Nygammal väska

Loppisfynd - Rolig grön väska 20:-

Trött trött trött...kanske inte rent fysiskt men trött på elever som bara trilskas med varandra och som tar tid från undervisningen. Det är nog så att smekmånaden var kort denna termin. Som kaka på moset så hade vi All-Apt konferens efter jobbet så jag har just landat här hemma. Skönt är att jag har lite sovmorgon i morgon och slutar redan vid 14.00!

Var ju på en liten loppisrunda igår och köpte då denna gröna lite roliga väska. Perfekt att ha nu till höstkläderna och när man bara behöver lite pengar med sig när man går ut. Kameran får inte plats i den, men jag behöver en liten väska ibland också och för 20 kronor kan den duga nån gång. Helt oanvänd var den också för lapparna satt kvar.

Nu ska jag äta en sen middag och sen är jag i valet och kvalet om jag ska åka och titta på sonens hockeymatch eller lägga mig i soffan och slappa?

Hoppas ni har en fin kväll och är rädda om er.

Kramisar!!


Sista söndagen i Augusti

 


Blommorna blommar för fullt fortfarande och äppelträdet är fullt av
fina äpplen. Som ni ser är min trädgårdsmästare i farten också!



 En äkta REDA - hylla från 50-talet. Skräp eller charm?


God kväll i stugorna. Idag har jag haft en lugn och skön dag med sol och blåst här i Stockholm. Blev i vanlig ordning bortskämd med nybakt bröd direkt från affären till frukost. Sen har vi fixat ordning i trädgården, planterat lite nytt och klippt gräsmattan, som för övrigt inte varit grönare än nu på hela sommaren.

Åkte sedan på en loppisrunda men hittade inget jättespännande. I går däremot hittade jag denna , i min mening, charmiga REDA-hylla. Tycker de är så fina att ha i lantliga kök och jag har alltid velat ha en själv. Nu ska vi ju planera ett nytt kök, mer "modernt" enligt min familj, så jag vet inte om denna skatt får plats någonstans. (De fula ditklistrade etiketterna ska bort förstås!)

Vad tycker ni? Stanna eller flytta?

Och för er som undrar så behöll jag den bruna jackan! Visst är jag vågad!!:-) Det var ju den jag föll för först, har ju beställt bruna stövlar och har redan flera svarta jackor/kappor.

Hoppas ni har en fin söndag och är laddade för jobbet i morgon ;-)

Stor Kram


Trädgårdsfika med bästa Jessi

            
Min lördag började på bästa sätt med en fikadejt med Jessi på Zetas Café
som ligger i deras trädgård. Så mysigt att fika i härlig miljö, goda bakverk
och uppiggande sällskap!

            
Som ni förstår smakade denna morotskaka ljuvligt med en touch av lime!
Fint när de dekorerar med levande blommor.

            
Här finns blommor, buskar och allt du behöver i underbar miljö.
Köpte med en stor härlig ljusrosa ljung som ska pryda vår trapp i höst!

 
I väntan på Jessi gick jag runt och fotade lite och hittade en katt som mös i solen.
Som ni ser har vi strålande sol idag och jag kisar rejält mot solens strålar.

           
Man hittar så fina dekorationer överallt i trädgården när man ser sig omkring!


Sen blev det en oförutsedd kamp mot klockan då sonen skulle på hockeymatch och skulle få skjuts av vänner. Skönt tänkte jag först då jag inte skulle behöva leta efter ishallen och kunde ta det lugnt med Jessi. Då ringer sonen, som sovit borta, att han inte har några hemmanycklar och alla hans hockeygrejer är inne...

Nu skulle Jessi vidare in mot stora staden för shopping och mys så vi skulle ändå inte umgås så mycket längre men lite snopet blev det. Måste jag säga att det inte är första gången han glömmer sina nycklar och JA jag körde helt lagligt hela vägen hem!

TACK Jessi för en mysig stund, längtar redan till nästa träff!!

Nu är han i alla fall på väg och jag kan pusta ut. Ska åka en sväng till centrumet och lämna tillbaka en av jackorna nu. Vilken tror ni jag behåller??

Stor kram / Ann-Louise


&--------och--------and

              
                     Det har fina paketet kom till mig häromdagen!

               
                      Det innehöll detta underbart rostiga &-tecken!


                                 Som just nu pryder min hylla i hallen!


Fredag , helg, ledig, ja listan över feelgood ord kan göras lång. Så skönt att veta att man får sova ut två morgnar nu!
Annars ska jag tillbringa större delen av helgen i ishallar då sonen har match både fredag och lördag och maken är på Gotland med sitt fotbollslag. Hoppas jag hittar till Järfälla ishall bara........sen hoppas jag på en fika med Jessi däremellan nånstans =0)

Nu ska vi iväg och köpa nya hockeyhandskar (inte billigt) och sen vidare till ishallen......så ser en vanlig fredag ut i en hockeymorsas liv ;-) Vad gör ni själv en fredag i slutet av augusti?

Må gott och var rädda om er!

Kramar

Kärlek till en bil



                                 



Här är vår pärla! Är så glad att vi äntligen har bytt bil och fått en större och bättre bil. Gillade aldrig vår tidigare bil fullt ut , trots att den var fabriksny, och ångrade på en gång att vi inte valde kombi då. Har varit trångt ett par år nu med auktionsfynd och hockeykillar som ska fraktas hit och dit.

Tycker att fälgarna är läckra och nu har vi köpt låsbultar och städat garaget så förhoppningsvis får vi behålla dem. Var inte så noga med att köra in bilen i garaget tidigare men nu ska vi skärpa oss!

I kväll har jag knåpat ihop ett bildkollage till terminens första bildlektion i morgon. Vi har Temaveckor på skolan och terminens tema är -Mat. Gjorde ett kollage av fruktbilder som tillsammans bildade ett äpple som sen monterades på ett annat ark papper och skrev texten -Äpple. Få se i morgon hur uppgiften mottas....tonårigar är ibland svårflörtade ;-)

Hoppas ni mår bra och får en underbar fredag!!

Kramisar till Er!!

Livet är bra skönt




Tänk vad mycket lättare det kändes att ta itu med mina studier igen när jag kan sitta ute i solklänning och läsa litteraturen!. Det blåser en del men solen värmer fortfarande bra så vindpustarna känns bara sköna. Älskar dessa torsdagar då jag får sova ut, ta dagen som den kommer och veta att det bara är en fredag kvar att jobba innan jag är ledig igen! En fredag då jag slutar redan vid 13.30 så jag har något av ett guldschema denna termin.

Att arbeta heltid är just nu långt borta även om jag vet att efter jullovet blir en verklighet. Kanske hittar jag något mer att plugga då jag verkligen gillar att studera varvat med att jobba?!
Ska i alla fall försöka njuta av denna termin även om jag har en stor och krävande slutuppgift att leverera.

parkeringen står vår nya pärla - en Volvo V50. Den är så fin och premiärturen gjorde mig ännu gladare, bilen är jätteskön att köra och uppfyller alla mina krav på en bil, att den sen är snygg skadar ju inte.
Fick även ett paket på posten idag med en sak jag beställt och den motsvarade helt mina förväntningar så jag har många anledningar att vara glad idag! Lovar att visa er både bil och sak senare!!

Nu ska jag gå in och ta ett glas kall Ramlösa- Jordgubb och lime, och fortsätta läsa i solskenet. TACK alla för era synpunkter om jackorna. Jag tar till mig av era kommenterer men har inte riktigt bestämt mig ännu.

Ha en jättebra fortsättning på torsdagen.


Stor KRAM


Jackproblemet igen i bild

 
                  Svårt ta fina bilder så jag lånade dessa från Mandel.

 
                  KAMELBRUN                    eller                         SVART

Okej, vad tycker ni nu? Ska jag slå till på den bruna, svarta, båda eller dissar ni helt?

Onsdagen bjöd på både åska, regn och sol här i Stockholm så det blev ingen svamputflykt idag utan vi stannade i skolan och tittade på en film istället. I morgon börjar schemat gälla så nu blir det snart som vanligt igen och det känns faktiskt skönt! Vi har alltid "Startdagar" första veckan efter sommarlovet och det är bra för att få eleverna att lära känna varandra och så men rutinerna rubbas så det räcker nu känns det som.

Torsdag innebär också att jag är ledig för mina studier som fortgår denna termin också. Läser Specialpedagogik vid Universitetet och ska få till en slutuppgift tills i december. Har klurat på några infallsvinklar men behöver ta tag i det på allvar nu. Ska använda morgondagen till att läsa en del litteratur.

Vi sålde förresten vår bil idag och får den nya först i morgon. En Volvo för första gången...så nu är man riktig Svensson men barn, hus och Volvo. Skönt ska det i allafall bli med en större och rymligare bil, hockeygrejer tar stooor plats!

Hoppas ni har en fin onsdag!

Kramar från Ann-Louise



Svart eller brun?



I dag slutade jag tidigt och åkte på jakt efter nya blommor att pynta trädgården med. Innan blomköpet tog jag en sväng i affärerna och då bara hängde den där i VILA butiken: Den perfekta höst/vinterjackan!

Provade den i brunt och gillade det jag såg. Till saken hör att jag idag beställde bruna nya vinterskor modell höga, ulliga med snörning fram av försäljare på jobbet så det blir perfekt med brun jacka tänkte jag. Sen när jag gick mot kassan fegade jag ur och tänkte safea med en svart ändå...då känner man sig trygg liksom. Tjejen i kassan kunde inte hjälpa mig heller då hon själv lagt undan en av varje färg och inte kunnat bestämma sig.

Nu har jag alltså båda jackorna här hemma och ska prova och känna efter...men jag tror att jag kommer att behålla både den svarta och den bruna då modellen är en riktig favorit och jag känner mig snygg och klädd i dem ;-) och det är ju en fördel.

Hjälp mig nu!!!!!  Vad tycker ni utan att ha sett dem. Svart eller brun???

Kramar

UPDATE: Visar bilder i morgon. Har inte hunnit i kväll helt enkelt =0). Sov gott!!

Sugen på sallad






Kycklingsallad med sparris och parmesanflarn

Ingredienser

1 paket kycklingfiléer, färdiggrillade eller stek/grilla egna
1 knippe gröna sparrisar
15 st cocktailtomater
Blandad grön sallad
1 msk pinjenötter att garnera med

Parmesanflarn

2 dl parmesanost grovt riven

Dressing

3 msk olivolja
1 msk balsamicovinäger
salt  & peppar

Tillagning

1. Sätt ugnen på 250°. Fördela osten på bakplåtspapper med en matsked.
2. Låt osten smälta hastigt i ugnen (det går mycket snabbt), ta ut plåten och låt svalna.

3. Skär sparrisen i 5cm långa bitar och koka upp i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och
    låt svalna.

4. Skiva den grillade kycklingen tunt. Blanda samman med sparrisen, tomaterna och
    salladen, häll över dressingen och dekorera med pinjenötter.

                                                                                                                            www.alltommat.se
                                     _________________________________________________________

Gott, gott, gott hade detta varit men det hann jag inte med idag även om det är snabbt fixat om man köper färdiggrillade kycklingfiléer. Spar det helt enkelt till en annan dag.

En måndag är alltid måndag och jag är trött idag. Har ändå haft en soft dag på jobbet men min inspiration är inte på topp och då känns det segt. Önskar mig massor av idéer till i morgon och bollkänsla då vi ska spela minigolf med eleverna!

Nu ska jag på hockeymatch!

Kram


Saknar....

 
 

                                      ___________________________
                                             Foto & Kollage: Ann-Louise


Söndagkväll och jag laddar för att jobba i morgon igen. Kommer på mig själv att tänka på sommaren som varit och vad jag hunnit med under mitt sommarlov och det blir faktiskt en hel del!


Midsommarfirande med goa vänner.
Sköna dagar hos mor och far i Ångermanland.
Auktioner och loppisar har besökts.
Sovmorgnar.
Middagar med vänner.
Härlig sol & bad vecka i Grekland.
Besök hos Jessi i E-tuna.
Födelsedagskalas för mig och dottern.
Slöa dagar i solsängen.
Övningskörning med Oscar.
Härliga luncher i Rosendals trädgård.
Shopping i massor.
Roadtrip genom Europa till Belgien.
Roliga dagar hos Lena i Bryssel.
+
en massa annat också......


...så det kanske är okej att jobba ett tag nu ändå? Men visst är det skönt med sommar och semester!!

Massor med kramar till alla er som kämpar på!


The white Project


                       Hallen från vardagsrummet



        Hallen från ingången + Nickes lilla kaninhem.
                        Trappen ska också bli vit!!


                      Ingång till köket från hallen


                             Mitt lantliga kök

God morgon!
Kommer ni ihåg mitt projekt som jag höll på med för några veckor sedan? Jag var i full färd med att måla våra lister och garderobsdörrar i hallen vita. Fick måla några lager men det blev vitt och jag är så nöjd! Dottern däremot tycker det ser ut som ett sjukhus, men henne förstår man sig ju inte på...skyller på att hon fortfarande är tonåring ;-) Hon vägrar låta mig måla öppningen till vardagsrummet och balken i taket vita och jag håller nog med henne, de får förbli bruna.

Den uppmärksamme ser nog att jag har de gamla fula handtagen kvar på garderoberna. Har inte hitta de perfekta,men har inte letat så noga heller sak jag erkänna, man blir hemmablind och glömmer.

Solen skiner och jag har just ätit en god frukost med frukt och pumpabröd. Är lite bortskämd på helgerna då maken alltid åker och köper färskt bröd till oss när han vaknar!
Planen idag är att åka till Stadsmissionens loppis i Liljeholmen och kika och sen har dottern fotbollsmatch och sonen hockeyträning. Så vi får nog denna söndag att gå också!

Ha en bra söndag alla rara bloggare!

Kramis

Höstfint från Zara



 
Svart koftjacka från Zara över min puderrosa klänning från Monki.

Oj vad jag har städat och fixat idag! Har tagit det lugnt, pysslat lite mellan dammtorkningen och svabbandet. Men nu är det fint och luktar gott här hemma igen. Har även rensat ut lite sommarskor och sånt man inte kommer att använda mer och tvättat massor av maskiner. Beatrice har kommit hem så nu har jag sällskap och vi väntar hem grabbarna om ett par timmar från Dalarna. Lång resa för dem och hockeyn gick så där har jag fått rapport om, både vinster och förluster.

Kvällens middag ska strax förberedas. Tänkte göra vitlöksostfyllda lövbiffar med ugnspotatis, sallad och dricka ett glas rött till. Köpte hem jordgubbar igår trots att de var superdyra så de ska mumsa på till efterrätt.


Önskar er alla en mysig lördagskväll. Var rädda om Er!

Kram Kram ♥

Stilla lördagsmorgon


                      Frukost och Nyhetsmorgon.


Vaknade tidigt och regnet smattrade mot rutan så det känns helt okej att tillbringa dagen inomhus. Ledig lördag och jag har tagit en paus i mitt städande och fixande med en kopp kaffe och goda kalkonmackor. Är helt ensam hemma och njuter av att få fixa vårt hem utan att bli störd ;-). Det blir en del oreda när man är fyra personer som har en massa aktiviteter för sig på vardagarna må ni tro, så ofta blir det helg innan man hinner och orka ta tag i det. Sen är det ju två våningar att städa så det tar sin tid.

Nej, nu ska jag gno vidare!

Kram


Zara och hockeypremiär



Nyss hemkommen efter en lång men trevlig fredag! Hade en lika skön dag på en strand idag, solen sken men det blåste lite mer. Måste säga att det är en ynnest att kunna tillbringa stora delar av arbetsdagen utomhus nu när sommaren tar sina sista suckar. Hoppas på fint väder nästa vecka också då vi planerat in utflykter, minigolf och svampplockning på schemat. Bra sätt att få ihop gruppen också och vi behöver faktiskt inte göra så mycket, de sköter det så bra själva. Känns ibland som om man rör till det när man vill göra en lek eller övning!

Direkt efter middagen åkte vi på sonens hockeypremiär. Passande nog nära Forum Nacka så jag passade på att ta en sväng i affärerna där innan matchen. Ingen är väl förvånad över att jag kom hem med en påse från Zara med ett plagg från deras höstkollektion ;-). Köpte även en fin turkos halsduk på JOY. Oscar sa att det är precis din stil mamma, när han fick se den!

Hur matchen gick? Jo då de vann med 2-1 och i morgon klockan 6.00 åker de upp till Säter i Dalarna för en cup! Så nu börjar livet bli som vanligt igen efter semestern = hockey och fotboll varje dag, vardag som helg =0).

Ha nu en riktigt skön helg!

Stora kramar / Ann-Louise

18 december 19.30...


                                                   Peter Jöback


 ...ska jag, min syster och lilla mamma än en gång njuta av Peter Jöbacks julkonsert! Det blir tredje gången vi laddar upp julstämningen på detta underbara sätt. Vi tycker alla att Peter är en fantastisk sångare med en utstrålning som är få förunnat. Att han dessutom är en riktig entertainer och rätt så söt är bara bonus.

Fick tag i riktigt bra biljetter på parkett i Globen (ja, det heter inte så -jag vet) så vi kommer att kunna njuta av alla gester och miner på nära håll. Har sett allt han gjort här i Stockholmstrakten under flera år som Cabaret på Tyrol, konserter på Cirkus och Oscarsteatern och som sagt flera julkonserter.

Snart släpper han ett nytt album också som ska bli spännande att höra. Kanske har han fått nya influenser då han bott i New York det senaste året.

Nu hoppas jag på ännu en skön dag i omgivningarna i morgon. Sol önskas...men nu längtar jag nästan till december!

Ha det bäst!

Kramar


Skön dag på jobbet!


Vacker miljö med Saltsjöbaden på andra sidan sundet.
Allas vår Carola bor på toppen säjs det.

I dag kom barnen tillbaka efter sommarlovet. Efter upprop i Idrottshallen, samling i klassrummet och lunch tog vi en promenad ner till ett bad som ligger granne med skolan där jag arbetar. Så skönt att kunna ta det lite lugnt så här i början och låta eleverna känna på varandra. Vi har fått sex nya elever till klassen så mycket är nytt både för dem och oss lärare.
Vi har så fin miljö runt skolan med många smultronställen som vi försöker ta till vara på och sämre arbetsdagar kan man ju ha än att sitta på en klippa i Stockholms skärgård och småprata med eleverna om deras sommar.

 
Sköna dagar med kollegorna i sensommarsolen!

Närområdet kring skolan består av villor och radhus och de flesta husen är riktigt, riktigt fina. Ett av mina favorithus finns på vägen till badet och ser ut så här:


Här hade jag gärna bott och då fått väldigt nära till jobbet ;-)

Idag har jag kört själv till jobbet och det gick väldigt bra men gud vad svårt det är att följa hastighetsberänsningen exakt. Jag måste erkänna att jag av någon anledning gärna kör 55 där det är 50 osv, inte stora avvikelser men nu är jag supernoga med att följa dem på pricken.

I kväll blir det Spagetti Bolognese, alla ska träna och det finns en del tvätt att ta tag i för mig. Jag är ju materialare i vår familj känns det som och trivs faktiskt med det! Finns inget bättre än nytvättad tvätt!!

Ha en fin kväll

Stor kram

En ny dag - nya möjligheter



     Mina fina äpplen på trädgårdens enda äppelträd!


                        ♥-----------------------------------♥

Idag har jag en bra dag.
Jag känner mig stark, modig och jag har tillit till mig själv.
Idag klarar jag allt.

Jag känner mig lugn, avslappnad och jag kan hantera saker som dyker
upp på ett avslappnat sätt.
Jag känner mig ödmjuk och tacksam för det jag har och jag älskar livet.

Idag ska jag göra andra i min omgivning glada för att jag mår bra av det.
Jag lever i nuet, gör precis det jag vill göra - för att jag är värd det !

                         ♥-----------------------------------♥



Detta har varit mitt mantra idag då jag vägrat ha en skitdag igen! I dag är en underbar dag och jag fick skjuts till jobbet ;-)

Hoppas ni alla har en fin dag i solen, det är ni värda!

Kramar

...än är skitdagen inte slut...

     
Förlåt.......


Man tror inte det är sant men jag krockade med en räv på motorvägen nu i kväll när jag skulle hämta Oscar från hockeyn. Fattade inte vad som hände när bilen i filen utanför mig började svänga hit och dit.....tänkte att nu fick han vattenplaning och sekunden efter så smäller det!

Och vilken hemsk smäll sen !  Just nu är jag glad att jag fick mina fortkörningsböter tidigare idag för det gjorde att jag bara körde 80km/h på motorvägen och det kanske räddade oss idag!

Bilen är skadad ( typiskt också då Roger skulle åka och värdera den i morgon....ska köpa ny ) men vi är hela om än lite omskakade.

Kanske finns det en mening med saker som händer fast man inte förstår det först? Har nog en skyddsängel där uppe!


Sov gott och kram!


BED HEAD and BAD DAY




Min absoluta favorit när det gäller schampo och balsam är Dumb Blonde från TIGI´s BED HEAD serie. Kanske tänker man att den bara passar till de som blekt eller ljusfärgat sitt hår men den fungerar på alla hår som är behandlade på kemisk väg.

Jag tonar mitt hår mörkare med en tvåkomponents toning vilket är hyfsat skonsamt men man känner att även den svaga väteperoxiden påverkar håret. De här produkterna stänger igen fjällskiktet på hårstråt så det känns mjukar och framför allt glansigare då ljuset reflekteras bättre.
Fungerar alltså bra på mig så om  ni har tonat, färgat eller slingat hår och vill ha ett bra schampo och balsam, prova dessa!

Min tisdag har kanske inte varit den bästa i mitt liv. En lite förarglig och något pinsam situation gjorde min morgon jobbig. Något förkortat så skulle jag klippa min kollega före arbetstid och vi brukar göra det hemma hos honom då han bor granne med skolan. Nu tog vi en rövare och lånade skolans lokaler och tror ni inte att min nye rektorn har vägarna förbi.....kände oss något dumma. Han tittade, sa att han också skulle behöva en klippning, framförde sitt ärende och gick....... vi skrattade gott efteråt men den pinsamma känslan satt kvar länge.

Sen på hemväg i bilen på väg till tandläkaren sitter jag och kör i andra tankar och märker inte fartkontrollen......åkte alltså  för fortkörning. Körde 41 km/h på en 30 sträcka...inte bra och jag var skakis länge och 2400 kronor fattigare. Det var första och sista gången säger jag bara, man får sig en knäpp på näsan vilket är nyttigt.

Tandläkaren gick däremot bra!!

Hoppas er dag varit bra och mindre händelserik än min!

Kram från en Ann-Louise som skäms =0(

Tapas & Antipasti


Hittade dessa glansiga recepthäften på ICA Maxi idag och bara utsidan
gjorde mig glad! Det brukar oftast vara tråkiga i designen men dessa
fångade mig - Tapas & Antipasti


Läckra bilder och snyggt upplagt på fina fat gör inte det hela sämre!


Alla recepten verkar enkla och urgoda när man tittar på bilderna. Dock svårt
fota glansiga sidor så jag tog utan blixt!



Bjuder på detta läckra recept på "Glaserade vitlöksklyftor med Parmaskinka".
Som ni förstår nu så är det Ridderheims färska delikatesser som recepten
bygger på, ni vet de som ligger i marinad som man köper i lösvikt.

Måndagen är avklarad, middagen uppäten och bortplockad så nu ska jag bara softa framför TV´n och läsa mina favoritbloggar. Resten av familjen är på eller på väg till träningar så jag får en stund för mig själv, vilket jag kan tycka är skönt ibland. Har ju människor omkring mig hela dagarna med en något högre ljudnivå än önskvärt stundvis så mina ensamma stunder är som rekreation. Att bara få vara tyst en stund, ha tyst runt omkring mig skattar jag högt. Sen är det roligt igen när familjen kommer hem och man får prata igenom dagen med dem.

Gårdagen och idag har nog varit mina bästa i loppissynpunkt på länge. Som ni vet hittade jag en registreringsskylt igår och idag sprang jag av en händelse på en hemvirkad pläd av mormorsrutor! Galet billigt också; 40 kronor bara! De är två av de saker som jag värderar högst på loppisar.....ja jag vet att jag är knäpp men det är ju som en skattjakt man vill vinna....!! ;-)

Ha nu en skön kväll vad ni än gör för det ska jag ha!!

Kramisar till Er!

Sommardag i city


                                                  Ser ni nått nytt.......?

               




Vi hade en jättetrevlig lördag med vännerna igår och de bjöd på goda Enchiladas och vin. Jag blev så proppmätt så jag blev matt och satt och ojjade mig i soffan....men det var så gott. Brukar inte göra Enchiladas själv men ska genast börja för de var supergoda, fyllda med kyckling m.m.

Dagen har jag tillbringat i Stockholms city och strosat omkring i det soliga men lite blåsiga vädret. De har loppmarknad på Hötorget varje söndag så jag tog en sväng där och tittade och minsann hittade jag inte en till gammal registreringsskylt! Har ju några sen tidigare med beteckningen Y för Västernorrland men den här var med beteckningen A för Stockholm!  Dessa brukar bli dyra på auktioner då fler och fler vill samla. Kul att ha en Stockholms skylt nu också!!

SJag fyndade också en vit pressglasskål och en gammal "Hafregrynsburk". Dessutom hade de boklådor med massor av böcker, både gamla och nya, längs hela Drottninggatan så där tillbringade jag nån timme också. Så har ni vägarna förbi Stockholm en söndag ska ni absolut gå dit och titta!

Nu väntar jag att finalen på 100 meter i friidrottsVM ska starta! Spännande ;-)

Önskar alla en bra kväll och måndag!

Stora kramar

En lördag med vänner


Den här söta ljust ljust mintturkosa koftan fick följa med
hem från Sisters. Gillar den färgen mer och mer och är
perfekt att bära till både svart och vitt.


Efter en sovmorgon till 9.00 har jag nu hunnit ta en sväng i butikerna. Målet var att köpa gladiolus till våra vänner Rickard och Veronika som bjudit oss på middag i kväll. Ska bli så kul att uppdateras lite om deras sommar och de resor de gjort. Vi bor väldigt nära varandra, våra söner går i samma gymnasieklass och spelar i samma hockeylag, så det är perfekt att umgås med dem. Dessutom är de supertrevliga och vi trivs tillsammans.

Maken dammsuger för fullt, sängen är nybäddad och tvättmaskinen går. Det gör den i och för sig jämt...numera har man ju fyra vuxnas personers kläder att tvätta ;-) Ska fixa med lite mer städning och plock när solen gått i moln för nu vill jag sitta ute så länge det går och lapa sommarens sista strålar.

Hoppas ni får en skön och rolig lördagskväll mina vänner!

Kram

Nu är det Fredagsmys...


 Rosa rosor från trädgården i IKEA - vasen får pryda sideboarden i kväll!


Tänk vad bra det känns att det är fredag igen trots att jag bra arbetat två dagar denna vecka! Men det är en speciell känsla i kroppen när man lämnar arbetet en fredageftermiddag. Alla säger "Trevlig helg" och har ett leende på läpparna.

En tanke kom till mig igår när jag hörde att pappersbruket på min barndoms hembygd ska skära ner en massa personal, vilket är förödande på en sån liten norrländsk ort. Den tanken är att jag är så tacksam över att ha ett jobb!! Att folk blir glada när man kommer, att man behövs och är en viktig del av samhället. Jag bidrar med något och får så mycket tillbaka av andra människor vilket bidrar till att jag mår bra!

I bland gnäller man på jobbet, tycket det är jobbigt när semestern är slut men jag skulle aldrig vilja vara utan ett jobb. Så den känslan ska jag försöka leta fram varje dag när klockan ringer och det är dags att ta sig till jobbet trots trotsiga elever och snöstorm.

Nu ska jag laga i ordning kvällens äkta svenne fredagsmysmiddag - Tacos, och dricka en kall öl till det och vara nöjd med att livet är bra gott ändå!!

Stor kram ♥

Tredje plats i Kockduellen


Vår dessert var chokladmousse med physalis,
limemarinerad fruktsallad på en gyllene spegel.


Jag överlevde första dagen på jobbet efter semestern! Nej så farligt var det inte, det var faktiskt roligt att träffa alla goa arbetskollegor och höra om deras sommaräventyr. Någon hade gift sig, en annan rest runt i Vietnam och så vidare.

Visst blir det många möten och en massa information så här i starten men sen hade vi "Kockduellen". Det gick till så att ett företag - Smac - kom ut till skolan med råvarubackar fyllda med det vi skulle laga en huvudrätt och dessert av. Vi delades upp i lag och sen hade vi 1,5 timme på oss att laga maten.

Allt skulle bedömas som menyn, samarbete, ordning och reda, smak, dukning, uppläggning m.m. av representanter från Smac. Vi fick t.ex. en hel ryggbiff. potatis, bulgur, svamp, grädde, choklad, frukt, grönsaker, honung m.m. och skulle skapa något utifrån detta. Mitt lag kom på hedersvärd tredje plats av tio!!

I morgon fortsätter möten med planering och annat i arbetslagen. Ska försöka komma i säng tidigt för nu är jag trött!

Kramar

Brysselshopping

Tees till Oscar och en killscarfs till hösten.


Tee till Beatrice, sockor (hon älskar att få såna!) och en
makeupborste från ID. Minerals. Hon fick lite mindre då
hon just shoppat loss i London själv!



Så söta! Mapp, plastfickor, register och anteckningsbok
kommer göra min jobbstart roligare hoppas jag!



Pyssel till mig! Nageldekorationer och applikationer till
kort, tavlor eller vad man kommer på.

Mysiga babyblå stickade sockar att ha till mysdressen

i höstmörkret när man är lite frusen. Ja som ni ser så

faller jag för allt som är sött...


Har länge sökt en svart väska som är lagom stor och med
bra fack och här är den!


Av farten så blev det en brun mjuk väska också.
Den här har axelrem man kan knäppa loss om man vill.


Kappa i beige som kommer att bli bra till hösten. Klassisk 
look med ett bälte man kan ta av. Då syns de små små vecken
i midjan som ger en fin klockad form. (Fattar ni nått?)


Vet inte om alla är intresserade av vad jag shoppat och stått ut med att läsa ända hit ner? Jag tycker i allafall att det är kul med större bilder så man kan se ordentligt på sakerna, så därför blev det så ;-)

Min resväska var full nu när jag åkte hem. Man har ju lite begränsning vad gäller bagaget när man flyger annars hade jag nog kunnat shoppat mer. Inte för att jag behöver men det är kul när utbudet är ett annat än det man är van. Köpte mest användbara saker jag och barnen behöver. Maken fick en flaska champagne!

Nu ska jag ladda för att åka till jobbet i morgon. Har sovmorgon till 10.00 men jobbar till 20.00 då det är festligheter på gång så här direkt. Kockduell har jag hört talas om och det är kul att göra något tillsammans med arbetskamraterna direkt.

Önskar er en skön onsdagskväll.

Stor kram


Hemma igen!

Brussles International Airport  7.30 i morse. Fick skjuts
dit av Lena och det var skönt. Blå himmel och ännu en
solig dag väntar Brysselborna.


Flygplatsen är stor i flera våningar med en ordentlig
säkerhetskontroll. Man får åka rullband långa sträckor
och flera rulltrappor innan man är framme vid gaten.

Gårdagens hemmakväll bjöd på sallad med grillad
halloumiost, god rosé i glasen och jordgubbar som dessert.

TACK Lena för resan ner och för att jag fått husera hos dig igen!

Så nu är jag på hemmaplan igen och har kramat om mina kära! Hade sån tur att maken stod och väntade på mig när jag landade så det blev bil hem också, och det var jag tacksam över må ni tro!

Nu har jag packat upp och delat ut lite presenter, gått nått varv här hemma och kollat in blommor och sånt. Sitter nu och bloggar till sonens musikdunk från övervåningen så jag känner mig verkligen hemma igen  ;-)

Ska visa er min shopping senare idag då jag hunnit fota allt. Ha det så bra till dess.

Kramar


Turist i Bryssel


Med något slitna ben efter gårdagens shopping har jag idag tagit mig till fots genom Bryssels turistkvarter.
Vädret har varit molnigt om än varmt och nu till kvällen har solen kommit fram igen!


Mitt första fotostopp var vid den pampiga Cathédrale des Saint Michel et Gudule, som ligger strax nedanför Centralstationen. På den här kullen fanns redan år 1047 ett kapell helgat åt ärkeängeln Mikael. Den nya katedralen stod klar omkring 1480. I den lilla parken framför katedralen finns fasta trävilstolar man kan lägga sig och vila i.


Tog min sedan genom Galeries Saint-Hubert. Den var den första i sitt slag i Europa när den byggdes 1846. Här finns lyxbutiker, restauranger och teatrar.


                                                  GRAND PLACE

Hit kommer alla turister i Bryssel. Det stora torget med Hotel de Ville - Rådhuset med sitt torn (96.meter högt) som syns från flera platser i Bryssel. Till saken hör att Bryssel är väldigt kuperat med mycket backar i stan så man får lite motion under dagens lopp, därav mina trötta ben!

Maison du roi - kallas för Kungens hus och inhyser Bryssels stadsmuseum idag.


Torget är stort och här ser man det från ett annat håll. Husen har fått namn efter olika gillen och i det här huset huserar t.ex mjölnarna. De har blomstermarknad där också, såg stooora olivträd jag gärna tagit med hem!


Neuhaus - Belgisk choklad i stora lass. Köpes i lösvikt och är försvinnande gott!

 
Finns även färdiga askar att köpa!        Smält choklad rinner ner till skålen!

                                                    Manneken Pis


Här är han -  inte större än 60 cm men är Bryssels mest sedda pojke. Han är en symbol för belgarnas missaktning av samhället - typ "Det skiter jag i".


 
Cappuccino (man får grädde på om man inte säger till....) drack jag på ett café i Ilot Sacré - Den heliga ön- som kvarteren runt Grand Place kallas. Bildbeviset.....men gud så trött jag ser ut  ;-)

 
Två sidor av Bryssel. Står mitt på torget och tar bilder åt båda håll - åt ena hållet Théatre de la Monnaie och åt det andra stort kontorskomplex. Vid teatern startade den Belgiska revolutionen 1830.

Avslutade dagen med en sväng på Rue Neuve i dag också. Såg denna häftiga skyltning i Diesel´s skyltfönster och dess läckra skor på Sacha. Vill ha men köpte inte..lite dyra ;-) Köpte en höstfräsch beige kappa i allafall och en del söta anteckningsböcker och annat jag gillar. Visar all shopping sen när jag kommit hem.





Avslutar med en rolig figur som helt plötsligt dök upp i ett gathörn. I morgon åker jag hem och ska ta tag i vardagen igen. Nu ska jag äta middag med Lena, blir en hemmakväll i kväll och det tycker benen känns bra!

Tack för kommentarerna! Ska titta in till er alla när jag är hemma och i ordning igen.

Kramar till alla


Min måndag 090810


Rue Neuve - en affärsgata som aldrig tar slut!

Piadina Caprese med mozzarella och tomat, latte och

marängbakelse med färska bär blev min lunch i solen.

Satt länge och tittade på folket som passerade och njöt
av stunden.


Kyrka på rue Neuve som spelade "Killing me softly" med
klockorna vid varje halvtimme. Väldigt oväntat men charmigt!

 
Typiska hus strax ovanför GrandPlace, smala men höga och det stora Palais Royal.


Paraplyet åkte fram då det helt plötsligt kom en skur då
vi var på väg till restaurangen.
Jag har min nya korallfärgade klänning på mig!

Sen middag på italienska restaurangen Classico,
vi var nästan enda gästerna så sent på kvällen.


Pizza Classico - färska tomater, parmesan och ruccola -
avnjöts med några glas rosé. GOTT och fräscht!


Tiramisu till efterrätt så klart när vi var på en italienare och åt!
(Lite naggad i kanten då vi kastade oss över den)

God natt och sov gott!

Kramar


I en våning i Bryssel....

               
            ......sitter jag nu och bloggar utmattad efter dagens shopping!

 
 
Dörrarna i våningen är höga, en del med färgat glas i de andra med speglar.

 
 
Vita möbler och svensk nostalgi gör att jag trivs jättebra!

 
 
Högt till taket och vacker stuckatur ger ett stilfullt intryck. Tavlan har en vän målat.

               
                Det bästa jag har finns lite här och var också så jag
                känner mig som hemma här även om jag saknar er!!

Det blev ett shoppingmaraton idag på si så där sex timmar.  Resultatet blev två nya väskor, t-shirts till Oscar, scarf, t-shirt till Bea, nageldekorationer och underkläder. Allla dessa timmar spenderades på en och samma gågata (!!!!), rue Neuve, och det fanns affärer jag inte hann in i också. Då förstår ni att man har att göra här i Bryssel!

Jag har inte varit så mycket turist idag och fotat, bara lite, men i morgon ska jag ta mig till de klassiska ställena, Grand Place, Maniken Pis och fota så ni får se hur der ser ut.

Nu ska jag packa upp mina väskor och njuta av dem! Snart kommer Lena hem och sen ska vi ut och äta middag.

Kramar

Tyskland-Holland-Belgien

Jag älskar skyltar som ni vet!! Någonstans i Tyskland.


STAU -låååånnga bilköer på Autobahn. Satt över två
 timmar i köer..men vad gör det när man har bra sällskap
och är nykissad!


Gränsen till Holland.


Matstopp på MacDonalds i Holten, Holland.
Minns inte när Mac-mat varit godare!!


Någonstans i Holland.


Platt, grönt och en massa boskap överallt.........


....och en och annan väderkvarn.

 
Här är min utsikt från balkongen någonstans i Bryssel i morse!


God Morgon världen...känner mig som en resereporter  hi, hi!
Vaknade till en blå himmel och en sol som strålar på ett vaknande Bryssel. Lena har redan promenerat i väg till sitt arbete, första dagen efter semestern stackarn, och jag ska snart ta en dusch och bege mig ut i solskenet. Det är en ljuvlig känsla att veta att en fin huvudstad väntar på mig och jag kan ta dagen precis som den kommer! Ska verkligen försöka njuta de sista dagarna på min semester.

Har fotat lite i Lenas våning, ja det är nog mer våning än lägenhet känns det som, och ska visa er det senare. I kväll ska vi ut och äta på någon trevlig restaurang så det blir nog mer foton då också + att kameran får följa med ner på stan nu!

Ha det så bra mina vänner!

Kram Ann-Louise


Godkväll Bryssel!

                 

Hej nu är vi framme i Bryssel efter att ha kört 160 mil på två dagar! Vi är glada och hela (bilen med) och slappnar av med en flaska champagne. Tänkte visa er bilder från vår resa men som ni förstår är många tagna genom bilfönstretoch kanske mest roliga för mig...men vill ha bloggen som en dagbok så ni får hålla till godo!


                      Gyllene Uttern vid Vättern. Åt lunch på väg söderut.
                    
 
             Fin miljö att äta i och underbar utsikt över Visingsö i Vättern.

              
                               På väg över Öresundsbron till Danmark.
              
 

                                          Solnedgång över Danmark

                   
                   

                            På väg till Tyskland med färjan till Puttgarden
 
 
Ja som ni redan vet så övernattade vi på hotel Gremersdorf som var helt OK.

Nu har ni sett hur jag tillbringade min lördag! Jag körde ända ner till Öresundsbron från Stockholm där Lena tog över. Gick förvånandsvärt bra att köra med lite trafik och ett strålande väder utanför. Nu ska jag dricka upp champagnen och bädda min säng här i Bryssel. I morgon väntar buss 71 på att ta mig ner till rue Neuve och shoppingen!

Återkommer med del 2  av min roadtrip i morgon. Den går mellan Danmark, Tyskland, Holland och sist Belgien!

God natt och var rädda om er! Jag är så glad att vara framme! Ska försöka hinna titta in till er i morgon så det blir nog lite tunt med kommentarer från mig just nu....men tar igen det sen!

Kramar


Sverige-Danmark-Tyskland


                        Hotel GREMERSDORF - Zum Grunen Jäger


Här är jag nu och ska strax lägga huvudet på kudden i en skön hotellsäng i norra Tyskland. Vi har precis avslutat en äkta tysk supé men en halv liter öl till - Weissbeer naturligtvis!
Vädret är underbart och det är 21 grader varmt fast klockan passerat midnatt och vi satt ute och åt till syrsornas sång.

Resan har gått jättebra och vi såg en fantastisk fin solnedgång innan vi stannade här för natten. Ska visa fler bilder sen och blogga mer men ett trögt internet och en trött Ann-Louise sätter punkt för nu!

Ha en fin fortsättning på helgen och på återseende!!

Kramar från Tyskland


Mot Europa!

Nu åker vi!

Hoppas kunna blogga när vi är framme för övernattning i Tyskland i kväll.
Ha en fin sommarlördag tills vi hörs igen mina vänner.

Stor kram

Sommarbrun igen


Skön slappar dag i solsängen med inspirerande läsning
och Piggelin som avsvalkning i sommarvärmen!

I dag skulle man varit vid havet och fått lite svalkande vindar på sig men jag har tillbringat min dag i solsängen för att bättra på sommarfärgen lite eller mycket om ser på resultatet. Har alltid gillat att sola även om det idag har varit i varmaste laget även för mig. Det har gått åt några Piggelin må ni tro.

Nu har jag gått ett varv i huset och fixat, vattnat blommor, sagt hej då till barnen som ska sova borta i natt men har packningen kvar....och middagen. Blir nått lätt idag då bara jag och maken ska äta hemma.

Vi kommer att ta oss genom Sverige i morgon, åka över bron till Danmark och kanske övernatta där. Orkar vi tar vi färjan över till Tyskland och sover där innan vi på söndagen fortsätter ner genom Tyskland, Holland och slutligen Belgien. Har sedan två hela dagar i Bryssel då jag ska gå igenom deras utbud av shopping. Har ett par favoritgator där jag alltid brukar hitta något trevligt. Kanske tar jag tåget upp till Antwerpen en dag också, en trevlig stad med mysig atmosfär ca. 50 minuter bort.

Nej nu ska jag åka och köpa nått ätbart. Vin är väl inte att tänka på då man ska köra i morgon. Men vinbärssaft med is är gott också!

Mysig fredagskväll önskar jag er!

Kram

Så HIMLA fint!



 
Är nu ägare av fyra tallrikar i färgen Pearl och fyra i färgen Prime rose.
Åtta tallrikar som skulle kostat 2400:- i ordinarie pris fick jag nu för drygt 600:-!


Som ni ser kunde jag inte glömma rean på HIMLA och när jag sedan såg Anna-Starwoman´s blogg förstod jag att jag är dum om jag inte köper fler tallrikar nu när det är så bra pris. TACK Anna för att du inspirerar mig...känns som jag kopierar din shopping som en copycat men du förstår nog att jag inte kunde låte bli!

Sagt och gjort så hängde jag på låset i morse och köpte fler så nu har jag åtta tallrikar sammanlagt. (Till saken hör att försäljaren bara tog betalt för sex tallrikar istället för sju....!!) Ska bli så kul att duka upp middagar med dessa sötnosar sen.

Mina resenärer kom hem välbehållna igår om än lite trötta och Bea sover ännu. Det blev en titt på shoppingen och foton igår innan vi la oss och min dotter har funnit en ny favoritbutik i London -Boots. En blandning mellan skönhet och apotek och hon har nog handlat upp deras hårvårdsortiment för lockigt hår. Jag fick även min beställda nagelvårdsprodukt från Sally Hansén och ett par fina lattemuggar från London Eye.

Nu ska jag sola och njuta av mitt tallriksinköp. Lena är på stan och gör ärenden och träffar bekanta så ikväll börjar planeringen inför resan i morgon! Ska bli så kul!

Ha nu en skön dag där ute!

Stora kramar / Ann-Louise

En vecka kvar...


....av semestern sen ska man jobba likt fjärilen för att överleva.
Jag lever inte för att jobba nämligen utan jobbar för att kunna leva!



I dag är en bra dag för Beatrice kommer hem från London! Likt en lejonmamma saknar jag känslan av att ha min flock komplett när jag går och lägger mig om kvällen när någon är borta. Inte så att jag inte vill att hon ska resa men visst är det skönt när hon kommer hem igen! Hoppas svininfluensan stannar i GB!

Hon blev jätteglad igår när jag kunde meddela henne att hon är antagen till att läsa Idrottspsykologi vid Stockholms Universitet i höst. Inte hennes första val, som var Juristlinjen, men det är sjukt höga antagningspoäng där och rekord i sökande i år också. Beatrice blev stor vid fel tillfälle - stora barnkullar när hon föddes och lågkonjuktur gör det inte enklare direkt. Men hon är glad över att ha något att göra i höst och hon får fundera och kämpa vidare.

Solen skulle stråla från en klarblå himmel idag också men det gör den inte. Det känns OK då jag fått mycket gjort hemma idag. Målat en hylla vit, plockat och kokat mer vinbärssaft, tvättat, hämtat ut Euro till resan och ska snart tona håret. Måste fundera ut den ultimata packningen också....men det hjälper nog inte kom jag på då jag är helt värdelös på det och packar fel saker trots att garderoben är full.

Skiner solen hos er? Njut i så fall och ha en fin fin dag vad ni än gör, även ni som har moln idag!

UPDATE: Solen kom tillbaka runt 16.00 så det blev en ännu bättre dag idag!!

Kramar

HIMLA kul att shoppa


Mateus i all ära - nu blev det ett ljuvligt blekrosa stort fat/tallrik
från HIMLA och en söt mintturkos ljuslykta.

HIMLA har 70% rabatt på delar av sitt sortiment just nu. Bl.a. tallrikar, tygservetter, servetthållare, kuddar, löpare m.m.


Söta servetter från Green Gate köptes på VITA HEM.

VITA HEM är en mysig affär med fina saker. Sånt som passar ett lantligt vitt hem som rostiga bokstäver, Lexington saker, Green Gate, fint porslin m.m.


"Anna-klänningen"  Ja jag köpte en likadan på Monki!
Härligt blekrosa och galet billig.


Cardigan också från Monki.

Monki har 75% rabatt på stora delar av sitt sortiment. Alla byxor kostar t.ex. 50:-


Tunika med sött mönster från Vero Moda.


Korallfärgad klänning från Vero Moda. Blir också fin med
ett brunt skärp i midjan.


Bra bastunikor från Vero Moda. Med dragsko under bysten
sitter de skönt och blir bra med tights till. Har en grå
liknande sen tidigare.


Lila  "bra att ha" linne från Vero Moda.

Vero Moda har 70% rabatt på sitt sommarsortiment och har även fått in mycket snygga höstkläder nu!


Ja det var det hela! Sitter på verandan och bloggar efter en god middag med syster som bestod av grillad filé, pommes, egen kantarellsås och sallad. Har även klippt henne i kväll och ska gå in och plocka hennes ögonbryn nu också. Beatrice har det bra i London och sitter just nu på Jamie Olivers restaurang "Fifteen" och äter gott! I går var hon på Harrods och gick lös på deras chokladbar.



Nej nu ska jag umgås med syster och göra mitt jobb ;-)

Kramar

Shopping först - solstol sen


Härliga shoppingpåsar från Monki, Vero Moda, Himla

och Vita Hem.


Som ni ser kunde jag inte hålla mig borta från affärerna utan åkte iväg vid 10.00 till Sickla Köpkvarter där jag vet att Monki finns. Blev lite inspirerad av Anna som fyndat där igår. Helt galet billigt just nu i alla affärer, mellan 70-75% rabatt, så man får verkligen mycket för lite pengar.

Solen gassar från en himmel som börjar få mer och mer stackmoln och termometern visar 26-27 grader så jag kastade av mig kläderna när jag kom hem och sitter och bloggar i solsängen nu. Lite trixigt men det går! Ska visa er mina fynd senare idag =0). I´m happy!!

TACK alla för de fina kommentarerna om mina naglar. Jag älskar dem och skulle aldrig vilja vara utan igen.

Kram


Blommande naglar igen!





Onsdag, strålande sol och fortfarande åtta dagar kvar på semestern. Åtta ganska intensiva dagar då mycket ska hinnas med. Ja idag,  torsdag och fredag kanske är ganska lugna men jag har lite att fixa med. Skönt är det i varje fall att mina naglar är nygjorda igen. Fick bli en blomma på varje ringfinger denna gång också då jag trivts så bra med det. Kanske svårt att se men vaje blomma har en turkos mitt, färgen blir lite ljus på fotot.

Sitter och velar fram och tillbaka om jag ska åka iväg till något köpcentrum för att titta på sista rean eller slänga mig i solstolen direkt. Har sovit bättre i natt men har en liten förkylningskänsla i kroppen som jag inte tycker om.

I kväll kommer syster hit på middag och sen ska jag klippa henne, i morgon kväll ska jag hämta Lena och Bea på Arlanda, borde fixa färgen på håret efter sommaren och förbereda packningen. För på lördag hoppar jag in i Lenas bil och bilar ner till Bryssel med henne. Ska bli så kul! Sen stannar jag i Bryssel några dagar innan jag tar flyget hem igen dagen innan jobbet startar igen.....

Tänk vad en sommar går fort!

Nu ska jag dricka kaffe och ta ett beslut angående dagen. Ha det så bra alla mina bloggvänner.

Kramisar

Vas från Zeta´s trädgård

                

                 

                

Den här fina glasvasen fick jag av Jessi igår. Den är köpt å Zeta´s trädgård och bara paketet gjorde mig lycklig. Jag gillar ju allt som finns på detta underbara ställe. Tack snälla Jessi!!
Vasen är fint  mönstrad och passar perfekt till naturens vilda blommor tycker jag. Tog en promenad i solskenet och plockade en bukett efter vägen mot Nationalparken.

Annars har jag tagit det lugnt idag. Vaknade tidigt av en otäck dröm och ville inte somna om till den så jag steg upp vid 6.30 och har mest lullat runt eller suttit och läst i min sköna solsäng. Läser en så annorlunda men spännande och bra bok nu som jag snart läst ut. Den heter "Lämna inga spår" och författaren Hannah Nyala och handlar om en kvinna som blir lämnad ensam i den australienska öknen och om hennes kamp för att överleva...låter kanske inte så kul men det händer saker må ni tro!

Ha det så bra denna tisdag. Snart ska jag fixa naglarna och jag längtar!!

Stor Kram

Håll i hatten Jessi - nu åker vi!

 
                 
                              Jessi och jag på Vetekattens innergård!

Åh vad kul det var att träffa Jessi igen! Hon är så glad och mysig att prata med så man vill att tiden ska gå sakta när man ses. Vi möttes upp på Centralen och strosade mot SOUK på Drottninggatan där "Beyond Retro" ligger och roade oss med att bläddra bland spets, tyll och andra vackra vintagekläder, skor och väskor. Jessi slog till på en fin blå väska helt i hennes stil. Hon har ett otroligt öga för "rätt" saker medan jag går mest runt runt och tittar...

Sen slog vi oss ner på "Vetekattens" innergård och fikade macka, bulle och kaffe. Vi hade kunnat suttit kvar länge men vi skulle hem till mig så Jessi fick se hur vi bor. Fikade och kollade runt här hemma och Jessi hann träffa Oscar innan han åkte till hockeyträningen.

Klockan gick och jag skulle skjutsa Jessi till Centralen och tåget hem men klockan gick så snabbt så det blev en fartfylld resa längs motorvägen ;-). Jag sa till Jessi att jag är van att köra så håll i dig nu kör vi och så gasade jag...lite för fort kanske.....men HON HANN! Helt otroligt faktiskt, hon måste ha tagit nått sprinterrekord längs perrongerna till tåget. Efteråt var jag tvungen att pusta ut lite innan jag åkte hem igen och titta på alla luftballonger som svävade över stan ikväll.

Nu hoppas jag bara att Jessi mår bra efter den fartfyllda avslutningen på vår träff för jag vill verkligen träffa henne igen! (Eller jag vet att hon mår bra!)
Kram vännen du är nog hemma vid det här laget igen!

Nu önskar jag alla en fin måndagskväll. Hoppas solen visar sig i morgon också allt är så mycket roligare då! Jag ska till min nageltjej och fixa mina naglar i morgon - Jippie!!

Stora kramar.

Happy monday



                                         Stjärmflocka i glasvas 

God morgon!

Härligt att vakna upp till strålande sol och en trevlig date framför sig. I dag ska jag träffa Jessi som kommer upp till Stockholm efter sitt jobb idag. Ska bli kul att ses igen, strosa på stan, äta lunch och sen åka hem till mig och fika. Ska bli kul att visa Jessi hur vi bor och om hon har tur får hon träffa delar av min familj på språng mot olika träningar. Oscar, sonen, börjar sin AJ - hockeyförsäsong i dag och maken åker till sitt jobb som fotbollstränare i div. 2.

Beatrice är ju i London som ni vet och igår hann hon med London Eye, shopping, museér och bio på kvällen! Ja hon har kul och det visste jag ju. Hon har ju världens bästa resesällskap med sig! I dag ska de gå på musikal och se "Mamma Mia" och det måste ju bli en upplevelse!

Nej nu ska jag ta tag i lite sysslor innan jag åker in och möter Jessi.

Stora kramar

Sommaren med Göran



Men hörrni vad jag fick skratta i kväll!! Filmen var ju helt i min smak och riktigt kul hela tiden faktiskt. Peter Magnusson, spelar inte bara huvudrollen som Göran, utan har skrivit manuset till filmen också. Och han har gjort det riktigt bra!

Göran är en kille som arbetar med event och är stressad hela tiden både på jobbet och i sin relation. Hans vän Alex har precis blivit sambo med sin Ann och allt är väldigt ordnat och präktigt där med knähund och allt.

I filmen får man följa Görans dagar med flickvän(ner), kompisrelationer, midsommarfirande och jobbiga chefer. Låter kanske inte så nytt men Peter, David Hellenius, Alexandra Rappaport, Peter Dalle m.fl är så kul i sina ordval, tonlägen och minspel så man ler hela tiden! Och visst driver han med olika samhällsgrupper men på ett roligt sätt.


Men filmen är inte bara rolig utan har en djupare tanke och budskap som gör att man stundtals blir rörd  också.

Så mitt tips till er: Gå och se den om ni vill se en bra svensk film och bli glad!!


Må så gott  och Kram  / Ann-Louise


Fredagsmiddag och lördagsauktion

 
 
Gårdagens dukning och god lax med sparris, halloumi och Chardonnayvin.


Auktion i Stavsnäs  ute på Värmdö. Massor med folk men dåligt med fynd.

 
Mysigt att tillbringa en dag ute i den yttersta skärgården i Stockholm trots
att vädret inte var strålande, bara skönt att vara ute en hel dag!


Jag har varit på auktion idag och inte handlat någonting! Det måste vara första gången någonsin det händer. Däremot spenderade jag 20 kronor på några blåvita gamla kryddlådor i keramik (har nog suttit i nån vägghylla) bara för att de var söta och nått vill man ha med sig hem =0).

Skönt har det varit i allafall att helt ensam bara kunna sitta och titta på folk och följa auktionen, varva ner och bara vara. Miljön var inte heller fel och jag tog en promenad i omgivningarna och andades havsluft och tittade på fina båtar. Stavsnäs har också ett känt hembageri där köpte jag en latte och världens godaste bulle och kaka till.

Dagens middag blev inte lika kulinarisk som gårdagens utan vi hämtade Mac-mat som vi just ätit. Nu är det dags att fräscha upp sig lite inför bion i kväll! Hoppas verkligen att filmen "Sommaren med Göran" är så kul som jag vill att den ska vara. Vill skratta ordentligt ikväll känner jag. Just ja, Bea sms:ade och sa att London hittills varit kanonbra.....tror ni att jag är avis......!

Kramar till Er alla!

RSS 2.0