Vårnytt & Energitjuvar




Uppfräschning av vårgarderoben i ljusa fina färger. Har redan invigt
den rosa tunikan och den kändes superskön och fin. Tror den puderrosa
längre tunikan från H&M:s Garden collection får bli en "strandklänning"
på sommarens solresa. Den kändes lite vid i modellen annars men säkert
skön som en sådan, till och från solstolen ;-)


Nu har jag önskat eleverna Glad Påsk och i morgon arbetar jag sista dagen innan lovet. Då väntar en planeringsdag inför vår omstrukturering till nästa läsår. Blir nog ingen enkel historia men man ska ju börja någonstans. Solen skiner här i Stockholm och temperaturen ligger på ca. 10 grader och snön försvinner snabbt nu -Skönt! Hoppas det blir någon soldag under påskhelgen också så man kan sitta ute och tanka D-vitamin och locka fram fräknarna igen ;-)

Ikväll blir det lugnt till skillnad från igår då jag var på årsmöte i vår samfällighet. Brukar undvika såna sammankomster men nu hade vi en undran/klagan om en granne som byggt ett staket som har försvårat för oss och synnerhet i vinter med denna snömängd. Inget godkännande finns från styrelsen eller berörda grannar så vi vill att staketet rivs eller flyttas en bra bit. Saken är den att han inhägnat allmäningens mark vilket han inte har rätt till för att utöka sin "egen tomt", och det gör att det blir trångt och omöjligt för alla att nyttja marken. Dessutom är det en säkerhetsrisk om ett Räddningsfordon behöver passera in!

Trodde att styrelsemedlemmar tar på sig ett styrelseuppdrag pga av att de är kompetenta till det....men jag trodde fel. Maken till låg nivå på mötet har jag aldrig skådat och jag ångrar att jag inte var mer påläst själv. Nu återstår att se vad som händer då inget beslut togs igår....av olika anledningar....SUCK!

Har ni varit med om något liknande?? Berätta!

Så ja, då kändes det lite bättre när jag fått ur mig denna parantes i mitt liv ;-)

Önskar alla en skön kväll!

Kramar

Kalasdag


Premiär för min Odd Molly blus idag. Till den hade jag
svart kjol och mina nya pärlörhängen!



Kaffe, bullar och kakor avrundades med en blåbärspaj
och vaniljvisp. Födelsedagsbarnet poserar längst fram
i sin present - en Adidas Hood tröja i Hammarbygrönt!


Skriver några korta rader innan Johan Falk börjar på tv:n. Har haft en skön dag med trevligt kalas och vi hittade en perfekt present till Jacob! Han blev så glad och fin i sin nya Hoodtröja! Vi bestämde träff igen på påsklördagen och det känns superkul då jag är gräsänka och trevligt sällskap skadar ju inte!!

Nu väntar vecka 13 med tre arbetsdagar för min del. Helt OK om man säger så när man vet att 11 dagar med lov väntar sen!! Bara våren också ville visa sig på riktigt så vore allt perfekt!!

Ha en fin kväll och måndag alla fina bloggvänner!

Kram Kram

PS. Missa inte tävlingen hos Evelina!  DS.

Pink Pearls


                                                              PRETTY in PINK


Lördagens butiksspan slutade med att jag hittade pärlor i den sötaste rosa nyansen som passar vårens färger! Både örhängen och halsband köptes och jag ska bära dem på söndagens födelsedagskalas. Vi ska fira makens brorson som fyllt 9 år och det ska bli kul att träffa släkten på makens sida igen. Ska ut på presentjakt med sonen i morgon och även köpa godis att fylla påskäggen vi ska ta med oss hem till dem.

Har precis tänt lamporna efter en timme i mörkret för Earth Hour 2010. Spännande att se i morgon om svenskarna hjälpte Moder Jord. En enkel sak att göra för miljöns skull tycker iallafall jag! Släckte ni era lampor?


PS. GLÖM INTE STÄLLA FRAM KLOCKORNA 1 TIMME I NATT TILL SOMMARTID!!  DS.

Önskar alla en fin söndag!!
Kram på er!

Lördag 27 mars 2010



            Enkelt och minimalistiskt är min linje i årets påskris.



God god morgon på Er!!

En hel helg ligger framför oss och det är härligt även om vårvädret verkar vänta på sig ett tag till. Gud så trött jag var igår kväll, somnade sittandes i soffan några gånger men tog mig genom Let´s Dance och fick se min favorit Mattias stå som vinnare. Har inte riktigt förstått varför Erik i EMD kallas "SnyggErik" det är ju Mattias som är "SnyggMattias" i mina ögon. Ja han är ju inte direkt oäven Erik heller men inte slår han Mattias. Sen har Mattias gjort ett otroligt jobb och utvecklats massor som människa, från att ha stått i bakgrunden har han nu klivit fram -sånt gillas!!

Ska strax ta på mig ytterkläderna och ta mig till Centrum. Ska inhandla ännu ett klädesplagg då det inte fanns i rätt färg igår så nu hoppas jag på mitt eget Centrum idag!!

Vad ska ni göra idag?


Kramisar till alla och speciellt Jessi som ligger hemma i magsjuka istället för att vara i Bryssel...stackare!

Fynda Marimekkoskålar


Iittalaoutlet fyller 1 år och firar det med bra erbjudanden hela helgen.
T.ex kan man fynda ljusblå och grå Marimekkoskålar för 149:- och
alla tallrikar säljer de till halva priset!


Veckans bästa dag  och kväll är här!! Lovely om ni frågar mig då veckan gått i ett. Nu är det bara tre dagars arbete kvar nästa vecka innan påsken och påsklovet väntar. Så skönt att lovet kommer efter påsken i år!

Efter jobbet åkte jag och shoppade upp mig på lite nya toppar och tunikor bl.a från H&M.s Garden Collection och jag var inte ensam om man säger så. Riktigt svårt att bli av med bilen bara och det märks att det är löningshelg. Kvällen tillbringas i hemmets lugna vrå med mina fina barn då maken tillbringar delar av helgen på en kryssningsfärja mot Finland, förmodligen med en öl i handen just nu. Men se det ska han inte bli ensam om för jag ska också fira helgen med en kall senare. Let´s Dance finalen och Solsidan ska få underhålla mig också.

Hoppas ni har en fin kväll och idag har faktiskt solen lyst på mig med!

Kramar

Zinkägg & Våfflor



Nytt för i år är dessa fina och ruffiga zinkägg från
Village. Passar bra på stora zinkbrickan som ska få
en mer påskig blomma till nästa vecka!


Oscar hade en enda önskan idag - Våfflor!
Och som den snälla mamma jag är så tillgodoser
jag såna önskningar =0)


God kväll Sverige!

Gud så fort denna supersköna och slöa dag gått. Tror bara vetskapen om att jag inte behövde iväg i morse gjorde att jag slappnade av totalt och har inte fått mycket vettigt gjort. Har läst lite studielitteratur och lite påskpiff har jag fixat med i idag då jag varit ledig. Har satt vita fjädrar i påskris och hängt i lite färgglada kulor-men bara tre. Det får absolut inte  bli för mycket tycker jag ha, ha.

Har också bokat flygbiljetter upp till mamma på påsklovet! Ska fira påsken hemma med barnen...om de nu är hemma...då maken är iväg på träningsläger med sitt fotbollslag. Lite konstigt känns det nog men så blev det i år och jag är van att vara fotbollsänka. Åker sedan upp till mamsingen några dagar på mitt påsklov och det känns superbra då hon inte är riktigt pigg och det är jobbigt att bo så långt från varandra då.

Hur ska ni fira påsken??

Kram

Starkt gjort Tomas!


                  Tomas Hjert


Ni är flera som frågat mig om hur det är med Oscars hockevän som skadades svårt efter en olycklig tackling i januari och jag har inte kunnat ge något nytt svar. Han har nu lämnat sjukhuset och är på ett rehabiliteringsboende och kämpar med sitt nya liv. Klubben har startat en Rehabiliteringfond för Tomas och flera hockeyklubbar har eller ska bidra i den även Tre Kronor. Det är öppet för alla att lämna ett bidrag till fonden. 




Nu har Tomas ställt upp på en intervju och berättar om handelsen och tiden efter. Du kan läsa den HÄR


__________________________________

Ha det bra och ta vara på dagen!

Kram Ann-Louise

Ont om tid.....men gott om kärlek!


                                    Tänkvärt och hoppfullt!

Blir ett kort inlägg idag då jag har varit borta hemifrån över 12 timmar och behöver en stund att ladda inför onsdagen som blir lika lång!

Har haft en intressant dag på Universitetet med bra föreläsningar och diskussioner och sen åkte jag till Oscars allra sista seriematch för säsongen och hann se halva. Hade alltså fel tidigare då jag trodde det var sista matchen.
I morgon ska jag jobba på förmiddagen och sen väntar en Kemi-kurs med Workshop fram till 19.00. Blir alltså sent då också.

Men sen på torsdag är jag ledig och då är jag tillbaka igen!! På återseende helt enkelt!

Kram från Ann-Louise

Sååå gottsugen idag!



      Chokladbollar med kaffesmak är mina favoriter sen barnsben!!


Inspirerad av ELLE Mat & Vin och sugen som bara den bestämde jag i bilen på väg hem att det skulle rullas chokladbollar idag! Och gissa om det var gott att ta den första fast den inte var rullad och sockrad än.... Nu väntas kaffe strax och då ska jag mumsa på några till. Tycker egentligen bäst om dem när de är kylskåpskalla men idag har jag ingen lust att vänta ;-)

Lördagens vårdagjämning känns som ett skämt även om vi haft sol hela dagen, men jag tycker det är blåsigt och kallt ute. Vill ha värme så man kan klä sig lite lättare och piffigare än nu. Står som handfallen varje morgon när jag ska klä mig och vill så gärna ta något lättare, men då kommer jag att frysa vet jag. Men snart....

Hoppas ni har en bra kväll!!

Kramar till Er!

En helt vanlig söndag



Funderar över var och hur jag ska placera dessa fina Parisflickor i mitt
hem. Om jag hade haft en större walk in closet eller nått slags dressing-
room hade de haft en självklar plats där! (Köpta i Montmartre, Paris)

Idag har jag ingen direkt inspiration och helgen har inte bjudit på något speciellt utöver det vanliga att bjuda på. Nu snöar det ute till skillnad från i går då solen strålade hela dagen och snön smälte med en rasande fart. Satt ute nån timme och läste i solen och fick en fin färg på mina kinder. Fick även en del städning och piffning gjord igår, bytte gardiner och våttorkade alla ytor på nedervåningen....men hur kul är det att läsa om ha, ha.

Nu sitter jag och planerar nästa veckas lektioner och känner att påsklovet närmar sig med stormsteg, Vill gärna avsluta de nuvarande teman och avsnitt vi jobbar med för att ta nya tag i mitten av april.

Vecka 12 kommer bjuda på en hel del välkomna rutinavbrott. På tisdag är det dags att åter åka till Universitetet för föreläsningar och diskussioner med mina studiekamrater och på onsdagseftermiddag och kväll ska jag på en Kemi -workshop laborationer! Alltid kul med lite nytt!!

Ska skjutsa Oscar till ishallen för ännu en match nu. Tror att det blir den allra sista för säsongen. Igår vann den med 8-2 men tyvärr är de 2 poäng ifrån att behålla sin plats i elit nästa säsong. Nu får man bara hoppas att något lag drar sig ur...

Frid och fröjd, nu åker vi!!

Kramar

En god lördagsmorgon







God förmiddag mina vänner!

Vilken härlig lördag man vaknade till idag! Solen skiner och frukosten serverades vid dörren idag! Underbar överraskning när en söt hockeykille levererade en påse från CityGross full med frukost till dörren. Tack det var mycket uppskattat och jag beundrar dessa killar (och tjejer) som gör detta för att samla in pengar till sitt lag!

Makens fotbollslag har match idag och han har redan åkt iväg för att coacha den. De får ett härligt matchväder!! Barnen ligger fortfarande och sover så jag har min stund på jorden nu. Ska ta det lugnt och fixa lite hemma idag innan det är dags för Oscars näst sista hockeymatch för säsongen ikväll. Tyvärr så ser det ut som om de inte hänger kvar i Elit nästa år men man vet aldrig. Hela familjen ska heja på dem allt vi kan ikväll i allafall.

Tror jag ska byta panellängder i vardagsrummet nu, tycker att de svarta som hänger där nu inte kommer till sin rätt i solskenet så de får nog vila till mörkare tider igen ;-)

Önskar alla en fin lördag!!

Kram Kram

Hallå Fredag!


Helgens blommor blev lila tulpaner som nu samsas med mina Festivo
ljusstakar från Iittala på det vita sideboarden.


Fredagar är alltid sköna men idag är jag så trött efter gårdagens sena hockeymatch så det känns extra skönt!! Ute regnar det och det är konstigt att säga att man är glad över det och jag ser timme för timme hur snön minskar. Går ut emellanåt och hackar loss lite is så snart är våra stenplattor fria =0).

Kvällen blir lugn som dem brukar hemma hos oss på fredagar, iallafall för oss äldre...hade planer på att gå och se filmen "Änglavakt" på bio men det får bli en annan dag helt enkelt. Tror den kan vara bra och att den får en att tänka till om livet helt enkelt. Eller enkelt och enkelt, om livet vore enkelt skulle såna här filmer aldrig göras.

Önskar alla en härlig fredagskväll!!

Stor Kramis

Ledig torsdag



Det är så skönt att ha fått naglarna fixade igen. Inga dekorationer
denna gång utan "bara" vanlig fransk manikyr pryder mina naglar.
Det fina armbandet fick jag av min arbetskollega efter sportlovet.
Han var i Egypten och tänkte på mig när han såg detta kamelbens-
armband och hur rätt var inte det!! Måste också bli kanonfint på en
sommarbrun arm om några månader!!


Idag tog jag mig en sovmorgon och ni må tro att det var skönt att vakna utav sig själv. Har tillbringat förmiddagen till att skriva på en uppgift till Universitetet och småfixa lite här hemma varvat med skidskytte på tv. Konstigt hur svårt jag har att fokusera helt dessa lediga torsdagar och hoppar mellan att göra en massa saker samtidigt och när kvällen kommer undrar jag var dagen tagit vägen....jag skulle ju hinna så mycket??!!
Hur som så blir det nog bra med allt till slut även om jag inte känner mig klar med varken det ena eller det andra.

Måste snart ta mig till affären också och handla lite mat. Oscar har match en bit bort idag och jag har fått äran att skjutsa honom. Ni som följer bloggen vet att det tar en hel del timmar innan vi är hemma igen, samling 1,5 timme innan, match 3x20 + periodvilor, duschning och resor. Fattar inte hur han orkar då det är hans fjärde match på fyra dagar!! Men snart är issäsongen över och då kommer man att sakna den istället.

Fick en rolig inbjudan till en 40-års fest igår så nu ser jag fram emot mitten av april när festen är! Kul att ha något sånt att längta till.

Hoppas er torsdag är bra mina vänner!

Stor kram från Ann-Louise


Flowers



    Älskar mitt nya armband med blommor som jag köpte i Paris!!!
      Kommer att bli ännu snyggare mot en sommarbrun arm =0)


Oj, oj, oj... mina dagar går så fort och är fyllda med aktiviteter så jag hinner inte blogga själv eller läsa hos er just nu. Idag har jag jobbat, varit på biblioteket en snabbis, hämtat Oscar och skjutsat honom till en anställningsintervju, väntat läääänge på honom, utfodrat honom med Mac-mat i bilen på väg till hockeymatch, tittat på match (vinst 5-1), väntat läääänge igen på att han ska duscha, kört hem oss båda och har just ätit en kvällsmacka......
....och nu ska jag sätta mig och fixa lite till morgondagens lektion i NO.

Nej, jag klagar inte, gillar när det händer saker men tycker ändå att det ska bli skönt med en lugn kväll i morgon. Då ska jag hälsa på hos er och läsa ikapp. Tack alla som tittar in och kommenterar fast jag är så tråkig själv just nu!!

Stor Kram

Att äta med ögonen



               
                   Nya ELLE Mat & Vin är fylld av pastelliga bilder!!


Trött men glad efter en lång dag på jobbet!! Ska passa på att vila en stund nu när jag är ensam hemma ett par timmar till. Tittar på "Halv åtta hos mig" nu och ska fortsätta kvällen i matinspirationens tecken med ELLE magasinet. Jag tycker så mycket om den tidningen, inte bara för recepten, utan bilderna gör mig glad och lycklig helt enkelt!!

Hörs mer i morgon. Hoppas ni haft en bra start på vecka 11 också!

Kram Ann-Louise



Odd Molly in my heart





Igår köpte jag en blus från Odd Molly i färgen puder med lite svarta
broderier. Var på jakt efter en annan men med facit i hand så satt den
inte alls bra - det gjorde denna sötnos istället!!!
Konstigt hur lycklig man kan bli av ett plagg



Söndag kväll och helgen har känts lång för en gångs skull. Sitter och tittar på reprisen av Melodifestivalen med hög volym och laddar för en ny arbetsvecka. I morgon har jag en låååång dag framför mig. Börjar vid 7.30 med morgonmöte med rektor och sen har vi kvällsmöte och jag är nog inte hemma förrän vid 19.00.

Idag har jag träffat världens sötaste lilla Nicole när jag var till Anna och shoppade lite bebiskläder. Go och glad hela tiden och inte alls blyg. Alltid lika kul att träffa människorna bakom bloggarna man läser och Anna var en lika go och glad mamma! Egentligen har vi inte så långt mellan oss fågelvägen, en nationalpark bara, så det var ingen lång trip jag gjorde idag.

Lite städning har jag hunnit med också och tvättkorgen är så gott som tom. Skönt att komma hem till ett städat hem imorgonkväll. Få se om jag har några krafter kvar att blogga med då annars hörs vi på tisdag igen. Ha det så bra tills dess. Var rädda om varandra.

Stora kramar från Ann-Louise



Från is till gräs




JAAAA vi vann!! Beatrice är lycklig efter matchen som slutade 3-1.


Premiär igår för mig att se en fotbollsmatch, så nu är ishallarna utbytta mot gräsplaner en tid framåt. Förhoppningsvis ska det bli lite varmare också så det blir ännu mysigare att titta. Som ni ser var dottern på sprudlande humör direkt efter matchen och log stort när hon kom gående mot mig och kameran. När jag sen ville ta ett utan blixt också vände det snabbare än en avlöning försvinner......och hon sa att jag fick skylla mig själv om jag inte var tillräckligt snabb.......tror det är ett tecken på att den bloggande mamman är på gränsen med sin kamera i tid och otid!!

Så var då Melodifestivalcirkusen över för detta år, bara ESC kvar i Oslo. Jag måste erkänna att jag aldrig förstått Anna Bergendahls storhet...varken nu eller när hon var med i Idol. Det är något som inte stämmer för mig med henne hur fin låt hon än sjunger. Så om jag fått bestämma igår så hade vi skickat nån av killarna till Oslo i stället. Tycker alla var bra igår men Salems textrader går på repeat hos mig idag.

I was aiming for the sky,
ended up flat on the ground
But once again the sun is rising,
I better keep on walking
Keep on walking


Så mina vänner vi fortsätter väl vår strävan framåt lite till....så kommer nog våren på allvar.
Idag ska jag hälsa på Anso Anna och kanske köpa lite bebiskläder av henne!! Skoj med en liten spontan bloggträff!

Kramar



Äntligen helg!!


         Fredagens dessert -Kladdkaka med digestivekex i. Mums!


Solsidan är verkligen fredagens tv-behållning. Gud vad jag älskar den serien, och kärleken växer sig starkare och starkare för varje vecka!!

Nu väntar jag på resultatet av Let´s Dance. Där älskar jag Mathias och Cecilia mest just nu. Kvällens Bugg var en fröjd att se på och de är ju så fina ihop!! Spännande att se om Rädda Willy aktionen fungerar ikväll med, hoppas inte för då blir jag nästan sur, även om han var lite vassare idag!

Helgen ser annars ut att bli en salig blandning av fotboll, hockey, schlager och mycket sol hoppas jag! En helg i min smak som ni förstår!

Ha det bäst!! Love you all!
Kramar

I min garderob


             Foto från H&M då jag inte orkade fota min egen!!



...hänger sen idag denna jacka i mjukaste skinn från H&M. Hade inte planerat att köpa någon skinnjacka men den passade så bra och sen har H&M en kampanj som ger 100:- rabatt på alla jackor och kavajer! Priset blev då 299:- och då kan man ju inte låta bli ;-)

Annars har torsdagen bara försvunnit. Har haft magknip sen igår då jag nästan kände mig febrig igår vid sängdags och det har hållt i sig idag så det blev en lugn dag. Och tro nu inte att det var dotterns mat som gjorde mig sån, alla andra mår bra! Hon bjöd på den godaste pastan med kyckling, spenat, soltorkade tomater och grädde!! Hockeymatchen gick också bra igår med en seger som jag önskade med 5-2.

Tack alla för era fina kommentarer om mina läppar, brukar få höra att de är fina men man tänker sällan så själv så man blir superglad varje gång!!

Strax börjar "Lyxfällan" igen och det är med skräckblandad förtjusning jag tittar på det. Hur kan det gå så fel för vissa, naivt och slarvigt många gånger och jag tycker så synd om dem som aldrig fått lära sig handska med pengar.

Kram - i morgon är det fredag igen!!

Puss på Er!



Nytt från Sephora som inhandlades i Paris.
Äntligen har jag hittat ett läppstift som jag bara
älskar. Färgen, glansen, konsistensen och hållbarheten
är perfekt. Ångrar att jag bara köpte ett.....
Färgen heter Lip Attitude Glamour G09.


Åh vad skönt det är ute nu!! 7 grader varmt och det droppar från taken och på vägarna syns asfalten igen!! Är pigg från morgon till kväll nu när ljuset börjar återkomma.

Har haft en bra dag i stort, men med vissa stolligheter att styra upp och fick skjuts båda vägarna idag =Skönt!
Just nu sitter jag i funderingar efter ett möte vi hade nu på eftermiddagen i vårt arbetslag. Förändringar av den verksamhet jag jobbar inom är på gång till hösten och förslag ska presenteras på måndag. Man märker att alla funderar och håller hårt i sin vilja och tankar.

Jag hade ett medarbetarsamtal med min chef igår då han avslöjade en del redan för mig, vilket jag höll tyst om idag, och det innebär att jag ska vara med och utveckla verksamheten framåt. Känns bra att känna att man har ledningens förtroende och att de tycker man är kompetent. Hur vi ska gå till väga återstår att se då jag känner oro från en del. Så är det alltid vid förnyelse och omorganisation - allt nytt skrämmer en från början.

I dag blir jag serverad dotterns mat, hon har ännu inte avslöjat vad det blir och det spelar ingen roll då man bara får sätta sig vid bordet idag! Me like!! Sen hockeymatch igen...de vann första matchen i kvalet med 8-1 så vi hoppas på en repris idag!

Ha en skön kväll!
Puss och Kram från Ann-Louise

Nytt från Dove




Dove VisibleCare -
kombinerar mjuk rengöring med återfuktning. Ger
förbättrad hud, lenare och mjukare hud på bara 7 dagar.


Halloj!!

Idag var jag hemma tidigt efter en sväng i min favorit mataffär där jag köpte en skinkstek. De styckar och paketerar allt kött i butiken och jag tycker det är mycket roligare att handla där än att köpa maskin och vaccumpakat kött. Så nu står en stek och puttrar på spisen och till det serveras min egna potatismos!!



Sen ett tag är jag en Buzzador. Får då prova nya produkter först av alla mot att jag marknadsför varorna i mitt kontaktnät och får prover att dela ut. Nytt för mig, men jag tycker det är kul. Den kampanj jag är med i nu är att prova Dove´s nya duschkräm. Jag har nu gjort det ett par veckor och jag kan se en förändring av huden till det bättre. Brukar vara så torr denna tid på året men det är stor skillnad nu, så den funkar faktiskt!! Bra är också att den inte rinner utan är som en kräm som man löddrar in sig i och doften är fräsch. Kostar ca. 27 kronor!

Har fått möjlighet att bjuda in Er att också bli Buzzadorer. Intresserad? Klicka HÄR och följ instruktionerna.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.
När det finns möjlighet att komma med i en kampanj får du besked om det.


♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦


Önskar alla en trevlig tisdagkväll! Tittar in till er senare =0)

Kram från Ann-Louise


Details from Paris





ART DECO och andra stilar som tilltalar mig! Skulle kunna fota skyltar
hela tiden och får stå emot kraften som vill plocka med dem hem...




Så där jag, då känns det som vanligt igen förutom att det var +4 grader och sol när jag åkte hem från jobbet idag. Konstigt hur snabbt man kommer in i tänket igen och det är rätt skönt att ha ett jobb att åka till. Jag mår bra av rutiner, det vet jag sen förut! Kände också att våren nog är på gång snart här och det gjorde mig ännu piggare!

Spenderar kvällen ensam då resten av familjen är på sina olika sporter. Blir väldigt lugnt med andra ord med tv:n som sällskap. Har sett en del filmer nu när jag var ledig och äntligen såg jag "Young Victoria"som jag bloggade om för ett tag sen. Den gick aldrig på de "stora biograferna" men nu finns den ute. Bra och sevärd tycker jag som älskar det gamla England med fina klänningar, hattar och frisyrer!
En annan sevärd film var "Brudens bäste man" som var både rolig och charmig!


Hoppas vecka 10 börjat bra för alla! Tack för alla fina kommentarer om min svartvita tavelvägg!

Puss och Kram till Er!

Black and White wall





Parisshopping - Jag blev så lycklig när jag såg dessa vykort i stället
i den roliga butiken i Montmartre vi var in i. Såg framför mig hur fina
de skulle bli i svarta ramar och jag hade ju rätt eller hur!?!




EAN-koden bär mina barns personnummer och den andra tavlan är
motivet från Marimekkos tyg "Moments" design Maija Louekari. 
A:et står för Ann-Louise och S:et för.........snygg bokstav.......eller
Sixten -det coola namn min pappa bär! Alltid i mina tankar!



God förmiddag!

Sitter och njuter av min nya "vägg" här hemma. Efter en tur till IKEA igår för att köpa svarta Ribbaramar monterade jag och arrangerade här hemma. Köpte ju vykorten i Paris och var sugen att få upp dem. Men gud vad svårt det är att få till det så man blir nöjd. Hade en tanke i huvudet och la ut allt på golvet, ändrade, tog bort osv. Efter någon timme så blev det så här.

Söndagen blir väldigt lugn för mig. Ska försöka planera inför skolstarten i morgon men om jag ska vara ärlig så lockar det inte alls och jag har skjutit på det för länge nu så det har blivit ett måste idag. Skönt att det bara är tre veckor till det är påsklov =0). Blir lättare då man kan dela upp planeringen i block liksom.

Vasaloppet går som sig bör på tv:n denna första söndag i mars och jag spanar efter både min chef och min närmsta kollega. Har koll på onlinerapporteringen också så jag har sett att de startat. Tydligen var det strul vid starten då rekordmånga åker i år. Undrar hur det känns inom en då man helt frivilligt tar på sig skidorna för att åka nio mil?? Inget som kommer att drabba mig även om jag är imponerad och känner en viss avundsjuka gentemot dem som grejjar det!!

Hej hopp -nu skolböcker!

Kram

Chapitre 3 - Paris kyrkor och bohemiska kvarter


Som tagen ur en saga är denna vy över Paris med Sacré-Coeur uppe
Montmartre som siluett. Vi upptäckte att vi såg ända dit på morgonen
när vi vaknade. Kändes magiskt på något vis!


                                               Sacré Coeur



Lunch på ett ställe mitt i Montmartre med den "rätta" parisiska känslan.
Männen kom in och stod i baren och tog en kaffe, en äldre herre satt
och läste sin dagstidning och drack en espresso. Jag åt en Chevré Chaud
som sig bör när man är i Paris och drack ett glas rött till.




Notre Dame på Ile de la Cité - Den äldsta delen av Paris. Här på den
båtformade ön på Seine bosatte sig en keltisk stam för över 2000 år
sedan. De kallades för Parisii och gav sen staden Paris sitt namn!




Latinkvarteren som ligger nära Ile de la Cité har historia från Medeltiden
och är känt för det intellektuella, artistiska och bohemiska. Här
bodde jag förra gången jag var i Paris, på Hemingways favorithotell!



Shakespeare and Company
Bokhandeln har alltid varit en samlings- och mötesplats för litteraturintresserade.
Unga författare har alltid kunnat få bo här, mitt bland myllret av alla böcker.
Runt om i den tre våningar höga bokhandeln står det sängar.

________________________________________________________


Hoppas ni alla har det bra och fredagsmyser i vårt avlånga och kalla land. Här går "Let´s Dance" på tv:n och Pollypåsen är öppnad. Kanske börjar ni tröttna på mina Parisbilder nu men jag fortsätter då jag även har ett dagbokssyfte med bloggen.

Må så gott och ha en trevlig helg!!

Kramar



Chapitre 2 - Så mycket Paris det kan bli!






Att för en stund få leva som en parisiska och sitta mitt i Paris, på
Champs Elysées mitt emot Louis Vuitton huset, är en härlig känsla.
Solen värmde, ljudet av franska språket runt omkring och alla människor
som alla har en historia. Vilka är dom, vad tänker dom och var är dom
på väg? Vi roade oss med att prata med den trevliga franska damen
och fotade lite i smyg.



Operan när himmelen är som vackrast. Gillar fotot där man ser
ballerinorna och biljettluckan mycket! Ger en stark känsla av kultur
och flärd
på hög nivå.
 


Galeries Lafayette -det vackra varuhuset. Man tror nästan inte sina
ögon när man kommer in där och vrider på huvudet åt alla håll.
Kupolen och alla valv är en fröjd för ögat!
Från sjätte våningens café har man en gudomlig utsikt och där fotade
jag Eiffeltornet i skymningsljuset. Visst är det vackert!




Place du Trocadero -från utsiktsplatsen har man underbar utsikt över
Eiffeltornet. Nu har även jag sett tornet i kvällsljus som jag längtat efter!
Vi stod och njöt av stunden ett bra tag innan vi satte oss på en ute-
servering
intill. Där såg vi Eiffeltornets ljusspel i blått som blinkade
varje hel timme! Att maten inte var så kulinarisk förläts då miljön vann!



Detta var tisdagens Paris för oss! Shoppade lite också men det och onsdagens äventyr får ni se senare! Nu ska jag titta på en film, "Brudens bäste man" en romantisk komedi med Patrick Dempsey, med dottern. Hon var så gullig och hade en "Välkommen hem" present till mig i morse! Det märks att hon är min dotter, en fullträff som hon även gillar själv!! Visar sen.

Kram och Sov gott!!

Chapitre 1 - Vi mötte våren i PARIS!

Åh så härligt vi haft det Jessi och jag i Paris! Love you vännen!!

Allt har flutit på utan missöden, vi kom iväg som vi skulle trots att vi båda misströstade under måndagen och vi har haft tid att både se det vi ville och tid till att bara vara och njuta av staden, människorna, det vackra vädret och varandras sällskap!


Känslan när man kliver ur flygplatsterminalen och möts sol, värme,
grönt gräs
och INGEN snö är obeskrivlig! Tror att Jessi och jag utbrast
"grönt gräs" tusen gången under bussresan in till Paris.


La Defence - Det moderna Paris är ett affärsområde där även vårt
hotell Pullman -La Defence låg. Det är den "lägsta" byggnaden på bilden.
Här har vi precis kommit upp från Metron på väg till hotellet.



Grande Arche - Den moderna triumpbågen. Byggd efter initativ av
president Mitterand och idag som ett minne av honom, klar 1989. Den
är så stor att hela Notré Dame ska få plats inuti.


Solen skiner, fåglarna kvittrar och i luften är det 10-15 grader varmt.
Folk har vårkänslor, har vårkläder och skor på sig och man rycks med
av känslan och får lust att kasta av sig de svarta kläderna och klä sig
i vårfärger och lätta skor!


Vårt fina hotellrum med supersköna sängar. Kändes som om man sjönk
ner i något mjukt och gosigt som omfamnade en. Sov som en prinsessa
med andra ord!


Fräscht och rent och stort i Parismått mätt. Här är vi förväntansfulla och
längtar ut på stan och solen för att hitta ett mysigt ställe att luncha på.


Rummet låg högst upp, på 19:e våningen med utsikt över hela Defence
området och lite till! Människorna syns som små myror och mitt över
torget har vi det stora shoppingcentrat "Les Ouatre Temps".


Triumfbågen med den okände soldatens grav var nästa stopp. Lagom
mycket människor ute på stan och solen värmer gott!


Vi promenerade ner längs Champs Elysées för att hitta ett mysigt café
att äta på. De fina affärerna avlöser varandra längs fina paradgatan.




Valet föll på café George V mitt på Champs Elysées där vi kastade oss
över ett bord ute i det fria. Där satt vi i solen utan jackor på och bara
njöt av allt -men det är en upplevelse i sig så och förtjänar ett större
utrymme så den kommer i nästa inlägg!!
(Fotots tog när vi gick så solen hade flyttat sig)

Ja som ni förstår är det svårt att välja bland alla foton som tagits och allt man vill förmedla som man har inom sig nu. Tror att jag lever i ett Paris-rus just nu av alla underbara minnen och upplevelser. Fortsätter helt enkelt med mer Paris senare, det här är bara några timmar av vår resa jag visar här!


Nu kaffe och "bara vara" -har ju trots allt sportlov några dagar till!!

Kram och Au Revoir från Ann-Louise

Bon Voyage



Reseguider, pass, pengar och biljetter till Metron i Paris ligger klara
här hemma. Flygbiljetterna har Jessi hand om så nu är det bara
vädret här hemma som grumlar glädjen lite...måtte det ha lugnat ner 
sig till i morgon så att flyget går som planerat!


1 mars välkommen! Men inte hade jag tänkt att det skulle bli ännu mer snö...var så glad över asfalten som smält fram de senaste dagarna. Sportlov innebär sovmorgon men det var nästan så att jag tvingade mig ligga kvar, konstigt att man inte kan sova när man får. Måndagen blir en innedag känns det som när jag tittar ut.

I morgon är det äntligen dags för Jessi och jag att åka till Paris! Ska packa min lilla väska med det allra nödvändigaste idag och det är inte det lättaste. Ska jag ta den eller den....kommer jag att frysa....vad blir bäst i Paris....ja så där håller jag på. Saknar jag något får jag väl köpa det på plats tänker jag sen, så det blir nog bra när det är klart. Hoppas att det stämmer att det ska bli sol och ca. 10 grader i Paris i morgon!! Man vill ju slippa gå med paraply!!

Nu ska jag stryka lite tvätt!

Kram och kör försiktigt!

RSS 2.0