Onsdagsvärme

...önskar jag er alla var än ni befinner er!!


Helgens fina tulpaner i ljuvaste rosa tillägnade Sabina

Minsann  fick jag inte hem nio fina vita dörrar från affären och de hänger redan på plats!!
Mina två egna "handymen" fixade och trixade i kväll och nu ska jag måla lite lister på torsdag när jag är ledig!! Det blev så bra tycker jag redan, mycket ljusare överallt och jag njuter. Ännu bättre blir det sen =0) Bilder kommer.

Tänker lite extra på Sabina som förlorade kampen mot sin cancer på tisdagens morgon. Har följt hennes kamp i hennes blogg och nu dog en otrolig krigerska.. Du kan läsa här om du vill.

Önskar er en underbar onsdag.

Kramar och Fridens liljor!

Nya vita dörrar

Jippie!!
Äntligen ska vi köpa nya vita innerdörrar. Hade tänkt lämna in de vi har för omlackering men det var mycket dyrare än att köpa nya?? Det skulle kosta 990:-/dörr att lacka om i standardvitt och dörren nedan kostar, med kampanjpris,599:-/dörr.
Ingen tvekan alltså då vi behöver nio stycken. Nu har vi fula träfärgade släta dörrar.

Vad tycker ni - är dessa dörrar fina?

   
Dörren Martin från Diplomatdörrar.

Vilken härlig dag det varit idag! Vi har haft 12 grader varmt och solen har kikat fram mellan molnen. Skulle plantera några påskliljor i urna ute men döm om min förvåning när ljungen som är där nu fortfarande var fastfrysen! AHHH...jag som ville nu! Äsch..får väl vänta då men det är inte min starka sida =0)

Middagen i kväll blir nog en repris av gårdagens. En fräsch sallad med fetaost, oliver och ett gott bröd till.

 

Trevlig tisdag mina vänner och stor kram!!


Mormorskoppar

Jaha då var det dags igen då!!
Jag kom hem med mer loppisprylar och antikviteter idag igen...
I går planerade jag och pratade om ett supermodernt och vitt kök och borde väl då rimligen åka och köpa trendiga Filippa- muggar eller nått men kommer hem med dessa sötnosar!

 
Kaffekopp med fat - sju stycken  för 35:-  KUNDE inte låta bli!
Nu är det ju så att den ena stilen inte  behöver utesluta den andra och jag måste nog inse att jag ÄR sån!

Hittade också denna gamla tavla med ett dokument daterat 1763 av en Math. Benzelstierna. Googlade på honom och visst stämmer det att han fanns och han var vid denna tid statssekreterare i Sverige! Kan tavlan vara så gammal???
Gillade den hur som helst för 20:-och framför allt titeln - "Ätwarning".

 

Sista fyndet som egentligen var det första jag hittade är denna plåtburk á 10:- som väntar på att fyllas med något?



Nu ska jag fortsätta hänga tvätt. Denna eviga syssla som jag ändå gillar, älskar doften av nytvättat! Sen väntar tv-soffan en stund.

KRAMAR till alla som läser min blogg! Ni gör mig glad varje dag med era kommentarer!

1/4 öppnar Zetas Trädgård = Vår

 
                              
 
Den här tiden vaknar min inbyggda trädgårdsmästare till liv igen och vill ut i vår lilla trädgård och fixa. Har ju redan berättat om att Rosendals Trädgårdar är en favoritplats för att få inspiration, handla fina blommor m.m. och en plats att andas på helt enkelt.

  Magnoliaträd i full blommning

En annan sån här plats är Zetas Trädgårdar. Där kan man gå omkring nu på våren och se alla deras gamla magnoliaträd blomma och som får en att förundras över naturens skönhet. De har byggt om tills öppningen den 1/4 och det ska bli spännande att se. Vackra växter, trädgårdssaker, prydnadsföremål samt ett trädgårdscafé finns där!
Ligger nära IKEA vid Kungens kurva och är värt ett besök! Jag tar alltid med mig min pappa dit på lunch när han är på besök.


Hoppas solens stålar skiner på er idag!
Kram från Ann-Louise


Vita planer

Inspiration i vitaste vitt till vårt nya kök.




Idag har jag tillbringat massor med tid framför datorn för att finna inspiration till hur vårt nya kök ska se ut. Har grundidén klar men inte detaljerna.
Min Oscar, som läser Arkitektur och design på Tekniska programmet, är en hejare på att rita så han fick rita upp mina ideér på papper. Var även i kontakt med en hantverkare som ska komma och lyssna på våra ideér och se hur vi kan/ska gå vidare. Då behövs Oscars ritning då vi ska flytta eller ta bort en vägg tror jag.
När det sen kommer till detaljer så är ju val av luckor, bänkskiva, kakel, diskho och vitvaror av yttersta vikt eller hur! Vitt eller inte...maken och jag är lite lite oense ännu men jag tror nog jag snart har omvänt honom denna gång också ;-)

En vecka kvar att arbeta innan påsklovet börjar och därmed en veckas ledighet! Gör inget om man säger så, även om jag trivs på mitt jobb.

Kram på er alla och må Fridens liljor vara med er vecka 14 också!


Mysig lördagskväll

         
Äntligen har jag också sett filmen "Män som hatar kvinnor" och jag tyckte den var kanonbra! Har läst alla böckerna i trilogin om Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander och längtar redan efter de andra filmerna. Noomi Rapace gör rollen som Lisbeth strålande. Mikael Nyqvist är alltid bra.

Efter filmen gick vi till Tiffanys Bar & Matsal som ligger i Götgatsbacken för en drink innan maten. Folkligt och trevligt ställe som sig bör på Södermalm.

Bord var bokat på restaurang Blå dörren som ligger vid Södermalmstorg. Eftersom filmen utspelar sig kring Söder i Stockholmscenerna kändes det som en bra fortsättning på kvällen.
                                        

               
Förrätt:
Ost- och Spenatfylld Kycklingfilé på salladsbädd med mangopuré och balsamicoreduktion.

                
Varmrätt:
Getostöverbakade Fläskfilémedaljonger på spenatbädd med senapssås med  
baconlindade Haricot-Verts och klyftpotatis.

                 
Dessert:
Tryffeltallrik.  (Varför valde de denna tallrik månne?)

Mätt, belåten och upprymd efter en trevlig och kul kväll med många skratt tänker jag nu gå till sängs och försöka sova. Kan bli svårt känner jag då jag är fylld av intryck efter kvällens händelser!

På återseende i morgon (eller senare idag). Glöm inte att vi övergår till sommartid i natt.

Kramar

Lördagslugn


Vardagsrummet med soffan Today och soffbordet Plaine från Mio.
Turkosa kuddar är från HEMA i Bryssel och lampan Kryssbo från IKEA.

Här råder ett stilla lugn på lördagsförmiddagen. På tv:n visas "Så ska det låta" i repris och det är bara jag och maken hemma. Båda barnen har sovit hos sina respektive kärlekar. När blev de så stora?
 
Beatrice skriver förresten Högskoleprovet just nu med tusentals andra. Håller tummarna att det går bra för henne. Jag har själv skrivit det två gånger så jag vet vad det innebär av inre stress. Hon vill ju så gärna komma in på Juristlinjen här i Stockholm för att kunna fortsätta spela fotboll i sitt lag så jag hoppas det går vägen. Uppsala är ju ett alternativ också.

Väntar på att skidskyttet ska börja och ska tillbringa förmiddagen till att heja på AKO, Helena, Ferry och gänget.
Kvällen är ju redan planerad och jag längtar redan. Bra film och god mat! Kan en lördag vara bättre?

Hoppas din lördag har startat bra och fortsätter så!

Kramar i massor till er goa människor från mig / Ann-Louise

Färgglad fredag

 
 
 
Broderad löpare, cupcakesbricka, handduk med virkad spets och ljusstake
i fattigmanssilver från  Hemtex.

Tapetprover i turkost från Rusta.

Påskägg med hängen i sidenband från Rusta.

Nu är det helg mina vänner och det känns bra. Det enda som stör mig är att det snöar ute! Inga lappvantar direkt men ändå...igår var det ju så fint när solen sken. Har även hunnit se skidskytte från Sibirien. Sista helgen de tävlar för i år. Kommer sakna det!

Åkte till vårt köpkvarter efter jobbet för att kika in på Hemtex Outlet som öppnat där. Hela sortimentet säljs till väldigt bra priser. Det är inget tillfälligt utan det ska alltid vara just outlet där sa expediten! Bra, tänkte jag!

Vidare fick Rusta sig ett besök och där möttes jag av kuddar ljuvliga färger och härliga mönster. Köpte ingen då jag insåg att jag behöver en sommarstuga för att min romantiskt lantliga ådra ska bli tillgodosedd till 100%.
Tog däremot några tapetprover på två turkosa tapeter som tilltalade mig och snygga för att finnas på Rusta?!
Där fanns även dessa söta påskägg att hänga i riset eller ha liggande i en skål till påsk. Visst är de underbara!

Hoppas ni får en trevlig kväll.

Kramar i massor!

Redo för helgen!



Så då var det bara några timmars jobb kvar innan det är fredagsmys som gäller! Huset är städat, tulpaner inhandlade och planer för helgen gjorda.
I kväll blir det en lugn hemmakväll med god mat och finalen på Let´s Dance! Kan inte bestämma mig för vem jag vill ska vinna så det spelar väl ingen roll antar jag.

Lördagen kommer att tillbringas i gott sällskap med bio och restaurangbesök. Vi är fyra par som ska träffas och se "Män som hatar kvinnor" och sen äta och dricka gott. Ska bli jättekul att se filmen efter att ha läst boken som jag tyckte var bra. Kul att alla böcker blir biofilmer nu och inte bara tv-filmer.

Vad ska du göra i helgen?

Kramisar och må Fridens Liljor vara med er!  ( Min pappa säger ofta så!)

Vinn namnsmycke



Är med i tävling hos Inredningsgalen. Tävlingen håller på till måndag 30 mars så skynda dit för att tävla! Hon gör så fina smycken och jag skulle vilja ha ett halsband med makens och barnens namn på.

Länk till tävlingen är

http://inredningsgalen.blogspot.com/search/label/T%C3%A4vling

Nu håller vi tummarna!

Kram

Söt som socker

 
Min söta Saint Paula

Vilken fin dag vi har haft i Stockholm idag. Solen har lyst från morgon till eftermiddag och man blir så glad! Lite kallt är det dock fortfarande för att kunna börja pyssla ute i trädgården och plantera i lådor.

Planterade om mina krukväxter när jag hade sportlov och det börjar ge resultat nu. Se bara på min underbara Saint Paula som börjar blomma nu men de ljuvligaste små rosa blommor! De ser ut som små minirosor och hänger på långa stjälkar. Ännu finare blir det ju också då solen skiner på den.

Nu väntar Antikrundan på mig!

Kramar till er.

Blått & Vitt

 
 
 
 
 
Om mina barn skulle tala om något som jag gillar är det nog blåvita saker och då främst porslin. Har genom åren samlat ihop en mängd gamla kryddburkar och prylar som pryder vårt kök. Kan liksom inte hjälpa det utan dras omedvetet mot dessa färger när det är i rätt stil.

Solen skiner från en blå himmel och några vita moln seglar med vinden. Är ledig och borde läsa in lite litteratur till min utbildning men har ingen lust just nu. Dessutom har jag en "handyman" i mitt hus också...han lagar vår värmepump hoppas jag! Har svårt att koppla av när jag inte är ensam så jab bloggar istället för att läsa en stund.

Städning står på schemat idag också och nedervåningen har redan fått sig en omgång med dammsugaren och trasan. Övervåningen får alla i familjen hjälpa till med!
Ska försöka hinna till mitt lokala second hand ställe som så fyndigt heter just "Fyndet".

Ha en skön dag i solen. I morgon fredag och helg igen!

Kram och Fridens liljor!

Be Delicious by DKNY

 
 
Be Delicious från Donna Karen
är en av min dotters favoritparfymer. Den doftar äpple med vanilj och fräsch som en bukett sommarblommor.  Jag älskar parfymer också och brukar låna lite av Beatrice ibland.

Hon fick den här fantastiska förpackningen som är 30 cm hög och som innehåller Eau de Parfum +  Body Lotion i julklapp av sin gudmor Lena.

Lena är min allra bästa vän och vi har känt varandra sen vi gick i förskolan tillsammans. Hon bor i Bryssel nu och arbetar på Europaparlamentet så vi ses allt för sällan, men när vi gör det gör vi det ordentligt!
Jag försöker åka dit någon gång per år och hon besöker Stockholm ännu fler gånger. På somrarna ses vi i Ångermanland där vi är uppväxta och våra föräldrar bor kvar.

Asken är i riktig SATC - Carrie "Walk in closet" stil och får inte under någon som helst omständighet kastas. Den står på Bea´s rum och ståtar! Nu slog det mig att där är vi ändå lite lika varandra min dotter och jag. Gillar goda dofter och fina förpackningar samt SATC!

I kväll blir det lugnt här efter gårdagens minst sagt spännande händelse! Leila på landet, myskläder och vetskapen om att jag är ledig i morgon och inte behöver ställa klockan gör nog min kväll superbra! Vad gör ni i kväll?

Kram alla rara medmänniskor. Fridens liljor!


Grekland i sommar?

 
 
 

Vi håller som bäst på att planera för sommaren och semestern. Jag är ju ledig hela sommaren så det är ju mest maken och barnen planeringen beror på för att allt ska stämma. Ju äldre barnen blir desto svårare är det också. Båda har sökt sommarjobb och innan man vet om de får något jobb kan vi inte boka någon resa. Dessutom är Beatrice så stor att hon vill åka själv med sina kompisar i år...läskigt tycker mamma. Oscar får vi nog med oss i år om det fungerar med en resa.

Grekland har varit och är en favorit hos oss. Vi har mest varit på Rhodos och hittat några ställen som vi åkt tillbaka till så ofta så att barnen känner till allt som sin högra hand vid det här laget. Tråkigt kanske många tycker med samma ställe men skönt tycker vi när man har mindre barn.
Hade lite fördomar om Rhodos när vi skulle åka dit med barn första gången. Rhodos för mig var ett partyställe och jag hade ju själv varit där som yngre och mest partat hela tiden! Men på Rhodos finns plats för alla och vi älskar den ön och Grekland.
Som und student läste jag grekiska i två terminer fullt övertygad om att det var där jag skulle bo senare. Frisör är ju ett bra yrke som fungerar överallt tänkte jag. Nu blev det aldrig så men lite nytta av min språkkunskap har jag haft och vem vet ...än är det inte för sent!

Ha en bra och mysig onsdag.

Kramkalas!

Heja Trånkan


Trånkans #27 - Oscar

I dag är det snabba puckar som gäller!! ( Ha, ha uppmärksamma mitt försök att vara rolig =0)

Årets viktigaste och säsongens sista match spelas i Vallentuna i kväll kl. 20.00 enligt denna familj. Om laget vinner är de klara för ELIT spel nästa säsong. Oavgjort tror jag funkar också ...  men en förlust går inte i kväll!

Matchen som spelades i söndags var oerhört spännande och jag hoppas inte det blir lika spännande idag. Då låg Trånkan under med 1-2 när det var tre minuter kvar av matchen men vänder och vinner med 3-2!

Annars har min tisdag varit som vilken tisdag som helst , ganska bra med andra ord, trots att årets 9:or håller på att ta sommarlov redan och beter sig väldigt tonårsaktigt...men det hör väl till antar jag. Nu väntar middag som maken lagat och sen på med varma kläder för att klara en stund i ishallen.


                            LYCKA TILL KILLAR!

Ha en mysig kväll på er sötnosar. Håll tummarna i kväll!
Kram

UPDATE: 
Gud vad spännande det blev idag också!! Är precis hemkommen med ett leende på läpparna! Det gick vägen. Matchen slutade 2-2 och det räckte för att Trånkans BJ-lag spelar i RegionsELIT nästa säsong!
Kul och GRATTIS killar.

Ååhhh - vill ha nu!!


OK -vad säger ni? Är inte allt bara helt lovely och borde komma hem till mig på en gång.
A GIRL NEEDS WHAT A GIRL NEEDS!

Har plockat ihop lite godbitar som jag gillar så ni förstår min stil och smak. Detta tycker jag är ursnyggt och önskar jag kunde klä mig så här hela tiden.
Nu är det ju inte riktigt så men man får plocka russin ur kakan och förgylla sin vardag så gott det går. Färgerna och formerna är de jag kommer spana efter extra i vår.

Ha en trevlig tisdag. Nästa tisdag är det sista dagen i mars!

Kramisar


Chocolate Chip Walnut Brownies



Här kommer receptet på den ljuvligt goda kakan vi åt i helgen. Den är både himmel och helvete.
Himmel då den bara smälter i munnen och helvete då man bara vill ha mer och mer!

Så på egen risk - glöm inte att jag varnade er innan!

Ingredienser

 350 g mjukt smör
 6 dl strösocker
 3 dl kakao av god kvalitet
 1 dl ljus sirap
 0.5 tsk salt
 6 st ekologiska ägg
 3 dl vetemjöl
400 g vit kvalitetschoklad
300 g valnötter

Fudge glaze:
3  dl vispgrädde
1 dl mjölk                                                                                  
1  dl ljus sirap
1  tsk malen ingefära
 400 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Valnötter till garnering


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och strösocker vitt och poröst.

3. Blanda i kakao, sirap och salt.

4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.

5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.

6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.

7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.

8. Låt kakan svalna.

Fudge glaze:
9.
  Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.

10. Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.

11. Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.


I dag har det varit en lång dag på jobbet men en stimulerande och rolig dag med många skratt. Det mest spännande i dag var på vårt All-APT då vår nye rektor kom och presenterade sig. Verkar lovande så det kan nog bli bra med honom! Hoppas, en skola utan rektor är inte en lika bra skola även om vi alltid gör vårt bästa men man behöver en tydlig styrning uppifrån också.

Nu ska jag koka en kopp gott grönt thé och sjunka ner i soffan ett tag. Hoppas ni mår bra och får en skön kväll!

Kram =0)


Happy Monday :)





När naturen är som vackrast kan den se ut så här!

Kom ni ihåg tulpanerna jag fick av min make R i torsdags? De slog ut och visade sitt innersta och jag var tvungen att fota dem. Älskar ju vita tulpaner men dessa orangea tar andan ur mig också.

Vill önska er alla en underbar måndag och start på vecka 13.

Kramar till er från mig!

Gott Gott..


Filé Oscar med hasselbackspotatis


Björnbärsyoughurtglass med nougatflagor


Röda Polly och ett glas gott rött vin


Brownie á la Beatrice & Kim       (Recept: Leila Lindholm)

Har jag hunnit annat än att äta i helgen? Man har svårt att tro det men det har jag! Vilken tur att vi tog en promenad ute på Dalarö i går men med tanke på att fikat idag bestod av denna ljuvliga chokladbrownie med vit choklad och valnötter borde jag nog promenera en vecka för att gå bort alla kalorier. Men en sak är säker: min dotter Beatrice och hennes kompis Kim är ena hejare på att baka!


UPDATE: Kakan heter "Chocolate Chip Walnut Brownie" och recept kommer snart! Bland det godaste jag ätit!

Kramar till er och alla ni som läser min blogg! Ni är bäst =0)


Dalarö 59°8,12N 18°24,6E


Dalarö brygga  20090321

Vi åkte ut till Dalarö som bara ligger ca. 15 min bilfärd ifrån vårt hus i södra Stockholm. Där är underbart vackert och nu liksom ligger det lite i dvala eftersom det är en sommarort. Många av husen är från sekelskiftet med mycket snickarglädje och även de nya byggs i denna stil.

Under sommarmånaderna fylls hamnen och krogarna med turister och seglarfolk och då kan det nästan kännas trångt!
I dag fick vi gott om plats och det var härligt att andas in havsluften. Solen tittade fram och vår promenad blev ännu bättre.
 
Jag & Dalarö kyrka                                  Full fart vid stranden

Gick in i butiken "Noga utvalt" som har så mycket fint och köpte några bokstäver i vitt. Skulle även köpa ett "&" tecken men det var slut så jag får göra en tur till snart =0). De har även webbutik som jag tycker ni ska kolla in!

Roade mig med att fota skyltar längs med vår promenad. Vet inte varför men jag ÄLSKAR vackra skyltar!

 
 
 


Kram och ha en skön söndag!


Triss i klänningar






Tror ni att jag klarar mig med klänningar i sommar nu?
Fick sms att min beställning från Haléns kommit och jag åkte genast för att hämta det. Jag är nöjd med resultatet och alla passade perfekt. Lite osäker på den hellila då den är lite för öppen vid armhålan tycker jag så den ska provas lite till innan jag bestämmer mig helt! Kul när det blir så bra och när man har 150:- i rabatt så det blev inte så dyrt heller!

Loppisrundan blev desto billigare. Hittade inte något speciellt idag. Köpte bara tre små gamla ordlistor på engelska och tyska för 5:-.

I kväll blir det en lugn hemmakväll med familjen eller maken i alla fall, barnen vet man aldrig med numera. En klassisk middag bestående av hasselbackspotatis, fläskfilé och bearneisesås står på menyn med björnbärsyoughurtglass till dessert. Underhållningen blir nya Robinson - spännande att se och höra deltagarna. Har läst att miljonärerna som är med är där för att banta och få en fin solbränna =0)

Kram och trevlig lördag mina vänner.

Med kärlek



Väntar på att få veta vem som inte tar sig till final i Let´s dance. Laila var ju grym i kväll men har svårt att välja bort någon av killarna...spännande att se vem det blir!

Måste visa er de fina tulpanerna jag fick av min man i går. De har slagit ut lite till nu och är hur vackra som helst.

Happy Saturday vad ni än hittar på!

Kram och god natt.

Äntligen fredag!



    



Caroline Winberg i Marocko för Lindex Shop Online.
                                                                                        
Vad tycker ni om denna stil och maxiklänningar? Jag har lite svårt att bestämma mig för vad jag tycker. Älskar färgerna och det kvinnliga på ett sätt men tycker att det blir som tält på ett annat sätt. Kanske beror det på vem som bär dem och supersöta supermodellen Caroline klär ju i allt!

Nu är det fredag och min arbetsvecka är slut! En skön lugn helg väntar. Kanske blir det en sväng på en auktion i morgon, beror på vad maken känner för och på söndag väntar ännu en spännande hockeymatch. Tror jag kommer att få abstinens när hockeysäsongen är över då matcher är ett stående trevligt inslag i mitt liv! Tur att våren kommer och med den pyssel i trädgården. Skulle bli rastlös annars.

Önskar er en trevlig kväll med mycket kärlek!

Kram från mig =0)

Detaljer från ett kök


 
 
 

Här är detaljer från mitt kök. Vi har ju planer på att renovera köket snart men kan inte bestämma vilken stil vi vill ha. Just nu är det det lantligt romantiska som styr vårt kök och här syns några detaljer.
Plöjer igenom varje magasin jag kommer över med köksspecial för att hitta den ultimata stilen men kommer inte fram till något. Får nog plocka lite här och där.

Nu ska jag laga mat så sonen får energi till hockeymatchen. I dag bjuder jag på stekt torsk med potatis och remouladsås. Klassisk husmanskost i  sin enkelhet - men ack så gott!!

Ha en skön kväll och eftermiddag i vårsolens sken.

PS. Ni har väl hört fåglarnas kvitter -nu är det vår!! DS.

Kramar från mig till dig!


Snart....



...får jag börja göra ordning ute i trädgården!
Varje år vid denna tid känner jag hur det spritter i kroppen av längtan. Älskar att gå omkring på våren och upptäcka hur blommor och buskar vaknar till liv lite för varje dag. Planterar också mycket i urnor och lådor och snart är det dags för penseér och påskliljor.
Blir nog en tur till Rosendals trädgårdar för inspiration snart!

Nu åker jag till Cissi och fixar mina naglar. Ska bli så sköönnt =0).

Kram på er denna ljuvliga torsdag.

Lillördag


 Vasen är ett loppisfynd från Yxlan

Onsdagens avkoppling

Redan onsdag och jag är ledig i morgon igen! Veckorna bara springer i väg och jag hinner knappt med. Det enda just nu som är bra med det är att snart är våren här på riktigt! Sen borde man kunna trycka på en pausknapp och stoppa livet när världen är som vackrast!

Snart kommer någon människa hit som ska mäta ventilationen i huset. Viktigt att den är på topp tycker jag och tycker att vi behöver kolla upp det. Sen kommer min syster hit och vi ska äta middag ihop och sen ska jag klippa henne. Det har jag gjort i över 20 år nu så hon tillåter bara mig att göra det numera. Får nog plocka hennes ögonbryn också när jag ändå är i farten. Hon är lite lat själv när hon har mig...

I morgon är det min tur att bli ompysslad och få mina naglar fixade igen. Gud så de har växt denna gång!

Ha en skön onsdagskväll och var rädda om er!
Ska läsa nya nummret av Drömhem och trädgård när det blir lugnt i kväll!

Kramar

Mr Mystic...

 

...har flyttat hem till mig. Eller kanske får han bosätta sig ute i min trädgård? Just nu har han en tillfällig hörna ute på min terrass innan vi har kommit överens om hur och var.

Mr Mystic hittades i en övergiven släpkärra i nordvästra Stockholm där han setts tidigare några dagar i följd. Ingen hade tagit någon som helst notis om honom till dess att jag gick fram och undrade om han ville följa med hem. Jag fick inget svar men tänkte att "Den som är tyst samtycker". Därför bor han nu hemma hos mig!!

Om någon känner igen honom och kan tala om hans namn, tveka inte utan lämna ett avtryck bland kommentarerna så lovar vi att höra av oss så fort som möjligt.
För tillfället är Mr Mystic helt tyst men betraktar mig med en intensiv blick...kan inte låta bli att undra hur ditt liv såg ut innan vi möttes?

Ha en skön kväll önskar Mr Mystic och Ann-Louise!
 

Tisdag 090317


Färgglada tulpaner som omväxling

God morgon på er! Hoppas ni mår bra och att dagen varit snäll med er hittills.
Själv har jag problem med dagens datum..090317..inte en jämn siffra så långt ögat når!
Ja jag vet att jag är konstig som tänker så men vissa saker retar mig. Tycker då att 080602 är ett väldigt vackert datum helt utan annan anledning än att det just är jämna siffror. Nån som känner igen sig?

Hur som så består dagen av jobb fram till 15.00, middag med familjen lite snabbt då dottern ska till Bosön för fotbollsträning och sonen har hockeymatch. Undra vad jag ska hitta på? I går lagade maken middag och då blev det kyckling med ris och currysås. Tips mottages tacksamt =0)

 ♥ Kramar till er alla mina vänner ♥

ELLE - Mat & vin


Nytt nummer mars - maj 2009

I dag är jag trött. Helgens aktiviteter har satt sina spår och mina måndagar är den tyngsta dagen i veckan med fem lektioner + arbetslagsmöte. I dag hade vi dessutom ett morgonmöte med vår biträdande rektor om det aktuella läget. Har precis sträckt på mig efter en stunds slummer i soffan framför "Glamour".  Har följt den serien till och från i säkert 15 år och det är fantastiskt att de får storyn att gå ihop =0).

Nu blir det en tur till ishallen för att lämna sonen till träningen och sen ska jag åter krypa upp i soffan och bläddra igenom det nya nummret av ELLE Mat & Vin. Extra härligt nummer den här gången känns det som. Bra recept, inspirerande reportage och underbara färger och bilder!!

Hoppas ni är rädda om er där ute och att er måndag varit bra!
PS. All snö är nästan borta!! DS.

Kramar

Vårinspiration

 

                     
 
                    

Söndagen tillbringades i Nacka där sonen spelade hockeymatch (Vinst med 6-3). Som jag skrev tidigare tog jag en sväng till Forum Nacka för lite vårspaning. Väl där mötes jag av stora skyltar på ett skyltfönster. 50% på hela butiken! Det var Basehome som reade ut allt. Jag gillar ju CULT serien och slog idag till på en ny vit Changeljusstake med vita spetsmanschetter (har svart ljusstake och rosa spets sen tidigare) och en diskmedelspumpflaska i rosa! Vårfina färger till hemmet.

Tog också en sväng förbi Panduro och kände vårinspirationen komma igång! Gud så mycket fint och kul de har där. Köpte inget men här möts jag åter av mormorsrutor som pryder omslaget till deras vårinspirationskatalog! Visst har den ljuvliga färger - rosa och turkost!

Schlagern fortsatte där idag genom uppträdanden och skivsignering av Lili & Susie, Markoolio och Star Pilots! Har gått och nynnat olika schlagerlåtar hela dagen!

Nu måste jag gå och sova...inte speciellt trött än...

Kramisar och trevlig start på vecka 12 i morgon!

Festlördag


På väg till fest!  ( OBS. Titta inte på min lipliner...ha, ha..tog på läppstiftet efter fotot...)

Lördagen blev en rolig historia när allt kom omkring.
Vår vän och min mans fotbollstränarkollega Håkan fyllde 40 år och hade Öppet Hus för de som ville komma. "Festen" kommer senare eftersom även hans fru fyller 40 år i år, fast senare. Men det blev en schlagerfest ändå redan nu och tv:n stod på för de som ville titta.

Såg ni förresten Jones! Man såg honom tydligt när de marscherade in i början av programmet! Kul!

Jag hade på känn redan i torsdags att Malena skulle vinna då jag såg att folket  hade tippat henne som vinnare på Svenska spel. Ok låt men absolut inte min favorit...men det kanske slår ute i Europa på ESC i maj. Det blir spännande att se. Tyckte nog att Måns var bäst igår. Gillar den killen!

Åter till festen. Vi varvade schlagerlåtarna med plockmat och bubbel. Tjejsnack och killsnack och även lite dans!
Det blev en taxi hem vid 01.30 ungefär. Tack Håkan & Majsan för en trevlig kväll!



Idag är det lite segt faktiskt. Borde druckit mer vatten igår så hade nog huvudvärken varit väck.
Dagen bjuder på en hockeymatch i Nacka ishall och medan killarna byter om ska jag ta en tur till Forum Nacka och titta in på Zara. Kanske har de fått in lite nya vår/sommarkläder!

Ha en skön dag allihopa. Återkommer med mer inside schlagerskvaller när jag träffat Jones igen och hört om han har något att berätta.

Kram

Vår Jones i Melodifestivalen!



Min dotter Beatrice´s pojkvän Jones är med i finalen i Melodifestivalen!
Han är gymnast i KFUM och hans gäng som tränar och tävlar i truppgymnastik ska uppträda och vara med kring arrangemanget i kväll. Han är en så härlig kille, alltid så glad och trevlig när vi träffas och passar min dotter perfekt.

I går kom han till oss efter genrepet och var full av energi - Det hade varit så roligt att stå på scenen inför alla tusentals människor! Vänta då tills i kväll då även några miljoner tittar på tv också. Han har redan åkt till förberdelserna inför kvällen. De hade samling kl. 11.15 idag.

Utan att avslöja för mycket så ska de marschera in med de tävlande och han har då "hand" om H.E.A.T, jättetrevliga killar tydligen, och sen uppträda i någon paus. Ni måste titta då eller kanske gör det ändå automatiskt då de har bara överkroppar =-)

Nått annat skvaller....Sarah Down Finer är frisk och när hon värmer upp rösten i korridorerna lyfter man nästan - hennes pipa är enorm. Måns verkar fokuserad och pratar inte med någon. Agnes är jätteliten -kortare än man tror och Alcazartjejerna är sociala medan Andreas lite mer stjärna...ja det får räcka så =)



Jones ge järnet i kväll och ha skitkul!! Hade man kunnat rösta på dig hade du fått min röst!

Kramar till dig. Du är bäst!

Australia


Nicole Kidman i filmen Australia

Tillbringade fredagskvällen raklång i soffan med filmen Australia som sällskap. Nej nu ljuger jag, jag är inte helt ensam. Om ni tittar ordentligt på bilden ser ni kanske att Nicke är med mig också!!
Inte det...jo till höger om dataskärmen skymtar man vår söta och jättegamla kanin. Ligger på sin älsklingspläd i soffan. Annat var det förr i tiden när han sprang runt runt och man inte fick tag på honom.

Filmen då? Den får + + + + av 5 möjliga. Trodde inte alls att den skulle vara så här men en bra story, härliga naturbilder och snygg karl höll upp filmen. Men det är en riktig lååång film.

Måste sova nu. Svara på era kommentarer i morgon.

Sov gott!

Ann-Louise & Odd Molly

I knew it!!
Mormorsrutan is here to stay - skrev jag den 22 februari här i bloggen. Jag hade då fått dille på att virka mormorsrutor på löpande band och funderade på att det skulle bli en filt.
Måste erkänna att jag legat av mig lite, har målat ett tag istället men nu vet jag vad det ska bli!!

En väska!                                 

Se här på Odd Mollys Summer Collection - 09 vad som väntar.........



...FRIDA - Crochet bag.

Vad tror ni - kommer jag att lyckas??
Tycker till och med att min får finare färger..



Solen skiner och det är fredag!! Känns som livet är på topp.

Återkommer senare. Kramar på er =)

Speglar i vitt


Spegel - modell hemmabygge????


Spegel - modell "Eva"

Hockey kan vara riktigt spännande och det var det idag! Sonens lag möter ett "bättre" lag i kval upp till Elitspel nästa säsong och det är bara vinst som gäller. Trånkan var hemmalag och efter 1:a perioden står det 1-0, efter 2:a  3-2 och efter  3:e  4-4, de tappar en 4-2 ledning till 4-4. Det blir förlängning i 5 min och sen straffar om det inte avgörs! Men som tur är får dom in 5-4 målet och segern känns bra. Oscar gjorde två av målen så vi är en happy family just nu!

Nog om hockey. Nu till fynden! Två speglar som jag målat vita. Tillsammans har jag betalt 40 kronor för dem och det var det värt tycker jag. Den runda är det lite funkis över, modellen heter "Eva" enligt lapp på baksidan och var säkert inne när den kom. Den andra är mer lantlig och jag har ju svårt att bestämma stil så båda pryder sin plats hos mig=).

Visar här en bild på hur de såg ut innan. Den runda var grådaskig och den lantliga färgglad i mest grönt!
Har hunnit tejpa den ena innan jag kom på att ett foto kunde vara bra att ha!



Ha en skön fredag allihopa! Snart schlagerhelg.
Stora kramar.


Vad blir det för mat?



Rätt gissat! Det blir köttfärspaj med god sallad till idag. Ska strax börja fixa i ordning den för det blir tidig middag idag då Oscar har hockeymatch. Ja ni som läst min blogg vet ju hur lååång tid en sådan trevlig tllställning tar.

Min dag hittills har varit lugn och skön. Efter en tur i centrum har jag städat, pysslat och fixat lite. Bland annat har jag slutfört mitt lilla måleriprojekt jag haft. Köpte ju ett par saker förra fredagen på loppis som jag fixat till. Får visa er bilder på det senare. Blev ganska nöjd.

Var på annan loppis i måndags innan mitt föräldramöte och fyndade lite då också. Köpte gamla kökshandukar i linne. tycker de är så mycket bättre och finare än de man köper nya. Dessutom är de charmiga då de ofta har ett monogram broderat.

Nu väntar spisen!

Kram =0)

Barfota på en strand....

                     
Trots molnen och vinden skulle också vilja stå på den stranden i en vacker klänning utan att frysa!

I dag hade jag hoppats på att få vakna till sol som jag hör många andra i landet göra...men ännu så länge ligger den och gömmer sig någonstans.

Är ledig idag och har några ärenden som måste fixas. Bankbesök, köpa grattiskort till mamma som fyller år i morgon, ringa och gnälla på vår leverantör av värmepump som inte kommer och servar den!! (ringer snart Aftonbladet så får de gräva lite i den firman) + att jag ska städa lite inför helgen.

Då var det väl dags att starta. Kom ihåg.

Livet är inte de dagar som gick utan de dagar man minns!! Ta vara på denna dag!

Många kramar till er alla som läser min blogg!
Nyfiken på vilka ni är så lämna gärna en kommentar / Ann-Louise

Kanske nytt?







Så var det då kväll igen och runt mitt hus ligger snön vintervit i drivor. När jag kom hem efter en lång dag först på jobbet och sedan på Universitetet hade i alla fall plogbilen varit framme och gjort sitt jobb. Tur det för det räckte att trilla igår!

Tänkte tipsa om en hemsida med möbler och lite inredning. De, www.24sevenliving.se,  säger i reklamen " Alla ska ha råd med designmöbler" och när jag tittade in där så hade de rätt så bra priser. Det urval jag visar ovan skulle lätt få flytta hem till mig! Tänk er att ligga i divanen i sommarsolen, äta jordgubbar och läsa en bra bok! När man vill ha skugga fäller man upp "taket" och kanske slumrar en stund....Den är hela 140 cm i diameter!

Har precis tittat på Leila på landet. Mysigt och helfin miljö och stil, men jag hade väntat mig ännu mer. Tycker att hon hade mer "glimten i ögat" i tidigare program. Håller  ni med mig?

Nu ska jag umgås lite med bloggar och familj innan det är dags att sova igen. I morgon är jag ledig!

Kramar till er!

Onsdag



God morgon!

Hoppas ni har klarat er från olyckor ni som bor där snön fallit det senaste dygnet. Läste att självaste Caroline af Ugglas taxi var inblandad i en seriekrock i går men tur nog blev det inga fysiska skador!

Idag har jag en 50% dag på jobbet och 75% dag på Universitetet. Hur det går ihop vet jag inte men ni förstår att jag kommer hem sent idag också. Det gör inget, tycker om att studera och de har världens godaste chailatte i fiket på skolan! Kan riktigt längta efter den ibland.

Ha en bra dag och var rädda om er!
Kramar

snö & slö



Mitt lantliga kök

Usch vilken dag!

I går var jag på toppenhumör hela långa dagen trots att jag jobbade över och inte var hemma förrän vid 20.00. I dag är det raka motsatsen. För det första så är den här snön så irriterande! Varför måste det snöa nu? Ahhhh...
Sen hade jag en meningsskiljaktighet  (heter det så?) med en kollega på jobbet som vi inte kom någon vart med. Ja, vi blev inte ovänner men roten till det onda är inte borta. Med facit i hand så är det ibland enklare att göra som många gör och "go with the flow" men det passade inte mej denna gång. Jag vill ha rent samvete, göra ett bra jobb och är väldigt noggrann vilket kan upplevas som jobbigt för andra. I det här fallet vet jag att jag har rätt och det i sig känns skönt.

Väl hemma igen så halkar jag på gångvägen utanför huset på grund av den förbannade snön med matkassarna i händerna. PANG sa det sen låg jag där med matvarorna utspridda. Klarade mig utan skador men ni vet hur det känns!
Undrar just hur kvällen kommer att sluta. Borde nog bara lägga mig raklång i soffan och ge upp den här dagen nu.

Hoppas er dag varit bättre.

Kramar från Ann-Louise

Insolence




                        ♥Insolence från Guerlain ♥

Just hemkommen från ett bra föräldramöte och med en mängd utvecklingssamtal inbokade. Det innebär att jag har en del sena kvällar att se fram emot men det är bara under en kort period så det ska nog gå bra. Men visst är det tungt att komma hem vid 20.00, man hinner ju ingenting!

Nu ska jag strax umgås med min dotter lite och höra hur hennes dag varit. Hon kom just hem efter en lång dag också. Först skola, sen tränar hon funktionshindrade barn i fotboll och sist har hon haft fotbollsträning själv också. Hon hinner inte hem för att äta middag på måndagarna utan hon får med sig pengar för att äta på idrottsplatsens fik...
...sen ska jag ta och titta runt hos mina favoritbloggerskor!!

Ville också tipsa om min absoluta favorit bland dofter just nu! Insolence från Guerlain! Den är mild men ändå sådan att den håller hela dagen och man känner sig fräsch.


Trevlig måndagskväll. Klockan 22.00 kommer Project Runway på TV3. Får inte missas!

Kram från Ann-Louise

Jobba över


Bild: Petrified in pink

Sitter på jobbet och väntar på att få börja vårens föräldramöte. Dagen har varit bra med engagerade elever och jag hoppas att kvällens föräldramöte blir lika bra. Har alltid tyckt om föräldrakontakten!!

Hoppas er måndag varit bra!


Återkommer senare.

Kramar

Qvinna


Sån här frisyr vill jag ha i vår!!  Ursnygg frisyr, färg och kvinna!


Har någon därute märkt att det är Internationella kvinnodagen idag?

Hoppas det i alla fall! Här måste jag säja att fokus på att fira den inte är på topp i vårt hem ....

Frukost på sängen för att jag är kvinna?  Nej.....
Middag på restaurang i kväll för att jag är kvinna? Nej....
Massage av trötta bloggaxlar för att jag är kvinna? Nej...

Ja listan skulle göras lång men...
det var min bästa vän i Bryssel som uppmärksammade mig på att den var idag så jag är väl inte speciellt fokuserad själv.....och ska då inte gnälla på andra =0).

Vad önskar ni kvinnor er på Internationella kvinnodagen? Berätta!

Kramar

UPDATE:
Min man har gjort kaffe till mig idag!
Jag har fått middag fast hemma!
Jag får massage om jag ber om det av både man och son!
och
Jag har blivit bemött med respekt och jämställdhet hela dagen! Det finns kvinnor som har det värre!

Tidig söndag


Låt hjärtat vá med!

God morgon (eller när ni läser) mina vänner. Här råder ett stilla lugn då bara jag och maken är hemma. Båda barnen sover borta i natt så vi blir bara två till frukost och det blir mer och mer vanligt ju äldre barnen blir.

Vad tyckte ni om Andra chansen? Jag bara älskar Lili & Susie´s låt och röstade på dem även om jag förstod att de skulle få det svårt mot Sarah Dawn Finer. Gillar tempot, takten och schlagersoundet i "Show me heaven". Det kommer nog dansas flitigt till den i sommar ute på lokal tror jag! Riktig partylåt!

Caroline af Ugglas var strålande i går tycker jag, har sällan sjungit bättre och vilken inlevelse. Ja en helt annan typ av låt förstås men uttrycksfull.
Juryn val fattar jag inte. En låt som kom 7:a i sin delfinal går direkt till Final?! Jag gillar den låten så det känns helt OK men lite surt för de andra tävlande eller....?

Hoppas ni får en härlig start på söndagen.

Love, Peace and Understanding!!

Vitt tyg, spetsar och klackar...

...är det som får min puls att slå lite extra just nu. Har ju som jag visat er köp vita tunikor med spets under några veckor nu men inte varit riktigt riktigt nöjd. Förrän i dag!!!

Uppe med tuppen (!) var jag vid 10.00 på väg till Forum Nacka för att göra ett besök på Zara. Såg att Anna-Stina , hon som har bloggen Gizmolinas, bar en så fin vit tunika på bild igår och då MÅSTE jag ju bara dit och titta! Hittade den + en massa annat fint bl.a. skor.

   
Skitsnygga skor varav det....................... här paret har lagom hög klack för mig!
En rolig detalj som också är praktisk är att skorna har dragkedja bak som
både är superläckert och underlättar!!

Nu köpte jag inga skor där och ingen tunika heller utan gick vidare i centrumet. Helt plötsligt hängde den där... den optimala tunikan i mina ögon sett...SÅ LJUVLIG!! Glöm alla de andra den här kommer att bli min favorit i vår och sommar, både som tunika och klänning.
(SÅ svårt fota vita saker/kläder så de blir bra)


Tunika/klänning från Rose Bud, JOY

Väntar på kvällen som har stor potential för att bli en höjdare i schlagersammanhang! Andra Chansen..är inte alla låtar bra!! Många bättre än de som redan gått till stora finalen!? Hur som så ska jag heja extra mycket på mina gamla kompisar Lili &Susie, tycker deras låt är riktigt bra och väcker danslusten hos mig!

Har bestämt mig för att göra en tagliatelle med krämig kycklingsås , innehållande paprika, röd lök, olika creme fraiche samt parmesanost, till middag idag inspirerad av Miia. Det blir en variant av hennes torsdagsmiddag som såg så god ut.

Hoppas alla haft en bra lördag så här långt och att kvällen blir mysig!
Kramar

Helg!

   
 

Hemkommen från arbetet efter en tur till mataffären och en loppisrunda. Slutar tidigare på fredagar och det är skönt att hinna med lite innan alla andra slutar! Köpte lite fräscha tulpaner i både vitt och gräddvitt som pryder hemmet lite varstans.

I kväll blir det inget fredagsmys med hela familjen. Beatrice har träff med tjejerna i sitt fotbollslag och de ska äta middag tillsammans. Oscar spelar match och ska utfodras innan. Hockey är lite speciellt. De har samling 1,5 timme före matchstart för genomgång, påklädning och uppvärmning. Sen tar matchen cirka 2 timmar och sist ska de jogga ner och duscha. Skojar ni vilken tid allt tar om man som förälder väntar...!!! Vi får se hur jag gör ikväll -ibland är det skönt att bara vara själv i soffan också. Framför allt när man vet att snart är de hemma igen.

Helgen i övrigt blir ganska lugn. Syster kommer över till "Andra chansen" i morgon och äter middag med oss. Måste hitta något gott att laga hm...någon kanske har ett tips?
Mina loppisfynd måste ju målas också sen lovar jag att visa er de små fynden!

Hoppas alla får en super duper fredagskväll!

Kramar till alla. Ni gör mig glada!

 

Min son.....


                                          Always Mommy´s boy!

...är lika vacker som min dotter. Han kom till oss en vacker majdag och var mycket välkommen. Vi visste att det var en pojke, en Oscar som kom när han med rasande fart anlände! Vi kunde inte annat än skratta och känna oss lyckliga över att nu även fått en son.
Han var ett lättsamt barn som åt och sov enligt alla "mallar" och växte så det knakade och om Beatrice var ett hårfagert barn så dröjde det innan Oscar fick något hår. Fart och fläkt och där emellan en massa kramar beskriver väl dagarna med honom. Inget krångel, ville vara med överallt hela tiden, massor av kompisar och sov oftare borta än hemma och det gäller även idag när han snart fyller 17 år! Och nu har han växt om alla i familjen och blivit en ståtlig ung man!

               

Han har snart klarat av det första året på gymnasiet och målet var/är att bli arkitekt, men ibland är det brandingenjör och ibland datanörd som han själv säger. Han spelar ishockey med BJ och AJ och ishallen är hans andra hem. Sena kvällar -  men du får skolan, träningen och flickvännen att gå ihop ändå.

Och bäst av allt Oscar är att du fortfarande kramar din mamma minst en gång om dan! Sluta aldrig med det, mammas älskling!! Du är bäst!

Ha en bra fredag - full fart mot helgen. I kväll blir det Let´s Dance eller hockeymatch!
Kramar till alla er!

Plugg v.s Shopping 0-1


Dagens shopping!
- T-shirt till jeans. Logg HM
- Tunika. Romantiskt vit. Gina Tricot
- Linne. Laxrosa med spets. HM
- Svart kjol. Gina Tricot

Ännu en torsdag närmar sig sitt slut och jag har haft en soft dag här hemma. Har läst en del men inte alls så mycket som jag borde. Varför ska det vara så svårt? När jag börjat läsa kommer jag helt plötsligt på att nu ska jag baka en sockerkaka och gör då det. Sen börjar jag läsa igen men då kommer jag på att jag borde hänga tvätten jag tvättade tidigare.
 
Sen måste jag åka och handla bröd till gulashsoppan vi ska ha till middag och då kan man ju lika gärna gå en sväng i några affärer också. Så där har jag hållt på hela dagen så nu måste jag väl sitta uppe i natt för att hinna med...för nu ska jag titta på Antikrundan  =0)

På återhörande!
Kramar

Min dotter...


Söta flickor blir stora damer alldeles för fort!


...är det vackraste jag vet. Hon kom till oss en vacker julimorgon 1990. Jag var helt säker på att det var en pojke, hade ju sett det på ultraljudet trodde jag, men ut efter 26 timmars arbete kom Beatrice. En liten tjej på dryga 3 kg och hårfager redan då! Hon var redan som barn en flicka med stor integritet och hon har alltid vetat vad hon vill. Inte alltid så lätt att ha att göra med, men det lugnade ner sig med tiden även om hon än idag är en målmedveten artonåring.

Hennes hår är självlockigt och långt, hon har fräknar på näsan och ett leende som får mamma att smälta. Om tre månader tar hon studenten och går vidare i livet som ung dam. Hennes mål är att bli advokat - och jag tror att hon kommer att lyckas!

   
Beatrice

Hon spelar fotboll på hög nivå, övningskör ( lite för sällan), tränar funktionshindrade barn och älskar kryddstark mat. Hon är inte minsta intresserad av inredning men av kläder och gillar parfymer, smink och skräckfilm.

Hon är helt klart den bästa dotter som finns. Kram från mamma!

P.S. Oscar du är bäst också -berättar om dig en annan gång!

Ha en bra torsdag alla mina bloggvänner!

Bankrutt...igen!



Nu vet jag var ifrån pengarna kom som helt plötsligt fanns på mitt konto! Vi har nyligen lagt om vårt huslån på banken och för att ha möjlighet att renovera köket, som jag berättat om i tidigare inlägg, lånade vi lite till.

Banken har då gjort fel och satt in hela lånebeloppet på mitt konto, inte bara renoveringspengarna. De bad om ursäkt...men vi sa att det var roligt så länge det varade! Inte ofta man får dessa summor insatta på sitt konto. Ja de finns kvar än, vi måste själva flytta över dem. Man hade dessutom fått ett ganska snyggt kök för den summan också!

I dag har det varit ljust även om det inte varit klart och jag känner mig piggare än på länge. Sov bra för att vara jag i natt också och är ledig i morgon. Öppnade till och med fönstret på jobbet för att få in frisk luft och det var härligt. Hoppas någon stängde det, jag gjorde det inte kom jag på nu! Ingen större fara om det inte blev gjort heller.

Snön smälter och snart kanske krokusen tittar upp ute men än får man njuta av de som växer i krukor inne.

I dag blir det stekt färsk torsk med potatis här hemma. Har inte velat köpa torsk då den varit hotad men denna var odlad i Norge så jag slog till. Vi äter fisk allt för sällan, det är ju så gott med färsk fisk!

Glöm nu inte Leilas nya program på Tv4+ i kväll 21.00. Jag sitter bänkad framför tv:n då. Gillar henne skarpt.


Leila Lindholm

Hoppas ni får en mysig onsdag - halvvägs mot helgen =)
Kramar från Ann-Louise

Money Money Money


                    ZANZIBAR

          
                      FERRARI
          
          
                       GUCCI

Jag vaknade i går och upptäckte en enormt stor insättning på mitt konto!



WOW - genast börjar tankarna flyga i väg... vad skulle jag helst göra för pengarna?
Resa till mitt favoritresemål Zanzibar?
Köpa en röd Ferrari?
Shoppa loss på Rodeo Drive?

Vad skulle du göra?

P.S Detta är ingen bluff utan helt oväntat satt dessa pengar helt plötsligt på mitt konto i går! D.S

Hoppas ni alla får en härlig onsdag! Själv går jag omkring och drömmer....
Kramar!

En god natts sömn...


Lexington

...är vad jag behöver nu! Men hur ska jag klara av att gå och lägga mig i bra tid för en gångs skull? Är trött nu och kan småslumra i soffan efter jobbet men sen kommer jag in i andra andningen och då kan jag inte somna!

Kanske hade sängen ovan med bäddtextilier från Lexingtons vårkollektion 2009 underlättat? Ser i allafall urmysigt ut och jag hade gärna krypit ner där direkt. Inget fel på min säng heller men lakanen ser inte ut så där utan är rosa för tillfället och jag tyckte de var snygga tills jag såg de här. Ljust och ljuvligt som att sova på moln...

Nej nu somnar jag snart, hi,hi och det går ju inte redan.. Ska ta tag i en bok jag borde ha läst förra veckan då jag var ledig, ta på mig mysdressen och placera mig i liggläge i soffan. Kanske tittar jag på "Halv åtta hos mig" samtidigt.

Hur många tror att jag håller mig vaken?

Önskar alla  en skön kväll!
Kramar till er!

Det visste ni inte!

Snart tisdagsmorgon och jag borde sova...men blev utmanad av gulliga Jessi.

  


Regler: Berätta 7 saker om dig själv, utmana 7 andra bloggare, länka till den som gav dig utmaningen och skriv en kommentar hos de utmanade.


♥ Jag har vunnit två matlagningstävlingar och lagat mat med Svenska Kocklandslaget.

♥ Jag hatar att vara kladdig om händerna och är beroende av handkräm.

♥ Jag har arbetat som frisör i Stockholms innerstad i 13 år och klippt håret på Cornelis Vreeswijk.

♥ Jag älskar sport och har sett NHL match och  Serie A - italiensk fotboll på plats i USA och Rom.

♥ Jag måste läsa innan jag somnar och då läser jag otäcka deckare. Ju läskigare desto bättre!

♥ Jag är en hejare på luftgevärsskytte, men ingen tror det innan de ser det med egna ögon.

♥ Jag hatar småkryp. Mest kackerlackor, sen spindlar, sen gräshoppor, sen skalbaggar...
    Då är det jobbigt att vara biologilärare ibland!

Utmanar i min tur dessa trevliga bloggare! Ni bestämmer helt själv om ni vill och orkar göra det.

Caroline

Emelie

Josefin

Therese

Jill

Caroline

Eva


Kramar till alla från Ann-Louise.

Leila på landet



Nu är jag hemkommen från arbetet efter en kul arbetsdag och mätt och belåten efter middagen! Gud så gott men "vanlig" mat som hemmagjord potatismos och bräckt skinka! Ska strax skjutsa sonen till hockeyträningen ...I´m back in the vardag again.
Längtar efter Leilas nya matlagningsprogram som startar på onsdag , klockan 21.00 i Tv4 och heter "Leila på landet". Så här beskriver de programmet:

Säsongsspremiär.
Del 1 av 10. Kocken Leila Lindholm är tillbaka med sin nya sommarserie där hon lagar enkel och snabb mat som passar lika bra en skön dag i hängmattan som till strandfesten nere vid sjön. I premiäravsnittet lagar hon jordgubbssallad med stekt halloumi, chorizospäckad kyckling och en semifreddo smaksatt med rabarber från det egna landet.

Kocken Leila Lindholm är tillbaka med en ny sommarserie där hon lagar enkel och snabb mat som passar lika bra en skön dag i hängmattan som till strandfesten nere vid sjön. I premiäravsnittet blir det bland annat jordgubbssallad, helgrillad kyckling och semifreddo på Leilas vis.

Till förrätt lagar Leila en jordgubbssallad med stekt halloumi på en bädd av ruccola. Huvudrätten består av chorizospäckad kyckling som helgrillas och serveras med grillade grönsaker toppade med getost och pumpakärnor.

För att svalka sig vid grillen gör Leila en somrig jordgubbsmojito. Menyn avslutas med en semifreddo där Leilas egenodlade rabarber är huvudingrediens.

Det blir även ett besök på Ulriksdals slottsträdgård där Leila träffar Bosse Rappne som ger tips om hur man bäst tar hand om sina rabarber.


Låter det inte som ett toppenprogram! Längtar mycket...men ikväll tittar jag på de nya avsnitten av "Projekt Runway" som startar på 3:an klockan 22.00. Programledare är vackra Heidi Klum som är gift med vackre Seal.

Ha en trevlig kväll mina vänner.
Stora kramen!!

Måndag igen!


Bild: Sia


Dikt om våren

Välkommen åter, snälla sol, som jagat nordanvinden,
nu har du sovit sen i fjol och vaknar röd om kinden.
Värm upp vår jord, så växer råg och fyller bondens lada.
Värm sund och vik och vind och våg, så får vi gå och bada.
Välkommen åter, snälla sol, lys över land och vatten:
Nu klingar sång, nu stäms fiol, nu dansas hela natten.

av August Strindberg


Är tillbaka på jobbet igen efter en  veckas ledighet. Känns bra att få tillbaka sina rutiner igen. Har en tendens att aldrig komma i säng när jag är ledig och det var likadant igår kväll. (Läs natt) Kommer nog att vara trött i kväll men det tar jag då.
Med vackra bilder och fina ord önskar jag er en bra måndag.
Kramar till er!


Make Up Store & Lòreal



Nu är det dags att gå från att var den fula ankungen till att försöka bli en svan igen =0). En ny arbetsvecka börjar efter ett skönt sportlov. Ska väl erkänna att mitt sportlov inte riktigt gick i sköhetens tecken vad gäller mig själv. Koncentrerade mig på måleriet  av möbler istället.

Men nu är det dags. En toning av håret, lite färgning + plockning av ögonbrynen, dusch, bodyscrub och smörjning av kroppen och sist men inte minst, filning och lackning av naglarna!
För att komma i rätt stämning köpte jag ett nytt blush från MUS och ögonskugga + lipgloss från Lòreal. Lipglosset ska sitta/skina i 6 timmar lovar dom, så det ska bli spännande. Färgerna blir inte riktigt rätt på fotona.

Hoppas att ni haft en skön söndag i solen och känner er laddade för en ny arbetsvecka. Men ni - nu är det mars - våren är på väg!!! Min bästis bor i Bryssel och ringde i dag. Hon hade planterat ut penseér i lådor idag så där har de vår!!

Ha en mysig kväll mina vänner.
Kraamm!!

Utsikt från ett fönster - 1 mars 2009



Blå himmel, solen värmer och snön smälter! Det här är utsikten från mitt vardagsrumsfönster. I dag 1:a mars ser det ut så här. Tänkte att det kan vara kul att fota samma utsikt den 1:a varje månad för att följa naturen under året.
Bor på gränsen till en Nationalpark så jag har naturen runt hörnet som ni ser. Just nu är det inte så vackert men om någon månad börjar träden knoppas, mitt äppelträd blomma och fåglarna kvittra. Då är det vackert och livet gott att leva!!

Nu går jag ut en stund och lapar i mig solen och kollar på fotbollsmatch.

Kram på er där ute / Ann-Louise

Himmelriket



Jag har varit i himmelriket tur och retur. Nej, nu låter det som om det var hemskt att komma hem igen men så var det ju inte! Men Antik & Kuriosa mässan var underbar. Att få gå där själv under några timmar och bara titta och insupa atmosfären var ljuvligt!
Det tråkiga som oftast på sådana här större tillställningar är de överpriser som handlarna tar för sina prylar. Jag som går på auktioner och loppisar vet att man kan fynda och komma över sakerna billigare. Kul är väl att jag äger en mindre förmögenhet om man samlar ihop alla mina antikviteter här hemma. Min pensionsförsäkring kanske, nu när dessa pengar delvis försvunnit i krisen....

Tog en del bilder från himmelriket så ni som inte var där får en uppfattning - men de kommer senare! Min son måste hjälpa mig att få dom från mobilen till datorn...så duktig är jag...
Visar i alla fall det lilla fynd jag gjorde på mässan och som jag trånat efter länge. En turkosblå glassifon!!


Sifon, gamla plåtaskar och spetsar!!

P.S. Grabbarna vann hockeymatchen!! Schlagern var så där, men Agnes var bäst!

På återseende. Ska sova en stund nu så God Natt .

RSS 2.0