Sista november



       Tazetter i full blom och som spirande lökar redo att planteras.
        Ett hjärta av näver pryder nu ett av mina blomarrangemang.


Rågbröd med nötter, frukt och en gnutta kanel och vitt surdegsbröd
har vi mumsat på i helgen. Till glöggen blev det saffransbiscotti med
choklad
Både blomman och brödet köpte jag på Rosendals Trädgård.


Denna måndag kom snabbare än vad jag ville. Har haft fyra lediga dagar, så jag borde inte klaga, men jag har haft en bra helg med familjen så jag skulle vilja ha mer! Det var helt rätt beslut att spara Paris till senare och vara närvarande här hemma istället. Sen är det ju något speciellt med 1:a advent också.

Vecka 49 kommer att se ganska lika ut som alla andra veckor, med både jobb och lite studier. Måste bli klar med min uppsats denna vecka då jag ska presentera den muntligt den 8 december. Det betyder att jag på torsdag kommer tillbringa många timmar vid datorn om jag känner mig själv rätt. Inte för att det är så mycket kvar men jag är ju ett kontrollfreak och vill veta att den är helt perfekt (i mina ögon i allafall) innan jag går upp med den.
Veckan kommer avslutas med att jag på fredag ska träffa Therese över ett glas vin eller två! Ska bli skoj att träffa henne och prata i real life och inte bara genom datorn! Känner på mig att hon är en härlig tjej!!

Nu är det dags att åka iväg till jobbet och dagens första möte. Ett av flera idag då jag jobbar sent idag.

Må så gott och ha en fin måndag mina vänner!

Kramar

Min oas på Djurgården


                                      Rosendals Trädgård


                         I ett av växthusen finns plantshopen




                         I ett annat växthus finns fiket med allt gott!


Ni som läst min blogg tidigare vet att jag älskar Rosendals Trädgård sommar som vinter! I går var det inget strålande väder här i Stockholm men en uppfriskande promenad längs Strandvägen och vidare över Djurgårdsbron upp till Rosendals Trädgård gjorde susen för kropp och själ. Tror att bilderna talar för sig själv!
På hemvägen tittade solen fram lite grann också. Köpte lite fint att både titta på och äta men det visar jag er senare.
Hade också turen att stöta på Tomten på vägen så nu vet han vad jag önskar mig i julklapp!!

                   
                                                   TOMTEN!!!

1:a advent har hittills varit lugn med frukost till det första tända ljuset! Nu ska jag ta mig en kort promenad upp till scoutstugan här i närheten och deras årliga julmarknad. Brukar alltid ta lite lotter där för att stödja verksamheten och hoppas vinna något skoj!

Önskar alla en vacker fortsättning på 1:a advent!

Kramar

Lördagsmys


             Vit hyacint arrangerad med mossa



God förmiddag på Er!!!

Här i Stockholm har vi ett skitväder idag, men vad gör det när man ska på en liten utflykt. Vi styr bilen mot Rosendals Trädgård idag och njuter av deras fina arrangemang kring advent, fikar och myser.

I går fixade jag med en del egna blomsterarrangemang här hemma och tycker om att julpynta med just blommor. Det passar mig ypperligt som inte gillar det traditionella julpyntet med tomtar att få upp stämningen med blommor man förknippar med julen. Hoppas kunna finna något extra att köpa där också! Kanske en vit julros eler något fint att dekorera krukorna med?

Kvällen bjuder på spännande hockeymatch då toppen i serien möter varandra och i morgon väntar julmarknad!
Vad gör ni så här dagen innan 1:a advent?

Ha det så bra och var rädda om Er!!!!

Puss & Kram till alla fina bloggvänner!!




Adventsstake från CULT


                      CULT ljusstake -Design Annika Söfelde


Nu är det fixat och piffat för advent här hemma och det känns riktigt bra! Lite nya inredningsprylar har blandats med äldre. Stakarna och stjärnorna är framtagna och lyser upp i våra fönster och ute på klätterhortensian lyser små små lampor välkomnande!

Gjorde i ordning min adventsljusstake idag med nya manchetter i silver och siffror jag köpte i Gamla stan i går. Har knytit fast dem med vitt sidenband och ställt den på köksbordet. Ljusstaken är från CULT Design och har några år på nacken men jag tycker den är fin fortfarande, i sin enkelhet.

Sen har jag och maken helghandlat på nyöppnade City Gross i Länna köpkvarter och gissa vad jag hittade där! Exakt likadana vita julkulor jag köpte så billigt fanns där i tre olika storlekar. De som är i samma storlek som mina kostade 49,90:- för 12 stycken. Så mitt tips till er som letar efter fina vita kulor -Åk till City Gross!!

Nu har orken tagit slut för idag och nu ska jag bara njuta av vårt fina hem och alla ljus! Kvällen blir lugn med lite glögg till Idol efter den traditionella fredagsmysmiddagen. Kan ni gissa vad?

Hoppas ni har det bra där ute och glöm inte blåsa ut ljusen innan ni går och lägger er!

Kram ♥


Pyntat Stockholm med Susanne


                    Nordiska Kompaniet - NK är fint upplyst



Julskyltningen är ett måste! Så fint och fantasifullt för barn som vuxen!


Vi strosade i Gamla stans gränder och besökte Stortorgets julmarknad


Söta Susanne och rufsiga Ann-Louise åt lunch på restaurang Paganini
på Västerlånggatan i Gamla stan. Det blev Mozarellatäckt kycklingfilé
och ett glas rött och mysig pratstund med härlig bloggtjej!



Hötorget fint julpyntat. Försäljarna står här året om och säljer sina
frukter, grönsaker och blommor! Jag köpte en fin vit amaryllis och
en ask jordgubbar
!


Tidigt i förmiddags träffade jag fina Susanne och hennes mamma vid tåget för en heldag i Stockholm. Fick även en skymt av hennes son som kom förbi för att träffa mamma =0). Vi strosade genom stan, pratade och tittade i de affärer vi tyckte såg lockande ut. Dagen gick så otroligt snabbt och våra shoppingpåsar blev fler och fler och sen var det dags att säga hej då. Tack Susanne för en jättetrevlig dag, det får vi försöka göra om!

Väl hemma igen så har jag för första gången i mitt liv plockat ut en hårddisk ur en dator, dock med lite experthjälp. Vår gamla dator kraschade för ett halvår sen och nu ska vi se om något går att rädda. Kommer på mer och mer som jag saknar....så kom ihåg mina vänner att ha en backup och spara allt någon annanstans också, typ på en extern hårddisk!

Nu ska jag umgås med dottern som förresten överraskade mig med en piercing i tungan härom dan....hon har haft den i två månader och jag har inte märkt nått - helt galet! Min söta Bea har ett hål i tungan...var en ny upplevelse om jag säger så ha, ha, ha - och hon är lika söt fortfarande!


Kramar

Pepparkakspannacotta



        Pepparkakspannacotta - fotot ur en tidning!


Hittade en julig variant av klassikern pannacotta som går snabbt att fixa till. Man kan variera den genom att byta ut kryddorna!


6 portioner

5 dl grädde (av valfri fetthalt)
1 dl Dansukker gelésocker Multi
1 vaniljstång
1 krm kanel
1 krm nejlika
1 krm ingefära

(Rårörda lingon)

Gör så här:

Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut fröna. Blanda grädde, vaniljfrö, stång och kryddor i en kastrull. Koka upp under omrörning. Plocka ur vaniljstången och blanda i gelésockret i grädden. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna något. Häll upp i fina portionsglas. Toppa med en klick rårörda lingon och en liten pepparkaka.

              _____________________________________

Nu ska jag åka och hämta sonen från sena träningen. Tar lite sovmorgon i morgon för att sen visa runt i Stockholm! Sov gott och jag önskar alla en fin torsdag!!

Kram Ann-Louise

Happy Day

                      

             

Den kom idag och passade perfekt!! Inte en söm jag måste ändra på utan den är bara att använda rakt av! För er skull har jag iklätt mig full mundering och låtit sonen fota mig. Han skrattar gott åt sin mamma men tyckte jag såg riktigt "moderiktig" ut - vad han nu menar med det?? Undrar just hur jag ser ut annars då??
Är inte riktigt van att bli fotad, men vinner man en klänning så får man minsann ställa upp på det tycker jag.

Tack än en gång Pia på Free Fashion och superkul med den snabba leveransen!

Dagen har varit galen på många sätt men jag är glad i sinnet och nöjd med stämningen på jobbet. Jag har härliga arbetskamrater. Vi bokade in lite skoj, boule, middag och krogen, innan jullovet för att få umgås utanför jobbet också. Längtar redan ;-) Men trots den sköna stämningen så var det underbart att sätta sig i bilen och åka hem och veta att fyra dagars ledighet väntar!! I morgon ska jag träffa Susanne på stan och det ska bli skoj, alltid kul att träffa människorna bakom bloggarna. Fredagen lär gå åt till att adventsfixa här hemma.

LYSTRING
Är det någon som vill åka till Paris fre-sön så har jag flygbiljetter(2 personer) väldigt billigt, 200 + namnändringsavgiften hos Ryan Air. Lämna en kommentar med mailadress om ni är intresserade.

Nu ska jag mysa och njuta kvällen!

Kramar

3 saker och lite till


             Adventsfina naglar som glittrar!!


Blev utmanad av Jessi och jag trodde det skulle bli enkelt att komma på 3 saker, men där bedrog jag mig! Har funderat länge på detta inlägg men så här blev det till sist:


3 saker som du kommer ihåg som om det vore igår:

Makens första ord till mig
Första graviditetstestet
Mina två barns födelse

3 saker du ogillar:

Småkryp
Besserwisser "Svenssons" som tycker fast de inte vet
Att ha torra händer

3 saker du gillar:

Polly
Mina barns skratt
Nytvättad tvätt

3 bloggar du följer dagligen:  (funkar inte att länka -se lista till höger)

Therese (Småstadslivet) 
Cecilia (Cecce)
Susanne (Gröna nyanser)

3 låtar du lyssnar på mycket på nuförtiden:

Viva La Vida - Coldplay
Viva La Vida - Darin
Breakfast in America - Supertramp

3 TV-program som du följer:

Glamour
Idol
Antikdeckarna

3 bloggvänner du vill skicka detta vidare till:

Therese (Småstadslivet) 
Cecilia (Cecces blogg)
Susanne (Gröna nyanser)

___________________________________________________


Idag har jag äntligen fått nya naglar och jag är så nöjd än så länge! En supertrevlig tjej jag fått rekommenderad så nu hoppas jag att jag kan landa hos henne ett tag och slippa lida som jag gjort denna vecka utan fina naglar ;-)

Tack alla fina människor som gratulerat mig till vinsten!! Tror och hoppas att den dyker upp här hemma i morgon och att den passar så ska ni få se den på också!!

Önskar alla en trevlig kväll!

Puss och Kram

Oh my good - JAG VANN!!


          Klänningen Hallow från Free Fashion Stockholm - I Love It!!


Känslan är svår att beskriva men total lycka är väl det som ligger närmast! Efter en ganska jobbig arbetsdag fick jag den bästa överraskningen när jag väl hemma läste mina mail. Jag är vinnare av denna superläckra klänning som har ett värde av över 1000 kronor! Jag som aldrig vinner något vann vid precis rätt tidpunkt . Så här beskrivs klänningen:

Vansinnigt läcker svart liten klänning eller lång top. Tyget har lite skimmer i sig och är dubbelt med skinnpaljetter över bysten. Empireskärning, v-ringad i ryggen. Perfekt festblåsa till nyår! Fin som den är eller med tights under.

TACK snälla Pia som driver webshoppen Free Fashion Stockholm för att du gjorde min dag! Önskar jag kunde ge dig en stor, stor kram. Tävlingen sköttes på bästa sätt med personlig kontakt från dig vilket är uppskattat ska du veta.

Läste på hemsidan att man nu ger 10% på klänningen om man är intresserad att köpa den!


Efter detta förstår ni att min kväll kommer bli underbar och jag går runt med ett leende på läpparna av lycka!
Love you all ♥

Puss och Kram!

Att vara närvarande

                    


Ibland får man omvärdera tillvaron och se till vad som är bäst för tillfället och därefter följa sitt hjärta (och kanske sin hjärna). Det har vi gjort i helgen och bestämt oss för att skjuta fram vår Paris resa till senare tillfälle. Kanske till våren då vädret är mysigare också.

I stort så hade vi nog kunnat åka och allt hade ordnat sig här hemma på bästa sätt men då det inte känns hundra procent rätt att åka just nu så tror jag inte vi hade uppskattat resan lika mycket. Vill helt enkelt vara närvarande för våra barn nästa helg och inte bara vara med i tankarna. Det viktigaste vi har är just våra barn!! Paris finns kvar och är bara ett par timmar bort trots allt.

Känner en lättnad i att ha tagit det beslutet då tankarna snurrat ordentligt några veckor men att följa sitt hjärta är viktigt. Man ska aldrig göra något som inte känns rätt, även om advent i Paris låter härligt. Nu får vi fira 1:a advent hemma och jag tror det kan vara minst lika underbart!

Så mitt budskap till Er alla där ute idag blir:
Följ ditt hjärta och gör bara saker som känns rätt. Gör aldrig något bara för att andra förväntar sig det, om du själv inte finner det givande just då!

Önskar alla en lugn och skön söndagskväll! Här blir det hockeymatch igen!

Kramar till alla ♥

Sunny Saturday



    Perfekta hängare av vitt sidenband till mina vita
julkulor är nu fixade och fastsatta -Julen kan komma!


Perfekt lördagsväder som gjort för långa uppfriskande promenader för att insupa den höga friska höstluften och få rosiga kinder. Nu borde jag ju skriva att det var precis det jag gjorde idag men det var ju inte så. Efter en lång sovmorgon och frukost satte jag mig i bilen och styrde mot IKEA och tro mig när jag säger att jag inte var ensam där. Tog mig direkt till småsaksavdelningarna och plockade på mig en del saker att piffa upp med till advent.

julavdelningen hittade jag färdiga öglor av sidenband att trä i sina julkulor. Köpte ju en massa vita fina kulor för någon vecka sedan och nu är de pimpade med dessa band, redo att hängas upp. Banden heter "Kotte" och kostar 19:- för 30 stycken. Fanns i vitt, svart och rött tror jag att det var.

I kväll blir det ännu en hockeymatch och sen nya Robinson Karibien med Paolo Roberto som programledare.Kul se vilka deltagarna är!

Önskar alla en fin kväll.
KRAMAR!

Snälla snälla snälla

 

Tänk om jag hade turen och vinna denna klänning då vore ju mina klädproblem lösta. Passar ju perfekt till mina nya glansiga tights! Så håll tummarna för mig!

Tävlingen hittar du här: http://freefashionblogg.blogspot.com/2009/11/vinn-klanningen.html

Ha en skön lördagsförmiddag! Nu ska jag ut i solen för den skiner här!

Kramar


Dressed in Black

Hallo på er där ute i vårt avlånga land. Det är FREDAG mina vänner och en skön helg ligger orörd framför oss, härligt eller hur!!
Har ett klädbekymmer jag vill att ni hjälper mig med idag. Köpte ett par glansiga tights härom veckan men har inte kommit på vad jag ska ha till vid eventuella festligheter. Visar här några varianter så får ni läsa under bilderna och ge mig tips!! Som vanligt var det ursvårt att fota svarta kläder ;-)


Svart armlös tunika med djup urringning och svart strass band vid
höften som man kan drapera med. MEN vad har man under den om
man inte vill vara bararmad???   (och för urringad )


                                   Mina nya glansiga tights!


Svart topp med resår vid höften med lite ballongkänsla i två lager tyg.
Väldigt skrynklig, by the way, MEN vad har man över den om man inte
vill frysa?


Jag är väldigt nöjd med min arbetsvecka och kan med gott samvete njuta av helgen nu känner jag. Avslutar fredagarna med Bildlektioner och det är så kul när det bara flyter på och elevernas alster blir så fina. Då är det riktigt, riktigt kul att vara pedagog och känna att det man gör och planerar går hem!!

Dags att ta en sväng med trasan och få bort ungdomarnas frukost och mellanmålssmulor, tända ljus och koppla av. Senare blir det tacos och IDOL i rosa huset ;-)

Önskar er alla en skön fredagskväll.
Kramar!!


Härliga torsdag



Så har då mörkret åter sänkt sig över det rosa huset och en skön dag går mot kväll. I dag har jag verkligen inte gjort något vettigt men kände att jag behövde en sån dag i dag. Har löst upp mina akrylnaglar och ska vila dem till på tisdag då jag börjar om med ett helt nytt set men av gele denna gång. Om ni undrar hur naglarna ser ut just nu så är det inte så farligt men jag känner mig stympad och är ovan att ha korta naglar...längtar med andra ord tills på tisdag! Hoppas nu att det kommer att kännas bra då jag provar en ny nagelstudio som en kollega rekommenderat. Saknar verkligen min förra nageltjej.

Hämtade ut mitt nya pass i dag med och jag trodde att det skulle bli bra...men jag ser vettskrämd ut på fotot. Ja ja får väl stå ut med det i 5 år i allafall. Sen provade jag lite kläder i alla affärer i centrum men inget följde med hem, men såg en hel del fint.

Ska försöka ta tag i lite fix nu och plocka fram dammsugaren innan det är dags att laga middag. Blir kycklingfyllda pitabröd idag, enkelt och gott. Sonen ska spela match igen så det gäller att tanka honom med energi.

Ha en fin kväll

KRAM!

Adventsgott


                           APELSIN OCH SAFFRANSKAKA

INGREDIENSER 12 bitar

200 g smör
0,5 g saffran
1 st sockerbit
2 st ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
1 apelsin (rivet skal och saft)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

TOPPING

100 g smält smör
100 g philidelphiaost
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron (skal och saft)

GARNERING

Hyvlad mörk choklad

SÅ HÄR GÖR DU:

1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret till kakan och låt det svalna något.
    Stöt saffranet tillsammans med sockerbiten i en mortel. Vispa ägg och
    socker pösigt. Tillsätt saffran, grädde, smör, apelsinskal och apelsinsaft.
    Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord
    och bröad form, ca 24 cm i diameter.
2. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna.
3. Vispa samman alla ingredienserna till toppingen till en luftig smet.
    Bred smeten över kakan och strö över hyvlad choklad. 

    Låt stå kallt till servering.

                            ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

I kväll blir det smaskigt recept från Allt om mat som jag ska prova att göra i adventstider. Älskar alla kakor som har philadelphiaosttopping (lååångt ord) så denna måste smaka bra då den har både det och saffran! Såg att Pernilla ska göra en variant av Pepparkakscheesecake i sitt nya julprogram och den sak jag helt klart spana in också!

Vad gör ni en onsdag som denna? Här ska njutas av kvällen och vetskapen om att i morgon sover jag ut!!

Må väl och sköt om er!

KRAM ♥


Novembertisdag





God kväll mina vänner!

I dag piffar jag upp tillvaron denna mörka novemberkväll med god belgisk choklad från Galler! Fick dessa godbitar av min vän Lena i söndags och bara synen av de färgglada förpackningarna gör mig glad!! Ni som inte smakat belgisk choklad bör genast göra det, fast på egen risk ;-).

Annars har dagen gått i ett med ett intensivare tempo än vanligt då mina kollegor fortfarande är sjuka och att jag gick en Ekonomisk utbildning nu på eftermiddagen. Är nu lite mer insatt i Lagen om offentlig upphandling, kontering, avtal, nettoprislistor och attestering.....hoppas jag i allafall!

En dag kvar innan jag får ledigt igen och jag längtar redan. Tycker inte om detta mörker som omger mig hela dagarna och de timmar det ska vara lite ljust så regnar det hela tiden =0(. På söndag är det skyltsöndag i Stockholm och hörde att belysningen i år är utbytt på Drottninggatan och Biblioteksgatan och ska vara ännu vackrare! Även Sergels Torg ska lysas upp i år så det får kanske bli en tur in till city i helgen.

Nu är det dags för dagens middagslagning! Hoppas ni har det bra och är rädda om er!

Kramkalas

Storstadskväll

                         

Som ni förstår så såg vi filmen "Så olika" i går kväll, Lena och jag. Tror att jag hade lite för stora förväntningar på den, inte så att jag är besviken direkt, men ändå. Den handlar om två systrar som lever två olika liv men ändå är ganska lika när det kommer till känslor. Par möts och skiljs om vart annat och hela historien vävs kring dessa möten och till stora delar om förutfattade meningar. Den får 3+++ av mig. Den berörde till viss del men inte lika mycket som jag hoppats på.



Efter filmen gick vi till mitt nya favorithak i Götgatsbacken "Muggen". Folklig atmosfär i en varm miljö och super god mat och smaskiga bakverk. En varm macka på lantbröd med mozzarella och parmaskinka, basilikakräm och ruccola serverad med sallad och god röra. Ett glas rött Cabarnet Sauvignon slank också ner! Vi satt några timmar och pratade om allt och planerade vår tilltänkta New York resa i juni. Jag var så trött när jag åkte in till Söder men sprang på piggare ben till bussen hem!! Tänk vad en kväll med en vän kan betyda!!



                                           "Muggen" på Götgatan

Måndagen har på något vis passerat snart. En något annorlunda dag då två av mina kollegor var sjuka och vi fick rodda om i schemat för att få dagen att fungera vilket det också gjorde. Fick sent om sider veta att jag förväntas delta i en utbildning angående beställningar i morgon efter arbetstid och det gjorde mig lite putt ett tag då jag vet hur svårt det är att få tillbaka tiden i skolans värld....men sen tinade jag upp och gjorde det bästa av det. Gick tidigare idag istället och får försöka kompa ut resten senare. Kan vara en fördel att kunna vara den som beställer ;-)

I kväll blir jag ensam hemma då maken och sonen har åkt till en långväga hockeymatch och dottern snart kommer hem från sitt jobb bara för att vända igen. Hon tränar funktionshindrade barn/ungdomar i fotboll på måndagar och jag tycker hon är sååå bra som gör det för liten peng. Har förstått att hon är uppskattad..(fast hon säger själv att hon inte gillar barn  ha, ha).


Nu kom hon hem så jag slutar för denna gång. Hörs i morgon igen!!

Kramar


Ostpaj och Vin och goa vänner!

 
                Ostpaj med Västerbottenost och ett gott vin till!


Söndag och regnandet fortsätter här i Stockholm även i dag. Lite surt (ha, ha) då Lena och jag ska träffas på stan för några timmars umgänge. I och för sig ska vi softa i en biosalong och sen gå på restaurang så vi kanske klarar oss från att bli så blöta. Det lutar åt att vi ska se "Så olika" men även "2012" har varit på tapeten. Enda nackdelen med den är att den är lång och vi vill ju hinna prata lite också ;-) men hörde att den var bra och att tiden gick fort.


 
                            Den här fina presenten fick jag igår!


I gårkväll hade vi våra goa vänner över på en bit mat och spel. Vi brukar spela spel när vi ses, ja inte alltid, men vi tycker det är kul och just nu har vi snöat in på sällskapsspel som handlar om mat och dryck. Brukar ta några timmar att spela ett spel och vi hinner skratta många gånger under spelets gång. Jag bjöd på en god ostpaj, kallskuren salami och kalkon och sallad. Till det drack vi ett för oss nytt vin som jag verkligen gillade. Köper oftast vin på druvan Cabernet Sauvignon och det här australienska var en positiv överraskning.

Nu ska jag göra en latte och söndagsmysa i soffan en stund!

Önskar er en bra dag!

KRAMAR ♥

1:a Advent i Paris



                           Snart åker vi till PARIS!!





Tänk att få fira 1:a advent i Paris. Titta på julskyltningen i de fina affärerna och varuhusen, se alla juleljus längs Champs Elysée och på Eiffeltornet. Promenera längs Seine och stanna till på julmarknaden vid Latin Quarter och äta rostade kastanjer. Stiga in i en liten Parisisk restaurang, äta Chevré Chaud och värma sig med ett glas vin. Och vet ni vad!! Den 27 november händer det!!

Att bara vara och njuta av att vistas i en metropol några dagar ska bli så skönt. Förhoppningsvis hittar vi lite julklappar där också men det är inte därför vi åker, men shopping är ju kul! Blir min andra gång i Paris men första gången för maken så jag får väl agera reseledare!

Om någon har något tips till oss som ni inte tycker vi ska missa; restaurang, affär, kvarter eller vad det nu kan vara så blir jag jätteglad om ni ville berätta om dem för mig!!

Nu börjar fredagsmyset hemma hos oss!! Maken är ute med sitt jobb i kväll så det blir en mamma-barn kväll i kväll! Mys pys med andra ord!!

Hoppas ni börjat ert mys och får en underbar kväll!

Kram från Ann-Louise

X-mas Delight

                      
                                     X-mas Delight


Tror att jag hittat en ny favorit bland glöggen.
Dufvenkrooks
fyller 10 år och firar med en ny glögg. Ingen traditionell sådan utan så här beskriver de den:

Karaktär: Mörk blåröd färg. Stor doft av klassiska glöggkryddor och kakao. Smaken är söt, med inslag av mörkchoklad, knäck, pomerans och klassiska glöggkryddor.

X-mas Delight är en läcker kakaoglögg med smak av knäck, pomerans och traditionella julkryddor. X-mas Delight är en riktig fullträff som passar lika bra på egen hand som till chokladdesserter eller bakverk.

Kan drickas varm, som traditionell glögg, men även kall serverad till en läcker chokladbit.


Förstår ni mig nu? Den måste ju bara vara god! En 500 ml flaska kostar 69 kronor och jag ska genast gå och spana efter den.

Här är en lugn morgon, huset är tomt och jag ska strax sätta mig och skriva på min uppsats igen. Ute är det bara grått och jag är glad att halva november snart är avklarad. I kväll blir det en hockeymatch och lite umgänge med trevliga hockeyföräldrar.

Ha en fin torsdag mina vänner!

KRAM





Helgens klänning


            
              Ny klänning som jag trivdes bra i!

Kväll, mätt och ledig i morgon igen. Kanske blir tjatig om jag säger att jag tycker om onsdagskvällar. Kom hem i bra tid idag och fick makens hemmagjorda köttfärsbiffar till middag - Mums, som Hollywood Maria skulle säga!
Har tagit tag i lite tvätt nu och ska bara hämta Oscar från hockeyträningen innan jag kan softa framför tv:n ikväll.

Har ett litet delikat problem att hantera också...ska jag gå ut och parta med mitt tjejgäng då Lena kommer på lördag eller ta en lugn helg med middag och bio på söndag, bara Lena och jag? Båda alternativen är bra men man ska väl inte säga nej till party eller hur.....eller kanske ska man det då man behöver vila? Ja, ja hur det än blir så är det viktigaste att träffa Lena igen. Har inte sett henne sen jag lämnade Bryssel i augusti efter att vi bilat ner genom norra Europa.

Om det blir middag och bio kanske jag har min nya klänning på mig igen. Den var en favorit i helgen och kommer att användas flitigt i vinter. Hittade också den perfekta tunikablusen till min syster i julklapp, och jag är så nöjd över det för hon är inte lätt att köpa julklappar till.

Några tänkvärda ord i kväll från mig till Er: Alla föds vi som orginal men de flesta dör som kopior.


Stor Kramis!

Kritvita julgranskulor



  Äntligen hittade jag kritvita blanka julgranskulor!!


God kväll!!

Tack snälla ni för era härligt uppmuntrande kommentarer! Så kul att komma hem och läsa dem efter en lång, lång dag. Är som jag trodde ganska mycket piggare idag även om jag varit hemifrån drygt 12 timmar och då hunnit både undervisa själv i matematik och sen lyssnat på en föreläsning med diskussion om Asperger syndrom på Universitetet. Nu sitter jag och bloggar till "Halv åtta hos mig" och dricker julmust light. Ganska mysigt med andra ord.

På hemvägen från Universitetet hann jag shoppa lite också. Hittade dessa superfina vita julgranskulor till ett pris som jag nästan misstänker var fel....men det påpekade jag naturligtvis inte. Av den anledningen köpte jag nog fler kulor än jag behöver, 24 stycken, men då priset för alla bara blev 30 kronor kunde jag inte låta bli!!! Lycka kallas det!
Köpte även två större kulor att hänga i fönstret, vita med lite reliefmönster på för 15 kronor styck men de får ni se en annan dag.

Nu börjar det kurra i magen när jag kikar på tv:n och ser folket äta så det är dags för en sen middag.
När jag ätit ska jag titta in till er och se hur ni haft det en tisdag som denna.

Kram så länge!!


UPDATE: Butiken jag köpte dem i heter "IN & FINN" och just denna ligger vid Fridhemsplan i Stockholm.


Att skratta är skoj!


           
             (Bilden har inget samband med bloggerskans arbete)



I kväll vill jag skratta och det säkraste sättet tror jag är att titta på Ullared igen. Får bli måndagarnas substitut till Svenska Hollywoodfruar som jag älskade. Annars vet ni sen tidigare att jag tycker måndagar är dryga och brukar lätta upp framåt i veckan. Redan i morgon är jag säkert piggare då helgens bravader måste sovas i kapp.

Då väntar ännu en dag på Universitetet, den sista innan vi ska presentera vår slutuppgift den 8 december. Hoppas kunna få lite matnyttigt med mig från morgondagens seminarium och föreläsning. Ska faktiskt bli skönt att avsluta min utbildning och lägga ännu några högskolepoäng till CV:t, även om jag har sökt en fortsättningsutbildning till vårterminen . Få se om jag får en plats. Brukar säga att kunskap inte är tungt att bära på!

Vad gör ni i kväll??

Kramar till alla Er som förgyller mina dagar och som blivit en del av mitt liv!!

Oväntade gåvor






Hur snabbt gick inte den här helgen säg? Jag är inte riktigt tillfreds med det även om jag haft en kanonhelg och hunnit med massor med skoj och fått umgås med människor jag gillar! Längtar redan till nästa helg då min allra bästa och längsta (ja hon är lång också) väninna kommer till Stockholm och då väntar mer skoj! Konstigt att man aldrig får nog trots att denna söndag har gått i seghetens tecken.

En rolig detalj som min svärfars sambo gjort idag var att köpa en liten mini Saint Paula till alla kvinnliga gäster på middagen idag, placerat dem vid kuvertet på bordet som en gåva att ta med sig hem sen! Så nu har jag tre fina i olika färger, jag fick adoptera min systers ;-), som för tillfället står i mina tre vita skålar.

Ännu gladare blev jag lite senare då jag fick den härligt nötta gamla kaffeburken också! Hon vet att jag går igång på plåtburkar och hade denna i sina gömmor från svunna tider. Min samling av burkar och framförallt kaffeburkar i plåt har därmed fördubblats idag!

Nu är det snart dags att gå och knyta sig och sova i kapp de timmar jag förlorade i natt. Borde vara helt slut nu men känner mig pigg...och då är det svårt att somna...

Önskar er alla en bra måndag och start på vecka 46!

Kramisar


FarsDag Söndag Vilodag

                        

                                   
                                    GRATTIS alla Pappor på Fars Dag!!!


Oj nu har hon blivit morgonpigg tänker ni, men sanningen är den att jag har svårt att sova fast det blev sent igår när jag var ute och partajade.....kanske är det därför ;-) Vill inte ligga i sängen och vrida mig med risk för att väcka maken så jag steg upp och hoppas på att bli trött igen.

Jag träffade mina goa frisörvänner igår och vi började med en god middag och vin på Italienska restaurangen

                                         


för att avsluta kvällen med en del drinkar. Kan vara de här drinkarna som är boven fast man gärna inte vill tro det för de var ju så goda. Och så har man ju en väldans trevlig utsikt från Och Himlen Därtill eller hur?


            
                 Och Himlen Därtill  - Skybar i Skrapan på Götgatan, våning 26

Idag väntar firande av alla pappor. Min egen har fått ett litet kort skickat till sig, maken får något litet av barnen och sen är vi bjudna på middag hemma hos svärfar med sambo idag. Extra kul är att min syster är medbjuden så jag får umgås med henne en stund också, det var länge sen jag gjorde det. Nej nu ska jag försöka vila lite innan jag kickar igång dagen ordentligt.


Ha en fin söndag och var rädda om varandra!

Kram



Hemmets sköna vrå


Fina väldoftande liljor, Marimekkoskålen fylld med Polly, humor på tv:n
innan Idolutröstningen, laptopen står redo och en skön lyckokänsla i
kropp och själ - så här ser det ut hos mig just nu!


Veckans bästa kväll!! Fredag och hela helgen kvar! Finns det nått bättre?
Men hörrni, IdolErik, hur GRYM är han inte! Vilken otrolig pipa han har. Om man blundade trodde man nästan att Freddi Mercury stod på scenen!

Sen har jag ju min Eddie....han valde ju helt fel låt stackarn. Synd han var ju fin att lägga ögonen på om fredagarna ;-) Tror tyvärr han åker ut ikväll, men jag kan ha fel.

Hoppas ni har det bra där ute i Sverige. I morgon ska jag på stan och träffa gamla vänner. Skoj!!

Kram


Rocky Road Fudge


                                 Rocky Road Fudge

Till julens gotter kommer jag i år att lägga till dessa härligheter. Jag är en sån som gillar att blanda salt med sött och när ett godis innehåller dessa komponenter blir de ofta favoriter. Annars är väl knäck det som oftast finns på julens gottebord.

När jag var liten så hade vi vid jul ett rullbord fyllt med massor av godsaker. Frukter, dadlar, nötter i alla dess former, knäck, ischoklad, nougat, chokladkartonger och så hade mamma alltid bakat minst sju sorters kakor och bullar. Vi frossade alltså i det goda under julhelgen men resten av året så var det bara vid högtider det mumsades. Jo bullar och kakor fanns alltid hemma för fika, det skulle man göra året om!


Här kommer receptet:

Ingredienser

200 g mjölkchoklad
25 g smör
397 g sötad kondenserad mjölk
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl marshmallows
2,5 dl jordnötter, helst osaltade, rostade


1. Klä en mindre form, ca 20x25 cm, med aluminiumfolie.
2. Bryt chokladen i bitar. Smält över vattenbad choklad, smör och kondenserad mjölk.
3. Rör då och då tills alltsammans smält samman till en slät smet.
    Låt svalna något. Rör ner vaniljsockret.
4. Blanda sist i marshmallows och jordnötter - rör inte för mycket för då smälter
    marshmallows. Bred ut smeten i formen och kyl minst 4 timmar.
5. Skär i rutor. Förvara i kyl.


Ät och NJUT!! Receptet är från Allt om Mat.


Kram från Ann-Louise

Tankeverkstad



Min lunchpaus bestod av äggröra, körsbärstomater
och stekt halloumi med ringlad honung över. Till
det drack jag god kall julmust! Mumsigt!


Ute är det blött och kallt och jag är sååå nöjd över att få tillbringa dagen inomhus. I morse låg ett tunt lager snö på marken men nu har det regnat bort. Hade sällskap av två rådjur som smaskade på våra äpplen i trädgården en stund. De är ju vackra men man vill ju inte ha dem för nära för de äter upp allt i blomväg också.

Tankeverksamheten har varit på topp ett par timmar här och jag har fått ner några viktiga sidor till mitt slutarbete under förmiddagen. Fick tipset om att bara skriva på och sen gå in och justera, sålla bort och studera om det håller en röd tråd. Att kontrollera att syfte, metod och resultat stämmer, att man redogör för det man syftade till i början osv. Det är knepigare än vad man tror ibland och jag måste gå igenom det noggrant senare, just nu skriver jag bara.

Kom just på att det är farsdag på söndag och jag måste ta mig till en brevlåda för att posta ett "Fars Dags" kort till min söta pappa för att det ska hinna fram i tid. Så jag slutar för nu för att fixa det och kanske handla någon god bulle till fikat fast jag inte borde ;-)

Önskar er en härlig torsdageftermiddag och kväll!!

Kramar

Kallt ute - varmt inne




Ljus och värme i vårt vardagsrumsfönster håller kylan på avstånd.

Provade olika inställningar på kameran och tycker dessa foton blev
ganska coola med endast gråtoner som färg!

                           ________________________

                           
God kväll i stugorna. Ännu en arbetsdag har gått och min lediga torsdag står framför mig och lockar och pockar;-) Här har det varit kallt och snålblåsten gick genom märg och ben idag kändes det som och ett par snöflingor dinglade ner från himlen. Då är det skönt att komma in i värmen här hemma och veta att man kan slappna av och bara vara en stund.

Jag har ett otroligt behov av egen tid och blir nästan odräglig om jag inte får en stund varje dag. Det här gör att jag oftast är den som går och lägger mig sist här hemma. När alla sover då är det min egen tid och jag fyller på med kraft genom reflektion och eftertanke. Dumt ibland då jag säkert behöver mer sömn, men vad är bäst, själen behöver ju också hämta sig. Jag är inte bara mamma, fru och lärare - jag är Ann-Louise också, och hon behöver sin tid här på jorden med!!


Hoppas ni har det bra och är rädda om er!

Kram♥

Bara för skoj skull!


Kunde inte låta bli dessa söta små glödlampor i ljuvliga färger på R.O.O.M.
Tänkte att man kunde ha dem i liten lampfot utan skärm....men
när jag testade igår så small det bara till och jag fick byta proppar....
...mindre bra köp alltså men de är söta i en glasskål just nu ;-)




Guds gåva till kvinnan! Boken innehåller babes (?) från 70 och 80-talet.
Vad tycker ni? Var karlarna snyggare förr? Klädseln?
Jessi och jag fick oss några goa skratt när vi bläddrade i boken så
den fick följa med hem i brist på annat!



Ja som ni ser så var det väl inte min mest lyckade shoppingtur jag upplevde på R.O.O.M igår. Väldigt utplockat var det, och möbler var jag inte ute efter, så jag hittade inget som passade helt enkelt. Men att komma hem tomhänt är inte roligt så jag shoppade lite smågrejer bara för skoj skull. Var bärhjälp till Jessi istället som hittade saker hon tänkt köpa i allafall.

Nu väntar en skön kväll hemma. Ska börja med att förbereda dagens middag som blir spaghetti med köttfärssås eller heter det kanske köttfärssås med spaghetti? Vad tycker ni, är det någon skillnad på vilken ordning man säger? Vi har ibland vilda diskussioner på jobbet där köttfärssåsen alltid står först på matsedeln och förklaringen är att det är det som är "huvudrätten" och spaghettin "tillbehöret". Men när jag säger det så säger jag alltid -spaghetti med köttfärssås. Hur säger ni?

Ja det blev ett långt ointressant utlägg om talets och det skrivna ordets ädla form, men även små saker kan ta stor plats i ens liv ibland  ha, ha!!


Må så gott och stora kramar!

Spontanträff

                           
                          Jessi mitt bland Stockholms neonljus!


Tänk vad roligt man kan få en måndag om man är spontan och gör det man vill och ser till att fixa det. Sent igår frågade Jessi mej om jag ville ses på stan idag då hon ville komma och fynda på R.O.O.M s utförsäljning. Så klart jag ville! Smet iväg lite tidigare från jobbet när barnen gått och nu har vi haft en mysig spontanträff Jessi och jag!

På R.O.O.M var det ganska utplockat men en liten påse fick jag med hem ändå...få se vad jag ska göra med innehållet ;-) Middag och fika i Västermalmsgallerian och lite uppdatering av vår tillvaro fick tiden att gå snabbt. Konstigt nog hinner vi prata ganska mycket Jessi och jag när vi träffas och lär känna varandra bättre och bättre, kanske inte så konstigt då vi nästan pratar i munnen på varandra ha, ha! Önskar ofta att vi bodde närmare varandra men vi gör ju vårt bästa för att ses ofta.

Vi hann in på Granit innan vi åkte hem igen och fastnade för samma sak, så ni lär få se likadana inlägg framöver är jag rädd. Till saken hör att Jessi hade fler shoppingpåsar än mig även denna gång men R.O.O.M  är ju hennes favvoaffär så det var med sorg vi lämnade affären för sista gången.

Nu ska jag studera ett annat shoppingmekka, fast på TV - Ullared. Har redan sett en makeupartist i sönderblekt hår med sin mamma rulla omkring på en kundvagn för att få sina minuter i Tv-rutan...kanske kan man få sig ett gott skratt med andra ord!!


Ha en bra kväll alla rara människor.Ni gör mig glad varje dag genom bloggen och Jessi, vi skulle ju aldrig träffats utan den!!

Kramar!!

Meximiddag


Kycklingenchiladas med sallad blev söndagens middag


Mätt och med några rutor Marabou Helnöt som efterrätt mår jag som en prinsessa. Mammorna flörtar med sina hoppfulla utvalda män och man börjar ana varthän det brakar.

I morgon är det jobb igen och några veckors rutin innan julhelgen kommer och lyser upp i vintermörkret. Önskar er alla en bra start på den första arbetsveckan i november.

Kram Kram ♥

Filmsöndag


      Film, latte och pistagebulle väntar mig nu!!


Godmiddag mina vänner!
Här har vi en lugn söndag, sista dagen på detta höstlov som försvann fortare än en avlöning ;-) I morgon väntar jobb och skola igen för hela familjen, ja dottern håller ställningarna även idag och arbetar i sin Taco-bar.

Gårdagens hockeymatch var en match vi redan glömt. Förlust, tråkig ishall och låååånga timmar hemifrån. Middag fick vi inte förrän strax före 22.00 och då var jag nästan svimfärdig. I dag ska jag göra middag tidigare och det blir kycklingenchiladas och god sallad med avocado till.

Men först ska jag sjunka ner i soffa och titta på den romantiska drama filmen "Last chance Harvey" med Dustin Hoffman och Emma Thomson. En riktig feelgood film står det på fodralet och det behövs en gråregnig söndag som denna.

Ha det bra!

Kramar

RSS 2.0