Dunderförkyld


Det blir många koppar varmt te nu. Tur jag köpte ett gäng påsar
Kusmi-te för att prova mig fram till en favorit. Tyvärr känner jag
inte smaken sååå väl...tycker de flesta smakar bra just nu!

Så fick man då en timme tillbaka i natt och då ska man ju passa på att sova länge på morgonen. Men se det gick ju inte utan jag vaknade exakt på den tid som min helgklocka är inställd på, 9.30. Men då var ju klockan bara 8.30 så nu sitter jag här och snörvlar i min ensamhet med "Sommarpratarna" som sällskap.

Det är ju så typiskt att jag ska drabbas av en dunderförkylning precis lagom till höstlovet. Slår ofta så tyvärr att när man slappnar av och längtar efter lite ledigt då blir man sjuk. Tror dock att jag hade min "kulmen" igår och hoppas det vänder nu, men snorig som aldrig förr är jag och någon slags äcklig hosta har slagit fäste i mig. Näsan och området runt börjar anta ett torrt rött utseende och tack gode Gud för Ipren.

Nej nu ska jag sluta sjåpa mig och försöka ta tag i denna söndag. Hoppas bara min vän Lena inte blir skrämd av mina baciller nu utan fortfarande vill träffas??!!

KRAMAR

Bra jobbat Ann-Louise!





                         Ostronskål  från Mateus


"Bra jobbat Ann-Louise!
Vi tycker du har gjort ett kanonjobb  hitills denna termin, då du drivit ett utvecklingsarbete, haft inspirerande lektioner, studerat samtidigt och jobbat över enormt mycket. Vi vill visa vår uppskattning på detta sätt."


Nääääää...så går det ju inte till på en kommunal skola utan ska man få uppskattning får man ordna det själv. Sagt och gjort så steg jag in i en rolig affär på Lidingö igår och köpte en Ostronskål till mig själv som jag dessuton bad dem slå in. Tokigt?? Ja kanske, men nu väntar ett välbehövligt höstlov på tisdag och det skulle firas helt enkelt!!

Gårdagskvällen bjöd sen på en spännande hockeymatch där Oscar fick göra sitt första A-lags mål !! Grattis till honom med! Idag blir det en kväll på hemmaplan, maken ska på fotbollsfest men jag och barnen landar nog i soffan. På söndag kommer min bästis Lena, som bor i Bryssel, hit och det ska bli skoj! Har inte setts sen i augusti då vi var i London tillsammans.


Önskar alla en fin helg!!

Snart helg igen!




               Förra helgens liljor blommar fint.


Idag har jag varit ledig och gissa om det var skönt! Sov till 9.30 och tog sedan tag i lite mailkontakt och studier några timmar innan det var dags att åka till Rosalie och få naglarna fixade igen! Så nu har jag både vilat, kommit igång med studieuppgiften och fina naglar!

När jag skulle åka hem så gick inte bilbältet att rubba hur jag än försökte. Det var bara att åka hemåt ändå med en tjutande varningssignal i örat och hela kroppen på spän. Tänk om det skulle hända något just nu och om polisen skulle ha en kontroll. Kom snabbt på att jag kunde hejda tjutet genom att dra passagerarbältet till mitt "fäste" och då blev det lite lugnare. Åkte direkt till Volvo och frågade efter hjälp och efter en 10 minuters trix kunde "the handyman" Benny fixa till det!! Skönt för jag är beroende av bilen och det är snart helg med.

Tycker vi haft otur ett tag nu då våra "stora" saker bara pajjar. Vår CD-spelare har fått fnatt också i veckan. Skulle lyssna på min nya Freda'-skiva häromdagen, stoppade in den och den började läsa av den....och läsa av den...och läsa av den....och där är vi fortfarande...Går inte ens att öppna någon av de 5 facken så den skivan får jag bara längta efter. Blir så trött, men ändå bara världsliga ting som går att laga.

Nu ska jag titta på "Bonde söker fru" som jag missade i går. Är med blandad skräckförtjusning jag tittar på det programmet. Att det ska vara så svårt?


KRAMAR

I kväll - Peter Jöback!


                Peter Jöback  - Julkonsert 2009


Hinner inte skriva så mycket idag då jag strax ska rigga om för att åka till Kungliga Djurgården och Cirkus för en "Intim kväll med Peter Jöback". Låter bokstavligen spännande, men det är bara han och två till som ska underhålla oss ett par timmar. Brukar bli Jöback en gång per år för mig. Han var mammas stora favorit, hans musik spelades på hennes begravning, så idag tänker jag extra mycket på henne.

Mina tankar idag är annars hos en vän som fått ett tråkigt besked. Önskar jag kunde göra något.

Kram från Ann-Louise ♥


En söndag med Freda'





Åh vad jag mös igår!! Äntligen har Uno Svenningsson och hans Freda' återförenas och jag fick njuta av deras musik genom åren på en konsert på Rival igår! Två timmar glädje och skönt gung och jag lovar att jag sjöng med i alla låtar. Älskar deras texter! Efter konserten fick jag en pratstund med killarna, något jag alltid brukar fixa efter deras konserter.

Minns en gång för länge sen då jag nästlade mig förbi vakterna på Gröna Lund efter en konsert där och kom in bakom scenen. Väl där välkomnade de mig och jag blev inbjuden till liten efterfest....men syrran stod och väntade så jag stannade väl högst en kvart. Konstigt då var att de inte såg speciellt förvånade ut, som om det var helt normalt att jag kom. Roligt minne är det i allafall!

Nu till jobbet och en mindre rolig vecka, Elevens Val -jag hoppas att det funkar!
UPDATE: Jo det funkade bra! Jag kommer överleva ;-)

Kramar

Fika med Jessi på Zetas


                                      

                                   
                       
                          

Äntligen kunde vi ses Jessi och jag!! Hon fick må bra idag så vi sågs över en fika på Zetas trädgårdscafé och det var så skoj! Har saknat dig vännen♥. Lagom med folk där idag och vi tog plats inomhus med en latte och te samt macka och citronpaj, den senare till mig -gottegrisen. Jessi var söt som aldrig förr med sin lilla mage och hon strålar som gravida gör även om jag vet hur jobbigt hon har det emellanåt. Sen går ju tiden så rasande fort när man har mycket att prata om då man inte setts på länge, men det känns  som om vi hann avhandla en hel del ändå. Var så mysigt att träffas så nu planerar vi att jag ska åka till henne snart!!

Efter fikastunden åkte jag till IKEA för lite påfyllning av ljus och servetter, lakan och julpapper slank med också. Tog en sväng in på BoConcept på hemvägen, såg en röd plåtbokstav, men höll mig.....idag iallafall!

Nu tjejkväll igen! Bea och jag myser med McDonalds och ljus!

KRAM

Bästa dagen


                       AWARD till MIG!

Jag fick en award för flera dagar sen av Emma som jag blev väldigt glad över! Tack fina du, jag skickar genast till baka den till dig och Jens!! Till awarden följer en utmaning cch den är att skriva 3 saker som ligger en varmt om hjärtat och visa en favoritbild. Sen skicka vidare till 5 andra bloggare.

Min familj - Består av maken Roger och barnen Beatrice och Oscar. Barnen börjar bli stora nu, behöver mig inte lika mycket längre, och jag får lite ångest över tanken att de snart ska flytta från mig!! Hur klarar man det? Vill ju ha er runt omkring mig hela tiden så jag kan se att allt är bra! Älskar er så!

Min syster - Hon är den som känner mig bäst utanför familjen. Hon är den jag kan prata med om mamma och hon förstår mig precis. Fast vi tjafsar ibland också....;-)

Min pappa - Snart 82 år och ungdomligare till sättet än många 50-åringar. Alfahannen som finns där som en fast klippa. Facebookar, Skypear och skriver i bloggar, vågar, vill och provar. Finns inget han inte kan!!


                                      OSCAR Julen 1992

♥Min Favoritbild får bli denna från Oscars första jul! Han är 7 månader, så där härligt rund och glad hela tiden. Hans leende och glädje och hans glittrande ögon, de små fingrarna och tårna, ja denna bild har fastnat hos mig!
Finns många egentligen men denna har något speciellt!

Kan inte välja ut bloggar och de flesta har redan fått så det blir som "kaka på kaka". Hoppas över det om man får ;-)

Nu blir det en soft fredagskväll i rosa huset!
Vill också tacka alla för era fina kommentarer om min mamma!! Jag tror hon såg.....

♥Ann-Louise kramar om Er!






6 månader utan mamma



Mamma och jag i april -Känner fortfarande mammas hand i min...


I dag är det 6 månader sedan min mamma somnade in. Det har inte gått en dag utan att jag tänkt på henne, framkallat hennes doft och försökt hålla kvar hennes röst. Hennes sista ord till mig upprepar jag om och om igen för att inte glömma. Vi hann nog säga allt till varandra då vi visste att det var slut och det är det svåraste jag upplevt. Vet fortfarande inte hur man tar farväl....även om jag gjort det.


I dag tänder jag ett ljus för mamma och hoppas att hon ser det.

//Ann-Louise

Regnig tisdag med hemmamys!


Mmmm vad gott det var! I ett av paketen från Caroline fanns en burk
Kusmi tea och det var första gången jag smakade. Nu vill jag testa
fler sorter känner jag!

            
I det andra paketet låg en handkräm av märket Nougat från London!
Doftar ljuvligt och perfekt till mig som överkonsumerar handkräm!




Den sista bilden får summera min dag inomhus. Regnet har öst ner från en gråtrist himmel och jag har suttit vid datorn och jobbat halva dagen här hemma. Har konstruerat ett prov i Atom & Kärnfysik och ett prov i Ellära till torsdagens provtillfällen och rättat en del matteprov så nu kan jag ta kväll och känna mig nöjd!

Har några baconlindade kycklingfileér i ugnen och ska svänga ihop en Ceasarsallad till mig och dottern strax. Sen ska vi mumsa på glassen och mysa med tända ljus. Maken är ute på krogen för att titta på Champion League fotboll med polarna och sonen skickar bilder från Berlin där han ser ut att ha det bra, så vi har tjejkväll ikväll!

Ha det bra och var rädda om er!!
//Ann-Louise

Visste jag väl redan!!!!




Expressen har ett reportage där de skriver att Bokstäver och Siffror
är det senaste som kommer starkt nu.....men det visste jag ju redan
som har hela mitt hem fyllt av sånt. Det gamla, skavda och grafiska
är det nya nu. Kändes nästan som om det var jag som skrivit och
stylat reportaget!

Fler bilder hittar du om du följer länken nedan:

http://www.expressen.se/1.2175578?articlePopup=true&img=15

Dessa tips finns också att läsa om i reportaget. Delar med mig av dem här:

SMARTA TIPS:

1 FINT PAPPER.
Panduro Hobby har stora och små bokstäver som du kan måla eller tapetsera med fina papper, servetter eller tapeter, allt efter egen smak.

2 GRAFISKT.

Rama in och gör egna tavlor av fina etiketter, förpackningar eller
något annat grafiskt.

3 CITAT.

Lek och experimentera i datorn med ditt favoritcitat eller motto och skriv ut en affisch eller ett A4-papper att rama in.

4 LETA.
Siffror och bokstäver finns överallt. Leta på loppis efter en gammal vägskylt, hussiffror,
nummerplåtar och annat som kan bli dekorativa inslag hemma hos dig.

5 TURNUMMER.
Om du törs, ta ut svängarna så kan du måla ett stort "&"-tecken eller kanske ditt lyckonummer på väggen.

6 GÖR SJÄLV.
Med hjälp av självhäftande plast och en skalpell eller sax gör du egna siffer- och bokstavsmotiv som kan pryda allt, från burkar och askar till köksluckor eller kylskåpsdörrar.


Får väl önska alla en skön kväll och vecka!

Kram från Ann-Louise som bakat Muffins med cumble idag!


Solig lördag


           
Ja jag har köpt en BRUN sak! En tidningskorg som hos mig får ta hand
om alla sjalar och vantar som behövs nu när kylan kommit på allvar.
Den står på vår skobänk i hallen så dem finns nära till hands. Finns på
in & Finn för bara 49:-, så det var OK att den var brun för det priset!!


God morgon mina vänner!!
Antar att ni som läste gårdagens inlägg vill veta vad som fanns i paketen och jag ska visa det snart men har inte hunnit fota dem ännu. Kan avslöja att jag kommer ha användning för dem i helgen i allafall! Tack Caroline och hoppas du fått/får användning av mina presenter också!

Nu ska jag vika och hänga tvätt (igen) och bara mysa fram till dess vi ska åka till Oscars hockeymatch. Måste erkänna att vi hamnade på en match igår kväll med hela familjen + Oscars fina flickvän Bella, svårt låta bli när det är nära och intresset stort! Om inte annat ett roligt sätt att umgås på hela familjen en fredagskväll!


Önskar alla en strålande fin lördag!! Hoppas solen skiner på er idag!

Kram♥

Happy Friday ♥



Doften av liljorna slog emot mig när jag kom hem vid 15.00 tiden idag,
tidigare än på mycket länge, och i postlådan låg ett spännande paket
och väntade. Det var Caroline som skickat ett par paket till mig som
hon hoppades jag ska få användning för i helgen! Vilken tjej! Vilken
överraskning och vilka fina paket sen!! Kan en helg börja bättre??!!
Den roliga gröna vasen ropade jag in på auktion i somras och passade
perfekt till liljorna! Liiite färg är ju roligt ;-)



Pustar ut efter en intensiv vecka, med mycket jobb, handledning på Universitetet inför uppsatsen som ska skrivas och ett Öppet Hus på skolan. Det har gjort att min ork och inspiration till bloggen gått åt till annat så ni må tro att jag njuter av att det är helg nu!

Helgen bjuder på...ingenting, som det ser ut nu, utom en hockeymatch i morgon eftermiddag. Rätt så skönt tycker jag just nu men nån liten utflykt kanske vi roar oss med. Ni som följt min blogg vet att jag lätt blir rastlös och vill att det ska hända något, vilket är både på gott och ont. Ska försöka vara med sonen så mycket som möjligt då han åker till Berlin med sin klass på måndag och blir borta nästa vecka. Han studerar Design och Arkitektur och de ska dit för att studera just det! Tänk vad bra man kan få ha det!

Nu kom maken hem så dags att planera kvällen!

Var rädd om Er och trevlig helg!!


Letters and Butterflies


           
           


Nu börjar vårt allrum ta form och mina planerade tavlor och andra detaljer tagit plats. Är fortfarande inte nöjd med det bord vi har framför soffan och funderar även på om soffan ska ersättas med ett par fåtöljer. Så ni får inte se någon helhetsbild av det lilla rummet som ligger i direkt anslutning till vår trappa till nedervåningen.

Tavlorna har jag helt enkelt gjort själv. De som bildar "HOME" är utskrivna från datorn i lagom storlek och med olika typsnitt. Gör det hela lite mer intressant tycker jag än om alla var av samma. Fjärilsbilderna har jag googlat fram och sen Photoshopat lite, skrivit ut, kopierat till lagom storlek och monterat i svart ramar med fin passpartout.

Just nu står också det stora vita plåt "S":et här och kanske får det stanna. Har annars planer på att montera fast alla nya vita stora bokstäver på väggen i trappuppgången och fixa någon belysning. Men vem vill montera dem...är ganska högt och vingligt för den som står på stege i trappan -inte jag iallafall!

Nu ska jag titta klart på "Efter tio", göra en latte och ta tag i min lediga tisdag!

Kram

Söndagsutflykt



Vi åkte till Sickla Köpkvarter här i Sthlms trakten idag och gjorde en
repa i affärerna. Beatrice och jag gick åt ett håll och maken åt ett annat.
När vi träffades igen hade han shoppat loss i Espritbutiken och bar på
flera röda påsar. Bea och jag tittade mest idag, men en liten topp kom
jag hem med.
Sen lunchade vi goda Foccacia på underbara Garden. Där har de mycket
fint att handla i inredningsväg och till trädgården. Man säljer också
portugisiskt ugnfast porslin, teér m.m. + att man både kan fika och äta i
en mysig miljö.


Söndagskväll och ännu en helg har gått. Ska slappa i soffan en stund nu med ett gäng skvallertidningar maken kom hem med i går. Han var i Sundsvall tor på fotbollsmatch igår och då hade tjejerna i laget bunkrat upp med tidningar till bussresan som jag fick sen!! Sånt gillas ;-) Sen blir det middag med trattkantarelltoast till förrätt och kycklingpanna med saffran och tomatsmak till huvudrätt. Efterrätt blir antingen en vaniljmuffins eller några rutor Marabou-Digestive.

Hoppas alla haft en skön helg och får en skön kväll!
Kramar

Underbara Bar med Caroline

           

           


Fick en välbehövlig sovmorgon i morse och har sedan hunnit med en liten loppistur där jag gjorde några fynd. Hittills har min helg innehållit det jag gillar bäst och hoppas den fortsätter så!

Fredagskvällen tillbringades på Söder med Caroline Underbara Bar. Ett trevligt ställe med stor mysfaktor och blandad publik men så här i efterhand så kunde man väl önskat lite mer av maten. Funkade, men inget mer blir mitt betyg. Sällskapet var desto bättre och hur vi lyckades prata bort 5 timmar, som kändes som 2, är otroligt. Alltid spännande träffa en bloggerska man aldrig träffat in real life, men Caroline är lika trevlig som hennes blogg är. Jordnära med sunda värderingar och funderingar och med mycket kloka ord! Att som höggravid orka en helkväll på stan en fredagskväll och dessutom vara så vacker kan jag inte annat än imponeras av. TACK för en trevlig kväll och ser fram emot fler träffar!

Nu ska jag gå en sväng med dammsugaren, fixa huset helt enkelt, för att sedan kunna njuta en lugn hemmakväll.

Trevlig helg till alla Er!

Kram


Hemmakväll



Har en lugn kväll hemma med Antikdeckarna som sällskap! Kan inte annat än bli bra och gud så skönt att koppla av efter två dagar med övertid. Har precis ätit ett par ägg och kaviarmackor som kvällsmat så nu ska jag väl klara mig till i morgon bitti! Då är det fredag igen och jag har träff med Caroline!! Så skoj!

Trevlig kväll alla fina!

KRAM


Industribokstäver i plåt ♥






Tisdag innebär ledig dag och jag har verkligen tagit till vara på dagen hittills! Skönt kunna beta av en massa måsten då jag kände mig stressad och helt ofokuserad igår och verkligen behövde samla ihop mig och min planering.

Dagens höjdpunkt var i morse då jag styrde Volvon mot stan för att möta Maria och få mina STORA vita plåtbokstäver jag köpt av henne. Fick tips av bästa Jessi (TACK!!) och slog till på en hel hög bokstäver och siffror hon kommit över. Kunde inte välja....så nu är jag stolt ägare till ett flertal. Har tvättat av dem och det stora vita "L:et" har fått en plats i vardagsrummet. Visst blev det fint!! Är så lycklig!! Nu återstår det att finna bra platser för de övriga. Min familj delar inte helt min faschination över det grafiska, men de vänjer sig ;-)

Sen har jag lagat en god stek till middag, bara såsen kvar att reda och koka potatis till, planerat och skrivit en hel del skolarbete och fyllt på "to do" listan så jag har en bra överblick. Ligger böcker och papper huller om buller på middagsbordet just nu men nu har jag koll igen, kontrollmänniska som jag är!

Kanske blir det ännu en hockeymatch ikväll annars ska jag bara skrota i tvsoffan, blogga och titta på mitt "L".

Update: Åker till ishallen nu. Ännu en kväll räddad!! ;-)

KRAMAR ♥


Nytt hos mig!




Hamnade av en händelse (!) på Iittala Outlet i helgen då Oscar hade
match i närheten. Hade sett att de bra priser i helgen så i fredags
ramlade jag in 10 minuter innan stängning och fyndade.

Kivisar för 49:- styck, Multiskålar från Höganäs för 19:- styck och
lite fina silicinbakverktyg för 10:- styck. Köpte också en svart tygkasse
från Iittala att bära skolböcker i för 12.50!!


Snabba bud idag! Oscar ivägskjutsad till hockeyhallen, en hamburgare på Ica Maxi samtidigt som jag handlade och nu tillbaka till ishallen för match. Ska bara rigga om från klänning till mer passande klädsel och sen försöka vara lite trevlig med Oscars flickvän som så fint väntar på mig. Har inte sagt många ord till henne än då jag blir tyst när jag känner mig stressad. Men på plats ska jag slappna av, njuta av matchen och en god kopp kaffe!!

Trevlig kväll!! Får titta in till er i morgon!

Kram

Sköna söndag





Potatisgratäng severades till lövbiff och kantarellpanna. Grönsallad
toppad av en dressing med smak av soltorkade tomater. Till detta
ett gott rött vin jag kan rekommendera -Basilisk. De roliga bokstavs-
servetterna har jag köpt på Granit.



Oj vad trött jag var igår kväll och efter en god middag med några glas vin så somnade jag till i soffan. Sen har man ju nattjänst med en 20-åring och en 18-åring här hemma, och jag kan inte somna helt innan de är hemma för natten.

Idag väntar en fixarsöndag. Maken ska tömma alla blöta krukor i trädgården, ta in utemöbler och om vädret tillåter klippa gräsmattan. Men innan dess väntar en tur ut i svampskogen igen för att fylla på förråden Vi ska plocka "lagom" idag för det var en hel del av de superblöta trattisarna som hann ruttna innan de torkat helt. Trist men sant, men vad gör det när allt kommer omkring och skogen är full av nya.

Ha en skön söndag alla fina läsare!

Kramar

Sportfånelördag...



Maken är tillfälligt utlånad till ett annat kontor och kom hem med den
fina höstkorgen som han fick som välkomstgåva! Fin gest!!


..och jag funderar vad jag ska sporta på för sätt? Tror jag fortsätter som vanligt med att vara hängiven hockeysupporter och tillbringar några timmar på läktaren i en av Stockholms ishallar. Lika bra att börja vänja sig vid kylan och plocka fram vinterkläderna på allvar, för de behövs lovar jag er! Dottern spelar fotbollsmatch, som inte betyder nått då de redan vunnit sin serie och avancerat till div. 2 och maken coachar sitt lag i Norrettan till vidare spel där, så jag är väl minst sportig denna lördag.

Fredagskvällen tillbringades också i en av alla dessa hallar där Oscar gjorde A-lags debut! Kul att se att det går så bra för ens son och att alla timmar man skjutsat, hejat och väntat var värt besväret. Svårt tänka sig Oscar utan hockeyn även om jag blundar när vuxna män tacklar min plutt (storleksmässigt är han ingen plutt) och hoppas det går bra när han tacklar dem...för feg är han inte!

Annars går jag runt och surar över en vittvätt som numera är rosa.....
Slängde in den sent igår och en vit klänning som jag köpte i London med röd brodyrtrådkant bestämde sig för att göra livet surt för mig. Hälften av kläderna stod emot men andra hälften+klänningen har nu blivit rosa. Kan berätta att lokala handlaren nu har slut på Klorin på sina hyllor!

Önskar alla en skön helg och sortera tvätten noga!

Stor kram från Ann-Louise

RSS 2.0