Rostad potatissallad

Läste nya numret av Buffé i kväll och där fanns ovanligt mycket läckert denna gång. En av recepten jag definitivt kommer att prova i vår, kanske redan i helgen, är denna rostade potatissallad som kommer att passa perfekt till grillat.  Fräscht, lätt och färgglatt!

Tänk på att detta recept är anpassat till en buffé vilket också är bra inför vårens och sommarens fester.

  Bild: Buffé


Ingredienser
Portioner: 10 personer (buffé)

2 kg delikatesspotatis  ( finns i färdiga påsar - kanske färskpotatis fungerar?)
4 salladslökar
1 knippe rädisor 
2 buntar grön sparris (à 125 g)
3/4 dl skuren gräslök 
1/2 dl grovhackad persilja
olivolja 
flingsalt 

Dressing
1 dl olivolja 
2 msk vatten
2 msk vinäger
1 tsk timjan 
1 tsk salt 
2 krm svartpeppar 


Gör så här

DAGEN FÖRE FESTEN: Blanda samman dressingen. Strimla salladslöken och skiva rädisorna. Skala och koka sparrisen 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och kyl genast i kallt vatten så den behåller sin gröna färg. Dela sparrisen på längden.

TIDIGT PÅ FESTDAGEN: Sätt ugnen på 225°C. Picka potatisen, dela stora i halvor. Lägg i en långpanna. Ringla över 2 msk olja. Vänd runt. Strö över 1 tsk flingsalt. Stek i ca 30 minuter mitt i ugnen. Låt stå framme.

3 TIMMAR FÖRE SERVERING: Blanda potatis, lök, rädisor, sparris, gräslök och persilja. Häll över dressingen.


Smidigt när mycket går att förbereda om man ska ha fest.
Lycka till om ni provar. Berätta gärna vad ni tyckte sen.

Kramis och Fridens Liljor. Må Herren vara med dig om han trivs.


Kommentarer
Postat av: Sue

Mmmmmm det såg mummma ut!

Idag är det fredag hjärtat! Sååå skönt!



Hoppas dagen din blir fiiin!



Kram

2009-04-17 @ 06:17:24
URL: http://suzanita.blogg.se/
Postat av: Far.

Hej. Det ser väldigt gott ut, men jag tror nog att jag skull föredra "nypären" Ha Ha.

Ha de. Puss och kram. Fridens. Far.

2009-04-17 @ 12:16:01
Postat av: Madeleine

Låter supergott!!!

2009-04-17 @ 12:43:26
URL: http://madeleinesharmoni.blogspot.com/
Postat av: Ann-Louise

FAR:

Ha, ha jag förstår att du skulle föredra nypären eller kanske grillad potatis som vi brukar göra!



Hoppas snöandet slutat hos er nu. Räcker för i år tycker jag nog. Här är det en fin dag idag om än lite kylig och inte så varmt som vi hade vid påskhelgen.

Ska sätta mig i solen och läsa lite och sen åka in till city för att träffa några av mina tidigare kurskompisar över en bit mat.



Ha en bra kväll pappa!! Puss och Kram

2009-04-17 @ 13:11:53
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Emelie

Men åh, jag tycker det är så härligt att din pappa läser din blogg!



Sv.Tack! =D Och Detsamma! Kram

2009-04-17 @ 16:41:33
URL: http://emmi82.blogg.se/
Postat av: Far.

Jo, snöandet har slutat men i stället blåser det småkallt. Hoppas att inga bokstäver trillar bort denna gång. Dubbelkram. Far.

2009-04-17 @ 16:59:05
Postat av: Annas inspiration

Håller med om att det var ett bra nummer av Buffe,

älskar plockmat!



kramae

2009-04-17 @ 18:20:22
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: Far

Slog mej plötsligt när jag läste om receptet, det ena vi behöver köpa är oljan saltet och peppar. Nyupptagen färsk potatis, sparris, salladslök, ja allt har vi ju senare i sommar. Eja vore vi där.

Färsk mandel och surströmmin är väl inte heller så tokigt. Hade. Fridens. Kram. Fassan

2009-04-17 @ 19:19:28
Postat av: Eva

hej! tyckte åxå det var mkt gott..fastnade för den där pastasalladen med..och den där hallonfrusna tårtan...men...det är INTE läge för den nu...hahahaaha /kram /EVA

2009-04-17 @ 20:55:31
URL: http://evapinglans.webblogg.se/
Postat av: Miia - There´s no place like home

Bläddrade också i Buffé idag och fastnade för det här receptet! Låter supergott ju, måste testat i sommar.



Äntligen fredag - eller vad säger du?! Hoppas du har en mysig fredagkväll vad du än gör! :)



Kraaam

2009-04-17 @ 20:58:24
URL: http://theresnoplacelikehome.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0