En god kväll i gott sällskap


Gott Gott!! Den vita kladdkakan smakade ljuvligt som avslutning.
Glömde att fota all mat men hann få detta halvdanna foto innan den
slank ner.


Gott Gott. Till kladdkakan drack vi detta goda dessertvin.
En fransk Sauternes som perfekt avslutning på middagen.


Jag hade en trevlig kväll igår med massor med skratt igen blandat med lite allvarligare tjejsnack mellan. Den blivande mamman ståtade med en stor mage och blev glad över min present. Hon hade köpt lite bebiskläder redan så nu kommer hon  nog igång då det snart bara är två månader kvar. Ingen av tjejerna vill synas på bloggen så de fotona visar jag inte.

Vi åt massor med gott. Spenat och ostpaj, god sallad med stora parmesanskivor, röror, bröd följt av stekt rödingfilé, ugnspotatis, gratinerade grönsaker och romsås. Till dessert blev det den vita kladdkakan med hallon och goda semlor. Gissa om jag blev mätt =0)

Nu väntar en sen frukost här hemma innan dagens aktiviteter startar. Fotbollsmatch för dottern och hockeymatch för sonen -samtidigt. Jag kollar hockeyn och maken fotbollen och alla är nöjda och glada. Sonens lag måste vinna idag för att slippa kvala om en bibehållen plats, så det kan bli riktigt spännande......förlorar dem så fortsätter en kvalserie...

Ska forsöka kolla på Melodifestivalen från igår också, då den inte var prio 1 i går. Såg att Jöback gick vidare direkt tillsammans med Anna B och hennes låt vet jag inget om.

Nu är jag kaffesugen....men jag är så mycket piggare än maken var igår!! Rutin kallas det ;-)

Kram

Lördag med tjejerna


Till den blivande mamman blev det en överlevnadshandbok. En komisk
historia med bra handfasta tips för att ta sig genom barnaåren.


Utmärkt pedagogiska bilder illustrerar de fulländade tipsen!


Uppe med tuppen för att skjutsa sonen till träningen, var tvungen att ställa klockan till och med....inte den bästa starten på helgen ;-) Maken bakis efter en kväll på stan med polarna och ett hem som behöver en omgång med trollspöet. Längtar redan efter att klockan ska bli kväll så jag får mysa med mina tjejkompisar.

En vit kladdkaka står i ugnen, fetaoströra ska fixas och ett gott foccaciabröd ligger och doftar gott och det är mina bidrag till kvällens middag. Tror att vi tillsammans kommer att få en supergod meny att äta från ikväll. Tycker det är spännande när alla tar med sig något till middagen, att se och smaka av allt! Kanske får man någon ny idé att ta efter.

Nu ska jag sätta trollspöet i makens hand så det händer något ;-) Roligt hade han ju igår....

Kram till er!

SPORTLOV!!


Avkoppling a´la Ann-Louise!! Nytt magasin, Hoegaardenöl och vetskapen
om att en dryg veckas ledighet väntar med en Parisresa mitt i!!


Axlarna neråt och en lång utandning....så ja, då var det Sportlov!! Startar med en hemmakväll ska strax äta hemmagjord thaimat med dottern. Mina män är ute och roar sig och i morgon är det min tur! Hittade förresten en perfekt present till min väninna idag, visar er i morgon!

Idag har jag inte frusit heller!! Första gången på månader känns det som för idag har vi haft plusgrader i Stockholm och asfalten börjar synas. Inte en dag för tidigt =0) Dottern ska snart ut på skojigheter hon också så risken är väl stor att jag somnar i soffan igen ha, ha. Ska försöka hålla mig vaken till Let´s Dance och favoriten Solsidan.

Ha nu en skön kväll!!
Puss & Kram

Livsglädje



Helt i det tysta har mina Saint Paulor börjat blomma igen. De har trotsat
vinterns mörker och tar nu kraft av varenda liten solstråle som letar
sig fram. Snart kommer de att vara översållade av rosa små blommor!


Igår trotsade jag också vintervädret och tog vara på en helt vanlig onsdagskväll! Vi var fem stycken som delade på en massa olika tapas, gott att prova många olika, och drack gott vin. Vi avslutade med en drink som inte var av denna världen. Den blev som en efterrätt i sig av milkshakevariant men med lite alkohol i också ;-) Att gå ut mitt i veckan är något man borde bli bättre på! Lagom med folk och bra service.

Nu har halva min lediga dag gått och jag har inte gjort någonting känns det som. Ändå var jag vaken vid 7.00 för att se OS-hockeyn, som Sverige förlorade trist nog, och sen har dan bara gått. Har i allafall varit i väg till centrum för att kolla lite bebiskläder, hur sött är inte det då?! Men sen blev jag tveksam...så här är det:

Jag ska träffa mina partytjejkompisar på lördag och dricka champagne, äta gott och umgås. Till saken hör att den ena väntar smått i maj så det blir en lugnare kväll denna gång mot vad det kan vara. Hon är över 40 och det är första barnet, så kul!!, men hon har lite panik över hur hon ska veta vad som är rätt, hinna köpa allt osv. Tänkte då att jag kan ju hjälpa till lite och köpa lite bebiskläder, det är ju så kul. Men sen blev jag som sagt tveksam - ger man kläder innan bebisen har kommit eller blir det fel då?? Jag vet att hon behöver...

Vad tycker ni jag ska köpa till henne?


Ha en fin kväll! Jag åker på hockeymatch i kväll så då har jag börjat dagen med hockey och sen slutat den på samma vis. Snart är hockeysäsongen slut =0(.

Kram till alla!

Tvärsöver i kväll

       På restaurang Tvärsöver är det fokus på spanskt och tapas. 
        Tvärsöver är litet och intimt med personal som kan sin sak!
                                                                                       (Google)

Hej på er!!

Skriver en snabbis från jobbet. Har haft en bra dag där jag hunnit med massor med en del administrativt arbete och plock så det känns väldigt bra just nu. Färgkoordinerade pärmar med sorterat innehåll står fint på den våttorkade hyllan. Skrivbordet är också städat så nu kan jag snart ta sportlov.

Gårdagen var galet lång och när jag fram emot 20.00 landade i soffan somnade jag ganska snart. Vaknade till några gånger, sa några ord men somnade om och låg där till klockan var 00.43....!!!! Jag orkade inget annat just då men idag har jag nya krafter.

Snart ska jag bege mig till min nageltjej för fix igen!! Ska bli så skönt att bli lite ompysslad =0)
I kväll ska jag ut och äta och festa lite med mina närmsta kollegor på jobbet. Vi ska gå på en bakficka till Cucaracha som heter Tvärsöver och äta tapas och dricka drinkar. Gott och skoj! Tur man är ledig i morgon!!

Som ni förstår så hinner jag inte kommentera inne hos er just nu, men ska göra det i morgon!!
På återseende då mina fina bloggvänner!! Ni är bäst!

Kramar


Smyglyssna på Peter Jöback - Hollow




Såg att SVT redan släppt en förhandslyssning på låtarna till lördagens delfinal i Malmö. Peter Jöback har ju vunnit mitt hjärta för länge sedan och jag har hoppats på honom och Darin hela tiden. Darin gick ju vidare direkt till finalen i Globen men den fina  låten "You´re out of my life".

Frågan är nu hur det går för Peter med låten "Hollow". Vad tycker du och vad tror du? Lyssna och tyck till.

(Ett annat hett tips från mig är Sibel med låten "Stop". Kom ihåg att jag sa det!)

Kramar från Ann-Louise

Ute i kylan


Strålande sol, gnistrande snö och 15 minusgrader.
Vi var ganska ensamma i friluftsområdet idag och
hade några sköna timmar i solen.



Vita vidder, helt orörda efter helgens snöoväder.
Fotona är tagna med mobilen, därav kvalitén.


God kväll!!
Nu har jag slöat några timmar i soffan efter en dag ute i friska luften. Otroligt vad trött man blir, men väldigt skönt trött efter en dag ute. Förkväll visas på tv:n och fina Sarah Dawn Finer är där och pratar om självkänsla och annat.

Tycker det är kul med makeoverinslaget också. Som frisör är man alltid nyfiken på hur de gör och hur de tänker, de andra frisörerna. Kommer ihåg när Johan Hellström var "ny", han jobbade hos Björn Axén och fick sen ärva hans stora våning på Kungsholmen. Han ärvde också uppgiften som kunglig hovfrisör och snacket gick i Stockholm. Nu har han blivit "gammal" och ser ju ut att kunna sin sak eller hur! Konstigt hur han har åldrats när jag inte gjort det, han har till och med gråa hårstrån och rynkor....det har ju inte jag...;-)

Ikväll blir det lugnt. Sonen spelar match men jag följer den online ikväll istället för på läktaren. I morgon väntar jobb med nationella prov på förmiddagen och sen studier på Universitetet igen. Lång dag med andra ord!!

Vad gör ni i kväll??

Kramar

Finn fem fel


                                                     MAJ 2009


                                                         FEBRUARI 2010

Måndag snart och en ny arbetsvecka väntar. En vecka kvar innan sportlovet och nio dagar ledigt. Ett sportlov som känns välbehövligt då jag känner att denna vinter påverkar mig mer än jag trodde. Trött och less just nu och dåligt med inspiration att ta i tu med saker. Fler än jag som känner så??

Hoppas lovet och en tripp till Paris med Jessi kan pigga upp lite. Såg att det kan vara upp mot 10-15 grader varmt där då så jag hoppas. Tror att lite sol kan göra susen och jag är ju en solälskande person som tar alla chanser att få lite extra D-vitamin till kroppen.

Nu ska jag gå och sova för att orka med en friluftsdag i morgon. Matsäck, täckbyxor och sittunderlag -där har ni min måndag! Hur många är avundsjuka??

Kramisar till alla!


Söndag med guldstänk






Nu när vintern bestämt sig för att stanna ännu längre så ska jag ändå känna mig fin och nöjd när jag går ut vinterklädd. Är sååå less på de vinterjackor och kappor jag har så jag köpte mig en ny idag på Mango. Svart, lite blank med skärp i midjan och till ett bra pris! Dottern fick en fuskpälsjacka från Zara och sonen köpte en t-shirt.

Blev glatt överraskad igår då Bella  skickade en award åt mitt håll!! Tack snälla du för de fina orden dessutom! Så här skriver Bella:

Ann-Louise - För din alltid lika intressanta blogg där man får ta del av ditt och din familjs liv på ett välskrivet sätt som alltid känns äkta och för den omtänksamma person du är!
Hade gärna skickat tillbaka den direkt till dig! För din blogg och du känns precis så -ÄKTA!

[guldblogg_73364520_74676801_74880928.jpg]

Vill också skicka awarden vidare till:

Emma - Hon får mig alltid på bra humör med sitt positiva sätt och kärleksfulla blogg! Emmas kommentarer i min blogg är precis likadana och gör en glad!!

Anna - Mysig och jordnära tjej med en blogg full av variation. Bjuder på fina bilder från sitt hus, tips på bra saker och lite personligt. Härlig blandning som jag gillar!


Önskar alla en mysig söndagskväll!!

Kram från Ann-Louise

I väntans tider



Lördagskalas hemma hos svågern och svägerskan. Födelsdagsbarnet
Jonathan fick en bok och busfröet Jacob får vänta en månad till
sin födelsedag. I stället för traditionell tårta bjöds det på kladdkaka!



Nej, jag väntar inte smått utan jag väntar på ett av mina stora barn som är ute i ovädret någonstans. Gillade inte alls att Oscar skulle iväg och spela bowling med ett kompisgäng för att fira ett födelsedagsbarn inne i city så nu sitter jag här, snart mitt i natten, och väntar. Små barn små bekymmer -stora barn stora bekymmer. Börjar mer och mer förstå de orden.

Snön formligen vräker ner, yr omkring och bildar drivor och jag tror det kommit 30-40 cm idag. Livrädd har jag låtit mig transporteras i bilen hit och dit men i morgon är det jag som stannar inne. Hoppas verkligen Oscar tar sig hem från stan på någotvis, han visste förutsättningarna med inställda turer och sånt, men nu sitter jag här och väntar....

Kvällen i övrigt har varit härlig, med charmige Darin vidare till Globen med en så vacker låt, precis som jag ville, och två nya olympiska medaljer till Sverige!! Tänk vad mycket bra vi har i vårt lilla land......om det inte vore för snön just nu...

Hoppas ni alla är i säkert förvar och njuter av helgen!


Kram från lejonmamman som väntar in hela flocken.

UPDATE 01.21: Nu är han hemma! Så sov gott =0)

Lördag 100220



Fika på Espressohouse med Jessi och sen thaimat och gottis hemma
hos henne och D. Esilkstuna är en liten mysig stad.


Oj vad det snöar....snart ser man inte ut från vissa fönster på nedervåningen hemma hos oss. Är glad att vi inte ska iväg på några långa bilturer idag utan bara korta sträckor. Hoppas snöplogarna hittat ut föra oss i allafall så vägarna är körbara.

Jag hade en trevlig kväll igår med Jessi. En tur på stan, fika, hämtmat och mys hemma hos henne. Maken kom sen efter att hans fotbollsmatch (tränare) var slut och fikade lite innan vi åkte hem. En resa som tog lång tid då motorvägsbron i Södertälje inte gick att stänga ordentligt efter öppning....men till sist fick de till det. Tänkte tanken om att övernatta i bilen någon sekund men det tog nog en halvtimme.

Nu dusch och uppiffning till kalaset idag!! Önskar alla en fin dag trots vädret. Var rädda om er!

Kramar

Heart to Heart


            
Nu har jag gjort klart "Lev livet" - tavlan till lilla Ida vars mamma Suzanne
var med och tävlade om min 1-års utlottning men inte vann. Jag gjorde då
en egen personlig tavla till Ida. Tavlan är skickad och jag hoppas ni gillar den!


Nystädat hemma och känslan är underbar. En dag kvar att jobba innan helgen som bjuder på en massa skoj! I morgon eftermiddag åker jag med maken till Eskilstuna, hans fotbollslag ska spela match, för att umgås med Jessi några timmar. En tur på stan med fika är inplanerad, sen mat och mys hemma hos Jessi och hennes D. Lite planering inför vår Parisresa ska nog också hinnas med! Längtar så.

Lördagen börjar med kalas hemma hos svåger och svägerska. Tony har fyllt år och deras söner fyller också år, en i dag och en i mars. Ska bli kul att komma hem till dem och kalasa på lite tårta och prata lite. Lena har varit i Indien över årsskiftet för att se hur våra skolors (också lärare) hjälp till en skola där används, så det ska bli kul att höra och se foton från.

Sen har vi ju den obligatoriska lördagshockeymatchen med sonen innan Schlagersoffan åter ska intas. Äntligen är det Darins tur....som jag hoppas på honom!!

Hoppas ni har en lika skön dag som jag. Nu ska jag plugga lite också!

Kramar Ann-Louise

Simplicity








Idag gjorde jag en "Simon & Thomas". Såg ett fint rosarrangemang i programmet igår och tyckte så mycket om det enkla och vackra så jag var tvungen att prova själv. Och titta vad fint det blev! Så nu har jag 30 stycken väldoftande rosor här hemma! Tänk om det var så varje vecka!!

I morgon ska jag jobba igen så det får bli lite uppladdning inför det i kväll + mera skidskytte!!

Ha en super duper onsdag mina bloggvänner!

Kramar


I min lilla kammare


Vår gamla trotjänare sen 21 år har fått ett nytt överkast i vitt. Kommer
ihåg än idag hur lycklig jag var när vi köpte sänggaveln. Allt eftersom
åren gått har vi köpt nya resårbottnar och bäddmadrasser men den
romantiska delen av mig vill alltid behålla sänggaveln!


Svarta kuddar får bryta av det vita även i sovrummet.
Garderobsväggen är Pax från IKEA och gick in precis när vi monterade
dem. De är 1 meter breda och 2,36 meter höga och rymmer massor!


I ena hörnet står ett loppisfyndat bord med en gammal spegel på.
Min torkade brudbukett med champagnefärgade rosor, brudslöja och
björngräs från 1992 har hängt med i alla år.


Min smyckeshängare i form av en provdocka är en liten färgklick i
rummet. Det stora silvriga smyckesskrinet fick jag i morsdagspresent
för flera år sedan och det andra engelska med rosor är ett loppisfynd.


Oj vad jag sov bra inatt och jag tror att jag mår ännu bättre idag! Magen knorrar högt fortfarande men illamåendet är borta. Har i och för sig inte ätit något ordentligt än men känslan är helt annan idag!! Jippie!

Har roat mig med att bädda sängen med det nya överkastet och resultatet blev som jag tänkt. Vitt och fräscht inför våren! Lättare att bryta av med annan färg när basen är enhetlig. Tidigare hade vi ett fint också men med fler färger så det var svårare.
Ärligt talat så ska jag erkänna att sängen inte bäddas med överkast varje dag....kanske blir det roligare att göra det nu.

Önskar alla en lugn och skön Fettisdag! Ät inte för många semlor nu ;-)

Stor Kram från Ann-Louise


Att förgylla sin sjukdag


Tur man har en dotter som också gillar magasin och som prenumererar
på Cosmopolitan. Jag fick läsa den först idag!


Resterna av gårdagens Alla ♥:ns -dag reades ur idag så nu står 20 stycken
fina rosa rosor och doftar här hemma! Ibland är det bra att fira på fel dag!


Kunde inte hålla mig då jag fick en avisering om att mitt paket från
Ellos kommit så jag bilen till ICA för att hämta det. Däri låg ett vitt
överkast till dubbelsängen och några kuddfodral i svart/vitt.


Hej!
Som ni ser gör jag mitt bästa för att ha fint omkring mig även om jag fortfarande inte mår helt hundra. Mina manliga kollegor hade ett tips till mig: "Drick massor av öl och sprit - det går lättare att kräkas då!!"

Jag har inte testat än men jag tror de pratar av egen erfarenhet så det kanske vore nått för att få bort illamåendet, vad tror ni?? Skämt och sido så är det ett bra exempel på den härliga jargongen vi har på jobbet, ja inte just om sprit, men humorn. Längtar nog efter dem lite tror jag!

Nu vila igen, varvat med blåbärssoppa!

Kramar

Ofrivillig hemmadag


                           Det enkla är ofta det vackra


God förmiddag!
Hoppas ni mår bra och att veckan börjat bättre för er. Mitt illamående sitter i, har varit några vändor på toa om man säger så, men nu har det lugnat sig även om magen värker fortfarande och knorrar något enormt. Har väldigt svårt för att spy även om det många gånger känns skönare efteråt. Sen känner jag mig matt och hängig och utan ork. Är hemma från jobbet i dag och i morgon och hoppas sen att jag är bra och att jag slipper värken. Vill ju också kunna äta normalt igen innan jag lämnar hemmet!

Då jag nu inte orkar göra så mycket så ska jag läsa in lite litteratur till mina studier, rätta lite prov och rensa laptoppen på foton. Förstår inte hur fort det blir massor av foton i mappen som jag aldrig lär behöva. Borde lära mig att radera dem på en gång men har alltid haft svårt för sånt....tänk om jag slänger nått jag vill ha? Nu blir det en process istället som jag drar mig för varje gång då det handlar om massor av foton. Hur gör ni? Lär mig era tips!

Dagens glada är väl att över halva februari gått och nu är det bara 2 veckor kvar till Paris och 17 veckor till New York!!

Kram från en inte så kaxig Ann-Louise

Happy Valentine my friends



                                                 Ett hjärta till er från mig!
Hittade en Tricia Guildbok på Stadsmissionen med härliga inredningsbilder.


Halloj!
Idag har vi varit en sväng till nya Liljeholmsgallerian och det var ett tråkigt ställe. Dit kommer vi inte åka igen men nu vet vi. Enda roliga i den gallerian var väl Stadsmissionens butik där jag köpte den fina Tricia Guild boken -Stadsliv för en billig peng.

Läget annars är att jag mår pyton idag...mår illa helt enkelt och känner mig lite febrig. Ska gå och lägga mig på sängen och somnar jag så somnar jag. Hatar verkligen att må så här, har egentligen en hel del att göra men nu orkar jag inte. Vila blir ledordet idag helt enkelt. Hoppas jag mår bättre sen för då ska jag titta in hos er och se vad nu pysslat med idag!

So long för nu så hörs vi sen!

Kram

Lovely Lördag!


           

Gillar denna fina tvålflaska jättemycket! Finns på Rusta för 19.90:-
Bra alternativ till de fina dyra som finns!


Idag är det massor av roliga saker som händer!! Viktiga och spännande hockeymatcher ska spelas på dagen och i kväll blir det Melodifestival varvat med OS och Skidskytte!! Gud så spännande det kommer att bli.
Just nu avslutas en härlig helgfrukost med nybakt bröd och jag ska fortsätta ett tag till i detta lugna tempo.

After Worken
igår var trevlig och god!! Thailändsk mat på Koh Phangan, jag tog Pat Thai Gai med stekta nudlar och kyckling, och det var bland det godaste jag ätit, iskall Singha och mysigt sällskap gjorde min kväll. Vi fortsatte sen till Vampire Lounge och drack olika goda drinkar från deras digra drinkmeny! Gillar att gå ut på fredagar för det är så skönt att ha helgen kvar när man vaknar!

Vad ska du göra idag?

Kram Ann-Louise

My Homeday





Den nya mattan Candy pryder nu vår hall. Perfekt storlek, svart/vit
och priset 149 kronor på Rusta var nästan för bra! Bjuder på den
nakna sanningen av mängder med skor som blir i en familj på fyra.


Ljuset är här, som jag längtat! Solen skiner och det droppar smått där solen ligger på. Efter en kall natt och morgon har vi en av de finaste dagarna i år och jag är ledig på köpet. Har skrivit och skickat in en rapport till mina studier och sen fixat här hemma. Snart ska jag ta hand om mig själv och sätta i en toning i håret och justera ögonbrynen.

I morgon efter jobbet ska jag på After Work med tjejerna i mitt förra arbetslag. Vi sticker in till City direkt efter jobbet och det blir nog Söder som får besök och så småningom den thailändska restaurangen Koh Phangan. Ska bli kul att starta helgen med mys direkt!

Dagens diss är väl elräkningen som damp ner hör idag. den var dubbelt så dyr än vad den brukar vara så denna vinter och kyla får mest minuspoäng av mig. Tänk vad kul man hade kunnat haft för de pengarna.

Önskar alla en fin kväll och härlig fredag!!

Kram från Ann-Louise

PARIS - Here we come!


                                      Jessi och jag ska till Paris!


Nu är det nära!! Bara tre veckor till dess vi är där! Min fina vän Jessi och jag ska till Paris och mysa och jag kan inte tänka mig annat än att vi kommer att ha skitkul! Två likasinnade tjejer i en av världens vackraste huvudstäder kan bara bli underbart.

Att med Jessi få strosa i underbar miljö, småprata om allt, stanna till i affärer vi gillar, sitta på cafeér och insupa atmosfären, fota ögonblicksbilder, skratta och njuta av livet lite extra ser jag verkligen fram emot! Äntligen ska jag tillbaka till Paris och få se Eiffeltornet på kvällen vilket jag missade vid förra gången jag var där. Bättre reskamrat och guide än resvana Jessi är svårt att hitta.
 
Annars känner jag ingen stress över att hinna med "det här och det där" då jag redan sett det mesta, utan de två dagar vi är där ska jag bara vara närvarande och försöka fånga stundens skönhet.

Tack snälla Jessi som bjöd med mig på din voucher det gjorde det hela mycket enklare! Du sprider ditt Lyckoljus över mig än en gång! Hoppas du ser fram emot drinken ;-)

Visst låter det skoj??!!

Kramar till alla!

Välkommen onsdag 100210


Denna vackra bukett tulpaner fick jag av maken i fredags och den står
fortfarande lika fin på matsalsbordet! Och ja, det var min fina make
som överraskade mig med Polly. Pluspoäng till honom!


God morgon!

Ny dag och nya krafter!! I går var jag tröttare än trött och tog hand om mig själv. Tog en tupplur efter jobbet och låg sen kvar på sängen och läste. Datorn och bloggen fick faktiskt vara igår men idag ska jag titta in till er och läsa ikapp mig!

Gårdagskvällen bjöd förutom vila på ett definitivt besked angående en rolig sak som är på gång!! Något att se fram emot och som gör att våren kommer närmare. Ska bli sååå skoj! Berättar mer om det senare!

Nu ska jag sätta mig i Volvon och ratta mig fram mot jobbet! Idag får jag sällskap av Maggan som bor här i närheten, skönt ha någon att småprata med.

Tack snälla ni som läser och kommenterar här inne hos mig!! Ni gör mig glad varje dag ska ni veta!


Kramar Ann-Louise


Mysigt komma hem!


Denna skål stod och väntade på mig när jag kom hem
efter en lång dag idag. Mitt favvogodis Polly och ett
sött hjärta som redan slunkit ner....


Måndagens måsten avklarade och jag känner mig pigg i sinnet. Jobbade till 18.00 idag då vi hade Arbetsplatsträff -APT- med all personal och rektor. Diverse beslutsvägar gicks igenom, enhetsuppdrag fördelades och ekonomin för året presenterades. Fick skjuts båda vägarna idag och det var skönt att bara glida in i bilens passagerarsäte och låta mig köras hemåt.

Någon har tänkt till idag och gjort mig på ännu bättre humör! Polly är rätt väg att gå då och att kröna det härliga med ett rött hjärta var väl gulligt. Har inte helt listat ut vem av mina fina män som gjort detta då handstilen inte kändes bekant. Att det är en av de manliga förstår jag då Beatrice har en likadan stående här....hm.... och ingen är hemma att fråga.....får väl pussa på alla sen!

Nu ska jag byta om till hemmamyskläderna och koppla av till "Halv åtta hos mig".

Kramar till alla ♥

S som i söndag, slappardag, städning och skottdrama


Stort S som ska upp på rätt vägg  snart och inköpt på BoConcept.


God kväll i stugorna!

Idag har jag inte varit ut genom dörren, jo jag hämtade DN i morse, men sen har jag myst omkring här hemma. Lång skön frukost, varit i min egna tvättstuga, pysslat med Idas tavla, dammtorkat hela huset, planerat lektioner, lagat .mat m.m. Nu laddar jag för en ny vecka med lite bloggande och tv-tittande.

Fick just reda på att en storebror till Oscars lagkompis i hockeyn var inblandad i det tragiska som hände i Afghanistan idag. Han ingår i Isafstykan där, åkte ner innan jul och idag var han med och sköt ihjäl de som anföll dem. Två svenskar dog och en skadades och han är rejält omskakad just nu. Känns som om det händer mycket runt omkring en just nu av tragisk karaktär. Får en att fundera på vad som är viktigt här i livet.

Sköt om er mina vänner. Kom ihåg att ni är värdefulla!!

Stor Kram ♥

According to Ann-Louise

Bäst i delfinal 1 i Örnsköldsvik var enligt mig.......


                       Salem Al Fakir med "Keep on walking"

                                                       &

                       
                  Dolph Lundgren med " A little less conversation"

                                                          &
                                            på hockeyplanen
               
                         
                                        Oscar - målgörare igen!!

Lördagkväll = hockey och schlagerkväll. Kinamat och rött vin. Polly och mer rött vin. En utmärkt lördag med andra ord!! Men jag hoppas verkligen att de andra deltävlingarna bjuder på bättre låtar......kändes sådär ikväll eller vad säger ni?

Hoppas ni också har det bra och njuter helgen!!

Kramar

Äntligen helg!


               Helgens tulpaner i cylindervas

Tröttare än trött är jag idag så helgen kommer precis i rättan tid! Har handlat mat och tulpaner efter jobbet och nu står en av mina köttfärssåser och puttrar på spisen. Vi har tre olika som vi varvar mellan då familjens favorit varierar och idag blir Beatrice gladast!


       Semlor med Jessi på NK

Min skojdag igår fortsatte. Jag och Jessi möttes, gick i affärer, fikade på NK och jag åt årets första semla, pratade om allt och avslutade kvällen på...Muggen igen för mat och vin! Roliga planer smiddes och det kändes som om våren kommer att bli härlig! Konstigt vad fort tiden går när man ha trevligt för helt plötsligt var klockan mycket så nån drink hann vi inte med ;-)


Varm parma och mozzarella smörgås med dressing

Nu ska jag hänga tvätt och vika tvätt. Så roligt har jag det en fredagskväll ha, ha. Nej då det blir en hockeymatch lite senare också, men vill alltid få undan lite på fredagarna!

Kramar till alla!


Torsdagsskoj!





Torsdagen den 4 februari blir en skojjig dag har jag bestämt och den har börjat på allra bästa sätt enligt mig!
Sovmorgon, hann träffa barnen innan de åkte, bankbesök, biblioteket och shopping i centrum. Köpte två tunikor, lila och grå, och en lila vårväska för 200 kronor. Ett par gråa favoritleggings från H&M slank också ner i påsen!

Nu fortsätter min skojjiga dag med en trip till city för att möta upp Jessi som kommer! Då ska vi mysa och shoppa vidare och sen fira att hennes blogg LYCKOLJUS fyller 1 år idag!

Hoppas ni alla får en lika skojjig dag som jag idag!

Stor kram!

Snö igen...och Statens finanser


Egenodlade rosa rosor i  vit vas känns långt borta idag......



Halloj!! Nu har snöovädret dragit in över Stockholmsområdet också, som om vi inte hade tillräckligt med snö redan? Än en gång är jag glad över att vara ledig i morgon och inte behöver ge mig ut i trafiken. Hoppas nu bara att Jessis tåg tar sig hit då vi planerat in en date i morgon och att mina bussar går som de ska. Men innan eftermiddagen ska de väl hunnit få ordning på allt kan man ju önska... Ser så fram emot en eftermiddag och kväll med Jessi som kan sammanfattas; shopping, middag, drink och en massa mysigt prat!!

På tal om prat så fick jag ju göra min röst hörd angående Läraryrkets status, skolor och kommuners ekonomi, fortbildning inom och utom Lärarlyftet m.m. idag. Det var tre representanter från Finansdepartementet som frågade och lyssnade och jag tror de blev häpna ibland liksom jag ibland häpnade över det de berättade! Som ni förstår handlade det hela mycket om pengar och det är just ekonomin som många gånger ältas på skolorna numera då alla skolor ska klara "sin" ekonomi själva. Tror det hela gick bra, de tackade i allafall så mycket för synpunkterna.

Blev helt plötsligt sugen på en äggmacka så det är väl bara att gå och koka ett ägg då ;-) Sen väntar en lugn tv-kväll i soffläge.

Önskar alla en fin kväll och torsdag!!

Kramar

Från ett Hjärtebarn till ett annat!



När min blogg fyllde 1 år hade jag en utlottning av en tavla jag gjort som hette "Lev Livet". En kommentar jag fick då grep tag i mig och jag kände att där skulle min tavla hamna. Men det var ju en utlottning så jag lät dottern dra lott och vinnaren blev ju Cissi som ni som följer bloggen redan sett. Tänkte genast att jag gör en ny tavla och skickar till Suzanne om hon vill ha den. Så här skrev hon:


Jag är en kvinna på 27 år, sambo och fästmö till Andreas 29 år och mor till Ida 4½ år och Oliwer snart 3 år.

"Lev livet" blev mottot för oss då vår dotter föddes. Dels pga att vi just födde en underbart vacker dotter, men även för att den dotter vi födde även föddes med ett hjärtfel som gjorde att vi när hon endast var 8 dgr gammal höll på att förlora henne. Plötsligt fick saker och ting ett annat perspektiv, man lärde sig uppskatta allt här i livet, både smått och stort och vi Lever nu Livet på ett annat sätt än vad vi gjorde för några år sedan.
Allt detta på grund av vår fantastiska dotter som visat oss vad sann styrka och äkta mod är.

Ann-Louise - Jag önskar Dig all lycka i framtiden, både privat och här i bloggen.

Många kramar från Suzanne i Sundsvall


Då jag själv är ett hjärtebarn bultar mitt hjärta extra hårt för dessa små som har det jobbigt och deras föräldrar som måste genomgå en hel del. Därför gör jag nu en egen "Lev Livet" tavla till lilla Ida med familj!
Må all lycka vara med Er också!!

Kram från Ann-Louise


1:a februari


     Svartvita saker samsas på min hylla i hallen!


Idag droppade det från taket på mig när jag stod vid en bankomat nära jobbet och jag fick nästan vårkänslor!! Bara tre minusgrader men snorhalt på vägarna, bilen åkte lite som den ville i snömodden, och värre lär det bli om det blir kallare igen!

Min rektor frågade mig idag om jag ville träffa representanter från Finansdepartementet på onsdag och diskutera fortbildningen "Lärarlyftet" som pågått några år och som jag hooppade på snabbt. Att kunna fortbilda sig inom yrket utan att förlora så mycket i inkomst har varit underbart tycker jag och nu ska jag få säga min mening till dessa statsråd. De vill veta om pengarna varit rätt satsade. Måste erkänna att det blev lite pirrigt i magen men det ska nog gå bra det också, prata har ju aldrig varit ett problem för mig ;-)

Kvällen blir lugn, Oscar sover i soffan ,dottern är på träning och maken ska strax iväg och träna sina damer. Skönt för Oscar med ett brejk idag då han spelat hockey många dagar i rad nu. Så hopp i myskläderna, lägga sista handen vid Kycklingpastan med saffran och sen vila!!!

Kram

RSS 2.0