Happy Mothers Day

Blev uppvaktad med frukost på sängen idag av min söta familj! Barnen hade blivit väckta för att kunna göra detta och gick raskt tillbaks för att sova en stund till sen ;-) Tack för att ni steg upp för min skull. Är egentligen inget fan av frukost på sängen men det var riktigt mysigt att få en stund själv med några skraplotter som sällskap. Vann också 25 kronor så spänningen fortsätter.

 

Kolla in Cissis blogg

Köpte en morsdagspresent till mig själv i veckan också. Ett fint hänge som min nageltjej Cissi gjort med MAMMA instansat i silvret! Köpte det för att hylla min egen mamma och tänker på henne när jag har det runt min hals. Så kan man lösa det när ens mor inte använder den sortens smycken och hon blev riktigt rörd av min tanke!

Grattis MAMMA på morsdag!

Önskar alla mammor en fin dag!

Kramis

Sommarnöje i skärgårn

Så var då årets första sommarauktion avklarad och det var ett nöje under du dryga 4 timmar vi var där. Med solfaktor 15 på kroppen i strålande sol avnjöt jag den föreställning en auktion är. Där finns alla sorters människor och jag tycker om att iaktta dem också även om det är för de fina sakerna jag är där först och främst. Nu fastnade jag inte för något speciellt i dag utan kom bara hem med en Vicke Lindstrand - Elefant för 50 riksdaler! (Ska säljas vidare för en som undrar hi, hi).

Här kommer några bilder från auktionen. Klicka på dem för att se dem större:
 
    
                    

Det vita pusslet ni ser på en bild är en nedmoterad kakelugn. Det var en av sju som de auktionerade ut. Galet billigt dessutom. De gick för ca. 600 kronor stycket, en mycket dyrare, så man borde haft plats för en hemma....!

Hade ju sparat en del pengar nu kändes det som så vi tog en sväng till Iittalas Outlet på väg hem och inhandlade dessa sötnosar.



Önskar er alla en riktigt fin Pingstdag!

Stor kram till alla!


Nu åker jag på Auktion!


                              Fönster mot världen!

Lördag, strålande sol och auktion, det är en perfekt kombination!
Som jag har längtat efter årets första sommarauktion! Ni vet ju att jag gillar loppisar och auktioner är nästan snäppet bättre - det är njutning flera timmar. Få se om jag kommer hem med något eller om jag bara iakttar i dag?

Fönstret jag köpte på loppis nyligen och som jag verkligen inte behövde har nu fått en plats! Jag hängde upp det på vår veranda och så fick det en blomsterlåda under. Vad tycks? Tror det blir sötare när blommorna kommit igång och växa.

Återkommer med rapport om auktionen senare.

Kramar

Dott Bikini

                                        

Denna läckra bikini är på väg hem till mig! Behöver en ny till Greklandsresan men brukar ha svårt att hitta någon bra tycker jag. Svårt då man har stor byst och gillar boxer att hitta en bra och dessutom snygg modell. Men jag tror jag har lyckats i år?!
Klickade hem den från Haléns tillsammans med dessa sötnosar som var på rea!

 
Har man dessutom rabattkoden 5003 så får man 100:- rabatt på order över 500:-!!
Hoppas nu att jag är lika glad när de kommer som jag känner mig nu!

Önskar alla en härlig fredag!!  Helg igen!!

Kramisar

Majgrönska


Kvällssol på klorofyllgröna aspar sett från vår nya veranda!

Hur vackert är det inte nu ute i naturen! Den ännu skira grönskan visar upp sitt bästa jag denna sista vecka i maj. Allt prunkar och knoppas brister varje dag. Vårt äppelträd står snart i full blom också! I helgen, en pingsthelg med sommarvärme sägs det,  ska jag plocka in den första rabarbern och göra en paj har jag tänkt.

I dag har jag varit ledig och fått en massa ärenden gjorda. Tycker att jag suttit i bilen hela dagen och åkt hit och dit. Sonen var hemma från skolan för andra dagen idag och vi åkte och fixade armbandet på hans klocka då han växt sedan vi tog bort några länkar för nått år sedan. Tvingade också med honom på favvoloppisen och fyndade några Gustavsbergsassietter, modell Anette. Har lämnat paket till retur, hämtat paket med vågtång från Eleven till dotterns studentfrisyr och hunnit besöka min nageltjej Cissi för att få mina naglar gjorda! Tack Cissi, lika fint som vanligt blev det!

I morgon fredag jobbar jag kort dag men har en massa att göra så här i slutet av terminen med betygssättning, dokumentation m.m. så vi får se när jag är klar. Vill gärna ha allt klart innan helgen som den kontrollmänniska jag är.

Hoppas ni har haft en bra torsdag och får en minst lika bra fredag!

Kramar

Stockholm 090527

                
                                            ♥ Stockholm i mitt hjärta ♥

                 
                                          Gröna Lund på Djurgården

 
 
 
 

I dag har jag varit på museum med min klass och mina kollegor. Vi hade bokat en guidad visning med efterföljande atelje workshop på Arkitekturmuseét men vi var lite tidiga dit så vi hann med en sväng på Moderna museét också. De ligger ju vägg i vägg.

Vi åt lunch vid Slussen och tog sedan färjan över till Skeppsholmen där museérna ligger. Det blåste rejält ute på böljan den blå även om solen var framme större delen av stadsbesöket.

Tyvärr får man inte fota inne på Moderna så jag kan inte visa några bilder därifrån. På Arkitekturmuseét gick det däremot bra så jag tog några bilder på byggnadsverk ni känner igen eller hur (Gripsholms slott och Riddarhuset). Det var riktigt trevligt att få höra hur byggnadskonsten och arkitekturen förändrats över tiden från Medeltiden och framåt!

Nu väntar en soft kväll men med en del rethosta tyvärr. Typiskt att man inte kunde klara sig helt. Nu är vi tre här hemma som hostar ikapp.

Ha en skön kväll alla som läser bloggen! Vore kul om ni lämnade ett avtryck!

Kramar och Fridens liljor.

En piggare jag idag!







Amerikanskt blåbär.
Denna buske fick vi av svärfar i lördags och ska så småningom
bära stora ätbara blåbär. Tills dess att jag hittar en bra plats
för den i min lilla trädgård får den stå på verandan. Pollineringen
går som smort då humlorna verkar gilla den!!

I dag mår jag bättre än i går så jag har jobbat hela dagen och det har gått bra! Tråkigt är att sonen är dålig här hemma, har över 38 graders feber och är dundersnorig. Hoppas jag klarar mig för morgon ska jag till Arkitekturmuséet med min klass och det vill jag inte missa. Önskar mig lika fint väder då som vi haft nu de senaste två dagarna.

Maken tackar alla för gratulationerna. han blev nöjd över presenterna som innehöll ett par jeansshorts och en fräsch t-shirt till.

Önskar er alla en härlig tisdagskväll.

Kramar till alla!

Med en enkel tulipan....



....eller inte en tulpan utan två paket från HM firade vi maken på hans födelsedag idag!! Grattis Roger, nu är du äldre än mig igen...några veckor ha, ha!

Sommaren har kommit idag känns det som med temperatur runt 23 grader och då var det en av de längsta dagarna på länge för mig. Jobbade på förmiddagen och tog mig sedan kommunalt till Universitetet för en föreläsning fram till 18.00. Jag hade svårt att hänga med då lokalen vi höll till i saknade ventilation och gjorde luften hemsk. Borde vara förbjudet!

Nu känner jag att jag håller på att bli sjuk =0(. Har ont i kroppen, känner mig olustig, febrig och det retas i halsen. Ska byta om till myskläder och försöka kurera mig. Det sista jag vill är att bli sjuk nu när det är såå fint ute...suck. Längtar också till andra avsnittet av "Krig & fred" som kommer idag.

UPDATE:Nej det kommer först i morgon ju!!

Hoppas ni mår bra och njuter av vädret!

Kramar

Trädgårdsfix

Så då har jag fått ner lite blommor i krukor idag och som ska får pryda vår nya veranda i sommar!

 
 
 
Älskar zinkbaljor och kannor.                 Vi ska bli äpplen!

.......................................SNEAKPEAK PÅ VERANDAN..........................................


Usch vad gräsmattan tagit stryk under detta byggprojekt som ni ser. Hoppas den kommer igång snart så vi (maken) kan klippa den. För det behövs alla gånger också! Lummigt och grönt har vi här nere vid Nationalparken. Hörde just att självaste Kungen var här på besök i veckan då man firade Nationalparkerna 100 år. Synd jag inte var hemma, då hade jag bjudit på fika ;-).

Ha en skön måndag och GRATTIS ROGER på din födelsedag!!  Hurra, hurra, hurra, hurra!!

Kramar

Lily of the Valley


  
  

Söndag redan!? Hur gick detta till? Hur som är det i allafall en strålande soliga morgon här i Stockholm idag! Jippie, då ska jag passa på att vara ute i solen, plantera lite blommor och heja på Bea som spelar match idag.

I går hade vi kalas för maken som fyller år på måndag. Släkten var här och vi åt både tårta och grillat. Medan maten låg på grillen gick min syster på promenad i omgivningarna där vi bor och kom tillbaka med denna söta liljekonvaljbukett. Mycket bättre än vilken "köpebukett" som helst! Så nu sprider sig en härlig doft i hela huset från blommorna.

Ska väl meddela att altanen snart är helt klar! Ska passa på att fota den idag när solen är framme.

Hoppas ni får en härlig avslutning på denna långhelg som försvann i ett nafs!

Kramisar.


Filé med Skogssvamp

Tror nästan bloggen håller på att förvandlas till en matblogg just nu! Men det blir lätt så när man är ledig och har tid att laga lite roligare mat än den tråkiga vardagsmaten. Våra vänner Richard och Veronica var bjudna till oss på middag i går och då bjöd vi på denna rätt. Så enkelt att göra men så gott när man har fint kött som råvara. Vi valde hängmörad Rostasfilé som är billigare än oxfilé när man är många som ska äta.

Så här gör man:


Skär filén i lagom bitar och stek i smör och krydda.


Köp färdig Skogssvamppanna. Slå på grädden och kryddblandningen direkt på köttet.
Rör om. Låt små puttra en stund.
Jag hade två burkar till ca. 1,5 kg filé.


Voilá - färdig att servera!!

Vi bjöd på potatisgratäng och sallad till och drack ett gott rött vin. Till efterrätt serverades det glassorbet i två olika smaker med passionsfruktsås till! Gott och inte så tungt på maten.

Måste också rekommendera min stekpanna som är helt underbar!! Den är i Titan, jättestor och helt underbar!! Min far har en sådan och vi har beundrat den varje år när vi varit på sommarbesök och lagat mat där. Nu till julen fick jag min alldeles egna Titanpanna!! Den bästa stekpanna jag någonsin haft. Så om ni letar efter en BRA panna köp en i Titan - glöm allt vad teflon heter!! Tack Pappa!

Hann med ett besök på Myrorna på fredagen också. Där finns allt mellan himmel och jord och jag fyndade två saker. En fin plåtask och en hemvirkad pläd/överkast med söt spetskant. Såå fin!! Visar bild senare

Hoppas ni har det bra där ute i stugorna. Fridens liljor.

Kramis till Er!!


Salade au Chèvre Chaud



Firade helgdagen med en tallrik av något av det godaste jag vet. Sallad med getosttoast och honung och ett glas vin. När jag gör den brukar jag ta de grönsaker jag har hemma eller variera efter säsong. Denna gång provade vi också en ny chèvre som hette Provencale, alltså med örter. Gott!!

I kväll gjorde vi en klassisk grönsallad med gurka, purjolök och tomat. Det jag alltid brukar ha med är ett tärnat päron som passar så bra till chèvren! Smörar några skivor toastbröd, lägger skivad ost på och gratinerar i ugnen ca. 10 minuter. Delar toasten i mindre bitar och strör över salladen. Sen ringlar jag honung över alltsammans. Superenkelt och gott! Ett tips är att ha men nötter om man vill, t.ex. valnötter eller cashewnötter, men jag hade inga hemma ikväll.

Måste berätta om mina ungdomar här hemma som kallar mig "Brunett Ampan". En variant av "Blondin Bella" eftersom jag springer runt med kameran och bloggar i tid och otid. Suck, vad göra ha, ha, ha.

Kram och ha en skön fredag vare sig ni jobbar eller är lediga!


Trevlig Kristihimmelfärdsdag!


Önskedröm                                                                                                    Bild: Mateus.se

I dag tog jag sovmorgon. Somnade i soffan igår kväll och vaknade mitt i natten. Kände mig pigg då och började klicka hem en del varor från nätet. Måste styra upp vissa saker idag...suck vad man har konstig smak på nätterna! Hade svårt att somna men när klockan visade sig 3.30 så tvingade jag mig att somna.

Det är molnigt ute, men varmt, och jag har donat omkring här hemma med att bland annat rensa i vårt badrumsskåp. Tänk vad man samlar på sig, slängde en hel kasse med gamla flaskor och tjafs. Skönt nu när det är klart. I går putsade jag fönstren på övervåningen så jag se lite klarare idag :-)

Tyvärr så är Jessi fortfarande dålig så vi skjuter upp vår fikadejt i morgon till framtiden.  Nu har vi planer att träffa vänner då istället då hon jobbar sent idag. Passar egentligen bättre då dottern och maken är på fotboll idag med.

Önskar er alla en underbart härlig dag idag!

Stor kram!


Onsdagslugn


Mina Saint Paulor med blomklasar i massor. Så söta - som små rosor!

Onsdagslugnet sprider sig i min kropp just nu. Jag brukar ju vara ledig på torsdagar så på onsdags kvällar är det rätt skönt vanligtvis. Men denna onsdag känns det mer än vanligt då hela familjen är ledig fyra dagar tillsammans!

Torsdagen är inte planerad ännu men troligtvis träffar vi goda vänner på middag. Brukar vara trevligt att umgås och prata strunt, spela spel och äta gott. Fredagsförmiddagen är spikad för min del. Då ska jag träffa söta Jessi igen för en fika på Rosendal. Skönt att hon hann bli frisk, ska bli så kul att träffa henne igen! (Maken ska bygga på altanen hoppas jag!)

På lördag har vi ett kalas för maken som fyller år på måndag. Släkten kommer för lite tårta och så. Få se om jag ska baka något smarrigt till dess. Vaniljbullar har jag kvar men Jitterbuggarna tog slut i en handvändning...inte konstigt då de är sååå goda!

Söndag ska bli finast vädermässig denna helg sägs det så då får man väl passa på att vara ute. Beatrice spelar dessutom match också så jag hoppas på fint väder.

Vad ska ni göra i helgen?

Kram

Bea´s Studentbuffé

Vårens alla fester!
Studenttårta?                                                                                               Bild: Allt om mat

Det senaste numret av Allt om mat lovar stor fest special med färdiga menyer att följa. Kanske vore det något till Beatrice studentfest den 5 juni!
Basen i Studentmenyn består av laxspett, kycklingspett och två matiga sallader. Den läckra tårtan ovan finns också med under studenttemat och bara den gör nog det värt att gå och köpa tidningen.

Någon som har eller har läst senaste Allt om mat och kan berätta vad ni tyckte? Eller så kanske ni har tips, ideér och recept på bra buffémat till mig som ni vill dela med er?

Väntar med spänning på en köpare till mitt ena möbelfynd häromdagen...la nämligen ut den på Blocket i går! Återkommer om resultatet!

Ha en bra tisdagskväll. EN dag kvar innan helg!!

Kramar

________________________

UPDATE: Sålde mitt fina skåp/byrå idag. Skäms nästan att säga att jag fick 800:- för det! Så mitt nästa jobb borde bli uppköpare av Antikt & Kuriosa som jag sedan säljer i min fina lilla butik! = Drömmar  ha, ha!
Kan säga att min familj inte skrattar åt mig längre utan är avundsjuka på mitt sinne för vad som går hem ute i stugorna :-)

Altanbygge i slowmotion

DAG 1: Rivning av det gamla sunkiga trädäcket. Det gamla räcket är redan borta.



DAG 8: Reglar och stolpar på plats. Trallning pågår.



DAG 16: Bygge av nytt räcke pågår i helgens sol.



Nästan hela trädäcket är trallat och klart.



Ja det går inte fort framåt på grund av tidsbrist men det blir bra när det är klart. Tror ni att jag längtar?
Ni anar ju av bilderna att trädgården ser ut som ett slagfält och jag går omkring och plockar träbitar och flyttar på grejer för att rädda den lilla gräsplätt vi har.

Skicket på den gamla altanen gjorde att vi inte spenderade så mycket tid där utan höll oss på framsidan där det redan är fixat och snyggt. Det känns så mycket "renare" där men jag känner att nu, snart är vi där på baksidan också.

I dag regnar det här, vilket behövs, men det känns stor skillnad från helgens strålande soldagar. Arbetsdagen har varit skön då vi har "Elevens val"  och prao denna vecka och skolan är bara fylld till hälften känns det som. Jag har tillbringat dagen i träslöjdssalen byggandes på hus efter ritningar som eleverna gjort i ett Teknikprojekt där de är arkitekter. Riktigt trevligt faktiskt. Älskar lukten av nysågat trä.

Nu ska jag fixa lite här hemma inför middagen. Maken är och köper det sista virket till altanen så till helgen bör det bli klart!! Jippie.

Ha en bra kväll.

Stora kramar / Ann-Louise

Stylista


                                                                                                                                      Bild: Tv 3
STYLISTA
Följ med från start när 11 galet nervösa deltagare ska försöka impa på Elles amerikanska moderedaktör Anne Slowey och på så sätt knipa ett jobb som redaktör på Elle i New York. Plus en lägenhet på Manhattan! Nytt från Tyra Banks.

Just nu på Tv 3 - missa inte! Kan bli sjukt intressant känns det som!

Kramar / Ann-Louise
______________________________

UPDATE: Vilka personligheter de hittat till programmet! Men det är klart, i USA finns de många att välja bland. Upplägget är ungefär som i Projekt Runway. De tävlande ska utföra olika uppdrag och sedan bli bedömda. En åker ut varje gång. Det fanns allt från kaxiga 19 åringar till en 22 årig bortskämd rik boutiqeägare, till en galen engelsman, bröstopererad hysterisk brud och överviktig gullig tjej. Helt galet egentligen men programmet roade mig en smula och jag ska helt klart se det nästa vecka igen!

Lustigt var tyckte jag att Anne själv inte kunde gå i sina höga klackar...!!!

Sov Gott Sverige. Dröm sött! Hörs i morgon igen.

Sommarsköna capris

 
Capribyxor - fotade med och utan blixt - ändå svårt att få bra!
                                   

Har köpt två Caprisar som jag tror kommer att användas flitigt i sommar. Skön kvalitet i viscose och med resår i midjan känns de svala och sköna. Gillar denna stil på byxor om sommaren med resår i benslutet, lite exotiskt men ändå klätt.

Det jag har svårt med är dessa haremsbyxor där grenen sitter långt ner. Kommer ihåg på åttiotalet då man hade hela overaller med lite vida byxor som ovan men där benslutet satt åt i stället! Älskade dem!! Hade en mintgrön, köpt i Grekland som jag bodde i länge.

Hoppas Er söndag blir skön!

Kram till alla.

Grattis Norge!!



Norge vann ESC på självaste 17:e Maj!! Kan Norges nationaldag bli bättre?

Alexander Rybak höll för favorittrycket och kammade hem rekord siffror vid röstningen. Helt överlägsen var han ju. Låten då- Fairytale? Jag fastnade inte för den direkt men den växer mer och mer och Alexander kan väl få vem som helst att tycka om honom.
Spännande att se hur många norrmän som åker till Gardemoen kl. 11.00 för att ta emot honom. Han kanske ångrar att han bjöd dit alla  ha, ha.

Sorry Malena men jag skriver inget om dig....

Kram and Good Night Europe ;)


Loppisfynd x 2

      Tänk er ny vit färg och nya knoppar till dörrarna!

              

 

Lite mindre skåp, mer lättplacerat men behöver också ny vit färg.

               

 

J
Oj vad fina de är! Blir glad av att titta på dem även om de i dagsläget är i behov av en släng med penseln.
Hur mycket de kostade? Jo, 50 kronor styck!!

Förstår ni mig nu eller är jag galen på riktigt??

Stora kramar / Ann-Louise

Vita prickar



Dagens tips blir denna söta skål som matchar mina nya "Green Gate" kuddar från Rusta. Hittade den när jag tog en sväng till Coop Forum efter jobbet idag. Den kostade endast 14.90 (!!!) så jag tvekade inte ens  ha, ha.

De fanns i blått och ljusgrönt och i sortimentet ingick också tallrikar - små och stora-  samt vas/tillbringare tror jag att det var.

Annars har jag gjort min familj galen både i går och idag då jag loppisfyndat möbler för billig penning som vi inte har någon plats för...men så fina så jag kunde inte lämna dem. Får väl sälja på Blocket då jag tror fler än jag tycker de är fina! Visar er senare då maken burit in dagens fynd från bilen - fniss!

Här skiner solen från en klarblå himmel och det är en härlig fredagskväll som väntar. Vi latar oss idag och beställer hem pizza som avnjutes med en kall öl!

Tack snälla för alla fina kommentarer om mina egengjorda inbjudningskort! Jag blir alldelens varm om hjärtat!

Ha en skön kväll ni också. Var rädda om er!

Studentpyssel

Nu närmar sig min dotters student med rasande fart och jag är lite sent ute jag vet. Men nu har jag i allafall skickat ut inbjudan till de närmaste att närvara då. Jag gjorde egna inbjudningskort då jag tycker det är kul att pyssla och det känns mer personligt .

Så här gjorde jag:



Valde papper i mina favoritfärger - vitt & rosa - ett tjockt och ett tunt.



Klippte med mönstersax runt det rosa papperet, vek kortet och limmade fast.



Textade inbjudan på kortet. Dekorerade med en guldstjärna. (Lärarvarning!)



Slutresultatet!

Nu är det bara att hoppas att så många som möjligt kommer och att det blir en strålande dag!
Beatrice själv tar det hela med ro. Hon förtränger det hela då hon inte alls vill gå ut gymnasiet. Vuxenångest tror jag att det kallas. Nu finns det inget att gömma sig bakom längre: Beatrice du är stor nu!!

Ber till gudarna varje dag om att hon ska komma in på sin sökta Juristutbildning men har läst att det är en av de mest sökta så man vet ju inte. Hon vill ju så gärna läsa vidare direkt.

Små barn-små bekymmer. Stora barn- stora bekymmer!

Kram på Er!!

Det blir Rhodos igen!



                      DIONYSOS - Vårt favorithotell i Ixia Rhodos

      

                  Typisk bild på turiststråken i Rhodos Gamla stad



Vanans makt är stor!

Det bevisas gång på gång och vi är inget undantag i vår familj. Efter tre - fyra timmars surfande bland resesajter igår hamnade vi till sist på Rhodos igen. När man vet hur bra det är och vad man får samt att vi alla mår så bra när vi är där kom vi överens om att hotell Dionysos får besök av oss för tredje gången.

Vi åker i början av juli och jag längtar redan! Sonen och hans flickvän har en önskan om att få åka utomlands tillsammans och Sandra får mer än gärna följa med. Hon hade fått halvt som halvt klart från sina föräldrar om att få åka med oss och jag tror att operation övertalning pågår just nu! Skulle vara jättekul och Oscar skulle vara så mycket roligare att ha att göra med =0)

Vi har för säkerhets skull reserverat två resor - en med Sandra och en utan =0(. Hoppas nu att de låter henne åka med oss. Det blir naturligtvis en extra kostnad för dem då de redan bokat en utlandsresa senare i augusti för deras familj.

Onsdagen har gått fort och skönt är att solen varit på bra humör idag och visat sig större delen av dagen här i Stockholm. Torsdag i morgon och jag är ledig igen. Veckorna bara rusar iväg känns det som. Har jobbat lite på min uppgift till Universitetet idag på jobbet då jag fick en stund över till det. Ska slutföra den i morgon och skicka in den då slutdatumet närmar sig.

Hoppas ni har en skön eftermiddag och kväll!

Kramar / Ann-Louise

Sandras Gladiatorer





Visst är de fina min sons flickvän Sandras gladiatorskor! De är hemklickade från Nelly. Var bara tvungen att fota dem då hon har så små fötter också så de ser sååå gulliga ut där de står bredvid Oscars 45:or! Jag tror hon har 35-36 i skostorlek.

Nu tänker jag inte sitta så länge vid datorn, har nämligen tillbringat senaste timmarna där redan. Till ingen nytta känns det som. Har suttit och surfat runt på resesajter för att finna den bästa semesterresan för oss men det har ännu inte klarnat :-( Vilka lyxproblem man har!

Nu ska jag titta på Malena E och heja fram henne till finalen i ESC på lördag!

Ha det bäst!

Kramisar

Min gubbe...


Min gubbe är allt bra god!

...är en duktig fotbollstränare och har inte mycket tid över till att övningsköra med vår son. Han övningskör redan med vår dotter när de hinner. Planen är då att jag ska göra det med sonen....(!).....

Okej vad är problemet tänker ni, och det undrar jag också egentligen, men sanningen är den att jag är åkrädd när jag inte kör själv. Sitter och bromsar åt alla andra och tror inte de ser det jag ser m.m. Tänk då på vad en 17 åring kan hitta på eller missa?? Förstår ju att jag måste göra detta och vi ska börja med att gå handledarutbildningen snart.

Tro nu inte att jag är en usel bilförare som inte gillar köra bil - Jag älskar att köra bil och gör det bra!! Har haft mitt körkort i 25 år i år och räds inte snabba hastigheter när jag kör själv. Men mitt kontrollbehov ger sig till känna big time när jag sitter brevid.

Så hur ska jag greja detta nu då? För jag ska göra det! Klart ungen ska ha körkortet och jag ska minsann hjälpa honom dit!  TIPS mottages tacksamt!

Ha en bra tisdag. Fridens liljor.

Kramar!

GreenGate - nästan...



 
GreenGate inspirerade kuddar för 20:- stycket på Rusta!

Först vill jag tacka för alla kommentarer jag får från er. Det är lika kul varje gång ni skriver några uppmuntrande ord som jag får läsa. Tack för att ni gör det! Jag hoppas ni fortsätter =0)

Måndagen har gått snabbt. Dagen började med att jag satt i bilkö i en timme för att ta mig till KS på en årlig besiktning som jag måste göra. Vet ju att det är så varje morgon vid infarterna till Stockholms City så jag startade i god tid. Men en sak som jag inte fattar är hur folk orkar sitta i dessa köer varje morgon dag ut och dag in. Jag skulle bli tokig efter en vecka. När jag jobbade som frisör jobbade jag alltid mitt i City och åkte då kommunalt varje dag. Det finns direktbussar som är väldigt smidiga att åka och man spar ju både pengar och miljön på att åka kommunalt. Men OK vissa är kanske nödd och tvungna att ta bilen till andra sidan.

Väl på jobbet så blev det en kort dag för mig som slutade innan jag hann börja kändes det som.  Hann en sväng till Rusta också på jakt efter en speciell sak som inte fanns. Men däremot så bestämde jag mig för att köpa dessa två kuddar som jag fingrat på några gånger. Fanns inte många kvar av deras Cottagekuddar nu  och när jag kom till kassan och skulle betala kostade de bara 20:- styck! Med innerkudde och allt! Så mitt tips idag är att åka till Rusta om ni gillar dem och fynda.

 Väl hemkommen så varvade jag ner med att titta på Glamour. Ha,ha den serien är otrolig men jag måste se den om jag hinner. Nu ska jag åka och hämta tre bröliga 17-åringar från hockeyträningen strax så jag önskar er en mysig kväll!

Kramar till alla.


Mina glädjespridare

                                          Välkommen hem till oss!

Så här ser det ut i vår trädgård just nu när solen sakta sänker sig bakom husen. Har varit ute i vår trädgård och fotat allt det vackra som finns trots att våren just börjat. Det är detta som gör att man vill ha en egen liten trädgård att påta i!








Tyckte att vinbärsbusken förtjänade en stor bild! Så vackert naturen skapat alla växter. Tänk att detta ska bli de rödaste saftiga vinbär som finns om några månader!

Att notera övrigt är att Sverige tog VM-brons i HockeyVM och att dottern förlorade sin match med ett uddamål. Grrr...

Nu ska jag gå och röra om i ugnen där rotsaker ligger och rostas. Maken sköter grillen som vanligt. I kväll väntar finalen i hockey mellan Kanada och Ryssland. Den ser vi på - hockeytokiga som vi är. Men är man uppväxt i hockeyns Mekka Örnsköldsvik, även kallat Foppaland, så har man fått det genom modersmjölken säjs det?

Kram och må så gott de sista timmarna av helgen.

Kramkalas

Småregnig Söndag






Usch vad trött jag blir!! Jag ville ju vakna till strålande sol idag. Planen var att ta med mig en Frapino ut till solsängen för att tillbringa några timmar i den med en god bok som sällskap. Nu har jag tillbringat mina första vakna timmar med att titta på tv, tvätta och småfixa lite.  Behövligt men inte lika kul ...=0(

Annars går söndagen i sportens tecken. Sonen och maken är i ishallen (!!!???!!) där sonen har ett ispass, tryout, för att ta en plats i en högre årsklass än han egentligen tillhör. Dottern har fotbollsmatch i dag vid 16.00 tiden så jag hoppas att det skiner upp tills dess. Sen spelar ju Tre Kronor om bronset i VM + att finalen i samma hockeyVM avgörs idag. Tror nog att man kan få denna dag att gå också utan problem.

Vad gör ni denna söndag??

UPDATE  13.00: Nu skiner solen!!!!  Jippie!

Ha det så bra så hörs vi senare!

Kramar

Pinocciotårta

Här är det goda vi ska smaska i oss om en stund! Vaniljbullar a´la Sue, Jitterbuggar och den goda Pinocciotårtan.

 



Eva önskade receptet på tårtan så här kommer det:

Botten:
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 äggulor
4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl mjölk

Marängsmet:
3 äggvitor
1½ dl socker
(ca.1 dl mandelspån - har jag sällan)

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
1 msk strö- eller 1 tsk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader.
    Klä en långpanna 30*40 cm med bakplåtspapper.
2. Rör margarin och socker smidigt.
3. Tillsätt äggulorna och rör kraftigt.
4. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt omväxlande med mjölken.
    Rör om till en slät smet.
5. Klick och bred ut smeten i långpannan.
6. Vispa vitorna till marängen hårt och blanda i sockret.
    Vispa ytterligare en stund tills smeten blir blank och toppig.
7. Bred den över kaksmeten och strö ev. mandel över ytan.
8. Grädda ljust beige mitt i ugnen ca. 20 mnuter.
9. Lossa kakan försiktigt, men låt den gärna svalna i långpannan. 
    Dela den mitt itu till två bottnar med en vass kniv.
10. Vispa grädden. Bred den på ena delen. Fördela bären. 
      Jag brukar blanda grädde+bär och sen bre)
      Lägg den andra delen över. Ställ tårtan kallt.

Jordgubbarna kan bytas ut mot andra bär eller frysta och bären kan
ersättas av god sylt som blandas med grädden. Tårtan kan även fyllas enbart med vispad grädde.

__________________

Tårtan kanske inte är den "vackrast" dekorerade tårta som finns, men smakar ljuvligt!
Lycka till!

Nu ska jag ta tag i sista piffet innan gästerna kommer. Hinner nog inte titta in till er alla i dag men ni vet ju att jag är nattmänniska så jag gör nog det innan jag somnar om jag känner mig själv rätt.

Ha en bra lördag mina vänner som läser detta. Var rädda om varandra.

Kramar


Vacker Vispskål

Vispskål, blågrön
Vill ha en sån här vispskål så blir min bakning ännu roligare!
Finns att köpa bl.a. på C´est la vie
Vispskål, creme grå

I dag har jag fortsatt att baka! Jag har gjort fler Vaniljbullar, Jitterbuggskakor och ska göra botten till Pinocciotårtan vi ska bjuda på i morgon. Jag fullkomligt älskar Pinocciotårtan, med sin maräng, som fylls med grädde och jordgubbar och smälter som smör i munnen....mmmmm!

Men det var i morgon det. I dag är det fredag och den ska vi ta vara på ordentligt först. Solen skiner fortfarande över ett vackert Stockholm och vi ska strax äta Taco. Var flera veckor sen sist och det lockar faktiskt mig ikväll med sina mustiga dofter som kommer från köket där maken står och lagar. Ska öppna en Hoegaarden Blanc till också och riktigt känna att nu är det helg.

Hoppas ni får en härlig kväll så hörs vi mer i morgon

Puss & Kram
__________________________________________

UPDATE: Skålarna finns inte längre på Fridas gård men hittade dem på mysiga webshopen C´est la vie. Tack för att du uppmärksammade mig om det Miia!

Rhodos tur och retur






NU måste vi bestämma oss om vi ska få någon resa alls i sommar tror jag. Att det ska vara så svårt att komma till skott med något så trevligt.
Problemet ligger i att vi är så invanda på några ställen vi besökt regelbundet i alla år när barnen var yngre.  Vi trivs där och barnen har haft det bra. Nu är alla öppna för ett nytt ställe, precis som ifjol när vi åkte till Turkiet, men vi kan inte bestämma oss.

Grekland har ju alltid varit favoriten och då oftast Rhodos. Italien, östra sidan, har vi också besökt tillsammans, Mallorca, Cypern och nu senast var vi till Turkiet. Sonen har pratat om Sicilien? och vi vuxna om nån ny grekisk ö.

Nu vill jag ha förslag! Vart skulle ni åka tillbaka till, kring Medelhavet, som har allt man vill ha på semestern?
Berätta så kanske vi kan komma igång med reseplanerandet i helgen.

Nu ska jag fortsätta att baka. Det är ju riktigt kul!

Stor fredagskram till alla!!


Beroende?

Roliga bilder inom dator webb och IT-humor.  Alla roliga bilderna slumpas fram här.

Känner ni igen er med Tony 14 år?

Värsta sveket är när bredbandsuppkopplingen inte fungerar tycker han och jag tror att alla som läser detta skulle kunna skaka hand med honom om detta. Ja kanske inte värsta men snudd nära.

Hörni idag är det fredag och solen skiner!

Du har ett liv, lev det!!!

Kramar

Smultronsött

                
                

 

 

Kunde inte hålla mig utan åkte till loppisen. Köpte bara en sak och det är denna ljuvligt söta stora kopp med fat. Priset var endast 10:- och jag gillar den skarpt så den ska jag behålla! Just nu bor min smultronplanta i den till dess att vår veranda blir färdig på baksidan.

Maken har fixat med alla stolpar idag och ska fortsätta i morgon att bygga räcke runt. Sen är det bara att tralla trädäcket kvar...tror jag i allafall.

Nej nu ska jag äta en bulle, har nämligen bakat i kväll och kolla på Hockey-VM varvat med Antikdeckarna på tv:n.

 
Bullar på jäsning. Följde Suzanitas recept som jag fick. TACK.

Hoppas ni alla får en härlig och glad torsdagskväll.

Puss & Kram


Onödiga inköp?

  

De här objekten har jag burit hem den senaste veckan av någon anledning. Kan ni gissa varför? Ja säkert vet ni vid det här laget att jag inte kan lämna en loppis utan att köpa något.

Tavlan påminner om den stora rostavlan som jag redan har i hallen och kostade bara 15:- så det var ju ingen större förlust. Har ju en fot i det lantligt romantiska och då är den ju bara så söt och äkta gammal också för den delen.

Fönstret, ja vad säger man, charmigt på ett sätt men varför Ann-Louise kom du hem med det? Har redan ett trärent fönster som jag fått av min far som inte är framme nu så varför trodde jag att detta skulle passa bättre? Dessutom är inte alla rutor hela och i en ruta sitter en spegel.....!!

Såna här saker går jag och funderar på idag när jag ska fixa lite här hemma och bestämmer mig då för att INTE köpa mer onödiga gamla saker. Men då förstår ni pågår i en annan del av hjärnan en annan diskussion om att man kanske borde ta en sväng till lokala loppisen för att kika. Ja bara kika in en snabbis =0)

Ni förstår ju hur jobbigt jag har det! Någon som har ett tips till mig?

Solen skiner och annars är allt på topp. Går omkring med dammtrasan och fejar lite.

Kramar

Födelsedagsbarnet



...tackar för alla gratulationer han fått!!

Han har fått sin favorittårta idag ( som jag gjorde 6.30 i morse) som vi kallar "Banantårta".
Var är bananerna undrar ni kanske??? Jo dom är mosade och blandade med grädde mellan bottnarna som också fått sig ett lager med Nutella denna gång. Kanske ingen tårta man vinner pris för men den tårta Oscar gillar mest!
Några paket har han fått också. Ett par Chinosshorts och flickvännen Sandra kom med en Dieselparfym till Oscar. Annars är det mest platta paket som önskas numera innehållande pengar. Mer uppvaktning väntar på lördag då släkten kommer!

Till middag provade jag ett av Annas recept - Kyckling med grillad paprika och mozzarella. Gott och enkelt att göra. Tror att jag ska ta i stekt bacon nästa gång som extra smakförstärkare!



Nu väntar jag bara på att "Leila på landet" ska börja. Älskar onsdagskvällar för då vet jag att jag kan ta lite sovmorgon på torsdagen! Ska försöka bli klar med en uppgift som snart ska in till Universitetet och sen hoppas jag solen orkar visa sig också. Ja just det, sen ska jag till Cissi och få mina naglar fixade igen =0). Gissa om det ska bli skönt.

Fridens liljor alla vänner. Over and out.

Kramar från mig

♥♥♥ Grattis Oscar 17 år ♥♥♥


                                                            1 ÅR

                                                              3 ÅR

                                                           10 ÅR

                                                        12 ÅR

                                                          15 ÅR

Grattis gubben min som fyller 17 år idag!!


Tänk vad fort tiden går. Minns det som igår när vi åkte in till Nacka Sjukhus för att föda dig! Trodde att det skulle ta tid, då din syster inte hade bråttom ut, men vi hann nästan inte med så snabb var du! Intensivt - ja visst men vi skrattade bara efteråt! Att det kunde gå så snabbt att föda barn!

Go och glad från första stund med en ät- och sovklocka som fungerade perfekt. Det har hållt i sig och i dag är du stora karln som växt om alla i familjen och har en flickvän. Mamma är inte nummer ett längre, snyft...ha, ha!

Än en gång GRATTIS Oscar. I kväll blir det tårta innan träningen =0)

Kramar


Londontips


Mitt tips idag är att köpa Aftonbladet i veckan. Då medföljer en reseguide över London helt gratis!

Perfekt för dottern som ska dit i Augusti och redan nu kan pricka in det hon vill se och göra. Vet också att många av er bloggare planerar storstadsresor och detta kan ju vara en hjälp på vägen.

                
Därefter har Aftonbladet en ny guide varje vecka hela sommaren med New York redan nästa vecka!

Tror att jag förstått det hela rätt att det bara är denna veckas guide som är gratis och att de kommer att kosta 59:- därefter vilket är ett mycket bra pris. Har bläddrat lite i den och tycker att den verkar bra och omfattande. Så spring och köp en storstadsguide varje vecka!
Ha, ha men kan tro att jag är sponsrad men tyvärr så är det inte så.

Annars har dagen bara sprungit iväg. Tisdagen har varit regnig och grå och jag har gäspat hela dagen känns det som. Gud vad solen och ljuset påverkar en positivt! Nu ska jag planera sonens födelsedag som är i morgon. Tänk att det gått 17 år sedan han kom med en väldans fart den 6 maj 1992! Mer om det i morgon.

Kramar till er alla och var rädda om varandra!

Beatrice söta ring



 

Den som tittade noga såg att jag bar denna ring på festen i lördags. Den matchar perfekt klänningen jag hade med sina turkos gröna färger! Min dotter Beatrice fick den i födelsedagspresent av just Tony & Lena i fjol sommar och jag blev då lite avis men fick löfte om att få låna den. Gillar den lite barnsliga stil som den har.

Min måndag har varit bra om än lite stressig. Har många lektioner idag och har försökt repetera med niorna till det Nationella prov i matematik som är i morgon. Man vill ju att det ska gå bra för dem. Vände sedan direkt när jag kom hem för att skjutsa sonen + lagkompisar till hockeyträningen, handlade på väg hem igen och ska strax ställa mig och göra Korv stroganoff till min hungriga och sportiga familj. Vilken tur att jag kan vara deras materialare här hemma!

Maken och svågern har börjat att regla upp vår nya veranda på baksidan så nu ser man att den är på gång! Så det är inte bara jag som jobbar här hemma.

Nej, nu måste jag laga mat.

Kramar och hoppas alla får en trevlig kväll!

PS. Tack för alla kommentarer. Sånt uppskattas!! DS.

Hemma hos Tony & Lena


Fin tvåvåningsvilla i blå nyanser (som Lena vill måla om).
 
Poolen är formad som en åtta. Trädäcket finns det planer på att bygga ut.

Öppen planlösning mellan kök, hall och vardagsrum. Här dukat för festen.
 
Köksö- perfekt att duka fram på när man är många.
 
Söta paret Tony & Lena!

Vardagsrummet med öppen spis har utgång till terrassen och går i gröna detaljer

Ja det är lätt att trivas hos dem som ni säkert förstår. Stort, luftigt och detaljer i fina färger. Fotona visar bara en del av huset då sovrum, toaletter och hela övervåningen undgick min kamera igår. Visa det en annan gång för även de delarna tåls att visas.

Huset är det perfekta partyhuset då undervåningen inbjuder till det med sin öppna planlösning. Går lätt att duka upp bord för upp till 30-40 personer, vilket vi gjorde då det var inflyttningsfest. Sen hade vi disco i allrummet på övervåningen.

Hoppas ni får en bra måndag. Känns lite synd att helgen gick så snabbt. Positivt är dock att min nya veranda på baksidan är på gång! Maken har slitit idag med att ta bort den gamla. Han är ju så duktig!! Puss till dig!

Kramar

Svärfar 70 år

Nu är jag hemkommen från en trevlig fest för svärfar hos min svåger och svägerska. Tony och Lena bor i ett jättefint hus med stor tomt nära mitt jobb faktiskt. Ska visa lite bilder från deras fina hem senare för nu kommer bilder från minglet!


 
 
 
 
 

Jag och maken poserar. Fick mycket beröm för min klänning!

Ja bilderna talar för sig själva tycker jag. Svärfar med paket, Tony och Lena hälsar välkomna, farfar med alla sin barnbarn, Beatrice, Oscar och jag m.m.

Hoppas er lördag varit bra också och att söndagen blir ännu bättre - om det går!

Kramar alla ni som läser.

PS. Jag gillar kommentarer  DS.


Lazy lördag i solen


Egengjord Frapino läskar gott!


Fashinerande eller farlig?


Sneakpeak på kvällens klädsel.

Nu är det snart dags att ge sig iväg på kalas i solskenet! Har hittat en söt klänning att på mig i de ljuvaste turkosa nyanser och matchande örhängen till. Lovar visa bilder från kalaset i morgon.

Kramisar

Utsikt från ett fönster 1 maj 2009




Höll nästan på att glömma mitt stående inslag i går. Ett foto från vår baksida för att följa naturens skiftningar. Jag har ändrat lite denna gång då jag tagit fotot från utsidan istället för att få med mer och då färgerna blir tydligare.

Ja det ser inte mycket ut för världen då vi grävde upp allt av intresse i går. Jag lovar att det känns i kroppen i dag.
Man anar dock att buskarna och gräsmattan (mossan ha, ha) börjar anta en mer grön nyans. Verandan med det vita räcket ska bort inom kort och ersättas med en större och då kan jag börja planera växtligheten också!

Så detta är min verklighet denna dag som annars bjuder på stor 70-års fest hos min svåger och svägerska för att fira svärfar som fyllde år på Valborg. Blir nog en fin dag i solen.

Kram på er och ha en skön dag!





Stockholm 1:a maj 2009

Dagen den 1:a maj 2009 har bara rusat iväg med fullt ös hela tiden, det är först nu jag sätter mig ner. Visar er min dag med bilder av ett Stockholm i sin bästa kostym!





 
Strandvägen sett från Djurgården.


Vacker bukett i kafét på Rosendals trädgård.

 
 
Gott sällskap och fika i solskenet. Härliga grönsaker att köpa.

 
KAOS i trädgården!!                                 Vårblommor plockade på Djurgården.

Nu har vi precis ätit grillat och jag ska avsluta dagen i soffan med maken och Humorgalan för Världens barn på Tv4. Vi har flyttat en massa växter i dag då vi ska bygga ut vår veranda på baksidan. Det innebär att jag har ont i kroppen, har rivsår över händer och armar och naglar som sett bättre dar. Just nu är det kaos i trädgården och jag mår inte bra av det....den här tiden brukar man ju fixa för att få det snyggt. Nu ser det fördj...ligt ut! Hoppas mina handymen jobbar snabbt denna gång, men jag tror inte det då fotbollssäsongen kommit igång på allvar nu med få lediga kvällar. Suck =0( och jag som är otålig med stort kontrollbehov skulle ju vilja att det redan var klart.

Ha en god kväll och härlig lördag i morgon!

Kramisar


Rosa bubbel


Rosa bubbel & Gerbera till värdparet!

Hoppas att ni alla fick en härlig Valborgsmässoafton vad ni än gjorde.
Vi var hos våra vänner och grannar Richard och Veronica och åt och drack gott. Vi hade köpt med oss ett mousserande rosévin att smutta på innan maten och detta var riktigt fräscht så det kan jag rekommendera. Finns på Systemet för 98 kronor.
Så här säger recensenter på Vinklubben om vinet ROTARI rosé:

Rotari Rose är både frisk, torr och saftig med helt okej aromer av grapefrukt, smultron och jordgubbar från pinot noir- och chardonnaydruvorna. Bäst på egen hand innan maten eller till lätta fiskrätter utan för mycket smaker.

De bjöd på grillad kalkonfilé och det var riktigt, riktigt gott! Så mycket saftigare än kyckling och hela och "rena" fileér utan en massa tjafs..jag är liksom kräsen när det gäller att putsa kött från hinnor och sånt.

Solen skiner som vanligt höll jag på att skriva och vi ska ut i trädgården och möblera om bland rosor m.m. Maken har ju fått den stora äran att bygga ut vår ena veranda med ett par meter och då måste blommorna bort därifrån. Tror vi ska en tur till kungliga Djurgården för intag av lunch tillsammans med Richard och Veronica. Ni har väl redan listat ut att det blir ett besök på Rosendals trädgård för oss!

Kram och ha en fin 1:a maj.

RSS 2.0