Valborgsmässoafton
I rosa huset hälsar vi Maj välkommen med vattengröna detaljer som
panelgardiner, kuddar från Bryssel, Marimekkoskål och Kivilyktor
blandat med andra lyktor.


Idag är en bra dag har jag bestämt! Solens strålar orkar nästan igenom molnen och i kväll väntar grillning och mys med vännerna. Båda barnen är på hemmaplan, även om de inte är hemma, och deklarationen är ivägskickad. Nu återstår bara lite småstädning och planering av kvällens middag. Maken jobbar halvdag idag och när han kommer hem ska vi åka och handla det sista.

Har filat lite på en dikt jag funderar på att läsa på mammas begravning men vet inte om det är en bra idé eller inte. Jag skulle så gärna vilja göra det, men är rädd att gråten tar över. Känner att jag landar mer och mer i det som hänt men förstår också att sorg tar tid och att det måste få göra det. På en begravning får man ju ta del av andras sorg också så jag får nog fundera lite till, kanske bestämma samma dag?

Nu ska toaletterna städas!

Kram och ha en underbar Valborg och 1:a maj!

Förr och nuMina favoriter i köket är den gamla hushållsvågen
och de söta blommande Saint Paulorna.


Idag har jag städat för första gången på länge och det var välbehövligt. Man tänker väldigt bra när man städar också. Har putsat fönster, bytt gardiner, dammsugit, våttorkat och pyntat. Vardagsrummet har fått en ny accentfärg i det vattengröna/turkosa som är på ropet nu. Riktigt fint och skoj med lite färg omkring sig!

I köket får de vita rullgardinerna från IKEA hänga kvar för att släppa in så mycket ljus som möjligt där. Blev lite full i skratt när jag insåg hur lik min mamma jag är. Mamma har alltid haft ett köksfönster full med Saint Paulor och när jag nu tittar på min fönsterbräda i köket så är det enbart Saint Paulor där med! Jag har dock blandat in lite gamla fina saker som detaljer och krukor, mamma var mer sparsmakad i krukvalet.

I kväll kommer Beatrice hem efter 5 dagar i Linköping. Hon går en intensivkurs för att få sitt körkort och ska tillbaka nästa vecka med. Hoppas, hoppas att det går vägen nu -det skulle vara så kul mitt i allt! Tror nu inte att hon ska tillbringa kvällen med oss, nej det väntar en studentskiva på direkten. Så denna torsdagskväll blir lugn den med men i morgon ska goa vänner komma över och fira valborg med oss och det ser jag fram emot!

Kram och än en gång TACK för alla fina ord!

PS. Besöket på salongen gick bra och färgen fin!!

Att fånga dagen
I dag kom ett blombud med en fin rosa bukett från min vän Lena i
Bryssel och det värmde i hjärtat. Skulle ju träffat henne i lördags då
hon var i Sverige för att planera vår New York resa i juni men jag
orkade inte. Tog en sväng med bilen idag med och kom hem med en
"gummikorg" att ha magasinen i. Gillar den råa stilen mer och mer!


När ens värld skakar så blir det tydligare vad som är viktigt här i livet. Har under mina ensamma stunder bestämt mig för att bli bättre på att ta vara på varje dag. Att njuta av livet och vara tacksam för det jag har, göra de saker jag gillar och vara gladare helt enkelt.

Känner att lusten till att komma igång igen vaknar mer och mer och det är inte bara tårar i ögonen numera utan också lycka över allt min mamma var och att hon var just min mamma. Har pratat med prästen som ska hålla i begravningen idag och jag har skrivit ner vem min mamma var till honom. Min dotter sa att två ord hon tycker beskriver mormor är: Stark och Klok. Ser det som lite terapi att skriva om mamma och att välja psalmer och låtar till begravningen. Vi har bestämt att det blir en del Peter Jöback i kyrkan den 12 maj.

Jag har också klickat hem en sak jag velat ha länge idag, som en liten hyllning till mamma och som symboliserar det jag känner för henne. Ni får se sen. Har även bokat in en tid hos frisören, för första gången på säkert 20 år, i morgon för färg och ev. slingor. Vi får väl se om jag vågar gå in dit i morgon. Behöver ta hand om mig själv för att kunna möta våren hel igen!

Hoppas ni har det bra mina fina bloggvänner!
Kramar i massor!

En dag i taget       Mina älsklingar håller mig vid gott mod nu.


Så har det snart gått ännu en dag i mitt nya liv och det har gått bra. Är ledig från jobbet denna vecka och känner att jag verkligen behöver det, har gått på högvarv flera veckor. Behöver stunder i ensamhet då jag bara kan vara och låta tankarna vandra fritt likväl som jag behöver familjen och de samtal och kramar vi stöttar varandra med. Min man och mina barn har ju också sin sorg men är helt fantastiska i sitt sätt mot mig nu. Mormor var en stor del av vårt liv och det ska hon fortsätta att vara. Därför samtalar vi helt öppet här hemma om allt som hänt och det som väntar oss.

Idag har jag fortsatt ringa runt med allt det praktiska, begravning ska ordnas, lägenhet säljas och en hel del annat som ska avslutas. Tror att jag ändå mår bra av att ha en del att göra och jag gör det ju för mammas skull. Mitt kontrollbehov gjorde att den lotten föll på mig men det är med samförstånd och stöttning av mina systrar. Har även suttit i solen och löst korsord idag, mammas favoritsysselsättning, och fått en fin nyans trots solfaktor 15.

Är så tacksam över era fina kommentarer, de gör gott, och jag läser era bloggar, men orkar inte kommentera själv just nu. Hoppas ni förstår det.

Ha en fin måndagskväll!
Kram

Saknar dig mamma!


                                     Jag och mamma - Julen 2009Döden är ingenting alls

Döden är ingenting alls...
Jag har bara fortsatt vidare till nästa rum...

Jag är jag och du är du...
vad vi varit för varandra ska vi alltid förbli.

Använd mitt namn som vanligt
tala till mig så där sorglöst
som du alltid gjort.

Förställ inte rösten;
inga högtidliga, bedrövade miner.

Skratta som förr
åt våra små gemensamma
skämt.

Lev -med ett leende på läpparna!
Tänk på mig,
låt mig vara med i dina böner.

Låt mitt namn vara med
i din vardag.

Utan dramatik,
utan antydan till sorg i rösten.

Livet är vad det alltid varit.

Livet bara är;
en obruten kedja av liv.

Vad är väl döden annat än
ett tillfälligt avbrott?

Jag finns för dig
även om jag är utom synhåll.

Jag väntar på dig,
en kort, begränsad tid, mycket nära,
någonstans mycket mycket nära...

Allt är bra.
 

              Henry Scott Holland
♥_____________________________♥


Jag åkte upp till mamma och fick åtta timmar tillsammans med henne innan hon somnade. Jag är oerhört tacksam för att jag var där ända till slutet och fick se att det kan vara lugnt och fint att dö. Saknaden blir dock inte mindre men acceptansen hanterbar. Nu är jag hemma igen efter några dagar i mammas lägenhet med mycket känslor och massor av praktiskt arbete blandat med stora beslut. Vi systrar har haft stöd av varandra och i en stund som denna blir behovet av medmänniskor så tydligt.

Tack alla Ni för era hälsningar!

Kram från Ann-Louise som saknar sin mamma

Mamma har somnat in nu

Min lilla fina mamma har somnat in nu och behöver inte kämpa mer. Mitt i det jobbiga känns den vetskapen skön.
Hon somnade helt stilla och lugnt, lika värdigt som hon levt.

Kram från Ann-Louise som fattas sin mamma ♥


Himlen är fortfarande blå

Gustavsberg - Bilder från vår söndagsutflykt då vi promenerade runt,
handlade i Iittalabutiken, köpte gott bröd från bageriet och fingrade
på ljuvligt romantiska kläder till måsarnas skrik.


Idag tog jag en time-out och åkte hem efter jobbet istället för till Universitetet för föreläsningar. Har också hört den ena föreläsningen tidigare så istället för att sitta där till 19.00 så ska jag vårda mig själv med en stund i solen under den blå himlen. Konstigt att den är så blå med tanke på alla askmoln man hör talas om??

I dag känns det ganska bra trots allt, har i och för sig inte ringt sjukhuset än, men jag känner att jag kan fokusera och förlika mig med situationen bättre idag. Hoppas det inte ändrar sig efter mitt kommande samtal.

Om inget händer så hoppas jag få träffa min bästis Lena i helgen då hon ska komma upp från Bryssel. Vi har tänkt planera vår New York resa lite mer, men man får ju räkna med att vulkanen kan ställa till det både för Lena i helgen och för oss i juni.....snart exakt 2 månader kvar tills jag förhoppningsvis åker över Atlanten!! Planen är att även träffa M som snart ska föda sitt första barn, en flicka, och få en sista titt på magen och ge henne de barnkläder jag fixat. Vet att hon har det ganska tungt nu på slutet.

Hoppas alla har en härlig dag och njuter av våren!

Kramisar

Känslostorm

Den stora Marimekkoskålen i vattengrönt fick följa
med hem till Rosa huset från utflykten igår.


God kväll där ute!
Här har jag en stilla måndagskväll i min ensamhet. Träningar och matcher står på schemat för resten av familjen så jag har en stund för mig själv. Har precis pratat med min mamma och hon lät "piggare" idag även om läget är oförändrat. Har pratat med vårdpersonalen som vårdar henne och de kallar hennes problem diffusa och fortsätter utreda och ta en massa prover. Lungröntgen fick de ställa in då mammas njurar inte skulle klara av kontrastvätskan så idag har man gjort ultraljud på hjärtat istället. Man tror att mammas hjärtsvikt blivit försämrat.

På jobbet frågar alla varför jag inte åker upp till henne men senast idag när jag frågade mamma så sa hon starkt ifrån besök. En del tycker kanske att man ska strunta i det och åka ändå men jag hör på mamma att hon verkligen menar det hon säger, hon skulle bara tycka det var jobbigt som hon uttrycker det. Hon har en stor integritet min mor som jag kan känna igen mig själv i och i detta fallet måste jag låta henne bestämma, även om jag kämpar mot och slits mellan hennes vilja och min känsla. Till saken hör att vi alltid sagt vad vi tycker öppet till varandra på gott och ont. I och med att jag har ständig kontakt med personalen så får jag lita på att de är ärliga, vilket de lovar, och meddelar om läget ändras. Mamma själv ska njuta av denna sommar också, säger hon!

Det är inga upplyftande inlägg jag bjuder på för tillfället men just så här är det nu och i och med att jag skriver om Min värld så delar jag även med mig av detta. Skulle väl ljuga om jag sa att min värld känns bra i dagsläget med alla tankar, frågor, val och samvetskval jag ger mig själv och som andra också delar med sig av.

I kväll ska jag iallafall gotta mig åt Maria Montazami och gänget i Hollywood och en bulle till kaffet. Mysigare än så blir det inte.

Hoppas ni alla mår toppen och är rädda om er!
Kram från Ann-Louise♥

Söndag    Vår present till Per -Vedkorg gjord av gamla bildäck.Söndag, sol och sliten kropp. Den slitna kroppen är efter fredagens dansande halva natten och lördagens utestädardag i området där vi bor. Men då känner man att man lever livet och gör det fullt ut också vilket var mitt motto i veckan.

40-årsfesten i fredags var en supertrevlig tillställning och jag kunde för en stund släppa mamma och bara ha kul! Så mysiga människor, god mat, häftig festlokal, mycket bubbel, bra DJ och galet mycket dans gjorde att jag vaknade med ett leende igår morse. Då var det lätt att dra på sig trädgårdsbyxorna och ta sig ut för att vårstäda men sen på eftermiddagen tog orken slut.

Med mamma är det som förrut, ingen förändring. Hon sover mest hela tiden och vi väntar på röntgen på måndag för att få några besked. Just nu preparerar de hennes njurar för att klara av kontrastvätskan. Jag måste hoppas och tro att allt som kan göras görs nu och se tiden an helt enkelt. Jobbigast är att prata med henne - vilket borde vara det roligaste - för hon är så svag att hon inte orkar ta i liksom och då väller alla känslor över mig. Det här är inget man vill vara med om kan jag lova....

Nu lockar maken med kaffe och sen ska vi ta och göra en liten utflykt. Vi sågs knappt igår då han var i Borlänge på seriepremiär med fotbollen och åkte tidigt och kom hem sent.

Kram 


Gott som tröst


Firade våren och helgen samt tröstade mig lite med årets första GB-glass
idag. Det blev en Ben & Jerrys Peanut Butter Cookie Dough och den
var helt i min smak....kan bli dyrt i sommar....kostar 26:- men idag
var den värd varenda krona!
Tack för att ni bryr er så mycket om mig och lilla mamma. Hon ligger nu på sjukhuset och får den vård hon behöver. I grund och botten är det ett medfött hjärtfel som ställer till det och nu slagit ut henne totalt. Hon får syrgas för att underlätta andningen, ska röntgas för att se om hon fått en propp i lungorna, sina ben lindade och penicillin för att förhindra rosfeber m.m. Sen ska de nog ställa om hennes pacemaker igen, det var den de ändrade i måndags och som startade den akuta andnöden men hennes allmäntillständ var dåligt innan också.

När jag pratar med henne låter hon nöjd ändå om än väldigt trött och hon sover mycket. Hon tycker det är skönt att vara omhändertagen och veta att de försöker hitta någon lösning. Klar i huvudet har hon alltid varit och det är vi båda oerhört glad över så humöret är det inget fel på utan det är kroppen som inte orkar. Så just nu tar vi en dag i taget och hoppas på det bästa.

Kvällen är vikt åt Pers 40-årsfest. Ska bli skönt att få se lite nya människor och tänka på något annat en stund. Maken har tyvärr feber så han tar det lugnt vilket iofs gynnar mig som då får åka bil fram och åter och slipper köa för taxi.

Önskar alla en fin fredagskväll. Nu ska jag klä mig i partystassen och försöka sminka mig rosig och pigg! Wish me luck!

Kramar

I mina tankar


      Tygrosorna köpte jag hos mamma i Härnösand förra veckan.


För en vecka sedan satt jag med mamma i hennes soffa...nu ligger hon på sjukhus. Hon fick åka in akut i förmiddags. Mina tankar är hos henne hela tiden även om jag helst hade velat varit med henne på riktigt.

Ni förstår säkert att bloggen inte är prio ett just nu, försöker bara överleva dag för dag, timme för timme känns det som. Tittar in till er och läser - ni är underbara och skingrar mina tankar en stund.

Lev livet nu!

Kram

NailsIdag har jag haft en lyxstund hos min nagelskulptris Rosalie och fått
mina naglar vårfräscha. På mina ringfingrar glittrar nu en rand blek-
rosa dekorationer - en rolig detalj till den stilrena franska manikyren.


I dag bär jag ljusa jeansleggings, blått spetslinne och beige tunika.


Onsdagskvällar är en favorit som ni vet vid det här laget om ni följer min blogg! Solen skiner fortfarande och ger skogen runt hörnet en härlig nyans, snart ser man inte genom den när grönskan kommer. I mina rabatter spirar krokus och annat som vågat sig upp och nu hoppas jag bara att mitt magnoliaträd skulle förära mig med en blomma eller två för första gången. Tar ju som bekant några år innan de blommar och nu är vi inne på den tredje våren tillsammans!

Min sköna stämning beror ju delvis på att jag har en hemmadag i morgon då jag är ledig för mina studier. Att slippa ställa klockan, skrota omkring i myskläder om jag vill, dricka kaffet ute när jag vill och hinna känna hur bra jag har det är hur skönt som helst. Mitt enda måste i morgon är att läsa kurslitteratur, inhandla present till 40-årsbarnet och bestämma kläder till festen på fredag. Ganska delikata uppgifter när allt kommer omkring ;-)

Nu dags för kaffe efter maten!!

Stora kramar ♥

Sunny Tuesday


Påsken är slut men fina påskliljor pryder verandan på
vår framsida. En gammal Kockumskaffepanna i emalj
som jag fick från vännerna i Dalarna får agera kruka.
Tycker det engelska ordet för påskliljor -"Daffodils"
är så vackert!!


19 grader varmt visade min termometer på bilen idag när jag vid 14.30 åkte från jobbet och det kändes nästan för varmt med en jacka i bilen! Som jag har längtat!! Älskar mina korta dagar extra mycket nu på våren då jag får långa eftermiddagar och kvällar. Dags att plocka fram utemöblerna på allvar och min älskade solsäng för om detta väder håller i sig så blir det nog en hel del timmar i den, framförallt på torsdag när jag är ledig!!

Kom hem till ett ny dammsuget hem och snart ska det fixas middag. Hoppas det går bättre än i går då jag torrkokade potatis (skulle göra mos) och brände fast potatisen....kastrullen står fortfarande ute och jag tror nästan inte att den går att reparera. Tur att det gick så pass bra ändå...lite pensionärsvarning som de sa på jobbet...men jag tror min huvud inte fungerar riktigt bra just nu.

Därför ska jag bara vila ikväll, titta på tv och läsa. Ska på 40-årsfest på fredag så det gäller att tanka energi =0).

Stor Kram♥

Avkoppling


Jag har kopplat av och andats frisk hög luft i Dalarna. Faluröda hus, dalahästar, sminklös, skratt, grillsmak, gamla bortglömda fina saker, sol, vänskap, blåsippor, härbre, vedspis, psalmsång, förståelse, mjukiskläder och kärlek får sammanfatta min helg!
Tack mina fina vänner för att ni ville att vi skulle komma!

Nu gäller det att ladda om för att jobba igen efter påskledigheten. Blir nog bra bara man kommer igång men just nu känns det liiiite segt, hade gärna stannat ett tag till i Dalarna, på verandan i solen =0)

Nu ska jag packa upp, fixa lite sen middag, gosa (?) med ungdomarna som varit så duktiga hemma och titta in till er om jag inte somnar i soffan ha, ha.

Stora kramar och tack för allas omtanke om min mamma och mig!! Det känns bra ska ni veta!

Härnösand-Stockholm-Dalarna


Min nya söta sommarklänning från Rut m.fl. som jag köpte hos mamma
i Härnösand. Kändes nästan som en klänning man hade som barn (!)
med sitt romantiska blommönster och knappar och rosett. Vintagemodet
lever i allra hösta grad då KappAhl idag släpper sin nya Vintageserie.Köpte en ny tidning med det passande namnet "Välkommen hem".
Massor av fina bilder och reportage blandat med goda recept gjorde
att resan hem gick snabbt. När jag kom hem låg ytterligare tre magasin
och väntade på mig. De ska få roa mig på resan upp till Dalarna och
Enviken i morgon!


Halloj!!
Nu är jag på hemmaplan igen för att i stort sett packa om väskan och sova i egen säng en natt innan vi sätter oss i Volvon och kör mot Dalarna i morgon. Våra fina vänner Malin & Per har ett helt hus där uppe som vi ska mysa i under helgen. Hoppas få smaka på grillat för första gången i år!! En del bubbel och rött lär slinka ner också då jag vill koppla av och ha det härligt innan skolan drar igång igen på måndag.

Dagrna hos mamma var sköna men det är ändå jobbigt att se sin mamma inte må bra och vara så trött. För att skingra tankarna har jag donat med än det ena än det andra mellan stunderna vi umgåtts. Dagarna var värda guld men det tar på krafterna så nu hoppas jag en helg i goda vänners sällskap ska pigga upp mig!

Sonen ska ha killkväll här i morgon och de ska fixa middag och titta på "El Classico" (spansk fotboll de lux) så jag ska ordna lite inför den men jobbet får de sköta själva. Ungdomarna gläds åt en föräldrafri helg ska ni veta, och jag förstår dem, man minns ju hur det var! Nu är de så fina och duktiga så jag åker bort utan minsta oro, ganska skönt faktiskt att ens barn är så stora nu och att man lyckats så bra =0).

Önskar alla en fin fredag. Säger igen; hoppas mobila bredbandet fungerar i Dalarna så hörs vi senare i helgen igen!!

PS: Om nån läsare vet något bra loppisställe och mysig inredningsaffär vid Enviken, Falun, Dalarna så tipsa mig gärna!! DS.

Kram så länge!!

Loréal Youth Code
För att ytterligare förstå hudens åldrande, studerade L’Oréal skillnaden mellan genaktivitet i ung och åldrad hud. Det visade sig att ung och åldrad hud uppträder väldigt olika: i en mogen hud, reagerar de gener som är involverade i återhämtningen 5 gånger långsammare än i en ung hud.

Med denna kunskapsom grund, har L’Oréal utvecklat Youth Code – en serie produkter framtagna för att motverka rynkor, trötthetstecken och livlös hud.

Tack vare sin gelkonsistens ger Youth code dagcreme en särskilt mjuk och sammetslen yta efter applicering. Förutom sinförmåga att jämna ut hudens yta, verkar den ”mattifierande” för en sammetslen hy. Vid applicering kombinerar formulan en lätt känsla av friskhet och närande vård och ger en fin finish på huden.

RESULTAT:
Efter 1 timme: huden känns utslätad, återfuktad och uppfriskad.

Efter 1 vecka: ansiktsdragen ser utvilade ut, och hudtonen är strålande.

Efter 1 månad: rynkor är synligt reducerade.

Produkterna kostar ca. 179:- styck i affären.

********************************************************************

God förmiddag alla fina!!

Som Buzzador har jag nu i några veckor provat Lorèals nya hudvårdsserie - Youth Code. Jag måste nog säga att jag är nöjd i det stora hela, huden har blivit återfuktad och smidig men de rynkor jag har behöver nog lite mer tid på sig för att bli synligt reducerade.
Bäst har den svarta tuben med Youth Code Concentrate känts när jag använt den under maken som primer. Jag har upplevt en make som suttit bra hela dagen och känt mig nymakead hela dagen!!

Idag är min sista dag hos mamma, jag åker hem i morgonbitti. Hon ska en sväng till läkaren idag och sen ska jag permanenta och klippa henne så hon får en fin och lättskött vårfrisyr!! kanske tar jag en sväng på stan också, behöver röra på mig då jag var inne hela gårdagen.

Vi hörs säkert senare idag!!

Kramar


En härlig dag!                 Turkost glasfat som jag fyndade på loppis för 20:-Min tisdag blev en härlig dag i Härnösand. Det enda jag har att klaga på är vädret och det slask som gjorde mig genomblöt om fötterna efter min tur på stan. Gick en loppisrunda och hittde några saker att bära med hem. Det underbart färgglada glasfatet ovan kunde jag inte låta bli, inte heller glasburkar i den lantligt romantiska stilen med silverlock och etiketter där det står - socker, mjöl och salt. Kanske inte de smidigaste saker att frakta på flyget men de var så söta så jag ville ha dem.

Tv:n är iväg på service och så länge har vi en lånetv att titta på. Åt min favoritmat blodbröd med fläsk och vitsås igår och avslutade middagen med egengjord kladdkaka och ett glas rött. Idag ska jag försöka arbeta lite med lektionsplanering i ämnet "Ljud & Ljus -optik och akustik" medan mor vilar. Inte för att jag känner att min inspiration flödar utan för att vi troligtvis ska till Dalarna i helgen och sen startar ju skolan direkt, så det gäller att förbereda sig!

Hej hopp för denna gång!! Är lite dålig på att gensvara hos er nu, men vill ju vara med mamma så mycket som det går!

Kram

Härnösand


                                 Härnösand -bilden är googlad

Jippie det fungerar!! Ja mitt mobila bredband alltså!
Resan upp gick supersnabbt igår och jag han knappt öppna en tidning innan det var dags att landa igen. Möttes av ett stilla snöande som fortsatte hela kvällen. Idag har det slutat snöa men himlen är grå och trist även om snön lyser upp en hel del.

Igår hade vi en mysig kväll mamma och jag. God middag, mammas stek och potatis med god sås, godis och en bra film. Kommer ni ihåg att mammas tv gått sönder under påskhelgen så jag provade en ny grej igår. Jag beställde hem en film -On demand- direkt till datorn. Helsmidigt och enkelt så här satt vi sen tätt intill i soffan och kollade på en romantisk komedi, Rika vänner, på min lilla laptop!! Ha, ha ja vad gör man inte och jag ska helt klart använda mig av den tjänsten igen!

Nu väntar frukost och sen ska jag ner på stan och kika in på Erikshjälpen (loppis), köpa en flaska rött och promenera i Härnösands gamla kvarter. Sen ska jag plantera om mammas blommor och hoppas TV-reparatören som kommer senare kan göra underverk! Annars kör vi en repris ikväll och mamma får välja film!

Ha en fin tisdag både ni som börjat arbeta igen idag och ni som är lediga som jag!

Kramar

Väntar på luft under vingarna


                             Mamsingen!

Sitter nu på Arlanda och väntar på flyget upp till Sundsvall och Härnösands flygplats Midlanda. Fick skjuts hela vägen men kom då lite tidigt, då en fotbollsmatch väntar för maken, men vad gör väl det för det finns värre ställen att vänta på. Känner mig nästan lite internationell och världsvan som sitter och jobbar vid datorn på en flygplats så jag kan väl få låtsas en lite stund i allafall. Nu är ju inte mitt liv så spännande och en resa till Härnösand så omvälvande men mitt syfte med resan ack så viktigt!

Kändes snopet att vakna i morse till flera centimeter snö igen efter gårdagens vackra vårväder men en liten tröst är att jag lämnar ett snöigt Stockholm för ett snöigt Härnösand. Hade nog känts jobbigare lämna våren här annars om än för några dagar. Mamma ringde innan jag åkte och berättade att hennes tv inte vill starta så nu får vi verkligen umgås ikväll. Hoppas någon vänlig själ kan titta på den i morgon då det är vardag igen.

Nu ska jag dricka upp min latte och surfa vidare innan jag boardar planet. Vi hörs om mitt mobila bredband fungerar hos mamma!

Kram

Påskpremiär på Rosendals Trädgård


Här är jag i mitt rätta element- sol, gott fika, härligt sällskap, blommor,
vackra arrangemang, rostiga saker och doften av nybakt bröd!                                          Min fina vän Jessi!


Vilken härlig påskdag det blev!! Trodde nästan inte solen skulle orka fram helt i morse men när jag mötte Jessi på Djurgårdens oas -Rosendals Trädgård- så sprack det upp helt och vårsolen värmde oss där vi satt ett par timmar och pratade. Kul var att Jessis man också kom och fikade med oss efter en stunds promenerande runt den kungliga Djurgården.

Vi var inte direkt ensamma där uppe om man säger så, vintertrötta människor som alla ville ha en plats i solen i strosade omkring runt växthusen. Mysigt att träffa härliga Jessi igen och bli uppdaterad och inspirerad av hennes Lyckoljus!!

Nu har maken kommit hem efter en påsk i fotbollens tecken. Men han har mage att dyka upp trött....så det blir hämtmat idag och tidigt sänggående för honom. Han har varit med om en del "roligheter" som att äta levande kackerlackor och dyligt, men han bangade där och men har varit utklädd till påskhare m.m. Vilken tur att jag slapp se det ;-).

I morgon åker jag norrut till vintern igen.....och hem till lilla mamma. Ska bli mysigt umgås med henne några dagar och förmodligen en tripp till Dalarna nästa helg till goa vänner!

Hoppas alla har en fin helg och jag hoppas mitt mobila bredband funkar i Härnösand. Då lär vi höras snart annars blir det en liten paus från bloggen helt enkelt.

Kram Kram

Påsklördag

Jag älskar påsken mer och mer! Ledigt, våren är på gång och inga direkta måsten ligger och lurar. Långfredagen tillbringade jag till största delen ensam, pysslande med både ägg och tavla och avslutade med ett minispa här hemma. Provade också min nya Baileys Caramell som maken kom hem med efter hans minikryssning förra helgen. God som all Baileys men inte sensationell.

Nu ska jag gå ut och sätta mig i solen och läsa en stund innan vi ska hem till svåger och svägerska på påskmiddag. Jag har lagt in sill och det är mitt bidrag i matväg, sen ska de få tavlan jag pysslade med igår. Ska bli skoj att umgås med släkten efter gårdagens lugn.

I morgon väntar en träff med Jessi som är uppe i Stockholm ett par dagar. Hoppas vädret håller i sig för då ska vi till mitt älskade Rosendal och fika/luncha där!

Har varit dålig på att titta in till er och kommenterat, blir ju så glad när ni gör det hos mig, men ikväll ska jag blogga runt och titta in hos er alla!

Stor Kram från Ann-Louise

Söta påskkärringar!


                               Underbart söta!


Har ni sett några påskkärringar?? Jag har haft flera i mina kvarter idag, säkert på väg till Blåkulla. De lämnade små fina teckningar som tack för lite godis till sina byttor. Var några år sedan mina egna klädde ut sig nu så man blir ju varm i hjärtat av dessa små.

Har precis tittat på "Bröllopsfotografen" och nu väntar "The Box". En riktig filmkväll med popcorn alltså!

Kram

Påsklov!!!            Påskliljor i zinkkruka med mossa och små prickiga ägg.


GLAD PÅSK får man väl önska alla denna skärtorsdag den 1 april!

Hoppas dagen börjat lika skönt som min då jag efter att ha skjutsat maken en bit på hans resa ner till Halmstad och fotbollslägret där, gick och la mig igen och sov till 11.00! Varför inte starta påsklovet skönt från första stund! Tolv härliga dagar väntar nu utan några måsten och det känns skönt. Satt från 8.30 till 14.30 i organisationsmöte på skolan igår och var dessutom sekreterare så ni må tro att hjärnan var tom sen. Tillbringade sen kvällen i ishallen sär A-lagets sista match spelades och alla intäkter gick till Tomas Hjerts rehabiliteringsfond. Tomas var där själv i rullstol men såg ut att ha trevligt och han hade ett leende på läpparna varje gång jag mötte honom!!

Nu ska jag byta myskläderna mot något mer passande och ratta mig mot Forum Nacka för att fika på Espresso house och strosa runt i butikerna lite. Tror det kan bli mycket folk idag så jag vill komma iväg på en gång.

Som sagt, ha en fin skärtorsdag och gå inte på något aprilskämt!!

Påskkramar till alla!

RSS 2.0