Filé med Skogssvamp

Tror nästan bloggen håller på att förvandlas till en matblogg just nu! Men det blir lätt så när man är ledig och har tid att laga lite roligare mat än den tråkiga vardagsmaten. Våra vänner Richard och Veronica var bjudna till oss på middag i går och då bjöd vi på denna rätt. Så enkelt att göra men så gott när man har fint kött som råvara. Vi valde hängmörad Rostasfilé som är billigare än oxfilé när man är många som ska äta.

Så här gör man:


Skär filén i lagom bitar och stek i smör och krydda.


Köp färdig Skogssvamppanna. Slå på grädden och kryddblandningen direkt på köttet.
Rör om. Låt små puttra en stund.
Jag hade två burkar till ca. 1,5 kg filé.


Voilá - färdig att servera!!

Vi bjöd på potatisgratäng och sallad till och drack ett gott rött vin. Till efterrätt serverades det glassorbet i två olika smaker med passionsfruktsås till! Gott och inte så tungt på maten.

Måste också rekommendera min stekpanna som är helt underbar!! Den är i Titan, jättestor och helt underbar!! Min far har en sådan och vi har beundrat den varje år när vi varit på sommarbesök och lagat mat där. Nu till julen fick jag min alldeles egna Titanpanna!! Den bästa stekpanna jag någonsin haft. Så om ni letar efter en BRA panna köp en i Titan - glöm allt vad teflon heter!! Tack Pappa!

Hann med ett besök på Myrorna på fredagen också. Där finns allt mellan himmel och jord och jag fyndade två saker. En fin plåtask och en hemvirkad pläd/överkast med söt spetskant. Såå fin!! Visar bild senare

Hoppas ni har det bra där ute i stugorna. Fridens liljor.

Kramis till Er!!


Kommentarer
Postat av: Starmama ♥

God morgon!



Vad du frestar med dina goda maträtter! :-) Denna måste lagas bums! Gud vad gott det ser ut! Vi åt också nåt väldigt gott i förr igår... stekt lövpiff med vitlökssmör... jag skulle kunna leva på det!



KRAMIS KRAMIS!

2009-05-23 @ 08:50:17
URL: http://starmamasdagbok.blogg.se/
Postat av: Att ha det gott

Ser Jätte gott ut

2009-05-23 @ 17:44:57
URL: http://rubinen777.blogg.se/
Postat av: jessi

ser så gott ut, verkar vara enkelt o göra med! Vi funderar precis på vad vi ska äta till middag, har varit iväg hela dagen och vill göra enkelt. Få se om vi tar ditt recept eller om det blir något annat!



Ha en härlig kväll vännen!



PS: Du blir ju långledig (lärare) då kan du ju komma hitåt!



2009-05-23 @ 18:04:44
URL: http://lyckoljus.blogg.se/
Postat av: Eva

ojjj ser gott ut..förutom svampen då....kram kram

2009-05-23 @ 19:38:32
URL: http://evapinglans.webblogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Åh vad det såg gott ut, och vad enkelt det verkar, sånt gillas ALLTID =) Din sallad i förra inlägget var inte fy skamm det heller, lätt urgott och måste prövas framöver en härlig sommardag. Tack snälla för dina bra mattips!!!



Hoppas att ni har en riktigt mysig lördagskväll!



Stor kram

Anna

2009-05-23 @ 23:07:19
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: erry

Hej! Roligt att du tänkte på mig när du såg glasunderläggen! hihi :) Du har väl sett att jag har köpt glasunderlägg i samma serie som burkarna, för ett tag sedan. De är så fina! :)

Kram & Ha en riktigt mysig söndag!

2009-05-24 @ 09:13:35
URL: http://gallerry.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0