Snart april!


                                     SAMOS 2010


Snart april och sommarmånaderna med semestern närmar sig med stormsteg! Till skillnad från i fjol har jag ingen aning om vad sommaren kommer att innehålla. En tur upp till pappa är väl given men inget annat. Kan inte bestämma om det är skönt eller trist?

Fjolåret var som en trist tillställning jag var tvungen att bese och jag försökte fylla ut tomrummet med resor kors och tvärs över världen och ofta. Det var bra för mig och vilka resor jag fick uppleva! I år kanske jag måste ta tag i tomrummet och sakta fylla det istället för att fly? En sak är säker -mamma kommer inte tillbaka. Men jag saknar henne lik förbannat precis som det stor på Miljonlotteriets brev till henne som jag fick eftersänt i dag. "Vi saknar dig".

Ha en fin torsdag mina vänner. Snart fredag och 1 april = låt dig inte luras, men lura många själv ;-)


Silver




Hittade det stora fina silverägget på R.O.O.M. i helgen, Passar bra
med mitt lilla fina från Indiska. Bakom min älskade "Etta" i plåt!


Lång dag idag med APT men nu får jag lite vila. Har varit en underbar fin måndag idag med strålande solsken och vårkänslor! Hörde av en kollega att supervärme är att väntar nästa söndag, hoppas det stämmer! Man blir ju så glad av ljuset och värmen!

Nu ska jag lägga mig i soffan och se slutet av "Project Runway"!
Kram


gott att få




Konstigt att det är så kul att få presenter även när man blir äldre!
Fick fina virkade dammsugare och chokladboll som Susanne knåpat
ihop och fina servetter, bakformar och chokladbönor i fint paket av
henne och Cecce! Allt i fin cellofanpåse och i mina färger! Tack!


Men var tog solen vägen hörruni? Jag skulle ju sitta vid husväggen och sola idag! Ja ja jag fick ett par timmar i förmiddags så jag får väl känna mig nöjd med det. Kanske var det ett tecken på att jag borde gå in och ta tag i huset, kläder, tvätt och annat plock. (tråkigt)

Har funderat mycket över det här med kläder och jag i helgen. Jag har en ganska stor garderob i en massa olika storlekar då min vikt varierar hej vilt emellanåt. Men när jag ska gå ut så väljer jag alltid FEL kläder. Jag krånglar till det så in i vassen, provar och provar och tar ofta det jag aldrig annars använder....och med resultat att jag otrivs hela kvällen!

Jag måste lära mig att det enkla är det bästa, ta det jag trivs bra i även på vardagarna, för de kläderna skulle passa bra även ute på lokal. Borde ju veta att en del foton tas så resultatet förevigas.

Så Ann-Louise - note to yourself: Don't mess up next time!!! Tänk om -gör rätt!

KRAM ♥

Tjejerna & jag!


LÖRDAG

Åhhh vad jag älskar denna bild! Den får symbolisera min helg - En riktigt feelgoodhelg!


Mötte upp bloggvännerna Susanne och Cecce på stan och sen guidade jag dem till
Rosendals Trädgård där vi fikade gott ute i solen, även om det var lite kyligt. Tack
snälla ni för presenterna och Susanne för de hemmagjorda virkade kakorna, så söta!

                        


FREDAG

I går kväll mötte jag upp Anna och Caroline på Underbara Bar för
en drink och lite tjejsnack. Jag presenterade dem för drinken Appletini
på egen risk, för den ger mersmak ;-) Alltid lika gott att träffa dem!



Sen gick vi till Östgötakällaren där vi mötte upp Mia, en ny trevlig
bekantskap och Susanne och Cecce för att äta och umgås. Trångt,
folkligt, gott, mysigt hade vi några timmar på Söder!
Lånade denna bild av Mia som därför inte syns på bilden.



Kvällen avslutades med flera goda Appletinis på Chill vid Götgatan och
vi fick ett bord med utsikt över fredagens stadsvimmel. Innan var vi
upp till baren Himlen därtill som ligger 104 meter upp och bjuder på en
underbar utsikt över Stockholm. Tyvärr var där för mycket folk för att
stanna så vi gick snabbt vidare.

NU sitter jag i soffan för första gången denna helg och det är också skönt! Har som ni ser haft en kul helg hittills med utekväll på Söder och lördagsdejt på stan! I morgon blir det en skön hemmadag i myskläder!

TACK alla trevliga tjejer för att jag fått lära känna er och för att ni gjort min helg! Kram!


Lovely



Hittade en ny affär  i London som blev en favorit!
Cath Kidston kände jag till sen tidigare och gillar det
romantiskt blommiga och pastelliga. Hemma hänger
fina kökshanddukar i rosa och grönt nu!


Nu har jag kväll och sitter och slötittar på "Halv åtta hos mig" alldeles ensam i min soffa. Har just klippt en kompis vårfin och har en maskin tvätt att hänga innan jag slappnar av helt. Bea kämpar på i fjällen och era hejarop har nog nått henne då hon klarat examinationen på längdskidor! Blir nog folk av henne med vad det lider ;-)
Maken och sonen med flickvän är och tittar på hockey så jag får mysa själv en stund, gör inget alls, tycker det är ganska skönt att "slippa prata och lyssna" ibland. Är nog kopplat till mitt jobb där jag pratar hela tiden och det låter runt om mig om dagarna.

Nu ska jag titta på Mästerkock Sverige. Har missat det två veckor i rad så det blir spännande att se vilka som är kvar idag.

Kram Ann-Louise

A DAY to die for



Mina nya kuddar från DAY Home passar bra med den tidigare LOVE-kudden!


HALLOJ!
Hoppas allt är bra med er överallt i vårt avlånga land! Här lever livet idag när snön försvinner i en rasande fart och termometern visar 12 plusgrader i skuggan! Jippie -vilka vårkänslor man får! Synd bara att man måste vara inomhus såna här dagar men man får öppna fönstren och dra nosa lite. Vårdagjämning igår så nu, NU är det på gång!

Tänker annars på Beatrice som är i fjällen med sin GIH-klass. Hon ska ju bli Idrottslärare och ska lära sig och sen examineras i skidåkningens konst både på längden och tvären under veckan. Hon skrev igår att det är det mest psykiskt påfrestande hon varit med om i sin idrottskarriär att lära sig åka längdskidor!! Tänk så har jag aldrig tänkt. Har i och för sig ingen idrottskarriär heller men åka skidor kan man ju bara eller.....taskig mamma som aldrig låtit henne prova ;-)
Ja, ja innan veckan är slut så kan hon det också och kanske kommer längta tillbaka till fjällen?!

Min kväll blir annars lugn. Ska strax slänga in en maskin tvätt och sen laga till en köttfärssås till kvällens spaghetti, men det är nog det enda som jag lägger ner kraft på mer idag!

Må gott mina vänner!!
Kramar!

Stockholm i mars 2011




                        Strandvägen   Djurgårdsbron   Nordiska museét  
                        Gröna Lund   Skansen   Waldemarsudde








            Rosendals Trädgård med Växthusen, Cafeét och Orangeriet








               Cirkus   Kungliga Slottet   Nationalmuseét   Gamla Stan  
                    af Chapman  Skeppsholmen   Kungsträdgården 
               Slussen   Stadsmuseét   Moderna Museét   NK
 


GOD MORGON!
Strålande sol i dag med betyder att jag strax ska ta en stol med ut och sätta mig i solen. Kaffe och en bok får följa med också. Såg igår, efter bara nån timme, att solen tar bra nu och vem vill inte ha lite färg på nosen denna tid på året!!

Önskar er en fin söndag! Ta er ut och njut!

Happylördag!


                                                               Happy shopping på en happy lördag!


Sol och klarblå himmel! Biltur till Länna möbler där jag var och spanade igår men inte köpte. Idag handlade jag två fina svartvita kuddar från DAY Home. Vidare mot Djurgården och Rosendals Trädgård. Fika i solen utomhus med deras goda morotskaka. Satt länge och blundade och bara njöt. Nästa stopp blev Skeppholmen och Moderna Museét. In i museéshoppen där jag köpte en efterlängtad affisch som ska ramas in.

Hem och tittade på damernas skidskytte (ingen svenskdag idag) och nu har jag just fixat en pastasås med kyckling och saffran till kvällens middag. Strax ska vi vidare till en hockeyhall och titta på sonens allra sista match för säsongen. Och idag är det vinst med minst 3 mål som gäller....HÅLL TUMMARNA!

I morgon visar jag min happy dag med bilder i ett inlägg.

Ha en fin kväll!
KRAM

Hemmavid


                                                Hemma hos en livs levande bloggare just nu!

Sitter och väntar på min kollega med son som är på väg hit för att bli klippta av mig och passar på att skriva ett inlägg. Lite ovanligt att ha jobbarkompisarna på hemmaplan så det fick bli en sväng med dammsugaren innan också...gud vad man håller på. Antar att man har många gånger bättre städat än vad många andra har. Jag är ordningsam av mig i mångt och mycket men i vissa perioder och med fyra vuxna (eller vad ungdomarna nu kallas) är det omöjligt att orka och hinna med jämt.

Idag skulle jag till min nageltjej med men jag har hela tiden trott att det är i morgon....hon ringde för att påminna mig om nya adressen och då kom jag på...;-) Som tur är så kunde hon i morgon och det passade henne bättre så det hela slutade lyckligt!

Nu ringer det på dörren!

Kram från mig

To myself with Love ♥



A piece of Odd Molly "Grandma Coat" to myself to celebrate the spring!

Jag är lycklig och maken tycker den är grisrosa - precis som vi brukar ha det, han förstår sig inte på allt, ha, ha. Funderar lite jag med över färgen som i mina ögon är dimrosa, heter Mid Apricot, men inte ser den aprikos ut? Har matchat den med min övriga garderob som går i rosa och den passar bra. Finns en färg som heter Lite Pink tror jag men den är jag rädd är för "bebisrosa". Kan nån hjälpa mig eller tycka till om denna färg så blir jag glad. Jag tycker hursom om färgen mycket, ja hela koftan!! Helt i min stil i både färg och modell som är lite längre.

Redan onsdag i morgon och då har vi nationella prov i NO så den dagen lär gå fort. Kvällen ägnas åt ytterligare en hockeymatch då jag måste agera chaufför åt sonen....snart 19 år och inget körkort än. Jag som trodde killar ville ha det fort?? Inte min Oscar iallafall  och lite skönt är det ju med, jag slipper oroa mig över att han är ute och kör;-)

Hoppas ni alla har en bra vecka och känner att solens strålar börja värma gott nu!!

Kram från Ann-Louise ♥


Mammas 80-årsdag


                                                   ♥ MAMMA 310313


I dag går mina tankar till min mamma som skulle fyllt 80 år idag. Nu har det snart gått ett år sedan hon lämnade oss men jag tänker på henne varje dag och vill inte ha det annorlunda. Hon ville hinna fylla 80, men gjorde inte det. Undrar hur denna söndag varit ifall hon levt?

KRAM

HARRODS Chocolate Bar







Choklad choklad choklad -att dricka, att doppa i, att låta smälta i munnen.
Allt du kan önska dig i chokladväg finns här. Vi valde Brownie med glass
och Jordgubbar med marshmallows att doppa i ljus choklad. MUMS!

Är du i London -Gå till Harrods i Knightbridge -Besök Chokladbaren
                                      Dyrt men underbart!
                                          Don't miss it!
                                                
                                                Kram

Fun Shopping in London




Favoritaffären big time. Hade kunnat köpt med mig mycket därifrån,
både inredning och kläder. Denna gång blev det ett plagg till mig och
en grafisk inredningsdetalj till hemmet...nej inte en mugg med A på ;-)



Helt galna skor, både urläckra som vansinniga. Man tappar hakan
när man ser dem, måste ta i dem men man fick inte fota......
gjorde det i smyg på avstånd så därav kvaliteén! Kommer inte ihåg
vad märket heter.


Antik/Loppisaffärerna i Notting Hill är fulla av härliga saker enligt mig.


Brittiska Cath Kistone's butik var en glad överraskning i Notting Hill.
Tänk "Leila bakar" eller GreenGate när det gäller färger och mönster s
å förstår ni. Där hade jag svårt att välja vad jag skulle köpa för handla
skulle jag ju bara göra!

Torsdag, snart helg och hemmet är delvis städat inför helgen. Maken står och steker köttfärsbiffar till middag och jag har en hel kväll utan ansträngning framför mig! Skönt ibland att veta att man bara kan softa en hel kväll. Ingen skjutsning till hockey, den sköter Bea, och inget skoljobb att ordna med! Lovely med andra ord :-)

Helgen som kommer bjuder på en hel del aktiviteter så snart är det full rulle igen. Födelsedagskalas, hockey- och fotbollsmatcher och Mello med syrran är något av det jag ser fram emot. Örat känns bättre och bättre men nu är jag snuvig istället men hellre det faktiskt. Att vara halvdöv är jobbigt! I morgon ska jag även hämta mitt Ellospaket från utlämningsstället - hoppas de passar nu! Galet snabbt det går numera när man klickar hem saker.

Dags hoppa in i myskläderna tror jag!
Kram



Dimrosa Grårosa och lite Vitt


                                                         Tunikorna hittar du hos ELLOS!

God kväll!!
Tittar in även om det är väldigt dött här inne för tillfället känns det som. Dagen i dag har varit bra men jag har fortfarande visst lock för ena örat men känner mig piggare. Har så här på kvinnodagen bestämt allt själv idag (som vanligt med andra ord) och ett beslut jag tog var att äta två semlor. Det var ett klokt beslut då det är Semledagen idag också men det fick även bli årets sista semlor. Nu ladda för jobb i morgon!

See ya'


London 3 mars 2011


Portobello Road - Notting Hill. Här är det marknad på helgerna och
galet med folk, men en torsdag var det mycket lugnare att gå här.
Blåste kallt men vad gör det när träden blommar så vackert!?






Färgglada hus och mysiga affärer som tilltalar mig som gillar antikt
och vintageprylar. Här skulle jag gärna bo i om jag var Londonbo!



Pubmat till lunch. Pasta med bacon och svamp och en massa crunch
på. Till det vitlöksbröd och öl + en smarrig fudgekaka till dessert! Mums!
Det var skönt att få värma sig i den goa värmen inomhus!



Ja ni förstår ju......VILLE HA MED DEM HEM!!!



Sen kväll på Oxford Street och att det kan samlas så många människor
på ett och samma ställe!! Tunnelbanenedgången vid Oxford Circus var
fullproppad och folk såg ut som myror från överdäcket på bussen.
Syns inte på bilderna men det var skönt att sitta lugnt och skönt.
Kvällen avslutades på PizzaHut nära hotellet då vi var för trötta för att
åka "ner på stan" igen.


Halloj
Här kommer lite mer bilder från vår Londonresa. Börjar kännas länge sen nu även om det inte är det egentligen. Hade ju en förkylning i kroppen som inte bröt ut men i helgen har jag inte mått bra. Har något i kroppen fortfarande som gör mig trött och jag känner mig sänkt helt enkelt + att jag har fått lock över ena örat vilket känns skumt och gör lite ont emellanåt. Så vad göra utom att vara hemma och vila? Vill bli frisk nu och känna mig pigg igen!

Så idag skrotar jag omkring här hemma i myskläder. Har försökt räddat mina Saint Paulor som frös (!) på fönsterkarmen när det var 24 minus härom veckan genom att plantera om dem. Hoppas det funkar för jag gillar dem verkligen och en är från mamma och känns lite speciell. Det är ungefär den slags aktivitet som passar mig idag.

Nu dags för en kopp kaffe igen.
Hörs mer sen!

Kramis

London 2 mars 2011


Trafalgar Square. Det ser ut som Lord Nelson öppnar himlen och
släpper fram solskenet för oss! Älskar ljuset i detta foto!



Småtrötta efter en tidig morgon och resa men glada
över att äntligen vara framme i London! Kyligare än
vi trodde...men ingen snö!


Så mycket London på en och samma bild!


Big Ben och Houses of Parliament i bakgrunden. Vi
gjorde ingen direkt "sightseeing" utan tog sevärd-
heterna som de kom -om de kom. Vi har ju båda
varit i London förr.


Fina Beatrice vid Picadilly Circus med Bootspåsen
vi drog på hela dagen. Orutinerat att handla det
tyngsta först...men vi har ju längtat så!!



Regent Street med de fina affärerna och lite annat mysigt också.
Blev glatt överraskad att finna både Habitat och Anthropologie här!


Lunch på typiskt Wokställe, precis som Bea hade
önskat sig och det var så gott som vi båda hoppats på!
 


Trendiga Carnaby Street, lite ungdomligare och häftigare kvarter!



Vi satte oss ner ute och fikade årets första utefika på
Pret A Manger. Det var skönt att vila och att bara titta
på folket som passerade förbi! Streetstyle!


Jag tycker att både bussar och tunnelbanan fungerar superbra i London.
Oysterkortet gör det enkelt att ta sig runt och bussarna tar en överallt
på kort tid ( om man hoppas på rätt buss vill säga....mer en annan dag)
och man får en billig stadstur om man sitter uppe i dubbeldäckarna!


På väg hem till våra kvarter vid Russell Square med buss nr. 7!


Hallo my friends! I´m alive and had some great days in London with my lovely daugther Beatrice.

Nää jag tar det på swedish istället även om man snabbt kommer in i det engelska tänket. Vi har haft det superbra även om vädret var kallare än vad man hoppats på, men ingen snö, blommande rabatter och träd och en del sol gjorde det skönt ändå.

Jag bad Beatrice sammanfatta resan och ett ord hon sa var: -Spontant! Vi har alltså gjort det som känts bra för stunden och inte jäktat alls och det har varit skönt. Inga långa köer har vi stått i utom köerna till kassorna då för shoppat har vi gjort en del;-) Sen har vi strosat i både kända och okända kvarter, fikat, ätit, pratat och varit lite kulturella, men inte alls turistat bland Londons sevärdheter. Det har vi gjort förr så vi hoppade det mesta denna gång.

Idag har vi varit trötta och mest vilat sen vi kom hem. Andra chansen har rullat på tv:n samtidigt som makens goda middag intogs, Hasselbackspotatis och fläskfilégryta, mums! Nu ska jag krypa ner mellan lakanen och drömma söta drömmar! Berättar mer en annan dag!

KRAM

London




             Packning pågår för fullt inför Beatrice och min Londonresa. 


God förmiddag alla bloggvänner!

Jag har fullt upp som ni ser med det svåraste för varje resa -Packningen!
Kläderna går i blått, rosa och svart denna gång och jag hoppas, hoppas att
vi får känna av lite vårvärme. Snö har de inte och det blommar i rabatterna ;-)
Vi åker tidigt i morgonbitti och får skjuts ut till Arlanda. Ska strax checka in på
SAS hemsida så allt är klart tills i morgon. Smidigt att man kan välja plats och
få klart det mesta hemifrån numera så spar man lite tid!

Beatrice förkylning är lite bättre och hennes halsont är borta, kvar finns en
retlig hosta nu så hon är på bättringsvägen även om hon inte är helt kurant.
Vi får ta det för vad det är och ta ner på tempot om det blir jobbigt, man kan
ju sitta på cafeér länge och bara titta på folk och insupa miljön också med
ett visst nöje!

Om vi inte hörs innan i morgon så önskar jag er några bra dagar tills vi hörs igen.
Jag tar bloggpaus under resan men återkommer sen med en massa att berätta
och visa hoppas jag!

KRAM

RSS 2.0