Kyckling med parmaskinka och balsamsås

                                      
                                                                                                                    
I morgon är det Schlagerkväll här hos oss som hos så många andra. Min syster kommer över och vi ska gotta oss framför tv:n och kommentera låtar, kläder och frisyrer. Lördagens middag blir denna kycklingrätt. Har aldrig provat den men i mitt tycke kan det nog bli en favorit när jag läser receptet! Vad tror du?

Ingredienser för 4 portioner

4 kycklingfileér
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 pressade vitlökar


Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano.
Bryn fileérna i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och
lägg i en ugnsäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök.
Häll i formen. Stek i mitten av ugnen i ca. 15 minuter.
Strö eventuellt över lite färsk oregano.

Servera med frästa grönsaker. ( Här kan man ju välja ris, pasta eller annat till också!)

Smaklig måltid och skön fredagskväll!
Kramar Ann-Louise

Update: Denna rätt var supergod! Använde timjan istället för oregano och det blev bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0