Impulsköp?





Jag är ledig idag! Skönt då denna vecka varit lite tyngre än vanligt. I dag fyller även min svärfar 70 år!!! Grattis till dig. Vi ska ha fest för honom på lördag då släkt och vänner kommer och firar.
Vill visa mitt impulsköp från gårdagens maratonshopping. En skön tunn jeanstunika från frk, Åhlens. Vad tycker ni, ska jag behålla den?

I natt har jag agerat chaufför åt min tonåriga studentdotter. Nu börjar det...alla studentskivor. Beatrice är inte en festprisse men vill såklart vara med på några för henne viktiga skivor. Så vid 01.30 var det bara att vakna, klä på sig och åka till City för att hämta upp henne. Jobbigt - nej, men man är bra trött vid den tiden. Jag hade åkt genom eld och vatten för att hämta henne!

Nu ska jag städa undan lite inför Valborg. I kväll är vi bortbjudna till vänner så den är planerad. Få se om det blir några eldar här i kväll? Inte det viktigaste tycker jag och man luktar bara brasa sen...;)



Ha en skön Valborgsmässoafton alla söta och rara!

Kramar

Festivo by Iittala



Yes!!
Nu har jag äntligen fått mina första Festivo ljusstakar från Iittala. Ni som läst bloggen vet att min svärfar (som är född i Finland) har ett helt gäng Festivo ljusstakar hemma hos sig och att jag på ett fint sätt försökt få dessa att flytta hem till oss. Det har väl gått sådär då jag förstått att de är förknippade med minnen av min svärmor som dog i cancer för fyra år sedan.

Men har har tagit fasta på min önskan och idag fick jag dessa två skönheter då han nyligen varit i Finland. Tack snälla du!! Denna vecka känns som en lyckovecka då jag blir förärad med den ena gåvan efter den andra utan att ens fylla år!

Jag är ganska trött i benen nu då jag i jakt på de ultimata kläderna tillbringat närmare 3,5 timme .....!!!!.....i  ett köpcentrum nära mig. Jag tror jag provat alla kläder som finns där.
Nu kan man ju tro att hela min lön är slut och att jag kom hem med massor av läckra shoppingpåsar men så är det inte. Jag hittade ingenting jag ville ha! Hur ofta händer det? När klockan var 18.50 och 10 min till stängning rusade jag in i en affär och köpte en jeanstunika jag provat. Köpte även en bh, leggings med spets och strumpor.

Ja, ja pengarna finns kvar och jag har nog kläder så jag klarar mig ändå men jag brukar inte ha shoppingproblem så jag blir lite orolig ;-)

Ha en skön kväll. Nu ska jag lägga mig raklång och kolla hockey och sen "Leila på landet".

Kramar

Inspirationsbilder i min smak





Mitt tips till er som gillar härliga bilder och collage med inspiration är att titta in hos hon som har bloggen Record the day. Hon skapar vykort av olika bilder och material som fängslar henne och stämplar dem med datum. Jag blir glad när jag tittar in där!

Jag har just tagit en powernap i sängen tittandes på Glamour och känner mig lite piggare. Var ovanligt trött efter jobbet och middagsfixet idag. Har i allafall fått reda på en kul överraskning i dag också som jag hoppas stämmer. I så fall hoppas jag kunna visa er det i morgon. En ledtråd är att det är tillverkat och i detta fall även köpt i Finland.

Ha en trevlig kväll!

Kramar till alla goa människor.

♥ LYCKA ♥



JAG ÄR SÅ LYCKLIG OCH GLAD!!!

Jag har fått en alldeles egen "riktig" Lyckoljustavla av Jessi med posten idag!! Ni kan tänka er hur jag kände mig när jag nyss kom hem från ett halvroligt möte på jobbet och såg ett stort kuvert adresserat till mig i brevlådan. Spännande då jag inte väntade mig något annat än tråkiga räkningar och pensionsbesked och sånt.



 

Väl inne öppnade jag det och däri låg den mest underbara tavla gjord enkom till mig! Det är en av de finaste gåvor jag fått utan anledning - och den bara lyser mot mig i de vackraste rosa och vita nyanser jag tycker finns. Nu ska jag hitta den ultimata platsen att hänga den på så att ljuset blir det rätta.

Ni som inte känner till Jessi måste gå in på hennes härliga blogg och möta en genomgod människa.
Tack snälla du!

Kramar till er alla från en leende Ann-Louise.


Semesterplanering baklänges?


I en ny Toyota genom Europa åker vi mot nya äventyr....                          Bild: Google

I år har jag börjat i fel ände, i slutet, ...för nu vet jag hur mina sista dagar på semestern kommer att se ut!

Jag kommer att bila genom norra Europa med min vän Lena! Vi startar i Stockholm och åker genom Sverige ner mot Danmark. Kanske övernattar vi där eller fortsätter in till Tyskland innan vi stannar. Vidare via Autobahn genom Tyskland och så småningom in i Belgien. Bryssel är ju slutmålet då Lena helt enkelt ska hem efter sin semester i Sverige ( och London med Beatrice förstås).


Grand Place i Bryssel                                                                              Bild: Jag

Jag kommer sedan att stanna några dagar i Bryssel för lite shopping och umgänge med Lena innan jag tar flyget hem igen. Då är vi framme i augusti och det är dags att börja arbeta igen.

Men än är det långt tills dess och många härliga vår och sommardagar kvar. Måste ta tag i resten av semesterplanerna också. Går trögt liksom ibland trots att det bara är kul.

Ha en fin måndag allihopa!

Kramar


Söndagsblues


Bea sparkar boll.

Söndagen har varit seg. Kanske beror en del på de flaskor champagne som gick åt i går eller bara på att det har varit sämre väder idag och att måndagen närmar sig. Man skulle kunna säga att jag drabbats av en släng söndagsblues. Min planerade stund i solstolen blev en kvart bara då det blåste så att jag började frysa.

Beatrice säsongspremiärmatch (långt ord) slutade med förlust så det gick inte heller som planerat. Trodde på sura miner här hemma ikväll men dem tar förlusten bra tycker jag, maken och dottern. Positivt är dock att middagen var himmelskt god då vi grillade i dag igen  =0) och att i morgon är en annan dag!!

Nu ska jag sätta mig och rätta Nationella prov i matematik och titta på söta filmen "Two weeks notice". I morgon väntar en lååånnnng dag med möte på kvällen.


Må så gott ute i stugorna.

Kramar


Latjo Lajbans Lördag

 

Oj vilken kul lördag jag hade igår!! Har precis ätit frukost efter en välbehövlig sovmorgon.

Lördagen började med träffen med goa Jessi. Vilken härlig tjej, lika full av energi och ljus som man känt och det stämmer kan jag lova! Vi promenerade en stund för att finna det ultimata fiket i solen och hittade ett på Östermalm som så småningom badade i sol. Vi hade mycket att prata om och timmarna bara sprang i väg och vi skildes åt med önskan om att snart ses igen. Fick också nöjet att träffa och hälsa på Jessis man som snällt väntat på henne...

 

Jessi hade med sig en present till mig söt som hon är! En "Lyckoljuslykta" i skiraste spets - helt i min smak! Många är vi också som beundrat hennes tavlor och nu är jag ägare av en "minitavla" i form av ett kort.
Tack Jessi för en härlig stund - hoppas vi ses snart igen!

Hem igen en snabbis för en tupplur i solstolen och byte av kläder. Resten av lördagen tillbringades tillsammans med mina partykompisar!  Vi är fyra tjejer (läs damer) som brukar träffas, dricker bubbel och dansar oss genom en del nätter. Vi har kul ihop helt enkelt. I går blev det många ( ! ) flaskor demi-sec och dans på Södra Bar som ligger vid Mosebacke. Kul ställe med multikulti musik med sköna rytmer, internationell atmosfär och en underbar utsikt över Stockholm.

Nu ska jag tillbringa en stund i solstolen igen. Dottern och maken är okontaktbara idag då de har seriepremiärmatch idag kl. 16.15 och är  spända. Bäst hålla sig undan men andra ord ;).

Ha en skön söndag och var rädda om er!

Kramar

Goddiebag





Äntligen lördag och bloggfika med Jessi. Solen strålar som de lovat och allt är på topp. Om en stund ska jag och goodiebagen hoppa in i bilen och ta oss in till city.

Vad den innehåller? Man skulle kunna beskriva det som Jessi beskriver min blogg; Som en påse "Gott & Blandat".
Ni får säkert se sedan, tror jag i allafall?!

Ha en mysig lördag.

Kramisar


Vid rosa huset just nu



Japp det blir grillat i kväll!! Vi har gjort det enkelt för oss med Scans Grillspjut, grillade grönsaker, potatisgratäng och beasås. Som ni ser kör vi hederlig gammal kolgrill. Tycker det ger den "riktiga" grillade smaken.

Kvällen ser ut att bli lugn och det passar mig perfekt då morgondagen har en hel del skoj att bjuda på. Bloggfika med Jessi på dagen och middagsdate med  bästa vännen Lena som är på Stockholmsbesök från Bryssel. Ser verkligen fram emot lördagen som ni förstår.

Måste ta mig en funderare på vilken outfit som ska bäras i morgon också. Varmt och soligt har de ju lovat så man får kanske äntligen lufta något somrigt!

Trevlig kväll mina vänner. Nu ska jag mysa, äta och sippa rödvin!

Kramar och Fridens liljor!

Sol och blå himmel och fredag!



Gud så härligt det är att vakna. Fredag och strålande sol ute + en helg som bjuder på flera härliga möten!
På lördag ska jag träffa Jessi för en bloggfika! Det ska bli jättekul att få träffa en bloggvän på riktigt men det är lite spännande också.
Ni som varit på bloggträff har ni något att lära mig som aldrig varit? Några goda ord på vägen?

Ha, ha nu blev det verkligt uppstyltat. Jag tror Jessi och jag grejar det galant, men berätta gärna om er första bloggträff för mig i kommentarerna.

Nu önskar jag er alla en skön fredag!!

Tusen kramar till alla goa människor!


Kunde inte hålla mig....


 
 


Ha, ha , ha...det är ju så kul! Och helt galet på den 2handaffären på torsdagarna! Folk är som galna när de öppnar dörrarna klockan 12.00. Som tur är så har man ju olika smak så jag hittade dessa gobitar ( ur min synvinkel) för en billig penning.

Mest glad är jag nog över tallriksstället i järn/zink som bara kostade 20:-. Vet inte om jag ska behålla det, skulle behöva ett lantställe som Leila om alla saker ska få plats, så jag kanske säljer det. Ett fynd är det i allafall.

Vichyvattenflaskorna är så fina också och storleken större än de jag har sen tidigare och men relativt fina etiketter kvar! 20 kronor styck. Kommer att stå på mitt skåp som pappa gjort till mig tillsammans med de andra. Ljushållaren, ja vad säger man, så där lagom shabby i stilen för att få följa med hem till mig! 25 kronor. Ja jag är inte kräsen som ni ser  ha, ha,ha........därför fick de söta galgarna också följa med!

Sockerströaren ger mig barndomsminnen. Just en sådan står hemma hos pappa och används fortfarande. Mina äldre tvillingsystrar har varsin också och äntligen har jag också en för 5 kronor. Söt färgklick med bra funktion som kommer användas flitigt i sommar till jordgubbar och mjölk.

När jag kom hem slet jag upp brevlådan med hopp om att Oscars svar på sommarjobb skulle finnas där. Vi har inte kunnat planera för semestern då allt hängt på om han får jobb och vilken period i så fall. Och det gick vägen!! Han var en av de 300 de valt ut bland 724 sökande och helt rätt period också! Jippie nu kan vi planera resa!!

Nu luktar det gott från köket! Maken R har gjort plättar idag, han gör dem bäst, så jag ska gå och inta några gyllenbruna!

Kramar och ha en skön kväll. Hoppas solen visar sig för er också =0).


Torsdag = Möjligheternas Hus


                                     
Fjäril i ljuvaste rosa som fick följa med hem från Plantagen. Bor nu i en kruka
ute och vajar fint i den ljumma (?) vinden. Kitchig så den nästan blev snygg.

Torsdagmorgon och jag borde inte vara uppe ännu utan ligga kvar i sängen och vakna utan klocka. Det är ju min lediga dag eller pluggdag!! Men inte idag för jag är på väg till jobbet strax. I dag är det Nationellt prov i matematik för år 9 och då måste ju mattefröken vara på plats eller hur. Hoppas de går bra nu för mina rara elever - fröken är också nervös...

Slutar dock redan vid 11-12.00 och då tror jag att jag vill åka till Möjligheternas Hus igen. De fyller ju på nya saker till torsdagarna och kanske finns det där fyndet där =0). Köpte en sån fin spetsduk för 10:- där förra veckan så man kan hitta fynd man gillar.

Nej nu är det dags att ge sig av. Härligt att vädret blir bättre och bättre mot helgen!

Kramisar till alla er goa och glada människor.

Mammas hjärta på TV 4


Beatrice  på Rhodos 2006 pratandes i mobilen redan då... med pojkvän!

Hjärtat mitt som håller på att bli stor (!) ska vara med i Tv i kväll! Vet egentligen inte varför och vilken roll de har men hela hennes klass från gymnasiet är specialinbjudna.
Programmet är Kvällsöppet med Lennart Ekdal och Marcus Birro som programledare. Ämnet i kväll är:
                                                             ______________________________
"Ungdomar är för lata"
Vad beror den skenande arbetslösheten på -lathet bland ungdomarna eller felaktig politik? Debatt i kvällens program.

                                                             ______________________________

Om jag känner min dotter rätt så kommer hon inte att vara tyst om hon får någon fråga. Hon är en tuff tjej med skinn på näsan och lat tror jag inte hon känner sig...så spännande det ska bli. Önskar nästan att hon inte alls kommer att behöva svara på någon fråga eller ta ställning alls i kväll ;)

Så kolla på TV 4 klockan 22.40 så kanske ni får syn på henne. Jag ska kolla om jag vågar hi, hi!!!

Kram

Update 23.38:
Pust - nu kan man andas ut ;) Det gick ju bra även om det var synd att hon bara var med som dekoration - men en ovanligt söt sådan enligt mig. Nu kommer hon snart hem. TV 4 bjuder alla på taxi till hemmet! Tjusigt va.


A piece of Art




Akvareller jag har som material för att visa eleverna olika tekniker.

Gick igenom en del bildmaterial i dag och fann då dessa små akvareller som jag gjorde för några år sedan. Det är väl inte de som jag är mest stolt över men jag har alltid gillat att pyssla och skapa. Färg och form har alltid fashinerat mig och jag lärde mig sticka vid fem års ålder. Tapetsera och måla har jag fått göra med pappa så två kreativa föräldrar har nog hjälpt till.

Mitt första yrkesval som frisör var ju helt perfekt i det avseendet. Att få skapa med sina egna händer ger en speciell känsla. Jag arbetade som frisör i mer än15 år innan trettioårskrisen kom och sa att: Ann-Louise, du borde göra något mer med ditt liv! Jag hade nog kul på jobbet större delen av dessa 15 år och kan sakna det "ytliga" som det ändå var. Man jobbade och gick hem klar. Nu har man jobbet med sig hem mer än ofta. Dessutom är frisörer ganska roliga människor...så man skrattade massor!!

Men ändå finns det likheter med frisör och lärarjobbet och det är att få arbeta med människor. Kom in på Systemvetarlinjen samtidigt som Lärarlinjen - men valde människor före siffror.

Ha en ljus och skön onsdag alla ni som läser. Lämna gärna en kommentar så blir jag glad.

Kramar.

Sommarsött

 
 
Sjal från KappAhl´s Vintage Stories

Nu är den hemma! Och jag är lycklig!

Hämtade min nya sjal från KappAhl idag. Den hängde i skylten och var det enda exemplaret som fanns kvar på någon mils radie så de reserverade den åt mig. Den är så fin med sina spetsar och är lite cremefärgad. Kommer att bli en favoritaccessoar i sommar. Behövs inget halsband om man bär denna om halsen.

Var hemma ganska tidigt från jobbet idag vilket var skönt då jag kände att hemmet behövde få lite uppmärksamhet denna tisdag. Har precis lagat spagetthi och köttfärssås till familjen och ska strax gå ner och äta med dem. Kvällen bjuder inte på några överraskningar vad jag vet utan kommer att tillbringas i soffan men diverse arbete och förberedelser.

Önskar er en skön kväll!

Kramisar

Tick Tack Tick Tack


Udda stolar ger charm till rummet och urtavlan är underbar!

Tisdag redan och tiden går alldeles för fort. Tycker att den bästa tiden på året är våren och försommaren. Då vet man att man har en hel sommar framför sig och livet känns underbart. Önskar att jag kunde trycka på en pausknapp och stanna upp nu när det är som vackrast snart ute! Om man inte är uppmärksam nu så missar man de olika trädens blomning; Magnolia, körsbär och snart björkarna.

Det finns många sådana ögonblick då jag önskar att jag hade en pausknapp att trycka på men ibland även en FF knapp då något känns mindre bra. En sak är säker i allafall att jag hoppas jag inte känner så här när jag är gammal:

"De dagar som kom och gick  - inte visste jag att det var livet."

Ta vara på denna dag och njut av livet!!

Kramis från mig.

Surprise!



London by night                                                                                 Bild: Google

Jag måste ha världens bästa vän och Beatrice världens bästa gudmor, Lena.

I går fick Beatrice sin studentpresent  i förväg av henne då det behövdes planeras. Hon fick en resa till London tillsammans med Lena!! De åker i början av augusti och kommer ha såå kul.
Det är inte utan att jag är lite avundsjuk då Lena är min reskamrat...;) Det är klart att jag skulle kunna hänga med men jag tycker att det är något de ska göra tillsammans utan mamma.

När Bea gick ut nian fick hon en resa till Paris av henne och det var nog en upplevelse för båda. Bea utan föräldrar och Lena med en tonåring på halsen!! Till saken hör att hon inte har några egna barn och ingen erfarenhet heller utan hon blir mer som en kompis. Parisresan gick jättebra trots att Lena blev kallad Madame och inte Mademoiselle som hon är van. Detta retade henne enormt då hon insåg att alla trodde Beatrice var hennes dotter!!


Lena är något av en globetrotter som reser mycket och gillar äventyr på "äldre dar". Åker till Martinique för att lära sig åka wakeboard, firar påsk i Alperna och bilar genom Europa själv om somrarna med utgångspunkt i Bryssel där hon bor.

Så Lena nu återstår bara att planera "vår" resa! Vart går den denna gång? För nu vill jag också planera resa med dig =0).

Kramar

Affärskvinna


Kanna i emalj från Kockums. Längtar tills jag får fylla den med
försommarblomster som lupiner och andra midsommarblommor.

I helgen har jag varit affärskvinna på högstanivå. I och med att jag drar hem så mycket saker från olika loppisar och auktioner måste jag ju i rimlighetens namn göra mig av med lite också för att få ekvationen att gå ihop.

Så jag bestämde mig för att sälja min lilla söta Emmafåtölj, en antik lampa med lejontassar och det som var allra svårast att skiljas från var nog min STRING-hylla. Ja jag har aldrig haft den uppe på väggen men har mått bra av vetskapen om att jag äger en....har tidigare även haft en string-telefonhylla (också såld)och har en kobratelefon som jag hade tänkt kombinera ihop någonstans.

Men nu är hyllan som sagt såld och jag är nöjd! Köpte den på auktion i Ångermanland för ca: 100:- sålde den i Sthlm för 1500:-. Bra förtjänst på det köpet, vilket jag visste när jag köpte den att dom pengarna får jag med all säkerhet tillbaka tiofaldt.

Solen har lyst över mig idag och jag har just kommit in efter några timmars läsning i solstolen. Kyligt i luften men underbart när man känner solens värme.

Nu ska jag fixa ordning maten. Det blir egengrillad kyckling med klyftpotatis och tsatsiki och äppelpaj med vaniljsås till dessert! Gott eller hur ;)

Kramar

Vintage Stories



 
Jag blir till mig bara av den vackra etiketten!

Jag har inte visat förra lördagens shopping för er. Efter en fördröjd reaktion så kom jag äntligen iväg till KappAhl för att titta på deras Vintage Stories kollektion. Förstod ju på det jag sett och läst i hos olika bloggar att jag skulle gilla den vilket jag också gör!
Synd var väl den sena reaktionen då det jag helst ville ha antingen var slut eller inte fanns i min storlek. Fick i allafall tag i denna söta blus med underbara spetsar och har reserverat en sjal som hänger i skylten i mitt centrum. Får den när de skyltar om och tydligen tog den slut med en gång!


Sjalen är den längst upp till höger!

Kvällen blir lugn hade ju mitt roliga igår  hi, hi. Maken är ute med killarna på jobbet och det blir bara jag och Beatrice till middagen idag. Tänkte slänga ihop pasta med en god kycklingsås till och som dessert har jag köpt Ben&Jerry´s till oss tjejer! We like a lot =0).

Trevlig lördagskväll och tack för att ni läser och kommenterar. Det gör mig glad varje dag!

Kramisar.

Fredagskvällen


 Varning: Suddig bild

Voila  - så här ser jag ut med mina nya solglasögon på! Stora - ja visst men jag gilar dem. Märkte dock att det tenderar att bli lite varmt under dem...men vad gör man inte?

Kanske märker ni också att mitt hår håller på att tappa formen eller redan har gjort det. Varje vår så får jag för mig att nu ska jag ha långt (läs längre) hår men det slutar alltid med katastrof. Tycker ju att alla andra passar i det och tror då att denna gång ska det nog se bra ut på mig med. Resultatet blir att jag går runt hela sommaren utan frisyr =0). Jag har självlockigt hår som är enkelt när det är kortare men kräver en del när det blir längre, vilket jag är för lat för att orka så då åker min hårklämma fram. Och det värsta av allt är att då blir jag så lik min 19 år äldre syster och det känns ju inte så upplyftande..sorry Bitte!

Fredagen avslutades med en trip in till Söder där jag mötte upp två kurskamrater från i höstas då jag läste en fortbildande mattekurs på Universitetet. Vi startade med ett glas rosé i solen på uteserveringen "Medis bar och bistro". Det var så skönt så länge solen var framme.
Sedan gick vi till Östgötakällaren på Östgötagatan och åt supergod mat och drack mera vin. Jag åt Chèvrespäckad majskycklingbröst med prosciutto & vitlökssfylld kronärtskockshjärta med potatisgratäng och det smakade himmelskt. Det var så trevligt att träffa dem igen och en stor överraskning var att den ena tjejen hade hunnit gifta sig helt otippat, ja för henne också! Så det kan gå!

Väl hemma igen hamnade jag trött i soffan och har nu huset fullt av ungdomar. Son men flickvän och dotter med pojkvän samt en make som alla ligger och sover. Då känner man sig rik!

Nu ska jag lägga huvudet på kudden och njuta av att helgen just börjat och det på ett strålande sätt!

Kram

Rostad potatissallad

Läste nya numret av Buffé i kväll och där fanns ovanligt mycket läckert denna gång. En av recepten jag definitivt kommer att prova i vår, kanske redan i helgen, är denna rostade potatissallad som kommer att passa perfekt till grillat.  Fräscht, lätt och färgglatt!

Tänk på att detta recept är anpassat till en buffé vilket också är bra inför vårens och sommarens fester.

  Bild: Buffé


Ingredienser
Portioner: 10 personer (buffé)

2 kg delikatesspotatis  ( finns i färdiga påsar - kanske färskpotatis fungerar?)
4 salladslökar
1 knippe rädisor 
2 buntar grön sparris (à 125 g)
3/4 dl skuren gräslök 
1/2 dl grovhackad persilja
olivolja 
flingsalt 

Dressing
1 dl olivolja 
2 msk vatten
2 msk vinäger
1 tsk timjan 
1 tsk salt 
2 krm svartpeppar 


Gör så här

DAGEN FÖRE FESTEN: Blanda samman dressingen. Strimla salladslöken och skiva rädisorna. Skala och koka sparrisen 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och kyl genast i kallt vatten så den behåller sin gröna färg. Dela sparrisen på längden.

TIDIGT PÅ FESTDAGEN: Sätt ugnen på 225°C. Picka potatisen, dela stora i halvor. Lägg i en långpanna. Ringla över 2 msk olja. Vänd runt. Strö över 1 tsk flingsalt. Stek i ca 30 minuter mitt i ugnen. Låt stå framme.

3 TIMMAR FÖRE SERVERING: Blanda potatis, lök, rädisor, sparris, gräslök och persilja. Häll över dressingen.


Smidigt när mycket går att förbereda om man ska ha fest.
Lycka till om ni provar. Berätta gärna vad ni tyckte sen.

Kramis och Fridens Liljor. Må Herren vara med dig om han trivs.


Utsläppt i dag


Ledig idag och då ska min nya väska  få komma ut och lufta sig idag tillsammans med mina nya solglasögon.
Väskan sprang jag på i januari och kunde inte låta bli att köpa den. Har under vintern oftast använt en svart väska då jag tycker det passar bäst till de färger jag använder på jackor och kappor men nu ska den ut!
Den är av mjukaste skinn och har en helt perfekt storlek och några nitar som detaljer.

 

Solglasögonen inhandlades i söndags i Sickla köpkvarter. Maken R skakar på huvudet åt mig då han tycker att de är i största laget...men jag tycker om dem! Vad tycker ni? Ska visa bilder med dem på vid ett annat tillfälle.

 

Nu ska jag som sagt ut i min nya outfit och besöka ett nytt Second hand ställe som heter "Möjligheternas hus". Bådar ju gott!!

Kram och ha en bra dag i dag denna torsdag i april.

Inspiration från GreenGate

Fick hem HM´s Home katalog idag och de hade en del fint och färgglatt i kollektionen för sommaren 2009. Bland annat dessa servetter och en strandväska i glada färger.

 
                                                                                                                    Bilder: HM

Annars är det GreenGate som ger mest myskänsla i sin kollektion för sommaren 2009. Man blir så lycklig i själen av att titta på deras inspirationsbilder. Härliga färger och mönster och jag vill ha allt!

                  



                  
                                               Bilder: GreenGate.dk

Nån som blir sugen att gå på picknic?


För att få en liten dos av sommar och landet men även en del GreenGate prylar så tittar jag på "Leila på landet" i kväll på Tv4 Plus  klockan 21.00. Hon omger sig med vackra saker tycker jag och man kan läsa om dem i första numret av hennes tidning "Leilas Country Living". Längtar redan efter nummer 2!

Trevlig kväll och Kramisar till alla er!


Pyssellåda av tapetprover

Min gamla fruktlåda är förvandlad till en fin patchworklåda! Just nu får mina garner till mormorsrutorna plats iden. Jag tycker att jag virkar och virkar men behöver fortfarande massor av flera rutor. Min mamma var snäll och fäste alla
trådändar på de rutor jag gjort hittills när jag var hos henne. Tack mamma, det är ju mycket roligare att virka!



 



Gjorde mitt eget tapetklister och det var hur lätt som helst! Vill du veta hur så finns receptet HÄR.
Klippte sedan lagom stora bitar av tapeterna, penslade på klistret och tapetserade lådan.
Insidan fick också tapeter men där var jag inte lika noga utan använde de spillbitar jag hade. Botten täcks utav en tillklippt bit av en tablett. Kul och ett bra sätt att ta vara på sina tapetprover man får ta gratis i butikerna!

Nu önskar jag er en skön onsdag. Hoppas solen hittar er.

Kramar

Nagelfix hos Cissi

Första jobbdagen efter påsklovet är avklarad och den bestod i stort sett av en massa möten. Vi hade studiedag i dag så eleverna kommer först i morgon, pigga och utvilade får vi hoppas;)

Direkt efter jobbet gav jag mig av till Cissi för att få mina naglar fixade. Det behövdes verkligen denna gång då de farit illa dels av städningen hemma hos mamma och sen av trädgårdsarbete. Jag använder alltid (läs oftast) handskar för att skydda dem och försöker vara noga med att olja in dem. Se så fina de är nu!



I bakgrunden skymtar ni min nyfixade låda tapetserad med de vackra tapetprover jag samlat på mig. Har ju för avsikt att ordna vårt gästrum till pysselrum så småningom och börjar nu förbereda lite. I denna ska jag ha garner tror jag. Visar resultatet senare men så här såg den ut från början - En sexkantig gammal fruktlåda med lock.



Nu måste jag gå ock fixa till köket efter middagen. Återkommer sen då jag ska besöka mina favvobloggar!

Kramis och Fridens Liljor!

Garden - Min nya oas!



Jag och maken var på en liten roadtrip till Nacka i dag. Han för att träffa sin bror och far för att åka till minneslunden där svärmor finns och jag för att inspektera "nya" Sickla Köpkvarter. Det hade öppnat några nya roliga affärer som Monki, Himla och min nya oas - Garden.

En trappa upp ligger den affären med saker jag tycker mycket om. Krukor, blommor, zink, portugisiskt porslin, filtar med spets, sjalar, the, tvålar  m.m. och mitt i allt detta kan du äta eller fika både ute och inne!! Jag var ju ensam nu så fikastunden spar jag till en annan gång då jag har sällskap men jag shoppade den söta skylten ovan.



Den pryder nu väggen på uteplatsen på vår baksida där den gör sig tillsammans med mina zinkprylar.

En annan affär som jag gillar och som funnits där ett tag är Vita hem. Där finns allt som passar ett vitt, lantligt och romantiskt hem men även lite franskt och Lexington finns där. I dag fingrade jag på schablonbokstäver och siffror  i plåt som de just fått hem. Ska fundera om det kanske blir ett köp framöver.

Nackaturen avslutades med fika hemma hos svärfar med sambo och ett besök på Plantagen på hemvägen.

Nu är det dags för middag..inte grillat idag..synd faktiskt känns det som nu.

Kram och trevlig kväll!

Rosa husets hall

Välkommen till oss!
Lång och smal hall som leder till vardagsrummet med dörrar åt alla håll.

Dörrarna är numera vita!! Men listerna är det inte än. Vi väntar tills köksrenoveringen kommer igång för då får vi nog måla ännu mer! Vi funderar på att öppna upp väggen mot köket där fula valvet och garderoberna är nu. Vad tror ni?



Min egendesignade skohylla som sväljer massor och de fina tavlorna från Petrified in pink.
"Plättar på rad" växer så fint i gammal kokosfettslåda. Ljusstakarna Lotus från Designhouse Stockholm

På väggen i köket skymtar mina gamla bilregistreringsskyltar fram från Y-län!



Ja som ni ser så blandar jag gammalt med nytt i en salig blandning. Det är nog så jag är,
som Jessi beskrev mig: Som en påse Gott & Blandat!!
Har svårt att bestämma mig så jag tar lite av varje och blandar om!



Nu önskar jag er alla en skön avslutning på påskhelgen med en skön måndag!

Kramar till alla.

Vårtecken i min trädgård


Humlor

Ros

"Rubra Plena"- Rosa fylld blåsippa

Pion

"Hepatica Nobilis" - Blåsippa

Äppelträd

29,9 grader i solen klockan 10.00

God förmiddag alla glada bloggare!
Vaknade till ännu en fin solig dag. Har redan varit ute och räfsat våra gräsmattor och i rabatterna. Har även klippt lite gamla grenar på växtligheten så att den kan börja spira! Tur man inte har så stor trädgård att hålla ordning på.

Än så länge är det lite tidigt men jag hittade en del vårtecken som jag vill visa er. Det är så mycket livskraft som exploderar i naturen nu. Om man inte är uppmärksam så missar man mycket. Så mitt tips till er i dag är att håll utkik och framför allt - CARPE DIEM - Fånga dagen!

Önskar alla en härlig fortsättning på påsken och tack för att ni läser min blogg. Ni gör mig glad varje dag!!

Kramis / Ann-Louise

Valerie Aflalo

Vill ha klänningen nu!!

 
                                                                                      BILD: Valerie Aflalo.com

Såg den i nya ELLE och blev förälskad på en gång. Märket är "Valerie" och finns på NK-Trend.
Hela vår & sommar kollektionen är ljuvlig och skulle gärna få flytta hem till mig.

Se själv HÄR.

Kramar till alla!

Det blev Rosendal i dag - Varför vänta?

Vi kunde inte hålla oss och maken R ville så gärna med till Rosendals Trädgård så vi hoppade in i bilen och drog iväg.
underbart det är där uppe på Djurgården -jag blir helt salig -och vädret visade sin vackraste sida idag!

Bjuder här på en massa bilder då jag som värsta fotografen gick med kameran i högsta beredskap hela tiden till makens förundran...ibland undrar han vad jag håller på med.

Klicka på bilderna så blir de större om du vill!

 
Nybrokajen                       Dramaten                          Djurgårdsbron
   
                              Vi njuter av solen och kaféts morotskaka
   
                                         Vackra stilleben i växthusen
   

   
I butiken kan du köpa ekologiska varor. Vi köpte marmelad i dag till syster!
              

Hoppas ni har det lika bra som jag! Har suttit i solen sen vi kom hem och kände att nu var det dags för en paus...solen tar som fasiken nu...bäst ta det lugnt. Nu sippar jag på en Hoegaardenöl och förbereder kvällens grillning. Tror vi får besök av goa vänner senare då de kommer från familjefirande. Då blir det Rosépremiär!

Kramis och Fridens Liljor.

Påsklördag

  
  
Mammas fina påskarrangemang på zinkfat. Som att plocka in en
bit av vårens fina natur!

Påsklördag snart och för första året på länge har vi inget planerat alls. Det känns skönt med tanke på att jag varit borta några dagar.Tidigare år har vi haft släktmiddagar eller kompismiddagar men inte i år och orsaken är att många är bortresta över påsken i år av dem som vi brukar träffa.

Planerna i skrivande stund är att ta vara på den fina dag de har lovat hela veckan så jag hoppas verkligen på strålande sol hela dagen! Då ska jag lata mig i solsängen jag fick i morsdagspresent för något år sedan och bara njuta av tillvaron. Misstänker också att grillen tänds framåt kvällen igen - så enkelt och så gott.

Söndagen är däremot mer planerad. Förmiddagen består av olika aktiviteter beroende av intresse i familjen. Jag ska till Rosendals Trädgårdar på Djurgården för att andas in kraft och inspiration och resten av familjen åker till Söderstadion och Hammarbys första hemmamatch i fotboll för säsongen.

På eftermiddagen kommer syster över på middag och samvaro och det blir trevligt. Det var hon och min dotter Beatrice som skickat de vackra blommorna till mamma. Syster brukar ta med sig mina barn på en shoppingrunda en gång varje termin. De får då handla vad de vill som hon betalar, de fikar och äter gott. Under denna shoppingtur med Bea så fixade de ett blombud till mamma. Fint va! och TACK Wivi för att du är så snäll med mina barn!

Önskar er alla en fin Påsklördag!

PAPPA: Kul att du skriver kommentarer nu! Ler stort varje gång!! Har skrivit svar i förra kommentaren till dig!



Jag har fått min första utmärkelse av JESSI: Tack gulliga du för de fina ord du skrivit om mig och min blogg! Jag skickar genast tillbaka den till dig då du alltid inspirerar mig och får mig glad!

♥Ann-Louise- en tjej med ett varmt hjärta! Din blogg är som en gott och blandat påse, en härlig blandning av allt!

Kramisar

I´m back again!!!

Hej alla söta och glada! Tack för alla goa kommentarer när jag varit borta! Ni gör mig glad =0)

                               

Jag är tillbaka på hemmaplan igen efter några intensiva dagar i Härnösand med mamma. Ja mamma är väl inte så intensiv egentligen ;) men jag har försökt hjälpa henne med så mycket som möjligt när jag var där. Städat lägenheten, putsat fönster, hängt upp nya gardiner, handlat och lagat mat, bakat, tvättat, sopat, friserat m.m. så hon inte behöver tänka på det när hon behöver vila upp sig. Däremellan har vi umgåtts, fikat och pratat en massa -både allvar och strunt.
Svårt att åka hem igen och lämna mamma, jag är van att ha henne på avstånd, men nu är det värre när hon inte är riktigt pigg.

Har precis ätit en god grillad (årets första!!) middag med familjen och sitter och sippar på ett glas rött. Lika skönt varje gång man varit borta att komma hem igen. Nu ska jag försöka uppdatera mig lite inne hos er mina vänner och sen umgås med familjen också....datorn kom i första hand nu ha, ha, ha!!

Har fyndats lite loppisprylar också, främst på Erikshjälpen. Sånt hinner man alltid! Här kommer ett smakprov - visar mer i senare inlägg.



Kramisar och trevlig fortsättning på påsken alla mysiga människor.

Mitt "Mateus" ägg







Det här fina ägget målade jag för 15 år sedan. Redan då älskade jag ljuvt rosa och spetsar. Har alltid älskat detta ägg och har det framme varje påsk fyllt med godis. Just på bilden är det tomt men det har vi ändrat på!

Tycker att det liknar porslinet som kommer från portugisiska Mateus till färg och mönster i spets. Att det inte kommer därifrån vet jag då jag gjort detta ägg själv från lera i form, bränt i ugn och sedan målat igen med speciell teknik. Vi var några tjejer som roade oss med att måla keramik på den tiden - nyblivna mammor som vi var! Det var skönt att komma iväg själv och göra något utan barn en stund om kvällen.

Nu åker jag till Härnösand. Få se om jag bloggar lite därifrån. Om inte får jag uppdatera mig när jag kommer hem igen på fredag!

GLAD PÅSK alla mina härliga bloggvänner! Kommer att sakna ER!!

Påskkramar från Ann-Louise

I min nya glaskupa...

...har dessa sötnosar tagit plats!!



Egentligen är jag inte mycket för att påskpynta nu när barnen blivit stora men kunde inte motstå att prova min idé i min nya glaskupa från Panduro. Så här ser den ut i helbild:



Ganska crowded ser det ut ha, ha... men så får det bli tills påsken är över. Sen får jag fundera ut vad som ska pryda den då?

Vilken ljuvlig dag vi haft idag med sol igen! Har suttit och läst en hel del gamla Sköna Hem i solen och haft det mysigt. Tandläkarbesöket slutade med att jag var en 1000-lapp fattigare efter 20-minuters arbete. En fraktur var det, en bit som lossnat-ej hål, tydligen sånt som händer i och med att tänderna blir svagare...gud så gammal jag känner mig nu.

Nu ska jag ta tag i packningen till resan  i morgon.

Kram och trevlig kväll!

Påsklov & sol igen!



Påsklovsmåndag och man vaknar till en klarblå himmel och strålande sol! Underbar start på påskveckan. I dag ska jag till tandläkaren...hoppas de inte hittar något megafel..men det tror jag inte. Sen ska jag packa väskan för att i morgon åka upp till min mamma i Härnösand några dagar. Mamma har haft vattenskada i sin lägenhet, fått byggtorkar och sen nya golv och tapeter. Samtidigt som detta höll på så bodde hon envist kvar och ville inget annat, men det tog på hennes krafter och hon hamnade på sjukhus.

Nu har hon varit hemma någon vecka men behöver hjälp men fönsterputs och allmän vårstädning och sällskap förstås så jag åker upp själv för lite mor och dotter gemenskap. Härnösand är också en mysig stad att strosa i.



Nu ska jag fixa kaffe och kicka igång den här dagen. Barnen ligger och sover fortfarande så jag får väl försöka smyga - klart de ska sova första dagen på lovet.

Önskar Er skön måndag!

Kramisar och Fridens Liljor. Må Herren vara med Er om han trivs!

Inspiration på Zetas

                
Zetas trädgård ligger i Huddinge vid Kungens kurva, Stockholm.

 
 
 
 
 
Bilderna får tala för sig själva. Synd bara att solen inte orkade titta fram när jag var där. Jag satt ändå ute och fikade och njöt av miljön. Magnoliaträden har inte börjat blomma än så jag måste åka dit snart igen, vill inte missa det för det är så magnifikt vackert. Trädgårdsbutiken som är ny för i år känns mycket mer kommersiell nu än tidigare vilken är synd, men man hittar vackra arrangemang nu också.

(OBS: Bilderna tagna med mobilen - därav kvalitén. Glömde kameran)

Åk dit,om ni kan, om någon vecka när träden börjar blomma.

Kram

Fritt skapande


Min egenhändigt gjorda skylt som står i hallen.

Söndag och jag är fortfarande ensam hemma. Sonen var hemma en sväng igår för att träffa sin moster och för att tanka ny energi = mat och påskmust, så jag vet att han lever. I dag är det inte alls lika fint väder som igår, det till och med REGNAR här!?! Ja, ja det får väl gå ändå, får väl åka och titta på något eller bara vara hemma och pyssla lite mer.

Skylten ovan är ett resultat av ett sånt pyssel jag gjorde i går. Såg en gammal planka stå ute och skrota, sågade till en lagom bit, målade den vit och textade "Välkommen" på den! Vad tycks-ganska fin blev den tycker jag =0)

Syster var över i går kväll och vi åt kycklingspett med klyftpotatis. Till dessert gjorde jag denna variant:


Varvade smulade digestivekex med hallon & blåbär och en creme av kesella och philadelfiaost. Mycket gott och fräscht.
Vi tittade också på filmen som var Sveriges bidrag till Oscarpriset  och som fick flera Guldbaggar " Maria Larssons eviga ögonblick". Den var bra, kanske något seg, men Mikael Persbrandt är lysande som vanligt i sin roll som försupen kvinnokarl - undra varför?!

Hur var er lördag och vad gör ni en söndag som denna i aprilmånad?
Kramar

Lazy lördag


Så här har jag tillbringat större delen av lördagen. Tillbakalutad i solstolen med Leilas nya magasin i handen, kaffe och en god kaka!
Har hunnit med ett loppisbesök också där jag fyndade en jättefin knubbig glastillbringare för 25:-. Nu ska jag fortsätta sola och lata mig en stund till innan syster kommer för trevlig samvaro ikväll. Ska bjuda på kyckling -ja jag törs- potatisklyftor och en god snabb cheesecake till dessert. Inget som direkt behöver förberedas och det passar utmärkt en dag som denna.

Hoppas er lördag är mysig också vad ni än gör!

Kramis

My lonely night - Part 2

Har man inget att göra och är pigg som en mört  kan man ju alltid måla lite loppisfynd, tänkte Ann-Louise och hoppade i målarkläderna 23.00! I planeringsstadiet är mycket just nu och en av ideérna kom när jag såg denna bild. Inredning i vitt, pärmar och lådor färgkoordinerade, fönster att titta ut i, skyltar och ikoner på väggarna och en anslagstavla full med inspiration!



Detta är vad jag längtat och letat efter men inte funnit förut. Exakt så här vill jag att mitt kontor/pysselrum ska se ut!
Vi har ett rum "över" nu där våra gäster sover över och det ska nu göras om. Maken vet inte om detta än - men visst kommer det att bli bra Roger?

Allt jag spanar efter nu på loppisar är saker jag kan använda till att inreda mitt rum. Här är en sneakpeak på några av de saker jag målar på i kväll:



Vad tror ni - kommer det att bli bra när det så småningom är klart tror ni?

Kram och Fridens Liljor!

My lonely night - Part 1



All by myself....
och lusten att laga middag försvann. Är fotbollsänka då maken och dottern är på fotbollsupptaktsläger ( tränare + spelare) och sonen är med flickvännen. Vad gör man då...jo som vilken ungkarl som helst - öppnar en öl och beställer pizza.
Ölet förresten, kan jag rekommendera! I love it! Belgiskt veteöl som smakar himmelskt. Hoegaarden Blance är ett av de begär jag fått efter att tillbringat trevliga stunder i Belgien, ett annat är belgisk choklad. Ölet läskar gott om sommaren också.

Nu ska jag som den bäste ungkarlen sjunka ner i soffan med en påse lösgodis och "Talang"!  Ha, ha, ha..tur att man inte är ensam oftare!

Kramisar

♥ PARIS ♥

Vid den här tiden för exakt ett år sedan var jag i Paris med min bästa vän Lena. Hon bor ju i Bryssel som ni redan vet och jag flög ner till henne där. Vi tog tåget till Paris och stannade där fyra dagar.

Hotellet vi bodde på var liten och charmigt med en gedigen historia. Mont Blanc heter det och ligger i Latinkvarteren. Jag ville bo centralt och mysigare kvarter än dessa får man leta efter. Här är gatulivet intensivt och har varit så i mer än hundra år.

Här kommer några bilder från den resan.Tyvärr var inte vädergudarna med oss denna helg, utan regnet vräkte stundtals ner, så det blev inte så mycket fotat! Men jag bjuder på dessa icke-ego bilder, frisyr = NOT!

  
Notre Dame - runt hörnet från hotellet.   Kyrkfönstret monterades ner under 2:a 
Solen tittar fram!!                                         världskriget för att inte skadas.

 
Eiffeltornet och en blöt men glad Ann-Louise.

 
Triumfbågen med den okände              Uppe i Eiffeltornet och det blåser
soldatens grav.  OBS - vantar är på!      och regnar enormt.

 
Lena & Moi                                                Så Paris...... Me love  ♥

 
Sacré Cour.                                              En av alla trappor upp till Sacré Cour.

 
Montmartre...minns filmen om Amelie från Montmartre.

 
Louvren - det stora palatset som  Mona Lisa bor i.

Ett ställe jag kan rekommendera om man gillar loppmarknader är den gigantiska Parisloppisen"Les Puces de Saint-Quen" som ligger uppe vid Porte de Clignancourt. Det är ändhållplats på Metro linje 4. Åkte Metro hela tiden och det fungerar jättebra. Köper 10-kuponger då blir det billigast också!
Tog inga bilder där då det ösregnade, jag hade händerna fulla med fynd och det var mycket människor i farten. Där finns ALLT och området är enormt. Mängder med vanliga antikaffärer finns också i närheten.

Om jag inte haft några flera storstäder att besöka skulle jag åka till Paris igen och igen! Rekommenderas starkt...men se till att ni får sol på er resa!!

Kram och ha en trevlig fredag mina vänner. Full fart mot helgen.


Drömveranda


Inte min veranda annat än i drömmen....


Inte min heller men önskar att det vore....

Nu har jag med hjälp av maken fått fram våra utemöbler. Skönt för nu kan man njuta av luncher och fikastunder i solskenet om helgen bjuder på fint väder vill säga. I morgon ska jag åka till Plantagen tror jag och köpa lite penséer. (Om jag vågar - brukar bli dyrt när jag går där...)

Jag har ju varit ledig idag och borde hunnit med massor men har inte gjort något känns det som. Ska skynda titta slutet på Glamour nu och sen ta ett varv med sugen så känns det lite bättre .

Ha en fin fin kväll och var rädda om varandra!

Kramis

I vårsolens värme

Torsdag och jag är ledig! Vaknade till en disig aprilmorgon med en sol som sakta med säkert har tagit sig igenom och nu strålar och ger hela 13 grader varmt! Har gjort lite ärenden, fyndat lite på "Fyndet" och bara njutit.
Till min stora förtret står våra utemöbler övertäckta med presenning fortfarande för jag hade gärna suttit en stund i solen med en kopp kaffe just nu. Fick inta lunchen stående i solen.... Ska nog ta ut en köksstol och ordna kaffestunden på det sättet. 

    
Skinnjacka fram...nästan för varmt!         Lunch på stående fot..........

                                     
                                    Sommarpuppor inköpta!

Hur har din dag varit? Bra hoppas jag =0)

Kram! Syns senare.

Ordning & reda



Om jag hade ett större hus skulle jag ha ett stort skafferi i mitt nya kök!
Kanske skulle det se ut så här på hyllorna då.
Karaffer och gamla tillbringare har jag redan gott om så den hyllan skulle fyllas på en gång.

Men titta! Dörren ser ju precis ut som våra nya! Här har man målat tavelfärg på...skulle inte tro att det blir så hos mig på ett tag. Är så nöjd över det rena vita. Se skillnaden själv!  (Mörka bilder tyvärr)

 
Nu väntar soffan, umgänge med Oscar och lite senare "Leila på landet"!

Kramar och Fridens Liljor och må Herren vara med Er om han trivs!

(Hej pappa om du läser!! Nu har jag skrivit ut hela ramsan. Vad tycks? Min rare far, 80+,läser min blogg och tyckte det fattades några ord..nu är det fixat!  ♥ Älskar dig pappa - du är bäst ♥)


Utsikt från ett fönster - 1 april 2009


1 april 2009

Skapade ju ett återkommande inlägg/bild den 1 mars 2009. Jag skulle visa utsikten från mitt vardagsrumsfönster den 1:a varje månad för att följa naturen ett helt år. Så här ser det ut just nu. Hade jag tagit bilden på dagen hade det nog varit mer sol.
Skillnaden från 1 mars är att det är mycket mindre snö, man anar bara lite vid tomtkanten. Temperaturen är nog också högre idag med sina 10 grader även om solen skyms av moln ibland.


1 mars 2009

Återkommer senare!

Kram

RSS 2.0