Strimlad lövbiff i senapssås med parmesan

Ingredienser för 4 portioner
600g lövbiff
salt
vitpeppar
smör
i gul lök
2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 dl vitt vin
1 dl köttbuljong
2 msk dijonsenap
2 dl grädde
2 vitlöksklyftor
Till servering: Parmesanost
Gör så här:
Skala och hacka löken fint och fräs den gyllengul i smöret.
Häll på vinet och buljongen och låt det sjuda i 5 minuter.
Skala vitlöksklyftorna. Klicka i senapen och häll på grädden. Pressa ner vitlöken. Låt puttra sakta under lock medan köttet steks.
Skär lövbiffen i strimlor och bryn den i smör och krydda med salt och peppar. Sila såsen över köttet, låt allsammans få ett uppkok och flaga parmesan över före servering.
Servera med pasta eller pressad potatis och en god sallad. Vi hade tagliatelle och det var mycket gott.
Lycka till och smaklig måltid!
Söndagen bjuder på sport i alla former! Först skidskytte ( VM-guld!!!!) och slalom på tv. Sen fotbollsmatch division 2 damer där min dotter spelar och sen hockey J-18 där sonen spelar. Det är bara att klä sig varmt så man inte fryser. De som sportar blir ju varma av det...men....brrr...fotboll ute i februari...??
Trevlig söndag. Kram!
Kommentarer
Trackback