Längtar............


RHODOS - Stranden i Lindos

Sommar, sommar, sommar...behöver jag säga nått mer?
Bilden talar för sig själv och visar var mina tankar är just nu.

Kram

Hemma hos mig



Vårt vardagsrum


Äntligen fredag!
Är ledig för mina studier i dag också och idag har jag redan skrivit och skickat in en uppgift till Universitetet, duktigt!  Kvällen kommer inte att tillbringas i soffan utan i eftermiddag åker vi till Nyköping. Sonen ska spela hockeymatch och jag och maken R har  bokat plats på bussen som tar laget till matchen. Vi är flera föräldrar som åker med och då passar vi på att umgås och äter middag på restaurang där. Ska bli mysigt och kul. Hoppas bara att de vinner matchen så stämningen på hemvägen i bussen är på topp.

Visar nu mina fynd till ljusstakar som inhandlades i går. Det är de tre lika glasljusstakarna + den silvriga. Blev riktigt fint med alla sex ljustakarna tillsammans. De höga bakre glasljusstakarna från Orrefors hade vi sen tidigare. Min dotter tyckte det liknade en kyrka...men vi har inte alls samma smak. Konstigt att ens dotter vid snart nitton års ålder inte påminner om mig ett dugg?!

Väggord är en favorit hos mig. Har flera i vårt radhus. Ni får se de andra senare. Tycker om att ha det ganska sparsamt på väggarna, men ett och annat ord passar.
Hoppas ni får en skön fredagskväll vad den än må bjuda på och jag säger bara: CARPE DIEM.

Kramar!

Iittala



Idag har jag varit ledig från jobbet. Egentligen borde jag ha tittat igenom min skriftliga slutredovisning, då jag är ledig för studier, men man måste ju ha lite kul också!
Med det i tanken så bestämde jag mig för att åka till Fabriksbutiken i Gustavsberg. Där finns mycket fint att tråna efter. I dag nöjde jag mig med en liten klar Maarimekkoskål och en klar kivilykta till samlingen.

På vägen hem passade jag på att svänga in till Sickla köpcenter och titta lite. Fyndade höga glasljusstakar där för ingenting. Visar dem en annan gång.

Behövde handla mat till kvällens middag och gick intill ICA Kvantum som ligger där. OJ vad stort det var och fräscht! Man kunde köpa det mesta över disk där och det gillar jag. Härlig bageriavdelning också och där kunde jag inte hålla mig utan köpte en bit morotskaka till kvällsfikat ;-).

Få se om jag hinner skriva något mer senare, ska skjutsa sonen till hockeyträningen, så jag önskar er en skön torsdagskväll! I morgon är det fredag!

Älskar mina naglar



Här får ni en bild av mina naglar. Jag har gjort akrylnaglar i säkert sju år nu och kommer att fortsätta med det också.
På bilden är de inte nygjorda men ändå ganska fina. Jag är inte ute efter att få de längsta naglarna utan mer en fräsch enhetlig känsla. Jag känner mig helt enkelt kvinnligare med dem!

Mina egna naglar är hyfsade men tyvärr är det alltid så att en går av och då förstörs helhetsintrycket tycker jag. Dekorationerna sätter jag själv dit efter humör och tillfälle. Brukar ha mer färgglada blommor på sommaren!
Min vän L bor i Bryssel och dit åker jag titt som tätt. Där kan man hitta ett större utbud av dekorationer till bra priser.

Ha nu en skön onsdagskväll, bara två dagar till helgen!

Shear genius



Shear Genius - tisdagar 20:00                                 (Bild från kanal 5)

Missa inte detta program som är en av mina favoriter, "gammal" frisör som jag är! I kväll sänds det 7:e programmet av 10.
Här nedan kan du läsa vad det handlar om.

I Shear Genius tävlar frisörer från hela världen om att bli utsedd till USAs bästa hårstylist. Vem av dem är din favorit?

De får i uppdrag att klippa, permanenta, färga och förlänga sina kunders hår och bedöms därefter av en rad domare som alla är experter inom sitt område.

Till sin hjälp har de tävlande stylisten Kim Vo som har frisörsalonger i hela USA och som arbetat med artister som Teri Hatcher, Britney Spears och Kate Hudson. Kim är gruppens mentor och kommer att ge de tävlande goda råd, men är samtidigt den som bedömer deras arbete. Tävlingens vinnare får 100 000 dollar samt chansen att styla ett modereportage i tidningen Allure. Programledare är Golden Globe-nominerade skådespelaren Jaclyn Smith.


Januarifynd



Affärerna har slutspurt på sin rea nu och har man tur kan man hitta fynd ännu. I och för sig är man mest sugen på våren nu och kläder i somrigare färger men svart är en återkommande färg i min garderob. I dag fick en tunika, kofta och klänning följa med mig hem. Klänningen är svår fotad för att komma till sin rätt men är fin med sin volangkant. Allt detta för 280 kronor! Bra kläder att ha på jobbet och man kan ju aldrig få för mycket kläder eller hur!

Smak av sommar



Jag fullkomligt älskar smoothies och skulle kunna leva på dem. Min favorit gör jag på vaniljyoughurt, mjölk, banan och frysta jordgubbar.  Man kan ju variera frukterna i det oändliga men bra är om någon av dem är fryst för då får smoothiesen en härlig konsistens.Lägger allt i min blender från OBH Nordica och vips så är det klart. Har svårt att äta frukost direkt på morgonen, tycker det är trögt att tugga =), men denna drink slinker ner.

Innehåller dessutom vitaminer som behövs denna tråkiga tid på året!

Stylingtips



Jag har arbetat som frisör i 18 år innan jag sadlade om till lärare på "äldre" dar och har en del tips som jag kommer att ge er.

Här har ni min favoritprodukt vad gäller hårstyling just nu. Jag skulle inte kunna leva utan den känns det som och därför vill jag tipsa er om den. Fungerar i både långt och kort hår. Korta frisyrer som vill ha en busig look eller långa hår som man vill sätta upp i svans utan att behöva toupera på hjässan för volym. Kostar omkring 169 kronor men jag har även funnit den för 99 kronor på Götgatan. Håll utkik!


Schwarzkopf Osis Dust it - Puder

Osis dust it, unik volymprodukt!­ Mattifying Powder - Lätt puder som ger textur, matt effekt, medium kontroll & separation. Hållbar stadga. Naturlig känsla och MYCKET VOLYM! Ingen känsla av "klet" i håret.

Användning: Pudra en liten mängd i handflatan och gnugga händerna mot varandra. Kamma igenom med fingrarna i torrt hår, lyft in i botten.Ger matt finnish och naturlig känsla. För extra lyft applicera direkt i botten.För extra separation applicera mer puder i små mängder där det behövs. För ytterligare stadga: Fixera med spray.

Så vackert!



Orkideér är bland det vackraste jag vet. Och ganska mystiska också. De behöver ingen jord för att leva, har långa luftrötter och i sin vanliga miljö lever dom hängande i träd! Till detta kommer de vackra blommor som är det som egentligen "gör" växten. Från ingenstans kommer det helt plötsligt en stängel och vips så har den fula ankungen blivit en svan.

Ja om man nu lyckas vill säga. De är ju oftast vackra när man köper dem och man vill ju att de ska vara så hela tiden. Jag har köpt och fått många orkideér genom åren och ska väl erkänna att så här fina som på bilden är de inte alltid. Men den här stängeln med blommor är resultatet av en "återblomning"! Jag har lyckats hålla liv i den, sett till att den mår bra och nu tackar den mig på detta vackra sätt.

Man kan ju köpa en konstgjord stängel att delorera blomman med mellan blommningarna, men visst är det bäst med det äkta ändå. Naturen är fantastisk som har så mycket skönhet i det enkla.

Nej nu slita mig från datorn och bara vila. Har en envis förkylning som jag måste bli av med nu snabbt. Är trött på att vara hängig. En god kopp chaite, soffläge och en bra bok är min plan denna gråa januariförmiddag. Hoppas er vecka har börjat bra.

Kram

Thank Good it´s friday!

Äntligen fredag och min redovisning av slutuppgiften på matematikkursen gick bra. Nu är det bara den skriftliga delen som ska slutföras innan nästa helg. Men det är låååångt tills dess. Nu ska jag njuta av helgen och fira med ett glas härligt rött vin.
Något middagstips blir det inte idag utan sonen och jag bestämde oss för hämtpizza idag. Han mer glad än jag men jag mer glad att slippa laga mat. Äter sällan pizza tycker den samlar sig som en degklump i magen men en barnpizza går nog ner.

Maken och dottern är på fotbollscup så sonen och jag är ensamma. Mysigt att få rå om ett barn i taget ibland. Trodde han skulle tillbringa kvällen med sin flickvän och inte med sin mamma men efter en tung hockeyträning och ev. match i morgon så valde han hemmets lugna vrå.
Let´s dance börjar strax så det är dax att ta plats. Få se hur länge man håller sig vaken =)

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Kram


En dag på Universitetet







Äntligen kväll och man får krypa in i mysdressen. Läser en 15hp kurs i matematik på Universitetet och dagen har därför spenderats i kunskapens hus. I och för sig så är jag ju i kunskapens hus varje dag på jobbet men Universitetet känns liksom större än en grundskola om ni förstår hur jag tänker.
I morgon har vi redovisning av vår slutuppgift. Ska bli spännande men mest skönt när det är gjort och poängen trillar in i CV:t!
Ska förbereda lite inför redovisningen samtidigt som jag tittar på Antikrundan. Älskar alla program som handlar om antikviteter. Antikdeckarna är ett annat favorit program där man tyvärr bytt ut en av programledarna. Ja det är väl inget fel på henne den nya men Anders jag saknar dig! Vi skulle blivit så bra vänner och skulle kunnat tillbringa lördagarna med små antikaffärsrundor varvat med fika.
I avsaknad av Anders och ork till annat så avslutar jag kvällen med ett nytt nummer av  Gods & Gårdar med antikspecial!
Känns som en toppenkväll!

Kram// Ann-Louise


Välkommen till min nya blogg!

Hej och välkomna!
Nu har jag också skaffat en blogg och det känns spännande. Ska försöka lära mig allt om design, bilder och sånt med tiden. Här kommer jag att skriva om sånt som intresserar mig och sånt som irriterar mig. Saker som gör mig glad och saker som berör.
Så än en gång  - Välkomna till Ann-Louises värld.

RSS 2.0