Rhodos gamla stad

Rhodos gamla stad är från tidiga Medeltiden och det finns så mycket att se när man strosar omkring om eftermiddagen innan solen sänker sig i Medelhavet. Man fängslas lätt och hör historiens vingslag när man försöker fantisera om hur det kunde varit då.

Här kommer ett bildkollage av en liten del av Gamla staden.



 
 
 


 
 
 

Många mysiga restauranger finns här men de är lite dyrare än lite utanför.

 
Kommersen är i full gång på Sokratesgatan om kvällarna.


Saxat från DN:

"När huden fått mer än den tål och solen förflyttat sig en bit från zenit ökar aktiviteten i Rhodos medeltida muromgärdade stadskärna. Så talrik blir turismen och kommersen att den nästan skymmer detta historiska världsarv. I området kring Sokratesgatan och Suleyman II:s rosa moské går det knappt att se husfasaderna för alla varor som ställts fram eller hängts upp. Men det fåtal som drar sig en bit bort från centrum hittar lugnet i smala krokiga gränder där det går att njuta svalka under skuggande träd i de turkiska eller judiska kvarteren.

I den gamla staden hade Johanniterriddarna sitt högkvarter. De kom till Rhodos på 1200-talet. Kvar finns nu Stormästarnas imponerande palats, okänsligt renoverat enligt Mussolinis bombastiska önskemål under de år då ön tillhörde Italien. Vidare Riddargatan kantad av vackra sandstensbyggnader som en gång var härbärgen för de olika språkgrupper, tungor, som riddarna tillhörde. Mäktigast var den franska tungan. Mest stämningsfull är gatan på kvällen när den bara är upplyst av ett fåtal lyktor. Då känner man sig nästan förpassad 700 år bakåt och en riddare till häst i scharlakansröd mantel skulle bara kännas naturlig.

Men riddarna var inte bara stridsmän. Ursprunget handlade om sjukvård. Man byggde hospital för pilgrimer. I gamla stan inryms numera Arkeologiska museet i den 1400-talsbyggnad med djupa valv som en gång var riddarnas sjukhus."


Nu ska jag åka till vårdcentralen med sonen som har ont i halsen. Vi fick tusen frågor om symptomen då de hörde att vi varit utomlands nyligen och misstänkte SVININFLUENSA!!! Men sen tolkade de det som en vanlig halsfluss så vi var välkomna dit. Oscar såg blekare och blekare ut när han förstod vad samtalet handlade om.... så önska oss lycka till nu.

Kram och på återseende!


Kommentarer
Postat av: Susanne

Till Rhodos måste vi åka någon gång, så himla fint.

Hoppas verkligen att ni inte fått svininfluensan med er hem utan att sonen bara har vanligt halsont.

Lycka till och ha en bra dag.



Kraam

2009-07-20 @ 13:56:28
URL: http://gronanyanser.blogg.se/
Postat av: jessi

Jag håller tummarna, vad läskigt ens att höra ordet svininfluensa men samtidigt är det ju bra att det kollas upp så man kan få medicin mot vad det än är.



jag minns Rhodos stad som en fin o mysig stad, gillar också att tänka mig in i hur det var förr i gamla städer...



KRAMISAR

2009-07-20 @ 16:26:02
URL: http://www.lyckoljus.blogg,se
Postat av: jessi

skönt att det var ingen svininflunsa.



Svar- Jag kollar efter biljetter då skatt och sånt är inkluderat, de har kampanjer då o då, därför checkar jag par ggr i veckan på ryanairs hemsida.



Sen åker vi inte med mer än varin handbagage när vi åker på weekendresor så vi slipper några hundralappar där! men även om man vi hade tagit med oss varsin väska hade det ej kostat mer än 1000kr för oss ihop. Men vi vill åka med lätt bagage o kan checka in hemma o behöver ej vara lika tidigt på flygplatsen plus slipper vänta på bagage sen. Men när vi åkte Italien checkade vi givetvis in varsin väska. hade ju inte gått när man är iväg längre tid!

Vi har åkt till olika resmål beroende på vad som är bra pris därför har vi kommit iväg på allt möjligt spännande!



kramisar

2009-07-20 @ 18:10:41
URL: http://lyckoljus.blogg.se/
Postat av: Bella

Sååå skönt att det inte var någon svininfluensa, man känner ju obehag bara man hör ordet...



Bilderna från Rhodos gamla stad visar verkligen vad vackert det är där, man glömmer lätt bort den delen av staden då man ibland bara tänker sol, bad och charter när man pratar om Rhodos. Jättebra idé att visa semesterbilderna uppdelat som du gör :)



Ha nu en bra kväll när ni kan släppa tankarna på svininfluensa och hoppas grabben kryar på sig



Kramar Bella

2009-07-20 @ 23:26:10
URL: http://bellasvagtillbaka.blogspot.com/
Postat av: Fru Evelina

vilka underbara bilder!! får nog ta och åka till rhodos nån dag =)



krama!

2009-07-21 @ 00:21:16
URL: http://evelinas.blogg.se/
Postat av: Jill

Vackert. Idag är dwet grått utanför och bilderna piggar upp, och gör att man önskar att man vore på varmare breddgrader. Kram

2009-07-21 @ 09:15:00
URL: http://www.wegerup.blogspot.com
Postat av: Annas inspiration

Så vackert,

känner igen mig :-)

2009-07-21 @ 21:17:51
URL: http://annasinspiration.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0