Pastelliga detaljer





                     IKEA, Lagerhaus och Bolagret har fått besök idag.


Maken borrar i vårt nya fina kakel och jag har PANIK eller kanske ÅNGEST över att något ska gå fel.... Jag verkligen hatar alla dessa situationer som följer med när man gör om -att man ska göra hål i det hela och fina. Brukar oftast leva utan tavlor och annat, som lampor, länge efter att man målat eller tapetserat bara för att slippa må dåligt. Tänk om det blir fel!!! Dottern skrattar åt mig och känns väldigt avslappnad och tycker jag ska ta efter henne.....och det önskar jag med.

Sakta men säkert växer köket till och jag ska visa helheten då allt är klart och jag är hemma då dagsljuset är framme! Börjar till och med vänja mig över de olika vita nyanserna. Har nämligen sett hos andra att alla har så! Ingen har exakt samma vita nyans på vitvaror, luckor, bänkar, kakel osv. i sina kök!

Nu ska jag koncentrera mig på handbollen innan jag tar en sväng förbi köket och tittar till resultatet! I morgon kommer elektrikern och fixar med elen till oss!!

Önskar alla en fin söndagskväll och en fin måndag!!
KRAM

Skönt med helg!


        Jag vill gärna rå om lille söta Maximilian när jag träffar Anna!


Som jag längtat denna vecka efter sovmorgon! Och hur blir det då....jo först har jag svårt att somna igår och sen vaknar jag tidigt idag. Inte direkt så att jag känner mig utvilad just nu, men vad gör det när en massa skoj väntar på en!

Nu på förmiddagen åker vi och firar makens bror som fyller år idag - Grattis Tony- på lunch och tårta. Sen direkt till sonens hockeymatch och sen hemmamys med god mat! Stackars Oscar, han spelade match med A-laget igår (stora män) och blev tacklad. Mitt hjärta stannade för några sekunder men det hela gick bra och slutade med en STOR fläskläpp. Där behövs inget botox om man säger så ;-)

Nu frukost som maken fixat med kaffe, ägg, juice och gott valnötsbröd!

KRAMAR

Öppna hyllor






                                                             KÖKSINSPIRATION


Nej, det blev ingen uppdatering igår på förra inlägget och det var nära att jag inte hunnit/orkat skriva idag heller.  Vet inte varför men min blogglust och ork har tagit en liten paus känns det som och kanske vore det bäst att jag tog det med, men jag vill ju gärna fortsätta min dagbok. Kul kunna gå tillbaka och läsa senare! Men bli inte ledsen över att jag är dålig på att kommentera -ni ska veta att jag läser era fina bloggar!! Behöver bara piggna till och känna våren tror jag!

Idag har jag fortsatt fixandet, diskandet och planerandet av köksinredningen. Vi har planerat in två öppna hyllor i köket efter att ha flyttat en del skåp och snart ska de på plats. Min dröm är att få till det som Leila Lindholm på dem, med en massa fina saker i härliga färger, men är rädd för att det ska sluta något för sparsmakat....surfar därför runt för inspiration! Köket ska vara välkomnande och lättillgängligt och alla ska kunna må bra där!

Nu ska jag ta och rätta några matteprov och diagnoser!

KRAM


Chokladprovning hos Anna

















    VÄRLDSNYHET -Marabou Premium Cocoa Sea Salt Pecan - Ny favorit!

 
Chokladprovartjejerna hemma hos Anna. Maja står mellan Anna och mig!


TACK Anna för en supertrevlig kväll hos dig med Marabou Premium och Maja Berthas!
Låter bilderna tala för sig själv just nu för jag måste hoppa i säng nu! Återkommer
i morgon med en utförligare rapport!

Gissa om det var gott?! Mmmmmmmm.....Marabou!

Sov gott!

Sneak peak






                                                 SÅ MYCKET BÄTTRE!



Kvällsljus gör inte köket rättvisa men kunde inte låta bli att fota ändå! Vita fogen och siliconet på plats och inte torrt ännu så vi kan inte putsa kaklet blankt än.....men GUD så det kliar i mina fingrar! Men nu får det vila i natt så får vi fixa mer sen. Är galet nöjd so far iallafall!

Nu ska jag koppla av en stund innan jag ska göra sängen sällskap. I morgon väntar en spännande kväll som jag ser fram emot med en aktivitet som måste vara skapad för mig! Berättar mer detaljer efter i morgon!

På återseende ni alla som läser min blogg och som orkar lämna kommentarer. Ni gör bloggandet roligare och jag vet att jag varit dålig på att kommentera själv på sistone, men har inte hunnit pga jobb och renovering! Bättre tider väntar!

KRAM

Stilrent i svart

                     
                       
                              
                                     Nya matsalsstolar har flyttat in!



Dagens utflykt
blev inte så lång men vad gör det när utgången blev trevlig! Ni som följer bloggen vet att jag sålde våra vita "Myran"-stolar i veckan och var ute efter nya. Har spanat in mig på olika svarta vadderade stolar i skinnlook som jag kände skulle göra vårt "nya" kök rättvisa. Åkte och spanade idag och när vi av en slump ramlade över dessa fina så slog vi till.

Eftermiddagen har därför tillbringats med att skruva och montera, städa och fixa och nu är de på plats runt vårt vita Dockstabord. Det blev riktigt bra och mer av en loungekänsla nu, tror vi kommer vilja hänga mer där nu. Stolarna är så sköna, sittvänliga och mjuka och har ett skönt gung om man vill!

Nu längtar jag väldigt mycket efter måndag då fogningen av kaklet blir gjort, när vattnet kommer igång i diskbänken och hyllor och piff kan påbörjas! Gissa om det är bökigt att laga mat och sen ta rätt på disk och sånt när man måste till tvättstugan för att sköjla av......men sen blir det superkul!!

Ikväll blir det Chevré Chaud till middag och lördagsmys i soffan!

KRAM och ha en skön lördagskväll/ Ann-Louise

Fyra nyanser av Vitt...minst


Kakel uppe MEN fortfarande ofogat som ni ser. Ska
ha vit fog mellan plattorna när det är klart. Vit bänk
är iallafall på plats!

LEDIG!
Bästa kvällen på veckan och jag sitter med ett glas rött och tittar på Let´s dance med maken och dottern. Har haft en bra vecka på jobbet och hur jobbigt det än är att starta upp en ny termin så behövs det bara ett par veckor innan man är inne i det igen. Allt fungerar, går på räls liksom och dagarna går väldigt fort. Har väldigt duktiga elever som snappar det mesta på en gång.

I helgen ska vi mest ta det lugnt. Hade hoppats få städa ordentligt efter köksstöket men det är inte klart ännu och det händer inget under helgen...men på måndag ska det fogas vitt på kaklet! Sen blir jag så faschinerad över hur många olika vita nyanser det finns. Tycker att man köper och har "vitt" hemma men i visst sken ser det inte vitt ut i jämförelse med annat,,,hajjar ni? Vill måla om allt nu till VITT ;-)

Tror nog vi hinner med en utflykt i morgon, hmmm, kanske Liljeholmens Centrum med Myrorna.....kanske fika på Rosendal.....

KRAM

Romantiskt i mullvad




Fynd från BikBok med spets i en fin mullvad/lila/brun/rosa färg!
Köpte den i Kista centrum i lördags när vi var där en sväng innan
sonens ishockeymatch!


Det är bökigt utan kök med rinnande vatten ska jag berätta om ni inte har upplevt det själva. Mat måste man ju ha och disken ska diskas, diskmaskinen funkar inte, så vi tackar gudarna för tvättstugan. I dag var det jag som stod för middagen så då får maken diska!! I morgon kommer våra duktiga hantverkare och slutför renoveringen (hoppas jag) så jag ser ljuset i tunneln!

Sen har jag krängt iväg våra köksstolar idag också så nu är vi utan tills de rätta dyker upp. Har aldrig varit nöjd med dem och nu känns det befriande faktiskt. Fick lika mycket betalt som jag gav för dem, Blocket är bra!
Några bra tips var man kan hitta fina och prisvärda stolar?

Nu ska jag titta på Masterchef Sverige och bara njuta av kvällen! Hoppas jag sen får sova lika bra i natt som jag gjorde förra natten! Gud vad mycket piggare man blir!

KRAM KRAM



Vårkänslor




Oj vad fort dagarna går och vad lite jag hinner! Idag har vi fått halva köket kaklat, nya bänkskivor och en del skåp omflyttade + att hela huset är dammigt av byggdamm och rörigt till tusen. Ingen diskho har vi heller på några dagar då det fattades en specialborrmöjäng och den kommer på torsdag. Jag vi får väl diska i tvättstugan (då diskmaskinen är urkopplad) och försöka använda samma glas några dagar ha, ha ;-)
Men jag lovar att det blir fint!

Idag hade jag vårkänslor då vi haft plusgrader flera dagar och snön smält undan väldans mycket. Öppnade fönstret till mitt arbetsrum och kände fräsch luft komma in och jag frös inte! Hörde en fågel sjunga också...och visst är det ljusare om eftermiddagarna nu!

Ska kolla klart på Idrottsgalan och sen komma i säng i tid då jag fortsätter att vakna för tidigt... men kom just på att sonen kanske ska hämtas från hockeyträningen som slutar 22.50...får sova i ett annat liv!

Stora Kramar!!!!


Addicted?


                          Onödigt dyr och onödigt god


Gråtrist dag på många olika sätt lättas upp något av skidskytte och en god semla. Åt en i går med.....och den var bland den godaste ever. Köpt på ett fint konditori i Kista Galleria för 27:- (!) men smakar det så kostar det också!
Sitter och planerar kommande veckans lektioner men den riktiga känslan har svårt att infinna sig idag. Har sovit dåligt några nätter nu också då jag vaknar stup i ett och har riktigt skumma drömmar. Blir jobbigt i längden det med, framförallt då jag oftast sover mycket gott och länge ;-)

Brukar inte längta efter söndagskvällar men i kväll ser jag fram emot nya säsongen av Solsidan. Hoppas jag får skratta lite då!

KRAM

Lördagslugn and I love it!


                                       Bling Bling -det gillar jag bäst!


God morgon mina vänner!
Lördag och hela helgen kvar, det kan vara den bästa stunden på helgen och det är upp till mig vad jag gör av den! Igår var jag hos min nageltjej och fick mina naglar snygga igen! Jag är inte ute efter att ha långa naglar ytan vill bara ha den lika långa och fräscha. Gillar att dekorera ringfingrarna på något vis och denna gång blev det silverbling som följer den vita kanten! Snyggt eller hur!

Maken är iväg på IKEA för att inhandla diverse köksinredning. Kan ju vara kul att följa med, men jag behövde sovmorgonen mer och det kan bli trångt i bilen med fälda säten m.m. Får min lilla utflykt senare idag då vi åker till Oscars hockeymatch hela familjen. Vi brukar försöka besöka något nytt centrum när vi ändå är iväg också, tror jag ska festa till med en semla idag med. Men först en latte så jag piggnar till!

Önskar alla en fin helg!
/ Ann-Louise

Firma riv och röj


Fulkaklet är borta men hemska bänkskivan kvar......


Nya gipsskivor uppe.....men fuldiskbänken -räfflad??? - kvar......


Jajamensan, visst har miniköksmakeovern startat här hemma. Jag har ju längtat hela mitt liv känns det som och plötsligt hände det. Maken har avsagt sig fotbollstränarjobbet (ledde Norrettan) så nu finns det tid över.
Det enda som är jobbigt är all röra som följer med. Kanske tur att jag är så trött som jag är så jag inte orkar gå och plocka undan hela tiden.

Annars har det inte hänt något annat spännande här hos oss. I morgon är det äntligen fredag och jag ska till min nageltjej och mysa direkt efter jobbet! Det är lyx och en superbra start på en helg!

Kram till alla fina!

Jobbar hårt....




...så här i början. Var det så här segt innan jul också? Säkert men jag har ingen tid över känns det som och alla möten äter upp min planeringstid. Därför ska jag sätta mig med matteböckerna nu och planera lektioner för några veckor framåt innan jag tar fram pärmen som det står "Revolutionernas tid" på för att planera ett Energitema.

Har ju jobbat min första tisdag på länge och därför inte fått någon sovmorgon idag så tröttheten grep tag i mig efter middagen och  jag har svårt komma i säng om kvällarna. Tror en latte kan behövas om jag ska hålla mig vaken!

Hörs en annan dag hoppas jag!

Kram på er!

LOVE LETTERS


Stilen som kommer starkare och starkare nu enligt "Leva & Bo". Ni
förstår att jag skulle ta emot allt som finns på bilden med glädje!


Fick ett samtal från min vän Lena som var i Antwerpen över dagen.
Inne på Urban Outfitters hittade hon bokstäver för väldigt bra pris och
undrade hur många hon skulle köpa! Hon känner mig!


Min bokstavsvägg har sen denna bild togs utökats med några bokstäver,
ett X, ett A och ett U och fler är alltså på väg!! Kan man få för många
undrar jag?


Mina vita högblanka  underbara industribokstäver i plåt! De är ca. 80
cm höga och ca 5 cm breda. Har ett L, ett S ett M, en 1:a och ett litet a.
Funderar på att sälja några av dem men vet inte vad man ska ta för pris?
Vet att de kan bli dyra om rätt person dyker upp och jag betalade ju
lite för dem själv. Vad tycker ni? Någon intresserad?




Nu är julen borta i det rosa huset och gardiner och ljuslyktor har fått en rosa ton dem också. Riktigt härlig känsla idag då solen sken från en blå himmel och det droppade från taken! Nackdelen är ju att det blir glashalt när det fryser på och man är livrädd att röra sig utomhus.

Så var då mitt jullov slut för denna gång och i morgon kl. 8.30 ska jag vara på plats på skolan igen för en planeringsdag. Alltid skönt att få starta terminen med en elevfridag för att komma igång och ha lite planerat inför elevstarten. Får se när jag kommer i säng i kväll, brukar dra ut på lovet så länge som möjligt till priset av att jag är supertrött första dagarna....men sån är jag!

Nu börjar skidskytte för damer på tv:n så jag slutar för denna gång!  Ska titta på Solsidan, säsong 1 senare som förberedelse inför säsong 2 som startar nästa söndag! Ha en bra kväll!

Kramar

Mintchokladtårta


                                     MINTCHOKLADTÅRTA


Ca. 16 bitar

INGREDIENSER

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g margarin eller smör
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl (180 g)

CHOKLADGLASYR

  • 25 g margarin eller smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 20 plattor after eight

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter med matfett.
3. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.
4. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
6. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.
7. Blanda matfett, grädde och after eight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
8. Bred glasyren jämnt över kakan och låt den stelna i kylskåp.

Jag gjorde en dekoration av smält socker som jag ringlade på en bakplåt, lossade försiktigt och dekorerade just innan serveringen. Severas gärna med lättvispad grädde och jordgubbar!

LYCKA TILL!



Friday


               Årets andra semla slank ner idag med en god latte till!


Så var det då bara en helg kvar av det långa jullovet...hur gick det till? Jag som gjort allt för att förlänga det genom att vara uppe halva nätterna ;-) Nu kommer det bli jobbigt att komma i fas igen då jag säkert kommer fortsätta vara vaken om natten utan att kunna sova på morgonen. Snart ringer väckarklockan igen. Men vi tar det i smådelar och vecka 9 är det ju sportlov igen!

Dagen har hittills innehållit lite hårtoning, brynfärg och annat för att fräscha upp det som går, en tripp till Farsta Centrum på lite butiksspan och semleinköp och sen en stunds lektionsplanering. I kväll ska jag se premiären på "Let´s Dance" i min ensamhet. Inomhusfotboll och hockeymatch +bowling står på övriga familjens schema, men jag trivs bäst under min korkek där jag kan lukta på blommorna.......;-)

KRAM och Gud så gott det är med semlor!

Trettondagsmiddag


Vi bjöd vännerna på god fördrink. Vodka och Schweppes
Pear/Lime fusion, lime och is. Sockrade en kant på
våra cocktailglas som jag fyndat på loppis! GOTT!


Efter middagen som var Kyckling med curry, sambal
och mangochutney, bjöd jag på en dessert. En god
chokladmousse, mörk och vit i lager, med björnbär.


Julklappsspelet "På Spåret" plockades fram och som
vanligt vann tjejerna över killarna.....! Mateusskålen
var fylld av plockgodis och den tömdes snabbt!


Av vännerna fick vi denna fina krispigt vita bukett!


Känner mig lite seg idag efter en trevlig kväll med våra vänner igår. Borde gå ut i köket och diska diverse glas men det känns inte så lockande. Det var mycket roligare att plocka fram allt igår ;-) Halva familjen är redan ute och åker, fotbollsmatcher som vanligt, sonen sover efter tuffa dagar på jullovsjobbet (han kör truck och plockar varor i 28 minusgrader på ett stort lager) och jag ska försöka komma igång med lite lektionsplanering idag. Konstigt vad fort ett jullov kan gå!

Tyckte häromdagen att jag inget gjort...men när jag tänkte efter så har jag hunnit en massa, träffat de människor jag tycker bäst om, gjort nya härliga bekantskaper samt hunnit vila en hel del också. Frågar du mig idag så är jag nöjd men känner mig tröttare än trött....kanske beror det på den sena timmen igår?!

Hoppas ni har det bra och njuter av julens sista helgdagar. Nu tar vi tag i resten av året och gör något bra av det, eller hur!!

Stor Kram ♥


Äntligen en träff med Jessi ♥


Årets första semla i Jessis nya fina kök! GOTT!!




Fick "vårklappar" av Jessi. Vi har nu släppt 2010
och ser fram emot 2011 med tillförsikt båda två, så
därför passar vårpresenter bättre! Härliga Jessi!


Fick boken "Monikas bästa menyer" av Monika
Ahlberg med superhärliga bilder som ger en vårkänslor
och goda recept samt bakformar och muggar!



Jessi bjöd på supergod smörgås med Skagenröra.
Den godaste jag ätit någonsin!



Detaljer från Jessis härligt inredda hus. Man blir så glad av att vara där
både av henne, färgerna och sakerna.


Som jag längtat efter en träff med min fina vän Jessi! Var några veckor sen sist och det har till och med blivit nytt år så det var på tiden. Efter att SJ satt lite grus i maskineriet kom jag fram och vi pratade och pratade som vanligt när vi ses. Känns som om vi har så mycket vi vill prata om så samtalsämnen saknas inte. Jessi och hennes man har inrett sitt hus så fint, målat i härliga färger och det är pyntat och fint överallt! Jessi hälsar och tackar alla för hälsningarna till henne och för kramarna ;-)

Tack för idag Jessi och nu hoppas jag vi ses snart igen vännen!! ♥

Sen går dagarna för fort just nu när man är ledig och kvällen kom fort. Mötte upp maken för ett besök på IKEA där vi planerade och bestämde oss för bänkskiva och annat till vår miniköksrenovering. Man blir ju supertaggad efter ett besök i ett nyrenoverat hus! Köpte lite annat smått och gott, bra priser just nu, innan vi åkte och handlade till middagen med vännerna i morgon!

Trevlig kväll!

Kram ♥

Dansk design




Ljusstakarna Peak från danska Herstal pryder nu
sideboarden i vardagsrummet. Handblåst frostat
glas på snyggt silver i olika höjder ger fint sken!


Hallo friends! -What´s up?, som min Oscar skulle ha sagt!

Här går allt i ett stilla tempo idag. Går och småplockar och fixar här hemma. Tar bort, plockar fram och förändrar lite smått. Ska strax ta tag i skåpluckorna i köket som ska få sig en omgång med trasan ;-) Sen väntar en kväll i samma stilla lunk! Macaronipudding står på menyn och till det god kall julmust!

I morgon åker jag med maken direkt på  morgonen och sätter mig sen på tåget  för att tillbringa dagen med Jessi! Ska bli så mysigt att ses igen, få krama om henne och se hur deras hus ser ut nu efter en del renovering. Var ju där i somras och fick mysa på deras uteplats och nu får jag se deras fina kök!

Nej, dags att leka hemmafru nu! Undrar just var RUT bor?

KRAM

Lunchdate med mina bästa tjejer!



                                           VAPIANO - "The belly rules the mind"



Jag och Lena åt Pizza ruccola med mozarella, ruccola och parmesan.
Har min julklapp till mig själv på mig-en kofta från Odd Molly = favorit!
Beatrice slog till på en Pasta Filetto di Manzo e Ruccola.


        Krämig Cappucino och Vapianos chokladtårta som avslutning.


                R.O.O.M och House Doctor -Favoritbutikerna i PUB-huset!
             Älskar tavlorna i bakgrunden som ni kanske redan förstått ;-)


Efter en skön sovmorgon idag, kom hem från Dalarna och ett roligt nyårsfirande sent igår, åkte jag och Beatrice in till stan idag för att möta min kompis och Beas gudmor Lena över en lunch. Vi valde ses vid Stureplan och sen äta på Vapiano på Sturegatan. Vi hade tur som var där i tid för vi fick ett bra bord och service innan stället invaderades av hungriga människor som var ute och söndagsflanerade på stan. Galet med reor överallt nu i affärerna och jag köpte lite små roliga saker till hemmet.

Efter lunchen och butiksspan kramade vi om Lena som ikväll flyger hem till Bryssel igen. Vi pratade resor och kom fram till att vi båda vill till New York snart igen!! Men först ska Beatrice och jag till London i början av mars för att ha mor & dotter mys i en häftig stad! Bara två månader kvar nu -Jippie!

En vecka ledigt kvar nu innan vårterminen drar igång. Har en del roligt att se fram emot denna vecka som en tripp till vännen Jessi på tisdag, middag med vänner på trettondagsafton och en hel del vila också blandat med bortstädning av det lilla julpiffet som finns kvar.

På återseende!
Kram /Ann-Louise

Välkommen 2011



                Önskar alla ett underbart 2011!

                                       KRAM


RSS 2.0