Rose Flower runt halsen


Varmt och snyggt runt halsen med ny scarfs i färgen Rose Flower.
Använder scarfs i stort sett varje dag denna årstid och har en hel låda
full av dem. Fastnade för denna som piggar upp en svart outfit eller
matchar den romantiska, gammeldags rosa jag ofta klär mig i.
Hittade den på Flash  på 50% nyligen!


Gillar inte känslan av att tisdagen snart är slut och jag vet inte var den tagit vägen. Har gjort lite här och där idag + kört en del bil hit och dit till hockeyhallar då Oscar haft skollagsmatch och nu A-lags match i kväll. Ska inte titta idag då den är i Åkers och killarna åker buss dit med laget.

Har alltså hunnit kolla en halv match, gjort en loppisrunda (köpte fin lampa), inhandlat bakingredienser och annat på ÖB, gjort en PowerPoint till min redovisning på Universitetet på fredag, tvättat och handlat vanlig mat också. Då vi nu bara blir två på middag i kväll, maken åker till matchen direkt från arbetet, blir det hämtmat för dottern och mig ikväll. Först ska jag bara skölja ur min toning som sitter i håret och färga ögonbrynen.

Gosh vilket ointressant inlägg det blev, men jag ser ju att jag inte varit sysslolös iallafall trots ledig dag!

Ha en fin kväll!
Kramar från Ann-Louise

3 x hyacinter





                          Same same, but different!


Hyacinter är så tacksamma och jag tycker de luktar gott också, så hemma hos oss har vi fräscha hyacinter ända fram till jul. Visar tre av de sätt som jag arrangerat dem här hemma och hoppas kunna inspirera någon.

Första bilden visar en hyacintvas där man helt enkelt sköljer av jorden från rötterna innan man sticker ner dem i vattnet och placerar löken i vasens övre del. Viktigt här är att inte löken står i vatten för då kan den ruttna.

Andra bilden är ett loppisfynd, en liten smörbytta, där jag toppat det hela med grönmossa. Enkelt men mycket charmigare än en vanlig kruka tycker jag!

Tredje bilden är en liten cylindervas i glas där jag tagit bort hyacintens ytterkruka, placerat löken i botten och sedan toppat med grönmossa igen. Tycker det blir effektfullt att se röttena igenom glaset, men om man vill kan man täcka hela med mossan.

Nu värma glögg igen för att få lite värme i mig. Måndagar är min långa dag på jobbet så det blir inte så mycket mer aktivitet idag än tv-tittande. Ledig i morgon!!!

Kramar till alla

Första söndagen i Advent



Advent betyder ankomst och adventsstjärnorna lyser upp och ska
påminna om Betlehems stjärna. De visar de tre vise männen vägen
till det nyfödda jesusbarnet i stallets krubba.


Första ljuset är tänt och julstämningen smyger sig på här i rosa huset. Ute snöar det och i natt har vi fått ca. 20 centimeter nysnö. Gårdagen tillbringades med att arrangera adventstakar och stjärnor, hyacinter och amaryllis med grönmossa och hänga upp svarta stjärnor och vita kulor i fönstren. Inget rött syns ännu förutom de röda bockarna som dekorerar min adentsljustake från Cult design.

På kvällen var vi och tittade på Oscars hockeymatch och min syster följde med och vi avslutade med sen middag här hemma. Nu tar vi det lugnt här hemma och det passar bra en snöig dag som denna. Väntar hem sonen som efter matchen drog på krogen med lagkompisarna och messade 5.30 att han var på plats hemma hos kompisen för att sova där. Fattar inte att de orkar festa och framförallt dansa hela natten, men man gjorde ju det själv en gång i tiden ;-) Stockholmsnatten erbjuder ju en hel del så jag minns hur kul det kan vara!! Jag älskar att dansa jag med så där är vi lika Oscar och jag!

Önskar alla en fin 1:a advent. Idag tänker jag på alla som mist någon detta år.

Kram

Bowlingkväll


                                                                                  Bild: Google


God kväll!

Kom just hem efter en bowlingkväll med V-75 gänget på jobbet. Vi åt, drack och spelade bowling för de pengar vi dragit in under ett par år. Inga stora summor men tillräckligt för att alla 24 skulle mätta och belåtna och få en trevlig stund!

Nu blir det soffan och prat med barnen innan ögonlocken ramlar ner. I morgon ska jag göra lite adventsfint här hemma!

Kramar

Zink & Ljus


Ett av helgens loppisfynd! En zinkburk med glassidor som fick en funktion  som ljus-
förvaring hemma hos mig. Det är såna här bra fynd som gör loppisrundorna så roliga!


God kväll!
Har ni snöat fast eller blåst bort i snöyran eller har ni klarat er bra? Här i Stockholm yr snön ner och omkring och gör kvällen i soffan nödvändig och skön. Det var inte roligt att ratta Volvon idag, men jag är glad att jag har en stor och ordentlig bil i detta väder. Känns liksom tryggare när vägen är som en isbana.

Vet ni vad!! Jag vann SATC 2 filmen hos rara BELLA igår! Jippie, vad glad jag blev. Äntligen var det min tur och dottern och jag pratade om filmen nyss så den satt fint! TACK för det Bella!

Nu ska jag titta vidare på "Halv åtta hos mig" och njuta av den härliga norrländskan! Tyvärr har jag tappat min dialekt...

Kram

Fina naglar




Att gå och få mina naglar fixade av en riktig nagelteknolog är något
jag prioriterar och unnar mig själv. Kommer inte ihåg hur det var att
vara utan mina förstärkta naglar så det fortsätter jag med.
De får mig att känna mig kvinnligare och får mina händer att se
smäckrare ut!


Sovmorgon och ett snötäckt landskap mötte mig när jag vickade på persiennen idag. Har ledigt några tisdagar till innan jag ska in i 100% jobbkarusellen igen. Ledig och ledig, jag sitter ju och skriver på min uppsats som ska presenteras på Universitetet den 3 december, så det är viktiga dagar nu! Gruvar mig lite för att inte ha denna lediga dag att ladda batterierna på och skulle det inte ge mindre pengar i lönekuvertet att studera skulle jag fortsätta hela livet! Tänk vad mycket det finns att lära sig!

Tar en paus i skrivandet senare för att åka till min nageltjej för nya fina naglar. Få se hur jag ska dekorera dem idag, något litet är alltid kul att ha på en eller flera naglar. Skönt också att bli lite ompysslad en stund och prata lite Rosalie som är en supermysig tjej.

Igår var det hockeymatch låångt bort så vi var inte hemma förrän vid 24.00 så där försvann hela kvällen. Rolig match dock, som slutade med vinst så det var värt det. I kväll är det match i hemmahallen så det blir lite tidigare idag!

Hoppas alla har en skön tisdag!

Kramar till alla!


Hallon vanilj & vit choklad


Det blir en klassisk GINO!! Enkelt och gott som avslutning på en middag.


Ännu en regnig och gråtrist dag har startat även om mörkret gör att man tvekar. En lugn lördag med en massa fix, som avfrostning av frys och insättning av papper i pärmar, följer nu av en lugn söndag. Vi funderar på att göra en liten utflykt någonstans i Stockholm för att byta miljö stund.

Att vintern är på G märks då skidsporterna tagit tv-sändningarna i anspråk på helgerna nu igen. Men inte mig emot, det är ganska mysigt att vakna, slå på tv:n och se andra kämpa sig genom olika tävlingar. Min favoritvintersport är annars skidskyttet som ni vet, så den starten ser jag fram emot!

Önskar alla en skön söndag!

Stor Kram / Ann-Louise


Myser


Älskar mina Himlatallrikar i rosa och grått. Fick inbjudan
till Himlas julutförsäljning idag.....kanske man borde gå?!
Servetterna är från IKEA och glasen från Orrefors.


Godis i den rosa ostronskålen från Mateus. Matchar
Himlaporslinet perfekt!


Idag har jag arbetat och det kändes riktigt bra att komma igång igen. Man blir så glad över alla "välkommen tillbaka"-hälsningar som möter en både från elever och kollegor. Tror nog att man behövs på jobbet ;-)  Men sen känns det ju tokigt att det blev helg så snabbt och att man är ledig två dagar igen....arbetar måndag....ledig för studier på tisdag...sen tre dagar....ja ni hajjar. Mjukstart med andra ord och det är ju skönt och bra då man varit sjuk!

Snart kommer maken hem och då brassar vi i ordning egna hamburgare med cheddarost och annat gott på. Vinet får dock vänta några timmar då Oscar spelar match 19.30 och den ska vi åka och heja på. Sen hem och mysa vidare.

Önskar alla en härlig helg! Bea och jag går och ler och planerar här hemma....varför får ni veta snart!!

Tusen stora kramar till er som får mig att må bättre  ♥

På julklappslistan 1



♥ FLEA MARKET STYLE    by Emily Chalmers och Ali Hanan



Till Tomten:
En inspirationsbok jag blir glad av!! Titta bara på alla
bilder här under så förstår du!





Kan ibland önska att jag kunde ha ett "ordnat kaos" här hemma, där alla favoritsaker fick plats och att det inte blev dammigt och svårstädat. För någonstans inom mig älskar jag verkligen den här stilen men jag ser svårigheter som gör att jag väljer det enkla och minimalistiska. Försöker istället samla mina favorit loppisprylar i grupper här hemma, organiserat och kontrollerat....säger en del om mig som person ha, ha. Förstår ni varför jag aldrig tågluffat......;-)

Nu ska jag titta vidare på Leila, håller med de flesta andra om att jag hade väntat mig mer av henne!


Stor Kram - jobb i morgon - sen helg!

PS. Tack för alla underbart värmande ord i mitt förra inlägg! Känner mig redan mycket gladare!

( Alla foton hittade jag här: http://owl-and-peacock.blogspot.com/2009_09_01_archive.html)

Frostig onsdag



Jag i söndags tillfixad för att åka på farsdagsmiddag.
Men är det så här jag borde se ut. Håret vågat och
halvlångt eller är det dags att klippa av det?


Typisk Ann-Louise klänning. Svart botten och med
romantiskt mönster i rosa. Urringad och som markerar
under bysten. Sen några våder i kjolen -ledig och skön...
men borde jag klä mig så??


Här kommer ett litet livstecken från mig som fortfarande snörvlar lite men tycker nog att det går åt rätt håll. Har fortfarande ont i kroppen men vet inte om det är förkylningen eller det faktum att jag inte rört på mig så mycket de senaste dagarna. Ska snart sluta gnälla men jag måste väl säga att 2010 inte varit mitt bästa år om man säger så, förutom sommaren då med alla resor!

När man är sjuk och hemma så känner man sig inte till sin fördel alls och jag har funderat mycket dessa dagar på hur jag ser ut helt enkelt. Är det verkligen snyggt med långt hår i min ålder och med min hårkvalitet? Hur borde jag klä mig, kombinerar jag mina kläder på bästa sätt eller borde jag tänka annorlunda? Köper jag rätt kläder, kanske borde jag gå över till mer enfärgat klassiskt, lite strikt så där (fast jag älskar volanger och spetsar)? Har ju haft möjlighet att se de flesta program på tv som går på dagarna och tror det är ett Oprah-program som satte igång alla tankar. Där fick kvinnor en "makeover" och de blev verkligen lyckade.

Vad tycker ni? Ska man klä sig och se mer strikt ut när man passerat 40-års gränsen eller får man fortsätta "leka" ett tag till? Ska man bry sig alls eller göra som man själv vill-även om det inte blir det bästa?

Nu dricker jag en god latte och tittar vidare på alla "mittpådagenprogram"!

Kramar

Puss & Kram & Doftljus



Fina och goda presenter vi fick av våra gäster förra
lördagen. Handgjorda chokladpraliner från
"Puss & Kram" och ett doftljus som luktar romerska
bågar. Blir bra i julmyset!


Äntligen lördag mina fina bloggvänner. Har som ni förstått gått på reservkrafter ett tag nu då det varit mycket att göra på jobbet, med Universitetet och sen den envisa förkylningen som suger musten ur mig. Därför var det extra skönt att få sovmorgon idag och jag sov till 9.45!

Sen tog maken och jag bilen och åkte till SKHLM (Skärholmen) och strosade i butikerna. Köpte en söt svartmönstrad klänning/tunika, tittade in på Bolagret och fyndade två små saker på Myrorna. Nu ska jag göra en äggomelett innan det är dags för spännande hockeymatch igen!

I morgon är det farsdag och då är vi bjudna på söndagsmiddag hos svärfar med sambo. Egentligen borde vi inte äta någon middag idag, för hemma hos dom brukar det bjudas mat i överflöd, så mycket så man rullar därifrån sen ha, ha. Gott att få sätta sig vid dukat bord bara och denna helg blir nog bra!!

Kram och tack för era fina ord. Jag kommer tillbaka när krafterna är tillbaka!

T -som i torsdag & trött


                                Sista blomman i rabatten - Höstaster

Jag hinner inte med och när jag får tid över är jag så trött att jag inte orkar men ska försöka få till ett litet inlägg ändå. Är superdålig på att gensvara till er nu, men jag läser era bloggar och ni gör mig glad med era kommentarer ♥! Just nu skulle jag helst vilja gå och lägga mig på sängen med nya "Allt i Hemmet" som kom igår, men måste laga middag innan jag får kväll. Sen en dag kvar innan det blir helg -Tack och lov!!

Tisdagens snöväder kom och gick och några större problem fick jag inte. Idag har det varit flera plusgrader och sol till och från, men det var halt i morse när jag rattade bilen till jobbet. Trots mitt Ångermanländska ursprung måste jag erkänna att snö och vinter och allt vad det innebär inte roar mig särskilt mycket. Jag som annars älskar köra bil och är en van förare, blir ängslig när man varnar för halka, så jag kör så lite som möjligt då.

Jo då maken ♥ är nog inte så dum ändå som kommer med överraskningar! I går kom han med en STOR bit smörgåstårta som vi åt till middag med ett glas rött till, så skönt slippa laga mat! Så skulle man ha det varje dag....men inte i dag tydligen, så Ann-Louise -masa dig iväg till spisen nu!!

Kramar

Sluta aldrig längta -TACK min fina man!


 
                           Grand Hôtel presenterar "A Grand Evening"
                     - En grandios julshow med bästa Las Vegas känsla


 
                                                MARTIN STENMARCK


Den 23 november slår Grand Hôtel upp dörrarna till årets julbord och en häpnadsväckande
show
som aldrig tidigare skådats i Grand Hôtels salonger.
Martin Stenmarck, en av Sveriges främsta artister, bjuder tillsammans med de väletablerade
sångerskorna Jessica Marberger och Linda Pritchard, på en välproducerad show i julens tecken i
den vackra Vinterträdgården. Med inspiration från bland annat kulttv-programmet Saturday Night Live
och färgsprakande shower i Las Vegas blandar Martin sina personliga julfavoriter i egen tappning
med mycket annat!


God morgon!
Förstår ni hur lycklig jag är över biljetterna! Ni som läste min utmaning häromdagen kanske minns att jag längtade efter Grand Hotels julbord! Då visste jag inte att maken redan i september boka plats till oss två och våra vänner som vi träffade i lördags. Tack Roger ♥ för en underbar överraskning!!
Maten smakar ljuvligt, miljön superfin och sen härligt sällskap och show! Vem vill inte se Martin Stenmarck?? Nu börjar jag längta liiite till jul iallafall.

Nu dags att göra i ordning mig för att åka till Universitetet. Ingen snö i siktet ännu så dit kommer jag säkert, sen får vi se om jag kommer hem igen...de varnar för snökaos här i Stockholm idag:-(.

Kram Kram


Höstmarknad på Ulriksdals slott


I dag åkte vi till Ulriksdals slott på höstmarknad. Solen sken och det
var så där skönt kallt i luften som gjorde att det bet lite i kinderna.


Jag köpte en påse vaniljdoftande Brända mandlar som jag gick och 
mumsade på och gud så gott det är!


Det var roligt att besöka Orangeriet och museét som finns där.
Massor med ståtliga skulptyrer och statyer av våra kungligheter,
kända män och skulptörer. Inget visste om fanns där men helt klart
värt ett besök. Man fick inte fota där inne så det blev inte så många.




Annars var jag inte imponerad av marknaden, så det blev bara en
påse jordgubbs och vaniljte som fick följa med hem. Åker gärna ut dit
fler gånger då det är mindre folk för att strosa i slottets parker och fika
i slottscafeét. Sommartid måste det vara ännu finare där.


Nu ska jag läsa lite ur min nya bok "Paganinikontraktet" av Lars Kepler. Älskade deras förra bok "Hypnotisören" så jag har stora förväntningarna på författarparet som använder sig av namnet Kepler. De heter Alex och Alexander tror jag och är gifta med varandra.     

Ha det bra!!  Kram                                   

7 centimeter







...är nog precis vad jag klarar av att gå normalt i utan att vricka fötterna. Har på något vis vant mig av med allt för höga klackar på sistone, men ibland måste man ju anstränga sig lite, eller hur ;-)
Har varit på jakt efter ett par snygga stövletter och tror jag hittat ett par jag kommer att gilla nu. Premiärturen är tagen och jag måste säga att den kändes bra!!

Så var då också höstlovet slut och en helt vanlig helg väntar innan det drar igång igen på allvar. Men jag har fått en massa gjort, både vad gäller skolplanering för resten av terminen och är nästan klar med min uppsats till Universitetet. Det har krävs sina timmar vid datorn denna vecka men skönt skriva på när man är själv hemma och ingen stör.

Nu ska jag göra en god kopp Kärlekste från Västergården, en favorit just nu! Måste värma mig efter ett par timmar i ishallen.

Hoppas alla får en skön helg! Lördagen blir skoj här hos oss, då vänner kommer över på middag och spelkväll!

Kram

Sol & Utmaning!


                                                             NEW YORK 2010

Oj, oj, oj vad jag längtar tillbaka till juni, värmen och mina resor. Hela sommaren låg framför en och att starta den på Manhattan var en bra idé. Planerar just nu nya resor, vill gärna ha något att se fram emot!

Idag skiner solen vackert från en blå himmel. Jag har betat av det akutaste med skolarbetet och ska ha en skön dag idag! Min syster kommer hit i eftermiddag för lite hårfix, men det är mest kul! Fick en utmaning av fina Caroline (som förhoppningsvis är på förlossningen nu!) som jag knåpat ihop här:


4 TV-program jag ser:

♦ Antikdeckarna
♦ Vem vet mest
♦ Bonde söker fru
♦ Halv åtta hos mig

4 saker jag gjort idag:

♦ Tagit sovmorgon
♦ Tonat håret
♦ Färgat brynen
♦ Läst mail och bloggar

4 saker jag längtar efter:

♦ Mamma
♦ Våren
♦ Grand Hotels julbord
♦ New York, London, Rom.....att resa!

4 saker på önskelistan:

♦ Att mina barn får det bra
♦ Bokad resa på sportlovet
♦ Att min förkylning går över
♦ En "enkel" vinter

4 saker jag avskyr:

♦ Spindlar, Kackerlackor m.m.
♦ Falskhet
♦ Trångsynthet
♦ Att vara kissnödig och inte ha en toa


4 personer jag utmanar:

Susanne
Emma
Sandra
Katta



Önskar alla en fin dag!! Kram från Ann-Louise ♥





Höstlov...är att jobba hemma!


Söndagens middag blev Enchiladas -både med köttfärs
och quorn och till efterrätt gjorde jag en snabbis på
hallon, blåbär och björnbär varvat med vaniljkesella
och Chocolate Chip Cookies i fina glas!


God belgisk choklad i fin ask till gottegrisen!


Mina beställda läppstiftsfavoriter från Sephora.
Tur man har en egen leverantör då märket inte
finns i Sverige!


Tack för alla "Krya på dig"-hälsningar ni skickar till mig! Jag mår lite bättre, men än är näsan och jag inte vänner.
Var på jobbet igår och jobbade med den nya Skollagen och läroplanen som kommer att gälla från hösten 2011 och landade inte hemma förrän vid 17.30. Då var jag nästan nära att börja gråta då jag var så trött, hade nästan svårt köra bilen hem, och la mig på soffan och låg kvar flera timmar. Efter en natt med sovmorgon ska jag nu ta tag i resten jag har att göra vad gäller skolarbete, men nu får jag vara hemma och snora iallafall!

Tråkigt att man alltid ska ha en massa jobb att göra när det är lov. Måste ju betyda att man inte hinner med det på den ordinarie arbetstiden men gudarna ska veta att det är svårt att få den reglerad, att ta bort något eller effektivisera. Var lite enklare att vara frisör om man säger så =0).

Nu ska jag sköta lite mailkorrenspondens och sen jobba vidare!

Stora Kramar från Ann-Louise


RSS 2.0