Sista helgen i maj månad


Tsatsiki med bondbröd och hemlagad hamburgare med brie och bacon.

Oj vad snabbt denna sista helg i maj har gått, redan söndagkväll och jag har haft två jättemysiga dagar!
I går träffade jag min bästa vän Lena som var i Sverige och vi började med att se Sex and the City 2. Två och en halv timme med Carrie, Samantha, Charlotte och Miranda gjorde en på gott humör även om jag kanske väntat mig ännu mer av filmen. Fick mig ett par goda skratt men saknade the CITY med stort C, New York, hade ju varit kul nu när jag snart är där!
Vi gick sedan till Östgötakällaren och åt en trerätters med gott vin till. Klockan gick galet fort och vi kom inte därifrån förrän fyra timmar senare då de nästan fick slänga ut oss för de skulle stänga. Har inte sovit många timmar i natt men vad gör det då man har haft kul. Kändes skönt att koppla av med en nära vän och prata om mamma med någon som känner till ens hela bakgrund och allt.




Smörgåstårta jag gör efter mammas recept och en Pollytårta igen!

I dag har jag blivit firad på morsdag med Jo Nesbø´s senaste bok Pansarhjärta. Vi har också firat maken i efterhand med släkten på hans sida och smaskat på både smörgåstårta och vanlig tårta. Middag känns något överflödigt ikväll men just nu gräddas några varma mackor i ugnen för säkerhets skull ;-).

Nedräkningen till sommarlovet har börjat och denna vecka är den sista hela med eleverna. Tänk att det är juni på tisdag! Hoppas Er helg varit lika kul som min!

Kram

Lily of the Valley



Idag var vi på en liten utflykt med klassen för att se musikalen "Hair"
som en gymnasieklass satt upp. På väg hem därifrån tog vi en promenad
och då möttes jag av ett hav av liljekonvaljer i en skogsbacke. Var bara
tvungen att stanna och plocka en bukett som nu står på matsalsbordet
i den vackra vasen jag fått av Jessi och sprider sin underbara doft runt
om i huset!


God kväll!
Sitter mätt och belåten efter grillningen och sipprar på ett glas rött i soffan. Barnen är ute på vift och maken och jag ska strax titta på filmen Taken. Ute skiner solen på de vackra almarna som pryder gränsen till Nationalparken här utanför och jag har hunnit få lite sol på fejset idag med.

Hade tänkt plantera lite blommor jag köpte idag men satt hellre kvar så länge jag kunde i solen och njöt. Får ta tag i det i morgon.Ska på sjukhuset och få genetisk vägledning i morgonbitti, angående det hjärtfel min familj har, och det känns lite skruvat att åka till Karolinska en lördag. Bra iofs då man slipper gå från jobbet. Sen väntar auktion och värdering av antika saker i vårt centrum innan jag åker in till stan för att möta upp min vän Lena. Vi ska se S.A.T.C 2 och äta en god middag medans vi smider våra New York planer!!

Full rulle en lördag med andra ord!! Precis som jag vill ha det!

UPDATE: Jag håller på Tyskland och sångerskan Lena i Eurovision Song Contest i kväll. Älskar redan låten Satelitte och som 2:a ser jag gärna Rumänien!

Kramar


To-do Torsdag


Anna ville se mina vita haremsbyxor så här är dem!
De är av märket InWear och är hur sköna som helst.
Sitter åt i midjan men sen känns dem inte vilket passar
mig perfekt, snefickor i sidan och sleif i slutet av benet.


         
Biljetter är beställda till mig och min bästa vän L som
kommer till Stockholm i helgen. Vi ser filmen och sen
väntar bokat bord på Östgötakällaren. Ska bli så kul
att ses och planera för vår New York resa som går
av stapeln om dryga 3 veckor....FATTA !!!!! som
mina elever skulle ha sagt!!


Min To-do lista idag:

*En skön stund hos min Nageltjej Rosalie
*Mindre skön stund hos banken med mammas affärer
*Telefonmöte med bouppteckningsmannen
*Läsa en massa sidor i studentlitteraturen och sammanfatta
*Fortsätta ordna i möbleringskaoset nu när mammas möbel är här
*Planera för makens "kalas" på söndag
*Middag - VAD?
*Klippa en bekant

Förhoppningsvis kan jag göra en del av detta sittandes i solstolen med solfaktor 15. Så min lediga torsdag ser helt plötslig inte så ledig ut längre, men vad gör det! Jag mår ju bra iallafall!

Hoppas ni också gör det och får en fin dag!
Kramar


Tuesday



                 Dagens Ann-Louise på väg till jobbet i morse.
Vitt linne från Newbody, cardigan från Vero Moda och vita haremsbyxor.
Runt halsen har jag ett långt halsband med två hjärtan. På det ena är
"MAMMA" instansat.


God kväll!
En lugn tisdag går mot kväll och jag har haft en skön dag. Har träffat fyra nya elever idag som var inbjudna på lunch hos oss. Allt gick bra och det känns kul att få ansikten till namnen man hört. Sen skyndade jag mig hem för att ta emot mammas chiffonje som Stadsbud skulle komma med. Vi hade planerat att ha den på övervåningen men tji fick vi då trappan upp var för trång......har nu tänkt till och om och tror vi kommit på en bra placering ändå.

Idag fyller maken år också, men det blir först på söndag vi firar honom ordentligt. Då kommer släkten hit på litet kalas och jag ska bjuda på smörgåstårta hade jag tänkt. Present har vi fixat till oss båda redan men det berättar jag om en annan gång!

Önskar er en trevlig kväll!

Kramisar från mig till dig!

Att rensa ut är skönt!


Tunnare jeanskjol från H&M och L.O.G.G som jag
vet kommer bli ett favoritplagg i sommar. Hade köpt
en svart kjol till mammas begravning som jag aldrig
använde så nu blev det ett byte!


Oj vad jag rensar ut här hemma, både i rabatter och i skåp och överallt känns det som! Och om ni visste vad jag mår bra av det. Har gått i koma länge nu, troligtvis på grund av att mamma inte mått bra, och nu kommer allt på en gång istället. Kanske nån sorts terapi mitt i saknaden.

Det blir så tydligt när man ser någon dö hur oviktigt allt samlande och trånande efter det perfekta är, för när man går vidare så har man inget med sig ändå. Man är aldrig så nära livet som när man står öga mot öga med döden. Därför ska jag sluta köpa en massa onödigt jag inte behöver utan bara det som känns helt rätt och som gör mitt liv gladare. Har ju genom mina loppisrundor samlat på mig en hel del, mycket fint också, men nu får det räcka för ett tag. Ska istället samla på fina minnen i större utsträckning, vara och stanna i nuet och inte alltid vara ett steg vidare hela tiden.

Men kläder måste man ju ha och det behöver man en del av, men nästa steg är att rensa även i klädkammaren och garderoben! Längtar redan efter att få kasta, inte spara bara av nostalgi.

De finaste minnena bär man med sig inuti ♥

Kram från Ann-Louise

Helgmys


Årets första frappé med is intogs i solstolen läsande
nya tidningar. Mammas Hemmets Veckotidning kommer
numera hem till mig några veckor till. Den vackra
uppstammade blomman är en Solanum och ska
planteras i krukan i morgon då vi köpt mer jord.


MUMS!! En Proscuttio från Pizza Hut, vitlöksbröd med
smält mozarellaost och en kall Hoegaarden smakade
bra till middag. Gott och enkelt!




En sån härlig dag jag haft idag med! Började med en powerwalk på Urskogsstigen i morse med men nu hade jag maken som sällskap. Sen har vi rengjort verandatrallen på framsidan med högtryckstvätt, rensat bort en del kirskål i rabatterna.
Har sen haft nöjet att se dotterns fotbollslag spela och vinna en match mot gotlänningar. Satt i en brassestol i stekande sol och bara mös. Det blev så varmt så jag var tvungen att uppsöka skuggan ett tag in i andra halvlek, och det är sällsynt.

Nu väntar en grillkväll med goda vänner och det blir en bra avslutning på denna pingstafton!

Hoppas ni har det bra alla fina bloggvänner!

Kramar

Som balsam för själen







                               Urskogsstigen - Tyresta Nationalpark


Idag har jag varit ledig och det var första gången på länge jag kände mig avslappnad och sugen på att använda dagen på bästa sätt. Började därför med en powerwalk med fotostopp längs Urskogsstigen som nästan startar bakom våran husknut. Det är så vackert och rogivande att gå där över berghällar och bland mossor och träd och höra fåglarnas sång. Solen skiner så fint in genom trädverket och ger marken liv igen.

Sen har jag tagit bort tusen maskrosor från gräsmattan, städat skafferiet, läst studielitteratur i solen, planterat lite blommor och en hel del till. En skön och produktiv dag helt enkelt och jag har på kuppen fått ännu mer sommarnyans på kroppen!

Nu ska maken och jag åka till PizzaHut och köpa kvällens middag till oss. Barnen äter på annat håll så då passar vi på ha, ha. En kall öl kommer nog också slinka ner ;-)

TACK för alla tips på grekiska öar. Har inte bokat än men det kanske sker i kväll!

Kramar och trevlig helg!


En vanlig dag fast lite varmare!



Uppsalafynd från i lördags. Sval vit tunika, perfekt
att ha i sommar som klänning eller med tights.
Passar också bra över bikinin på stranden!



Snart kväll och ännu en fin försommardag har vi fått här i Stockholm! Känner mig lite vilsen i garderoben varje morgon då jag inte riktigt hängt med i väderomslaget. Har inte riktigt fått igång mitt sommarklädestänk, vad har jag egentligen och vilka skor ska jag ha till....men nu har jag förstått att jag måste köpa minst ett par nya skor. Snygga och sköna vill jag att de ska vara då de ska få traska omkring på New Yorks gator ganska snart!!!!!

Har bytt min lediga dag till fredag istället då jag ska göra Nationella prov i NO och laborera i morgon. Det är det sista provet för i år och det är skönt ska ni veta. Sen ska det bara rättas och betygen ska föras in. Ser mitt sommarlov närma sig för varje dag som går!! Lovely!

Sen undrar jag om nån kan hjälpa till och välja grekisk ö åt oss! Kefalonia eller Skiathos??? Om nån varit där kan ni väl skriva en rad och berätta!

Kram

Chiffonje på väg till mig


Mammas fina antika chiffonje som den sett ut i många år. Är så glad
att jag bestämde mig för att behålla och frakta ner den. Hon samlade
alla fotografier på den och de blev fler och fler eftersom familjen
utökades med barn. Tror inte den kommer få samma utsmyckning hos
mig, men vem vet - nått foto kanske får plats på den!


Måndag och veckans jobbigaste dag är avklarad. Solen har strålat hela dagen och termometern visade 26 grader i bilen när jag åkte hem i eftermiddag. Synd att man måste jobba inomhus dessa vackra dagar. Nu är jag solo här hemma ett par timmar och ska ta tag i lite tvätt i kväll. Har haft en bra hjälpreda i sonen som tagit tag i tvätten och vikt undan det som hängde på strecket! Sånt uppskattas!

I morgon har jag en lååång dag framför mig på Universitetet igen. Sista gången för terminen som tur är, för mitt pluggande har inte haft 1:a prioritet den senaste tiden om man säger så. Men ska nog ta mig genom denna utbildning också och få mina Högskolepoäng.

Nu önskar jag alla norrmän en fin Nationaldag och alla andra en härlig kväll!!

Kramar

Home sweet Home


                  
Hemma igen efter många mil i bilen. Resan gick bra och jag fick fyra timmar i Uppsala centrum bara för mig själv i det strålande solskenet. Satt mest och läste, tittade på folkvimmlet, fikade och njöt. Har fått en hel del färg tack vare att jag bara hade ett linne på mig. Såg två brudpar och en massa andra festklädda människor men det kanske alltid är så i en akademisk stad, hur som så gillade jag Uppsala skarpt och det var så skönt att få egentid då jag inte varit ensam på länge.

Nu har jag en hel del uppackning att göra då vi har delat upp mammas hem mellan oss och det blev en del kartonger om man säger så. Har även anlitat Stadsbud för att frakta ner en vit gammal skänk som jag inte kunde skiljas från så den dyker upp hemma hos oss snart. Vet att en släkting till mamma gjort den och hon värdesatte den mycket så det känns bra att jag tog det beslutet.

Nu ska jag bara slappa och titta på tv tills jag somnar. I morgon ska jag titta in hos er men jag vill tacka av hela mitt hjärta för era stödjande och stärkande ord dessa dagar. Ni anar inte hur gott det känns och ni "känner" mig inte ens.

Puss till Er!


När det är som vackrast


Höga Kustenbron och Ångermanälven i solens sken. Solen och ljuset
gjorde mammas begravning ljus och fin. Vackra ord omgärdat av
Peter Jöbacks sång gjorde gudstjänsten till ett fint minne.


Så fick jag då krypa in i pappas famn. Hans kramar och närhet gav
mig tröst under kvällen. Vi hade en mysig kväll med god mat och
dryck på Höga Kusten hotellet med släkten.


Den ångermanländska himlen glödde kvällen då mamma flög upp
till Gud Fader själv. Tror det var mammas sista hälsning till oss och
hon lyckades hänföra oss än en gång.


Skriver några rader för att berätta att allt är bra. Mammas begravning var så vacker och ljus och jag kunde inte önska något mer och den blir ett fint minne. Skönt veta att man klarat av att ordna det så bra.

Dagarna efter nu har vi rensat, packat, skrattat, gråtit och tömt mammas lägenhet. Jag har nyss lämnat den för sista gången och åker hemåt i morgonbitti. Härnösand är i dessa dagar präglat av trippelmorden och vi bor precis vid skolan där barnen gick. Tragiskt. Stannar i Uppsala för makens fotbollsmatch innan vi åker vidare mot Stockholm. Då ska jag bara strosa på stan själv och bekanta mig med den.

Tack för alla fina ord från er. Nu är det över och mammas minne är bevarat i hela min kropp och själ!

Trevlig helg!
Kramar från Ann-Louise

Den slutliga vilan för min älskade mamma



                                  Vi binder en krans 
                                       av minnen
                                   De finaste vi har.
                                        Vi vet att 
                                   de aldrig vissnar
                                       hos oss är 
                                    Du alltid kvar.


Håller på och packar nu för att åka upp till Härnösand efter jobbet i morgon och mammas begravning. Allt är ordnat och jag börjar känna mig lite orolig i kroppen. Tror att allt kommer bli jättefint och minnesfullt men det är ändå jobbigt nu innan.

Kan tänkas att det blir en liten blogpaus några dagar så jag önskar er en skön Kristi himmelsfärdsdag. Mamma får gott ressällskap upp till himlen.

Kramar

PS. Bea klarade teorin och kör upp en gång till den 26 maj. Ni får hålla tummarna lite mer DS.


Tårta & Tankar




Oscars favorittårta med bananer pimpad med Polly -Summer Berries
och flagor av Ritter Sport Strawberry and Youghurt föll alla i smaken!


Söndag och en lugn dag för mig. Familjen är iväg på fotbollsmatcher och Oscar pluggar på teorin för att klara att få sitt Truckkörkort han behöver till sitt sommarjobb. Jag har precis fikat upp den sista biten av gårdagens tårta och ska nu ta tag i lite tvätt. Konstigt att man alltid har tvätt att pyssla med.

Ska också prova de kläder jag planerar ha på mammas begravning på onsdag. Vi åker upp till Härnösand på tisdag så det är dags att ta tag i packningen också. Börjar gruva mig lite nu, att allt ska bli som vi planerat och att jag och framförallt mina barn inte får det för jobbigt. Det som ändå glädjer mig är att min pappa kommer till middagen vi bokat på Höga Kusten hotellet. Behöver en stor kram av honom känns det som!

Ikväll åker Beatrice tillbaka till Linköping för att göra sitt förarprov och skriva teoriprov. Åh vad jag hoppas att hon klarar det och slipper åka dit igen för att göra om det. Snälla ni fina bloggisar -Håll tummarna för Beatrice i morgon!!

Stora kramar!!

LOVE from Day Home




                                            ♥ Always in my heart

Love-kudden från DAY Home är en hyllning till min mamma. Har länge
velat ha den och nu ska den påminna om mammas och min kärlek
till varandra.




God förmiddag!
Hoppas ni har en härlig start på helgen. Min utekväll med jobbet igår var trevlig men jag hoppade faktiskt över femkampen på Grönan. Tyckte det var för blåsigt och kallt så vi var några stycken som gick till Clarion hotell och tog en drink istället. När jag kom hem så var sonens fest i full gång så jag smet upp på övervåningen och låtsades som jag inte fanns. Ville att han skulle slippa pinsamma föräldrar och jag lyckades ;-) Snart drog de vidare så jag kunde gå ner och plocka i ordning innan jag gick och la mig.

Nu väntar tårtkalas med släkten klockan 14.00 så det är hög tid att komma igång och fixa det sista!

Stor kram!

♥ Oscar 18 år ♥


                          Mammas älskling


               
Hipp hipp hurra för Oscar idag!

Så kom då den dagen då man inte har några småbarn att ansvara för längre. Två underbara barn har nu blivit så stora att de får göra som de vill och själv ansvara för sina handlingar.  Och jag är inte det minsta orolig -bättre barn hade jag inte kunnat få!

Idag firas Oscar med familjens presenter, men för honom blir nog morgondagen den stora dagen. Då kommer ett 10-tal ungdomar hit på 18-årsfest och Roger och jag är "utkörda" (jag ska ut med hela skolans personal på Djurgården för att äta middag + femkamp på Grönan). Middag, chokladmoussetårta, fotboll på tv och någon öl ska nog få dem på riktigt festhumör. Ska ställa mig och laga fläskfilégryta till alla ikväll så jag har det jag gör som ni förstår. Men han fyller ju bara 18 en gång så det gör jag gärna! På lördag kommer släkten hit på tårta och firar honom ytterligare.

Nu kom maken hem så nu ska vi ge honom det största paketet!!

Kram från Ann-Louise


I min lilla värld av blommor


Denna söta blombukett stod och väntade på mig i går på jobbet. Med
varmt deltagande från hela skolans personal!! Tänk vilken tur man har
som arbetar med så fina människor i en svår tid.


Sideboarden i vardagsrummet är just nu full med fina buketter, kort
och orkideér från nära och kära. Man ska inte underskatta blommor,
de ger en ny kraft och en känsla av tillhörighet och medkänsla.





Gissa om jag var trött igår när jag kom hem från jobbet? Jo det kan jag lova att jag var. Dagen gick bra och alla är så fina och förstående, även ungdomarna, och jag kände mig bra hela dagen trots alla möten. Efter att ha hämtat Oscar på träningen, svängt förbi McDonalds stupade jag i soffan och klev inte upp därifrån förrän kl. 01.30... fick några timmars sömn i sängen också innan klockan ringde i morse.

Tisdagen har gått lika bra och det är något lugnare idag. Ska hämta Oscar idag med och sen klippa honom innan jag får riktig kväll. Kan ni tänka er att min lilla kille fyller 18 år på torsdag!! Känns helt galet om ni frågar mig!
Snart sitter man här själv och undrar vad de gör och hur de har det...eller inte. Hoppas att han också studerar vidare och bor hemma länge precis som dottern. Hon har kämpat sig genom ett antal rondeller idag i jakten på körkortet och snart, snart kanske hon har den åtråvärda rosa lappen i sin hand!

Nu lite småfix!!

Önskar er en fin kväll och onsdag. Tack för att Ni finns och bryr er!
Kramar ♥



Tillbaka till verkligheten


Ena foten framför den andra...ett steg i taget.
Ny färg i håret och ny tunika från Lindex - mitt nya
liv börjar i morgon.



Då var det dags igen....imorgon ska jag tillbaka till verkligheten och jobbet igen. Om någon sagt vad jag skulle uppleva och känna under dessa 11 dagar som gått sen jag lämnade skolan hade jag sagt att det går inte, det klarar man inte av, men på något sätt gör man det iallafall.

Börjar med en lång måndag på en gång med både morgonmöte och kvällsmöte och en hel del där emellan som säkert ligger och väntar på mig. Nationella prov i Matte och NO för niorna bland annat och en del Optik och Akustik samt lite mosaikarbeten i Bildsalen. Allt har ju fortsatt att snurra även om min värld stannade upp ett tag men nu är det dags att åka vidare i livets karusell.

Önskar alla en fin vecka och var rädda om er och gör bara sånt ni mår bra av!
Kram från Ann-Louise

Välkommen maj ♥


Förrätten vi bjöd på var antipasti med proscutti, salami och grillad
hallloumiost på en bädd av ruccola, avocado, päron och rostade pinjenötter.
Över det hela ringlade jag honung och balsamico. Recepten här är hittade
på olika bloggar men kombinationen min egen och den fick mycket beröm.
Perfekt att man kan variera med olika ingredienser!


Det blev grillpremiär igår men vår nya grill! Marinerad fläskfile och
färsk grön sparris serverades med denna kalla potatissallad och
hemmagjord tsatsiki.


Närmare brasa än så här kom vi inte men det gör inget alls.
Var ganska hett här också ;-)


Goa vännerna och grannarna kom och gjorde vår Valborg mysig.
Det kändes skönt att träffa några andra och spontanskratta igen! Vi
smed planer för sommaren då vi hoppas göra  mer spontangrejer, som
utflykter, restaurangbesök, museér osv. tillsammans!
Desserten blev en enkel ihopblandning av youghurt, hallon, maränger
och digestivekex varvat i ett glas!! Snabbt & gott!



God Morgon!
Vilken fin och god Valborg vi hade i går! Tack R & V för att ni lyste upp vår kväll och för de fina trädgårdsredskapen jag (vi) fick!

Idag är det en annan dag, ingen sol men inget regn heller, och dags att fira svärfar som fyllde år igår. Vi ska till min svåger och svägerska där han "hyrt in" sig för att det ska bli större plats. Vankas god mat igen med andra ord och det passar mig perfekt att bara sätta sig vid bordet idag! Får se om vi får med oss nått barn dit....sonen ska på Bajenmatch och den smäller högre än födelsedagsfest ;-)...och dottern vet man ju aldrig med.

Nu blir det frukost!!

Kramar

RSS 2.0