Sista september




Är riktigt nöjd med mina nya vinterskor! Lite annorlunda med klack, grov sula och
roliga detaljer tillsammans med att de är varmfodrade + supersköna att gå i fick
mig på fall. Priset var endast 399:- så jag gick glad ur affären, varse att jag slipper
frysa i ishallen och ändå har tuffa skor på fötterna! Passar både till byxor och kjol tycker jag!



Känner mig piggare idag. Om det beror på att jag vilat eller att chefen mailade ett nytt och högre lönepåslag till mig idag vill jag inte sia om, bra iallafall när det går åt rätt håll!

Har kunnat jobba lite på min slutuppgift till Universitetet idag och kommit en bit på väg. Annars har det nästan varit tungt att vara inne idag när hösten visar sin vackraste sida! Solen har lyst hela dagen även om termometern inte orkat över 10-strecket. Har varit tvungen att starta vår luftvärmepump om nätterna nu för att inte vakna stelfrusen!

Annars har jag vilat och pysslat lite med några nya tavlor till vårt allrum. Tror det kan bli riktigt bra när det är färdigtpiffat och lovar visa bilder sen. Kan avslöja att det går i svart och vitt om nån undrade =0).Nu åter till spisen och dagens middag som blir pasta med bacon och ostsås. Superenkelt att svänga ihop om man köper bacon i bitar som man knapersteker och Keldas färdiga ostsås, som faktikst är riktigt god. Sen i med lite kryddor och blandade örter ur frysen och blanda med pastan= Klart att äta!

Ha en superkväll!!

Kram från en gladare Ann-Louise

Ont om ork men full av tankar


    Ett äpple om dagen håller doktorn borta....men hjälpte inte mig!


Jag blir hemma från jobbet resten av veckan. Har en envis värk i hela kroppen, ont i huvudet och halsen så jag måste lyssna på det och vila. Tror det är enda sättet att bli frisk och pigg igen. Har haft massor att göra på jobbet och allt har inte varit och är inte kul, så till sist går det inte längre. Känns som om de flesta på mitt arbete går och är irriterade och oroliga över en del saker.

Löneförhandlingarna som vi skulle haft i april men inte fått förrän nu gav väl inte vad alla hoppats på (Läraryrkets status suger), olika utvecklingsprojekt tar på krafterna för alla och sen fick vi veta att skolan ska byggas ut för att kunna ta emot fler elever. Just småskaligheten är det som gör min arbetsplats trivsam tycker jag och att nu gå i en byggarbetsplats ett par år känns sådär.

Ja som ni hör så är det lätt att tankarna far iväg med en just nu och det gör att jag funderar mycket på framtiden. Vad vill jag egentligen, gör jag det jag vill och där jag vill, uppskattas jag tillräckligt för det jobb jag gör eller finns det andra som skulle uppskatta det mer osv osv.
Just nu saknar jag min allra bästa samtalspartner och bollplank ever - Mamma

Nu ska jag bara ta det lugnt och hoppas jag kommer fram till något bra!

Kram till er alla goa som tittar in och gör mig glad!

Only for girls






Födelsedagsbarnet fick en massa fina presenter! Jag fastnade direkt
för det läckra halsbandet som ser ut och stängs som ett skärp!
Tack för en rolig kväll Malin!!




Här kommer lite bilder från lördagens tjejfest! Har inte frågat alla om de vill vara med på bild så därav den lite suddiga bilden jag fixat till. Malin fick Victoria Secret saker av mig + ett läckert armband från MQ. Annars innehöll paketen halsband, stor Gerbera form, Kivilyktor, Caroline af Ugglas bok+CD, läcker golvljusstake, väska och en del annat!

Idag har jag bara skrotat omkring här hemma utom för den stund jag åkte och fick mina naglar gjorda hos Rosalie. Ha ju studieledigt på tisdagar och borde pluggat men jag har ont i kroppen och känner mig hängig. Fortsätter det så här blir jag nog hemma från jobbet i morgon. Usch, jag har inte tid att vara sjuk alls men i detta fall måste man nog lyssna på kroppen.

Fick förresten min grislampa såld idag och det gjorde mig glad!

Må gott mina vänner!
Kramar

Trattkantareller så långt ögat når


                                                                       TRATTKANTARELLER


                                                                SVART TRUMPETSVAMP


Så var den sköna och roliga helgen snart slut och ännu en arbetsvecka väntar. Tjejfesten igår var supertrevlig och mycket gott fick jag att äta och dricka. Vi var 15 tjejer som firade Malins 40-årsdag och det var riktigt kul att vi bara var tjejer på festen. Jag känner de flesta sen tidigare så det var kul att bli lite uppdaterad på allt. Visar några bilder imorgon!

I morse drog maken och jag på oss stövlarna och åkte till vår svampskog. Tanken var väl att försöka få ihop nån liter sådär men vi hamnade i svamphimlen och såg trattisar överallt!!! Vi plockade i 2,5 timmar innan vi gav oss trots att det fanns massor kvar och hemma igen så mätte vi upp det. Hela 25 LITER har vi plockat idag + 3LITER Svart trumpetsvamp!! Gissa vad vi har gjort sen vi kom hem - jo rensat och vi är inte klara än. Vet ni hur mycket 25 liter svamp är??!! Helt galet mycket och nu ligger det svamp på tork överallt känns det som. Tog en paus och åkte till Oscars hockeymatch nu på kvällen men ska ta tag i det sista nu.

Om jag inte drömmer om Trazan och Banarnes "Jag vill bo i en svamp" i natt så är det konstigt!

Kram och köp er en bra svampkniv med borste....det underlättar!!

Partytime!






Stassen är på och nu ska jag ta tag i håret och ansiktet! Ska bli kul att gå på tjejfest ikväll och prata med likasinnade. På återhörande i morgon!

Önskar alla en fin kväll!
Kramar ♥

TGIF



Fredagstrött men fredagsglad har jag nu landat i rosa huset. Rosa rosor pryder bordet och Oscar har städat i köket så nu tar jag helg. Kvällen blir lugn, maken är ute med arbetet i kväll, och barnen och jag myser ihop. Tror jag i allafall men man vet aldrig, helt plötsligt sitter man här ensam ;-) Gör mig inget det heller då jag trivs bra i mitt eget sällskap. Risk finns att jag somnar i soffan framför tv:n......skönt att tillåta sig det!

Önskar alla en fin kväll!

Kramar från Ann-Louise

Chevré Chaud




Gott gott fick jag till middag idag. Maken slängde ihop en härlig getostsallad till oss med päron, nötter och ringlad honung över och ett glas öl till det. Så skönt att bara bli serverad och sen ha hela kvällen fri. Tycker redan att kvällen varit lång men det kanske beror på att jag slutar redan 13.30 på torsdagar! Nu en dag kvar -sen helg igen =0).

På lördag är jag bjuden på tjejfest hos min frisörkollega Malin som fyllt jämt. Har inte träffat henne sen i våras då jag missade vårt traditionella midsommarfirande i år då jag var i New York. Maken och sonen firade med dem och skickade bilder från Dalarna, jag kontrade med bilder från Manhattan! Funderar just på klädsel och present till födelsedagsbarnet, men tror det får bli saker från Victoria Secret som jag shoppade och jag vet Malin gillar. Skulle ni bli glad över hudvård och dofter från VS??

Skulle behöva nya skor, ett par stövletter eller liknande nu till hösten, men har inte hittat de perfekta. Inte för höga och inte för platta, med dragkedja så jag slipper dra sönder naglarna och sen gärna med något extra. Tror ni det finns? Tips?

Nu Nyheterna på tv:n.

PS. Tävla om ett presentkort från SUMOpix hos Bella! Det gör jag! DS.

Kram

För 3 månader sen..



..gick jag på gatorna i New York i fuktig sommarvärme och njöt till fullo. Båttur ut till
Frihetsgudinnan med Manhattan i bakgrunden och buss genom Harlem var två av de
minnen jag bär med mig. Tre månader är ingen lång tid men det känns som om det var
allt för länge sen. Vill dit igen väldigt snart och upptåcka nya ställen!!
Har lekt lite med Photoshop på bilderna ovan, tycker det är så kul och jag lär mig mer och mer!!


Kväll igen och idag är det VV!!! För er som inte förstår vad jag menar är det en förkortning på att Veckan Vänder och hur skönt är inte det! Har precis klippt maken och väntar på IDOL. Tyckte så synd om tjejen i rullstol igår när de skulle bilda kvartetter och hon inte fick komma in i nån grupp förrän på slutet när det fattades en i en grupp...
Kan bara föreställa mig hur det känns att bli rullstolsbunden vid 23 års ålder och sen exkluderas mer eller mindre medvetet av samhället.

Såg också första avsnittet av "Glada Hudik-teatern" igår och det programmet berörde mig. Så hemskt att höra hur folk behandlar dessa underbara människor som mindre vetande, slänger nidord efter dem och hur mammorna behandlades på BB när barnen föddes. Fick faktiskt torka bort ett par tårar under programmets gång både av sorg och glädje. Att se hur Pär Johansson med enorm empati och kämparglöd dirigera och respektera dessa människor på teatern och ge dem chansen att få tillbaka självförtroendet var stort. Har ni missat del 1 så sök på SVT Play.

Nu börjar "Halv åtta hos mig", så over and out!

Kramar

Sådärja!


Gillar Espresso House budskap på muggarna. Klart man får en bra dag med en god
latte i magen och glada peppningar som bidrar till positivt tänkande!


Ännu en måndag är avklarad och mörkret har sänkt sig över rosa huset. Har haft en bra dag än så länge och planen för resten av kvällen är att se ett avsnitt av "Ullared". Kräver inte så mycket av en och passar mig bra idag. Kanske blir det en titt på något samhällsprogram för att följa utvecklingen av SD´s frammarsch i det "Trygga Sverige". Läste att utlandet hånler lite åt att dem rör om i landet lagom, men visst är det lite skrämmande??!!
Tydligen bor jag i en kommun där de fått ganska stor procent av rösterna...

I morgon ska jag på mammografi. Har tydligen rätt ålder inne nu för att bli kallad per automatik -vet inte om det innebär att jag börjar bli gammal? Har varit en gång förut, men då privat, så jag tar det hela med ro. Skulle de hitta något konstigt så är det väl bra att det hittas. Får nog köpa en latte från Espresso House i morgon med och hoppas på det bästa.

Love Peace and Understanding!  //Ann-Louise

Gåbortpresent & Grislampa


Stor fin glasskål fylld med lördagsgodis blir vår gåbortpresent i kväll då vi är bjudna
till våra vänner på middag. Tycker man kan köpa fina skålar, vaser m.m  på loppis och
fylla med godsaker eller blommor och ge bort. I dag gick alla intäkter från loppisen till
de drabbade i Pakistan så jag har gjort en god gärning också!!



Så skönt med helg! Sov länge och kastade mig sen i bilen för att komma i bra tid till loppisen jag planerade besöka. Gäller vara i tid när de öppnar så inte godbitarna försvinner ;-) Hittade några roliga saker som ytterkrukor av samma sort jag redan har i gästrummet som jag köpt på IKEA för länge sen och behövde komplettera. Ett durkslag och en Melittafilterhållare i zink, gammal apoteksflaska som innehållit Arsenikvatten och så den fina glasskålen jag fyllt med massor av godis.

Har även hunnit putsat fönstren i köket och dammtorkat lite och lagt ut en grislampa till försäljning på Tradera som var för stor för mig. Den är så läcker, har sån fin färg och har den rätta Industriella looken jag älskar så det är med lite sorg jag säljer den. Är du intresserad så titta här.


                                        Grislampa - Finns nu på Tradera!!

Nu ska jag äta lite innan jag ska dammsuga och städa toaletterna. Sen in i duschen och göra mig redo för kvällens middag med våra goda vänner och grannar. Perfekt kväll tycker jag, älskar att bli bortbjuden och få umgås med dem man tycker om en lördagskväll när man inget hade planerat!

Önskar alla en fin kväll // Ann-Louise

Välkommen fredagskväll ♥

 

Finns det något bättre sätt att fredagspiffa hemmet på än att kunna gå
ut i trädgården och klippa en ljuvt blommande roskvist. Ännu blommar
det på en del ställen så jag hoppas frosten dröjer.



Oj vad snabbt veckorna går! Fredag igen och en helg som är helt utan planer vilket känns skönt då de två senaste helgerna bjudit på utgång. Ska verkligen försöka njuta och hoppas på fint väder, då kanske det kan bli en tur i svampskogen och jag har planer på en loppistur också. Vill hitta ett bra skåp att måla om. Såg ett för 200 kronor härom veckan men funderade för länge så nån annan hann ta det och nu ångrar jag mig.

Sen ska jag ju rösta på söndag också, tycker verkligen att man ska ta vara på sin demokratiska rättighet och  det är ju snabbt gjort. Blir bara lite nervös på att Sverigedemokraterna ska ta plats i riksdagen då jag hörde att invandrare tagit miste på dem och Socialdemokraterna....inte lätt om man inte kan språket bra....men Hjälp!!

I kväll blir det bara varma mackor med sallad här hemma. Och vet ni vad -jag tycker det är supergott!

Önskar alla en trevlig helg och gå och rösta och rösta rätt ;-)

Kramar från Ann-Louise ♥

Känslor



I dag är jag full av känslor, en del härliga och glada och en del tomma och arga. Än en gång kan jag konstatera hur svårt livet är men också hur härligt livet är. Det svåra är väl att få alla dessa känslor att samarbeta och bli till den helhet som livet ändå är. Jorden fortsätter att snurra vad som än händer så det handlar väl om att hålla i sig hårt och åka med några varv till.

Idag är jag glad över att sonen är hemma igen, och sover i sin säng, efter en kall och blöt kanotpaddling med övernattning i tält.
Idag är jag glad över att jag hann fixa dotterns hår med nya slingor och klippning när hon bad om det.
Idag är jag glad över att en av mina elever gjorde oväntat bra ifrån sig på Skoljoggen.
Idag är jag glad över ett brev jag fick.

Idag är jag arg över att det ibland är så svårt att nå fram trots goda intentioner.
Idag är jag arg över att en familj drabbats av en svår sorg när livet borde vara som bäst.
Idag är jag arg över att min mamma inte finns i livet längre -hade så gärna velat prata med henne idag.

I morgon är det en annan dag med nya känslor. Precis som det ska vara.

KRAM från Ann-Louise

Lek med foton


                                               TIMES SQUARE - New York

     Äldsta modellen dubbeldäckare vid Trafalgar Square i LONDON

                                                   BEATRICE -Vacker dotter

Jag försöker lära mig Photoshop och har lekt lite med några foton men
det är lite knepigt än så länge. Sonen har MVG i Photoshop så jag har
en hyfsad lärare, men en lärare som inte orkar med mina frågor i allt
för långa stunder. Han vill bara göra.....


Nej då, kvoten var inte fylld.....jag tappade vårt månadskort på bussen idag och var tvungen köpa ett nytt. Då bestämde jag mig för att skratta istället för att gråta och försöka se något komiskt i det hela. Har inte sett det än men jobbar på det ha, ha. Finns värre saker som kan hända än; en son som är tonårsvirrig-ordnar säkert till sig med tiden, en bil av två trasig-kan ju köra den fina hela och ett förlorat busskort-får ett nytt via förlustgarantin. Så vad gnäller jag för ;-)


Ledig från jobbet idag men inte ledig egentligen då dagen tillbringats på Universitetet för föreläsning och studier. Sista terminen nu och vi är igång med vårt Pedagogiska utvecklingsprojekt som ska skrivas. Vet i stort vad mitt ska handla om, men måste ringa in syfte, frågeställningar, metoder m.m. innan jag kan börja. Puh, säger jag, börjar bli van skriva akademiska uppsatser numera men längtar även till dess jag är klar och fått min special kompetens!!

Nu te och bulle till IDOL!

Puss och Kram till alla & extra Puss och Grattis till Jessi som bloggat idag!


Bilar och barn.....



....ska bara fungera så som de alltid gjort. Lite service och underhåll, bränsle och kärlek ska räcka för att de ska vara till belåtelse för alla.
Jo då mina barn är oftast till full belåtelse, men när sonen kl. 20.00 igår söndag berättar att han ska paddla kanot med övernattning med sin gymnasieklass suddades de perfekta kanterna något.
-"Kunde du inte sagt det liiite tidigare i helgen så vi kunnat fixa all utrustning som du behöver", var min kommentar och han höll med men sa också: -"Vad hjälper det nu"?

I skrivande stund har vi nu jagat fatt på, lånat och letat fram sovsäck, liggunderlag, stor ryggsäck, torklina, underställ, regnkläder, ficklampa och tusen andra saker så det fixar sig nog. Men ett lugnare dygn hade ju varit skönt...tror dock Oscar varit lugnast av alla och är på hockeyträning nu precis som vanligt.?!?!

På väg hem får jag ett sms att makens bil inte fungerar som den ska så han behöver "min" bil. Till saken hör att den måste in på en antisladdsservice efter en gruschock i somras på norrländska vägar för en så där 10.000 kronor så när vår lillbil nu lägger av så la jag också av. Varför händer allt samtidigt?

Trist inlägg eller hur men jag var bara tvungen att få ur mig det. Hoppas all skit är slut nu....för nu måste väl vår kvot vara fylld för några veckor i allafall?

KRAM

Grafiskt i svart & vitt





Hittade två tapeter som föll mig i smaken idag när jag åkte på en liten
inspirationsrunda. Oscar vill ha vita väggar och en fondvägg med något
svart/vitt som tilltalar oss alla. Har varit inne på fototapet med New York`s
skyline så denna tapet kanske är ett alternativ? Sen är jag ju helt såld
på typsnitt så tidningstapeten fick också följa med, men kanske inte
i ett rum för en ung man? Vad säger ni - kan någon av dessa vara nått?


Ensam hemma, både skönt och trist, så jag tog bilen ut på en tur. Nu är jag hemma igen och ska strax gå ut i trädgården och plocka några äpplen för att göra en äppelpaj till efterrätt. Brukar vara dålig på att ta vara på skörden, gjorde ofta äppelmust när barnen var små, men nu blir den bara stående så jag har gett upp.

Gårdagens mys på Söder blev en lugn tillställning till skillnad mot förra helgen...Vi startade på Clarion hotell, mötte upp makens kollega med ny flickvän, och tog en drink (jordgubbsmojito) i baren.Middagen på The Thaiboat var bra. Maten superb i thailändska mått mätt, bra service men vi var alla trötta så det blev en relativt tidig kväll. Båten ägs av en gammal bekant och granne till oss så det var kul att äntligen testa. Tyvärr var Benny inte där, han har en bostad i Bangkok också, men vi fick kompispris och sånt uppskattas! Ännu mysigare är det nog en skön sommarkväll då soldäcket kan utnyttjas så vi ska definitivt dit igen! 

Önskar alla en skön helg!

Kramar //Ann-Louise

Fredagsmys på......


                                  THAIBÅTEN vid Skanstull!


Måste skynda mig och svida om och piffa till mig för att åka in till söder för en trevlig kväll!

Kram

Onsdagskväll



Tittar på Idol och väntar på min syster som ska komma förbi en stund. Hon har tillbringat eftermiddagen med Bea för fika, snack och lite shopping. Hon brukar försöka träffa dem var för sig nån gång ibland för att umgås på deras sätt. Mysigt tycker jag och det ska bli skoj att se om de shoppat nått! Bea har fotbollsträning så hon kommer senare.

Oscar spelar ännu en A-lagsmatch, skoj för en 18-åring att få förtroende bland de stora killarna. Hoppas han har alla tänder kvar när han kommer hem då han för första gången spelar match utan galler och bara har visir och tandskydd...mammas största skräck!!

Idag har jag haft en perfekt dag på jobbet och var så nöjd när jag åkte hem vid 14.30. Vetgiriga elever som man når fram till och strålande sol på det gjorde mig glad!

Nu ska jag koncentrera mig på Idol.

Kram och God Kväll// Ann-Louise

Ledig!


Gammal medicinburk i vitt porslin med svart text och fyndad för 5:-


Idag är jag ledig! Och jag njuter till fullo av att inte ha en massa måsten att göra. Har varit på banken och pratat konton och sen slank jag in på en ny fräsch salong och fick en tvätt + klippning helt spontant. Har ju haft håret på utväxt hela sommaren och alla mina resor och en hel del sol hade satt sina spår. Nu känns det kort....men fräscht, och jag vet att det behövdes. Tycker samtidigt att det är kul att gå till frisören, om än läskigt, när man själv jobbat som frisör i 18 år. Är ju annars bortskämd med gamla kollegor som klipper mig privat och då styr man ju helt.

Alla mina möten igår gick bara bra och jag var rejält trött när jag landade hemma vid 21.00 i går kväll med en Sibyllaburgare i påse. Hungrig som aldrig förr öppnade jag den och skulle precis börja äta då jag ser hur dressingen väller fram fast jag inte beställt sån....så jag kastade mig i bilen IGEN och åkte tillbaka för att få en ny. Gissa om jag var glad....men till sist kunde jag stilla min hunger. Om jag fick nån kompensation? Nja jag vet inte men de slängde med en pizzasalladsburk!!??

Nu ska jag sätta mig i soffan och läsa nya ELLE Interiör som kom igår. Orkade knappt öppna den igår så det roliga ska jag unna mig nu!

Kramar (och ledsen att jag inte har tid och ork att kommentera era bloggar lika ofta som jag vill)

Oscars stuff


Oscars nya sideboard "Santa Fe" i vitt högblank med självstängande lådor. Finns på
Jysk för 2995 :-. Av våra fem tv-apparater är han den som har en tjock-tv kvar. Den
kan sägas vara ett minne från farmor (som skulle fyllt 72 år idag) då Oscar fick den
av henne för flera år sedan.


Ordning och reda på skrivbordet! Det kommer också från Jysk och är ur samma
kollektion - Santa Fe och kostar 650:-. Lamporna skulle bytts ut till vita fina idag, men
de var slut och kommer om 10-14 dagar så de gamla får duga så länge.

           
Vita lådor från IKEA med diverse prylar. Oscar har bestämt sig för att ha så lite som möjligt
framme, låter bra tycker jag, så vi får hoppas att det blir så....
Använde mina stämplar för att märka lådorna. Det är såna detaljer som gör ett rum lite roligare!


                                                     ♥♥  OSCAR & GABRIELLA ♥♥
Inte ens Oscars rum går fritt från skyltar. En väldigt ung Oscar i egengjord ram och hans
fina flickvän Bella i en nyköpt ram, också i högblankt.


I helgen har all tid gått åt till att fixa Oscars rum och nu är det så klart det kan bli för nu. Han vill ju måla om, ha en fondtapet med coolt mönster på en vägg och sen flytta hyllor m.m. men det får vänta till dess fotbollssäsongen är över och maken blir ledig. Tycker att hans ljusblå väggfärg duger bra så länge.

Konstigt det där med att göra om, vilken tid det tar och vad stökigt det blir på andra ställen istället. Fick ett litet psykbryt nyligen då jag tycker att jag är det enda drivande i ett helhetstänk här hemma så det blev väldigt tyst här hemma. Ibland känns det som om jag är den enda som ser och driver saker framåt. Jag är ju lika trött som alla andra men vill ha ordning och tar helst itu med det på en gång. Oscar slappnade av när hans rum var klart....

Till saken hör nog också att vi är lite bakis idag efter gårdagens pubrunda. Landade i sängen vid 3.30 efter en kul kväll på stan. Vi började på Medis på "Melanders fisk" uteservering där vi tog en öl i solskenet. Vidare till "Esperia" för grekisk mat (igen), sen till Eken vid Slussen för en smultronmoijito (supergod) för att sen avsluta på "Sjätte tunnan" i Gamla stan. Där dricks det mjöd, mjäska och annat konstigt som man inte går obemärkt förbi.....iallafall inte maken min....

I morgon har jag terminens längsta dag framför mig. Jobb + APT (Arbetsplatsträff)+ Föräldramöte så jag är nog inte hemma innan 20.00 i bästa fall. Men på tisdag är jag ledig!!

Kram

Äntligen lördag!



Bling bling känns helt rätt just nu! Skönt och fräscht
med nyfixade naglar!


Lördag, kunde haft lång sovmorgon, men valde att stiga upp vid 8.30 för att ta vara på hela dagen. Nu är frukosten med banan/vanilj smoothtie och gott färskt russinbröd intagen och maken skruvar ihop Oscars nya sideboard på övervåningen. Jag passar på att blogga lite under tiden.

Vädret är sådär än så länge, molnigt och fuktigt fast de lovat sol idag. Vi får se hur sugna vi är på att åka ut till auktionen vad dagen lider. Kanske ska passa på att få ordning i Oscars rum istället, vi hinner ju inte på veckorna. I morgon planeras ett besök på IKEA för lite detaljinköp som gör rummet ännu finare. Tyvärr har vi inte hunnit målat väggarna vita än men den ljus ljus blå han har nu är inte alls fel så länge.

I eftermiddag åker vi in till stan för att möta upp goa vänner för en bit mat och en pubrunda. Ska bli skoj att ses och bara koppla av i rolig miljö!

Nu ska jag fortsätta fixet med att lägga in nytvättade, dragna lakan i linneskåpet!

Kramar och ha en mysig lördag!

Ljust & Fräscht


             
Vi svenskar måste vara världens trendängsligaste folk. Vi vågar snart inte ens köpa en soffkudde utan att rådfråga en expert eller ha lusläst sjutton olika inredningsmagasin. Vad har hänt med oss, när blev vi det mesigaste folket i världen och hur gick det egentligen till när olika nyanser av vitt skapade mer debatt än längden på vårdköerna?

Ljust & Fräscht är en ny krogshow om jakten på det perfekta boendet och vår slitsamma väg dit, kantad av hopp, förtvivlan och ett ständigt lager av byggdamm.

Fredrik Lindström och Henrik Schyffert har jobbat tillsammans ända sedan Hassan-tiden. Nu står de äntligen på scen tillsammans för första gången och sällar sig samtidigt till våra anrika revykungar när de intar Berns klassiska salonger i vår.
________________________

Dagen har jag tillbringat i city där inga måsten finns. Jag har hälsat på mina gamla frisörkollegor på salongen, gått sakta genom inredningsaffärer, provat lite kläder, ätit lunch på Big Burger och bara njutit av mitt eget sällskap och storstadens puls.
En dag kvar innan det blir helg! På lördag ska jag på sommarens allra sista auktion ute i skärgården, inte för att handla utan för insupa massor av auktionsstämning så det räcker till nästa år.

Vad tror i om krogshowen ovan?
Jag måste se till att boka biljetter då dessa herrar roar mig och hela showen kan nog beröra många i bloggvärlden. Jakten på den perfekta, vita bostaden ;-) Ha, ha någon som känner igen sig?

Kramar


En bra dag!




         Äppelträdet stoltserar med fina äpplen nu!


Jag mår bra! Alla prover var mer än bra så det är bara att köra på. Skönt veta att man äter rätt kost, att järnvärdet är utmärkt och lika så sköldkörteln, levern, kolesterol, blodtryck m.m.

Har aldrig varit stor i maten men lite petig vad gäller råvarorna, vill gärna ha färsk mat och köper aldrig (sällan) halvfabrikat. Däremot äter jag gärna vegetarisk kost men skulle sakna några maträtter för mycket för att äta vegetariskt hela tiden. Min last är alltså inte mat utan.....godis...och kakor och den lasten ska jag behålla ;-) Nån brist måste man ju ha!

Nu dags för hockey igen och sen LEDIG torsdag!!

Kram

RSS 2.0