glädjen för hockeyn och kampen för att vinna inte lika stor igår, vilket i såfall är helt naturligt.

Någon har undrat hur det gick för Tomas och ingen vet helt säkert ännu. Han har skadat sjätte kotan, opererades i nio timmar och är fortfarande nedsövd. När de väcker honom kan de se hur det är, men innan var han helt förlamad från bröstkorgen och ner.

Idag ska jag vara hemma hela dagen har jag bestämt. Försöka ta det lugnt och vila, läsa i min bok och sånt jag sällan gör innan jag går till sängs för natten. Har så svårt att låta bli att göra en massa saker. tycker att jag slösar bort dagen om jag inte gör något "vettigt". Men idag är det dags att försöka iallafall. Kanske baka min populära snabbkaka också!! Receptet sprider sig som en löpeld bland bloggarna!! Skoj!

Må gott och ta´t lugnt!

Kram



Glöm inte att delta i utlottningen av min tavla:

               
http://annlouisesvarld.blogg.se/2010/january/one-year-anniversity-1.html


Lördagsshopping


     Svarta jeansleggings och turkost halsband/armband från H&M.


           Blommig sjal från Bik Bok och svart väska från KappAhl.

            
                         Vit tunika med brodyrspets från Cubus.


Konsten att handla utan att göra av med mycket pengar så här dagarna före lön är en konst som jag kan. Idag tog jag en sväng till centrum för att få lite inspiration till våren, titta på nyinkomna kläder och bara strosa i min ensamhet. Två timmar senare var jag på väg hem och till min förvåning bärandes på några påsar....jag skulle ju bara titta ;-)

Nu väntar maken på mig för nu ska vi åka och titta på sonens hockeymatch. Ingen lång tur då de spelar i vår närmsta ishall idag  och där Oscar började hockeyskolan en gång i tiden, tar fem minuter dit med bilen. Undrar dock om jag vågar titta...har en konstig känsla efter olyckan i onsdags.

Önskar alla fina en härlig lördagskväll!!
Kram


Glöm inte att delta i utlottningen av min tavla:

               
http://annlouisesvarld.blogg.se/2010/january/one-year-anniversary-1.html


Stilla Fredag

           


Hemma medan ljuset fortfarande skiner in och ger energi till mig som
är ganska vintertrött just nu. Blekrosa tulpaner i cylindervas pryder
matsalsbordet och skidskyttet pågår på tv:n i bakgrunden.


Veckans bästa dag idag och jag har varit hemma någon timme redan. Fixat lite, satt tulpanerna i vatten och tittar nu på skidskytte. Jag har haft en bra dag och det känns som om mina elever fick en hel del gjort idag så jag kunde nöjd ta helg idag. Kvällen blir lugn med god mat och soffmys. Troligtvis blir det Let´s Dance som får min uppmärksamhet senare.

Mina tankar sen onsdagskvällen går till min son Oscars klubbkompis Tomas som i dagsläget ligger skadad på sjukhus. Det som inte får hända hände efter en tackling och han är befarad förlamad från bröstkorgen och neråt. Vi har pratat massor om detta hemma, Oscar var i lätt chock när det hände och jag känner själv att det har tagit hårt på mig med. Tänker på familjen, känner ju alla, och hoppas hela tiden på ett positivt besked. I kväll har Oscar träning och i morgon match och det känns sådär om jag ska vara ärlig, men som Oscar sa; Det händer 1 på 1000000 och man måste våga för att få ha kul. Så sant men modershjärtat oroar sig ska ni veta.

Hoppas alla får en fin och skön fredag!
Kramar

Glöm inte att delta i utlottningen av min tavla:

               
http://annlouisesvarld.blogg.se/2010/january/one-year-anniversary-1.html



One Year Anniversary


Annlouises värld fyller 1 år idag!
Firar detta med att lotta ut en tavla jag gjort.



Vill du vara med i utlottningen så lämna en kommentar och berätta vem du är. Skriv också in din mailadress. Sen får du gärna länka till detta inlägg från din blogg men det är inget krav. Alla kan vara med i utlottningen, med eller utan blogg! Dragningen sker den 31/1 2010


Sent den 21 januari för ett år sedan startade jag min blogg. I det tysta började jag skriva denna dagbok om allt och inget som fyller mina dagar. Detta som blir mitt Liv. Vissa dagar går det lättare än andra men i stora hela har jag haft så mycket glädje av mitt bloggskrivande. Människor delar med sig av ideér och tankar, recept och inredning, mode och skönhet, ger mig inspiration och låter mig bli en del av deras Liv. Flera härliga bekantskaper har jag gjort och förhoppningsvis fått en ny vän för Livet. Detta år har helt enkelt berikat mitt Liv!


En dag passerar
en vecka går
en månad tar slut
ett år har gått.

Det är det som blir ett Liv.

Kram från Ann-Louise



Radio



                             Orginalet - Tivoli Audio PAL  2095:-

                           
                           Kopian - Denver Audio Mp3  99:-

God kväll alla fina bloggläsare! Hoppas ni har en trevlig onsdagskväll och att dagen varit snäll mot er! Jag har haft en händelserik dag...men mycket trevlig så slutresultatet blir att jag är nöjd!

För att rensa hjärnan efter jobbet åkte jag till mitt centrum för ett litet inköp på Clas Olsson. Fick då syn på denna vita radio som jag spanat in ett tag utan att köpa. Nu slog jag till, då priset endast var 99:-, och jag har länge velat ha en radio i köket! Drömmen hade ju varit en vit PAL men inte för 2000:- mer.

        

Nu ska jag kika på "Halv åtta hos mig" och vika ren tvätt! Konstigt att den alltid finns kvar åt mig som oftast både har tvättat och hängt den också...

Kramar


En dag i laboratoriet


                                                Dagens lektyr


Provrör, kopparkarbonat och luftens densitet har fyllt min dag. Har tillbringat en lång dag i ett laboratorium i Södertälje. Gillar att gå på kurser och att få vara "elev" själv men gud så trött man blir. Sen är man ganska urblåst i huvudet efteråt så det tar ett par dagar att få ordning på allt. Tur jag får vara lärare i morgon igen ;-)

Dottern har precis börjat Lärarprogrammet och ska läsa till Idrottslärare och det är väldigt spännande även för mig. Kommer så väl ihåg alla nya intryck, kurser och tankesätt som sköljde över en den första tiden på utbildningen. Jag har ju ganska nyligen utbildat mig själv, blev klar 2001, så allt är färskt i minnet hos mig. Efter cirka 16 år som frisör omskolade jag mig till matte och No lärare och jag är glad att min dotter inte blivit avskräckt av mig för läraryrket är roligt!! Trivdes som frisör också och saknar det ofta, men man ska ju prova flera yrken så vi får väl se vad nästa blir ;-) Tips mottages!

Nu ska jag strukturera upp morgondagens lektioner och möten!

Stor kram!

Ny vecka


                      Nytt år - Ny vecka - Nystart



18 januari och vintern behåller sitt grepp över Stockholm. Ny snö singlar ner från himlen och jag var tvungen att sopa fram bilen när jag skulle åka hem från jobbet. Kan väl säga att det mysiga med den vita snön känns långt borta nu och jag kan inte förstå vitsen med ännu mer....igår droppade det från taken och fåglarna kvittrade och det vill jag ha mer av!!

Dagen har varit bra och kvällen kan nog bli ännu bättre! Är fortfarande lite trött efter helgen och blev superglad då nya numret av ELLE mat & vin låg och väntade på mig här hemma. Behöver inte vara chaufför ikväll så nu ska jag mysa med tidningen. Nystart med 101 nya recept för ett lättare liv, låter som något jag ska läsa flera gånger. Det är dags nu för en förändring!!

Ha en fin kväll!

Kramisar ♥


UPDATE: Trodde det var 101 recept för att bli lättare, men det var recept för att få det lättare ha, ha!!

När vänskap är som bäst!!


Att komma hem till Jessi och mötas av henne och det smakfullt inredda
och milt färgglada hemmet fyller en med glädje och harmoni. Till middagen
var det dukat i rosa och alla fick en fin hjärtask med chokladpraliner i!



Förrätten gick i turkost tema och var fint upplagt på Mateusfat. Till middag 
gjorde Jessi en supergod kycklingrätt i ugnen, med ris och sallad till. En
rätt jag snabbt skrev ner receptet på för att kunna njuta fler gånger!

             
                                 Jessi -  YOU make me Happy!!

 
Söndagförmiddagen bjöd på gos med Nicke och lite blogguppdatering.

            
                                           Min nya vän

Glad och upprymd har jag nu landat i hemmet igen efter ett dygn i bästa sällskap. Borde vara tröttare än vad jag är då Jessi och jag låg och pratade halva natten, men jag får massor av energi och inspiration när vi umgås.

Gårdagen var supertrevlig med god mat och jag är så glad att jag blev presenterad för Jessis tjejkompisar. Kände på en gång att det här är mysiga tjejer och kvällen gick för snabbt men vi fick många goa skratt tillsammans!
Med risk för att låta lite tjatig så är jag så glad över att bloggen fört samman oss två. Att få möta en människa som får en att känna total glädje är härligt!!

Nu blir det en lugn kväll hemma med familjen, en Pollypåse och Johan Falk på TV.

Hoppas ni har en fin söndagskväll!!

Stor Kram

Tjejfest hos Jessi


                                             Eskilstuna
            
                 Jessi och jag på Skeppsholmen

Nu är väskan packad med festklänning och egen kudde så nu återstår snart bara tågresan ner till Jessi i Eskilstuna. Skönt att den bara tar en timme och det är perfekt för att hinna läsa en tidning och varva ner lite. Väl framme ska jag varva upp igen ;-)

Önskar alla en trevlig lördagskväll och så hörs vi i morgon igen!

Kramar

Snabbkaka a´la Ann-Louise


Vaniljdoftande med krisp på ytan ger denna enkla kaka karaktär.



I går bakade jag denna kaka till fredagsfikat på jobbet. Den hade en strykande åtgång kan jag berätta! Fick då en förfrågan om receptet så här kommer det!

7,5 dl mjöl
4,5 dl socker
6-7 tsk bakpulver
200 g smör

Blanda detta till en smuldeg. Tag undan 3 dl till toppingen.
Gör en smet av:

3 ägg
3 dl filmjölk


Rör i det återstående av smuldegen till en jämn smet. Häll i smeten i en bakpappersklädd långpanna (den stora). Strö över de 3 dl av smuldegen du tog undan. Grädda i 225 grader i ca. 10 minuter. Sikta rikligt med vaniljsocker över hela kakan och skär i rutor. Gott!!

                    ______________________________


TGIF säger jag bara. I dag var en sån där dag som man inte vill minnas i framtiden. Känns som om jag har blivit ifrågasatt av trotsiga och skoltrötta tonåringar hela dagen så jag riktigt njuter av att det är helg nu! Kvällen blir lugn, taco till middag och Let´s Dance på tv. I morgon väntar roligheter hos Jessi!! Åker tåg ner i morgon och stannar till på söndag. Ska bli så trevligt att träffa Jessis vänner och att hinna umgås länge med henne! Minisemester med andra ord!!

Önskar alla en mysig fredagskväll. Var rädda om er och ta ingen skit ;-)

Kramar


Uppåt väggarna


                         Empire State building


I väntan på tapeten (?) eller på egna New York foton köpte jag idag mig en svart & vit canvastavla. Har fortfarande ideér för väggarna i vardagsrummet och byter hit och dit på tavlor, surfar för inspiration och handlar nytt som synes. Tavlan är 40x50 så den kräver lite plats men var tokbillig!

Huset doftar gott av både middagsmaten som är klar och av baket. Gjorde en snabbkaka i långpannan med filmjölk som bas och strössel av smuldegen över. Sen pudrar man vaniljsocker på och skär i rutor. Förvånandsvärt goda trots det enkla!! Less is More!

Väntar hem maken och dotter snart, sonen redan hemma och sen kommer svärfar hit för att bli klippt. Vi ska naturligtvis bjuda honom på fika också.

Ha en fin kväll!

Stora kramar


My lucky day - every day


Supersnygg tapet från Intrade. De har en svart & vit kollektion som tilltalar mig.
Självklart föll jag för NYC-Big apple mönstret. Har allt jag gillar med grafisk design.
Bokstäver i olika typsnitt och sen New York så klart!! Nu blev jag sugen att tapetsera hemma!


Min upprymda känsla håller i sig och idag fick jag veta något som gjorde livet ännu lättare. Ibland är det som om någon högre makt vet när man behöver det lilla extra och ser till att ordna det. Kanske har man någon ängel där uppe som håller sina vingar över en och strör lyckodamm över en.

Som om det inte vore nog med det så är jag ledig imorgon, och då menar jag ledig! Då mina studier inte börjat ännu så har jag en hel dag för mig själv bara. Ska bli så skönt att bara skrota omkring här hemma och ta dagen som det kommer. Måste baka lite då jag ska bjuda på fika på jobbet på fredag men det är ju bara trevligt!

Hoppas lyckan ler mot er med!!

Kram






Heart for a happy Heart



                     Nytt långt halsband i silver.


Fortfarande happy efter helgens New York rus och tänk vad vetskapen om en resa kan få en att tycka att tillvaron är skoj! Tack för alla fina kommentarer ni skrivit om min resa. Jag skulle också vara grymt avis om ni skulle åka ;-)

Annars är vardagslunken i full gång här med jobb, middagsfix och träningar av olika slag. Jag tycker att dagarna går såå fort, allt rullar på, jobbet funkar bra och hux flux är det helg igen. Längtar till lördag då jag ska till Jessi på tjejfest!!

Har suttit med Beatrice i kväll och kollat igenom hennes schema och litteraturlista till den kurs på Lärarprogrammet hon börjar nästa måndag. Känns lite skumt att hon ska läsa i samma lokaler som jag gjorde/gör och vem vet kanske hon gör sin VFU på in skola?! När blev hon så stor? Idrottslärare?

Onsdag i morgon, halva vecka 2 snart slut och jag önskar alla en bra onsdag!

Stor Kram ♥


Jag ska till NEW YORK!!


                                                           New York


Nu är resan bokad och betald och jag är superlycklig!

Har haft en längtan till NY länge och drömt om att åka i flera år och nu ska jag dit!! Vi är tre tjejkompisar som åker över i juni när sommarlovet börjar och stannar i sju nätter. Lena, som är min allra bästa vän sen 6 års ålder, Helena som vi lärde känna under gymnasietiden och så jag. Tre Ö-vikstjejer som möts och åker iväg på äventyr!! Känns som denna sommar kan bli underbar.

Lena och jag har alltid sagt att vi skulle fira våra 40-årsdagar i New York men det blev aldrig av men nu har vi äntligen fått ihop det. Det var liksom bestämt att det var vi som skulle uppleva The Big Apple tillsammans. Får ta med maken en annan gång, och vi reser gärna var för sig med vänner också. Den "friheten" har vi alltid gett varandra och jag behöver den. Jag är inte bara fru och mamma - Jag är Ann-Louise också! Men en solresa hinner jag och maken med senare under sommaren.

Nu väntar soffmys!
Stor Kram


100110


Hungriga hockeygrabbar hemma hos vännerna.


Tänk så stora de blivit våra små som lekt och spelat
hockey med varandra sen många år. I dag går de i
samma klass på gymnasiet och ska åka till Magaluf
tillsammans med några killar till i sommar....
                                                        (Mobilfoton)

Skön söndagsmorgon i rosa huset. Barnen sover fortfarande, mannen jobbar idag och jag ska göra mig i ordning för att köra mamma till bussen som ska ta henne hem till Härnösand igen.

I går hade vi en trevlig kväll med våra vänner och grannar. Vi åt middag tillsammans innan vi åkte och tittade på sista perioden i den hockeymatch våra söner spelade och fick med dem hem. Sen var det dessert och mys blandat med sällskapsspel som gällde. Veronica bjöd på kalkonfilé med ett täcke av valnötter, basilika, tomat, vitlök, mozarella och västerbottenost med klyftpotatis och god sås. Till dessert var det chokladpannacotta med hallon, kaffe och god likör. Sååå gott!!

Spelet vi spelade heter "Med andra ord" och var ett lättsamt roligt spel där man ska beskriva en given sak med just andra ord. Lätt trodde vi, grabbarna var kaxiga men gud så stressad man blir då man bara har 30 sekunder på sig! Många skratt blev det och jag kan väl avslöja att grabbarna inte vann ;-)

Hoppas alla har en härlig söndag med det spännande datumet 100110. Kunde inte låta bli att sätta det som rubrik då jag har något av ett nördigt förhållande till siffror ha, ha.

Kram

Lördag



Jag är i bokstavshimlen just nu! Hittade dessa bortglömda stämplar i
stora lådor i bildsalen. Olika storlekar, typsnitt och tecken gör att jag
fick större variation till mina budskapstavlor!


God förmiddag! Solen strålar från en klarblå himmel och för stunden tycker jag att kylan är förlåten om det är såna här fina dagar man får istället! Man borde spänna på sig skidorna och ge sig ut i spåren som finns precis utanför min dörr.....men nu är jag ju inte sån....men idag önskar jag att jag vore det! Vi bor ju väldigt fint till när det gäller att ta sig ut i naturen och jag är väl bättre på att ta vara på det under den varmare delen av året. Konstigt då jag är uppväxt i Ångermanland men fick väl nog av snö och kyla i min barndom ;-)

Familjen har samma status idag - fotboll och hockey i omgångar och jag myser med mitt. Om jag bara hade haft några canvastavlor hemma hade jag satt igång med dessa stämplar på en gång. Få se om det blir en tur till affären senare. I kväll är vi bortbjudna till våra goda vänner R & V på middag och det ska bli trevligt att ses igen efter alla helger. Älskar att komma hem till andra för en stund och inspireras!


Önskar alla en mysig lördag!

Kramar till Er!

Fredag och ledig igen!

            
           Dotterns nya prenumeration - Cosmopolitan. Tända ljus 
          och god helnöt i fina skålen från Bruka som Jessi gav mig.



     Fredagens jag med håret i svans, jeans, svart topp och kavaj.
    Ringfingrets naglar är fint dekorerade på mina nyfixade naglar!


Oj så fort denna veckas arbetsdagar gick! Redan fredageftermiddag och helgen hägrar, kändes lite virrigt när man åkte från jobbet idag och hälsade alla Trevlig helg! Elevstarten gick bra men eleverna har nog lite svårt med tider då de droppade in som i värsta dropp-in skolan i dag. Till sist var alla på plats och vi kunde starta vårterminen på riktigt. Och nästa vecka blir det ännu mer på riktigt med full vecka.

Sitter och njuter av lugnet ensam här hemma. Har man och dotter på fotboll hela kvällen och sonen på hockey ett tag till. Ska passa på att läsa dotterns nya tidning och se vad det är. Känner mig kanske lite övermogen för framsidans rubriker men man vet aldrig ;-)

Mailar även frekvent med mina tjejkompisar om vår NY resa då vi hittat bra pris på flygbiljetter och funderar på att slå till! Tänk att jag nog äntligen ska komma iväg dit!! Blir mer verkligt när biljetterna är bokade.
Vad gör ni en kall kväll som denna? Själv ska jag tända ännu mer ljus för att höja värmen inomhus lite till...brrr!

Ha det så bra alla fina bloggkompisar!
Stor Kram


En dag fylld med möten


    Tazetterna är i full blom i min söta zinkkruka.

Så då var man igång igen och det gick ju förvånansvärt bra! Sov bra i natt också men känner mig trött i huvudet just nu. Man är inte van att folk pratar med en hela tiden ;-) I morgon kommer eleverna och då blir det ännu mer ljud omkring en, men man vänjer sig fort. Vi kör en mjukstart på morgonen och sen har jag ett par lektioner i Bild innan arbetsdagen är slut vid 13.30.

Planen för kvällen är att följa sonens hockeymatch online då jag inte orkade följa med ikväll och sen filmen The Break-up på 3:an. Känns som om det blir en perfekt uppladdning för morgondagen. Ska bli riktigt spännande att se premiären på Let´s Dance i morgon också med bl.a. Elin Kling och Agnetha Sjödin.

Nej, roligare än så här blir inte dagens inlägg ha, ha. Tycker om er ändå =0)

Kram


PS: ERRY med fina bloggen Gallerry firar 1 år som bloggare med fina Give Aways! Titta in där!


I mina fina påsar


Bokstaven R i stål ska pryda min grafiska vägg i vardagsrummet.
Ja, jag älskar bokstäver som ni säkert märkt. Samlar olika nu!



Mitt första OddMolly plagg!! Ett sött linne i ljust turkost med volang.
Perfekt ha under en svart kavaj nu eller som den är i sommar!
Sitter ovanligt fint för ett linne, det följer liksom bra, så kanske är det
värt att satsa på kvalitet!



Fina glasprismor med hänge att arrangera i fönstret t.ex. Glittrar fint i
vårsolen sen. Brukar även hänga saker i mitt äppelträd ute! Ångrar att
jag inte köpte fler...



Svart bastunika med resår i midjan att ha under eller som den är
varmare dagar. Stickade sköna och färgglada tumvantar behövs nu!



Är riktigt nöjd med min shopping igår! Inga större utsvävningar då plånboken inte är lika välfylld nu efter helgerna men man kan glädjas åt det lilla också! Bäst var väl sen på kvällen när mamma tog mina kvitton och jag fick tillbaka pengarna (som jag shoppat för) av henne som tack för att hon varit här och att jag fixat hennes hår!! Sånt uppskattas, så TACK!

Nu är operation laddning på gång för fullt här. Ska infinna mig på jobbet 8.30 i morgon för det första infomötet efter jullovet, sen har vi planering hela dagen. På fredag kommer eleverna så då ska man väl vara planerad och klar =0). Kul ändå att träffa alla igen och komma igång med rutiner för alla. Tror nog min Oscar kommer ha svårast då han vänt på dygnet rejält och åt frukost vid 13.00 idag...

Hoppas ni får en bra kväll och torsdag. Är ni lediga så njut ordentligt ;-)

Stor kram från Ann-Louise

Hel(g)dag med Jessi!


Många affärer och påsar senare fyller vi på med lite energi i Gallerian.


Trettondagsaftonen var riktigt kall här i Stockholm men min dag var fylld av värme ändå så vad gör väl minusgrader då!!?? Träffade Jessi redan vid 10.00 och vi skildes åt efter en härlig dag närmare sex timmar senare. Vi fyndade på Indiska, fikade på Vetekatten, hänfördes och shoppade på TurQuoise, shoppade mer på coola Urban Outfitters, klämde på fina kläder på OddMolly, shoppade ännu mer på Mathilde och Marimekko innan vi tog en mat och prattimme i Gallerian. Tack Jessi för en, som alltid, rolig och inspirerande dag!

TurQuoise



Jag jobbade vägg i vägg med TurQuoise i några år som frisör och var
inne i butiken titt som tätt. Elina som äger den fixade sitt hår hos oss
och är en riktigt trevlig tjej! Just nu är hon i Indien, där hon bott tidigare,
för att handla in nya varor! Man vill ha allt där inne!

Urban Outfitters


Urban Outfitters ligger i Röda Kvarns gamla lokaler på Biblioteksgatan
och är 1400 kvm stort. Här finns bl.a. vintage, överdesignade leksaker,
loungesamlingar, coffe table-böcker och kristallkronor.
Vid renoveringen togs takmålningar och gulddetaljer fram igen.


Mathilde


Mathilde i PK-huset är en personlig liten butik som säljer
märken som Day by Birger et Mikkelsen, Odd Molly och
Hunky Dory. På Mathilde är mode och trend i fokus.
Här hittar du kläder, väskor, skor, smycken och även en
del inredningsprylar. Jag fick lite ideér till nya tavlor!
Sortimentet känns, och är, noggrant handplockat.


Väl hemma så riggade jag om från shoppingchic till hemmafru och lagade Trettondagsaftonsmiddag i ett nafs då min mamma och syster  var bjudna. Tror att tillagningen av fylld baconlindad kycklingfilé och pressad potatis, dukning och myspiffning med ljus endast tog 40 minuter! Tänk vad snabbt det kan gå om man bara vill!!


Kvällens dukning gick i svart, vitt och grått.

Nu har Trettondagsaftonen övergått till Trettondagen och jag ska gå och lägga mig. Ska sova länge i morgon, gå i myskläder hela dagen, titta på film  och bara vara. Ska också fota shoppingen så ni får se!!

Önskar alla en fin Trettondag!
Kram och God Natt!

Vårgrönt är skönt


Nytt och fräscht i mitt kök! Hittade denna murgröna på pinne och i bollform
i Nynäshamn i helgen. Gillar hela stilen med mossan och den gamla
rustika krukan till. Som energikick fick bordet en vårgrön duk också.


IKEA, Bolagret, Åhléns, Myrorna - ja hela Skärholmens Centrum har jag besökt idag. Var på jakt efter svarta Ribba ramarIKEA men de var ju slut förstås men lite annat som t.ex billigt julpynt till nästa år fyndades. I och med min ommöblering i vardagsrummet  har ju det svartvita tagit över där och jag hittade vita bordstabletter och bordslöpare idag. Även en svart lykta till Plainebordet fyndades på Bolagret.

I morgon väntar nästa shoppingrunda men då på Östermalm med Jessi! Då ska vi kolla i Odd Molly butiken, Iittala m.m. och fika ihop. Ska bli skoj att ses igen och bara sitta och prata bort en stund. Sen hittade jag en liten present på Myrorna som hon ska få också hi, hi - inget märkvärdigt mest för skoj skull! Det är ju så roligt att ge =0)

Snart endast två lediga dagar kvar...hur gick det till? Tur att det är mjukstart med ett par dagars jobb bara innan det blir helg igen. Fruktar för ekorrhjulet men vetskapen om att det blir ljusare och ljusare för varje dag gör det lite lättare!


Ha det bäst!!
Kramar från Ann-Louise

Vitt och Svart


Svart vit emaljskylt från Svea Emaljskyltsfabriken.
Visst är texten rolig, så sa man förr, och det ska nu
återinföras i Rosa huset!



Tårt/Kakfat på fot i vitt pressglas. Har några skålar
på fot sedan tidigare och blev glad när jag såg denna.



Halloj!
Söndag morgon och jag sitter och lyssnar på Nanne Grönwall på Nyhetsmorgon Söndag. Maken jobbar idag med, dottern är och tittar på inomhusfotboll, sonen sover och jag har min lilla stund framför laptoppen.

Gårdagen var en lååång dag i hockeyhallen som slutade med vinst efter en något stökig match. Vid ett tillfälle gick ett skott upp i plexiglaset bakom målet och KRASCH, hela glaset exploderade och glasbitar spreds runt om. Efter ett avbrott med byte av ruta så kunde matchen fortsätta!

De röda hamnbodarna i Nynäshamn var så klart stängda, tror det är en sommarföreteelse, men i och med att jag har rätt näsa för att nosa fram loppisar så fann jag en i går med! Såg en handskriven skylt, körde fel, vände, körde rätt och såg en marschall brinna. Detta var i ett industriområde och det jag trodde var loppisen var i en "plåtlokal" med dåliga skyltar. Var faktiskt lite fundersam när jag öppnade dörren dit men där innanför fanns prylar och möbler i massor!! Ägaren (äldre herre) och jag är bästa vänner numera bör väl tilläggas.
Tyckte nog att dagen var lyckad när jag åkte därifrån med mina fynd ha, ha.

Nu ska jag göra havregrynsgröt = ny passion, och planera mitt liv lite, kolla upp datum och sånt jag bara släppt under alla helger som varit.

Önskar alla en fin söndag!
Kramar

Svart kavaj



Svart "frackkavaj" som känns kvinnlig och fin på har flyttat in hos mig!


God förmiddag mina vänner.

En strålande sol visar sig idag och det är en sån fin vinterdag med 10 minusgrader här i Stockholmstrakten. Det blir ett kort inlägg då jag är på väg till Nynäshamn för ännu en hockeymatch med sonen. Maken jobbar idag så jag är solo och ska då passa på att titta runt lite i hamnbodarna där nere om de är öppna idag. Man kan hitta fina saker där om jag inte missminner mig!

Nej nu fram med termobyxorna, kängorna och tumvantarna ha, ha.

Kram och på återhörande senare.


annlouises värld 2009


                                                    FAMILJEN


                              De allra viktigaste i mitt liv!
♥ Oscar som går andra året på gymnasiet med bra resultat och spelar hockey i AJ.
♥ Beatrice som tog studenten, sen en liten studiepaus, läste Idrottpsykologi på halvtid och jobbade i stället.
♥ Roger som jag hållt ihop med i hela 22 år och varit gift med i 17 år.
♥ Pappa som fyllde 81 och är stark som ett troll.
♥ Mamma som var mycket sjuk, låg ofta på sjukhus men mår bättre nu.
♥ Nicke som vi hade i 12 år och fick avliva den 8 oktober. Saknar dig!
♥ Vår nya bil -Volvo V50. Min bästa vän och ögonsten.


                                                  MIN LAST


Det har fikats och ätits en del detta år. Goda tårtor och kakor har avnjutits både
hemma och på cafér. Favoriten -Rosendals Trädgårdar besöktes ofta.
Den godaste Ceasarsalladen åt jag i Gustavbergs hamn!


                                                        RESOR


I början på juli åkte vi till Rhodos för sjätte gången. Oscar hade sin flickvän Sandra
med sig men Beatrice fick stanna hemma och jobba. I augusti bilade jag ner genom
norra Europa med min allra bästa vän Lena på väg till henne i Bryssel. Första gången
jag åkte över Öresundsbron och åkte på Autobahn. Stannade sen i Bryssel några dagar.


                                               ROSA HUSET


Vitt, vitt, vitt! Jag målade om möbler, lister och inredningsdetaljer vita.
Vi köpte nya innerdörrar och byggde en ny större veranda på husets baksida.
Där tillbringades sedan många timmar i solen och vid grillen!


                                        SOMMAR & SEMESTER


Sommar innebär Ångermanland för vår del! Min barndoms hembygd som är
så vacker med Höga Kusten. Det årliga besöket hemma hos mamma och
pappa är guld värt. Brukar också passa på att träffa Lena då hon ofta är hemma
hos sina föräldrar med. Fotografering roar mig mer och mer och naturen
bjuder på så mycket fint!

 
                                                ROLIGHETER


Mycket skoj har hänt. Middagar med vänner, midsommarfirande hemma hos
Malin & Per, svärfars 70-årsfest, Tyrolerfest för våra vänner som fyllt 40 under året
och i december Julkonsert med Peter Jöback.

 
                                                    BLOGGEN


Sent den 21 januari 2009 skrev jag det första inlägget i min blogg. Gud så spännande
det var!! Och om jag vetat hur mycket positivt jag fått uppleva på grund av detta
så skulle jag gjort det tidigare. Har träffat tre bloggerskor under året -Jessi, Susanne
och Therese och haft trevliga stunder! I Jessi har jag funnit en soulmate och TACK
vännen för att du är den du är!!


                                                MIN  VARDAG


Många av dagarna är ju trots allt vardag och innebär arbete. Jag har varvat 75% jobb
med 25% studier. Det har innebärt 15 nya högskolepoäng till mitt CV.
Min nagelteknolog slutade och min jakt på en ny började. Tror jag hittat rätt i Rosalie nu!
Barnen växer och blir vuxna och man får uppleva piercing i tungan för första gången
i sitt liv. Många timmar tillbringas i bilen till och från hockeyhallar eller på läktare
vid matcher.
Jag älskar fortfarande loppisar, auktioner och gamla ting som berättar en historia.
Till och från har jag målat annat än möbler och det har blivit en och annan tavla.


Hoppas ni har en bra Nyårsdag med fina minnen från året som gick! Ny börjar vi om!!!
KRAM


RSS 2.0